Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpaceJam
aktív tag
Hali! Aliexpress-ről lőtt már valaki valami értelmes telefon mountot kormányra? Jó lenne valami csavaros verzió, amin valahogy megoldott a gumírozás és a sarkok védelme is, hogy ne rázzam szét a cuccot.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
Gyors kérdés a 22. kerületieknek: az M0-ás hídon lehet bringával közlekedni? Megcsinálták már a gyalogos részt? Remélem igen, különben rohadt nagyot kéne kerülnöm.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz bringasisti #195719 üzenetére
És akkor vannak a normális szervizesek is... Mint ahogyan minden témakörben. Ne általánosíts! Nyilván a mosógépesek meg ilyenek közt több a gyökér, szóval max egy arányról beszélhetünk, nem pedig törvényszerűségről. Én számtech oldalról ismerem, mennyire igénytelen munkát végeznek, de vannak kivételek. Kapásból 3 olyan szervizt tudnék mondani Bp-en, ahol biztosan nem basznak át, meg még érdekük se lenne.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
Ismételten nagy méretű bringát keresek. Hátha tudtok benne segíteni..
[203 cm, 115 kg, asszem 1 méter átlépési magasság, 210 centis fesztáv..]Majd egy új Mondraker vagy hasonló custom, nagy méretű monti lenne a cél, de egyelőre kell valami haladós, városban használható motyó használtan előtte, mert a mostani Speci outimon már nem igazán érzem jól magam. Alapból alulkéretezett, a hajtásláncot cserélni kellene, a klasszikus kormány kényelmetlen, a könyököm kivan, az egyik oldali fékváltókar váltó része törött, a váz pedig az alu-karbon illesztésnél kezdi feladni. Egyre nő az esélye, hogy konkrétan megmurdálok rajta.
Ezt a remek guide-ot böngészem néha, de itt is csak a csoportonkénti első három helyezett jöhet szóba. Bikes for Tall Cyclists: Road, Gravel, Touring, Commuter In XXL XXXL 62, 63, 64cm+
Az egyiket megtaláltam ebay-en, de nem mertem – és nem is tudtam volna akkor még – 300 ezret kiadni egy karbon országúti rendeléséért (azóta elvitték). Nagyjából ez lenne a keret, ha megfelelő, ideális esetben gravel erősségű város-szelőt találok. A montira ennnél majd legalább 3x több kell, ezért szeretnék arra minél hamarabb gyűjteni. Van ötletetek?
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz J.C.G. #200110 üzenetére
A jobbféle Schwalbe-knál pont az a meglepő, hogy annyi tapadás mellett milyen sokáig bírják. Általánosságban igen jó cuccokat csinálnak, ahogy a belsőik is a legjobbak közé tartozik, nagyságrendekkel jobbak a szelepeik, mint a Contik. Contiból Gatorskin alá nem adnám, ha outiról van szó. Azon belül is a Hardshell variáns egy állat, de annyira nagyon nem tapad.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz PartyShan #200128 üzenetére
Attól függ, mire akarod használni. Annyi látszik rajta, hogy nincs elöregedve, de jól le van már középen kopva, gondolom aszfalt miatt. Ha csak aszfalton közlekedsz, arra hulladék a rücskei miatt, terepre pedig szerintem már nem elegendő. Szal.. boltba járni biztos jó.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz SpaceJam #200085 üzenetére
Tudtok korrekt, nem túlzottan túlárazott platformpedált, ami viszonylag jól bírja csapágyilag? A felülete lehet jó nagy, de vastagságra minél vékonyabb kellene, és moderáltan legyen szögecselt (rendes, nem legömbölyített, teli tüskékkel, viszont véletlen sem lukasakkal, mert utcai cipőben használnám... meg ép sípcsontokkal).
Egy csergő-zergő ősi Kona-t cserélnék le, itt az ideje.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz D1Rect #200210 üzenetére
Neked lehet, sőt még a plüsmacidat is a lábadra szikszalagozhatod. A csapott tetejű még csak húsba mar, a lukas csavar már csontba. Bőven van elég tapasztalatom a témában, és még ha poénból is írtad, nem kívánok offba terelni egy pontosan megfogalmazott, egyszerű kérdést.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Zanik #200310 üzenetére
Nekem pl. egy nagy méretű gravel lenne a tökéletes városi bringa, hiszen javarészt aszfalton használnám, de tudjuk jól, hogy milyenek az utak, és nem baj, ha egy lejtőn nincs halálfélelme az embernek. És adott esetben, ha Budaörsre akarok átruccanni, egyáltalán nem baj, hogy ha nem törik szét a Kamara-erdőn át a kerekem. Nagyon is élhető kategória. És akár minimális rugózással, meg tárcsafékkel.
Az országúti is egy tök jó típus, de nem Budapesten belül, még csak nem is Magyarországon. Kizárólag az arra kijelölt, felújított szakaszokon...
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz bardi #200351 üzenetére
Jah, a korskormány egy hülyeség úgy, ahogy van, közben már én is rájöttem. Csak hazavágja a könyöködet, más értelme nincs. Korrekcióztak is azóta, hogy fitness az igazi jó városi bringa, nem a gravel.
IMIKE #200355: Mit meg nem tesz az ember, hogy kevésbé csábítóvá tegye a drágább cuccait a tolvajok miatt
A BTWIN felirat bőven elegendő, azzal már minden lépést megtettél. Meg elég ránézni. Ezt már a söpredék tolvaj se viszi el, ne aggódj annyira!
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz balintbaba #200395 üzenetére
Az egyenes / hajlított MTB kormánynál nyilván nem kényelmesebb, csak aerodinamikusabb maximum, a versenyzők is nyilván ezért nyomják. Az, hogy a kos stabilabb lenne alsó fogásban lejtőn meg főleg nem igaz.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz balintbaba #200397 üzenetére
Versenyeken nyilván előnyösebb, de az nem egyenlő a kényelemmel. Most ilyen loop-ba kerültünk?
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
-
SpaceJam
aktív tag
válasz bardi #200572 üzenetére
Uh, ez de jó, hogy megláttam. Még mindig pedálokat vadásztam, és már odáig jutottam, hogy akkor veszek eg 30 ezres BBB pedált, mert semmi egyéb normálisat nem találtam, de szerintem rápróbálok előbb erre az alisra.
---
Részemről kérdés, hogy tudtok jó kompaktabb, tölthető AliExpress-es első lámpát, amivel látni is lehet és bevált esetleg?
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz nvialpha #200585 üzenetére
Nagyon nem ajánlom a 4-est, csak ha ott akartok az úton megpusztulni. Kibaszott hülye ötlet. 90-es szűk főút, ahol sokan 100-110-el hajtanak rajta, így nem véletlenül hírhedt. Én éjjel tekertem le rajta többször Albertirsára Pestről, de én futárként kezdtem, 15 éve cangázom aktívan városi környezetben, meg éjjel nincs sokmindenki az utakon. De még úgy is baromság volt. Szálljatok fel szépen a vonatra! Főúton nem biciklizünk.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz SpaceJam #200587 üzenetére
Különben meg nem tudom, mennyire vannak edzésben, de ez a távolság nem átlag asszonyra meg gyerekre van tervezve. Nem tudom pontosan, hogy ott milyenek az útviszonyok, de ha már bicajozni is akartok, akkor Cegléden leszállhattok és Törtel felé eltekerhettek Szolnokig, az is egy bő délutáni program lesz (késő délutáni, különben odasültök). Csak ezek a falukat összekötő utak bicajozhatók idegbaj nélkül.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Louro #200591 üzenetére
Húzhatsz rá bármit, de amíg az nem fűtött, a lecsapódó pára így is ki fogja kezdeni a bicajt.
A macskák nem csinálnak semmit a bicajjal. Érdekes módon a fogasra meg az olajszagra vannak elsőre rákattanva (csak szagolgatják), aztán 2-3 alkalom után leszoknak róla.
105 kg esetén azt nem árt ellenőrizni, hogy kazettás-e az agy (erről nem találtam az oldalon információt). De ha teheted és van más alternatíva, inkább 29-es MTB-t nézz ilyen súlyhoz, ne egy szutyerák trekkinget – de ez csak az én tanácsom. Ezekben semmit sem ér a teleszkóp. Ha nincs legalább 32 mm-es vastag a becsúszószár, akkor tényleg felejtős.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Louro #200598 üzenetére
A súly + aszfalt = monti + aszfaltgumi. Nem kell egyből arra gondolni, hogy az csak terepre lenne való. A gumi függvénye erősen. Nem akartam megtorpedózni a kutakodásaid eddigi eredményét, csak személy szerint viszketek a trekkingek miatt.
bardi: Köszi, ez durván néz ki. Én is valami hasonló Ali-s árkategóriától várnám, hogy tud is valamit.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz 6030D #200610 üzenetére
Miért tenném? Nyeh..
6030D: Törni töröm a cuccokat. De én is csodálom, hogy a Speci outi vázam még bírja (ha az alkatrészek nem is), ezért is keresek sürgősen valami utódot ideiglenesnek. Eddig nem igazán jártam sikerrel. Nem érkezett válasz, de lassan kétségbeesett módba váltok (és veszek egy elektromos heavy-duty rollert, vagy nem tudom)....
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz mobal #200667 üzenetére
Normális esetben inkább az első kopik jobban, ha ugyanakkorák a fékfelületek. Komolyabb fékezésnél meg főleg, hisz akkor nem blokkol a hátsó kerék a súlypont előrebillenésével, ha az első jobban dolgozik.
Esetleg akkor egyenlő a kopás, ha tárcsafékről van szó és direkt nagyobb az első tárcsa, mert akkor van balanszban a dolog, ezért szoktak különböző méreteket alkalmazni. De semmiképpen sem a hátsó kopik jobban, hacsak nem farolgatsz egész nap.
Nem lehet, hogy véletlenül különböző fékpofákat használsz? Ha nem, akkor érdemes lehet kicsit a beállítást ellenőrizni / átszokni arra, hogy rendesebben terheld az elsőt – vagy legalábbis minimum ugyanannyira, mint a hátsót. Kicsit előrébb dőlsz, jobban ellentámasztasz a kormánynak, ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz SpaceJam #200668 üzenetére
Bár most elgondolkodtam azon, hogy ha nagyobb az első féktárcsa, akkor is több munkát végez maga a pofa (csak az ujjaid nem a fékkaron), így kopásban mindenképpen be fogja előzni a hátsókat. Mindenesetre ha ennyire felemásan fékezel, az gond lehet a kanyarokban.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz mobal #200671 üzenetére
Akkor magadon érdemes kalibrálni. Esetleg ha a teló bírja – és főleg ha a súlyod is indokolja –, akkor egy 203-as tárcsát fel lehet még dobni előre, így ha egyenletesen húzod mindkét oldalt a féket, akkor természetes módon erősítenél az első fékerőn, ami ez alapján nem ártana.
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz maximilian4 #200675 üzenetére
Növessz nagyobb szemöldököt, az jól megfogja az izzadságot, amit pár percenként ki lehet belőle húzni oldalra 1-1 ujjmozdulattal.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz mobal #200683 üzenetére
A fékeknél nem az oldalnézeti szimmetria számít, hanem a fékkarokra gyakorolandó erők szimmetriája, ami az eltérő tárcsaméretekkel megoldható. Felniféknél a forgáspontot lehet állítani ennek érdekében a fékkaron (pl. Avid SD7 klasszikuson). Amúgy kifejezetten jól néz ki, ha elöl nagyobb a tárcsa. Meg hát úgy van értelme, ahogy a kocsiknál is.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
Jah, a bike-discount.de az egy teljesen megbízható webshop. Hamar is szállítanak (a határig, utána a magyar csodaposta ül rajta egy hetet). Kétszer is rendeltem már 70 ezrekért alkatrészeket onnan.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz maximilian4 #200753 üzenetére
Szép! A magasságomhoz hozzászoktam az évtizedek alatt, de ilyenkor mindig rohadtul tud idegesíteni, hogy nektek gyártják ezeket a cuccokat és még ha pénzem lenne rá, akkor se tudok egyszerűen bringát vásárolni.
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Mezga Aladár #200757 üzenetére
+ maximilian4
203 cm, de amúgy itt van a teljes nyűgöm.
2 bringa kéne: egy 300 körüli városi akármi, aztán egy komolyabb monti, de az 3x-os árkategória alám. Egy ausztriai és egy angliai bringaboltos barátomat is megkerestem, de egyikőjük se tudott a legyalult piac miatt bármit ígérni, csak kaptam ezt a remek táblázatot.
A táblázat alapján úgy tűnik, hogy csak a kategóriánkénti első három helyezett játszhat esetemben.[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Vasinger! #200802 üzenetére
Azt, hogy az XLC-nek karbon a hátlapja, nem fogod érezni. Az grammániásoknak való. A BBB-ket mindig szerettem, azok elég hangtalanok. Jagwire-ből a drágábbik az a félfémes, tartósabb, de tud sipákolni, főleg nedvesen. A helyedben rápróbálnék az olcsóbb, gyanta alapúra. A gyári B01S is teljesen jó, ha nem akarsz egy tök alap fékre sokat költeni, de a 3rd party cuccok általában azért jobbak.
Ami sokat dob még a használaton, ha néha áttörlöd tárcsaféktisztítóval (500-700 forint valami autós boltban) a tárcsát, csak a pofát ne érje a cucc. Sokan mondják az izopropil alkoholt, de az egyrészt drága, másrészt eléggé limitált az oldóképessége.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Vasinger! #200808 üzenetére
A félfémes nem feltétlenül jobb, és a hangja miatt én nem ajánlom átlagos felhasználásra, főleg akkor, ha előfordulhat, hogy nedves időben is tekersz vele. Nem kell hozzá másik tárcsa, de ahogy Hasaggymeg is írta, jobban koptat. Inkább a pofákat cseréld sűrűbben, mint a tárcsát! A helyedben maradnék az organic (gyantás) verzióknál. Az nekem felüdülés volt anno a gyári után. Talán finomabban is adagolható, illetve nem reszel / sivít úgy.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
Én erre a bringára egyedül egy ilyet raknék, ami egészen sokat tud segíteni a csukló-bajokon (linkeltem a képen a boltot, amúgy 3500 körül van):
Ha jó szögbe állítod, ez rendeteget tud puhítani a szokásos hulladék kör keresztmetszetű markolatokhoz képest. A kormány-kompatibilitásban most nem vagyok 100%-ig biztos.
Ezen kívül marad a gumikérdés, amit előttem már elkezdtek feszegetni. Ennél egy forinttal többet nem érdemel sajnos ez a gép. Esetleg még egy kis olajat a lánc, ahogy elnézem.
Azokat a 20-asokat szerintem kezdd el félrerakni egy olyan (használt) bringára, aminek már jó a teleszkópja is! Új gépnél megint az a baj, hogy 300 ezer alatt a teleszkóp jó nagy fos (de jó eséllyel még fölötte is).
D1Rect: Állapotfüggő, erre nem elég az, hogy "szép".[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz SpaceJam #200829 üzenetére
#200830: Itt nem csak a teleszkóppal van baj, ne sajnáld! Ez a jelenlegi géped annyit ér kb., mint a rá aggatott lámpa, meg amit még hozzágondolsz nosztalgiából, és olyan is használni egy modern masina viszonylatában. Eleve elképzelni nem tudnám, hogy ezt a keretes pedált tapossam. Ha már pedál: ha abból szerzel egy jó platform típust, azzal már előrébb vagy, és az az egy dolog átmenthető lesz az új / használt gépre
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
Nem érdemes, tényleg felejtős.
Szerintem a cross kategória is olyan, mint a trekking, olyan se füle se farka, inkább rendes montit nézz használtan (27,5-ös kerékkel)! De van egy csomó szerviz is, akik eladnak használt gépeket, nem feltétlenül kell magánszemélytől lutrizni (legalábbis normál esetben, ha nincs épp lepusztítva a piac). Meg ha meg tudsz valakivel állapodni abban, hogy szervizben találkozzatok, ahol le is csekkolják a masinát, akkor megúszhatók a meglepetések. Itt lehet nézelődni:
• apro.bikemag.hu
• bolha.testbike.hu
• Facebook csoport #1
• Facebook csoport #2
• Facebook csoport #3
• Facebook csoport #4
• Facebook csoport #5Cserébe nyugtasson a dolog, ha egyszer eljutsz egy jó állapotú, modernebb cangáig (ami mellesleg fele ekkora tömegű lesz), amin épkézláb teleszkóp található, kb. új életet kezdesz, ég és föld lesz azt tekerni.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
Ez még alapnak se túl jó, hiszen ez egy 63 mm-t rugózó cucc, mivel ez valami cross baromság. Önmagában 80 ezer, hogy épkézláb teleszkóp is kerüljön bele, de 63 mm-t én nem cserélgetnék sehova, eleve megvenni sem érdemes. Meg elképesztően ki vannak spórolva az alkatrészek, tele van nevenincs szériákkal. Új, belépőszintű bringára itt a tipikus tanács az, hogy Decathlon-ost vegyél, mert ár/érték arányban még azok vannak az emberihez legközelebb. 100 mm-t rugózó MTB 27,5 a te kategóriád.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz SpaceJam #200836 üzenetére
Pl. ez - már ha kapható. Az a lényeg, hogy a teleszkóp legalább ez az XCR32-es legyen - ha lockolható, ha nem. A lockolhatóság nem akkora nagy előny egy belépőszintű teleszkópnál, mert csak tönkrevágod vele.
Amúgy szerintem kimaradt egy linked a legutóbbi hozzászólásodból. Meg picit szerkesztettem a legutóbbit is, szóval remélem, véletlen sem a Kelly's-re gondolsz, mint szenzációs árú cuccra.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
Igen, ez meglepően jónak tűnik hirtelen, kicsit jobb a felszereltsége, mint a Decásnak, ha jól látom. Illene is hozzá a fasza pedál, amit linkeltem. De bárhogy is, ezzel ezerszer nagyobb élmény lesz tekerni, dimenzióváltás minden téren.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
Említettétek, hogy sok márka gyárt már nagy méretű emberkék alá. Mondanátok is ilyet? A Mondraker az egy, viszont arra jelentősen gyűjtenem kéne (és fogok is).
Melyik márka 29-es montija lehetne még alternatíva? Dobok rá slick gumit, meg SPD-t, belegudok egy Thomson Elit 410 mm-es nyeregcsövet, és városi gépnek így is jobb lesz, mint a lassan széteső országútim. 300 körüli összegben gondolkozom, annyiért talán nem esik szét alattam, aztán majd cserélgetem szokásosan, amit szükséges.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Csokicsibesz #200846 üzenetére
Igen, meg eleve V-fékesből jót találni, ami mozog is valamennyit abban a vázban, nincs rá sok esély, miközben csak még nehezebbé tenné a gépet. De közben a kollega talált egy egész élhető típust, és ha a méretében kapható lesz, akkor megvan a megoldás.
De mégis milyen villa az, ami 100 körül képes 4 centit hozni? Ott valami nagy gebasz lehet a beállításával. Már ha azt nézem, hogy egy Recon 100 körül van, és az egy remekül beállítható darab, nem tudom elképzelni, hogy mi lett eltolva ennyire. Ha Tora-d van, akkor nem csodálkozom, csak akkor az nagyon rossz vétel volt. Szerintem a teleszkóp fogalma a Recon-nál kezdődik.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Hasaggymeg #200848 üzenetére
Biztosan közelebb állok majd vele az igazsághoz, mint anno a 26-os kerekű Kona 22"-osommal. Köszi!
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz 6030D #200850 üzenetére
Azt nézem épp, hogy a Cube Reaction-okból is van XXL (24"). Mondjuk az ő kalkulátoruk már 190 cm fölött elszáll. Köszi, akkor a Merida is szóba jöhet talán. Viszont a geometrikai táblázatok alapján a reach / stack értékek is nagyobbak a Cube XXL-esénél.
Felszereltségben sosem nyomnám a full Tektro-t, szóval jah. Meg itt pillogok, hogy a 600 ezres Cube gépekben is Judy Gold figyel, az azért kemény. Itt már minimum Fox-okat várnék.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Hasaggymeg #200852 üzenetére
Igen, ebben a pillanatban szerkesztettem bele az előző hozzászólásomba, hogy a Cube-ok nyúlánkabbnak tűnnek. Akkor eddig a Cube viszi a prímet.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Csokicsibesz #200854 üzenetére
Hm, igen, az új sajnálatos.
Amúgy pont, hogy nézegettem a Cube-okat, feltűnt egy példány használtan Machete villával. Meccsoda egybeesések. Kíváncsi lennék rá, hogy mi várható tőle, főleg Judit néni villájával összevetésben. Azt hiszem, a 110+ kilómmal nem lenne gond a benyomkodása...
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Manitou #200893 üzenetére
Volt már ennyire vékony gumid? Mennyi volt eddig a minimum? Mert ha nem, és azért vennéd, hogy gyorsulj aszfalton, csak lebeszélni tudlak róla. Nem leszel attól gyorsabb, hogy egyáltalán nem ballonos a gumi, cserébe rohadtul kényelmetlen és üt (Fox teleszkóppal is).
Én 2.0/2.1 slick-et néznék a helyedben, vagy egy Hurricane-t, ha még kapsz. Az kényelmes ÉS gyors is. Montira nem rakunk 1,75-nél keskenyebb gumit, csak akkor, ha tükrön közlekedsz.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Manitou #200897 üzenetére
Igen, sajnos én is csak drótperemest találtam belőle. Országútin teljesen más a helyzet azért, sokkal rugalmasabb az a 28-as méret, illetve könnyebben átgördül dolgokon. 26-os montiban nekem 130 mm Fox Talas 36 telóval is szörnyű volt az 1,6 slick (azon felül, hogy finoman fogalmazva egyedi volt a kinézete), és nem volt gyorsabb, mint 2.0 Hurricane. Te meg 1,3x-ekben gondolkozol... Elég mazo. meg ott már a felni alsó tűréshatára is kérdéses...
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest