Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76701) szjoci válasza szatocs (#76687) üzenetére


szjoci
őstag

Nálam is porosodik már lassan egy éve a polcon... Egyszerűen nem tudtam ösztönös mozdulattá tenni az oldást, ha nem volt vészhelyzet akkor szinte biztos hogy eszembe volt és oldottam időben, de ha hirtelen kellett (volna) oldanom akkor az esetek zömében csak le akartam lépni róla. Ezt követte a pánik, majd jobb esetben sikerült kitépnem a lábam, rosszabb esetben borultam. Az utóbbiból volt több :DDD
De még egyszer tutira neki fogok ugrani, mert amúgy nekem is bejön :U

Jobbulást!

(#76702) ---Lasali--- válasza StLui (#76640) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

És ha a vékony alu váz csöve szakad be? A karbont legalább meg lehet javíttatni, az alu -t meg nem. Az mellett meg 4 szer erősebb.

(#76703) Runner_fxr válasza ---Lasali--- (#76702) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Én azért nem szívesen ülnék vissza egy javított karbonvázra. Nyilván egy beszakadt csövű alura se, de ott inkább a horpadás a jellemzőbb, ami meg annyira nem gáz.

(#76704) szatocs válasza Jester01 (#76699) üzenetére


szatocs
őstag

M betű nincs rajta, de így néz ki.

(#76700) -=RelakS=- - pont a héten lazítottam rajta, lehet még nem ártana kicsit.

=== Szatocs ===

(#76705) Jester01 válasza szatocs (#76704) üzenetére


Jester01
veterán

Ó, pedig erre azt szokták mondani, ki lehet tépni vész esetén.

Jester

(#76706) 6030D válasza 6030D (#76684) üzenetére


6030D
Ármester

Akkor a videó: méhecske

StLui: én még mindig azt mondom, hogy próbálj ki előbb egy merevet ugyanazon a túrán. Ettől függetlenül a linkelt karbon Ghost és a korábbi Giant is jó lehet.

szatocs & szjoci: ha 520-as a pedál, akkor 3000-ért átveszem, ha nagyon útban van. :)

Runner_fxr: egy ismerősöm maratonozik javított Merida karbon vázzal, a tám- vagy láncvilla törött el, nem tudom pontosan, de nincs vele baja. Mondjuk az nem egy mai váz, lehet, hogy vastagabb eleve benne az anyag, így jobban is javítható, mint a vékony mai vázak.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#76707) Strezi


Strezi
őstag

Csak sajnálni tudom, akinek az SPD-több gondot okoz mint élvezetet :((( Igen, gyakorolni kell vele, és fontos hogy elég lazára legyen beállítva. Nekem talán a legfontosabb allatrész a terepen.

Egy jó gyakorlat pl. sima úton megállás, úgy hogy mindkét lábbal egyszerre ugrasz ki és érkezel le. Jól bevési a bokafordítást. Ugyancsak fontos az egyensúlyozás, meg kell tudni állni egy helyben mondjuk városba lámpáknål. Ez terpen is segít abban, hogy előre tudd mikor nem tudod már testből korrigálni a dőlést, több időd lesz oldani. Engem országutisok okítottak, és alap volt hogy az ember nem dől el ha megáll mint egy krumpliszsák. Akár otthon lakásban is lehet gyakorolni a bringán az üvegasztal meg a kristályos szekrény között ;]

Gumileszedő, az mi? Érdemes kkcsivel többér megvenni a kevlárszalagos külsőket és akkor kézzel lehet levenni. Jó tanulás itt is, ha emberfia váltogatja pl. Az országitis meg a terep külsöket. Nem mindig volt olyan luxus hogy kereket vagy bringát cseréljek ;) Ugyancsak, nem biztos hogy aki nem foltozgat belsőt az nem is tud, csak pl. többre értékeli(már) az idejét annål, hogy egy háromszáz forintos cserealkatrészt javítson :P

[ Szerkesztve ]

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#76708) Jester01 válasza Strezi (#76707) üzenetére


Jester01
veterán

Hol veszel 300ért belsőt, és vajon milyet? :Y

Jester

(#76709) geotigris9 válasza K_Gabor (#76696) üzenetére


geotigris9
tag

"Csak" gyakorlás kérdése.. :)
(Milyen jó be sem zárta a kocsit úgy sem lopják el. :N )

((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))

(#76710) ivana válasza 6030D (#76706) üzenetére


ivana
Ármester

Karbonra nem igaz, hogy a régebbi bármiben is jobb lenne...

Strezi: A flying dismount se rossz :D SPD-vel kicsit nehezebb, mondjuk férfivázas kontráson még durvább, ahhoz már tényleg rendes gyakorlat kell...
Én szoktam belsőt foltozni ha lehet, úgyis meg kell nézni hol a lyuk, hogy nem maradt-e a gumiban tüske, utána meg az az 1-2 perc semmiben nem több, a belsők ára jelenleg pedig elég brutál errefelé lassan ilyen 1200 körül van outiba bármilyen értelmes márka (főleg cst, mindig cst használok bevált :D ) A hajtogatós a tanyabikeomba nem opció, outin meg ballonos 25-ös cst van mert túrázni használom az sincs kevlárosban.

(#76711) 6030D válasza Strezi (#76707) üzenetére


6030D
Ármester

Az SPD résszel egyet értek. Nincs valami edzés összefoglalód régmúltból, technika fejlesztésre? Mint a trackstand, meg ilyesmi. Ha már tekerni nem lehet minden nap, akkor ilyennel elszórakoznék. :)

A belsőcserénél azért nézd azt, kinek mennyi egy belső a fizetéséhez viszonyítva. Egy normális belső boltban 1500-2500 Ft. Volt olyan, hogy egy héten volt 3 defektem. Én is inkább megfoltozom. Ha nagyon akarom, akkor meg tudnám venni az újat is, de minek, ha egyszer két belső árából vehetek egy új láncot. Te máshogy számolsz, mert gondolom órabérben dolgozol, otthon is, így szerelés helyett pénzt is kereshetsz, és jobb az órabéred, mint amennyi egy gumicsere anyagi vonzata. De van akinek ez is spórolás, és otthon nem is tud pénzt termelni, ezért nem veszteség, ha 20 perccel többet szöszmötöl vele a szabadidejében. És max 100 Ft anyagárból megoldja az 1500-2500 Ft-os cserét. Ha két foltig megyünk guminként, akkor akár ~9600 Ft-ot is spórolt, 80 perc többletmunkával. Az meg már nem olyan sz@r órabér. :)

geotigris9: minek zárja be a kocsit, ha egyszer a bringát sem lopják el, amit múlt héten ott hagyott? 2:25 :O

ivana: nem azért írtam, hogy régi, hogy jobb, hanem hogy vastagabb lehet az anyag, ezért könnyebb összefoltozni, szerintem. Azt hiszem húztak a vázba valami fém betétet és ahhoz ragasztották a karbont, meg kívülről összedolgozták.

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#76712) geotigris9 válasza szatocs (#76687) üzenetére


geotigris9
tag

Szokni kell én is az elején még elég sűrűn estem vele volt sok "krumplizsák" esés is csak azt tudom mondani gyakorolni kell. A végén ha már teljesen berögzül és nem fogsz gondolkodni rajta hogyan kell oldani, ha nem ösztönből jön akkor nem igen lesz nem oldásból eredő esés. Ha meg nagyon szerencsétlenül szoktál esni és sokat akkor meg nagyon elgondolkodnék test protektorok használatán.

(Ha már ösztönös az SPD használata oda fogsz jutni idővel, hogy nem szívesen mész még alkalomadtán sem taposó pedállal. Most, hogy kinél ez menyi idő intervallum lesz a berögzülés az egyéntől függ. A legjobb ha több bringát is használsz akkor mindre legyen SPD pedál rakva.)

((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))

(#76713) ivana válasza 6030D (#76711) üzenetére


ivana
Ármester

Trackstandelni fixin lehet máson nem nagyon, az nem SPD-s dolog, hanem fixis (persze fixizni is lehet spdvel, meg strappel stb. taposóval tilos).

Az a 80 perc többlet munka erősen túl becslés :D Egy belső ragasztása (a csere időt nem számolva csak a ragasztást) 2-3 perc max.

A muffolt karbon amikor alu muffot használtak karbon csövekkel erősen hirhedt és no go kategória, ha jól emlékszem javítani is nehezebb, mert a karbon alu kapcsolathoz valami spéci ragasztó kell és azt nehéz beszerezni, a másik, hogy sok év alatt lelazul, na ilyen manapság szerencsére már nincs. Szóval ha valaki muffolt karbont lát olcsón fusson, és vegyen valami rendes acél/alu vázat inkább, lassan a legolcsóbb normális acél az aelle alatt van ezeknek az ára...

[ Szerkesztve ]

(#76714) szatocs válasza geotigris9 (#76712) üzenetére


szatocs
őstag

Nem szoktam szerencsétlenül, most is csak a kavicsos-saras terep miatt sikerült ilyen szépen. De a következő az lesz, hogy elkezdem lazítani az oldást. Aztán nehogy orrba rúgjam magam induláskor. :D

Terepen sem szoktam esni, az elmúlt 3 hónapban volt 3 esésem, ebből 2 volt terep, pont az utolsó rosszul is esett. SPD előtt 2009-ben volt az utolsó esésem, azt megúsztam karcolásokkal.

(#76707) Strezi - Itthon gyakoroltam, de nem eleget úgy tűnik. Nem tudom, hogy mi a jó oldási erő, de eddig mindig azt olvastam-hallottam, hogy a lehető legerősebb, ahol még biztonságban érzem magam. Na most ez egy olyan dolog, hogy mindenkinek más. Nekem rossz eszerint. Egy helyben állással sincs gondom.

[ Szerkesztve ]

=== Szatocs ===

(#76715) ivana válasza szatocs (#76714) üzenetére


ivana
Ármester

Nyáron volt egy időszak amikor minimumon használtam, mert sikerült belerugnom egy széklábba és megzúztam az egyik lábujjam, orvos azt mondta ezzel nem lehet mit csinálni majd elmúlik... Akkor se oldott sose véletlenül, pedig normál esetben elég keményre szoktam állítani.

(#76716) geotigris9 válasza dokee78 (#76670) üzenetére


geotigris9
tag

Hát nem túl sok túl súlyos ember cammogott az utcán felvétel közben. :)
Itthon is elviselném ezt állapotot. :K
Sok bringás = Jobb levegő egészségesebb emberek ...

((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))

(#76717) StLui válasza Runner_fxr (#76693) üzenetére


StLui
veterán

Jó is volt nagyon a túra, ez az Anthem az egyetlen 27,5-es fully ami most bérelhető náluk, onnan a Trance érdekelne, mondtam is a srácoknak, hogy transzban vagyok :D Amúgy meg te válaszoltál folyamatosan minden kérdésemre. :R Csak azon csodálkoztam, hogy te voltál az egyetlen szinte aki a konkrét kérdésemre válaszolt!

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#76718) StLui válasza 6030D (#76706) üzenetére


StLui
veterán

Hajlok is rá, kíváncsi lennék, hogy mernék ugyanazon az úton lejönni egy merevvel! Most elég komoly tempót sikerült megúsznom :D

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#76719) 6030D válasza ivana (#76713) üzenetére


6030D
Ármester

2-3 perc? Kerék szétszed, külső megnéz benn van-e még a tüske. Innentől belső felfúj, vízbe bele v a szájas móka, lyuk megkeres, víz töröl, ha volt rajta, levegő ki, csiszol, ken, papír szerint vár 5(?) percet, összenyom, vár, fólia le. Felfúj, vízbe bele, hogy sikerült-e? :) És innentől van az, mintha beraknád az új belsőt. Lehet, hogy nem 20 perc, ha századszorra csinálod, de nem is 2-3. Azért írtam 20-at, mert a múltkor is megszóltak, hogy keveset írtam a hajtástisztításra. :)

A váz meg nem gyárilag muffolt volt, hanem csak fém betéttel javították.

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#76720) geotigris9 válasza szatocs (#76714) üzenetére


geotigris9
tag

Azt vedd hozzá az oldás beállításához, hogy a pedál is és a stopli is a cipőn kopik. Úgy érdemes beállítani, hogy új cuccoknál a lehető leggyengébbre idővel ha már kopik lehet feszíteni a rugókon, hogy nehezebben oldjon ki. Az a lényeg ha maxon tolod neki ne oldjon ki magától ha nem kell, viszont ha ki akarsz lépni a pedálból mimnél könnyeben oldjon ki.

(#76719) 6030D Érdemes hintőport rakni egy kicsit a külsőbe és úgy belerakni a javított belsőt. Így nem ragadhat össze a ragasztás környékén a külső és a belső. Valamint jobban helyére mehet a belső felfújásnál mert nem tud megtapadni esetleg. Normálisan be tudod állítani a külsőt a belsőn ez főleg outis guminál lényeges, hogy jó legyen a futó felület ne legyen csálén felrakva a külső. (Persze montinál is.)

(Saját módszer, hogy hintőpor helyett füstölőnek a hamuját használom, ha erdőben vagy út szélén javítasz az útporával egy kicsit bekenem a foltnál ne hogy összetapadjon az is megteszi esetleg a kis védő nejlont rajta hagyod a folton. Másik az sem árt ha a folt is kap egy kis ragasztót biztos ami biztos alapon.)

[ Szerkesztve ]

((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))

(#76721) ivana válasza 6030D (#76719) üzenetére


ivana
Ármester

A kerék szétszedése nincs benne, azt direkt nem számoltam bele, mert úgyis kell ha cseréled, szóval azért a két három perc... Én víz nélkül is megtalálom ami jóval egyszerűbbé teszi, hangra megvan, utána ragasztás, két percig szorítom és kész is felfújni úgyis csak belrakva szabad, mert a nyomás véglegesen rárakja a foltot, ha felfújod előbb simán elereszthet.
A kerék szétkapása is erősen változó :D Outi elsős kereke 3 perc, dobfékes első kerék minimum 10 szétszedni és összerakni lehet akár 20 is, ha nem akar beállítódni rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#76722) ---Lasali--- válasza Runner_fxr (#76703) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

Pedig rengetegen mennek javított vázzal, van aki nem is tud róla, hogy azzal megy...
Versenyzőknek is sok vázat javítanak, karbonostól tudom pl hogy karbon villanyak törés javítás az hétköznapi rutin neki, arra mondjuk marha kíváncsi lennék hogy csinálja..
Mi is javíttattunk meg vázat, aminek a támvillája végig volt repedve, és boldogan használják.

(#76723) Strezi válasza 6030D (#76711) üzenetére


Strezi
őstag

CST "minőségi" belsőim vannak a polcon, nem ma vettem őket... Azt hiszem nem vagyok képben a mostani árakkal ;)

De, akkor csak még jobb befektetés volt a Slime 2500Ft-ért a gumikba :D Amúgy meg nekem nem annyira kardinális a defekt probléma, pláne nem több egyszerre. Talán a Mátra maraton volt az egyetlen, ahol kevés volt a kettő pót belső és húszpercenként pumpált lassú defekttel fejeztem be ...

[ Szerkesztve ]

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#76724) Strezi válasza StLui (#76717) üzenetére


Strezi
őstag

Nem sokan mennek ilyen árkategúriájó és típusú bringával itthon ;) Kibickedni lehet, de minek :DD

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#76725) Pttypang válasza Runner_fxr (#76659) üzenetére


Pttypang
veterán

Egyébként nagyjából normális lenne, ha nem bemelegített térd roppan terhelésre, míg bemelegedik?

Everybody lies.

(#76726) Emtra Prime válasza ivana (#76482) üzenetére


Emtra Prime
csendes tag

Agyváltó? Acél váz?

Tour de Pál marci 10 évig egy aluvázas meridával nyomta deore váltókkal, 100.000km felett ment vele aztán reccs.

Agyváltóval lehet e olyan könnyen tekerni dombon felfele, mint a mtb-n 1-1 sebiben?

E.P.

(#76727) 6030D válasza ivana (#76721) üzenetére


6030D
Ármester

A kerék szétszedését én sem számoltam, azért írtam, hogy innentől. Videót kérünk, meg világbajnoki érmeket! ;] Ma/holnap vár rám egy ragasztás, majd stopperelem.

Strezi : pedig azt hittem van valami jó forrásod, rendeltem volna én is egy kartonnal. Menj be most egy üzletbe, hogy 300-ért kérsz 29"-os belsőt. :C A Slime-ra meg írtak már minden félét, ezért én nem raktam bele. Neked melyikben van? Ha a 26"-ban, akkor presta v auto?

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#76728) 6030D válasza StLui (#76718) üzenetére


6030D
Ármester

Mondom én, hogy a HHH-re nem kell fully. :C
Bringabanda

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#76729) Doki-HUN1978


Doki-HUN1978
senior tag

Az a hátrafelé egykerekezés nem gyenge.
[link]

"A szórakozottság a zsenik erénye"

(#76730) StLui válasza 6030D (#76728) üzenetére


StLui
veterán

hardtail, vs fully kár hogy egy kukkot sem értek belőlük, a franc már megint az angolhiányomba

Az időeredményket értettem persze, csak pont az nem érdekelne. Csak az, hogy melyikkel tudok nagyobb biztonsággal lejönni ha már forszírozom a tempót. És azt hiszem Runner_fxr is ezért javasolja a fullyt-
Viszont egyedül a pénz terelne a merevvázas felé, arra nem költenék 300-nál többet, ha 600 akkor már Giant Trance 2, vagy Canyon Spectral Al 5.0 amit Runner_fxr javasolt

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#76731) 6030D válasza StLui (#76730) üzenetére


6030D
Ármester

Szerintem ha kipróbálsz egy merevet is ott, ahol a fullyval mentél, rájössz, hogy kell-e neked a több.
Runner azért ajánlja a fully-t, mert stabilabb, biztonságosabb, jobban tolerálja a hibákat. Ebben teljesen igaza van (megcáfolni nem tudom, nem is akarom, mert nem mentem még terepen fullyval), de én csak a saját szemszögemből látom. Szerintem itthoni túrázásra felesleges a fully. (nem akarok megint vitát indítani, csak leírtam :) ) Te meg lennél elégedve magaddal, ha csak olyan sebességgel járkálnál a lejtőkön egy merevvel, mint a srác 3:30-tól a videóban? Én igen. ;)
Ha számít a pénz, esetleg vedd hozzá a szervizköltséget is.
Én nem akarlak lebeszélni a fullyról, csak a saját véleményemet mondom el. Nem tudom a régi montid milyen. Nekem sokszor oldott már meg olyat magától a bringa+gumi, hogy a korábbi tapasztalataim alapján azt hittem esés lesz belőle, de nem. Pedig az merev. Technológiában szerencsére már mind elég fejlett.

(#76713) ivana : Trackstand

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#76732) StLui válasza 6030D (#76731) üzenetére


StLui
veterán

"mert stabilabb, biztonságosabb, jobban tolerálja a hibákat."

na de nekem ez a lényeg, nem most, az 50. évemben akarom elkezdeni a csonttörést, legalábbis minimalizálnám a lehetőségét amennyire lehet :D

A videóhoz: ilyenen le szeretnék jönni előbb, utóbb közel ilyen tempóban, csak gondolom csúnyábban :D
25 éve csak snowboardozom, előtte 15 évig sieltem, ratrakolt pályán lemenni olyan nekem mint montival aszfalton, tegnap is volt ilyen szakasz, szükséges rossz, összeköti az élvezetes részeket. Ezt csak azért írtam, hogy értéstek nem ijedek meg egy kis! extrémitástól, sajnos boarddal sem tudok nagyon ugrálni, de pl most, hogy a fiamat tanítottam volt időm megtanulni a pályán a lassú menetekben a másik lábammal előre is menni, és nagyon élveztem

[ Szerkesztve ]

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#76733) 6030D válasza StLui (#76732) üzenetére


6030D
Ármester

Értem... akkor trekking! ;] :P ;)

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#76734) -=RelakS=- válasza 6030D (#76731) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Kevésbé dekoratív látvány, de ez is jól megállt a pirosnál

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#76735) StLui válasza 6030D (#76733) üzenetére


StLui
veterán

:C

Mondjuk onnan jutottam el idáig, hogy az volt a terv a feleségemmel, hogy megint "meglepjük" egymást, mint 20 éve, egy-egy szuper trekkinggel. Mondjuk 20 éve tényleg meglepetés volt mindkettőnknek, és amai napig használjuk a bringákat.
Mindenről Runner_fxr tehet mert elküldött a kamraerdei tesztnapra, és rájöttem ez olyan élvezet mintha nyáron snowboardozhatnék

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#76736) Strezi válasza 6030D (#76731) üzenetére


Strezi
őstag

Na, arról beszéltem amit linkeltél ;) Nem kell ehhez fixi :N

Jó tipp, hogy ne a piroslámpánál kezdjük el gyakorloni :DDD Enyhe emelkedőn és legyen hely mindkét oldalon bőven.

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#76737) Because válasza -=RelakS=- (#76734) üzenetére


Because
őstag

erről a tegnapi piacozás jut eszembe.... a csóka nulla kézzel a kormányon és az ölében 2 tálca tojást szorongat aztán úgy tekert a főúton itt Tatabányán :D :D

(#76738) Strezi válasza StLui (#76732) üzenetére


Strezi
őstag

A bringán is múlik az élvezeti faktor, különösen lefelé. Ha már említetted a korodat, a hátsó rugózás mindenképpen jobban kíméli a gerincedet hosszabb távon. Volt 40 feletti ismerős, aki nemrég vett új karbon meravfarút és kezdett keményebben tekerni, egy komolyabb verseny elég volt azóta kúrálja a porcokat :O

Ami fontos, hogy úgy mint sielésben, itt is alapvetően a tempó határozza meg mekkorát esel. Persze el lehet dőlni álló helyzetben is szerencsételenül, de ha elhiszed hogy tusz menni (amiben a fully segít) akkor lehet igazán nagyokat esni. Én már óvatos duhaj vagyok igy 42 évesen, és bár a fully segít, csak 80% körül engedem neki, sőt igazán gyorsan, 40felett már nem is szeretek menni. Mindíg ott van a fejemben, hogy egyedül vagyok az erdőben, mindenkitől távol és otthon három gyerek meg feleség vár rám :DDD

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#76739) 6030D válasza StLui (#76735) üzenetére


6030D
Ármester

Akkor szerintem az a megoldás, hogy Runner odaadja a Trailster-t, mert miatta van. Most úgysem kell neki, amíg elmegy rénszarvasra vadászni (a bringagyár csak alibi, szerintem), így nem porosodna. Meg nem kell levennie a láncot (szemenként szét kell amúgy szedni, vagy jó egyben is? :F ), meg ilyen fontos dolgok, ha már úgyis sokat áll a bringa. :C
Asszonyt meg lepd meg, hogy 20 év után beállítasz egy bringával, aminek annyi az ára, mint a kocsitok volt 20 évvel ezelőtt. :D

Strezi : én tudom, hogy erről beszéltél, de mi van még?

-=RelakS=-: spd-s a szandál és elfelejtette visszaállítani a rugóerőt a bikepark után. :U

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#76740) SSJmeszes válasza StLui (#76732) üzenetére


SSJmeszes
senior tag

Én úgy veszem ki az irományaidból, hogy tudod te már erre a választ mit is akarsz venni. ;]
Csak mindig elbizonytalanítod magad! :N

YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |

(#76741) StLui válasza SSJmeszes (#76740) üzenetére


StLui
veterán

Így van, ezért is kértem egy-két bringáról konkrét véleményt, viszont jól esne a spórolás is, de egyre kisebb az esélye :)

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#76742) CaNNa3IS válasza StLui (#76741) üzenetére


CaNNa3IS
senior tag

Az a Ghost amit linkeltél már csak 620. :DDD
Fully kell neked. Nehogy megadd magad a merev irányba. Bánni fogod.
Én is snowboardozok és a mereven való tekerést meghagyom a haveroknak akik természetesen síelnek mellé :P . Tudom rossz hasonlat.

[ Szerkesztve ]

Stay up Stay humble Ride hard Get stoked

(#76743) StLui válasza CaNNa3IS (#76742) üzenetére


StLui
veterán

Húú basszus, kezd megremegni a kezem :)
Alpinbike oldalán csak az LC8 van ezzel a felszereltséggel, a színe pedig LC6 náluk, amit ő linkelt ott pedig az LC6 a sin is felszereltség is, a Ghost-bikes.com-on már nem adta be

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#76744) TayRol válasza CaNNa3IS (#76742) üzenetére


TayRol
veterán

jó az a Ghost, csak legyen rendben a papírja.

(#76745) 6030D válasza CaNNa3IS (#76742) üzenetére


6030D
Ármester

És csak töményet iszol, mert a sör/bor nem pia, meg vényóccal jársz, mert az nem műanyag. 'Murica! :R

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#76746) -=RelakS=- válasza 6030D (#76745) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

6 éve kanadai fickó totál ki volt akadva, hogy csak 4 hengeres kocsikból választhat a vállalati autó lecserélésekor.
4 henger? Az fűnyíróba való!
Meg ne mutogassanak neki olyan gépet, aminek a származási országa jaaaaapááááááán :D

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#76747) CaNNa3IS válasza StLui (#76743) üzenetére


CaNNa3IS
senior tag

estleg ezt megnézném : [link]
Mondjuk ez M-es

[ Szerkesztve ]

Stay up Stay humble Ride hard Get stoked

(#76748) CaNNa3IS válasza 6030D (#76745) üzenetére


CaNNa3IS
senior tag

Neem
Nem iszok 5-6 éve egy kortyot sem és 1.4-es astrám van :-D. Nem mindenben sikerült az élet. :P
persze V6-osom volt fiatal koromban

[ Szerkesztve ]

Stay up Stay humble Ride hard Get stoked

(#76749) StLui válasza CaNNa3IS (#76747) üzenetére


StLui
veterán

tetszik persze ez is! ez egy 700 eFt körüli bringa volt, de nem xt szettel volt gyárilag ha jól látom.

Miért gondolod, hogy ez jobb lenne? gyanús a másik, vagy a karbonos aggodalmam miatt?

183 cm vagyok, belefér az M is, az Anthem is akkora amit mostanában bérelgettem

[ Szerkesztve ]

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#76750) CaNNa3IS válasza StLui (#76749) üzenetére


CaNNa3IS
senior tag

xt m8000 szett ahogy látom 150k körül van.
A ghost-on az a deore fék ami a szűk keresztmetszet.

A mondraker foxy váz 2014-ben a legjobb trail bicaj lett.
Olvastam róla pár cikket de sajnos nem próbáltam még. Hosszabb felsőcső ami a stucniből lett kvázi elvéve.
Ezáltal az M-es gondolom hosszabb mint a megszokott 600mm alatti.
Persze tudom, hogy a marketing meg a külföldi bicajos magazinok-nak azonos az érdekük.
[link]
bikemag teszt: [link]

A képeken nem látszik nagyon az állapota de ha 2016 februárjában vették akko rtalán nincs nagyon leütve.

Nem tetszik egyik sem "jobban" a másiknál. Mindkettő maximálisan többet tud mint amit ki tudsz használni legalábbis ahogy runner mondaná.

Stay up Stay humble Ride hard Get stoked

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.