Hirdetés
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Newton harmadik törvénye
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Az outimmal nagyon könnyen kapok nyolcast. Rigida szingós felni van rajta, elég öreg. Ha kap egy kis terhelést oldalról, akkor 1-2 küllő majdnem kiszakad, teljesen laza lesz. Múltkor esőben mentünk, nagyon csúszott az aszfalt, csúsztattam kicsit a hátsót oldalra, másnap nézem hogy azon a helyen az egyik küllő totál laza, és nyolcas van a kerékben. Elég régi már a cucc, én arra gyanakszom hogy a küllőanyákban már kicsit kiment a menet, ezért ha kapnak egy kis terhelést oldalról már elengedik a küllőt. Amúgy azösszes küllő feszes. Szerintetek?
-
D.Orion
veterán
Ma olyat láttam cégnél, hogy azt hittem behalok. Jön be az egyik kolléga és mondja, hogy eltört váza.
He?
Magellan Draco jó öreg, régi váz. A nyeregcső és a felső cső találkozásánál lévő hegesztés megadta magát. Már javított hegesztés volt, mert pár évvel ezelőtt a gyári hegesztés egyszer már bemondta az unalmast. Érdekes néztem, mert még a gyári felszerelés volt rajta, eddig egy láncot kellett csak cserélni. Szóval nem több 10ezer km-es futás van benne.Gondoltam, hogy a nyeregcső lehetett a bűnös, de a B+ os cső még bő 10cm-t bent volt a vázban. De gyanítom, hogy valami nagyon elcseszett nyeregbeállítás okozhatta a hegesztés elfáradását, mert maga a nyereg eleje is le volt már hajolva/törve.
[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
Ez a kesztyű engem érdekelne.
Látom, közben jött válasz is.(#6905) Zebu
Tőlem aztán 6E km után is újrakenheted.
Haragudni biztosan nem fog a lánc, ha gyakrabban kap kenést. De természetesen függ a használati körülményektől is.[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
nauro
aktív tag
Tudom, hogy ezt nem lehet ennyire leegyszerűsíteni, de ha mondjuk síkon olyan 33-34el tudok menni 60-70km-en outival, akkor milyen tempó tartható egy vékony gumis montival? Fogalmam sincsen, hogy mekkora lenne a sebesség visszaesés váltás esetén (persze rengeteg tényezős, de úgy nagyjából). Csapatban tekerés miatt érdekelne, hogy mennyire tarthatóak a többiek
Köszönöm a választ a bugyuta kérdésemre -
-
Tomi_Sci
őstag
Egy Favorit Special (csehszlovák) milyen fejcsapágyat fogad? ISO vagy valami más?
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
vendingo
veterán
-
dqdb
nagyúr
Vagy egyszer használatos orvosi gumikesztyű, 1100 forint volt másfél éve 100 darab, még bőven van belőle.
Toomy: tökéletesen igazad van, annyival egészíteném ki, hogy úton tekerés != 2×3 sávon tekerés, vannak párhuzamos utcák is. Egy Rákóczi úton én sem tekernék, de cserébe ott van a Dohány/Wesselényi utca, ahol simán lehet az 7E/173E járatokat is verni időben úgy, hogy normális forgalom mellett teljesen biztonságosan haladsz.
A hidak közül a Lánchíd keskeny, ott tempót kell menni, ha nem akarod feltartani az autókat, a Szabadság híd tökéletes, a Margit híd Budáról Pestre szintén (itt ha elkapod az ütemet, akkor az úthibákat lábból kirugózva 35-40 km/h közötti tempóval egészen az Oktogonig zöldhullámod van, ha peched van, akkor a Podmaniczkynél kapsz csak pirosat).
az más tészta, hogy némelyik direkt köcsög és leszorít
Volt ebből olyan, akit 100 méterrel előtte én engedtem ki egy mellékutcából, volt bringabolt autója, volt rendőrautó, a legtöbb taxis szinte bármikor megteszi, de ez van, aki hülye, az hülye, törődj bele, és a biztonságod érdekében maradj inkább nyugodt, és a környezetedre koncentrálj füstölgés helyett, ha tekersz.4 évnyi téli-nyári budapesti bringázás után a legveszélyesebbek rám nézve a divatbringások voltak (a Cycle Chic átlagos fotóalanyaira kell gondolni, a piros lámpa sokszor csak dísz, lazán belibben melléd jobbról lendületből, amikor te egy lámpától indulsz el), a hétvégi kocabringások csak lassúak és bizonytalanok, a futárok észnél voltak, és az átlagbringásnál nem igazán láttam őket többet szabálytalankodni.
Én forgalomban legjobban a városnéző buszokat utálom, ha valami jobban füstöl, mint egy BKV busz, akkor az az. Ha ilyet látsz, érdemes leszakadni, vagy jöhet az egyetlen levegővételes sprint.
Jorus: na jó, de hol a városban? Nekem a Hungária körúton belül bringázva 400-500 méterenként jelzőlámpa van, ennek felét pirosan fogom ki, akármit is teszek. Amikor összehasonlítottam, a kényelmes 22-25 km/h és az üveghangon tekerés közül az előbbi nyert, mert jobban jöttek ki a lámpák Így aztán képtelen vagyok a napi rutin során 18 km/h fölé vinni az átlagot, míg aszfalton Vácig 72 km-re ment a 28-29 km/h közötti érték (persze széles terepgumival megyek aszfalton is, a kényelem mindenek felett, lusta vagyok én cserélgetni )
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
D.Orion
veterán
válasz fi:zi'k #6911 üzenetére
Deicide-t merjük alapul venni? Van itt egyáltalán olyan akit oda merünk állítani mellé, hogy "neked is menni fog!" Neki 26"-os mtb ballonnal megvan a +30km/h 100km-es távon.
(#6915) vendingo: Nagyjából ez a fitness gépek egyik lényege. Outi alapok, némi cross beütéssel, esetleg tárcsafékkel megspécizve.
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz fi:zi'k #6909 üzenetére
Jah éreztem az iróniát!
Kimentem, Brigeciollal letakarítottam amennyire tudtam. Lánctisztító rá és adtam neki új kenést. Kellett már neki!
Kelleni fog egy patentszem, mert igaz van láncbontóm, de nem akarom anélkül szétkapni.
Shimano 10-zes rendszerhez van láncom. Milyen patentszem a legjobb bele?
Azért kérdezem, mert korábban egy másik láncom a patentszem berakás után ugrálni kezdett... -
Mr X
veterán
Ahogy olvasom itt az MTB-s átlagokat, máris jobb a kedvem, azt hittem, sokkal mélyebben vagyok a béka segge alatt a 17.8-as átlagommal. Jó tudom, nem nagy eredmény, de érzetre lassúnak tűnt, viszont most picit megnyugodtam.
-
szki
őstag
A többiek erőnlététől függ, mennyire tudod velük tartani a tempót
De szélárnyékban nem lehet gond a mountival hasítani.(#6893) Toomy: hozzátenném, hogy csak az menjen autók közé a bringaút helyett, aki fel tudja venni az autós közlekedés ritmusát. Nem árt, ha képes 50-nel is tekerni, ha épp az kell (vagy többel). És persze tökéletes műszaki állapotú a bicaja.
Aki üregurasan tapossa a pedált, az inkább szlalomozzon a gyalogosok között a gyalog- bicajúton. Persze mérhetetlen türelemmel megáldva, és ügyelve a a gyalogosokra, kutyákra, és a bénázó bicajosokra (és kátyúkra).[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Egyetértek. A legrosszabb bringás a divatbringás. Mert bringával tekerni a romkocsmába az tök trendi. Zöld, lázadó, kúl, mintegy. Bringakezelés nulla, felszereltség nulla, de jól mutat. Szerintük. Járdapadkánál persze satu és pipiskedve emelik a bringát. Szombaton megyek át az Árpád-hídon Buda irányába, szép komótos tempóban (ez nálam olyan 16-18 km óránként), mögöttem az izgága hipszter, világmegváltó zöld, városi bringás arc tangapapucsban... Aztán a budai hídfőnél azzal a lendülettel, ahogy voltam csavartam le jobbra, és ugrottam bele az uszkve 20 méteres lépcsősorba, ahogy szoktam, városi arc meg azt hitte arra van előre. Visszamentem aztán hozzá, ő azt mondta jól van, de szerintem fájt neki az arca, ahogy kinézett.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Mr X
veterán
válasz Zoli133 #6921 üzenetére
Egy baromi vastag gumis Neuzer Nelsonnal gurulok, ráadásul ezer éves kihagyás után, szóval nehezen bírják a combjaim is. A szokásos útvonalam (ha valaki ismeri) Kispest-Köki felüljáró-Újhegyi lakótelep-börtön-X. ker ipartelep. Itt sok a emelkedő, nem vészesek, de engem meg tudnak még enni.
-
Zoli133
addikt
Én pont nem rég cseréltem le a terep gumikat, vékonyabb (1.5") városi papucsokra. Az emelkedő engem is megesz, legtöbbször síkon közlekedem.
6 éve hagytam kb abba mindenféle sportot (részben orvosi tiltásra), most nyáron kezdtem el újra tekerni.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
nagyúr
válasz Vasinger! #6925 üzenetére
Igen, az út megy egyenesen tovább, de le szoktam vágni, és a híd alatt bekanyarodva tekerek tovább dél felé. Srác a margitszigeti felhajtón jött fel, aztán jött végig mögöttem némileg duzzogva a szembejövő forgalom miatt. Aztán ahogy én lecsavartam jobbra a lépcső felé, valamiért jött utánam. (A kényelmes tempómban az első pihenőt még simán áthúzom pedálból így a lépcsősor közepére érkezem, kényelmesen ívbe téve a gépet.) Nem is értettem mit szeretett volna csinálni, vagy mire gondolt, amikor utánam jött, tekintve, hogy a járda tök egyértelműen egyenesen halad tovább. Az arca rosszul nézett ki, mert persze se sisak, se semmi. Visszamentem, kérdeztem jól van-e, hívjunk-e mentőt vagy valami, de azt mondta rendben van, rendben lesz, csak elfogyott az út.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
albert8
veterán
Szép lehetett
Tudnátok ajánlani valami jobb markolatot? MTB-re kellene, lehet akár csavaros is.
Nézegettem Specit meg tesztbike-ot. Nem sok jót találtam. Inkább gumis érdekelne nem habos.
Eddig ezt a kettőt találtam ami tetszik:SRAM, SPECI, SPECI 2Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
nagyúr
Véletlenül sem izmozás miatt, de 2.0-es gumikkal, fogjuk rá hogy síkon, 22-23-as átlag van rengeteg lámpával. Tehát nem lehetetlen. Az 1.3-as gumik kb 3-4 km/h-s növekményt jelentenek élből.
(#6913) Jorus
Azért azt is vedd figyelembe, hogy nem egy merevseggű MTB-vel vagy te sem.(#6915) vendingo
Talán 19-20 körül van a legkeskenyebb. De már így is panaszkodtál, hogy sodródik a murván. Mi lesz a vékonyabb gumival? Pl.(#6918) D.Orion
Vannak az átlag kerékpárosok, a versenyzők és van Decide.(#6919) Zebu
A patentszemnek nem pont az lenen a lényege, hogy egyszerűbben bontható mint a Shimano megoldása?!
Bár ahogy írod, inkább Shimano láncod van, abba meg inkább stift kell, nem patentszem.(#6923) Jorus
Ezt de megnéztem volna.
Nagyot taknyolt?[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Kelleni fog egy patentszem, mert igaz van láncbontóm, de nem akarom anélkül szétkapni.
A 10 sebességes SRAM patentszemmel az a probléma, hogy kevesebb sebességes változatokkal ellentétben csak egyszer használatos. Persze ez csak az elv, úgy tudom, ha ügyes vagy a bontásnál, akkor a gyakorlat lehet más is.Jorus: A legrosszabb bringás a divatbringás.
Végiggondolva a dolgokat, nem, csak a második legrosszabb. A legrosszabb szerintem az éjszakai nindzsa, aki azt hiszi, hogy sötét ruhában világítás és fényvisszaverő felület nélkül is tökéletesen látható. Igaz, az előbbi csoporttal eléggé nagy metszetet alkot ez a csoportMég tavasszal vágott be elém lendületből egy bringás, amikor a zöldre váltó lámpánál indultam a Kacsa utcai bringaúton felfelé, és ha nem fékezek azonnal, esés lett volna a vége. Így úgy voltam vele, ha ennyire siet, hadd menjen, úgyis hegyre készülök, így bemelegítés gyanánt én segítem csak azzal, hogy a seggében maradok nagy nyomatékkal tekerve, a DT racsnihang teljesítményösztönző főleg akkor, ha emelkedőn felfelé és hosszan hallod Pechjére a Horvát utcai jelzőlámpánál is zöldet kapott, így amíg a járdán vezetett a bringaút, végig mögötte voltam (akkor sem tudtam volna előzni a szembejövő forgalom miatt, ha akarok). Eléggé nyúzott volt a feje, amikor elmentem végül mellette.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nagyúr
válasz fi:zi'k #6930 üzenetére
Az igaz, 180/180 mm út, 17 kg, 2.5-ös extra lágy keverékű gumik.
Nem láttam, milyet taknyolt, csak hallottam a nagy csörömpölést. Mondjuk most sem vágom, miért kellett ~40 centire a hátsó kerekemtől tolnia végig a hídon.
dqdb: mondasz valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz TESCO-Zsömle #6908 üzenetére
Elnézést, de ez a szmartfón tapipad nagyon nem megy nekem...
-
Vasinger!
nagyúr
Nagyon off, de tudom, hogy a topiklakók sokat voltak már Velencei tó körül:
Google térképen valaki be tudná linkelni a Velence vonatmegálló helyet? Hiába keresem, nem találom. -
deicide
veterán
válasz D.Orion #6918 üzenetére
Na jó, de azért valamelyest előnyben vagyok még a 93kg-om ellenére is az irdatlan lábméretemmel, amivel tényleg hatalmas nyomatékot lehet leadni hosszú időn keresztül.
Hát egyszer összehozhatunk egy PH!-s össznépi MTB-s partit, ahol mindenki kiadhatja, ami benne van
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
vendingo
veterán
válasz fi:zi'k #6930 üzenetére
Ja, közbe kiderítettem, hogy szarul mért az órám és azért sodródtam, mert nagyobb sebességgel közlekedtem mint amit az órám mutatott. Nem csidálom, hogy 60-nal sodródtam. (Óra szerint csak 40-el mentem.)
Amúgy 90%-ban aszfalton tekerek.
Ezért gondolkodok még egy kerékszett vételén. Az egyiken széles rücskös, másikon virsli lenne.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
nagyúr
válasz vendingo #6942 üzenetére
Így már több értelme van a dolognak.
(#6944) Bati0501
Nézz meg YT-on egy-két FR és DH videót.(#6940) deicide
Tényleg, te szoktál indulni amatőr országúti versenyeken? Korosztályban simán dobogó.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Nem tudja valaki pontosan hol ez a hely? Úgy tudom valahol Hűvösvölgy környékén.
-
Szakbarbár
aktív tag
Mindenki dicsekszik itt a MTB-s átlagával, én meg outival sem tudok annyit
Na de hétvégén cserélek hajtókart a húgom Neuzer Hurricane biciklijén, utána megnézem mit tudok vele. Ha jól emlékszem 1,75"-os aszfalt gumi van rajta, remélem a 20-as átlag meglesz .A környéken most az a divat, hogy a bicikli úton ketten - hárman mennek egymás mellett, vagy a bicikli út mindkét szélén 1-1. De ha szemből jövök akkor sem nagyon húzódnak le...
[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Bati0501
őstag
Láttam már ilyen videókat.
Csak azért sztem egy merev vázas annyira nem szeretné.Vagyis a váltó sztem oda vissza csapódna,meg ha elől nincs vmi komolyabb villa,akkor még téged is szétráz.
Ha meg tényleg full merev,akkor meg mission impossible. -
HollyBoni
veterán
válasz Bati0501 #6949 üzenetére
Váltó mindenhol csapkod egy kicsit, nem csak merev vázassal.
Múltkor voltunk János-hegyen, a két barátom akivel voltam Dirt bicókkal tolta, merev alacsony váz, csak hátsó tárcsa, singlespeed, elöl meg elég erős villa de kevés rugóúttal. Elég jó tempót jöttünk így is szerintem. Persze jobban pattog sokkal mint egy fully, de nem olyan rossz.
Csodával határos módon az én gagyi fullym is kibírta, zúzósabb részeken kicsit aggódtam hogy ketté fog alattam törni a bicó, de semmi baja nem lett.(#6951) Tomi_Sci: Ezt én is láttam ma, nagyon durva!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest