Hirdetés

2024. február 21., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:05

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Előzmények: 1., 2., 3., 4., 5., 6.

Hasznos táblázatok alant, amelyek tartalmazzák szinte az összes forgalomban lévő tápegység belsejének gyártóját, megjelölve melyek az OEM gyártók, stb.:

Tápegységek teszt-adatbázisa

Tápajánló:

Tápajánló Táblázat

Tápegység gyártók, fejlesztők

Veszélyes tápok listája

A félreértések elkerülése végett: a nem ajánlott tápegységeket nem azért nem ajánljuk, mert hangosak, vagy mert nem elegendőek teljesítményben (van ami már ennek a kritériumnak se felel meg, mindjárt részletesen). Azért nem ajánlottak mert gyenge minőségű alkatrészekkel rendelkeznek, valamint nincs bennük védelem. Ezeket a hiányosságokat általában nem veszi észre a felhasználó, ha a tápok nem kapnak nagyobb terhelést. A rájuk írt teljesítményt általában nem is képesek adni, és mivel nincs bennünk védelem, meghibásodásukkor a számítógép többi alkatrészében is könnyen kárt tesznek. Tehát nem csak magukra, hanem a számítógép többi alkatrészére is veszélyesek. Ezért van, hogy egy kisebb VGA-hoz is 450 W-os tápegységet ajánlanak, mert általában gyenge minőségű tápegységeket adnak a komplett gépekben, amit ha fejlesztenek, az eredeti tápegység gyenge lehet az új alkatrésszel kibővített konfigurációhoz. Egy átlagos konfigurációt egy minőségi 350 W-os tápegység is kényelmesen elvisz, kevés az a gép, amihez egy minőségi 400 W-os táp nem elég, tehát nem szükségesek az 500-600 W-os (rossz, nem ajánlottak főleg) tápegységek, mivel ezek többlet teljesítménye feleslegesen kihasználatlan marad.

A konfigurációk fogyasztásáról:

A mai, modern konfigurációk döntő részben - hozzávetőlegesen 90%-ban - 12V-os ágról fogyasztanak, így tápvásárláskor a 12V-os ágon leadott teljesítményt érdemes leginkább súlyozottan figyelembe venni. Megemlítendő, hogy az egyes ágak ágankénti teljesítménye sok esetben nem adható össze, a közös maximumuk kevesebb, mint amennyi a két ág maximumának összege, de ez általában fel szokott lenni tüntetve a tápon.
A neten található különféle teljesítmény-igény számoló programok, ''wattkalkulák'' használata maximálisan ellenjavalt, ennek okáról itt lehet bővebben olvasni: [link]
Sok tesztoldalon - közöttük a prohardveren is - lehet olvasni különböző konfigurációk fogyasztási-adatait. Ezek az adatok műszeres mérések eredményei, azaz megbízhatóak. Fontos megemlíteni, hogy ezek a mérések a konnektorból felvett teljesítmény-adatokat mutatják. A táp veszteséges átalakító, a leadott teljesítmény - azaz az a teljesítmény amit a konfiguráció tulajdonképpen kér a táptól - kevesebb lesz, mint a felvett teljesítmény, a kettő különbsége a táp hatásfokától függ. Általában ez az érték 70 és 85% között szokott lenni, így egy 0,7 - 0,85 -es tényezővel meg kell szorozni a mérésekben feltüntetett adatokat, hogy megkapjuk a táp által leadottat. Mi - elfogadható közelítéssel élve - 0,8-as szorzóval szoktunk számolni a prohardveres tesztekben alkalmazott 550W-os Cooler Master táp esetében.
A lentebb megadott mérési eredmények alatt mindig teljes konfigurációra vonatkoztatott fogyasztást kell érteni, ODD-stől, HDD-stől, alaplapostól és egyéb fogyasztóstól, habár a könyebb olvashatóság érdekében a leírásban csak a processzor és a VGA típusát tesszük itt közzé. Az adatok teljes, 100%-os terheltségi szintre értendőek, az üresjárati fogyasztások ezeknél jóval alacsonyabbak. (forrás: a prohardver VGA tesztjei)

Konfigurációk mérési adatai

A mérésről:

A SZOFTVERES ÉRTÉKEKNEK NEM SZABAD HINNI, MERT KÖZÜK SINCS A MÉRÉSHEZ.
EGYEDÜL MÉRŐMŰSZERREL MÉRT ÉRTÉKEKBŐL LEHET ÉS SZABAD KÖVETKEZTETÉST LEVONNI.
Ezért mindenki mérjen multiméterrel, vagy egyéb feszültségmérővel, ha konkrét választ vár, különben mehet a sóhivatalba. Nem feszültségmérő a BIOS, Everest, Speedfan és egyéb szoftver, aminek az értékét a monitoron láthatod és nem külső hardver által mért értékről van szó.

Hatásfok:

A táp, miközben átalakítja az áramot (230 V) a PC számára emészthetővé (pl. 12 V), hőt termel, ez pedig veszteség. A hatásfok megmutatja mennyi is ez a veszteség.
Nagyon lesarkítva:
felvett energia = leadott hasznos energia + veszteség
hatásfok = leadott hasznos energia/felvett energia
hatásfok = 1-veszteség
Esetünkben: 350 W-os táp max.-ra terhelve 437,5 W-ot vesz fel konnektorból.
De ha csak 220 W-ot kér tőle a géped, akkor ő is csak 275 W-ot kér a konnektortól. Feltéve, ha 0,8 (80%) a hatásfoka.
Az egyes tápok hatásfoka viszont a terheléstől függően változik (kb. 5-20%-ot, tápfüggő, hogy mennyit).
Elmondható, hogy alacsony, nem kellő terhelésnél, rosszabb a hatásfok, mint optimális kihasználtságnál, tehát feleslegesen nagy, túlméretezett, 500+ wattos tápoknál fajlagosan többet fizetsz ugyanannyi energia előállításáért, mintha optimálisan kihasználnál egy kisebb (de minőségi!!!) tápot.
Egy 350 wattos táp nem attól 350 wattos, hogy annyit vesz fel a hálózatról, hanem attól, hogy igény esetén annyit képes folyamatosan leadni a számítógépnek!
A hatásfok nem keverendő a PFC áramkör által a táp 1-hez közelítő teljesítménytényezőjével!

A PFC-ről:

A PFC lényegében csökkenti a kimenő hálózati zavart. A konnektorból való áramfelvételkor az a jó ha a szinuszos hálózat áramhulláma megegyező fázisban marad a feszültséggel, és az áram formája nem rövid és pulzáló. A tápegységek viszont egyenetlen terhelést fejtenek ki, tehát az áramhullám sajnos pulzáló lesz. Ez azért baj, mert az áramerősség pillanatnyinak felfogható, többszörös növekedése okán (a P=I*I*R miatt egységnyi áramerősségváltozás négyzetes arányú teljesítményváltozást okoz a soros ellenállásként felfogható elektromos hálózaton) sokkal nagyobb mértékben terheljük a hálózati elemeket (kapcsolók, vezetékek, kötések), mint az indokolt lenne (didyman kiegészítése). Lényegében a felvett és a hasznos teljesítmény viszonyszámát hívjuk teljesítmény tényezőnek az áramszolgáltató szempontjából (illetve nem teljesen ilyen egyszerű, de az érthetőség kedvéért egy pár szabályt, most felejtsünk el). Ahhoz hogy a hálózat gazdaságosabban működjön teljesítmény tényező javítást (PFC-t) használnak a tápok (már amelyikben van ilyen áramkör).
A PFC-nek két megvalósítása van, a passzív (kvázi) és az aktív (Full). Számunkra az a fontos, hogy a PFC nélküli táp teljesítménytényezője kb. 0,65. PFC-vel szerelt társaié pedig passzív: 0,7-0,9 és aktív: 0,9-0,98. Igazából az EU már bevezette, hogy minden tápegységnek amit az eu-ban eladnak, tudnia kell a PFC-t. Ezzel szemben Magyarországon nem fogod az előnyeit érezni a PFC-nek, mert hazánkban KWh-ért fizetünk, tehát a nettó fogyasztást számlázza ki a szolgáltató, a veszteséget pedig lenyeli. A nyugat-európai országok viszont KVA-ben mérik a fogyszatást, és a szolgáltatók itt kifizettetik a bruttó felhasznált teljesítményt a fogyasztókkal.
A táp az aktív PFC megvalósításához egy külön vezérlőáramkört kap a bemenő áram alakításáért, de ez a vezérlő csak szinuszos jelen tud megfelelően működni (ergo kváziszinuszos szünetmentes nem jó). Ez a megvalósítás ott jelent előnyt ahol gyakori a feszültségingadozás (amit az aktív vezérlés szünetmentes nélkül is le tud kezelni). További előnye még, hogy szinte bármilyen bementi feszültségen működik a táp. Hátránya, hogy ront valamennyit a táp hatásfokán, de nem komoly mértékben.
A passzív változat nem használ vezérlést és egy vasmaggal korrigálja az áramhullámot. Ennek megfelelően kisebb a meghibásodási esély, képes kváziszinusz jelet is feldolgozni és talán egy nagyon picit stabilabbá teszi a tápot az aktívval szemben. Hátránya, hogy fix bemeneti feszültségen működnek, ez lehet 115V, 230V illetve lehetséges mindkettő támogatása, de ehhez a tápok kapnak a hátlapon egy 115V/230V-os kapcsolót, hogy a használt hálózathoz igazíthassuk (megjegyzem nehogy átkapcsolja valaki 115V-ra, mert kishazánkban ennek nem lesz jó vége).
A kvázi-szinusz kimenetű szünetmentesek nem működnek együtt az aktív PFC-s Delta belsős tápokkal (pl Chieftec GPS), ezt számos fórumos hsz és az APC válasza is bizonyítja, ezért ha valakinek olcsóbb szünetmentes tápja van, kerülje ezt a típust, mivel nagyon valószínű az inkompatibilitás. Többi aktív PFC-s tápnál valószínű a rendeltetésszerű együttműködés, de nem 100%-os. Aktív PFC-s táphoz szinuszos kimenő jelet támogató UPS az egyetlen teljes mértékben ajánlható párosítás.

[ Módosította: bnss ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2) Dyno


Dyno
veterán

2. :P

(#3) 14adam válasza Dyno (#2) üzenetére


14adam
addikt

3. De ahogy látom szegény philoxenia küzd a linkekkel :) De köszönjük neki :R

szerk: most már látom minden a helyén :R

[ Szerkesztve ]

(#4) philoxenia válasza 14adam (#3) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Azért nézzétek át, nem kavarodott-e össze valami. :)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#5) D@ni88


D@ni88
addikt

én csak azt nem értem hogy az FSP honlapján mért nincs fent az ANP széria?

(#6) Archanon


Archanon
őstag

Tehát: Link!

bmwsan: Tuningolni valóban nem szeretnék [se kártyát, se procit], egyrészt, mert garanciavesztéssel jár [ami azért jó, ha van], másrészt nem a legbiztonságosabb dolog. Arról ne is beszéljünk, hogy +hűtés, és meg is kellene tanulnom [procinál]. :DDD Sejtem ez a proci bőven kihajtja a HD5770-et... De ha valami erősebb kártyát vennék esetleg, ami többet fogyaszt loadban [150-160w körül, pl. egy GTX460], vajon ahhoz is elég lenne ilyen konfig mellé valamelyik a felsoroltak közül?

Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

(#7) Tothgera30 válasza Archanon (#6) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Szerintem egy Corsair CX 400 elég lenne, én is most szereztem egy vadi új darabot, 5 év garival, és teljesen elégedett vagyok vele. Esetleg ha modulárisat akarsz, akkor talán HX 450 lenne a te tápod.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#8) 14adam válasza D@ni88 (#5) üzenetére


14adam
addikt

Gondolom apn-re gondolsz. Van fent csak nagyon érdekesek ezek a beosztások. Alig lehet rajtuk eligazodni: [link]

philoxenia: minden rendben :K

[ Szerkesztve ]

(#9) D@ni88 válasza 14adam (#8) üzenetére


D@ni88
addikt

(#10) bmwsan válasza Archanon (#6) üzenetére


bmwsan
senior tag

Igen egy 400W-os minőségi táp bőven elég.

Az i5 870-esek nagyon takarékosak és a GTX460 is csak nagy terhelésnél vesz fel 160W-ot
Amúgy kevesebbel is beéri.

Az egyik legnagyobb gépigényű játék alatt is csak 245W-ot vett fel a hálózat felől (tehát a konfig olyan 200W körül fogyaszthatott) [link] , ráadásul itt a proci is tuningolva volt.

Sztem, bár ha nem így van a többiek majd kijavítanak. :)

[ Szerkesztve ]

(#11) alibaba78


alibaba78
őstag

Sziasztok!

Az adatlapomon levo konfiggal elbirna a mostani tapom szerintetek, ha lecserelnem a vga-t gtx470-re, es tuningolnek is? Elore is koszi! :)

(#12) 14adam válasza alibaba78 (#11) üzenetére


14adam
addikt

Persze,bőven viszi :K

(#13) alibaba78 válasza 14adam (#12) üzenetére


alibaba78
őstag

Koszonom, megnyugodtam! :R

(#14) theboobaq


theboobaq
tag

Nem tudom eldönteni mekkora táp fog kelleni a következő gépemhez.
Nagy vonalakban tudom csak elmondani mi kerülne bele szóval bocsi.

A konfigom valami ilyesmi lenne:
Am3 alaplap
AMD Athlon II X4 630
Radeon HD4550 (késöbbiekben valami sokkal erösebb)
2 HDD
1 dvd író
2 max 3 rendszerhűtő

én egy Corsair Cx400-as tápra gondoltam ,de ajánlottak nekem egy Chieftech CTG-500-80P tápot is. Hosszú távra tervezek ezzel a géppel ezért nem szeretném azt ha veszek új vga-t vagy másik procit akkor tápot is kelljen váltanom.

A Cx400-as egyrészt a harisnyázás miatt tetszik meg a fekete szine miatt ( bár ezek annyira nem szempontok mivel nem látom majd ami a gépben van) ,de nem akarom lecserélni idő elött.

Ti mit ajánlanátok? Mekkora táp legyen és melyik a kettő közül? Ha valaki tud jobbat az létszi írja le.

Köszi.

(#15) Archanon válasza Tothgera30 (#7) üzenetére


Archanon
őstag

HX450? Lehet ilyet még kapni? Amúgy miben jobb a moduláris táp, mint egy nem moduláris?

De ha a CX 400 elég volna, szerintem nincs mitől félnem. [Jó ég, miféle monstrumokhoz kellhet 700-1000w-os táp?? :Y ] Azért nem árt táp téren is valamennyire kikupálnom magamat, fölösleges pénzt nem akarok kidobni. :))

bmwsan: i7-870*. ;) Ez ha jól tudom, olyan 90w körül fogyaszt. Passz.

Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

(#16) Tothgera30 válasza Archanon (#15) üzenetére


Tothgera30
Ármester

HX 450-et még itt nézd meg, de lehet csak VX lesz :K . A modulárisnak leválaszthatóak a kábelei, ezáltal eltüntethetőek, míg a másiknál el kell dugdosni őket :D . A CX400 elég, ráadásul 13-14k körül már vehetsz 5 év garival, én is tervezek még egy komolyabb GPU-t és viszi az adatlapomon található konfigot gond nélkül, nagy fogyasztású VGA-val is (4890-el tesztelve) ;) . Nekem is CFT 750-14CS volt ez előtt :B .

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#17) PottyantosWC


PottyantosWC
csendes tag

Hogy lehet az, hogy a Sinan márka nem került fel a nem ajánlottak közé? :Y Két Sinan márkájú tápot ismerek. Van egy 400 Wattos 6 ezerért és egy 500 Wattos 4500-ért (nekem is ilyen van ez az SL-500). Nem tudom, csak nekem furcsa majdnem 5 ezerért egy 500 Wattos táp amiben 0 védelem van? :DD Viszont van egy dolog amit én még furcsábbnak tartok méghozzá az hogy már több mint 2,5 éve tökéletesen működik a lent látható összeállításban és ha felhúzom 4GHz-re a procit plusz a 8800GT-t is húzom azt is bírja. Hozzáteszem a dobozra és magára tápra is annyi van ráírva, hogy SL-500 amiből se én se akitől vettem nem tudtuk megállapítani hogy milyen márka de múlthéten láttam egy netes árlistán, hogy Sinan SL-500 ..... na azóta tudom milyen tápom van nekem.

Gigabyte EP35-DS3R, Leadtek 8800GT, 4GB Kingston DDR2 800MHz, Intel Core 2 Duo E8400 @ 3,6GHz, WD 640GB, SL-500

(#18) Qru válasza Archanon (#15) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

"Jó ég, miféle monstrumokhoz kellhet 700-1000w-os táp??"

Ha több vga-t akarsz működtettetni vagy sokat zabáló procid van amit tuningolni akarsz pl.

#nincsbennetarcsi

(#19) Dyno válasza theboobaq (#14) üzenetére


Dyno
veterán

Ha késöbb valóban lesz erősebb VGA-d akkor egyértelműen Csifi.

(#20) Krisinto válasza PottyantosWC (#17) üzenetére


Krisinto
őstag

Családban volt egy Sinan táp.
Gép áramszünet után nem indult.
Rendszer újratelepítés utána tökéletesen ment.
Utána pedig folyton írogatott valamit bootolás előtt. Kicseréltem egy Chieftec 450GPS-re és tökéletesen és halkan működik a gép.
A tápból nem forró levegő jön ki hanem hideg!
Szóval ez is mehetne a nem ajánlott tápok közé.

(#21) theboobaq válasza Dyno (#19) üzenetére


theboobaq
tag

Köszi a választ.

A chieftechel csak a harisnyázás hiánya a gondom. :(

Amúgy bátran vehetem a cx400-at is? ( athlon II X4 630 + HD4550 menne vele)

(#22) kamuzoli


kamuzoli
csendes tag

Sziasztok,

a napokban kértem véleményt az új gépem tápja kapcsán Tőletek. Ma összeraktam mindent, de első bootra sem indul. Persze kizárni nem tudom, hogy hibás valami, de nem tartom valószínűnek. Minden új, dobozos, vigyáztam összeszerelésnél, ötször átnéztem...

Asus P6X58D Premium
Core i7 930
Kingston DDR3-RAM 6GB PC3-1600 HyperX Kit (KHX1600C8D3K3/6GX)
GIGABYTE GV-N465UD-1GI 1024MB PCIe
Cooler Master Silent Pro 700W

Rákapcsolom a tápot, az alaplapon lévő power és reset nyomógomb egyet villan, aztán semmi nem történik. Előlapi power switch rá van kötve, semmit nem reagál rá. Tép ventillátorja nem forog, ha belemérek multiméterrel a csatlakozóba nincs feszültség.
Ha leveszem a tápot az alaplapról és rövidre zárom a 14-es pontot egy földdel akkor a táp ventillátora elindul... a 3,3 , 5 és 12 Voltok megvannak... A tápot rárakva a másik P4 alaplapomra rendeben elindul...

Mi lehet? Alaplap hiba?
Előre is kösz minden segítséget.

(#23) D@ni88


D@ni88
addikt

akkor a Saga II tápok jónak mondhatók?

(#24) Lovi24 válasza kamuzoli (#22) üzenetére


Lovi24
senior tag

Szia!
Lehet hogy benéztem de mintha az asus oldalán az alaplapodhoz irt memória kompatibilitási listán nem találtam az általad vett memóriát (ez okozhat ilyen gondot):
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=wurRaDZ8lo4Ckukj&templete=2

[ Szerkesztve ]

Nem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!

(#25) bmwsan válasza kamuzoli (#22) üzenetére


bmwsan
senior tag

Szia

Akkor a táppal nem lehet gond.
Kérdezz rá itt: Nem induló gépek topikja

(#24) Lovi24: Elvileg a RAM-al nem lehet gond 1.65V, a kompatibilitási lista pedig semmit sem ér legtöbbször.

(#23) D@ni88: Igen, a SAGA II-es tápok elég jók.

[ Szerkesztve ]

(#26) fordfairlane válasza D@ni88 (#9) üzenetére


fordfairlane
veterán

Az APN széria OEM táp, azért nincs a retail cuccok között.

x gon' give it to ya

(#27) kamuzoli válasza Lovi24 (#24) üzenetére


kamuzoli
csendes tag

Hello,
igen, igazad van, nincs a QVL-ben, de szerintem mennie kellene...
Itt pl van aki használja (#2 hsz):
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?board_id=1&model=P6X58D+Premium&id=20100723051857453&page=1&SLanguage=en-us
Ha memória kompatibilitási hiba van akkor a MEM OK lednek vörösen kellene világítani az alaplapon, nem?
Nem értem... VGA és RAM nélkül is fel kellene pörögnie a tápnak, vagy rosszul tudom? Úgy is próbáltam, meg sem nyikkan... igaz nincs hangszóró a házban...
CPU, VGA, RAM jól ül a foglalatban...
20+4 táp rajta. ATX 8 pin rajta...
Teljesen kész vagyok, ötletem sincs....

(#28) Dyno válasza kamuzoli (#27) üzenetére


Dyno
veterán

Ne a tápban keresd a hibát ott valami más gebasz van....esetleg a CPU-val nem stimmel valami.De a nem induló gépek topikban több sikerrel jársz, de ahogy mondottam, ne ránk haragudjál, a tápod bőven elég, ha nem hiszed nézz körbe teszt oldalakon a fogyasztási táblázatoknál.

(#23) D@ni88: SAGA2 meg az APN egy és ugyan az elektronikailag, SAGA2 fehér sok kábellel, APN OEM kiszerelésű.

(#21) theboobaq : Elég, 4870 is mehetne bele akkor is elég lenne.

[ Szerkesztve ]

(#29) kamuzoli válasza Dyno (#28) üzenetére


kamuzoli
csendes tag

Köszönöm a tanácsot, átmentem már... :)

(#30) flash-


flash-
veterán

Hali!
intel i7-930
4gb ddr3 ram
asrock x58extreme3
gigabyte gtx460 1gb videókártya
ledes 3 hűtővel ellátott ház
asus xonar hangkártya
két samsung sata II winchester
dvd íróaz lenne a kérdés hogy erre bőven elég az
ENERMAX TÁP ENERMAX PRO82+ EPR 425AWT
tápegység?

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#31) 14adam válasza flash- (#30) üzenetére


14adam
addikt

Persze,még procit is húzhatsz

(#32) phoenix64 válasza 14adam (#31) üzenetére


phoenix64
senior tag

Sziasztok. Ehez a géphez: Gigabyte GA P41-ES3G , Core 2 Duo E6300, Asus 8800GTS 512, 2 x 1Gb 667Mhz ram, 2db sata winyo(WDC 500GB green, Maxtor 80gb)

melyik táp lenne jobb? Van egy Hkc USP 3430 tápom (elvileg 430W-os, de azt mondják hogy nem annyi :D nem értek hozzá, emellett van egy FSP 350W ATX-350-60APN is. Ezek közül melyiket tegyem be? Most a HKC van bent, de kezdek félni tőle olyan rosszakat hallottam :D Ha jön a fizu úgyis lecserélem egy FSP 400-ra , de addig is melyik lenne jobb?

(#33) bmwsan válasza phoenix64 (#32) üzenetére


bmwsan
senior tag

Szia

A HKC-t azonnal szedd ki az egy ipari hulladék.
A 350-es FPS erősebb nála, ráadásul hatásfoka is jobb.
A géped tuning nélkül max. 200W-ot kér táp felől.

(#34) FireKeeper válasza phoenix64 (#32) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

Szia!

Nem nagy fogyasztású a géped, szerintem a 350-es is simán elviszi, az egy nagyon jó táp (mármint az APN).

[ Szerkesztve ]

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace

(#35) phoenix64 válasza FireKeeper (#34) üzenetére


phoenix64
senior tag

oké köszi. Hála istennek hogy elviszi :D A HKC_tól félek mert mindenki azt mondja hogy rossz :)

(#36) Donko


Donko
csendes tag

enermax EG425AX-VE tápom van a kérdés ezen tudna-e futni egy Sapphire HD 4830-as vidi kari?
várom a válaszokat köszi előre is....

(#37) 14adam válasza Donko (#36) üzenetére


14adam
addikt

Vinni fogja :K Elég öregecske táp de jólesz

(#38) Donko válasza 14adam (#37) üzenetére


Donko
csendes tag

biztos? mert nem akarom elxarni az újonnan szerzett akrimat tod 4830-as sapphire... köszi a választ előrre is :)

(#39) theboobaq


theboobaq
tag

Egy FSP SAGA 2 jó választás?
mennyi és milyen csatlakozók vannak rajta?

bocsi nem találtam róla semmit.

(#40) 14adam válasza Donko (#38) üzenetére


14adam
addikt

Igen. Van neki egy 15 és egy 14A-es 12v-s ága. Ez bőven elég annak a vga-nak.

(#39) theboobaq [link]

[ Szerkesztve ]

(#41) Dealer20


Dealer20
tag

Ma cseréltem le az fsp 400 apn -t egy Chieftec GPS-450A re de sehol semmit nem találok róla mármint tesztet:( Valakinek valami tapasztalata a táppal kapcsolatban?

(#42) vzsryl válasza Dealer20 (#41) üzenetére


vzsryl
nagyúr

Egyelőre annyit tudunk, hogy hasonló bele van a CTG-hez. Ami azt jelenti, hogy 230V-on ideális terhelés mellett 80% fölött van a hatásfoka, nagyon halk és erős a 12V-os ága. Egyébként Sirtec elektronika van benne.
Egyébként ha tudsz, akkor írhatnál róla 1-2 infót. Amik itt fel vannak tüntetve, azok igazak? Tehát 396W 12V-on, kábeleinek hossz és mennyisége.

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#43) Dealer20 válasza vzsryl (#42) üzenetére


Dealer20
tag

Igen két 20 A ág 396W terhelhetőség :) de találtam róla tesztet nézz rá [link] igaz nem tudom milyen nyelvű :)
de nem Sirtec elektronika eszerint Delta Electronics!Azt mondta az eladó hangosabb lesz mint az fsp apn-m az ilyen ventis[link] ebben pedig ilyen van [link] nem tudom mit jelenthet az egy betű eltérés a ventinél

[ Szerkesztve ]

(#44) MMIX válasza vzsryl (#42) üzenetére


MMIX
addikt

Chieftec GPS-450A Delta beles. A tesztben magyaráznak valamit a szünetmentesekkel kapcsolatban is.

(#45) Dealer20


Dealer20
tag

[link] ugyanaz a típusú venti mint az Fsp 400 apn nél csak ez magasabb fordulatú az apn-ben csak max 1650 ebben pedig 220 as de ez ugye hőmérséklet illetve terhelés függő ?

(#46) vzsryl válasza MMIX (#44) üzenetére


vzsryl
nagyúr

Tényleg Delta beles. Viszont ennek a hatásfoka már jóval magasabb, mint a GPS-450AB-nek volt. A szünetmentesekkel gondolom az van, mint a réginél, hogy kvázi-szinuszossal nem megy.

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#47) Dealer20


Dealer20
tag

Akkor megérte lecserélni az fsp 400 apn-t ?

[ Szerkesztve ]

(#48) vzsryl válasza Dealer20 (#47) üzenetére


vzsryl
nagyúr

Ha hangban van olyan jó, akkor mindenképp, mert teljesítményben és kábel mennyiségben/hosszban jobb.

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#49) Dealer20 válasza vzsryl (#48) üzenetére


Dealer20
tag

Csatlakozó az van raja rengeteg az apn-hez képest kábelrengeteg,szerintem nem hangosabb vagyis eddig még nem tűnt fel :)

(#50) hatter


hatter
tag

Sziasztok újra! :)

350-APN tápom elég ehez a VGA-hoz??

Érdekesség hogy ez a 8800GT elég alcsony fogyasztású, láttam egy teszteben amik 210W körül is zabiztak max terhelésnél! Valaki esetleg tudja mennyit bír a tápom VGA terén? Én úgy gondolom ha tényleg 85W ennek a 8800GT-nek a max fogyija akkor vinnie kéne simán nem? Köszi fiúk a helpet! :))

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.