- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
maximilian4 #203398 üzenetére
Ugyanilyen hibánál ellenőriztem a betétek központosítást, megtisztítottam a fékbetéteket/tárcsát. Változás semmi.
A végén a féktárcsa mérése azt mutatta, hogy több helyen az ajánlott vastagság alatt van a mérete. Szóval tárcsa+betét csere és most megint rendben. -
rétisün
veterán
válasz
maximilian4 #203398 üzenetére
outi? (bocs, nem mindig emlékszem, kinek milyen bringája van
)
nemrégen beszéltem egy ismerőssel, neki Canyon Ultimate bringája van, ő is találkozott ezzel, szerinte túl ki van könnyítve a villa, nem elég merev tárcsafékhez.
ha járna erre Napfénysüti (azt hiszem neki van uilyen Canyonja) leírhatná, ő is találkozott-e ezzel a jelenséggel.
-
maximilian4
addikt
Az mitől lehet, hogy erősebb fékezésnél az első fék felöl pulzálást érzek miközben fogom a kormányt? Elég idegesítő. Csak az első fék felől jön, hosszabb, erősebb fékezésnél, a hátsó nem csinálja. A kormánycsapágy rendben van, a féktárcsákat megcserélve is csinálja. Előtte megtisztítottam a betéteket és a tárcsákat is. Fémes hűtőbordás ice-tech betétek, rt-70-S tárcsák.
-
jjeahh
nagyúr
Na megint a hitvita
.
Szerintem van ami jó, van ami rossz attól függetlenül, hogy kínai vagy sem és ezen felül van a kínai hitvita, amin már rég túl kéne lépni. Szóval ha pár nem kínai cuccal rossz tapasztalata van egy usernek, nem fogja azt mondani, hogy azért rossz, mert nem kínai. De ha kifog pár rosszul eltalált, vagy gyenge minőségű kínait, akkor esélyes, hogy az összes alis cuccot leszarozza. Szerintem ez így nem fair, főleg azért nem, mert ma már rengeteg az akár prémium minőségű kínai is, szóval ott tartunk, hogy kb. tökmindegy, vannak jó cuccok és rosszak. Nekem pl. mostanában a Panasonic fényképezőgépek döglöttek be rendszeresen (3 váz!) és a MET sisakom is egy szezon alatt szétment, jövőben újat kell vegyek. De ettől még a következő fényképezőgépem is japán lesz, csak nem Panasonic és a Northwave-t sem fogom lesz*rozni azért, mert a gyenge minőségű MET sisakom is olasz. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Ringman #203388 üzenetére
Ezt leginkább a WD40 miatt szoktam linkelni.
Toobee... pont ezt tapasztatam, csak akkor veszed észre mi is a baja, mikor elkezded rendesen igénybe venni.
Pl. Fülhallgatóval tekerek mikor hívásom lehet és olyan hangos menetszélben a Huawei fülhallgató a sz@r kialakítása miatt, hogy süketülök meg tőle.
-
Maximum1
őstag
válasz
Hasaggymeg #203387 üzenetére
jól összeb@szta a gyepet
-
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg #203387 üzenetére
jók ezek a videók amikor valaki lemos egy kb tiszta biciklit, megnézném az 5perces metódust egy esős földutas tekerés után, mikor a rátapadt kövér agyag+téglaporos keveréket kell leszedni a bicikliről.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
parandroid #203382 üzenetére
... és akkor jöjjön az immár klasszikus. [link] 🤭 (5.perctől)
MézgaAladár... itt Sigma 200,300 és 700+2db nugget(s)
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Hasaggymeg #203380 üzenetére
+1
2 bringa 2 szett.
Sigma Buster 300+Sigma mono
Sigma Buster 100+Sigma nugget II -
gabro0
őstag
válasz
Toobee #203377 üzenetére
Lehetne Type-C porttal. Eddig a Cateye Sync-et nézegettem, de megfontolandó ez a Bontrager, kompaktabb is.
-
parandroid
félisten
válasz
fulton #203365 üzenetére
Sima wd40 semmiképp! Azzal csak ártsaz a hajtásnak, sem nem ken, sem nem tisztít megfelelően. Van a wd40-nek kimondottan kenő, és tisztító spray-e is biciklilánchoz, azt kell venni. Amúgy decathlonnak is vannak ilyenjei, készletben is. Még nem próbáltam, bár vettem egy készletet Mo-ra, de sajna nagyon keveset tekertem otthon a szabi alatt, nem volt rá szükség.
p
-
parandroid
félisten
válasz
koxkids #203366 üzenetére
A decathlonos villogó sajna egy nulla. Az a Sigma szett tökéletes városi közlekedésre, ahol valamennyi közvilágítás is van. Ha vaksötétben mész, éjszaka, lakott területen kívül, akkor ugyanebből vannak erősebb verziók is, az kelleni fog.
A kínai lámpa, meg kínai rendelés meg hitbeli, és meggyőződésbeli kérdés. Ha amúgy is szoktál onnét mindenfélét rendelni, akkor hajrá. Én nem tenném, csodák nincsenek, meg ingyen ebéd sem. Egy normális, használható, belépő szintű, forgalomba való világítás ott kezdődik, mint ez a Sigma szett. Olcsóbb lesz kínában, meg erősebb is, meg nagyobb akkus is, talán ezek mind egyszerre, de vagy forgalomba nem való, vagy a használatától kapsz idegbajt, vagy egy idő után nem (úgy) működik, ahogy kellene: gombok, akku, felfogatás, műanyagok, foncsor minősége, beázik, párásodik, mittudomén, miket osztottak itt meg a kollégák az utóbbi időben.
p
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Toobee #203377 üzenetére
Nálam az egyik elvileg eredeti kínai liitokala akku sz*r és miatta gyorsan merül az egyik lámpám
. De ezt leszámítva a Convoyokat évek óta gond nélkül használom, a filléres 1 dolláros alis szilikon gombelemes villogókat szintén, nem igazán akarnak tönkremenni. Gyakorlatilag csak annyi a problémám, hogy évente egyszer ha aszfaltra tévedek sötétben, a Convoyok vakítják az autósokat, ezért majd egyszer jó lenne valami Lumintop B01 vagy bármilyen STVZO lámpa, amivel látni is lehet. De egyelőre fontosabb lenne valami nappal is jól látható hátsó lámpa, ami lehet szintén kínai lesz, de nem biztos, mert az igazán komoly kínai márkák nem gyártanak ilyesmit, a random nevektől meg én is tartok. Hogy miért? Mert a noname vagy éppen Rockbros szerű kínai cuccokba előszeretettel raknak gagyi rossz minőségű akksikat és hamisítvány sz*r ledet. Ha már több pénzt kiadok egy erősebb hátsó lámpáért, akkor legyen abban is normális akku és eredeti normális led.
-
Toobee
veterán
Én például egyáltalán nem ajánlok már kínai lámpát. Valami baja mindnek van. Ha maga a lámpa jó, akkor a felfogatás szar és így tovább. Én ezt szeretném most megvenni, mert elegem van már ebből a sok hulladékból. Bontrager Ion 200 RT/ Flare RT lámpa szett [link]
Előre van sok jó lámpám, amivel lehet menni az erdőben is, ez csak ilyen munkabajárós/utcai szett. Kezeli a Garmin is. -
eddie1978
senior tag
válasz
fulton #203373 üzenetére
Benzin. Én egy vagy kettő decit rakok egy 1 literes nagy nyílású vegyszeres dobozba, majd jól megrázom. Ezt háromszor egymás után mindig friss benzinnel. Utána még átmosom ugyanígy isopropil alkohollal is. Ehhez le kell venni a láncot ha már a bringán van. Új láncnál mindig lemosom a konzerváló ragacsot a láncról ezzel a módszerrel. Benzin büdös, csak szabad téren ajánlott.
-
fulton
addikt
Többször láttam itt azt hogy "benya". Lánctisztításnál..ez mi pontosan? Kerestem de semmi..
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
Csókolom #203370 üzenetére
Rohadt drága lett a szállítás + instant vámolják. UK és US így teljesen kiesett.
Lámpára a magyar Olight bolt, a Bangood és az AliExpress működik. Én főleg az elsőt tudom ajánlani, olyan kis kerek hátsó lámpából is van náluk, ami szintén féklámpa funkciós. Nem mellesleg nem zsákbamacska. és van gari.
-
Csókolom
tag
válasz
ebay nem jatszik? Ott rengeteg kedvezö aru es nagyon jo fenyerejü ledes lampa van. Az enyem 6€-volt elsö hatso 5 ledes usb-s/akku. Ezek boltokban nincsenek es nem is lesznek, mert egy-egy darab eladasaval nem lehet rajtuk penzt is keresni, ha beteved valaki es vesz 1 darabot.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
flash- #203357 üzenetére
Úgy-úgy, a teljes maximum fogszámot meg kicsi-kicsi, nagy-nagy tányér elől-hátul közti különbséget, pl. 22+11 és 48+28 között amennyi van, 43. Jó lesz neked a kinézett Deore.
SpaceJam... igaz "csak" 82kg vagyok, de van előnye is a vékony nyeregcsőnek, éspedig rugalmasabb, nem kapsz akkorákat a deréktáji gerincedre.
abéla... annak nem kell fordított menetesnek lenni, terhelést nem kap forgásirányba... én vennék ilyent. [link]
-
vendingo
veterán
válasz
Ilyet ne vegyél, nagyon gyenge, ráadásul nagyon drága is a tudásához képest. Inkább nézzél aliról egy rockbros lámpát, vagy bangood-ról egy astrolux bl02, lumintop b01-et ( nekem 5 nap alatt megjött a b01. )
Hátra meg nézhetsz akár dekába is, de alin és bg-n is találsz jó lámpákat nagy fényerővel, okos funkciókkal, vagy használod tovább a mostanit.
A linkelt sigma első lámpával teljes sötétségben semmit nem fogsz látni, a lumintop b01 meg 200 métert lazán bevilágít. Én teljes sötétségbe használom erdőben, és ugyanannyi idő alatt érek be vele melóba, mint nappal. Korábban a linkelt sigmához hasonló lámpám volt azzal hosszabb volt a menetidő. -
Sziasztok!
Lámpát szeretnék venni első sorban városi / külvárosi használatra. A jelenlegi szilikonos villogóm csak arra jó hogy engem “lássanak”, de én az útból sokat nem látok..
Első körben a Sigma Aura 80-as szettet néztem ki.
Ára megfelelő, tetszik az akku és üzemmód kijelzése is.
Mit gondoltok? Ajánlott típus vagy inkább érdemes mást venni? -
fulton
addikt
Sziasztok
WD ilyen univerzális zsiroldó (obi-ban vettem) megfelel lánctisztításnak? Vagy azért a WD40 lánc tisztítója jobb? Most ilyen totál wash féle dolgot használok láncmosóban is, de nem vagyok megelégedve. Zsiros marad a lánc azért...olyan 50% tisztít. Ezért kérdezném.
-
abéla
senior tag
Furi ez az integrált ISIS-es Sunrace MX hajtómű: az oké, hogy kapja az ívet rendesen (bár én az idő/táv-tengely helyett inkább a tömeghatás elvét gyakorlom
), de kb 1000km alatt már másodszorra lazul le a hajtótengely-anya; konkrétan legutóbb rollerezve jöttem haza (volt előnye is ennek: az e-rollerek létjogosultságának ténye megerősítést nyert bennem
).
Érdekes, hogy a szorítóanya nem fordított menetes, tehát a hajtással lazítom(?), de vajon tényleg ez lenne a -tervezési- gond vagy csak túl megengedő menetrögzítőt használok/gyengén húzom meg?
...vagy ez ilyen és szokjak hozzá (mondjuk a 8-as imbusz jön is velem e legutóbbi "móka" óta)
-
Ringman
félisten
válasz
SpaceJam #203362 üzenetére
stack height = mennyire állhat ki a nyeregcső a vázból, a jelenlegit meg le kell mérni.
most nézem, hogy ennél 90 mm a (z elméleti) rugóút: LT vs. GT
The suspension of the LT model (long travel) is longer than the more athletic model Thudbuster ST (short travel, product code 2303575). Depending on your needs, you can either choose the ST model for athletic comfort or the Thudbuster LT with more travel and longer progression lines, for a softer cushioning.
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
Ringman #203361 üzenetére
Köszi a linket! Majd a jövő hónap elején lesz esedékes.
Nemtom hirtelen ezt a stack height-ot mire vélni, fogalmam sincs, mekkora lehet a mostani, de ahhoz eleve 1-2 centit hozzá akarok adni.
A bringámnak egyetlen nagy hibája, hogy nem fogad 30+ mm-es nyeregcsöveket.
Az ebben az XXL méretben nagyon is indokolt lett volna.
-
Ringman
félisten
válasz
SpaceJam #203360 üzenetére
a cikk szerint jó lehet (abban az elődmodell van)
I’ve spent years on the previous version of the Cane Creek Thudbuster. With its slower rebound speed, I think it’s a great option if you ride a larger percentage on smoother surfaces, as you don’t really notice the suspension bob. The 50mm of travel is ample for off-road use too.nálad akkor a hossz is korlátozó tényező lesz, ill. keményebb gumit is külön kell venned.
ugyanez olcsóbban: [link]In the box:
• 1 Cane Creek Thudbuster LT G4 Suspension Seatpost with parallel linkage
• 1 medium elastomer (65 kg – 90 kg rider weight)[link]
• 95 - 115 kg: extra firm (5 dots embossed)
szerk: ez neked fontos infó lesz:
• Max. stack height: 290 mm
• Minimum insertion depth: 100 mm -
SpaceJam
aktív tag
válasz
Ringman #203359 üzenetére
Olyat én se akartam, mindenképpen hátranyúló és hátra+lefele mozgó cucc érdekelne. Nálam ugye az van, hogy a városi bringára kéne a 120 kilómhoz. A 350 mm-es carbon nyeregcső koppig ki van húzva, ezért szeretnék eleve hoszabbat. Aggaszt így a váz terhelése.
A Kinekt vs Redshift videót pont most láttam, és még ez az, amivel szemezek: Cane Creek Thudbuster G4 LT Seatpost - 390mm - Ø 27.2 mm. Leginkább ezzel. A súly/ár annyira nagyon nem érdekel, a hatékonyság + megbízhatóság inkább. Persze, ha van carbon update lehetőség, azzal mindenképp élnék.
-
Ringman
félisten
válasz
SpaceJam #203358 üzenetére
sima (csak nyeregcső-tengelyirányban mozgó) rugósat ne:
Here Are The Best Suspension Seatposts For Touring & Bikepacking
Kinekt vs Redshift Sports Suspension Seatpost Shootout
a felhasználási formától (terep/aszfalt/vegyes) is függ, h rugósat v. rugalmasat (elasztomer, v karbon) érdemes választani. na meg a felhasználói súlytól is, ill. hogy mennyire van kihúzva a nyeregcső (nálad ez nem lesz kizáró tényező)
a redshift 230€, eesilk dettó (carbon még drágább), a suntour sp-12 kb 70€ (de az elég nehéz)
-
SpaceJam
aktív tag
Tényleg, mondjatok kérlek rugózó nyeregcsövet!
Nem droppert, hanem... csuklós szerkentyűset... a nevét se tudom.
Hogy keressem? Remélem, a 27,2 / 400 mm-es méretben is létezik ilyen. -
vallas
őstag
válasz
maximilian4 #203353 üzenetére
-
maximilian4
addikt
Vettem outi cipellőt, viszont még nincs pedálom. Ahogy látom elég gyér a választék, pl ebike-on csak dura ace van raktáron egy vagyonért, de úgy általánosságban a tavalyi árakhoz képest mindenhol rohadt drágák. Esetleg nincs valakinek eladó jó fajta spd-sl, look, time pedálja jó áron?
-
zsocy
őstag
válasz
zsolti72837 #203351 üzenetére
teljesen jó, de kb. bármelyik hasonló tisztító jó lenne, nem kell feltétlenül drága. A csapágyaknál óvatosan, ha a láncot is mosod akkor utána azt olajozd be, ennyi a tisztítás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest