Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #246344 üzenetére
Licenszet lehetseges krealni ra, ami utan ha valaki meg szeretne csinalni a sajatjat, akkor fizetni kell utana, ahogy pl. a Specinek is fizetnek.
Nem tudom, de nekem maguk a Leftyk tetszenek, nem sertodnek meg, ha egy ilyet alam vagnanak. De nem er meg 4 654 990 HUF -ot, mert csak szimplan nem. Nehogy mar a vaz 3 millio folott legyen. Ha leszamolom, mi mennyi, akkor pedig az jon ki.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Ringman
nagyúr
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #246355 üzenetére
Na mostmár mindegy, az esztergályos eltörte a kereket.
Keresek valahol, remélem kapni ilyet. Az m752-es csak a saját kereke lesz jó?¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
ZolkoW
őstag
válasz Ringman #246353 üzenetére
nem volt így betervezve, szóval 99%, hogy nem vettem volna, de ez a duci konverzió néha megpiszkálja a fantáziám, a montin igencsak bejött .
Nem tudom mondjuk, a másikon meddig mehetnék kisebb felnivel, de a 47mm még csak menne... vagyis az elöl most is elférne, hátul érdekesebb.
Külsőcserének indult, ugye, végül azt még nem vettem. A szerdai sóderes út + fos aszfalt azt mondatja velem, 40mm alá nem kéne menni.
(pár mm meg asszem, nem ér egy új kerékszettet)#246355: nem nagyon értem, mi van, most ránéztem az egyik boltban (nem mintha az lenne a szentírás), és nem találtam olyat, hogy ugyanolyan külső mérettel lenne náluk 5-ös és 6-os belső átmérőjű csapágy is...
De mi is történt pontosan? vettél új görgőt, és nem adtak hozzá olyan kis lemezkét? Az a görgő tartozéka, úgy látom mindenhol. Azt látom, hogy ez nem új görgő.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Lacerta
aktív tag
válasz gordonfreemN #246356 üzenetére
Szerintem bármilyen 11T görgő jó.
Alin kapsz kísértetiesen hasonlót, olcsóé'.
Vannak mindenféle csicsásak, aluból, kerámia csapággyal, de nekem az ehhez hasonló műanyag koszorús vált be. -
gordonfreemN
addikt
Most kicsit fől az agyam.
Tudnátok linkelni olyat ami jó rd-m772-es váltóhoz ami elérhető még ma?
El is ugranék érte pestre, a kolléga meg állja az alkatrész ktg-et¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
válasz ZolkoW #246357 üzenetére
Vettem egy váltót, szétszedtem tisztísztásra, összerakásnál feltűnt, hogy nem stimmel a videón látható persely nálam nincs. Írtad, hogy a csavarral/tengellyel a csapágy méretnek stimmelnie kell, ezért csináltatni akartam hozzá perselyt. A kolléga meg azt hitte, hogy szorosra kell illeszteni, hát megútötte és eltört.
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Zanik
addikt
válasz Ixion77 #246345 üzenetére
Már bocs, de le kell szarni a kölyköket, mikor magadnak veszel bringát. Ez a bringa neked lesz, és most! Te használod, számodra legyen jó, ne az alapján válassz, hogy a gyereked mit akar majd 6 év múlva. Lehet nem is akar bringázni. Vagy inkább országútizni akar. Vagy méretben nem lesz neki jó.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
válasz MPowerPH #246331 üzenetére
Cannondale-nél azért rajta van a márkanév szorzó is, de jogos, 4 misi egy HT-ért azért már durva. De azért a hardtailnek is megvan a helye, sokan esküsznek rá, hogy azzal jobban lehet fejlődni, mert a fully túl megengedő. Pumpapályán meg BMX track-en se fully-n látod tanulni a kölköket. De Blake Samson is büszkén vereti a hardtail Nukeproof Scout-jával a GMBN csatornán.
-
Toobee
veterán
válasz MPowerPH #246352 üzenetére
Na de ne listaárat nézz, van ez 8600 EUR-ért is. Vagy kimész érte vagy mailboxde-vel elhozatod.
-
-
6030D
Ármester
válasz gordonfreemN #246360 üzenetére
Visszakerestem, de azt nem látom, hogy ezt most a 8-as váltó helyére akarod tenni, vagy más bringa. Ha csere van, akkor meg nézném a régi váltóban milyen a görgő fogszáma, ha stimmel, akkor menjen a helyére, ha ugyanaz a kialakítás. Tippre csak annyi, hogy nincs porvédő. Aztán rendelj egy xt görgőt. Vagy ha bp-i vagy, hívd fel a bikepro-t van-e nekik.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Friczy
senior tag
válasz Maximum1 #246365 üzenetére
Egy új bringa csodákra képes, amikor huszonvalahány éve elhatároztam, hogy rendszeresen bringázni fogok, és vettem egy trekkinget, az első évben nem győztem sajnálkozni, hogy augusztus végén egy baleset miatt le kellett állnom, pedig meglehetett volna akár a 2000 km is abban az évben. Azóta nem volt év, hogy olyan keveset mentem volna A régebbi bringával megtett teljesítmény nem feltétlenül irányadó.
-
andrisbandi
őstag
válasz Zanik #246362 üzenetére
a fully túl megengedő
Ez a túl dolog nekem meg bejött, de nagyon.
Anno a merev, meg hardtail 26-osokkal estem, keltem, pedig nem voltam ügyetlenebb az átlagnál. Nem túlzok, rengeteget zakóztam.Azóta fullyból volt több is, 2017 óta 3 szor estem, abból kettő műszaki hiba miatt (durdefekt, fékhiba). Igazából egy esést lehet ténylegesnek számolni, azt nagyon benéztem, lejtős kanyarban nyomvályú miatt. Ma úgy gondolok rá elbénáztam, most valószínűleg kinyusziznék simán...
Össztelóssal gyerekjáték volt megtanulni az egykerekezést, kidől fákon át-bunny-zást, gyerekpályákra eljárok ugratni, jókat lejtőzök nehéz terepen ... Ht-val nekem ebből semmi nem jött volna össze, sőt, mivel a beépített, bio rugózásom trottyon van, már évek óta nem is bicóznék.
Dell 5580 - i7 - akku 5ó _ https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
Ixion77
addikt
válasz Maximum1 #246365 üzenetére
Ezt 28%-kal kapnám meg olcsóbban mint a C:62 Race-t, cserébe nehezebb lenne 2.5 kilóval, gyengébb alkatrészekből állna (pl. egy €730 értékű teló helyett egy €180-asat kapnék ami már önmagában hozza az árkülönbséget), és legfőképpen nem karbon vázas lenne. Szerintem nem éri meg az olcsóbbat venni, függetlenül attól hogy kihasználom-e. Minden valószínűség szerint komfortosabb a drágább, és inkább kifizetem most a +30%-ot mint pár év múlva újra bringát vagy alkatrészeket kelljen vennem annak többszöröséért.
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Zanik
addikt
válasz andrisbandi #246369 üzenetére
Jó, a 26-os hardtail-em már én se élveztem (ezért is váltottam), de az alapokat azzal tanultam. Estem is sokat az elején, aztán egyre kevesebbet. Azóta már váltottam gravel-re, ráadásul egyre kockázatkerülőbb lettem, 40 felett már közel sem olyan elesni mint 17 évesen.
-
.LnB
titán
Segítséget kérnék. Gyerkőc új bringája, Kross Hexagon 26",XS váz. És az a gond, hogy hátul a sárvédő felszerelése szinte lehetetlen a fék miatt. Mondjuk elől is. Létezik valami sárvédő az ülés alá, vagy a nyeregcsőhöz ebben a méretben?
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz andrisbandi #246369 üzenetére
Én is mindig műszaki hiba miatt estem...vagyis esés miatt lett műszaki hiba, már nem tudom a sorrendet.🤔
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
avl
senior tag
válasz Ixion77 #246295 üzenetére
hasonloan gondolkodunken 2008-ban 1000 € tajaig nezegettem orszagutikat (mert az elözövel rendesen elütöttek), egy korabbi listaaron 1750 €-s Trek 1500 T-t (triple Ultegra-val) epp 1000 € alatt hirdettek, megvettem, azota hasznalom es csak kopo cuccot vettem ra (pedig nyilvan lehetne ezt-azt upgradelni azon is, nyilvan a triple kiment a divatbol, stb.)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
chubby2o6
senior tag
válasz gordonfreemN #246258 üzenetére
Az a váltó majd' 11 éves. Szerinted mennyi "gyári" kenőanyag van még rajta? Én ezzel [link] fújkáltam takarítás után.
Annyira nem kell túlgondolni, ez egy mtb váltó, arra tervezték, hogy akár durva saras körülmények között is működjön, persze tök jó, ha rendben/tisztán akarod tartani.
Én sima ultradermes meleg vízzel mostam, alapos öblítés/szárítás után befújtam a rugót ezzel a Joker cuccal, és tíz év használat után is tökéletesen működött.
A kerámia csapágy nem fog úgy pörögni, mint egy golyós, de nem is kell neki. Viszont idővel cserés lesz a váltógörgő, ha rászánsz még ennyit [link] . Ami most van benne, az az eredeti, de kb.5 évig egy ZTTO-val használtam, csak az elkopott, akkor tettem bele vissza ezeket.
Egyébként gratula, nagyon szépen kiglancoltad őket, tisztára mintha újak lennének -
mauimagic
aktív tag
válasz Ixion77 #246343 üzenetére
Látom visszatértünk a HT vonalhoz... amit írtam priviben, az Orbea M30 2022-es 2000eur-ért van szállítással együtt, slack geo, sid, stb.
Az ibksportnál volt még egy csomó L-es készleten, aztán tegnap láttam, hogy utolsó db...rendeltem is egyet.
Ha mázlid van a bilikékből van még egy: https://www.ibksport.eu/orbea-alma-m30-2022-ice-green-matte-gloss/p?skuId=15725Vagy vedd meg a 2021-es canyon neuron cf8-omat, karbon, pike, eagle 12, 140/130. Annyiért adom, mint az Orbeát, hogy teljes legyen a tanácstalanság 
De viccet félretéve, tőlem mehetsz egy kört a kanyonnal, vagy a spanyol fapaddal is, ha megjön, hátha segít dönteni
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
A telóelleneseket még megértem.
Old school full rigid mtb, okDe a hardtail-ben mi értelme a telónak?
Ha pl egy karbonvillával lenne lehetősége kiváltani... ehelyett itt a fórumon a ht a mesés... vastag szivacs markolattal, meg betétes gatyóval...A leghiteltelenebb amikor a ht f3lszopó savazza a droppert. A mostani előredőlős geókkal nem értem hogyan tud lefelé csapatni fönti üléssel... ha meg nem, akkor mi szükség a telóra... nekem ez teljesen hiteltelen.
Nem vitázni szeretnék, csak úgy tűnik olyanok fullymugliznak akik már láttak összetóst, meg a haveréval már mentek is. Fura
Dell 5580 - i7 - akku 5ó _ https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
-
mauimagic
aktív tag
válasz andrisbandi #246383 üzenetére
A rigid az tényleg fapad, a HT nyilván más, nem tudom hogy sikerült idekeverned.
De én évek óta össztelósokkal megyek, most mégis HT-ra váltok vissza, mert az esetek 90%-ában overkill a fully.
Mondom ezt úgy, hogy "pályaszálláson" lakom, pontosan 1m az erdő a kaputól és 99%-ban terepen használom.
Kevély szint alatt nekem nem kell fully, de ott is lejövök a HT-vel.
Dropper meg kell, nem véletlen már az XCO-ban is sokszor.[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
válasz MPowerPH #246265 üzenetére
Á, még mindig semmi . Most írtam nekik, de szerintem akár egy jó mély kútba is belekiabálhattam volna.
Ráfrissítettem, most már ápr.19-20 a szállítás.
Ez volt az utolsó bikeinnes rendelésem. Leszarom, hogy máshol drágább, inkább fizetek ötezerrel többet valamiért, amit meg is kapok. -
Zanik
addikt
Szerintem félreérted. Nem a HT-t szopkodjuk fel és a fully-t szóljuk le, csak Ixion77 felhasználó szokásait és tapasztalatát mérlegelve próbáljuk belőni, hogy mit lenne értelme vennie, és mi lenne ágyúval-verébre neki. Még én is Maximum1-el értek egyet, hogy az általa megfogalmazott felhasználásra akár egy alu HT is elég lenne, de ha többet szán rá, akkor legyen egy kényelmesebb carbon. Egy ilyennel el lehet gurulni aszfalton is családdal, karbantartása meg egyszerűbb. Nem kell minden felhasználásra fully-t ajánlani mindenkinek.
Amúgy meg 1 bringa sose elég, minden felhasználásra kell külön 1.[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz Ixion77 #246370 üzenetére
Nem értek veled egyet, nem egy alsó polcos bringát linkeltem.
Azért azt sem árt tudni, hogy azoknak a drágább cuccoknak nagyobb a szervizigényük is.
Pl a Judy villa amit kiragadtál "fillérekért" megcsinálja itthon bárki, és nem tartozik a szar villák közé, de az írásaidból kihangzik nagyon, hogy kint élsz.Toobee
A SID is RS, azokhoz szinte minden van itthon és még értenek is hozzá, a linken FOX van, szerintem itthon macerásabb, de csak tippelek.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
-
nagyúr
halp pls
zasszony megborult a livvel. egyedül, a közönség segítségét nem vette igénybe. a bicaj egész jól megúszta, a hátsó fékkar (Tektro HD-R280) viszont lifeg, de működik. úgy vettem észre, hogy ahol a kar benyomja a dugót, azt egy zégergyűrű tartja a helyén, alatta meg valami fém korong van még felfűzve a csavarra. ezt a gyűrűt egy zégerfogóval egyszerűen visszapattintom a horonyba, és kész? gumi alátét nincs? ha van, akkor elhagytuk.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
mauimagic
aktív tag
válasz Maximum1 #246388 üzenetére
Ha a Judy nem alsópolcos, akkor miért nem árul olcsóbb villát a RS?
Kicsit olyan érzésem van, mint mikor a Suzukis/Daciás előadja, hogy igazából egy Bentley is ugyanazt tudja, mint az ő gyönyörűsége, csak 15x annyiért.
BTW asszonynak Dustere van, mielőtt le lennék sorosista karvalytőkésezve -
jjeahh
nagyúr
Én is érzem, hogy kellene a dropper, de olyan meredek lejtőn, ahol kimászni már nem tudok, értsd 25-30%+. Ahol ki is lehet mászni, ott egyáltalán nem érzem szükségét, egyszerűen nem kell annyira beülni a nyereg mögé, hogy zavarjon. Ahol kéne a dropper, ott viszont nagyon!
Amúgy +1 #246387 Zanik-nak, sokszor érdemes lenne visszaolvasni honnan indultunk ki, mert gyakran így születnek a hitviták.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ixion77
addikt
válasz mauimagic #246382 üzenetére
Van az máshol, olcsóbban, ráadásul nem hupizöld színben Benne van jelenleg is a top 3 jelöltem közt.
Miért vetted meg? Miért nem használod inkább a Canyont?"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
avl
senior tag
ja, en elöl sem akarnék magamnak, de nyilvan terepfüggö, hogy mi kell mennyire
-
Maximum1
őstag
válasz mauimagic #246392 üzenetére
Nem írtam ilyet, azt írtam a bringa nem alsó polcos.
OK hogy az RS-nek a Judy az alja, de hogy ilyet kapj az új bringádba le kell szurkolnod 500ezret, ez alatt sountour van, abból is van jó de most ebbe nem mennék bele.
Mondom beleszólok már én is, már bántotta a szememet hogy Ixion77 26-os aluról szeretne váltani valami jobbra, és mire feljöttem a közértből már procaliber és scalpel - nél tartott az ajánlás -
ZolkoW
őstag
Dropper előtt is volt élet, be kell ülni a nyereg mögé.
Én fő telóellenesként: telóval biztonságosabb. Többet van az első kerék a földön. Ezért, meg mert egyszerűbb volt az első kerék rugózásával kezdeni, ezért terjedt el a csak elöl puha biciGli...
Előredőlős geó csak XC-ben van, amúgy nőnek a rugóutak, inkább hanyattesősnek mondanám a többit.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #246393 üzenetére
+1, nem tudok (és már nem is fogok tudni ) olyan technikásan lejtőzni, hogy útban legyen a nyereg, még akkor sem ha egyszer már tényleg nyergem tört úgy beütött hátsómba egy ki nem mozgott akadályon.🤭 Ugyanakkor nem mondom soha, mert ki tudja, de nem érzem hiányát. Főleg a +súly, karbantartás és kiadásnak.
ZolkoW...ha trekkingre, vagy valami városi rombolóra kényszerülnék, leginkább aszfaltra, az első beszerzésem akkor is egy Paragon lenne. ...merev villa talán már csak egy másik ország sima aszfaltjaira...
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest