Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
válasz Napfénysüti #71049 üzenetére
fura, hogy egy ilyen komoly mérésnél olyant ajánlanak, ami nem nagyon létezik.....úgy értem, a 410-es kormány valóban nem túl gyakori (időfutamkormányt találtam ilyen szélességben)
viszont ha az eddigi kormányodat jónak érzed, akkor ugyanilyen szélesre cseréld.vastag bandázs: ritchey pave
én a korábban linkelt bbb alá betettem a korábbi fizik gél 'alátétjeit' így elég vastag is, meg a rázkódást, rezgést is pluszban csillapítja. (a fizik szerint)
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
fpeter07
veterán
válasz Hasaggymeg #71037 üzenetére
Lehetetlen megunni a bringázást. Csak a chi futás mondja: úgy kell mozogni, hogy ne legyenek a szükségesnél jobban megterhelve az izmok. Kiállva tekerésnél például hasznos lehet egy új technikát kifejleszteni, mert hosszú ideig nem megy nekem. Ugyanúgy lefelé, meredek lejtőn azért jobb ellazulni, mint azon görcsölni, hogy vajon melyik szikla üti ki a kezemből a kormányt.
Egyébként olyan sokat nem megyek. Az a problémám, hogy el van kopva az aszfaltbetyárom és nincs pénz alkatrészekre. Ha az időt nézzük, akkor én montival bármeddig elmennék. Nagyon vonzóak a BRM túrák is, tök jó lenne megcsinálni az egyik sorozatot. Oda már viszont outi kéne. :/
Most a reggeli futásra próbálom rászoktatni magamat. Valóban nem könnyű felhúzni a cipőt.
-
SkyS1gn
félisten
válasz Hasaggymeg #70998 üzenetére
A zöld-fekete-kék
Végre valaki, azthittem itt levan kakilva mindeki aki nem félmilliós+ 2kerekűvel tolja.
[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz SkyS1gn #71055 üzenetére
Figyelünk a muglikra is ám!
Deicide...a te kétezred negyvenes átlaggal felér én négyezremmel.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
deicide
veterán
Igen, ez csak a július volt. Pár hónapja átálltam futásról csak bringára, így jobban gyűlnek a km-ek. Általában átlag napi 2 óra, azaz olyan heti 13-14 óra jön össze és tekintve ugye, hogy 30-32km/h alatt nemigen van edzés, gyűlnek szaporán a km-ek. A Mavic felnivel kapott Mavic külső el is kopott hátul április óta, néhol szövetig.
Hasaggymeg: naná, minél gyorsabb vagyok, annál kevesebbet kell aszalnom a se**em a nyergen, cserébe az izomzatra azért elég durva terhelést ró valóban. Érzem is jótékony hatását, fejlődök még mindig.
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
TheProb
veterán
Köszi, közben elmentem egy bicós boltba venni belsőket, aztán már elvittem a 2 kereket is, hogy nézzenek rá.
Azt mondták, hogy látszólag nincs baja a külsőnek, a felniben sincs 8-as.
Úgyhogy végül vettem 2 Conti belsőt 1.200/db-ért.Remélem így már nem fognak leenedni a gumijaim egy héten belül...
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
törölt tag
Sziasztok!
Estem a biciklivel(régi outi Daccordi; fának a gyökere feltörte a bicikliutat) és azóta azt vettem észre, hogy ha kéz nélkül gurulok, akkor lefele nézve nem függőleges a kerékpár, balra dől a felsőcső. Az esés előtt minden rendben volt.
Kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja a problémát? Az eset után a hátsó kerék picit bal-előre nézett, elmozdult a papucsban. más rendelleneset nem tapasztaltam. A nyerget nézve mintha a hátulja picit jobbra lejtene, ami meg is magyarázná a váz balra korrigálását. Aki tapasztalt már hasonlót, mit tud tanácsolni? Vajon tényleg a nyereg lehet a ludas? -
Cathfaern
nagyúr
válasz fpeter07 #71054 üzenetére
"Kiállva tekerésnél például hasznos lehet egy új technikát kifejleszteni, mert hosszú ideig nem megy nekem."
Menj el spinning edzésre. Én előtte 4 pedálfordulat után nem tudtam tovább tolni, azóta simán megy hosszabb távon is Igazából nem azért segít, mert ott megerősödsz, vagy olyan hű de erre kitalált edzésterv van, csak kapsz alád egy stabil biciklit, és nyugodtan tudsz próbálgatni, hogy milyen póz hatékony, milyen pózban tudsz sokáig tekerni, melyik kényelmes, stb... Nem kell egyensúlyozni, nem kell az útviszonyokra figyelni, forgalomra, hanem nyugodtan, kényelmesen ki tudod tapasztalni. Mellé ha jól állítod az erősséget még kapsz egy kemény edzést is[ Szerkesztve ]
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
nagyúr
válasz Cathfaern #71065 üzenetére
Tavaly még nekem se ment igazán a kiállva tekerés de télen jártam spinracingre meg tavasztól nekiálltaqm erre kint is edzeni és már sokkal jobb a helyzet. Mostanában szoktam azt csinálni hogy emelkedőn kinézek egy távolabbi pontot és addig kell mindenképp kiállva tekernem. Egész jó motiváció.
Més que un club!
-
ivana
Ármester
Semmi baja csak ocsmány, mondjuk igen ez szerintem is inkább valaki vicces lehet, de 5 perc alatt le lehet hányni róla ezt a sok szart.
m.Sjani: Ahhoz rohadt nagyot kell perecelni, hogy elferdüljön a váz, balesetnél is először a villa ferdül el aztán a váz megrogyik, de baromi kb. 50-el kell hozzá a fának menni... Hátsó kereket igazítsd meg, illetve a nyerget, de szerintem a váznak nagy baja nem lehet amíg a kerekek egybe vannak.
-
törölt tag
Köszönöm a választ!
Kb. 15-20-szal mentem, a biciklin átestem, az kb. pattant egyet és meg is állt. Örülnék, ha vázat nem kéne kukázni, krómozott ,colombus csöves. A kereket megigazítottam, azután is fenn áll a probléma. A nyerget nem próbáltam, a két tartópálca ferdülhetett el szerintem. Szerinted akkor nagy baj nem lehet? Holnap megpróbálom egy gél mtb nyereggel, más nincs itthon. Hátsó kerék egyenesbe állítás után párhuzamosan fut a vázzal. -
flash-
veterán
válasz Napfénysüti #71066 üzenetére
emelkedőn nagyon gyenge vagyok(100kg a súlyom 180cmhez)
de próbálok soha sem kiállni..
inkább arra jöttem rá hogy a nagyon erős légzés baromi sokat segít(úgy hallják mások mintha meg akarnék fulladni, de nagyon jó, mert így olyan helyekre is fel tudok menni ahova eddig nem.) -
ivana
Ármester
válasz flash- #71070 üzenetére
Nagy emelkedőn én se szeretek kiállni, valahogy sokkal jobb a nyeregben szenvedni Síkon szeretek kiállva tekerni , illetve rövid, de meredek emelkedőn ha kell a lendület. Mondjuk síkon inkább dropban szoktam ott stabilabb a bringa. Akkor is hasznos kiállni ha rossz az út, pl. kátyús földúton.
-
ghost364
senior tag
-
inifini
tag
válasz -=RelakS=- #71074 üzenetére
Érdekes, mert amikor én fáradok, vagy elég komoly emelkedő jön, vagy nem bírom már ülve, akkor mindig kiállok. Nekem inkább ott kellett fejlődnöm, hogy ülve bírjam minél tovább. Pl tegnap voltunk a Fertő-tavat körbetekerni, és Balf előtt van egy új szakasz 8% emelkedővel, ott már ki kellett állnom, mert nekem úgy volt könnyebb...
-
ivana
Ármester
válasz -=RelakS=- #71074 üzenetére
Nekem is valami ilyesmi, kemény emelkedő után volt már, hogy bringástól a fűben kötöttem ki mert annyira elfáradt a lábam, hogy nem bírtam kicsatolni De ha nagyon meg akarok dögleni akkor szinte csak a top + nyeregben ülés megy, kiállni nem szoktam csak ritkán, inkább arra koncentrálok, hogy pörögessek rendesen, a kiállásnál csökken a pedálfordulat...
Mondjuk tavasz óta nem teljesen ok a jobb vádlim és kiállva jobban van használva mint ülve ezért is kényelmesebb ülni nekem.[ Szerkesztve ]
-
inifini
tag
válasz -=RelakS=- #71076 üzenetére
Na jó, Te nyertél... 😉
Vagy inkább nem neked kellett volna válaszolnom[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Mit művelt,mit művelt! Kihúzta a nyeregcsövet,hogy feltehesse az össze vásárolt hátsó lámpáját,azt művelte!
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
Ármester
Szerintem az, csak a hosszú dolgok miatt csal a kép.... meg valamit az optika is, mert nagyobb a hátsó kerék, mint az első.
Cris99: itt nem sok embernek van félmilla+ -os gépe, csak akinek van motorja. Kinek a bicikliben, kinek a lábában.
TheProb: jó hír! Akkor sok vidám km-t vele!
pc360:a macskás hozzászólásokon sírok... mindenki a macskát ölné meg.
inifini: nekem régen mindig azt mondták, hogy nem szabad kiállni, mert akkor vagy kemény, ha ülve feltekersz. Aztán utána olvastam, és több versenyző is írta, hogy sokkal jobb eredményt érsz el, ha emelkedő előtt kiállva megtekered, állva mész, amíg bírsz, és utána kezdesz el szépen visszapakolni, mint amikor az emelkedő alján visszarakod, és felpörgeted. A teljes emelkedőre számított átlagsebességed jobb lesz, még ha a végén kicsit lassabban is érsz fel. Főleg, ha a lendület miatt előzöl az elején, akkor még egy kis lelki előnyt is lehet szerezni.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fpeter07 #71054 üzenetére
Vagy 2 éve kezdtem el kiállva menni,főleg hátsóm,nyakam,derekam kímélése és új izmok megmozgatása miatt.Hosszabb tempós hegymenetek után gyakran fájt a derekam a kormány húzásától.Láttam a tévében,hogy nagy teljesítményként említették Contador akár 20 percig is eltartó kiállva tekerését,így egyre többet csináltam én is.Ha őszinte akarok lenni,picit olyan volt mintha újra tanultam volna bringázni,nagyon élvezetessé vált gyakran kiállni és megtalálva a legkényelmesebb áttétet és tempót egyre többet menni pl. hegyre így.
(#71080) 6030D ...én is hallottam minap olyant,éppen Contadortól,hogy végigment valami hegyes szakaszon és ki sem kellett állnia,tehát jól ment neki. Ugyanakkor ha valakit aki ülve szokta kitekerni megkérsz tekerjen ki a penci hegyen kiállva,szinte biztos nem lesz képes rá,egyszerűen nem fogják bírni a lábai.A kiállva tekerésnél azt vettem észre,hogy noha felhasználod tested egész súlyát,nem tudnak pihenni a lábaid annyit mint ülve,szinte folyamatos terhelésnek vannak alávetve.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz kacsyx #71083 üzenetére
Simán lehet kiállva váltani, kisebb lánckerékre, és ez a normális is, mert ha kiállsz vagy tartod az áttétet vagy növeled, csökkenteni nem érdemes akkor le kell ülni.
Amíg vázváltókar volt a bringámon sokszor játszottam az, hogy kiállás közben térddel belerugtam a váltókarban így ledobott egy kettőt, fékváltóval azért könnyebb ...[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
Akkor csak én bénázok, de 95 kilóval nem tudok úgy váltani, hogy ne érezzem ahogy feszül alattam minden.
-
Sleek
senior tag
Sziasztok szép estét. Megjöttek az új Wilier fotók. Légyszíves nézzetek már rá Ti is az oldalon található nagy képekre.
Nekem a boltban azt mondja srác ,hogy a felső cső kör keresztmetszetű. Viszont nekem a nagy képeken nem úgy tűnik mintha kör lenne hanem úgy ,hogy téglalap szerűség. Az oldalon a képre kell kattintani akkor bejön nagyban.Főleg a sárgánál látszik szerintem ,hogy nem kör. Gépre is lementettem ott nagyítva főleg úgy látom ,hogy nem kör.
Köszi szépen[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
-
pc360
addikt
Minek ehhez visszaülni? Egy erősebb félkör kell a váltás előtt a hajtókaron, közben viszont már nem feszíted a láncot, mire végzel, visszaadagolod az energiát. Normális esetben teljesen automatikus a tehermentesítés - pozíciótól függetlenül. Elég para, ha valaki ezt kiállva (vagy egyáltalán) nem tudja megcsinálni. Nem tudom elképzelni, hogy valaki annyira gyenge legyen, hogy ne tudja odapakolni azt az erősebb félütemet, vagy hogy annyira ügyetlen legyen, hogy ne tudja azt lekezelni, hogy fél mp-ig lassul kicsit.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
JackFeryll
őstag
válasz Napfénysüti #71066 üzenetére
[nem feltétlen neked címezve csak a te hszedre válaszoltam a témában]
Érdemes megszokni és rendszeresen kiállni. Mióta rászoktam nagy köröknél (150-200km 2-3k szint) se fáj a hátsóm.
A másik ha rutinos zsiványokkal mész akkor úgyis meg lesznek lószolva a buckák meg a meredek szakaszok amihez muszáj kiállni.
Jót is tesz az embernek ha rágyúr ezekre a tempóváltásokra, alapja a sportnak. -
Laox
aktív tag
Ha esetleg kell valakinek egy komplett acc Constellation Taurussal, SQ42-vel és egyéb dolgokkal 200 dollárért, írjon nyugodtan.
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
tegnap a Pilisben, miközben edzettem a Bükk maratonra fejreálltam, most van egy fölös nevezésem középtávra. Privátban lehet megkeresni.
üdv
J.[ Szerkesztve ]
-
-
fpeter07
veterán
válasz Cathfaern #71065 üzenetére
Gondoltam mar ra. Osszel ujra kondizom majd. De nagyon nem szeretek szabadidomben zart terben lenni. Tavasszal is nehez volt betartani a 3 alkalmat, mert inkabb kint tekertem volna. A gaz iden az, hogy nincs teli cipom, mert szethullott. 40-es labra meg sehol sem talalok hasznalt spd-t,ami jol szigetel es zart. Specibe kamasli ide vagy oda, nagyon gyorsan lefagy a labam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest