Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacerta
aktív tag
válasz bulikavagyok #286972 üzenetére
Pénteken jártam arra én is, egészen meglepően rendbe tették a decemberi állapothoz képest.
Raktak be átereszeket, újrafestették az útburkolati jeleket lehullott levelek nélkül, pakoltak fel sorompókat a telekjáró autósok ellen, és ahol korábban 1 molekula vastag volt az aszfalt, oda húztak új réteget. Skubiztam hogy mindenhol vannak rétegellenőrző furatok is, és még nem tömték vissza mindet. -
lsebestyen
addikt
válasz dom1n0 #287051 üzenetére
Na a csütörtöki szél pont jó is lesz a Valkó hegy szegmens csúcsdöntésre.
Mai még jobb lenne, de szerintem a tegnapi 3 óra szabadtéren bringázás betett a tüdőmnek/nyálkahártyámnak, barna genyó folyik az orromból. Csak a szaharai porra tudok gondolni...Reggel kicsit rottyon is voltam, úgyhogy ma pihenés van.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
miért lehet az, hogy taposóval tekerve (hajlékoyn talpú cipőben, más nincs is) jobban terhelem a derekam meg a kezem is? ennyit jelentene egy merevebb talpú cipő?
annyi csak a változás, hogy a nyerget lejjebb engedtem, mert az spd-s bakancs talpa vastagabb, meg ha taposóval tekerek, akkor hátrébb rakom a lábam a pedálon.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
fulton
addikt
válasz dom1n0 #287051 üzenetére
ezt melyik progival/app nézed?
Lesznek szép napok is.
Tegnap ugrott a di2 töltöttsége az utolsó "csíkra". Össz 1720km- bírt nálam. Ami nem rossz. Meg még biztos elmenne 200 kil mondjuk.. tehát a gyárilag mondott 2000 km saccra megvan benne. De már teszem majd töltőre nem rizikózok vele.lsebestyen: Jobbulást. Távolban én is láttam valami ködös akármit az szerintem valami porfelhő lehetett , szerencsére amerre én jártam szép/tiszta idő volt, + szél, de azzal meg nem foglalkozunk (ésszerű határokon belül persze), az tud barát és ellenség is lenni egy út alatt. Eső ne legyen..
Saját tapasztalatom alapján az baj a nagy széllökésekkel - én anno mentem szintén kíváncsiság által vezérelve - a csepellel egy hátszelest akkor valami 35-40 km/h írt az app (nem emlékszem rá, strava premium meg lejárt ), volt is ereje a lökéseknek, hogy hiába alapjaiban hátszél is van, azért kapod oldalról is sréhen stb.. és bizony úgy odébb tudott rakni hogy csak lestem. nem minden megmozdulása volt vicces. Egy ereszkedést biztos nem mernék bevállalni ilyen szélben..még csepellel sem.
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #287053 üzenetére
Ne is mondd, 3. kör antibiotikum kurát kezdem ma, már csak reménykedek a hétvégében...
fulton: Windguru.cz weboldal.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
válasz Hasaggymeg #287037 üzenetére
Nem értem a kérdést, még van olyan fanatikus itt a csoportban aki nem 12 sebességessel rója? A kanálfék gondolom a clutch akar lenni, mindegy hogy áll, lassú a váltás, de nyilávn bekapcsolva használom és úgy is hasonlítom össze.
Egyszerűen nem tudom hova állítani már, csak a nagyo lenti azaz nehéz sebességekben vált jól és viszonylag gyorsan, de a két bringát cserélve másnak is feltűnt hogy a régebbinél jobb a váltás, csendesebb és hamarabb megy, és ha megvan a pedálfordulat sosem akad vagy ugrik fel nehezen. A geniuson azt hiszem lentről az 5. vagy 6. sebességen sokszor nehezebben vált fel könnyebb sebesség felé. Vékonyabb kábelt már találtam és rendeltem, de ez a váltófül nagyon ritka kincs, ha lesz időm feldobom az állványra hogy lefotózzam hátulról hogy áll különböző sebességekben a lánc, azt mondták kifele tehát jobbra még lehet közölőt rakni a hajtókar elé, de fordítva már nincs mit mozgatni, és mivel a fenti részeken van több pontatlanság gondolom pont arra kellene mozdítani rajta."Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Ringman
nagyúr
válasz Lacerta #287059 üzenetére
szerintem vegyes rendszerben fogom nyomni, outiként használt gravel spd, monstercross taposó (meg nyilván a boltbajáróson is az lesz)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz trialboj #287058 üzenetére
Hát persze, vannak itt 9,10 és 11 sebességesek is, sőt 2tányérosak is. Amikor valahol középen rossz akkor általában váltófül a ludas, görbe, vagy csavarodott. Ha feszítesz a bowdenen nem lesz jobb ott fent?
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Fall-N
veterán
válasz gordonfreemN #287029 üzenetére
Igen, oda raktam a két gyűrűt, de nemsokára szedem szét a biciklit, akkor majd berakom a pedálokhoz.
Mivel a használati útmutató nem írt erről semmit, így jobb híján azt hittem oda kellenek.
Szerk.: Itt sincs a két gyűrű a rajzon.
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz Fall-N #287063 üzenetére
Igen, igen, épp ezért jeleztem nekik ezt mail-ben, nincs a szerelési útmutatójukban ez benne. Én is csak azért kezdtem gyanakodni, mert 2db (és ugye hajtókarból van még 2 egy hajtóművön) meg még a hajtokaron lévő hézagba is beillik. Reflexből én is oda szereltem fel elsőre amúgy.
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
trialboj
őstag
válasz Hasaggymeg #287061 üzenetére
Bár csak igazad lenne, ahogy egy bolt visszaszól hogy raktáron van, rendelem is. Köszönöm
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz trialboj #287065 üzenetére
Ahhoz legtöbbször új fül sem kell, keress vissza hogyan szoktam én helyre húzni ha kell a csálé váltófület ami ugye 2021 óta legalább 5x már megtörtént, így nálam továbbra is ott figyel a fiókban az új váltófül.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Fall-N
veterán
válasz gordonfreemN #287064 üzenetére
Nekem azért logikátlan, mert már cseréltem pedált és semmilyen nyoma nem volt a hajtókaron, nem maródott be. Más hajtóműnél sem láttam sosem, hogy kellene oda gyűrű.
-
nagyúr
válasz Lacerta #287052 üzenetére
Nem tudom, h milyen lehetett télen, én legutóbb augusztusban jártam arra. Akkor még csak a földmunkák zajlottak, nem volt egyszerű átverekednünk ott magunkat (nyilván montival). De mostanra tényleg eléggé pofás lett, bár azt nem értem, h miért nem lett egységes az egész?!
A vékony aszfaltréteg még csak az alapréteg lehetett, arra ha jól tudom még további két réteg kerül (a legfelső a kopóréteg).Miskolci vagy te is? Milyen bringát tekersz? Gondolkodtam rajta, h vajon egy országútival milyen lehet ez a szakasz.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
a dt swiss alu kazettáit vajon mennyire bántják az alu sorok?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #287066 üzenetére
Meg fogtok őőlni, de nekem betelt a pohár a 10+ eurós váltófülekből és már azt is aliról rendelem . Onnan 1$ volt vagy kevesebb és pontosan ugyanolyan, semmi különbség nincs. Ilyen árak mellett már nincs türelmem kiegyenesíteni, az nekem sajnos amúgy sem sikerült, mert ránézésre nem tudom megmondani el van-e hajolva és merre . Szerencsére amelyik bringa nem UDH-s és nem Cube, arra általában olyan váltófület raknak, amit több gyártó használ több modellen és általában szinte bárhol lehet kapni olyant, ami talál rá. Alin is csak a formáját néztem, nem a modellre kerestem rá. A Cube-nak sajnos van egy olyan rossz szokása, hogy egyedi saját tervezésű váltófület rak a bringákra, amiből aztán utángyártottat valszeg nem találsz, csak eredetit drágán.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Fall-N
veterán
válasz mauimagic #287070 üzenetére
Szerelős videóknál akkor rendre kihagyják. Mindenesetre ezen nem múlik, majd odarakom a "rendes helyére".
jjeah: Marad a CNC (drága, kivéve ha van ismerős), vagy a kézzel átrajzolás vastag alu lemezre és a kivágása a formának, felfúrása a lyukakanak.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz mauimagic #287073 üzenetére
Értem, hogy benne van a manualban, Funn elég lényegre törőket ad ki, abban meg sincs említve. SRAM meg hope manualt, meg nem töltöttem le, érthető módon, mivel nincs ilyen hajtóművem.
YT szerelés alatt meg azt értem, amikor 0-ról építenek össze bicikliket (pl. Dream Bike by Gee Milner, mtbr csapata stb.), igaz elő vannak készítve a cuccok, lehet be van már téve a gyűrű oda.
-
chubby2o6
senior tag
-
nagyúr
-
nepszter1
addikt
Sziasztok!
Találtam egy bringát vki rá nézne hogy ez kezdő bringának jó lesz?
[link] -
zsocy
őstag
válasz nepszter1 #287080 üzenetére
Teljesen jó bringa szerintem. Ha ki bírod tekerni az 52/36-ot (miért is ne bírnád) akkor jó lesz kezdőnek, ha nem tudod kitekerni akkor is jó lesz, de előtte cseréld le az első lánctányérokat
Azt írja SRAM a fékváltókar rajta, de nekem ez Shimano-nak tűnik. Sajnos nincs közeli kép róla, de ha ez egy Ultegra szett (a fékek és az első váltó azok, a fékváltó is 6800-as Ultegrának tűnik, de tudja fene) akkor még jobb.
Főleg ennyiért, és ha tényleg jó állapotban van.cattus, az én kezdő outim (Giant TCR Once, imádom a mai napig) 52/39-el van szerelve elől és 13/28-al hátul, és még nagyobb dombokra (hegyek nincsenek ebben az országban) is felmentem vele. És én egy dagadt MAMIL vagyok
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
gordonfreemN
addikt
Porvédelem: gondolom nem én vagyok az elsö, akinek megfordul a fejében, hogy a láncra nem kevés pirt hord fel a hátsó kerék... de egyébként az első telóra is, erdei homokos utakon kegyetlen. 15-20km után, tehát tekerésenként takarítgatom.
Van aki ez ellen kitalált valami jót, vagy marad a körönkénti tisztítás?
Előlre egy pici sárvédő, hátra is valami észrevehetetlen valami?¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
zsocy
őstag
válasz Dark Archon #287083 üzenetére
699 euroért sem? Kezdő bringának sem? Azért a felnifék sem az ördögtől való, főleg nem egy Ultegra szett.
-
mauimagic
aktív tag
válasz gordonfreemN #287084 üzenetére
Parancsolly kérlek
-
semmiho
tag
A 11-sebességes XT Di2 és XTR Di2 után a(z eléggé megbízható forrásból származtatható) pletykák szerint legelőbb év végén, de 2025 elején jöhet a Shimano új MTB-re szánt elektromos váltórendszere.
Nagyon megkésve, de a japánok alaposságát ismerve egy kiforrott rendszer érkezhet. Ha már ennyit molyoltak vele... -
fattyu
veterán
válasz Dark Archon #287083 üzenetére
szerintem egy hobbista outinak semmi de semmi gond azzal.
nekem 12es caad van full ultegrával és öröm az egész bringa ahogy van.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
gergo5991
őstag
válasz mauimagic #287086 üzenetére
milyen méretü a bike és milyen magas vagy te?
2022es h20 as ez?
helyben lenne 2022 es h20-as 1990 euróért M es méretben, pont olyan színbe mint a tiéd
de egy 2023 mas h10 esnek jobban örülnék kék színben
fahrrad.de nem akar f.é se válaszolni..
mammothbikes.com megbízható? ott találtam eddig a legolcsóbban 2023 mas h10 est 2500 postával, bár nemhiszem h ennyit adnék érte -
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #287090 üzenetére
Meg végre beindít egy árversenyt, ha szokásához híven kicsit kevesebbre árazza a Shimano, mint a SRAM. Később meg szépen lejjebb csorog a technika és lesz a GX AXS ellen is valamilyük elérhetőbb áron. Na az még nem most lesz.
-
Nutra
tag
Egyik kedvencem a Moon lámpák. Az Aerolite most egészen jó akcióban van, 3200ért behúztam egyet outira nappali villogónak. Ha vkit érdekel, még van.
-
Nutra
tag
válasz Ka999 #287093 üzenetére
Mi a sokáig? Melyik módban
https://moon-sport.com/product/aerolite/ -
nepszter1
addikt
válasz zsocy #287082 üzenetére
Vagy ugye amit korábban linkeltem egy Triban 520 ez a félig hidraulikus félig mechanikus fékkel ami ugyan ennyibe kerül.
Csak itt a felnit sokan szidják hogy macera a gumi csere.Havi 100km futok rendszeresen nem kellene gond lennie.
Még annyit hogy itt a közelbe azért vannak dombos részek, ezek miatt már érdemesebb lenne a Tribant?
-
gordonfreemN
addikt
válasz mauimagic #287086 üzenetére
Ez tetszik, köszi, bár nem tudom, hogy a portól megvédi-e a becsúszókat/szimeringet és esetleg a láncot is? Vagy valamivel jobb csak, már az is elég mondjuk, nem nagy ár lenne, szerintem ez nem ront a bicaj összképén, jól néz ki.
Hogyan keressem ezeket a típusokat? Korábbi hsz-eidben megtalálom?
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Fall-N #287091 üzenetére
Jobb ha igyekeznek, mert addig lesz kábeles váltóm amíg ez a mostani XT tart, most egyelőre úgy gondolom, hogy amint aktuális váltó RD-M8100, váltókar SL-M7100, bowdenház Jagwire LEX-SL, akármi cserére szorul villanyt kap az egész renCer, olyant amilyen éppen lesz, GX, vagy esetleg valami új hasonló árban.
-
Piftuka
veterán
válasz bulikavagyok #286972 üzenetére
Klasszul néz ki felfestve az új kerékpárút. (Más kérdés, hogy egyúttal van némi kiábrándító az aszfalt látványában egy szép erdő közepén...)
Felétek milyen tapasztalatok vannak az ilyen bringautak jövőjével kapcsolatban? Ha már rászánták az időt, pénzt, energiát, ügyelnek az állag megőrzésére is, vagy ez ennyi volt?
"Aquila non captat muscas."
-
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
- DJI Mini 2 Fly More Combo FMC drón szett 3 akkuval - újszerű állapotban
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest