Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46982) Runner_fxr válasza imyourfriend (#46962) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Neked ez a márka jött be, nincs ezzel gond. Azon az árszinten tényleg komoly gépek azok, bár hozzáteszem, ha ennyire komoly országútit keresnék akkor lehet inkább egy specialized-et választanék, vagy lapierre-t. Esetleg valami olasz márkát. Nekem a ktm inkább az olcsóbb kategóriába nem szimpatikus, ott tényleg azért a 3 betűért fizetsz többet mint pl egy cube esetében, holott azon a szinten semmivel sem jobb a ktm mint egyéb gyártók.

Oreyus: Azzal egyetértek, hogy felhasználási területnek megfelelően kell bringát venni. Felesleges kiadásokat kerülni kell. Viszont nem tudom, hol olvasod azt, hogy fél millás bringa az ajánlott, mert itt ritkán olvasni ilyet. Attól függ kinek és milyen felhasználásra? Általánosítasz, ferdítesz, ez ennél sokkal összetettebb kérdés. Ma már rengeteg kategória van. Vannak kategóriák, ahol 500-600 ezer a belépő kategória. És ez nem sznobság, csak az a felhasználás azt követeli meg. Normálisabb All mountai-Enduro bringát újonnan nem kapsz olcsóbban. A caprine epik lehet téged kiszolgált, de aki agresszívebb stílusban bringázik, nagy tempót akar jönni komoly terepen és ugyan azzal a bicóval túrázni is akar hosszútávon és feltekerni nagyobb hegyekre, annak nem lesz alternatíva 120-ért a caprine epik és társai. Egyszerűen alkalmatlan arra a felhasználásra.
Arról pedig nem a bringa tehet, hogy Magyarországon ilyen alacsonyak a bérek. 600 ezer egy átlag Osztrák havi bér. Ahhoz mérten nem drága. Az igaz, hogy sok felhasználó van aki nem használja ki a komolyabb bringájának a tudását, de az az ő dolga. Ha ő arra költ nem autóra vagy bulira, az az ő dolga. Nem sznob emiatt. A legtöbb embernek van hobbija, van olyan dolog amire költ. Azon senki nem lepődik meg hogy egy telefon 100-150 ezer amit egy év múlva lecserélsz, de a bringa árakon sokan fennakadnak.
Ha nem is használod ki teljesen a drágább bicó tudását, attól még hatékonyabb és jobb érzés azzal közlekedni mint a jóval egyszerűbbel. Menj el a csillebérci tesztnapra és próbálj ki pár komoly gépet. Vagy az Alpinbike-al menj el egy teszt tekerésre. lehet megváltozik a véleményed. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.