- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- (kiemelt téma)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-23 19:33 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
-
xy.zsolt
őstag
-
vhunor
őstag
-
andrisbandi
őstag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
SpaceJam
aktív tag
Ha bármennyire is göröngyös a talaj, a ballonosabb típusok jobban haladhatnak (de legalábbis ugyanannyira, ezerszer komfortosabban), egyedül a szintetikus, sík fém tesztfelületen tud gyorsabb lenni a kisebb futófelület. Nyilván a légellenállás, a villák és a súly-kérdés limitálják a dolgot. Az országútikon sem véletlen az utóbbi 2 évtizedben a szélességek növelgetése (20>23>25>28>30+).
Ezt a videót nézd meg, ha még nem tetted volna!
-
Maximum1
őstag
-
SpaceJam
aktív tag
o_O
Jah, megérzed, montin meg 1,6 alatt behatol a csontvelődig... Nagyon hülye ötletnak tartom. Meg mondom, lehet, hogy eleve a felni se bírná. Legalább annak a tól-ig értékeit nézd meg, és az alsó határ alá semmiképp se menj, mert csak kifordulna a cucc. A virslikhez nagyobb nyomás is kell, amit meg az oldalfalak nem bírnak.
-
SpaceJam
aktív tag
Igen, sajnos én is csak drótperemest találtam belőle. Országútin teljesen más a helyzet azért, sokkal rugalmasabb az a 28-as méret, illetve könnyebben átgördül dolgokon. 26-os montiban nekem 130 mm Fox Talas 36 telóval is szörnyű volt az 1,6 slick (azon felül, hogy finoman fogalmazva egyedi volt a kinézete), és nem volt gyorsabb, mint 2.0 Hurricane. Te meg 1,3x-ekben gondolkozol... Elég mazo.
meg ott már a felni alsó tűréshatára is kérdéses... -
Maximum1
őstag
-
SpaceJam
aktív tag
Volt már ennyire vékony gumid? Mennyi volt eddig a minimum? Mert ha nem, és azért vennéd, hogy gyorsulj aszfalton, csak lebeszélni tudlak róla. Nem leszel attól gyorsabb, hogy egyáltalán nem ballonos a gumi, cserébe rohadtul kényelmetlen és üt (Fox teleszkóppal is).
Én 2.0/2.1 slick-et néznék a helyedben, vagy egy Hurricane-t, ha még kapsz. Az kényelmes ÉS gyors is. Montira nem rakunk 1,75-nél keskenyebb gumit, csak akkor, ha tükrön közlekedsz.
-
ZolkoW
őstag
a h. váltó az ovál tányértól egyébként nem mozog sokat, pár mm-t hintázik.
Igazán elvetemültek még single speedre is tettek ovál tányért, pedig ott "fix" a lánchossz, valójában csak az okozza a minimális rángatást, hogy más szögben megy a lánc a lánckerékig, de végig ugyanannyi fogon fekszik fel. Tehát nem nulla a hosszváltozás, de nem is több pár mm-nél. (az SS-nél gondolom egyszerűen volt annyi lazaság a láncban, hogy elviselte, de nem volt olyan laza, hogy ugorjon)Ja, meg amikor múltkor írtam a Rocket Ron sztorit, már nem emlékszem, hogy 1, vagy 2 hetet állt úgy a gumi, hogy folyadék nélkül volt felfújva a Mavic felnin, de még csak nem is puhult le. Lötyi nélkül nincs defektvédelem, szóval nem használnám, de el tudom hinni, hogy anélkül is működik. Másik Schwalbe EVOnál meg pici sziszegés volt a felninél, elöl csak, de hátul ugyanúgy látszólag tökéletesen tartotta.
-
xy.zsolt
őstag
-
xy.zsolt
őstag
melyik az az 1x rendszer aminél a legnagyobb lánctányér van? Már optikailag sem tetszik a 32es lánckerék...valahol 42 és 48 között szerintem nekem mindenre elég lenne. Többnyire outon használnám 30as gumikkal, egyenes kormánnyal. Lehet nálam tényleg az lenne a legjobb ha pl egy 3x10es trekking hajtóműről (ha van ilyen) lekapnám a középső és kis lánckereket...hátra pedig pl egy 10-42 menne. A mostani montimon sem használom a két kisebb lánckereket. Az outival meg újabban 50/30al 10%ot is megmászok ha nem kilométereken át tart. Szóval ez nem kimondottan mászógép lenne....inkább ilyen hétköznapi használatra való, 30as gumikkal (csak az fér bele), egyenes kormánnyal....egyszóval fitness bike szerű gép de olcsóbb fenntartási és bekerülési költséggel. A carbon váz már adott hozzá.
#177370) Maximum1 Szerintem nem a törvény fogja megmondani olyan esetben, hogy mi a legjobb....hanem az életösztön
Ha leszállsz a bringáról akkor a bringa mindig legyen közted és a kutya között....aztán mehet az OC, PV...stb
-
xy.zsolt
őstag
Szerintem ez is elég lehet 1x10 9-42

PELLE Ja, vagy reflexből csonkít
A szemükben te betolakodó vagy (ellenség)....ezt sose feledjétek. Azt már megtanultam, hogy ha elmegyek mellettük akkor leszállok és tolom a bringát vagy csak lassan gurulok, hogy nem mozogjon a lábam. De a legjobb ha az autóúton tekerek, ott kisebb valószínűséggel támadnak.. -
laskr99
addikt
-
SSJmeszes
senior tag
Köszi.
Neem. Én Szeged fölött vagyok picivel. ( Vásárhely ).
Ezért is volt 200km csak oda.
Csak írtam, hogy imike panaszkodott anno, hogy nincs felé hegy. Felénk sincs, csak egy keveset utazni kell érte. Csak neki még kevesebbet.
Szerintem errefelé se igen vannak medvék! Amúgy igen, szerintem is érdekesebb. Ugyan azon időn és távolságon belül, azért csak kapsz 1600-2000m+ os hegyeket ami azért csak jobb mint a hazai 6-700m. Persze biciklizhető ez a szint is, csak én azért a látványra/tájra is utazok. Ha már utaznom kell egy kis hegyért lássak már valami szépet is.
-
Runner_fxr
addikt
Mi viszonylag jól elosztottuk, korán indultunk, már fél 11-kor a pályán voltunk, átöltözve és olyan este fél 6 körül mentünk utoljára. Amikor fáradt voltam, megálltam, ittam egy sört.

Fogalmam sincs mennyi szint lehetett, de biztos sok.trialboj: Van mezem is, de zseb azon sincs. Illetve minőségi, Nike futópólókat használok, ezeknek még talán jobb anyaga van mint sok meznek. Én háti táska nélkül általában nem megyek bringázni, abban elfér minden, a teló is. Legrosszabb esetben a rövidnadrág zsebében is elfér. Sokan ellene vannak a hátizsáknak, de egy jó minőségű tatyót meg lehet szokni. Nyilván akkor sem lesz ugyan az mint táska nélkül, de nagyobb túrákat necces megoldani nélküle.
StLui: Szerencsére nekem ez most nagyon jól sikerült, pedig nem bringáztam sokat mostanában és itt elég sokat mentünk, gyakorlatilag egész nap reggel fél 11-től este fél 6-ig. Elfáradtam, de másnap már nem fájt semmim. Simán lenyomtam volna még egy napot.
Térdem és könyököm már nekem is sérült, ezekre figyelnem kell, mert nem 100-as egyik se. De a súlyzós edzések, gyógytorna, porcerősítő tabletták, hyaluron injekciós kezelések elég jól megerősítették.
Bár a súlyzós edzéseim pár hónapja szünetelnek, újra kéne kezdeni, mert érzem, hogy fonnyadok el, meg kezdek belesedni megint.
Én itthonról foglaltam bringát, a facebook-on szereplő telefonszámon el lehet őket érni, név alapján félretették nekem.
Atos23: Pár éve benne vagyok a kerékpáros szakmában, persze nem saját bolttal, hanem alkalmazottként. Mérnök végzettséggel és tapasztalattal nekem kicsit fura, hogy inkább ezt csinálnád. Talán a saját szakmádon belül kéne másik állást nézned. Persze én nem akarlak lebeszélni, ha neked eltökélt szándékod, hogy inkább a kerékpárokkal foglalkoznál, vágj bele, ha ez tenne boldoggá, de azért elmesélek pár dolgot. A kerékpár szervizes meló egy nehéz fizikai munka, persze nem úgy nehéz mint mondjuk egy vaskohó mellett dolgozni az acéliparban, de azért nehéz. Azt felejtsd is el, pláne kezdőként a szakmában, hogy majd szép kis, minőségi kerékpárokat fogsz bütykölgetni. Leginkább az ótvar szutykokat kell szerelni, berohadt csapágyakat bontani. Egy húzós nyári nap után a seggeden fogod venni a levegőt, azt garantálom!
Persze ahogy gyűjtöd a tapasztalatokat, egyre inkább fogsz tudni megcsinálni komolyabb bringákat, meg ugye ha alkalmazottnak állsz, komolyabb tapasztalat hiányában nem is fogják rögtön rádbízni a jó melókat, drága gépeket, ehhez idő kell. Ez amúgy egy nehéz kenyér, tudom, hogy a nem szakmabeliek azt gondolják a kerékpár szervizesek/boltosok olyan drágán dolgoznak, hogy egy ilyen bolt maga az arany tojást tojó tyúk, meg elképzeli a sok okos, hogy az új bringákon is egy valag haszon van, de ez sajnos nem így van. Nagyon kevés olyan boltos van ma Budapesten, mondjuk úgy, hogy kb 1 kezemen megszámolom, aki mondjuk kifejezetten sok pénzt keres. A szezon kb áprilisban indul be és nagyjából október végéig tart. A többi hónapban csak vegetálsz, mi ezt megoldjuk télen a sível, sőt, az tulajdonképpen a fő profil, de aki egész évben bicóbolt, annak a szezonon kívüli hónapok kín keservesek. A rezsik magasak, szóval ezt nagyon át kell gondolni. Szerintem ha saját vállalkozást akarsz akkor két értelmes út van, vagy a mostani melód mellett megpróbálsz a szabadidődben vállalni szereléseket egy kis pince jellegű, viszonylag alacsony rezsijű kis műhelyben. Egy alkalmazott így is kelleni fog, de nem kell nagy árukészlet, nem kell nagy beruházás az egészbe. A lényeg, hogy jó helyen legyen a műhely. Ez akár még jövedelmező is lehet. A másik meg ennek a szöges ellentéte, egy prémium szintű, komoly kerékpár bolt és szerviz, ahol nagyjából minden van készleten. Ehhez viszont minimum kell egy 50-100 milliós összegnek a számládon lennie, amit erre tudsz fordítani. Amit nem csinálnék, egy középszerű, sablon bringabolt. Abba csak a pénz megy bele, de pénzt kivenni soha nem fogsz. A hasznodat elviszi a rezsi, télen meg mínuszba mész és saját zsebből kell finanszírozni mindent. Az ügyfélkörrel ne foglalkozz, ha van egy műhelyed egy jó helyen, szereted és érted is amit csinálsz, az emberekkel jófej vagy, nem akarsz senkit átverni, jól és gyorsan megcsinálod a bringákat, lesz ügyfél kör is, akár még több is mint szeretnéd.
Én is gondolkodtam nagyon sokat ezen, hogy saját vállalkozás kéne, nem más szekerét tolni, de nem merek belevágni. Lakáshitel a nyakamon, nem ugrálhatok, ha vállalkozni fogok, akkor valószínűleg teljesen más irányban, olyan vállalkozást ami egész évben pörög. Pl valami kis vegyes bolt. És akkor még az átlag magyar kerékpárosról nem is beszéltem.
Az is megér egy misét, tisztelet a kivételnek, de a többség azt hiszi, hogy a bringázás ingyen van. Ami azt jelenti, hogy akár 2000 ft-on húzza a száját, miközben a 300 ezres legújabb teló van a kezében és úgy gondolja, hogy a pincéből előkotort, rozsdás, pókhálós bringát, de szotyiért újjá varázsolod, mert hát ez csak egy biciGli.
Meg amikor azt mondod, hogy a legolcsóbb, már használható, normális minőségű felnőtt kerékpárod 80-120 ezer ft akkor azt a választ kapod, nem szó szerint, de kb ez a lényege, hogy te lehúzós köcsög, nekem nem versenyzésre kell a bringa és csak melóba járni napi szinten, meg hétvégén az erdőbe túrázgatni akarok. Ezzel is együtt kell élni, ebben a szakmában, ami sokszor nagyon nem könnyű. -
Runner_fxr
addikt
Kalnica egy kis domb tulajdonképpen, nincsenek nagy szintek, de a pályarendszer jól meg van építve. Hamar leérsz, de hamar fent is vagy. Abszolút élvezhető, Szerintem olyan 15 kört mehettünk, lehet kicsit többet, de persze nem mindig jöttünk le olyan gyorsan.
Ruzomberok is jó lehet, volt ott pár ismerősöm, nekem is tervben volt, de aztán végül nem mentem.
Azért ezt a kamera remegést már nem tudnám megszokni.
Rengeteget fejlődött a Gopro a 7-es szériában.Jó az a csatorna amit linkeltél, azok a srácok elég bolondok. Gyakorlatilag bevállalnak szinte mindent.
Itt is van egy jó videó, így is lehet bringázni Kalnicán.
-
törölt tag
-
Runner_fxr
addikt
-
Runner_fxr
addikt
Ruzomberokhoz képest nem tudom milyen, mert ott még nem voltam. Leogang-ban voltam viszonylag sokat, de az is már régen volt, az azért komolyabb hely. Utóbbi években nem nagyon jártam bikeparkba.
Kalnica is nagyon jó hely. Szerintem itt kb minden vállalható Enduro géppel, de nyilván egy DH bringa ideálisabb.
Vannak durva pályák, nagyon meredek, gyökeres, nagy ugrókkal. Aki ezt Enduro-val nem meri, az DH géppel sem fogja. Szerintem nem ezen múlik, hanem technikai tudás kell és bevállalósnak kell lenni. A nagy ugratókat én is kihagytam, de ha pár napot eltöltenék még itt, valószínű pár közepes ugrót, letörés mernék. Így elsőre, ráadásul kölcsön bicóval inkább óvatosan mentem, persze azért próbáltam tempót menni ahol biztonságosnak éreztem. Jól éreztük magunkat, árak is barátságosak, összességében nagyon kellemes élmény volt.
Már készül a videó, összevágtam egy 14-15 percnyit. Most renderel a gép, hamarosan feltöltöm. -
Toobee
veterán
160-as géppel nagyon nagy élmény volt. Elsőre két körben rögtön sikerült a két fekete pályán lejönni, az kicsit para volt, de nem azért, mert nem lehetett venni az akadályokat, csak tempót nem tudunk ott menni. Viszont van 2-3 nagyon fasza enduro nyom, egy-két napot gond nélkül el lehet tölteni ott.
-
---Lasali---
Közösségépítő
-
MineFox54
őstag
-
Runner_fxr
addikt
Pontosan, nagyon nem mindegy, hogy az a villa OEM vagy dobozos verzió. Lehetnek eltérések, pl pont ebben, hogy fix utas.
vendingo: Hát nem vagyok benne biztos, hogy ezt ki tudod húzni 120-ra. Szét kell szedni, meg kell nézni, elvileg ilyen távtartó gyűrűknek kell benne lennie és azokkal állítod be a rugóutat.
Amúgy mennyi pénzt szánnál erre az egészre? Csak azért kérdezem, mert ezért a bicóért 250 körül kapnál szerintem. 100-150 plusszal biztos találnál valami értelmes megoldást.Egyébként biztos lehetsz benne, hogy nem bánnád meg az össztelóra váltást. 120mm az egy nagyon jó választás. Az még nagyon jól tekerhető hosszútávon is és már elég jó lefelé. Ha ráérzel az ízére az életben nem akarsz többet egy fapados merev vázast terepre.
Annyi pluszt tud adni, hogy az hihetetlen, jóval nagyobb lesz a sebességed lefelé, nagyobb lesz a biztonságérzet, a térdnek is nagyon kellemes érzés. Nem veri szét a lábad egy rázós lefelén. Ezt csak azért írtam le, hogy biztassalak a váltásra, mert hidd el megéri azt az anyagi ráfordítást. Én már el sem tudnám képzelni a hegyi kerékpározást fully nélkül. Kb 10 éve használok fully-t a terepezésekre, eszembe nem jutna visszaülni egy merevre, akármilyen csúcs felszereltsége lehet, akkor se.Ha nem lennél magasabb 185 centinél akkor bátran ajánlanám ezt: [link]
Ebből még tudok intézni egy jelentősebb kedvezményt.
Csak sajnos M-es a mérete. -
GeneraL_XTX
veterán
-
---Lasali---
Közösségépítő
-
---Lasali---
Közösségépítő
2011 es az enyém a könnyű vállas, könnyített fékhidas. Nyílt olajos. Én kicsit túl is töltöttem.
Ez az aminek nehezebb rommá szedni a csillapítását mint az előzőeknek mert nincs rajta alul lapolás, és ebben volt már ajakos tömítésű a légkamra, ami miatt volt is egy típushibája. De egy másik ellentétesen álló tömítéssel orvosolni tudtam. -
---Lasali---
Közösségépítő
Fox olaj? Nincs értelme ilyeneket venni, motorex is tökéletes, én most liqui molly racing olajat használok. Vízszinte fullszintetikus olaj, tökélesen jó. Nyílt olajosoknál a viszkozitás se annyira befolyásoló tényező.
Fox Fuliod nagy kiszerelésben meg szoktunk venni a műhelybe, nagyon sok ideig jó. 250ml van azt hiszem egy kannában, 6 ezer körül volt, egy villába meg kell maximum 15ml. 5-5 a szivacsgyűrűkhez, 5 a légkamrába, de elég oda 3ml is, kevésbé progresszív.
Én max 2000km ig húztam el a szervizt a teleszkópomnál, nyílt olajos F100 as. Nem volt vele semmi probléma, alig volt kosz a szivacs gyűrűkben. Ez kb 100 üzemóra. De a sárral vigyázni kell, az első szervizt 600km nél csináltam, előtte kapott egy két alkalom sarazást, és akkor volt egy kis sár a szivacsgyűrűben.Az a legveszélyesebb mikor a fékhíd és a becsúszó közé beül a felhordott sár, ez garantáltan hazavágja a villát nagyon rövid idő alatt.
Ha valaki ennyire szeret sárban menni, mindenképp szereljen fel kis műanyag sárvédőt, ami nem engedi az említett helyre jutni a sarat. -
DjKoxi
senior tag
-
DjKoxi
senior tag
Némelyik szerviz eszméletlen árakkal dolgozik.
A Fox szintén túlárazza a kenőanyagait, aminek a gyártásához tuti hogy semmi köze nincs, csak cimkéz.Megcsináltam magamnak a szervizt Motorex termékekkel. Felhívtam előtte 3 műhelyt is ahol szervizelnek Fox villát, azt mondták bátran használhatom.
-
kovsol
titán
-
Because
őstag
távol áll tőlem az ilyen drága (számomra) dolgok vásárlása, de ha valaki igazán beleéli magát akkor még hetente, kéthetente 10000 (nem beszélve egyéb alkatrészekről)... persze ha megoldod otthon a szervizt az úgy teljesen más

(#35791) Crytec210: azért vannak akik évekig gyűjtenek egy-egy hasonló cuccra és karbantartani már más tészta valóban amivel nem mindig kalkulál az ember (sokat akar a szarka nem bírja a farka
) -
Pttypang
veterán
Mert sokan azt gondoljak, hogy a magas ara miatt nem is kell torodni vele, "ennyi penzert kibirja", holott epp, hogy a magas arert egy preciz eszkozt kapnak, aminek magasabb a szervizigenye.. Ertesd meg ezt egy atlag bicossal, akit nem erdekel az egesz, sokkal egyszerubb az eszkozt szidni..

-
Because
őstag
-
Tothgera30
veterán
-
Tothgera30
veterán
-
venember83
nagyúr
-
imyourfriend
őstag
Azt ugyan nem lövi be jól senki sem, 10 fokozatnál már 1,8mm az eltérés szóval nem véletlen nem működik a cucc. Esetleg esztergálással lehet próbálkozni, viszont véleményem szerint az többe kerül mint az egész művelet. Főleg ha tized mm-ekről van szó, az már drágább pontossági osztályba tartozik.

-
Napfénysüti
nagyúr
-
lsebestyen
addikt
-
rétisün
veterán
-
raczger
őstag
-
Jorus
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
-
Tüzi
veterán
-
Teasüti
nagyúr
-
Mansi
csendes tag
-
Coyot
őstag
-
Coyot
őstag
Így eleinte még városi melóba járásra fogom csak haszálni így tárcsaféket nem tervezek rá. Jelenleg Deore V-fékek vannak rajta, szerintem brutál jól fognak ezek is.
A teló javítása tehát simán otthon kis kivitelezhető? eszközeim vannak azért ami kell meg max beszerznem.

Nyáron tervben van vele keményebb terepre menni de ehhez még nekem is vissza kell hoznom a kb 7 évvel ezelőtti önmagam
Addigra szeretném ha egyben lenne, mert jelenleg azért vannak gondok vele. Lánc tuti cserés, akkorákat ugrik az alsóbb fokozatokban hogy simán hasra tudnék esni. Szóval adott a következő kérdés is:A lánc elugrálására megoldás-e a lánc csere? ha igen milyen láncot vegyek van-e valami minimum követelmény? gyártó típus mire figyeljek? esetleg okozhatja-e a jelenséget a nagyon elkopott hátsó fogaskeréksor? ránézésre a lánc van inkább elkopva és megynyúlva a fogaskerekek szerintem jók.
-
Runner_fxr
addikt
Persze, változnak a kategóriák is, AM/Enduro eléggé összemosódik. Én gyakorlati tapasztalatok alapján azt szűrtem le, hogy 120mm től érzed azt, hogy össztelós bringa van alattad, ez alatt, inkább csak egy kényelmesebb merevhez hasonlít. Persze az sem mindegy milyen a váz, a himbarendszer, meg a tag, ez is sokat dob rajta. AM-nek azért nem neveznék egy 120mm-es gépet, 140 körül mozgó vázaknál kezd jönni az az érzés, hogy ezzel aztán bárhol lemegyek.

Egyébként az Am és Enduro leginkább a fejcsőszögben tér el. AM 67-68 fok körül, Enduro 65-66 fok körül.fungeld: Jó kis felvétel, bár engem jobban érdekel az a 29"-es Speci Enduro, meglehetősen fürgének tűnt 29" létére
,nem vonz a 29" ,de nagyon kipróbálnék egy 29"-es Enduro gépet. -
Runner_fxr
addikt
-
Runner_fxr
addikt
Ugye össztelós bringáról beszélgetünk?
Csak mert ha egy merev vázas, akkor persze simán össze lehet hozni azt a 11,5kg-ot, de 140mm összteló, alu váz és 11,5kg az igencsak komoly gépet sejtet. Ehhez felső kategóriás alkatrészek kellenek. Nézz meg egy mai, modern 140mm-es össztelós gépet, 600 ezer körül 13,5-14kg körül vannak, 11-12 kiló körül már bőven 1 millió felett lévő kerékpárok vannak. Csak ezért fura nekem ez a 11,5kg. Dobj már be ide egy képet, megnézném ezt a gépet. 
Nekem a Specialized Epic gépem volt 13 kiló körül, pedig az csak 100mm-es összetlós, középkategóriás felszereltséggel.
-
Runner_fxr
addikt
-
Runner_fxr
addikt
-
Runner_fxr
addikt
-
TripleB
senior tag
-
lorcsi
veterán
-
Runner_fxr
addikt
-
hoffman_
nagyúr
-
Gizmo94
veterán
-
hoffman_
nagyúr
-
superecneB
őstag
Köszi a válaszokat srácok!
Eddig CN-HG53-mal (Deore) használtam + Sram 9s patentszem. 2 hetente brigó+rolhoff/weltide tf2
De most Sram PC-951-en gondolkozom mert abban van alapból patentszem.Most akarom eladni a bicajom, és bár terhelés alatt sem ugrik meg semmi ilyen, de lehet egy láncot cserélek eladás előtt mert egyik este fél éve szarrá ázott a bicaj és néhány kisebb rozsdafolt keletkezett a szemek oldalán. Ezen kívül semmi baja. (mármint a hajtásnak). (a fogsor több mint 3 éves, áprilisban kezdi a negyediket - szerintem jól bírja)
-
Runner_fxr
addikt
A jó ruházat sokat tud segíteni, de szerintem teljesen nem tudjuk megvédeni az ízületeket a hidegtől.
Nem megfelelő ruházatban télen tekerni, véleményem szerint egyenesen ostobaság.rétisün: Én is átmelegszem, kb 10 perc után már nem fázok, de ettől még a nagy hidegben az ízületek nincsenek "üzemi" hőmérsékleten. Én ezt abból érzem, hogy amikor még nincs bemelegedve rendesen a térdem akkor szokott kattogni kicsit, néhány mozdulatra. Ha be van melegedve, akkor nincs kattogás, akkor se ha nyeregből kiállva tekerek. Téli hőmérséklet mellett nagyon nehezen tudom rendesen bemelegíteni a térdem. Nekem olyan 7-8 fok a tűrőképességem. Ennél hűvösebb időben már nem érzem magam túl jól a kerékpáron, 10 foktól már minden okés.
-
Zola007
veterán
-
Zola007
veterán
-
Runner_fxr
addikt
-
fpeter07
veterán
-
Runner_fxr
addikt
-
Runner_fxr
addikt
Egyből a Lapierre gondoltam amikor láttam a vázon a France feliratot.
Lapierre az egyik kedvencem.
Igazán nem lehúzni akarom a portékát, szép bicaj, új is, de ezen az ársávon nem lesz könnyű eladni, nem azért mert rossz a gép, hanem mert Magyarországon az emberek általában a mennyit engedsz a feléből típusú üzleteket preferálják, ami részben érthető, de baromi idegesítő is egyben. Meg majd jönnek a mindenféle cserékkel, beszámításokkal.
Mi ezt áruljuk hasonló tudással 450-ért: [link]
Leginkább az ilyen 100-150 közötti cross trekingek mennek, nyáron egy db contrail limited-et vittek el, mondjuk rendes áron 550-ért.
Egyetlen kritika talán annyi, hogy esetleg egy tapered fejcső nem ártott volna, másba nem tudok belekötni.
Jó gép, de eladni nem lesz könnyű, legalább is jó áron. -
albert8
veterán
-
Runner_fxr
addikt
-
hoffman_
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
-
lorcsi
veterán
-
D.Orion
veterán
-
venember83
nagyúr
-
rétisün
veterán
-
fidig
tag
-
lorcsi
veterán
-
hoffman_
nagyúr
akartam is kérdezni, hogy melyik géped van 9 alatt? mert van több ugye
soknak nem sok a 10,5 sem, mindenki, aki megemelgeti, azt mondja, hogy húdekönnyű. csak hát ők szegény laikusok, minden viszonyítás kérdése
10 alá azért bemennék szívesen, olyan 9,8-9,9 már jól esne az én szívemnek is. csak vázcsere nélkül sok sansz nincs rá olcsón, sokat meg nem költök rá, hisz városi gép 
-
fpeter07
veterán
-
---Lasali---
Közösségépítő
-
Solad
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Manitou
veterán
-
Jorus
nagyúr
A tömeget nem mondanám előnyének, jellemzően több differencia van egy 2 tányéros és egy 3 tányéros rendszer között, mint egy 9-es és egy 10-es fogsor között. Különösen, ha az így lecsökkent áttételtartományt egy nagyobb fogszám-differenciával rendelkező hátsó sorral kompenzáljuk, ugye. De mondjuk, hogy egy súlyban vannak kb. az azonos kategóriájú motyók, ha a komplett rendszert vizsgáljuk.
Ami előnye lehet (bár ezek miatt nem érzek leküzdhetetlen késztetést a cserére
):
- nem tudsz vele keresztbe váltani, minden fokozat elérhető mind a 2 tányérról.
- áttétel tekintetében is több a lehetőség arányaiban, bár ez elsőre furán hangzik. Egy 3x9-es rendszerben nagyjából 21 fokozat érhető el, és ebből 14-15 fokozatnak van értelme, ha az áttételt vizsgáljuk, míg egy 2*10-es rendszer esetében mind a 20 elérhető, és szintén 14-15 fokozatnak van értelme - ez természetesen attól függ, mekkora fogszámú tányérok vannak elöl és milyen fogsor hátul.
- kevesebbet kell váltani.
- a kisebb első tányért nehezebben vered oda, a kisebb fogszám-differencia elöl lehetővé teszi, hogy hátul kisebb kanalas váltód legyen, amit megint csak nehezebben versz oda, stb.Hátránya, hogy a végáttételek kisebbek lesznek általános esetben, így alacsonyabb lesz az elérhető max sebi, és nehezebb lesz mászni is vele.
Mindezen előnyöknek és hátrányoknak persze így általánosságban ellőve semmi értelme, mindig azt kell vizsgálni, hogy az adott rider által megcélzott felhasználáshoz passzol-e egy 2x10-es rendszer, vagy sem. Ha kistányéron szeret mászni, akkor nyilván nem, ha 44-es tányéron küldi síkon kónuszon, akkor megint nem, ha hegyről völgybe, durva mászások és ereszkedések tarkította etapokat nyom, oda kell a 3*9 simán, vagyis akinek szükgéges a nagy áttételtartomány, annak biztosan nem lesz megfelelő a 2x10-es rendszer.
A 2x10-es rendszereket leginkább Freeride, Enduro, All-mountain, Back Country felhasználásra tudom elképzelni.
-
Teasüti
nagyúr
-
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
-
fpeter07
veterán
-
M_o_g_y_i
őstag
-
M_o_g_y_i
őstag
-
Jorus
nagyúr
-
fi:zi'k
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- (kiemelt téma)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Motoros topic
- Mikrotik routerek
- Többet gyárthat a jövőben a drágább GeForce-okból az ASUS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen TV-t vegyek?
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- További aktív témák...
- Minimalista Nemesacél gyűrűk, ásványokkal és opálokkal. Nők és Férfiak számára egyaránt!
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo RC drón szett 2 akkuval +extrák
- Bezior X500 Pro Összehajtható elektromos összteleszkópos kerékpár
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett kofferben, szűrőkkel
- Philips Sonicare 9900 Prestige elektromos fogkefe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szép állapotban Lenovo ThinkPad T14s Gen 4 i5-1335u/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia 2027
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4529
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4533
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11800H 32 GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A3000 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De lehet ott vétel előtt kell jelezni, hogy máshol olcsóbb....ha igazat adnak akkor megkapod olcsóbban. Legalábbis tavaly még így volt. Van erre ott dedikált felület is
meg ott már a felni alsó tűréshatára is kérdéses...
Ha leszállsz a bringáról akkor a bringa mindig legyen közted és a kutya között....aztán mehet az OC, PV...stb
Csak írtam, hogy imike panaszkodott anno, hogy nincs felé hegy. Felénk sincs, csak egy keveset utazni kell érte. Csak neki még kevesebbet.

Csak viccelek természetesen.

Egy a problémám csak, hogy fejben összeadtam alsó hangon a felsorolt cuccokat.
Ez nem egy biszem-baszom gép.

csak "sima" 1 1/8-os a villa (Recon 327), de tudtommal adapterezhető. 

Hasaggymeg