Hirdetés
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Newton harmadik törvénye
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
Akkor nem veszek semmit inkább. Eddig sem hagytam kint, ezután sem fogom, ha ez se megfelelő. Gyors záras kerekekkel meg pláne. Kb fél perc kiszedni a kerekeket.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Vasinger! #6280 üzenetére
Kerékpár ipar nagyjából a marketingről szól, lásd a mostani 29-27,5 vonalat. Ezért a gyártóknak nem feltétlen azt kell nézni, hogy mi ami tényleg jó, mert megfelelő nyomással úgyis azt veszik az emberek. Innentől kezdve, ha te lennél a gyártó, milyen terméket reklámoznál? Amiből 100km-en elfogy 1ml, vagy amiből 400km alatt fogy el 1ml? (miközben neked az előállítási költség lényegében ugyanannyi... )
Továbbá az iparág elég teljesítményszemléletű (lásd gramm mánia), ami szép és jó dolog, de az átlagembert nem nagyon érinti (gyakorlatban). Szóval lehet, hogy az olajjal 50km-en nyersz 1 másodperc előnyt, ami a profi sportban számít(hat) (cserébe 150km-enként újra kell kenni). És mivel a profik ezt használják, könnyebb marketingelni, ezt tolja mindenki.
De jó eséllyel még lehetne ilyen érveket sorolni... népszerű nem feltétlenül jelent jobbat, főleg nem minden felhasználásra(#6249) Toomy:
"4000Ft -ért egy rozzant mountit amivel már mindenféle komolyabb edzettség nélkül nekimentem az országnak össze vissza"
Pontosan erre gondoltam Korábbi hsz-eidből ha jól emlékszek már ekkor is 100-200km-es túrákat is mentél. Nyilván ez nagyon más alapot jelent ahhoz képest, hogy ha valaki gimis tesiórákon mozgott utoljára "komolyabban" a mostani kezdés előtt (én )[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Vasinger! #6351 üzenetére
Én nem azért vettem drágán biciklit, hogy a garázsban rohadjon, aztán gagyival járjak. 15 évig szenvedtem a szakadt bicommal. Én se vennék ilyet, csak megemlítettem az illetőnek alternatívának, ha már amúgy is sokat költene védelemre. Én egy gagyi sodronyzárat teszek az első kerékre, a hátsóra+vázra egy Bordo koppintást, de még gondolkodok egy mini U lakaton is. A 3 zár nincs összesen 15 ezer ft mégis többre tartom mint egy 30 ezres zárat, vagy egy spybike-ot. Persze csak akkor használok több zárat is, ha sokáig hagyom magára a bringát, vagy necces a környék.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz vendingo #6354 üzenetére
Ez mind szép és jó, de én épp ezért vettem 2 bringát. 1 olyat (15k) amit bárhol ott hagyhatok: posta, bolt, állomás stb. egy olcsóbb zárral(7k) és egy másikat (250k), amit nem hagyok ott sehol sem, semmilyen zárral. Túrázok vele, sportolok, nem pedig használati eszköznek használom. Kellett egy kis idő amíg rájöttem, hogy ez a legjobb megoldás.
Persze tök jó lenne ha mindenhova járhatnék a Fully-val is, de sajnos ezt Mo.-n nem lehet eljátszani, legyen szó akármilyen Spybike-ról vagy lakatról.
[ Szerkesztve ]
-
-
D.Orion
veterán
Én egy gagyi sodronyzárat teszek az első kerékre, a hátsóra+vázra egy Bordo koppintást, de még gondolkodok egy mini U lakaton is. A 3 zár nincs összesen 15 ezer ft mégis többre tartom mint egy 30 ezres zárat, vagy egy spybike-ot.
Teljesen jó én is így használom. Első kerékhez sodronyzár, váz-hátsó kerék-lakatolási helyhez pedig lánc. Bár ha újra kéne gondolnom, akkor lánc helyett U-lakat lenne.
Vasinger!: Neked is igazad van, mert van az az értékű bringa ami mellett már érdemes egy rohangálósat beszerezni. Plusz az ember nem szívesen basztatja a drága kerékpár fényezését némi lakatolással, nekitámasztással, egyéb necces dolgokkal.
-
Packersbay
tag
Kicsit hosszabb ideig sikerült fennhagyni a láncot mint az optimális és sajnos megkoptatta a racsnit is hátul. Ma ráraktam az új láncot és 3-4-5 fokozatban,de leginkább a 4-ben szalajt,de csak akkor ha izomból odalépek. Ilyenkor várható hogy összekopik valamennyire?? vagy cseréljem a racsnit is minél előbb?
Saját házi akácméz eladó! Dell laptop alkatrészek eladók!
-
rétisün
veterán
válasz Packersbay #6360 üzenetére
inkább cseréld a racsnit is, mert így (ha összekopik is) sokkal hamarabb elkopik az új lánc.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
ludsimon
veterán
válasz Vasinger! #6331 üzenetére
Azt legalább tudod mi a max pulzusod, vagy ez az első órád?
Úgy tudom körbeírni, ha 200 felett a max pulzusod, hogy:
150 bpm-ig csukott szájjal gond nélkül kapsz levegőt, 160 bpm körül már résnyire nyitott szájjal kapsz normálisan levegőt. 180-nál már rendesen lihegsz.
undefined
-
nagyúr
válasz Vasinger! #6331 üzenetére
Nekem 42 a nyugalmi és 202 a max pulzusom sportkórházi mérés szerint (bár 2 évvel ezelőtti az eredmény, szal azóta lehet, kevesebb), de óra szerinti 198-199 körül már gigaszarul vagyok. Csillagok mindenfelé, szűkülő látómező, tompuló tudat, kiszakadó tüdő, ilyesmik.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
tatabánya
senior tag
mondjuk nekem egy 3. emeleti panelban nehéz lenne két bringát tartani ami van azt is kerülgetni kell. az új kerekekkel és fékekkel már súrolja a 140k-t ami számomra sok pénz. legutóbbi tescozáshoz meg elfelejtettem zárat vinni, de én már nem fordulok vissza, adtam neki egy csókot mondván most látjuk egymás utoljára, de szerencsére megmaradt a kicsike
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
-
ludsimon
veterán
-
Cadal
őstag
Érdemes lecserélni a gyári Continental Race King 2,0 gumijaimat a bringámon? Nem nagyon vagyok megelégedve velük. Elég sokat tekerek terepen és sokszor iszonyat csúszkál, nem tapad. A nyomvájúkból alig akar kijönni. Mondjuk aszfalton tökéletes.
Amit kinéztem helyette az a Schwalbe Racing Ralph Performance 2,1 gumi lenne, talán valamelyest jobban tapadna föld/murvás/poros úton.
Van esetleg valakinek tapasztalata a kinézett típussal? (nem az EVO meg TLR verzió,csak a sima Performance)[ Szerkesztve ]
-
-
venember83
nagyúr
Performance-t nem érdemes venni RRalphból, akkor inkább a Rapid Rob, olcsóbb kellene legyen. Amúgy a RK nem rossz, de nem előre, hanem hátra, előre többet soha nem teszem fel. Anno nekem is volt elöl, csúszkáltam és estem vele eleget. Mióta Nobby Nic van elöl, csak saját hülyeségből esek.
-
Tony21
tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy egy bizonyos váltóállásnál (8 sebességes rendszeren elöl legnagyobb, hátul a második legkisebb lánckerék) mint ha ugrana a lánc. Igazából nem úgy ugrik, mint mikor kopottak a lánckerekek és új láncot tesz fel az ember, hanem roppan, pattan valami hátul és arra a kis pillanatra egy picit megszalad a hajtókar .... ugrásnál sokkal nagyobb luftot tekernék, mint ami ezzel a roppanással jár ...
Elöl középső tányér, hátul ugyanúgy a második legkisebb lánckerék esetén ez nem jelentkezik. Sőt, az összes többi váltóállás kombinációban sem jelentkezik.
Ez miez? -
zack
nagyúr
válasz tatabánya #6377 üzenetére
Szép!
Csináltam pár darab képet én is tegnap...
Nagyon megszerettem, baromi jó gép, hozzám nőtt. Jövőre kap majd XTR sort, XT első váltót, XT láncot, XTR váltókarokat, és egy Fox villát. Idén meg még meglátom bele fog e férni a karbon nyeregcső, stucni, és kormány. De így is patent, pedig elöl csak LX van rajta. Mégis pontos, és nincs vele probléma.
Volt korábban kérdésem, a Rock Shox Tora első villáról. Most vagy itt kaptam teljesen fals infót, vagy a bringa szervizben dolgoztak idióták, ahol futólag jártam.
Ugyanis azt mondták, a csillapítás keménységét a bal oldali száron lehet állítani, a vissza csillapítást a jobb oldali villaszáron alul, és egyébként ennek a telónak az egyik szárában olaj + rugó van. Azt itt is jól mondták, hogy nem fújható pumpával, csak igazából két teljesen más infót kaptam a villáról.
Ha olajos + rugós, jó lenne rugót és olajat cserélnem.
Nem ártana, ha valaki leírná, hogy akkor most mi a teendőm a Torával szerviz szinten.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz Manitou #6381 üzenetére
Az enyém Tora SL. De a bringa szervizes egyértelműen azt mondta, az egyik szárában olaj + rugó van.
Van a Tora Solo Air, gondolom az a levegős. De akik véleményezték itt, erre is azt mondták hogy levegős.
Nem is piszkáltam, pedig lehet olaj + rugó cserével kellett volna kezdenem.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Vasinger!
nagyúr
Az a fekete került 15-be, kedvezményesen, csak néha nehéz berakni a biciklitárolóba a 180-as tárcsák miatt
ludsimon:
Ez az első órám. 200-as pulzusomnál nem, hogy nem lihegtem, de még a levegőt is normális ütemben vettem.
evilskati:
A Cube valóban szép darab, itt van egy jobban sikerült kép róla: KATT
Jorus:
Hát csillagokat közel sem látok még és lihegni se lihegek.
zack:
Bocsi, hogy így rákérdezek, de mire fel akarod így lecserélni a a cuccokat? Ugye tudod, hogy ha a teleszkóp cserét nem nézzük, akkor nyernél max 500 grammot, de a váltás nem lenne jobb semmivel, se a hajtás tartósabb, cserébe több 10, akár 100 ezret otthagysz. Karbon alkatrészek meg már igencsak versenykategória. A Fox villa meg tényleg jó cucc, de használtan alig találsz 200 alatt belépőszintű villát.
szerk.:
Csinálj fényképet a teleszkóp válláról és az aljáról és megmondjuk mid van[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz Vasinger! #6383 üzenetére
Már csináltam korábban. Akkor mondta itt valaki hogy ez nem fújható levegővel, de levegős.
Engem a súly kevésbé érdekel, bár a bringa eléggé orr nehéz, ezért egy könnyebb teló + karbon kiegészítő sokat segítene ezen. A többit csak akkor cserélem ha cserések lesznek. Ha pedig csere, akkor minimum XT, hiszen ha már vennem kell csak jobbat veszek.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz Vasinger! #6383 üzenetére
"A Fox villa meg tényleg jó cucc, de használtan alig találsz 200 alatt belépőszintű villát."
Ugye ezt csak elírtad?Egyébként nagyjából egyetértek veled, egy jól működő SLX-et ritkán éri meg lecserélni XT-XTR kombóra.
(#6386) zack
Mennyire bringázol komolyan?Hogy érted, hogy orrnehéz? Miben mutatkozik meg?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Manitou
veterán
Valami képzavar van
Az olaj az a csillapítás lehet max. Itt most a rugózó elemről van szó. Ami lehet levegő vagy acélrugós megoldás. Az acélrugós az igénytelenebb otthon is könnyen szervizelhető.
Látsz valami autószelepet valamelyik zárókupakon a vállon? Ha igen, akkor levegős a telód, ha nem , akkor acélrugós.
Rugót amúgy miért akarsz cserélni? Az nem nagyon romlik el, max ha kemény vagy puha a súlyhoz, akkor érdemes cserélni. A levegősnek ez az előnye, hogy ott be tudod lőni a telóban a nyomást akkor is ha 50kg vagy , meg ha 100. Rugósnál meg csak a rugócserével tudsz variálni, esetleg kicsit tudsz rajta keményíteni előfeszítésállító tekerővel. -
Vasinger!
nagyúr
válasz fi:zi'k #6389 üzenetére
Kicsit pontosítanák, régen néztem a Fox villa árakat kb. 3-4 éve, akkor aprón tényleg eléggé el voltak szállva az árak és 100 alatt Fox villát nem sűrűn találtál csak régi darabokat, legalábbis én így emlékszem. Most ránéztem és 70-80 körényékén már kapható pár használt darab, de max 100-as rugóúttal. Viszont árulnak új darabokat is aprón, amik sokkal olcsóbbak mint boltban, na azok már 150k környékén vannak bőven., míg ha nézünk egy Rock Shox telót, mondjuk egy Reba-t vagy egy Recon-t már 40-50 környékén találni.
Persze Fox-ból is vannak olcsóbb darabok most is, de azok 80-as rugóúttal rendelkeznek és elég régi darabok, amiket nem hiszem, hogy érdemes megvenni már.
[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz Vasinger! #6393 üzenetére
A rugóút felhasználástól függ, de ezt te is tudod.
Reálisan 100-150E között mozognak a néhány éves darabok és korábban sem volt rosszabb. Be is b@szna, ha 200E körül lenne a használt.
A 40-50E-es Reba sem mai csirke már.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Vasinger!
nagyúr
válasz fi:zi'k #6395 üzenetére
A rugóútat azért írtam bele, mert bár nem feltétlen az határozza meg egy teleszkóp árát, de sokszor a rugóút növekedésével nő az ára a teleszkópoknak, mert a nagyobb rugóúttal rendelkező teleszkópok várhatóan nagyobb és intenzívebb terhelést is fognak kapni, tehát erősebbé és jobbá kell tenni, mint egy kisebb rugóúttal rendelkező darabot, tehát drágábbak is.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Mini 2 Fly More Combo FMC drón szett 3 akkuval - újszerű állapotban
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest