Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
rin33
senior tag
Sziasztok
Téli mínuszokban valaki teker rendszeresen, intenzíven? Fél éve napi napi 30km-t tekerek (egy retro országútival), +2 fok még ok (kabát nélkül, rétegesen), de sztem mínuszokban már nagyon be kell lőni az öltözködést, hogy ne izzadjak le de ne is fagyjak meg.. -
rin33
senior tag
Sziasztok
Egy retro országútit raknék rendbe (hátul papucsos tengely, kazettás, 7 sebességes), egy ilyen [link] hajtóművet raktam össze ilyen [link] lánckerékkel viszont nincs megadva hogy mi az ajánlott monoblok tengelyhossz. Ami benne van (127,5mm, angol 68 +szegecselt hajtómű) azt vehetem alapul? (Nem az eredeti van benne, ezért feltételezem hogy esetleg nem jó méretű van benne..) Nekem kicsit soknak tűnik a 127,5 mm pl mert már 30km után fárasztóbb mint egy 118-as tengelyhosszú hasonló retro országútit tekerni és a lánckerék is gyorsabban kopik.[ Szerkesztve ]
-
-
rin33
senior tag
válasz gergo5991 #225845 üzenetére
Én is meg szoktam róla feledkezni pedig napi 60-70km-t tekerek és jobban megy ha húzom is. Nálam ez olyan mint a most beállított ovális lánctányérom: ha figyelek a technikájára, próbálom megszokni akkor 5-8%-kal gyorsabban megyek, (kb 60-as pedálfordulatnál), ha nem akkor kb. ua mintha kereket használnék.
-
rin33
senior tag
-
rin33
senior tag
Sziasztok,
A hosszú kerékpáros nadrág + rá egy hosszú futónadrág meddig elég? -5 fokban is így tekertem, (oúti, 60 km) nem éreztem hidegnek, nem fázott a lábam de még fiatal vagyok és nem látom előre a hosszútávú következményeket (ízületi,-, térd kopás, fájdalmak stb). -
rin33
senior tag
válasz Hasaggymeg #235438 üzenetére
Szerintem is elég, mert ,,dolgozik" a láb így nem hűl ki annyira. Több ismerősöm (50-es korosztály) motorozott fiatal korában, mindnek fájnak az ízületeik, főként a térdeik a menetszél miatt.. ezért merült fel, hogy mi a helyzet a téli kerékpározással.
-
rin33
senior tag
Hali
A Google Maps (bicklire állitva) mennyire megbízható ha nagyobb távot tervezek? Ahogy nézem tudja hogy hol nem mehet kerékpár (elkerülők) de 100%-ban rá lehet hagyatkozni? (pl. Ha Békés megyeből Budapestre vagy messzebbre mennék) -
rin33
senior tag
Sziasztok!
Shimano WH-RS30 kerékben lévő kazettatest mennyire kompatibilis? Egy aktuálisan kapható típus (pl FH-M770/775/785/8000 TH78, FH-7900, FH-M590 stb), berakható a helyére?
-
rin33
senior tag
válasz Hasaggymeg #238299 üzenetére
Köszi, az megvan (Y4DV98110). Itt-ott még van raktáron
[ Szerkesztve ]
-
rin33
senior tag
válasz jjeahh #239951 üzenetére
Pörgetéssel, nyújtással és keresztedzéssel (futás) ki lehet zárni egy esetleges terdfájdalmat (ha minden jól van beállítva) hosszútávon? Vagy egyszerűen mindig kopik és előbb utóbb biztosan tönkremegy az ízület?
(Nekem semmim nem fáj de Stráván látom hogy mostanában egyre többen panaszkodnak, leállnak az edzésekkel mert elkezdett fájni a térdük, talán azért mert jön a meleg?) -
rin33
senior tag
válasz -=RelakS=- #240713 üzenetére
A téli futásnak is van ilyen ,, mellékhatása "
-
rin33
senior tag
válasz szimpláncsak #275410 üzenetére
A szemből előzés is rendszeres… egy ideje ezért használok nappal is ugyanolyan (nagy) világítást mint ködben vagy éjszaka, jobban észre vesznek talán…
-
rin33
senior tag
A sí aláöltözetek (nadrág és felső) és kesztyű téli oúti kerékpározáshoz mennyire alkalmasak? Érdekelne hogy 0 fok körül Z2 - Z3 pulzuszónában milyen lehet. Elméletileg az izzadságot nem vezetik úgy, de nem tudom milyen lenne a gyakorlatban..
-
rin33
senior tag
válasz fulton #280413 üzenetére
Ugyanebből az ultra light verziót (24g) raktam bele Continental GP külsőbe. Annyi hátránya van így pár nap után, hogy felfújás után a presta szelep végét jól meg kell húzni kifele és erősen rá kell tekernem, mert ha csak lazán tekerem vissza a akkor kb 10 psi nyomást ereszt 1 nap alatt ahogy nálad. Egy próbát megért sztem.
Ilyen előfordult nálam hagyományos tömlőkkel is ritkán.
Most már láttam olcsóbbakat is Ali-n, pl 40 g-os ~1600 Ft/db. -
rin33
senior tag
-
rin33
senior tag
-
rin33
senior tag
Az mitől van több pulzuspánt esetén hogy indulás előtt beragad 70-en vagy 122 körüli értéken amikor még csak 40-50 a pulzus (reggel)? Kerékpározás közben viszont jónak tűnik, legalábbis olyan értéket mér ami az érzésnek is megfelel.
Hiteles így a mérés egyáltalán?
Jelenleg Decathlon Dual HR de egy noneme kínai is ezt csinálta. -
-
rin33
senior tag
válasz Hasaggymeg #296437 üzenetére
Visszanézve valósnak tűnik, legalábbis érzésre is olyan ami megfelel a mérésnek. Az hogy mindig beragad nekem picit gyanús de lehet hogy rendben van.
-
rin33
senior tag
Oútin könyöklő használata (aero TT pozíció) vagy a sima kormány fogás jobb a hosszútávú fejlődéshez?
Nálam aero esetén kisebb a teljesítmény de jelentősen alacsonyabb a hr így hatékonyabb és folyamatosan Z2 közepén vagyok de sztem Z3-ban is lehet fejlődni… -
rin33
senior tag
Mentem egy Drops vs Hoods kört: [link] érzésre amit a lábak bírtak. 15 km-enként váltottam pozíciót.
Egyértelmű, hogy könyöklőn sokkal alacsonyabb a hr. kb. ugyanolyan tempó mellett.
A széllökések miatt nem túl hiteles mérés de a lényeg látszik. -
rin33
senior tag
-
rin33
senior tag
TPU belsőt hogyan kell a szelepnél elhelyezni úgy hogy a szelep tövénél a ragasztás ne engedjen el? Szeretem mert könnyű, érzetre olyan az 5 bar mint a 7-8 bar de nagyon bosszantó hogy gyakori hogy 1-2 hónap után kuka a belső emiatt. Szélesebb felniszalag és tubeless felni esetén ritkább jelenség de előfordul.
-
rin33
senior tag
válasz lsebestyen #301373 üzenetére
…és eresztenek a gumik (főleg a TPU).
-
rin33
senior tag
válasz lsebestyen #301384 üzenetére
Délelőtt nekem se szokott ereszteni, du 14-16 között 40 fokban viszont sokszor, addigra melegszik fel az aszfalt.
[ Szerkesztve ]
-
rin33
senior tag
Aliexpress-en lévő karbon kerekekről van tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmgyűjtés
- iPad topik
- OTP Bank topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ukrajnai háború
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest