Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szimpláncsak
tag
válasz Csokicsibesz #279899 üzenetére
Miért ne tudnád felfújni tej nélkül? Ha rá tudod pattintani a felnire a gumit, akkor utána fel is tudod már fújni, max. elkezd gyorsan ereszteni, de ahhoz nagyon kéne eresztenie felnire pattintás után, hogy ne tudj a pumpával több levegőt belenyomni, mint amennyit ereszt (Én jártam így hutchinson gumival, hogy az oldalfala konkrétan gyöngyözött amikor vízbe raktam, hogy megnézzem hol ereszt le, de akkor is fel tudtam fújni )
Ha meg felnire pattintás után rögtön körbeforgatod, hogy tömítsen a tej, nem biztos, hogy lesz akkora nyomáskülönbség, hogy a tej tömítsen meg hát első felfújáskor amúgyis érdemesebb túlfújni a gumit, hogy mindenhol rendesen felpattanjon a felnire. Aztán lehet, hogy én gondolom rosszul -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MPowerPH #279883 üzenetére
Nem is muszáj mindenhol kopogtatni, én mikor folyadékot cseréltem felül töltve e tölcsért addig csurgattam kifelé alul amíg tiszta nem jött, majd megnyomtam visszafelé is amíg eltűnt minden apró buborék. Közben a kerékpár persze a villától volt befogva az állványba és egykeréken állt emennyire lehet magasan az első kerékkel. Jól kilégtelenedett, egyből.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
dom1n0
senior tag
Tárcsaféknél az internal, external mit jelöl? Mi alapján dől el, melyik kell egy kerékszetthez? DT-Swiss PR1600-hoz szeretnék venni tárcsát
-
Ringman
nagyúr
válasz dom1n0 #279906 üzenetére
külső v belső fogazású záróanyát jelenti.
15-ös átütőhöz nem jó a belső fogazású, de dt hátsó átütős kereke is lehet problémás, ha a szerszám nem megfelelő ehhez:
[kép1] [kép2] vs [kép3] [kép4]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
MPowerPH
félisten
válasz szimpláncsak #279904 üzenetére
Nekem mind a 3 felnimre felpattanas utan ugy felult a gumi, hogy sehol nem eresztett hallhatoan. DT, Roval, meg a Vector. De tudok olyan hulladek felniket is, amit a gumi rarobbantasa utan fel sem lehet fujni kezi pumpaval, mert tobb levego elszokik korbe.
Don't Tread On Me
-
cseter
tag
Akkor kifogtam egy selejtet valószínű
-
őstag
válasz fulton #279893 üzenetére
Próbáld úgy tárolni a bicót, hogy a szelep alul álljon amikor nem használod, így nem tud oda folyni a tej a szelephez és eltömíteni....
nekem volt ilyen egy küllő darabot finoman beledugtam a kiszedett szelepmag helyére, és kész is volt...Fog ereszteni valamennyit, de ez változó..... úgy is minden ride előtt illik ránézni a keréknyomásra...
Nálam általában az egyik kerék alig ereszt , a másik meg kicsit jobban....
[ Szerkesztve ]
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
Ringman
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
válasz dom1n0 #279915 üzenetére
[link]
azt hiszem ez volt az, dt 370-es agy van fotozva. Szerintem a 350-eshez is passzolnia kell, de a cr1600-asomon kulso fogazasu van fent, adapterezve 6csavarosrolkulso fogazasuhoz bbb kulcsom van, az is jo.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
-
szimpláncsak
tag
válasz MPowerPH #279911 üzenetére
Hát nekem a sunringle helix olyan, hogy nehezen pattan rá, cserébe ha leeresztem ujratoltes miatt rögtön le is ugrik ,de szerintem ha rápattanás után szökik a levegő annyira, hogy kézipumpával nem tudod felfújni, akkor azt a tej sem fogja tömíteni, ahhoz szerintem nagyobb nyomáskülönbség kell. Meg ha rápattant akkor utána már könnyű beletölteni a tejet a szelepen keresztül.
Én azért rakom össze tej nélkül, mert sok felnire baromi nehezen mennek fel a gumik és nincs kedvem úgy szerencsétlenkedni a felrakással, hogy közben alul lötybölődik a tej.
-
parandroid
félisten
válasz Ringman #279918 üzenetére
Annyi, hogy indulás előtt ráfogok, ha nem érzem kurva kemény ek, akkor pumpa. Tapasztalat szerint olyan 6 bar alatti értéket simán kiszúrok. Tudom, egyeseknek odáig nincs is skálázva a pumpája. No meg nekem levegő van a kerékben, nem egy fél tehenészet, vagy pasztőröző üzem.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szimpláncsak #279919 üzenetére
+1, ha szárazon felpattanva is percek alatt leereszkedik inkább ne is tölts tejet bele és inkább keresd meg előtte mi hibádzik, mert tejjel már mocsolkodás lesz.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Tin
veterán
Ez mi a rák? Céges bringatárolóban fotóztam.
-
Speedy007
őstag
válasz Hasaggymeg #279923 üzenetére
szép ára van 49€ ennyiért már lehet találni rendes téli gumit azt hiszem vagy olcsóbban "bütykösebb" gumit
-
Fall-N
veterán
válasz Speedy007 #279924 üzenetére
Annyiból nem rossz ötlet, hogy nem kell a szereléssel szarakodni, télen rácipzározza az ember és kaphatja az ívet. Valamennyi defekt elleni védelme is lehet elvileg, csak egy pár milliméteres plusz réteg. Ha jó idő van, akkor csak le kell szedni és mehet tovább a "sima" gumi.
-
Speedy007
őstag
válasz Fall-N #279925 üzenetére
Nem vitatom, de télen még inkább karban tartani kell a kerékpárt a sós latyak hamar oda vág mindennek egy "kellemes hétvégi" barkács egy gumi csere így meg át tudod nézni olajzoni és mosni a szükséges helyeken a kerékpárt.
Bár lehet az én személyes véleményem de ennyire mocskosan én nem használnám a kerékpárt még a használatát is 2x-r át gondolnám a nézésétől is retkes leszek. Oké hogy napi használós de egy kis igényesség legyen már
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Hasaggymeg #279923 üzenetére
Köszi! Sose láttam még ilyet, nem is hallottam róla, de hát ez... na mindegy. Az ember mindig tanul
Amúgy Speedy007: az alapgumi 49€, de a "skin", vagyis a réteg rá 70-100€ guminként, szóval akárhogy is nézem, de ennyiért vehetsz egy téli és egy nyári top gumit. Ez inkább a lustáknak való megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz fulton #279928 üzenetére
ha a szelep van alul, akkor a szelepmag felni fölött van, azaz kifolyik belőle a folyadék
és nincs benne annyi folyadék, hogy ellepje
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
MPowerPH
félisten
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MPowerPH #279930 üzenetére
Messzi északon a szegecses, tiszta aszfalton gyorsan kopó és nem is nagyon engedélyezett futófelületet, az éppen aktuális hóréteg függvényében, fel és lecsatolni, talán célszerű lehet így.
-
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #279931 üzenetére
Szerintem is ott van értelme. Itt Magyarországon évi maximum pár napig ha van hó, de az sem jelentős. Ide teljesen felesleges, sőt külön gumi is az. Például a DoubleFighter simán ment a jégen is, nem csúszott. Egy normális terepgumi sem csúszik rossz időben, maximum a slick és félslick gumik csúsznak, azok meg ne telerekjenek addig.
Úgy látom a fék ezzel a tárcsával már nem fog bekopni, visít még mindig, igaz ma nem nagyon volt időm sokat tekerni. Korán reggel az a meglepetés ért minket, hogy csőtörés van. Társasházi lakásban lakunk, alattunk bank van. Reggel elzártam a vizet és elmentem dolgozni, de haza kellett mennem, mert a bank éjszaka ellázott és leszakadt az álmennyezet. 6 szaki közül 5 nem vállalta, így végre a hatodik kijött. 11-től fél háromig szerelték meg a csövet, így lehetett takarítani. Utána irány volt a biztosítóhoz. Remélem végre pénteken megjönnek az RT66-osok.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
fulton
addikt
válasz balintbaba #279897 üzenetére
Értem. A kimaxolás vonz. Finomabb gördülese a guminak. Tudom h erre jönne a, mi az a 2-3 watt...meg alacsonyabb psi..de én másként latom ezt saját tapasztalatomból. Szerintem annál többröl van szó, a könnyebben, kényelmesebben gördülő gumit jobban tudom pörgetni (fenttartani sebességet) ez pusztán az én erdeklődésem/kivancsisagomról szól. Szóval van egy jo gépem, miért ne.
Nem a defektek miatt...
még átgondolom a kapott infok alapján, de van esély h kipróbálom. A csepelen nemsoka csere érett lesz a pirelli, akkor arra átpakolnám a cube-ról, arra meg venném a TLR.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #279933 üzenetére
Sajnos nem. 😁
-
Fall-N
veterán
18+-os, de találó, régi UST fully festés. [link] Testbikeon találtam az előbb.
-
fulton
addikt
válasz balintbaba #279897 üzenetére
Egyébként, amit még észrevettem
Az outin - tök mindegy hogy, eleve magasabb a pulzusi alapjárat. Teljesen mind1 hogy lassan megyek vagy gyorsan, de valahogy "ugrása készebben állós a pulzus" kicsit úgy pariban van a bicóval - ahogy az is fürgébb ugrásra készebb. A csepelen viszont alacsonyabb -nak fest. Ha csak úgy megyek vele.
Az is tény hogy az outival messze jobban ki tudom magam pörgetni mint valaha a csepellel. Eddig 176 nál nagyobb pulzust nem értem még el rajta mióta tekerek. A cube- val volt 183 is, de az is úgy derült ki hogy lenéztem az órára (néztem egyet). Mondjuk azt mindig is feltételeztem hogy valszeg magasabb a maxom mint a 176 - a 150et sem érzem olyannak hogy megpusztulnék tőle egy 50-60 km alatt. (de az nekem azért már haladós tartomány)[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Azt hiszem megint pofara estem, most a Felt -el. Lebeszeltem a tulajjal mindent, mondta, hogy nem kell foglalo sem. Szerdan viszi szervizbe, Csutortokre kesz, utana ir. Erre most latom, hogy tegnap este kuldi az uzenetet, hogy kesz a bringa. Majd irjak, Szerdaig tartja nekem... Messenger persze nem jelzett, pont ilyenkor. Mire irtam neki, mar valaszolt, hogy holnap mennenek megnezni a bringat.
Valamiert nem akarja a sors, hogy meglegyen az az outi.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
rin33
senior tag
A sí aláöltözetek (nadrág és felső) és kesztyű téli oúti kerékpározáshoz mennyire alkalmasak? Érdekelne hogy 0 fok körül Z2 - Z3 pulzuszónában milyen lehet. Elméletileg az izzadságot nem vezetik úgy, de nem tudom milyen lenne a gyakorlatban..
-
dom1n0
senior tag
Koszonom a segitseget, megrendeltem a pr1600 kerekszettet, gp5000 gumit, latex belsot, meg az aprosagokat
Na meg egy wattmerot -
-
Ringman
nagyúr
összeállt estére a monstercross, fék légtelenítése nem lett tökéletes, így a fékek középszarok, de lehet velük közlekedni. a 10-es imbusz pont jó volt a bleed block helyére, nem is kellett stabilizálni, mert felakasztottam rá és úgy maradt.
mentem egy ~20-25 perces kört így este 10 után, csak hogy valamennyire összeálljon a tubeless. elég érdekes élmény elsőre, mintha uszályon ülnék, a 38-as koskormány ellenére is (70-es stucnival), meg elsőre a nyerget alacsonyra állítottam, de nem vittem magammal multitoolt - igazából semmit.
a nehéz kerékszett és a (számomra) nehéz conti race king miatt azért kell idő, még kigyorsul az ember vele.
szerk:
fotó nincskivettem egy szemet a láncból, mert az alsó fokozatokban eléggé lógott, most jobb, cserébe nagyon feszül a 46-os fogaskeréken, de azt elvétve fogom használni (vagy cserélek láncot.
kulacstartó nélkül, de lámpákkal meg computerkonzollal, csengővel, pedállal cca 10,9 kiló, kb erre számítottam, nyeregcserével kb 11 kiló lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #279948 üzenetére
...a nehéz kerékszett és a (számomra) nehéz conti race king miatt azért kell idő, még kigyorsul az ember vele....miért a másikon mennyivel könnyebb van?
...fotó nincs ... -😒"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest