Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
deicide
veterán
válasz tatabánya #6152 üzenetére
Ezek szerint még nem volt méhcsípésed a nadrág alá berepült méhtől, igaz? Nekem volt, azóta, tök mindegy hogy néz ki, nem megyek nyáron másban. De amúgy miért lenne buzis, a csajok jól megnézik az izmos lábat, segget legalább ha elasztikus nadrágban vagy Ez persze felépítés függő, pipaszár lábon biztos nem mutat olyan jól, mint dagadó izmokon
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
zack
nagyúr
válasz tatabánya #6377 üzenetére
Szép!
Csináltam pár darab képet én is tegnap...
Nagyon megszerettem, baromi jó gép, hozzám nőtt. Jövőre kap majd XTR sort, XT első váltót, XT láncot, XTR váltókarokat, és egy Fox villát. Idén meg még meglátom bele fog e férni a karbon nyeregcső, stucni, és kormány. De így is patent, pedig elöl csak LX van rajta. Mégis pontos, és nincs vele probléma.
Volt korábban kérdésem, a Rock Shox Tora első villáról. Most vagy itt kaptam teljesen fals infót, vagy a bringa szervizben dolgoztak idióták, ahol futólag jártam.
Ugyanis azt mondták, a csillapítás keménységét a bal oldali száron lehet állítani, a vissza csillapítást a jobb oldali villaszáron alul, és egyébként ennek a telónak az egyik szárában olaj + rugó van. Azt itt is jól mondták, hogy nem fújható pumpával, csak igazából két teljesen más infót kaptam a villáról.
Ha olajos + rugós, jó lenne rugót és olajat cserélnem.
Nem ártana, ha valaki leírná, hogy akkor most mi a teendőm a Torával szerviz szinten.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
vendingo
veterán
válasz tatabánya #6685 üzenetére
Tegnap én is fürödni mentem 40 fokba 40 km-et a régi nike táskámmal.
Az enyém is kényelmes volt csak tocsogott a hátam a víztől, a vállpántokból facsarni lehetett az izzadságot, ráadásul a strandon megadta magát a zipzár, szóval félig nyitott táskával tekertem haza.Ha már veszek új hátizsákot, akkor fullos bringásat veszek.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
sssent
senior tag
válasz tatabánya #6688 üzenetére
"a belepakolt cuccoktól ugyan úgy fogsz izzadni lehet az bármennyire légáteresztő magában"
Ezek nem így működnek. Szerintem a szivacscsíkos konstrukciók nem elég hatékonyak, de a feszített hálósak garantáltan működnek. Ha képről nem lenne egyértelmű, a hátadon csak egy erős szúnyogháló-féle támaszkodik, mögötte a merevítések egy légcsatornát tartanak közted, és a táska hátfala között, amiben süvít a menetszél. Mintha rajtad sem lenne, sőt jobb, mert még a tűző napot is árnyékolja egy kicsit. Persze hidegben ez nem feltétlenül előnyös, de most nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz tatabánya #6772 üzenetére
Nem extrém túlélő túrára gondoltam Tegnap pl Székesfehérváron az elkerülőn kóválygott 3 felmálházott biciklis. Remélem túlélték a kalandot.
Pl egy ilyen körre gondoltam. 100 km, van benne szintkülönbség bőven, a forgalom hétvégén kicsi, ivókút is van minden településen.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz tatabánya #6775 üzenetére
Hát a meleg sem volt rátok túl jó hatással, nem csodálom ha rosszul lesz az ember. Én nem vagyok hajlandó ilyen melegben biciklire ülni.
Rövidebb táv ha sok a 100 km. Csolnoktól már végig lejt az út.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
zack
nagyúr
válasz tatabánya #7058 üzenetére
Tárcsákat? Szerintem a betéteket szokás felcsiszolni, ha tükrösek lettek. Szerintem a tárcsához ne nyúlj.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz tatabánya #7061 üzenetére
Bringánál még nem csináltam ilyet, de motornál ez az eljárás. Mivel mind a kettő azonos rendszerű. Tárcsával szerintem nem tudsz semmit csinálni, max felszabályoztatni. De bringa esetében egyszerűbb a csere. Motornál ez költséges dolog, és megéri felszabályoztatni ha vállas, vagy nem megfelelő a felülete.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
rétisün
veterán
válasz tatabánya #8311 üzenetére
én se szeretem a 'bringás' cuccokat (nem is nagyon hordok ilyeneket) de a bukó azért igenis jól jött tavaly, amikor padkáztam....anélkül minimum agyrázkódást is kaptam volna.
(#8312) Szakbarbár: jogos
ha azt nézném. mások miket mennek, én is régen belehajíthattam voln a bicajt az árokba, de szerencsére nem érdekel, nem most fogok nekiállni kitekerni a belemet 2 tizeddel jobb átlagért ha 25-ös átlagom van, akkor annyi, lényeg hogy ne görcsölés legyen a bringázás, hanem szórakozás meg kikapcsolódás.
(#8314) belaazallat: ahogy mondani szokták, a legrondább bukó is jobban áll, mint a koporsó
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
belaazallat
addikt
A sisak bukásnál életet menthet. Nálam bizonyított, ha nem lett volna rajtam sisak, ma nem fórumoznék. Akármilyen röhejes én hordom.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Szakbarbár
aktív tag
Lehet hogy túlzás, de én kötelezővé tenném a biciklizés közben a bukósisak viselését. Először én is idegenkedtem tőle, de most már észre sem veszem annyira hozzászoktam. Az elektromos biciklikre meg főleg vonatkozik ez, mert ott még nagyobbat lehet esni a nagyobb sebesség miatt, ráadásul azt inkább az idősebb korosztály használja, akik könnyebben megsérülnek.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
belaazallat
addikt
válasz tatabánya #8315 üzenetére
Te életed, úgy játszol vele, ahogy akarsz. De itt ne várd el, hogy helyeseljük!
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Toomy
senior tag
válasz tatabánya #8364 üzenetére
Remélem nem sértelek meg, de ehhez a hozzászólásodhoz / gondolkodásmódhoz csak gratulálni tudok.
Ahogy már mások is írták...10-15 -el is lehet szerencsétlenül esni, hogy csúnyán bevered a fejed a padkába. A mellény meg csak arra lesz akkor jó, hogy a sötétbe nem megy még rajtad át 4-5 kocsi.
A párom pl. tavasszal a LIDL-be vett sisakot valami 3000 Ft-ért és frankón mondom még jól is néz ki. Még egy 6 smd ledes lámpa is van rajta. -
leikomessi
aktív tag
válasz tatabánya #8371 üzenetére
Pedig jó dolog a biciklis ruha, nem kell tőle ódzkodni. Ezerszer jobb, mint bármilyen rövidnadrágban szenvedni. Nem is értem mi ebben a nevetséges.
Itt egy jó összefoglaló táblázat, hogy hol kötelező a sisak és mellény használata.
Fejem nekem is szépen leégett a Balaton kerülés közben, hámlik rendesen
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz tatabánya #8371 üzenetére
Ez úgy jött le, mint ha egy olyan ember írta volna, mint akinek életében nem volt dolga kerékpárral, ruházattal, valamint ezzel a sporttal kapcsolatban úgy általában semmivel...A ruha nem csak a légellenállást hivatott betölteni, az anyagának köszönhetően nem fog folyni a ruhádból a víz, nem látszik az undorító izzadtság ami mondjuk egy pamutpólón elég kiábrándító tud lenni... A kényelemről nem is beszélve...
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Valkűr
addikt
válasz tatabánya #8376 üzenetére
Miért általánosítasz? Ne keverd össze a fiatal huligánokat azokkal akik magát a sportot űzik, és nem a városban idétlenkednek az apuci keresetéből megvásárolt 500 ezres bringával...Egy komoly sportoló nem fog neked a városban a járdán hajtani, nem 40-el de semennyivel sem...Én pld mindig a kerékpárúton vagy az úttest szélén haladok, figyelve a körülöttem közlekedőkre is...Sőt sok esetben ahol nekem van elsőbbségem is én adom meg, nehogy baj legyen..
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
cekkk
veterán
Ezzel csak az a baj, hogy nem ruha teszi az embert, és ugyan úgy tud így viselkedni olyan is akin nincs ilyen ruha. Sőt én azt szoktam mondani mindenki hülye csak én vagyok okos
Viccet félre téve, nem az határozza meg, hogy hogyan megy és viselkedik, hogy milyen ruha van rajta.
-
rétisün
veterán
válasz tatabánya #8382 üzenetére
"bicóskesztyűs, szemcsis dimenziót lépett meglett úriemberekről beszélek"
már megbocsáss, de ez megint marhaság. aki egy kicsit idősebb (mint te) az már ne is bringázzon, ha ne adj' Isten mégis bringázik, nem vehet fel hozzá való öltözetet (mert szerinted az is röhejes)?
he haragudj, hány éves vagy, 12?
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Toomy
senior tag
"hiába van kint a kerékpárral behajtani tilos ő ott megy"
Na ez vagyok én. Hogy miért is, mert nem szeretek a gyalogosok, kocabringások között 35-40 -el száguldozni. Ugyanis én legtöbbször nem közlekedek a bringával hanem edzek. A másik meg a kocsik között nagyobb biztonságban vagyok, mert ha köztük vagyok akkor figyelnek rám.
Ha büntet a rendőr akkor vállalom, ahogy tavaly is vállaltam Kaposváron. -
Gyufaaa
veterán
válasz tatabánya #8385 üzenetére
Csalódott vagy? Gondolom a nevedből adódóan tatabányai vagy Te is. Én is! Egy kicsit figyelmesebben megnézed, ahogy épülnek a bringa utak, kapásból kikerülnek a főútra a kerékpár tiltó táblák. Akár a 4 sávos utakat vesszük figyelembe, mégis aki komolyabban teker vagy gyorsabban halad, nem a bringa utat választja, hanem a főutat. Vajon miért is? Mert a "birka" gyalogos, bár van neki is járda, nem képes felfogni, hogy más is közlekedik rajta kívül és a bicó út nem gyalog út. Nah, ezért is büntetnék, ha rendőr lennék! A gyalogos a legveszélyesebb a közlekedésben! Ezen sajnos nem változtat semmi. Ha ez nem így lenne és a KRESZ-hez kötnék a jogosítvány vagy képzettség nélküli bicósokat is, nyugodt szívvel lehetne edzeni vagy akár 40km/h sebességgel hajtani a kerékpár úton is, anélkül, hogy lépten nyomon azon kellene izgulni, mikor jön veled szembe a Te haladási irányodnak megfelelő "sávban" bicós, vagy keresztbe kasul közlekedő gyalogos.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz tatabánya #8385 üzenetére
Most mondjam azt, hogy ez a nevetséges? Nem mondom, mert szíved joga abban tekerészni, amiben akarsz.
De ettől még nem kellene ilyen blődségeket gondolni, vagy ha már gondolod, akkor beírni. Mert ez csak a szűklátókörűségedet bizonyítja.(#8393) Toomy
Nem kell üvöltözni, csak a kerékpárúton a sebességet betartva szüttyögni.Na mire végig olvastam és leírtam, már ő is megmondta.
[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Gyufaaa
veterán
válasz tatabánya #8409 üzenetére
Elhiheted, nem a városban tekergészek, max, ha a gyerekemmel bicózok. De Ő is vesz fel sisakot legalább, mert ha nem is saját hibájából, de egy gyalogos végett is bukhat... Nekem kerékpár útra a városban csak a családom biztonságos tekerése végett van szükségem. Nem városi bringatúrákra használom a bicajt, max áthaladok rajta, de ezt nem szívesen teszem a gyalogos forgalomban. Azt meghagyom neked, ha ennyire szereted.
"csak egy kis előzékenységet kellene tanúsítani a kocások és a gyalogosok iránt"
Akik a legtöbb esetben közlekedni sem tudnak! Nem csak tekerni kell tudni a bringát illetve gyalogosokra vonatkozóan sajnos a legtöbbje azt hiszi Ő sétál csak a járdán vagy a bicó úton...[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz tatabánya #8412 üzenetére
Pont ez az, hogy a ruházatról (nadrág, mez, sisak, szemüveg, kesztyű, esetleg istenkáromlásként megemlítem a kar és lábmelegítőt is) megy a diskurzus részemről, meg hogy szűklátókörű vagy ilyen téren, erre előzékenységet kérsz a gyalogosokkal szemben. Ezt csak én nem értem?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
SOAD19
addikt
válasz tatabánya #9648 üzenetére
Ha nem sajnálod a pénzt rá. akkor előre egy Topeak xc1 is jó lehet, csak figyelj, hogy a teleszkópodhoz jó legyen. Nekem túl kicsit volt a teleszkópom átmérője, és kókányolással tudtam felszerelni. A hátsó elem jó mélyre hátranyúlik, és ezért eléggé jól véd. De, a legjobb megoldás, ha pálcás sárvédőt veszel.
-
dqdb
nagyúr
válasz tatabánya #9648 üzenetére
hátra meg nyeregcsőre valót néztem
Ha fel tudsz rakni hagyományos kialakításút, akkor olyat tegyél fel, olcsóbb, ér is valamit, és rutinnal a felszerelése sem tart sokáig (10 helyett kb. 30-40 másodperc felrakni). Ha nem zavarja a szépérzékedet, egész télen fenn lenne a sárvédő, és fel tudsz tenni pálcásat, akkor még jobb, mert azok az első váltót is védeni fogják. Nálam sokat megfog az SKS X-Blade, de messze nem eleget, esőben 17-18 km/h-nál többel nem tudok menni, mert onnantól kezdve hátulról jön az áldás.Elöl az SKS Grand DAD szinte tökéletes (néha nehezen akar a helyére pattanni felrakáskor), mindent megfog, még az alsócsőre való sárvédőt is kiváltotta (van ennél olcsóbb alternatíva is, ha a teleszkóp fékmerevítője nem hátrafelé néz, mint nálam a Manitou R7-nél).
hogy mennyi hülyeséget el lehet adni az embereknek, könyök meg térdmelegítő vágnék le egy régi cicanacit abból kijön mindkét ízületre...
És az hogyan lenne szélálló és vízlepergető hatású?[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz tatabánya #9736 üzenetére
"Can I wash my backpack in the washing machine?
No – abrasion wears out the material (PU coating) and will in the long run damage
the pack."
[link]
Az, hogy bírja a gyűrődést, még nem jelenti azt, hogy direkt kell károsítani. A speciális anyagú téli mezt sem dobom be a mosógépbe azon az alapon, ha az olcsó pamutpóló bírja, akkor ennek is kell, ha már ennyire drágaHárom és fél éve használok napi szinten egy ugyanolyan hátizsákot, munkanapokon 6-8 kg utazik benne rendszeresen, terepen estem már be vele (szó szerint) bokorba, de ezeknek nyoma sincsen a táskán. Egyetlen esetnek maradt minimális látható nyoma egy bolyhos szál formájában: nem fértem át egy faág alatt, és az a hátizsáknál fogva leszedett hátrafelé 15 km/h környéki tempóval a bringáról úgy, hogy az SPD be volt csatolva. Szóval nem verték át, bírja a hátizsák a strapát, de én sem mosom mosógépben, hogy akkor bírja a strapát, amikor kell.
-
dqdb
nagyúr
válasz tatabánya #9763 üzenetére
Nem kell ahhoz komolyan venni a bringázást, hogy betartsd egy alkatrész vagy egyéb tárgy használati/karbantartási útmutatóját, hogy minél tovább tudd használni. Hátizsák esetén ilyen például, hogy nem mosod mosógépben.
pamutpolós pacskeros cangás
A papucs + pedál kombináció szimplán veszélyes, ez nem komolyság kérdése. Ha ilyet látok, akkor olyan nagy ívben előzöm meg, amilyen nagyban csak tudom, nehogy előttem csússzon le a lába a pedálról, és essen el.A pamutpólóra van a Lidl akcióknál is olcsóbb megoldás: bemész egy angol használtruha-turkálóba, ahol kilós árak vannak, ott 600-700 forint környékén vannak rövid ujjú és 800-1000 forint környékén hosszú ujjú focimezek (és néha túrapólók, még ritkábban bringás mezek is). A normális anyagúak (nem fényes, anyagában textúrázott kivitel) a bringás mezekhez hasonlóan működnek, tökéletesen kiváltják őket. Körülbelül egyetlen hosszú ujjú bringás mez árát költöttem eddig el, cserébe mindig van az aktuális időjárásnak megfelelő ujjhosszúságú és vastagságú tiszta mezem. Mellékhatása, hogy fociőrültnek hisznek, csak nem tudják eldönteni, kinek szurkolok, amikor a fél angol és skót PL színében megjelentem már
rétisün: az első 1-2 hónapban aszfalton kényelmetlennel tűnt a séta, de már hozzászoktam, egész nap kényelmes. Akkor szoktam meglepődni, amikor átcserélem munkahelyen a cipőt, és a folyosón kanyarokban a stoplin elfordulásra játszva nem az történik, amit várok De a téli, merevített talpú SPD cipőben minden méternyi séta kihívás, a lépcsőzés különösen, azt azonnal lecserélem, amint beérek.
fireproof: ebben az esetben
egy erősebb lámpaa bunnyzás a megoldás[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest