Hirdetés

2022. december 6., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-10 16:03:08

LOGOUT.hu

I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) pityke_


pityke_
csendes tag

Mivel nem találtam ilyet itt igazán (magyar nyelven máshol sem nagyon), gondoltam nyitok egy topicot a bitcoinnal kapcsolatban:

Indításnak tömören, ha valaki nem ismerné:
bitcoin a wikipédián (angol)
többé kevésbé hivatalos bitcoin wiki (angol)
bitcoin FAQ (angol)
elfogadóhelyek listája
A Bitcoin ismertetője (magyar, a plastik.hu -ról)

Elsősorban a beváltással, árfolyammal és a mininggel kapcsolatos kérdéseket és tapasztalatokat, tanulmányokat, cikkeket és véleményeket várnám ebbe a topicba.

Mielőtt valaki csuklóból beírná: ez nem piramisjáték vagy egyéb csalás, szimplán egy új formátumú fizetőeszköz rendszer.

Mi is az a Bitcoin?

A Bitcoin (BTC) egy olyan virtuális pénznem, amely egy úgynevezett peer-to-peer (személyek közötti), központi kitüntetett csomópont nélküli hálózati megoldáson alapul. A Bitcoin titkosított csatornákon keresztül online fizetéseket tesz lehetővé, számos online kereskedő elfogadja, fizikai megjelenése azonban nincs. A központi bankok közreműködése nélkül, direkt kapcsolaton keresztül bonyolítják a pénznemet használók a tranzakciókat, alacsony vagy zéró költség mellett.

Az alapötlet Satoshi Nakamotótól származik, a fizetőeszközt 2009-ben hozta létre. A peer-to-peer elosztott hálózat csomópontjain tárolják a fizetések adatait. Saját Bitcoin tárcát, vagyis tulajdonképpen egy Bitcoin számlát bárki létrehozhat számítógépén, ez lehetővé teszi a Bitcoinok átutalását és fogadását.

[ Módosította: ngabor2 ]

(#2) ArchElf válasza pityke_ (#1) üzenetére


ArchElf
addikt

Ha már sikerült topicot nyitni neki, érdemes elgondolkodni azon, milyen biztonságban van ott az ember pénze :DDD

AE

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#3) pityke_ válasza ArchElf (#2) üzenetére


pityke_
csendes tag

Akinek egy csepp esze van annak a jelszava nem visszafejthető md5 alapján, legalábbis nem reális számítási kapacitás ráfordításával. Mivel pénzről van szó az userek többsége nem az 1234-et választotta szerintem ami 2 perc alatt visszafejthető. 1000 dollár meg relatíve nem nagy összeg pláne hogy tudnak revertelni korábbi állapotra.
Persze az árfolyamot megrángatta de hát ez ugye benne van a pakliban.

(#4) marxleninn válasza pityke_ (#1) üzenetére


marxleninn
csendes tag

Már létezik magyar Bitcoin váltó / exchange is:

http://bitcoin.hu

Adnak és vesznek is Forintért Bitcoint

:C

[ Szerkesztve ]

(#5) pityke_ válasza marxleninn (#4) üzenetére


pityke_
csendes tag

Nocsak, köszi a linket, nem hallottam még róluk. :R

(#6) FerroChrom


FerroChrom
tag

Én teljesen véletlenül találkoztam a Bitcoin-nal. Ma feltettem egy miner szoftvert (GUIMiner) és elkezdtem bányászni. Kíváncsi vagyok, hogy holnapra mennyi BTC-m lesz. :)

Az egy külön érdekes történet lesz, hogy mennyire tud életben maradni, vagy esetleg fejlődni a rendszer.

No Fate But What We Make - Nincsen végzet, csak ha magad is bevégzed (Sarah Connor) :: A Google nem a barátom. A barátait megválogatja az ember.

(#7) pityke_ válasza FerroChrom (#6) üzenetére


pityke_
csendes tag

Ha csak nincs nagyon nagy szerencséd vagy nagyon erős számítási teljesítményed akkor semennyid se lesz 1 nap alatt. Van a neten mindenféle kalkulátor amivel kiszámolhatod mennyi idő alatt van reális esélyed kiszámolni egy blokkot (50 btc jár érte asszem), nekem átlag 250Mhash/seccel számolva (kb 5850-6870-es atik teljesítménye) jóval 100 nap fölött jött ki pár hete.
Most már célszerű poolba beállni és osztozni a számításokon/jutalmakon. A mostani difficulty szint mellett alig van esélyed egy blokk megoldására egymagadban, ráadásul ugye menetközben még nőhet is a nehézség, gyakorlatilag minél erősebb gépekkel számolják minél többen, annál nehezebb is lesz egy blokkot megoldani.

[ Szerkesztve ]

(#8) FerroChrom válasza pityke_ (#7) üzenetére


FerroChrom
tag

Ez tényleg így van, mostanság már nem éri meg egyedül bányászni. Pont emiatt nem is kezdtem solo mining-ba, mert esélyem sem lenne a blokkokat kiszámítani egyedül. Éppen ezért ma hajnalban regisztráltam magam a DeepBit nevű pool-on, ahol rögtön el is kezdtem bányászni (vagy divatosan elnevezve: "májningolni"). Mostanra már összejött 0,01 BTC, ami ugyan nem sok, de ezt már át tudom utalni a saját virtuális pénztárcámba.

Tegnap amúgy felmerült bennem egy kérdés: nincs meg annak a veszélye, hogy valaki felhackeli a saját wallet-jét és "beleír" jópár BTC-t? Lehet, hogy most jó nagy hülyeséget kérdeztem, de én is most ismerkedek a rendszerrel.

No Fate But What We Make - Nincsen végzet, csak ha magad is bevégzed (Sarah Connor) :: A Google nem a barátom. A barátait megválogatja az ember.

(#9) pityke_ válasza FerroChrom (#8) üzenetére


pityke_
csendes tag

Ha jól osztó poolt fogsz ki akkor egész gyorsan lehet gyűjtögetni.
Itt egy leírás a jutalmazási módszerekről.
Azt tudom hogy minden egyes tranzakciót meg kell erősítenie a többi peernek a hálózaton, pl.dupla elköltés ellen. Gondolom ellenőrzöttek valahogyan a wallet-ek is, pontosan viszont nem tudom hogyan.
Itt olvasható pár tipp a biztonságos használathoz.

Az biztos hogy ha elhagyod a walletedet akkor buktad az összes bitcoint is. Lehet helyi gépen titkosítva tartani, vagy több walletet használni (elvileg akárhány darabod lehet). Láttam hogy vannak oldalak ahová fel lehet tölteni a walletet, én mondjuk nem szívesen bíznám harmadik félre (egyik előnye éppen ez a bitcoinnak).

(#10) FerroChrom válasza pityke_ (#9) üzenetére


FerroChrom
tag

A DeepBit egész jónak tűnt fizetés szempontjából is, éppen ezért választottam őket. Próbálkoztam a BTCMine-al is, de nekem az annyira nem jött be. A DeepBit-en az tetszett meg a legjobban, hogy van Instant Pay szolgáltatásuk, amivel 0,01 BTC-től kezdve rögtön át tudsz utalni a megadott BitCoin címedre.

Sok helyen írják, hogy a BitCoin számlatulajdonos legféltettebb kincse a wallet.dat fájl, ugyanis ebben tárolódnak a BTC-k. Szerinted ha biztonsági mentést szeretnék készíteni a BitCoin-jaimról, akkor elég erről az egy fájlról biztonsági mentést csinálni? Ha egy másik gépen, egy új kliensnél bemásolom egy meglévő wallet fájlomat, akkor ott is tudom kezelni a már meglévő BitCoin-jaimat?

No Fate But What We Make - Nincsen végzet, csak ha magad is bevégzed (Sarah Connor) :: A Google nem a barátom. A barátait megválogatja az ember.

(#11) pityke_ válasza FerroChrom (#10) üzenetére


pityke_
csendes tag

Én az egész mappáját elmentem időnként, ha csak a wallet.dat-ot mented és a többi hiányzik akkor újból nekiáll letöltögetni a blokkokat ami elég soká tarthat, egyébként csak az újakat tölti le. Ha bemásolod másik gépen az egész mappáját akkor ugyanúgy megy tovább mint az előző gépen. Nálam vista-ról költözött osx-re nemrég az egész ilyen módon gond nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#12) FerroChrom válasza pityke_ (#11) üzenetére


FerroChrom
tag

Köszönöm, legalább már ennyivel okosabb lettem. :)

Összeszedtem az összes ismertebb BTC Miner Pool címét, hogy a rendszerrel most ismerkedőknek legyen miből kiindulniuk:

Slush's Pool
DeepBit
BTC Guild
BitPenny
bitcoinpool
BTCMine
BitClockers

Figyelem: a felsorolt címek közül csak a DeepBit-et és a BTCMine-t próbáltam ki!

No Fate But What We Make - Nincsen végzet, csak ha magad is bevégzed (Sarah Connor) :: A Google nem a barátom. A barátait megválogatja az ember.

(#13) kem válasza FerroChrom (#12) üzenetére


kem
addikt

Én az első 2-t használom arra az esetre, ha valamelyiknél connection problem lenne. Egyébként minél jobban reklámozzuk, annál nagyobb mértékben emelkedik a nehézség, így pár hét múlva már az áramot se fogja visszahozni ha ebben a mértékben emelik a difficulty-t:W

Köszi!

(#14) FerroChrom válasza kem (#13) üzenetére


FerroChrom
tag

Én is megrekedtem a DeepBit-nél. Arra egyébként én is kíváncsi leszek, hogy meddig éri meg házilag BitCoin-okat bányászni? Remélem, hamarosan előállnak valami alternatív ötlettel, ami használható is.

Amúgy már van BitCoin pókerterem is. :)

No Fate But What We Make - Nincsen végzet, csak ha magad is bevégzed (Sarah Connor) :: A Google nem a barátom. A barátait megválogatja az ember.

(#15) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Van még valaki, aki foglalkozik a témával? Nemrég kezdtem bele én is próbaképpen, lehet lenne néhány kérdésem :) .

(#16) MichaelSD válasza BigBlackDog (#15) üzenetére


MichaelSD
őstag

Szerintem nem nagyon, az egész kicsit elhaltnak tűnik.

XMPP: sdmichael@kdetalk.net

(#17) Chal válasza MichaelSD (#16) üzenetére


Chal
addikt

Az árfolyamokat nézve szerencsére nem úgy tűnik :)

(#18) MichaelSD válasza Chal (#17) üzenetére


MichaelSD
őstag

Az árfolyam nem minden. Annyira (sajnos) nem terjedt el.

XMPP: sdmichael@kdetalk.net

(#19) Chal válasza MichaelSD (#18) üzenetére


Chal
addikt

Viszont elég jól indikálja a BTC értékét.

Illetve mihez képest nem terjedt el? A dollárhoz képest biztosan nem.. :) Viszont ha megnézed hogy mikor indult, és akkor mennyit ért egy BTC, illetve most mennyit ér, illetve mennyien használják, koránt sem mondanám halott ügynek. Említeném itt a BTC indulása után jó 1 évvel történt sztorit, amikor is a hivatalos fórumon egy bányász megkérdezte, hogy hol tudna rendelni az éjszaka közepén egy pizzát, amit 10.000 BTC-vel fizetne ki, bármilyen megoldás érdekli. Akkoriban nevettek rajta, és pár ember próbált segíteni neki a BTC-je megvásárlásával, hogy összejöjjön neki a pizzára való real money.
Jelenleg ez a BTC mennyiség napi árfolyamon kb. 25 millió forintot ér. És itt valós traderől beszélünk, amit a BTC piac szabályoz, jelenleg 12 dollár / BTC árfolyamon megy a kereskedés.

Persze az tény, hogy nem lehet 10.000 BTC-t eladni 2 perc alatt, de a kereskedés gőzerővel folyik, nem véletlen van megint az egekben az árfolyam. Ha nem lenne mögötte semmilyen valós gazdasági érték, vagy mozgatórugó, akkor a BTC a tavaly nyár óta történt nagy bezuhanásokat egyáltalán nem élte volna túl.

(#20) Chal


Chal
addikt

Itt az említett topic:

https://bitcointalk.org/index.php?topic=137.msg1195#msg1195

2010-ben született a pizzás post, és az első hozzászólásból látszik, hogy akkoriban 41 USD-t kapott volna a 10000 BTC-ért, amiből talán kijöttek volna a pizzák (Floridában azért gondolom már akkor se annyiért mértek egy pizzát mint itthon) :)

Ráadásul nickje alapján úgy néz ki hogy magyar (származású) a csórikám :)

(#21) deadwing


deadwing
addikt

Gondoltam kipróbálom én is ezt a dolgot, de már az elején akadályba ütköztem. Konkrétan a guiminer és kliens párosítással van gondom. A miner ugyanis bitcoin.exe-t keres, de nekem bitcoin-qt.exe-m van. Miben más ez a qt mint a sima kliens? Továbbá ha kliens nélkül indítom el a minert, olyankor mi történik? Mit számol? Ha valaki otthon van a témában, kérem segítsen... Köszi :R

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#22) #24650752 válasza deadwing (#21) üzenetére


#24650752
törölt tag

Én egyszerűen átneveztem a bitcoin-qt.exe-t bitcoin.exe-re és azt tallóztam be. Elfogadta. Nem tudom, miért hívják így az indítófájlt, de ez a "sima" kliens most (0.6.3).

(#23) deadwing válasza #24650752 (#22) üzenetére


deadwing
addikt

Köszi a választ, ez így rendben is van de még mindig nem értem a 2 program egymáshoz való viszonyát. Minek egyáltalán a kliens ha a miner anélkül is fut? Meg miért kell a minerben beállítani egyáltalán a path-t? :) Vagy a kliens az csak a pénztárcám lenne?

Továbbá nem használja csak az egyik magot a kártyámon -6990-, ezt sem értem... de ez megint egy másik történet :)

[ Szerkesztve ]

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#24) #24650752 válasza deadwing (#23) üzenetére


#24650752
törölt tag

Van egy olyan almenü a Szóló eszközökön belül, hogy Bitcoin kliens indítása szerverként. Valójában ezért kell meghatározni a tárcád útvonalát. Ha szövetségben bányászol (pool), ahhoz elméletileg nem kell, de az a bányászkliens hülyesége, ha oda is kéri.

Csináld azt, hogy két GUIMinert indítasz el. Mindkettőnél megadod a szervert, felhasználónevet, jelszót (bedolgozó adatai), majd az egyiken az eszköznél kijelölöd a 6990-es kártya egyik magját, a másikon pedig a másikat, mintha két különálló kártyát jelölnél ki. Ha fenn van az AMD APP SDK, és ha minden rendben van a kártyával, úgy két külön eszköznek kell látnia a két GPU-t ([0-0] és [0-1] előtagjelzéssel). Extra beállításnak mindkettőnél megadhatod a -v -w128, vagy -v -w256 kapcsolót. Sokat dobhat a számoláson.

(#25) deadwing válasza #24650752 (#24) üzenetére


deadwing
addikt

Igen ez is eszembe jutott, hogy 2 miner menjen, látja egyébként mindkét magot, így gondolom az AMD APP SDK-t külön nem kell telepítenem, lehet már az újabb catalystban ezek benne vannak. Még annyi itt a kérdés, hogy ehhez 2 külön workert kell regelnem, vagy 1 passal mehet mindkettő? Szerinted egyébként van értelme 1db ilyen kártyával szórakozni ezzel? Hozhat ez valamit is a konyhára vagy értelmetlen próbálkozás?
:R

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#26) #24650752 válasza deadwing (#25) üzenetére


#24650752
törölt tag

Nézd, ez relatív. Én pont egy hete kezdtem el bányászni társulatban, de nálam nyögvenyelősen megy. Egy 5770-es kártyával tolom 190 Mhash/s-mal és mostanra sikerült összehozni kicsivel több, mint 1.000 Ft-nak megfelelő BTC-t. Nálad sokkal jobb a képlet, hiszen a kártyád dupla precíziós és bitang erős a maga két processzorával. GPU-nként 350 Mhash/s-ot tippelnék neki (kapcsolókkal együtt), ami kétszereződik. Ilyen tempónak már én is nagyon tudnék örülni. :)

Az AMD APP SDK-t pedig tedd fel ha nincs, vagy ha régebbi van fenn, mert igényli a rendszer. Veszteni nem vesztesz semmit, nem fogja elbarmolni a géped.

Úgy vélem, egy bedolgozó alatt mehet a két bányászkliens, nem lesz vele gond. Logikusan azért nem igényelhet mégegy workert, mert egy gépben, egy kártyán két feldolgozó van, és a két eszközzel egy időben ugyanarra a bedolgozóra be bírsz jelentkezni. :)

[ Szerkesztve ]

(#27) deadwing válasza #24650752 (#26) üzenetére


deadwing
addikt

Az sdk-ra ezt mondja: Error - Page Not Found A 64 bites verziót akartam leszedni, de nem nagyon megy. :)
Amit mondtál elindult, megy faszán. A kártyám sajnos csak 2*320-at tud pedig meg is van húzva... Kapcsolók nélkül. A kapcsolókat nemsoká kipróbálom, csak most nincs időm rá.
A segítségedet köszönöm szépen :)
Most azért megénztem, 128-as kapcsolóval 390M :)

[ Szerkesztve ]

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#28) #24650752 válasza deadwing (#27) üzenetére


#24650752
törölt tag

Akkor valószínűleg már telepítetted az SDK-t, ha prímán megy a bányászás. A csak szócskát meg tedd idézőjelek közé, mert mondom, én annak a 320-nak is nagyon örülnék, nemhogy a kétszeri értéknek. :)

Sikeres bányászatot kívánok!

(#29) deadwing válasza #24650752 (#28) üzenetére


deadwing
addikt

Köszi :)
Közben viszont olvastam egy kicsit, és arra jutottam, hogyha otthon akar az ember bányászni, érdemes az FPGA-k felé tekintgetni.
Ha megnézed a fogyasztásukat a kapacitásukhoz képest szinte alig kell villanyszámlával számolni. Azt hiszem a videokártyával bányászás lassan értelmét veszti, csak hát ehhez áldozni kell nem kevés pénzt. link

És ha már itt tartunk, a butterflylabs októberben kijön a Jalapenoval, ami 3.5GH/s-t fog tudni 150 dollárért! Erősen gondolkodom pár darab beszerzésén, persze a döntésem majd az akkori bitcoin piac helyzetén is múlni fog. Lehet, amint ezek kijönnek, megássák a videokártyás bányászat sírját, sőt...

Ezeket a híreket itt találtam.

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#30) #24650752 válasza deadwing (#29) üzenetére


#24650752
törölt tag

Igen, ezeket a honlapokat egytől egyig végigbogarásztam én is, és a ZTEX-féle 4 FPGA-s USB-s modulra szavaztam a maga 800 Mhash fölötti értékével, de sajnos, nem engedhettem meg magamnak. Pedig sokkal jobban megtérül az ára, mint egy videokártyás rendszernek. Viszont már nem is akarok megengedni ilyet, miután értesültem a Butterfly Labs üdvöskéjéről.

Kíváncsian várom a Jalapenot, ha valóban ennyi lesz az ára, egy pár darabra benevezek én is.

(#31) deadwing válasza #24650752 (#30) üzenetére


deadwing
addikt

Messze van még október sajnos :(
Remélem a szoftver támogatása rendben lesz win alatt is.

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#32) #24650752 válasza deadwing (#31) üzenetére


#24650752
törölt tag

Közel van az, hidd el. :) Addig megpróbálhatod egy modul árát kitermelni a 6990-nel. Legrosszabb esetben is megvan a háromnegyede, blokktalálatkor pedig csak jobb lehet a helyzet.

Pre Order oldalon azt írják:
Product includes: Fully assembled enclosure, USB Cable, & driver software (including BTC block mining application).

Nagy eséllyel lesz Windows alá is támogatás.

[ Szerkesztve ]

(#33) deadwing válasza #24650752 (#32) üzenetére


deadwing
addikt

Ha nézed a villanyszámlát is, kizárt, hogy annyit hozna a konyhára a 6990. 2 hónap alatt pár ezer Ft nyerhető ki folyamatos üzem mellett, legalábbis ilyesmiket olvasgattam most.. Nagy a nehézségi fok nagyon :( Meg egyébként sem tervezem 24/7-ben hajtani a szerencsétlent. Kell játékra :)

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#34) #24650752 válasza deadwing (#33) üzenetére


#24650752
törölt tag

Igen, azt elfelejtettem írni, hogy a villanyszámlát ne nézd, mert erősen borul a képlet. ;]

(#35) deadwing válasza #24650752 (#34) üzenetére


deadwing
addikt

Haverral lehet beruházunk egy single SC-re :) Csak az a kérdés nem hagy minket nyugodni, hogy nagyobb tételben hol tudunk eladni bitcoint? Bármilyen statisztikát nézek is, mindenhol csak 10-es nagyságrendű a forgalom. Ki vesz át mondjuk 100 vagy 1000 bitcoint dollárért vajon? :)

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#36) #24650752 válasza deadwing (#35) üzenetére


#24650752
törölt tag

Bár Bitcoin hiányában nem olvastam utána a téma ezen részének, de én olyan helyeken nézelődnék először, mint a Bitstamp, Mt.Gox, Bitcoin Charts, Bitcoin Exchange Services.

(#37) deadwing válasza #24650752 (#36) üzenetére


deadwing
addikt

Hát nekem is hiány van, de fel kell készülnöm a bőségre :) Beregeltem a goxra, de elsőre nem tűnik túl egyszerűnek... Meg nekem egy weboldal se kérje már be az igazolványom scannelt képét, mi közük hozzá? Persze lehet, hogy üldözési mániám van... :)

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#38) #24650752 válasza deadwing (#37) üzenetére


#24650752
törölt tag

Ha azt veszed alapul, hogy ha bemész egy bankba és nyitsz egy szimpla, új lakossági folyószámlát, akkor ők is elkérik az igazolványaid és bescannelik őket. Így talán nem tűnik annyira meghökkentőnek. Vagy például a Blizzard is kéri account igazolás esetén, tehát én nem lepődök ezen meg.

Ha tényleg rendeltek egy Single SC-t, tudnál majd dobni ide pár képet róla, illetve GUIMiner üzem alatti printscreent?

(#39) deadwing válasza #24650752 (#38) üzenetére


deadwing
addikt

Hát az még odébb lesz, már ha belevágunk egyáltalán... félünk azért, nem kis pénzről van szó. De ha meglesz nem felejtelek el. Valszleg egyébként saját miner szoftvere lesz és nem a gui, de ez legyen a legkisebb probléma :)

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#40) #24650752 válasza deadwing (#39) üzenetére


#24650752
törölt tag

Biztosan adnak hozzá saját "bányászprogramot", de szerintem a GUIMinerre is rávehető az eszköz. Természetesen én is félek befektetni ennyi pénzt egy olyan dologba, ami még pre order állapotban van és magának a BTC-nek sem kecsegtető az ingadozása, ezért is próbálok minél több információt gyűjteni erről.

A teljesítményén kívül (értem itt elsősorban a Mhash-t) a valós fogyasztására vagyok még nagyon kíváncsi, mind a Jalapeno, mind a Single esetében.

[ Szerkesztve ]

(#41) deadwing válasza #24650752 (#40) üzenetére


deadwing
addikt

Egyetértek. Még az is lehet, hogy ki sem jön októberben, vagy ha kijön mégsem lesz olyan jó...

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#42) dArk-


dArk-
csendes tag

Ha az lesz a helyzet mint a bitforce single-el, akkor egyelore nem kell aggodnia a GPU-val banyaszoknak :)

Egyebkent ki melyik pool-t hasznalja? Mi egyelore slush-et neztuk meg, de a speci sulyozos szamitasa annyira random eredmenyeket ad, hogy nem nagyon tudunk vele szamolni :\

(#43) #24650752 válasza dArk- (#42) üzenetére


#24650752
törölt tag

Állítólag ez lesz a legspeciálisabb SHA-256-os számolóegység, ami csak erre lesz kihegyezve az utolsó elemig, tehát lesz félnivalójuk. Azt hiszem, a magyar Bitcoin portálon is írtak róla, vagy tettek említést.

Én a slush csoportban vagyok, illetve voltam, most egy pár hétig szólózásra adtam a fejem. 0,01 BTC-re állítottam a thresholdot, így 0,011 és 0,019 között jött napi szinten többször a della. Tehát volt, hogy csak 4 darab utalás érkezett egy nap, volt, hogy 7. Mindez 190 Mhash/s-mal. Ha segít valamit, ezzel kalkulálj!

(#44) dArk- válasza #24650752 (#43) üzenetére


dArk-
csendes tag

Jaja, az elozo csalad meg FPGA volt, ezekben meg mar ASIC van. Azert az igy is hihetetlen, hogy a Jalapeno 3.5GH/secet fog tudni usb-rol taplalva, ami ~5W fogyasztast jelent.

En inkabb arra gondoltam, hogy a jelenlegi single eleve tobb hetet csuszott a meghirdetett idohoz kepest (nameg a beharangozott specit sem teljesitette, ezert lett olcsobb 100 USD-vel), es a szallitasban is tobb hetes csuszasok vannak. Ezalapjan marcius eleje elott nem lesz senkinek bitforce ASIC unitja, mar ha tenyleg letezik egyaltalan :)

(#45) #24650752 válasza dArk- (#44) üzenetére


#24650752
törölt tag

Őszintén, nekem és szerintem a hozzám hasonló zugbányászoknak ez az esetleges csúszás csak jó hír, mert tudok félretenni addig egy Single SC-re. :) Csak tartsa az értékét a BTC és ne zuhanjon tovább.
Nekem is túl jól hangzik a 3,5 GH/s, hogy igaz legyen, de amíg meg nem érkezik és nem látjuk akció közben, addig nem fogjuk az igazságot megtudni. Próbálok optimistán és naívan állni a dologhoz.

[ Szerkesztve ]

(#46) deadwing válasza #24650752 (#45) üzenetére


deadwing
addikt

Igen, nekünk már vissza is írtak, hogy lehet csak jövőre küldik az egységet. Ha a kiszolgálás a megrendelés sorrendjében történik, akkor jó páran berendelhettek már belőle. Az a durva, hogy a single SC-re még mindig nem tudnak fogyasztási adatot mondani. Ergo sehol sincs még ez a fejlesztés, valszleg még 1 működő darab sincs, és ennek én nem nagyon örülök :(

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#47) #24650752 válasza deadwing (#46) üzenetére


#24650752
törölt tag

De egyelőre nem is nagyon tudunk mit csinálni vele, csak várunk. :( Türelmesen...

[ Szerkesztve ]

(#48) deadwing válasza #24650752 (#47) üzenetére


deadwing
addikt

Nemrég láttam 6 db utalást 6*13,400 BTC ment el valahová. Te atyaúristen. Csak remélem, hogy nem a butterflynak... De hova máshova ment volna? :) Kinek van ennyi egyáltalán, jézusom...

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#49) #24650752 válasza deadwing (#48) üzenetére


#24650752
törölt tag

Mire nem jó a Blockchain... :) Én is szoktam figyelgetni és vannak hajmeresztő tranzakciók. Viszont ha valaki találna friss, épkézláb infót a Butterfly ASIC-jairól, azt örömmel olvasgatnám, mert nekem nem sikerült semmi újat kiderítenem.

Közben elkaptam 3 db 11.000-es utalást: [link].

[ Módosította: philoxenia ]

(#50) deadwing válasza dArk- (#44) üzenetére


deadwing
addikt

Ezt annyival egészíteném ki, hogy a táplálása több mint valószínű, hogy külön történik, az USB csak az adatkapcsolat a gép és a unit között.

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.