Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47501) pikszel válasza Hasaggymeg (#47487) üzenetére


pikszel
őstag

Ez is csinos, de hát ilyen ez a popszakma. ;)

„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”

(#47502) Solad válasza Hasaggymeg (#47490) üzenetére


Solad
őstag

Az en fejemen tort mar szet sisak olyan helyzetben amikor abszolut nem voltam vakmero. Nem jatek a dolog, nelkule szivoszallal ennem a tejbepapit, vagy azt sem.

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#47503) Runner_fxr válasza Hasaggymeg (#47490) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Én úgy gondolom, hogy egy sisaknak bele kell férnie a költségvetésbe, figyelembe véve, hogy mennyit költünk kerékpárra. Nem kötelező, de erősen ajánlott. Ez a cikk egy jó nagy baromság, jöhetnek itt a felméréseikkel meg számításaikkal, ha épp te leszel benne a statisztikában, akkor az nem fog vigasztalni, hogy ez igen ritka eset. Neked éppen akkor ott nem volt szerencséd, vagy akár a gyermekednek. Én egészen biztos, hogy nem ülök bringára sisak nélkül, a barátnőmnek se engedtem meg, ha lesz gyerekem, neki sem fogom megengedni, szokjon hozzá, hogy az egy kötelező tartozék. Az meg, hogy 20km/h val tesztelik, szintén egy hülyeség, lehet, hogy a decathlonos kék termékeknél úgy van, 4990-ért, de az Uvex-nél egészen biztos, hogy nincs így, ezek alaposan tesztelve vannak, sőt! Rengeteg Uvex sisakot adunk el, síelőst is és kerékpárost is, pozitívak a visszajelzések. Egy modern, minőségi kerékpáros sisak pehely könnyű, jól szellőzik. Nem is igazán értem, hogy mi az ami ellene szól? Egyébként én ezen felül szemüveget és kesztyűt is hordok, azok is fontos védőfelszerelések.
Ettől függetlenül a kerékpározás nem veszélytelen, sisakkal együtt sem, te is tudod. :)
A lábadat összecsavarozták, meggyógyult, de ha úgyan ez a koponyáddal történik akkor azt nem biztos, hogy túlélted volna.

[ Szerkesztve ]

(#47504) gergo5991 válasza Runner_fxr (#47503) üzenetére


gergo5991
őstag

Mióta van sisakom amúgy, rájöttem hogy jobb vele tekerni, mint nélküle. Erdőkben a sok fa meg minden, kb észre se venni, hogy csattan a sisakon, máskor meg akrobata mutatványokkal kellet a fejemmel kerülgetni az akadályokat :). Meg hát nincs bennem az, hogy megbüntet a rendőr :D. Pont 1 hónapra rá hogy megvettem a sisakot, előttem lévő biciklist leállította a rendőr és megbüntette, az megc csak pislogott. Meg már nem is zavar hogy szerintem hülyén néz ki,(főleg mikor levettem, mert ilyen punk féle séróm lett utána, csíkok középen xD, bár most kopasz vagyok így jó) mert eddig még senki nem szólt meg miatt, a szembejövő biciklisek pedig ugyanugy intenek / biccentenek, szóval királyság, bár ha fényképezésre kerül a sor egy-egy túrán, reflexből leveszem :P
Pár napja amúgy elég éles helyzetbe kerültem, megállt előttem egy busz, én meg előzni akartam, de az azért állt meg mert tul szűk volt az út, és szembe is jött egy busz, hát hülye fejemmel majdnem közte maradtam..

Amennyire elleneztem a viselését, most mióta van teljesen pozitiv lett a véleményem :)

[ Szerkesztve ]

(#47505) Runner_fxr válasza gergo5991 (#47504) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Egy minőségi sisak szerintem jól is néz ki, nyilván nem a lidl-be kell venni ilyen felszerelést. :)
Valóban ad biztonságérzetet, de montizáshoz erdőbe legalább ilyen fontos a szemüveg is. Sokszor koppant már az ág a szemüveglencsén, ami a szemgolyómba csapott volna, ha nincs rajtam. Ha ez még tüskés is, akkor el lehet képzelni mi lett volna az eredmény. Nem mindig látni a vékony ágakat amikor csapatjuk.

Tudom vannak akik azért nem vesznek fel sisakot, mert azzal vannak elfoglalva, hogy nem áll nekik jól, meg összekócolja a frizurát. :D Erre inkább nem mondok semmit...

(#47506) Solad válasza Runner_fxr (#47505) üzenetére


Solad
őstag

Jajj a sport az divatbemutató :DDD

Egyszer futóedzésen megjelent egy lányka nálam hogy ugye nem fogunk nagyon leizzadni, mert elkenődik a sminkje. Azóta nem jön sminkben edzésre ;]

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#47507) syler123 válasza Because (#47500) üzenetére


syler123
veterán

Hát igen ez lenne a legjobb, de nem ismerek olyat, aki nulláról rakna össze nekem bicót. Azt látom hogy a vázak 100 euró környékén vannak a Radonból, nem tudom mennyire jönne ki egy jót összerakni.150-160-ból már gondolom jobbat össze lehet hozni, mint az alap Scart 5.0. Még ezt találtam alternatívának, ami talán jobb felszereltségű ugyanolyan áron, nem tudom ez melyik kategória, ránézésre olyan, mint a Scart 5.0, akkor gondolom Cross.

Vázak.

(#47508) Because válasza Solad (#47506) üzenetére


Because
őstag

és azóta észre se veszitek :D

(#47509) D.Orion válasza gergo5991 (#47504) üzenetére


D.Orion
veterán

Nem a sisak hiánya maitt bűntette meg, mivel az nem kótelező. De a viselését nem ellenzem én sem.

(#47510) concret_hp válasza Runner_fxr (#47505) üzenetére


concret_hp
addikt

miért ha országúton mész egy dombról lefele 50+al akkor sosem koppan semmi a szemüvegen? ;]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#47511) gergo5991 válasza Runner_fxr (#47505) üzenetére


gergo5991
őstag

szerinted mennyire van jelentőssége, hogy szerintem legalábbis L-es nadrágot kellet volna venni, de XL-est ajánlott az eladó. Kb a térdkalácsom felé ér a nadrág, ha állok úgy nem látszik a quadriceps-es szép vonalaim, de ha tekerek úgy meg megfeszül a nadrág meg feljebb csúszik. Szóval nem az a full feszes, hanem éppen hogy passzol hozzám, kivéve a combom aljáná. A mez meg L-es, de szerintem S es is jó lett volna, mert azóta fogytam 2 kilót meg hát a hasam kissebb lett. Kéznél vállnál minden jól feszül ahogy kell, de a derekamnál lógós egy picit, szóval laza, meg hát a cipzár az puposodik ha előre dőlök vagy valami. Igazán megvalva közepesen zavar a dolog, bár ha aztmondod hogy ez így teljesen rendben van, nem gond az ilyen, mármint teljesítményt illetően mármint gondolom ha feszesebb akkor az jobb a vérkeringésnek, főleg sportolásnál. Mert ahogy profi sportolókat nézek, hát azokon majd szét csattan az a ruha annyira feszes, csak emiatt kérdezem.

D.Orion: nálunk falun/települsen kívül kötelező, ha nincs, 10 euró büntetés

[ Szerkesztve ]

(#47512) zoli03 válasza Runner_fxr (#47505) üzenetére


zoli03
őstag

Miért nem a Lidl-ben kell venni? Miben különbözik egy márkásabb, 5-10-15e-s sisaktól? Ha kényelmes, akkor ugyanolyan jó, mint egy másik sisak, aminek van neve, csak emiatt sokkal többet elkérnek érte (nem is értem, hogy adhatják olyan drágán, amikor filléres anyagokból gyártják).

(#47513) gergo5991 válasza zoli03 (#47512) üzenetére


gergo5991
őstag

szerintem a drágább sisakok jobb technológiával lettek ellátva. Ergonómiailag kisebb a szél ellenállásuk, keményebb anyagból készülnek, ugyan akkor eséskor jobban tompítják a becsapódás erejét, szóval jobb cuccokból lett összetéve. Több energiát fektettek bele hogy minnél hatékonyabbak legyenek, könnyebbek, szebb dizájn

(#47514) Zolka75


Zolka75
tag

Szevasztok kéne egy kis help beruháznék egy ujj kerék szettbe , tudnátok ajánlani nekem
Mtb hoz 5-6 ezer környékén kazettás vagy menetes agyat átlag felhasználáshoz városban
melyik éri meg jobban kazettás vagy menetes ? nem igazán értek hozzá sajna ja és hozzá való 7 es sor
ez is ilyen 5-6 ezres áron sajna most csak ennyi a keret rá , ja felni már van hozzá V fékes bringához !
előre is köszönöm a hozzá értők segítségét :R

[ Szerkesztve ]

Zolka, Galaxy A5

(#47515) Normi™ válasza K Norbi (#47495) üzenetére


Normi™
őstag

Nem itthon kell venni akkor nem olyan drága,nekem az lesz mert azért kell a jó gumi.Az egész bringám szintet lépett,most jövök én,növelni fogom a távokat,nem csak néha megyek 60km felett hanem naponta tervezem.

RoseBikes-ban nagyjából ennyiért kaptad volna meg a Contact 2-őt.

[ Szerkesztve ]

"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"

(#47516) D.Orion válasza gergo5991 (#47511) üzenetére


D.Orion
veterán

Oh bocs, elfelejtettem, hogy a határ másik oldalán vagy. :( De legalább ezt is tudjuk már, hogy ott kötelező a sisak.

(#47517) Runner_fxr válasza Solad (#47506) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Magyarországon elég jellemző ez a divatozás edzés közben. :)

concret_hp: Nem állítottam az ellenkezőjét. :) De azért montizásnál fontosabb. Ettől függetlenül, természetesen országútira sem ülnék szemüveg nélkül, oda is hasznos felszerelés.

gergo5991: Feszülősebb cicanacit kellett volna venni, hogy jobban látszanak a szebb vonalaid. :)
Viccet félretéve, ne azzal foglalkozz mit ajánl az eladó, hanem neked mi a kényelmes. A feszülős bringás ruházat általában akkor kényelmes ha feszül. A méretezés gyártónként eltérő lehet. Ez minden ruhára igaz.

zoli03: Gondolod, hogy egy lidl-ös védőfelszerelést ugyan úgy tesztelnek, mint egy nagy múltú gyártó cuccat? :) Ezt tényleg komolyan gondolod? Ne vegyél rá mérget. Az igaz, hogy ha a kinézet nem annyira szempont, kényelmesnek érzed, megveheted az olcsó noname terméket, de azért ne várj tőle olyan védelmet mint egy giro, Uvex vagy Rudy stb sisaktól. Nem csak a felhasznált anyagokat kell megfizetni, hanem a fejlesztést és tesztelést is.

(#47518) gergo5991 válasza D.Orion (#47516) üzenetére


gergo5991
őstag

Aki netán e szép táj környékére téved, tudni fogja ahogy mondod :). Mivel mostanában gyakran utaztam át az egész országot, elég sok biciklis turistákat véltem felfedezni, főleg németeket. Bár Komáromban még több a német turista mert ott közelebb van a határ. Szép látvány hogy felpakkolt biciklivel mennek, hátha majd egyszer én is így fogok vándorolni, mintha magamat látnám bennük :)

Runner_fxr: hát nem volt alkalmam L-est kipróbálni mert elfogyott, de majd ha lessz időm nyomok fel képeket, hogy mennyire is valós az én meglátásom, de amúgy baromi kényelmes, mintha csupaszon bicikliznék olyan jó érzés, nem vág nem dörzsöl kvajó cucc ez :D

[ Szerkesztve ]

(#47519) Maximum1 válasza zoli03 (#47512) üzenetére


Maximum1
őstag

Én is ezt hittem, míg nem szereztem egy másikat, rögtön eladtam a Lidlist.
Nekem volt Lidlis és most van egy Specialized, az utóbbi leér a fülemig oldalt és jobban is kiáll míg a Lidlisnél kb 6cm híja volt és nem állt el annyira.
Vagyis a drágábbaknak jobb az oldal biztosításuk.

[ Szerkesztve ]

(#47520) Because


Because
őstag

hogy mindenki ennyire ragaszkodik az életéhez :U
mindig hogy ekkora meg akkora tragédia, de banyek nem kell többet betegségtől szenvedni, nem kell a munkától meggyötörtnek lenni, minden gond elszáll... komolyan nem értem mi ebben a probléma

[ Szerkesztve ]

(#47521) Maximum1 válasza syler123 (#47507) üzenetére


Maximum1
őstag

Jó a 29er monti is?
Akkor ha még kapsz ilyet ezzel el lennél.

(#47520) Because tényleg sokat vagy otthon egyedül, orvos látott már? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#47522) K Norbi válasza Normi™ (#47515) üzenetére


K Norbi
addikt

15.000Ft körül jönne ki a 2 darab szállítással együtt ahonnan linkelted. Nekem 8300Ft ba fájt a 2 darab szállítással együtt. Igaz ez a City kifutott modell. gondolom ezért akciós. meg én keveset megyek :B
Dot számot kéne nyomni a bringa gumikra is! ;]

[ Szerkesztve ]

(#47523) Because válasza Maximum1 (#47521) üzenetére


Because
őstag

otthon nem sokat... vagy gyár vagy a friss levegő, de egyedül :D

(#47524) Normi™ válasza K Norbi (#47522) üzenetére


Normi™
őstag

RoseBikes-on 5200ft/db(nekem ennyit megér),ha van facebookod a sok játék miatt megúszod a rendelést,ugyanis rendszeresen osztogatnak 10euros kuponokat,éppen tegnap lőttem el egyet,de első vásárlás után automatikusan kapsz egyet+valami ajándéktárgyat a csomagodban.Jah és nekem két nap alatt megjött a csomagom tőlük.

[ Szerkesztve ]

"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"

(#47525) K Norbi válasza Normi™ (#47524) üzenetére


K Norbi
addikt

Ezt jó tudni!! köszi! :) mire ezt elnyúzom már kijön a Conti 3! :D :D

(#47526) syler123 válasza Maximum1 (#47521) üzenetére


syler123
veterán

Fogalmam sincs mi az a 29er és mi a különbség ez és a Cross között :D Azt látom hogy a váz lefelé dől.
Vagy kisebb vagy mi akar ez lenni? :B

[ Szerkesztve ]

(#47527) Hasaggymeg válasza Runner_fxr (#47503) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Nem vitát szerettem volna nyitni,csak mivel én nem szoktam hozzá,így nehezemre esik most feltenni.Nem költségkímélés,vagy külalak miatt,hanem csak mert nem szeretek semmit ami nem feltétlenül szükséges,vagy nem kellőképp indokolt,a fejemen meg pláne nem szeretek még télen sem sapkát hordani. Így utána kezdtem nézni és egész komoly ellentmondások vannak tényleges hatékonyságát illetően. Nem tudom mit szólnának a sisakpártiak,ha olyan statisztikát mutatnék,mely szerint a könyökvédő nagyon fontos egy bringásnak? Holnaptól hordanák mert biztonságos? Kétlem,pedig tizedannyira sem kényelmetlen mint egy sisak 30C melegben. A szemüveg még talán mindkettőnél kényelmetlenebb,de az bizonyítottan és egyértelműen hasznos,hisz egyetlen +20km/h-s tekerés a nyári alkonyban a vízparton,vagy erdőben és máris tapasztalod.
Ami számomra ellene szól? Kábé ami szólna egy könyökvédő vagy vállvédő ellen. Ha meggyőző irományt találok tényleges hasznáról,megveszem és felteszem...ez meg bizonyosan megmenti (vagy nem menti meg) annyira életed mint a mellette kínált Bell.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#47528) Runner_fxr válasza gergo5991 (#47518) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Ha kényelmesnek érzed akkor jó az.

Maximum1: Egy minőségi sisak mindenképpen jobb, könnyebb, kényelmesebb, jobb a rögzítése, szellőzése, csatja, fejkerület állítója. Cserélhető bélése van, ezeket utólag be is lehet hozzá szerezni, akár a kis szivacsokat, akár csatot akár fejkerület állító pántot, tekerőt.

Because: Ha ennyire elégedetlen vagy az életeddel, kezdj el nyelvet tanulni és próbálj meg külföldön munkát keresni. Én is ezt fogom tenni, egycsapásra megoldódhatnak az anyagi problémák, a munka nem biztos, hogy jobb lesz kezdetben :) ,de attól is függ mi a szakmád, mihez értesz.

[ Szerkesztve ]

(#47529) Maximum1 válasza syler123 (#47526) üzenetére


Maximum1
őstag

Egyszerűen: egy monti átkerázva hogy fogadja a cross kerekeit, monti hajtás kiosztással.
Sportosabb mint bármelyik crosstrekking, viszont nem olyan jó hosszútávra mint egy cross.

[ Szerkesztve ]

(#47530) Cadal válasza Zbacsi (#47462) üzenetére


Cadal
őstag

No, itt a kép. Eredetileg EU-s töltővel érkezett. [link]

(#47531) syler123 válasza Maximum1 (#47529) üzenetére


syler123
veterán

Értem, ezt akkor hanyagolni fogom. Viszont a Trekking és a Cross között sok eltérést nem látok a Gumibordázatot kivéve (de kb még az is ugyanaz). Igazándiból én 95 százalékban főúton, aszfalton használnám, akkor nekem melyik lenne a jó választás? Pl a Gepida 500 crs az Trekking, míg a Radon Scart 5.0 és a Cube LTD CLS Pro pedig Cross.

[ Szerkesztve ]

(#47532) Zolka75


Zolka75
tag

Erre valaki? (#47514)

Zolka, Galaxy A5

(#47533) Vasinger! válasza Maximum1 (#47445) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Abban nem lehet logika, hogy direkt lett fordítva felrakva, hogy jobban kapaszkodjon terepen? Ezt az anyag szövését honnan vetted egyébként, van linked erről?

(#47534) Runner_fxr válasza Hasaggymeg (#47527) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Ne érts félre, én se vitát szerettem volna kezdeni. :) Senkit nem akarok róla meggyőzni, hogy kell, nem az én dolgom, nem az én problémám ez. A barátnőmnek nem engedtem meg, kapott sisakot tőlem, mondtam neki ha akar jönni velem bringázni akkor felveszi, különben marad otthon. Felvette, túlélte. :)
Ez a kényelmetlen dolog is szubjektív, van egy csomó féle termék, sokféle fazon, próbálgatni kell, biztos lesz kényelmes is. Persze az nem garantált, hogy a legolcsóbb lidl-ös termék lesz az. Nekem egy ilyen szemüvegem van: [link]
Baromi kényelmes, fényre sötétedik, egyáltalán nem zavaró a viselete. persze nem olcsó.
Illetve van egy ilyen is: [link]
Ez talán még kényelmesebb.
Ugyan ez a helyzet a sisakkal is, meg kell találni a fejformádnak legkényelmesebbet.
Ez a barátnőmé: [link]
Ez az enyém: [link]

A különböző ellentmondó véleményekkel én nem nagyon foglalkozom, annyi biztos, hogy csupaszon a koponyám nem bír annyit, mintha ráhúzok egy sisakot, bele lehet ebbe bármit magyarázni, ez akkor is tény!

[ Szerkesztve ]

(#47535) Teasüti válasza Hasaggymeg (#47527) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Ami a meleget illeti én ugyan ki nem mentem kopaszon a tűző napra tekerni. Sisak és alá fejkendő. Nem fog felforrni az agyad. :U
Az arabok is egész jól elvannak a sivatagban nyakig bebugyolálva. ;)

[ Szerkesztve ]

(#47536) syler123


syler123
veterán

Írtátok, hogy a bike-discount nem szállít Magyarországra, akkor itt miért van felsorolva árral, mint szállítási költség?

ui: már látom, a kerékpár ki van x-elve, remek...

[ Szerkesztve ]

(#47537) Coyot válasza syler123 (#47536) üzenetére


Coyot
őstag

Szállít nem egyszer rendeltem már tőlük. Szerintem még komplett kerékpárokat is, de erre a nyakam nem tenném rá.

Má' nem

(#47538) Byk01 válasza Runner_fxr (#47534) üzenetére


Byk01
senior tag

Ez a kényelmetlen dolog is szubjektív, van egy csomó féle termék, sokféle fazon, próbálgatni kell, biztos lesz kényelmes is.

Lehet bármilyen kényelmes, ha valaki nem szokta meg, hogy bármi is legyen a fején, akkor a legkényelmesebb sisak is kényelmesebb lesz neki. Én is ilyen vagyok,nekem sincs soha sapka a fejemen, lehet akármilyen hideg. Eddig én is sisak nélkül tekertem, most próbaképp beszereztem egy legalapabbat, hogy milyen érzés lesz. Ha elviselem, lehet drágább, ha nem, nem buktam sokat ... addig meg az eddigieknél többet véd, az biztos :)

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#47539) zoli03 válasza gergo5991 (#47513) üzenetére


zoli03
őstag

Szerintem.... Innentől már nem is hasznos a hozzászólásod.

"keményebb anyagból készülnek, ugyan akkor eséskor jobban tompítják a becsapódás erejét"

Magadnak mondasz ellent.

#47517 Runner_fxr: én nem is ezekhez a márkákhoz hasonlítottam. Egy átlagos, kisebb vidéki város biciklis boltjában valószínűleg KLS, Bikefun, Force és hasonló sisakok lesznek (nálunk legalábbis ilyenek vannak). Ezekből a legolcsóbbak kb 2x annyiba kerülnek, mint a Lidles, de a Lidles valószínűleg semmivel sem roszabb.
Amúgy meg a legolcsóbb Uvex is legalább 4x annyiba kerül, mint a Lidles. Ennyivel nem kerül többe a fejlesztés és a tesztelés, a többlet nagy része simán lehúzás.

#47519 Maximum1: az nem a sisak hibája, hogy nem illett a fejedre tökéletesen. Szerintem a Specializednek is van olyan sisakja (vagy másik nagyobb gyártónak), ami nem ér le annyira.

(#47540) Cathfaern válasza Maximum1 (#47519) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Igazából ez nem azt jelenti, hogy a Lidl-s sisak rossz, hanem hogy kicsit vettél. Hiába állíthatóak hátul, ezeknek is van méretezése. Ha 6cm-re volt a füledtől, az garantáltan kicsi volt a fejedre.

Runner_fxr:
"Gondolod, hogy egy lidl-ös védőfelszerelést ugyan úgy tesztelnek, mint egy nagy múltú gyártó cuccat?"
Azért azt mindenképp hozzá kell tenni, hogy a biciklis sisakok kiképzésükből adódóan alkalmatlanok arra, hogy komoly baleset esetén védjenek. A biciklis sisakok arra lettek kitalálva, hogy ha eldőlsz biciklivel, lassú tempónál felfekszel a motorháztatőre, stb. akkor egyrészt megvédjék az ember arcát / fülét a sérüléstől, másrészt csökkentsék az agyrázkódás esélyét. Ha döngetsz lefele a lejtőn 50-el, és megdob valami és felkenődsz az aszfaltra, vagy mész a kereszteződésben és oldalról elvisz egy autó, ha 50-el közlekedő autóval frontálisan ütközöl, stb, az ellen gyakorlatilag semmit nem védenek, mivel ezekben az esetekben nem a fej, hanem a nyak sérülések szoktak problémások lenni. Annak a védéséhez pedig olyan bukósisak kéne, mint a motorosokon.
Mondjuk ettől függetlenül célszerű használni a sisakot, mivel biciklis (de igazából autós) közlekedésben a kis koccanások gyakoriak, és nem az hogy átrongyol az emberen 80-al a kamion. És kis koccanásoknál nagyon hasznosak, több hetes felépülést vagy életen át tartó sebeket lehet kiváltani velük.
Amiért elkezdtem írni az egészet, hogy ilyen ütközések kivédésénél meg nem sokat oszt-szoroz hogy lidl-s vagy nem lidl-s. Mondjuk ettől függetlenül kényelem terén ég és föld tud lenni a különbség, ha sokat van az ember fején, akkor szerintem minden pénzt megér egy drágább modell... De védelemben nem igazán jelentenek különbséget.

Because:
Én nem attól félek, hogy balesetet szenvedek és meghalok. Hanem attól, hogy balesetet szenvedek és az arcom ottmarad a betonra kenve, vagy lebénulok, vagy agykárosodást szenvedek. Ezekben az esetekben nem "minden gond elszáll", hanem jön még egy csomó a meglévőek mellé.

[ Szerkesztve ]

(#47541) gergo5991 válasza zoli03 (#47539) üzenetére


gergo5991
őstag

miért lenne ellentmondás ebben? Keményebb anyag=nem törik szét eséskor a sisak, és jobban csillapítja a fejedre mért erősséget becsapódás esetén- ezzel védve az agyadat. Ez olyan mint a biztonsági öv, ha gyengéden huzod lehet, de ha megrántod blokkol. Sisaknál ez kb olyan mint a laptop tokomnál. Gyengén betudom nyomni, de ha erősen ráb-ok akkor kemény mint a beton. A sisak belsejében a szivacs ha nagyon vádósz az aszfalton akkor benyomódik megpuhul, nem pedig kőkemény mint olcsó sisakoknál, aztán agykárosodást szenvedsz. Halottam már olyan motoros balesetről mikor olcsó sisak volt a csávó fején, külső sérülés nem volt, de az esés erőssége szétb.ta az agyát. A drága sisak meg pont ebben jobb, hogy nem loccsan szét az agyad, tompít.

Remélem érthető volt ez a sok hasonlítás.

[ Szerkesztve ]

(#47542) Solad


Solad
őstag

Sziasztok!

Cimborám megkeresett hogy bringát venne, ezt nézte ki.
50-50% aszfalt és könnyebb terep itt a bükkben.

Vélemény, ellenjavallat, jobb alternatíva esetleg? Köszi!

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#47543) Solad válasza zoli03 (#47512) üzenetére


Solad
őstag

Bármikor odaadom a 20K-s, tehát abszolút nem csillagászati árú sisakomat hogy hasonlítsd össze egy Lidlis sisakkal, nyomkodd, ropogtasd meg őket, sőt ha bírod, akkor össze is roppanthatod a kobakom ;) Gyanítom meg fogsz lepődni.

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#47544) Client válasza syler123 (#47531) üzenetére


Client
tag

A Gepida 500 CRS az cross - valószínűleg ezt jelöli a CRS, hiszen a CRS nélküli megfelelője az trekking.
A kettő között lényegében az a különbség, hogy a trekking fel van szerelve gyárilag lámpával, sárvédővel, csomagtartóval, esetleg agydinamó, stb.

Ex - WaterLo

(#47545) Client


Client
tag

Nekem is Lidlis sisakom van, egyáltalán nem érzem, hogy csúnya vagy kényelmetlen lenne. Töréstesztet nem végeztem :) Barátnőmnek is ilyet vettem fehérben, nagyon csinos ebben is. :)

Ex - WaterLo

(#47546) Solad válasza Client (#47545) üzenetére


Solad
őstag

Persze, a semminel nyilvan jobb, de egy minosegi sisak jo esllyel mas vedelmet nyujt.

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#47547) Client


Client
tag

(#47548) Hasaggymeg válasza Byk01 (#47538) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Majd írj hogyan bírod,hátha én is magamra kényszerítek egyet.

(#47545) Client...még szép,hogy csinos! Egy alapjában csinos nőt nem fog egy gagyi sisak sem elcsúfítani! :D Nejem tegnap egy ilyent próbált fel és teljesen el volt ragadtatva tőle. Én csak néztem mint hal a szatyorban... :U

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#47549) Teasüti válasza gergo5991 (#47541) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Keménységben nincs igazi különbség, mivel funkciójából adódóan az a lényeg, hogy elnyelje a becsapódás erejét hasonlóan a kocsik gyűrődési zónájához, vagyis puhának kell lennie és mélyen be kell horpadnia ütközéskor. Ha kemény lenne és nem horpadna be, akkor ezt az energiát a fejednek adná át. A drága sisakokban előfordulhat egy belső szilárd - jellemzően karbon - váz, amit az inmold hungarocell anyagába ágyaznak, hogy ne essen darabokra és kibírjon akár több becsapódást is. A noname sisakban ilyen nyilván nincs, de ez már amúgy sem az a kategória, hogy orra esek a vasúti síneken gyök kettővel. Anyagában meg hungarocell vagy ahhoz hasonló az összes. Ebben nincs igazi különbség. Motornál már akadnak komolyabb héjszerkezetek, de azok árán bringát lehet venni.

Az ellentmondás pedig ott van, hogy a kemény héjszerkezetben törne szét a fejed. Lásd retro műanyag bili sisakok 30 évvel ezelőttről. Azok nem tompítottak, mivel a kemény héj nem gyűrődött, legfeljebb a becsapódás energiáját terítették szét a fejeden, de ergonómia híján talán még azt se. Ennyi, másra nem volt jó.

[ Szerkesztve ]

(#47550) Jarod1


Jarod1
addikt

no megérkezett a csomagtartó egy Székesfehérvár-Balatoni kör túrához,
elég masszívnak tűnik

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.