Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tony21
tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy egy bizonyos váltóállásnál (8 sebességes rendszeren elöl legnagyobb, hátul a második legkisebb lánckerék) mint ha ugrana a lánc. Igazából nem úgy ugrik, mint mikor kopottak a lánckerekek és új láncot tesz fel az ember, hanem roppan, pattan valami hátul és arra a kis pillanatra egy picit megszalad a hajtókar .... ugrásnál sokkal nagyobb luftot tekernék, mint ami ezzel a roppanással jár ...
Elöl középső tányér, hátul ugyanúgy a második legkisebb lánckerék esetén ez nem jelentkezik. Sőt, az összes többi váltóállás kombinációban sem jelentkezik.
Ez miez? -
Tony21
tag
[Erre] valakinek van valami ötlete?
-
Tony21
tag
Sziasztok!
Sikerült elnyűnöm a teljes hajtást a szaladgálós mtb-n, a lánc megnyúlt, a lánckerekek megkoptak (főleg a hátsó 6-os).
Ebben szerepe lehet annak is, hogy nem pörgősen tekerek, hanem izomból taposom neki, no meg 1000km-el elszámoltam a láncba beletekert utat
Most hajtom így ameddig nem ugrik (új lánc már ugrik a hátsó 6. lánckeréken, tesztelve), de csere szükséges lesz.Jelenleg elöl 22/32/42, hátul meg egy 11-30 -as 8 sebességes HG41 van.
Kérdésem, hogy érdemes lenne-e elöl 28/38/48-ra váltani, hátul meg 11-28 -ra? Talán több lánckereket ki tudnék használni, mondjuk sík úton a max. áttételt nem hiszem, hogy ki tudnám tekerni. Vagy nem érdemes ezzel vesződni, maradjon a mostani felállás aztán inkább tekerjek nagyobb pedálfordulattal? (úgy is ki tudnék használni nagyobb tartományt )
Másik kérdésem, hogy HG41 helyett érdemesebb a HG50-et választani? Tartósabb annyival (árban alig van különbség)? Vagy van egyéb hasonló ár/érték arányú alternatíva?
Harmadik meg a láncok ... létezik 8 sebességes lánc ami ár/érték arányban megfelelő? Illetve a patentszemeket hányszor illik szétszedni/összerakni? Láncból többet vennék, aztán rotálnám őket (láncprés is van). -
Tony21
tag
válasz Hasaggymeg #306891 üzenetére
Igaz, marad elöl ami van, hátul meg egy 11-28, aztán próbálom pörgősebben a dolgot
Sík úton a 30km/h most kényelmesen tartható (26-os monti, 1,9-es félterep gumikkal), 40-et is ki lehet tekerni belőle szükség esetén, ha meg lejtő jön, legfeljebb nem tekerek#306892 RobbyJr :
próbálkozom, már van, hogy hátul a 4. lánckeréken fut a lánc ... előtte ilyet max. terepen, emelkedőn látott, csak oda sajnos már ritkán jutok el ... -
Tony21
tag
válasz RobbyJr #306892 üzenetére
Bakke, tegnap kicsit jobban pörgettem, mondom ez jó lesz, még nem pattogok a nyeregben, de jóval gyorsabban pörög a pedál .... megszámoltam, 70/perc
80 már kényelmetlen és kiugrik a motorom a helyéről. Mindegy, próbálgatom, kicsit jobban megpörgetem, aztán visszaállok taposásra, aztán újra pörget, újra tapos, térdeim szerencsére bírják.
Nekem az ideális tartomány valahol 50-60 környéke lehet jelenleg ...
Érdekes ez, sokszor látok outin full mezben, cseppbukóban embereket, aztán alig forog a pedál, jó ha 50 megvan.[ Szerkesztve ]
-
Tony21
tag
válasz parandroid #306946 üzenetére
Nem sokkal gyorsabb, mint mikor a 90 éves mamika emelkedőnek teker a famarkolatos, dörzsfékes csepellel a CBA-ba
De mindegy, szerintem én ezt elengedem, állandóan erőre, izomzatra gyúrok (meg időnként új hajtásláncra), 'szt kész.#306952 RobbyJr: a humán motorra gondoltam, magas pulzusszám miatt
[ Szerkesztve ]
-
Tony21
tag
válasz balintbaba #306957 üzenetére
Naja, ma reggel a Lidl felé láttam egy nagyon hajlott nénit camping-en tekerni, nem tudom, hogyan fordította át a pedált az alsó felső holtponton, de nyomta neki Ez egyébként jó, hogy még felülnek és tekernek.
Bármikor kettesével hármasával rohanok fel a lépcsőkön (volt hogy panel 8.-ra), nem vagyok túlsúlyos (76kg, 180cm), rendszeresen tekerek régóta (tél az sajnos kiesik, képtelen vagyok úgy beöltözni, hogy minden stimmeljen), de így szoktam meg, hogy nem pörgetem túl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest