Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
Ármester
Tudsz megadni címeket, aminek az X (választott) méter körzetében nem mutatja merre mentél. Csak azokat a szegmenseket bukod, amik ezen belül vannak. (nem próbáltam, nem tudom működik-e)
Settings/Privacy Controls/P. Zonesjjeahh: az a fully nem teccik, de a fejcső érdekes, gondoltam megnézem a merevüket. Hát ez, hát ez... mi ez a középcsapágynál???
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
SpaceJam
aktív tag
Igen, és akkor most már csak azt kell összevetni, hogy kiket kikkel engednél össze. A szar utakon azokat, akik kiszámíthatatlan módon biztosan rövid idő alatt elcseszik egymást, ráadásul az egyik fél egyáltalán nem halad, szemben a mindkét fél halad és nem basszák el egymást felállással. Erről a két különbségről volt szó eddig is. Lassan eljut...
Vétettem, Hasaggymeg, tudom jól.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
acsati
aktív tag
válasz vallas #202585 üzenetére
Ó köszönöm a leírást Plusz elolvastam a fentebb linket cikket, azt is köszönöm. Kicsit most még távolabb kerültem a dologtól a sok lehetőség miatt.
Szabad, illetve "buta" görgőt kizárnám. Számítógép, telefon adott, wattot eddig sem számoltam.Ami tud terepet szimulálni és automatikusan ellenállást állítani az csak a nagyon drága kategória, amit említettél, hogy 180 ezer forinttól? Pedig ez tetszene a legjobban. (Kinek nem, mi? )
Milyen az amikor a tv előtt teker az ember? Látom van videós, google-s lehetőség. Azokon ellenállást én állítok, ahogy kedvem van? Azért vonzóbbnak hangzik, ha van úgymond ki ellen tekerni, nagyobb kedvvel felülnék.
-
parandroid
félisten
válasz ivana #202626 üzenetére
Azért ez a BMC nem prémium, ez kicsit erős volt… Felénk a TimeMachine-ek a jobb boltokban kb külön vitrinben vannak kiállítva. De nem nagyon találsz olyan biciklis szakágat, ahol nem a legjobbaknak adnak bringákat. Érdemes azért átfutni a kínálatot is: [link].
acsati: Keress rá itt a topikban a hozzászólásaimban a tacx kifejezésre, párszor már áradoztam róla (lassan megint kezdődik a szezon). Ha utána még van kérdésed, próbálok válaszolni.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Beri
addikt
válasz 6030D #202652 üzenetére
Működik, de az gyakorlatilag trim with extra steps
El kell dönteni, hogy az adatvédelem, vagy a virtuális kupák a fontosabbak (meg a velük járó kedvezmények olyan termékekre, amiket sosem fogok megvenni). De inkább erre függjön rá az ember, mint a nyerőgépreSpaceJam
Jobban szereted, ha te vagy útban, mint ha neked vannak útban. Értem én. Van, aki autópályán is nyomjaeladó Aromamizer RDTA V1
-
Ringman
nagyúr
válasz 6030D #202652 üzenetére
tippre azért ilyen, hogy rövidebb legyen a tengelytáv/láncvilla hossz, ehhez tört tengelyű nyeregcső kellett, ami meg kitámasztás nélkül nem lett volna elég merev.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nemeth989
senior tag
Sziasztok
Van valakinek tapasztalata biciklis gyerek utánfutóval kapcsolatban? A trónörökös növekszik és szeretnék egy ilyet beszerezni. Jövőre asszonykámmal tervbe van véve pár túra útvonal, a csöpség szállító járműve nem megoldott, meg az enyém, de valami gravel csoda érkezik. Láttam azért ez is olyan, mint bármi más, a nagy árúházitól a végtelenig terjed az ára. Mire érdemes odafigyelni, mi az az esetleges felszereltség opció, ami jó és megkönnyiti, a gyerek és a mi életünk?RideMyStyle "LoveMyWilier"
-
arcitec
addikt
válasz szimpláncsak #202659 üzenetére
Nem azért de ez sajnálatosan egy szerencsétlen helyzet. Egy oszlop áthelyezése, nem feltétlen pikk pakk és egyszerű. És hova tegye az út közepébe? No és ki fizeti stb.
Végig ott a járdában. Máshol is van ilyen hasonló, még az egyetemi oldalon is a Margit hid környékén stb... Ki lehet azt kerülni. Akkor lenne morbid,ha nem lenne kerülő kialakítva. Szóval ......[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
szimpláncsak
tag
-
-=RelakS=-
veterán
Itt szerintem az egyetlen hiba, hogy kicsit nagyobb ívben kellett volna kerülni
szimpláncsak
Ha ez telkek mellett fut, akkor a balra tolás lehet, hogy nem lehetséges, mert ki kellene sajátítani a magánterületekből.[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Ringman
nagyúr
válasz arcitec #202660 üzenetére
ha lenne településfejlesztési koncepció és komplexen kezelnénk a problémákat, akkor nem lenne ilyen.
rendszeresen bele lehet ilyenbe futni, önkormányzatnak saját forrása nincs (utóbbi 1,5 évben még kevesebb a pénzek elvonása miatt), van egy 95-100%-os intenzitású pályázat, hiba lenne kihagyni, aztán ez a vége. (a tervezés meg alulfinanszírozott v le van osztva valami hikomat-csapatnak)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
szimpláncsak
tag
válasz -=RelakS=- #202662 üzenetére
Persze, de ha normális lenne a tervezés és nem úgy működne, ahogy Ringman is írja, akkor ezekkel a költségekkel előre lehetne számolni. De ha már a pályázat megnyerése és a kivitelezési szerződés megkötése után jönnek rá, hogy amúgy ott van pár oszlop a nyomvonal útjában, akkor születnek ilyen jó megoldások. A kisajátítás meg manapság nem olyan nehéz :). Diósgyőri vár mellett vagy 10 házat sajátítottak ki, nem nagyon érdekelt senkit, hogy nem akarnak onnan elköltözni. Szóval nehogy már 50cm széles földterület gond legyen :)
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Egy biztos, éspedig az, hogy aki ezt megrajzolta az nem igazán ülhetett sokat kerékpáron.
szimpláncsak...kisajátítás made in china.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-=RelakS=-
veterán
A nagyvilágban azért van még pár érdekes bringaút
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Ringman
nagyúr
válasz -=RelakS=- #202666 üzenetére
szerintem itthon ennél nincs jobb a műfajban: [link]
-
Pepszi
tag
válasz bardi #202647 üzenetére
Én pár hete jártam ott. Szombaton 10 körül sorban állás nélkül lehetett még felvonózni, később viszont kb 10-15 perces sor volt. A felfelé út is kb 10 perc lehet. A lefelét nem tudom pontosan, mert a fiammal első alkalom volt és leggyengébb pályán gyakoroltunk, amit szinte senki nem használt
A végén az is belemegy a flowtrail-be.
Ha első alkalommal felvonóztok, akkor érdemes előtte kipróbálni a bejárat előtti demo részen a fel-lecsatolást, én csak későn vettem észre, hogy van ilyen -
J.C.G.
aktív tag
válasz -=RelakS=- #202662 üzenetére
Ráadásul a következő oszlop egy épület előtt van. Esetleg hosszabb ívet kellene csinálni a kerülésre és akkor nem tűnne ennyire morbidnak.
Bike24: Négy nap alatt itt volt a csomag DPD futárral alapáron. Annyi a problémám ezzel, hogy semmiféle értesítést nem kapok egy -tól -ig időpontról. Ezt még az MPL is közli.
Másik problémám pedig, hogy a rendelt 2 db fékbetét szett egyikében se volt benne a sasszeg, pedig a leírás szerint benne kéne lennie. Nem tétel 2 db sasszeg, de már egyszer kifizettem bőségesen a SwissStop névvel.Életemben először kipróbáltam egy outit. Pár számmal volt csak nagyobb a kelleténél, 190 cm körül van az ismerős. Nagyon szokatlan nekem ahogy be vagyok zárva (érzésre) a szűk kormány mögé. Mivel leülni nem tudtam ezért állva kellett tekernem, de mindig attól féltem, beverem a térdem a kormányba. Aztán hol fogjam, hol lesz kényelmes váltani vagy fékezni? Sehol b+. Ráadásul kormányozni is élmény abban a szűk aero pózban. Elsőre nem lett szerelem.
Élmény volt olvasni az utóbbi napok agymenését, bár volt amit már inkább átpörgettem.
De annyit azért hozzátennék soskak megbotránkoztatására, én az emberek felének visszavonnám a jogosítványát gyorshajtás miatt. Nem is kimondottan a gyorshajtás a baj, de figyelmetlenek, nem törődnek a környezetükkel. Rengeteg elütött macskát, kutyát, sünt látok az utóbbi időben, és ami kiverte a biztosítékot az egy gyönyörű róka volt. Már majdnem átért az úton vagy csak éppen kilépett rá, nem tudom. Ott feküdt nyitott szemmel az egyik lábára téve a fejét mintha csak pihenne.
A másik dolog. Miért akarja kitulajdonítani néhány autós a Közutakat? -
6030D
Ármester
válasz J.C.G. #202669 üzenetére
Nem a gyorshajtás a baj, csak könnyű mindent arra fogni. Anno az oktató is megmondta, hogy ha cica lép az útra, akkor nem rángatjuk a kormányt, mert nagyobb baj lehet. Nyilván rutinnal, meg reflexekkel megoldható, de nem azon múlik, hogy mennyivel ment. Nekem volt olyan, hogy lakó-pihenő övezetben 20-szal mentem, és úgy futott át a macska a kapu alól, hogy a két első kerék között be, majd a jobb oldalon az első és a hátsó között ki. Ugyanazon a részen Öcsémnek oldalról a hátsó ajtóba futott a macska.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #202667 üzenetére
Kicsit csalóka ez a kép, valójában a huplik messzebb vannak egymástól, ugyanakkor persze elég kemény így is. Itt Szobon is van valami hasonló a kerékpárúton, bár az nem ennyire durva.
J.C.G...szerencsétlen állatokat, melyek élőhelyét amúgy össze-vissza szabdaltuk műutakkal, sokszor lehetetlen elkerülni, nagyon kiszámíthatatlan a mozgásuk.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
nagyúr
egész kultúráltan lett megoldva. van festés az oszlopon és a kerékpárúton is. az egyetlen, amibe bele lehet kötni, hogy tényleg nagyobb ívű kerülőt csinálhattak volna neki. itten nagyfaluba' tizesével mutogatok neked ilyeneket.
[link] ez konkrétan a róbert károly körút egyik sarka, a honvéd kórháznál. ahogy látod, az oszlop a jobboldali sáv közepén van, és konkrétan akadályozza a négysávoson áthajtást.két sarokkal arrébb, papp károly u. - gömb u. sarok:
[link] itt két demszky-karóval is védeni kell az oszlopot, nem mintha az nem lenne eléggé nehezített körülmény, hogy mind a 4 irányból jöhet gyalogos, bicikli, autó. elsőbbsége a papp károly u. felől érkezőnek van, de mivel azon az úttesten gyalogosátkelő is van, a kihelyezett táblák ellenére a legtöbben úgy tesznek, mintha a gömb utca felől érkező kerékpárútnak elsőbbsége lenne.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
addikt
válasz J.C.G. #202669 üzenetére
Szerintem nem csak a gyorshajtás a gond, hanem az egész közlekedési morál ami Mo-n van. Amivel napi szinten találkozik szerintem mindenki: nem indul ez a zöldnél, nem a forgalomnak megfelelő sebességgel megy, belső sávban totyorog 30al, buszt nem engedi el, mikor hajtana ki a megállóból, gyalogost nem engedi át a zebrán stb stb stb.. És ezek mindennapos dolgok, én számomra felüdülés mikor megyünk pl télen síelni és a határt átlépve teljesen más vezetési élmény fogad /nem akarom piedesztálra emelni őket sem, nyílván hülyék mindenhol vannak, az nem mind1, hogy mekkora %-ban/.
Sajnos sokmindenben kellene még felzárkóznunk, ez is közéjük tartozik.."It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Melorin
addikt
A stucni hosszát mettől meddig mérik? A villanyak közepétől a kormányrúd közepéig?
[kép] -
szimpláncsak
tag
válasz velizare #202673 üzenetére
Olyan szempontból kicsit mások a felhozott példák, hogy kereszteződésben vannak, ahol amúgy is lassítani kell, itt meg a folyamatos haladást akadályozzák Én néha örülök is egy lámpás kereszteződésben lévő oszlopnak, ha piros a lámpa nem kell kicsatolni, hanem meg tudok az oszlopon támaszkodni
-
J.C.G.
aktív tag
válasz bardi #202671 üzenetére
Nem tudom miért, talán túlterheltség miatt jött így? Az alap csomagküldést választottam.
#2026706030D, #202672Hasaggymeg
Igen tudom, még 30 km/h sebességnél se mindig lehet elkerülni. De ott álltam az út szélén és próbáltam leszedni róla szegényt és mindenki szarik rá. Se lassítani, se behúzódni középre amikor senki nem jön szembe.
#202674Tyler Durden
Talán pszihológiai vizsgálathoz kéne kötni a jogosítványt és akkor a barmok volán möé se ülhetnének (talán), mert a korrupció a génjeinkben van.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Tyler Durden #202674 üzenetére
Na menj csak kelet felé egy kicsit. ...és persze a már klasszikus India...nézni is stresszes, figyeld a fehérruhás (meg a többi gyalogos) öngyilkosjelöltet.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Megint kérdésem lenne hátha tudtok segíteni. Vázra rögzíthető kis tárolót használtam, de most kukázom két okból is:
1. 10 éves, kinézete vállalhatatlan
2. mikor eladtam a másik bringámat láttam, hogy koptatta a vázt..Szeretnék venni nyeregtáskát, van vmi ajánlott márka/design? Esetleg olyan amire a hátsó villogómat is fel tudnám rögzíteni?
Másik kérdés: tegnap tekertem az új paripával és pattogó hangot hallottam a középrész felöl, mikor megvettem a masinát láttam, hogy kicsit lóg viszont ott tekerve nem hallottam a pattogó hangot. Hajtókarral összefügg, olyan mintha terhelésnél jönne csak elő, de baromira zavaró..
Hasaggymeg: Okés nyílván van ahol állat modjára vezetnek, pl olaszok se szotyik illetve spanyoloknál is csak pislogtam miket művelnek pl körforgalomban
[ Szerkesztve ]
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
őstag
válasz acsati #202654 üzenetére
Én az előző szezont letoltam az Aldis buta görgő+ speed, és cadence szenzorral zwift-en.
Nem olyan mint kint, de még ez is teljesen élhető, gondolom addig amíg ki nem próbálja az ember az direct drive-s (180 ezertől...) verziót...
A pontatlansága miatt bent jobb átlagokat mutatott, mink kint a valóságban, de ugye itt nincs megállás, kb folyamatosan tekersz....
Én gyúrok a 180 ezres verzióra, talán meg tudok fogni egyet féláfásan, aztán majd kiderül milyen .... csak el kéne adni az Asszony vasparipáját, de nem kapkodnak érte, pedig 80 ezerért hirdetem az acél, 2*8-s claris szettes 53/54 cm-s bicót.... mondjuk igazi nehéz pályás bombázó..................IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
nagyúr
válasz szimpláncsak #202679 üzenetére
igen, az sokkal jobb, hogy miatta nem tudom elhagyni a kereszteződést, mert feltorlódik a sor, mögöttem meg elengedték a róbert károlyon az autókat. 2x4 sáv, plusz villamos.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
arcitec
addikt
válasz Hasaggymeg #202681 üzenetére
Hehehe, de nincs is baleset, milyen dinamikával illeszkednek, mindenki egyformán nyomul, nincs óbégatás, büntetőfékezés stb... mindenki elfér...
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
-
acsati
aktív tag
válasz vallas #202683 üzenetére
És akkor mi a fő különbség az aldis 20-30 ezres görgők és pl. Tacx Flow Smart között? Ez az említett Tacx érzékel mondjuk emelkedőt és állít be ellenállást? Vagy ilyet csak a drága kategória tud?
parandroid: elolvastam az említett kommentjeidet, sajnos azért az már drága kategória számomra.
-
őstag
válasz acsati #202690 üzenetére
Ahogy nézem 6% -s emelkedőt tud szimulálni, szóval ez már interaktív görgő, nem neked kell egy bovdenes kábellal állítani a nehézséget a kormányról...
[link]
A zwift ismeri ezt a görgőt, be van kalibrálva rá, szóval ez + pont neki.
Azt írják a neten , hogy számítógéphez kell +ba egy ANT+-s vevőegység................IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz arcitec #202687 üzenetére
A kényszer nagy úr, ehhez kellett hozzászokniuk az életben maradásért, ugyanakkor az más világ, nem ismerik az olyan fogalmakat, hogy teljesítmény bérezés, vagy pontos idő.
szimpláncsak...ezt a fejlődést már nem tudja követni a biológiai evolúció, a miénk, embereké sem, ami tulajdonképp a civilizációs betegség fogalmát is életre keltette.
-
Zoli bácsi
őstag
Hali!
Szülinapomra (51) kaptam bicajt, illetve hát megrendeltük, de kórházban feküdtem mikor megjött, család elhozta, mire hazajövök, meglepi.
Most tudtam kipróbálni. Egy Csepel Traction 250 lenne, a legnagyobb méret (azt hiszem 23" váz). A legnagyobb gond, hogy a legkisebb kanyarodásnál is elakad a lábam az első sárvédőben. 3m után lerúgtam azt a műanyag vackot...De még így is szűk a hely. Ekkora a táv:
A régi, huszonéves Csepel Cruiser:
Sajnos erre nem gondoltam. 47-es lábam van, meg 194 cm vagyok, ezért a legnagyobbat vették.
Nem hiszem hogy ezt megszokom...Jól gondolom, hogy adjuk el (Amíg új, mert már betoltam a sufniba, a régit hoztam elő), eztán keressek körültekintőbben, használhatóbbat? Más bringáknál nagyobb ez a táv, ugye..?
Köszi! -
ktommy91
addikt
Sziasztok!
SCIROCCOLIFE TRAIL 28" újszerű állapotban 50k-ért boltbajárósnak, esetleg néhány 10 km-es túrákra jó vétel?[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
lsebestyen
addikt
válasz Zoli bácsi #202693 üzenetére
Szia! Most lemértem az L-es méretű Triban 500-on, hogy mennyi a távolság a sárvédő és a pedál között: épp, hogy 5cm, úgy állítva, ahogy nálad a képen van. Talpközéppel tekersz? Mert akkor tényleg bele fog érni. Illetve úgy kell kanyarodni, hogy a pedál ellentétesen álljon, vagy legalábbis nem így, ahogy a képen méred. Erre az elején figyelni kell, de hamar hozzá lehet szokni.
Én nem adnám el emiatt, gondolom a régin azért van ekkora távolság, mert más a geometria, újból nem hinném, hogy találsz már ilyet.
-
Toobee
veterán
válasz ktommy91 #202694 üzenetére
Inkább néznék jófogáson/ősmontisok csoportban valamit ennyiért.
Például:
Bianchi Spillo
Bianchi Thomisus Ragno
többet nem linkelek, van egy rakás jó jelölt. -
jjeahh
nagyúr
válasz Zoli bácsi #202693 üzenetére
Tényleg kevés ott a hely, de nem lehet, hogy teletalpal tekersz és ez a probléma? Próbáltad úgy taposni a pedált, hogy a nagygyábujj tőcsontja a pedáltengely fölött legyen? Tehát a nagylábujjad tövénél a buci . Elvileg kb. így a helyes, a becsatolóst is így állítottam be.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Zoli bácsi
őstag
Köszi!
Valószínűleg talpal tekerek, ezt szoktam meg...... Legnagyobb baj, hogy anno addig húzták a porckorongsérvműtétemet, hogy nem igazán érzem a lábfejeim elejét..... Szóval nagyon oda kell figyelni hova rakom a lábaimat. (Pont emiatt voltam kórházba, bucira dagadt, begyulladt a lábfejem, nem vettem észre egy törést, ki tudja mióta rajt jártam ) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kiakadtak az európai chipvezetők az USA, Kína és az EU követelésein
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Borderlands 3
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Hálózati / IP kamera
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)