- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskopika
senior tag
Én nem tudom mi van, de ma végre olyan volt az idő hogy ki tudtam menni végre. De 10 km utan majdnem vissza is fordultam erőtlen szar voltam, mint ob tavaly nyár elején mikor elkezdtem. Nem tudom hogy ez a márciusi durva betegség hozadéka vagy mi de a nyugalmi pulzusom is emelkedett a hetekben. Nem örülnék ha így maradna.
Persze lehet csak az egész azért van mert az elmúlt hónapban kevesebb tekerés volt és egyszerűen elpuhultam -
zsamiatt
őstag
válasz
Dark Archon #245897 üzenetére
Tuti valamit kap "gyogyszerkent"
-
válasz
zsamiatt #245894 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem én is, napi 2700 kcal-t tol az öreg (amiből 700 kcal cukros löttyök). Azért az beteg, még, ha mozog is mellette valamennyit.
S már megint csepereg az eső... nem emlékszem még egy ilyen, bringás szempontból elba***tt húsvétra. Le is vagyok engedve teljesen...
-
mauimagic
senior tag
válasz
zsamiatt #245894 üzenetére
reggeli:
"Typically, Buffett gets breakfast once the market is open. If stocks are up, he gets a bacon, egg, and cheese biscuit. If they're down, he opts for a cheaper breakfast of two sausage patties. If the market is flat, as it was Monday morning before the open, he goes for the sausage McMuffin."
Plusz napi 5 doboz kóla...meg az ebéd, vacsi.... -
mauimagic
senior tag
válasz
fulton #245872 üzenetére
Tudod Warren Buffett, a híreös ámerikai milliárdos minden nap mekit zabál évtizedek óta és 92 éves az öreg. Mégsem írja le se ő, se más, hogy a meki kaja a hosszú élet titka, mert egyszerűen hülyeség, az emberek 99%-ának nem tenne jót ez a diéta.
Te a saját tapasztalatod (ami mellesleg ellentétes az itteni fórumozók tapasztalatával és a szakirodalomban leírtakkal) alapján általánosítasz, az alapján adsz tanácsot, majd mikor ezt szóvá teszik, akkor te sértődsz meg.Részemről is befejeztem, érdemi vitára úgysem számítok.
-
Blackhole13
senior tag
Németország-Magyarország közötti kerékpár szállításra tudtok valami ésszerű megoldást?
Megesküdnék rá, hogy pár napja furgefutáron a TNT 60€ környéki árat hozott, most ez 180€.
Találtam egy ilyet 108€-ért, van nyerőbb? -
andrisbandi
őstag
válasz
Gaben92 #245880 üzenetére
Örülök, h megoldódott!
A 2.6"-os Rekonnal nem lesz gond. Próbáltam több hasonló ilyesmi aprómintás mindenes széles külsőt, mind okés volt. Hihetetlenek a mostani csodakeverékek. Régen a sokkal keskenyebbekkel is meg lehetett pusztulni... de az újak kicsit terepes nyomás fölé pumpálva szépen gurulnak akár aszfalton is.
A Rekon volt a legjobban gurulós, akár kicsit laposan ... ez nálam nem volt annyira érzékeny a nyomásra. Terepen szintén többbet tudott, mint amit mertem
Ebben a szélességben 200-as tárcsánál sem volt probléma a fékezhetőséggel, adagolhatósággal.
A gyors kopást szokták még említeni. Erről nem tudok nyilatkozni. Sem annyit, sem olyan keményen nem csapatok. Még nem sikerült egy külsőt sem elkoptatnom... általában 1 szezon után váltok más típusra.https://axs.sram.com/guides/tire/pressure
-
fulton
addikt
válasz
zsocy #245884 üzenetére
....hol van az már. Azt veszem észre a fejekben megragadt egy kép: Fulton össze van kapcsolva egy zsiráfnyakú magasított stucni Csepel képével aki kérdez és ennyi itt megállt minden. Már rég lentebb van a kormámy attól
Darkarchon kolega cubeján a kormány magasság a nyereghez képest már tanult zsiráf ehhez képest. -
fulton
addikt
válasz
Dark Archon #245869 üzenetére
Ez van, szoksz vagy megszöksz
Hasaggymeg:
Elhangzott a kérdezőnek egy részletes válasz kiegészítve a saját tapasztalataimmal, nevezetesen hogy én milyen nyerget használok. És ennyi. Olvassátok el a kérdező pontos kérdéset és akkor fogjátok érteni hogy miről írtam.De tök mind1 teljesen lényegtelen az egész. BékeAz akkor volt, lelkes hobbistaként sokat olvasok a témákban. -
zsocy
őstag
válasz
Fall-N #245881 üzenetére
Ez bizony így van, széles nyergek az egyenes hátas-magas stucnis "fulton-pózhoz" lehetnek jók, minden másra inkább a vékonyabb nyereg való szerintem is.
Viszont az is tény hogy fulton rengeteget teker, többet mint sokan itt közülünk, és neki ez jött be. Szóval ez is egy legit tanács, még ha nem is lehet mindenre ráhúzni.
Az eredeti kérdező is városban tekerne, rövid távokat, nagyon ritkán, fájós s@ggel, szóval neki még jó is lehet ez a széles foteles nyereg vonal.
Párnás gatyához, más pózhoz, más geohoz viszont szinte biztos hogy nem jó az a fajta nyereg.
Figyeljétek meg, fulton papa megveszi a Meridát egy karbon deszkán fog majd ülni ő is -
Ringman
félisten
szerintem teszteld kicsit a jelenlegi nyerget, ha egyáltalán nem jó neked, azt kb egyből észreveszed, nem tekerés után. pl. súrolja a combod, ha nem elég széles, akkor csúszkálsz rajta jobbra-balra, vagy egyszerűen fáj valahol, nekem az utóbbi volt a brooks cambium c15 carved, azzal alig tudtam hazatekerni nyeregcsere után.
lehet bikefit probléma is (+link2), de simán lehet a többiek által írt fenékedzettlenség is - az sq-labs-nek vannak spéci nyergei, de neked szerintem korai lenne még ezzel foglalkozni.
ami viszont esetenként egyből jobb lehet, az a középen kivágott nyereg, ha valaki lágy részeit nyomja a nyereg, de nálad ahogy olvasom, nem ez a fő probléma.
ha sokáig nem mozogtál, akkor érdemes lenne fiziót/masszőrt is felkeresni, lehet egyszerűen le vannak tapadva az izmok a fenék környékén
-
ZolkoW
őstag
válasz
Hasaggymeg #245875 üzenetére
you spelled "az önérzet ne nőjön gyorsabban a tapasztalatnál" wrong
-
Fall-N
veterán
válasz
fulton #245862 üzenetére
Ahogy írták előttem tök fölösleges volt leírni ezt, mert az anatómiai különbségeken kívül van egy általános ökölszabály. Minél előrébb dőlve teker az ember, annál keskenyebb nyereg kell. Párnázottság is fordítva van. Minél hosszabb távokat teker az ember annál keményebb és kevésbé párnázottság kell.
Szóval az ilyen telip*csás nyergek vastag párnával csak városi biciklikre valóak, egyenes háttal ülve, maximum pár kilométert tekerve. Többet rajta ülve már az is kényelmetlen lesz. Mindenféle sportcélra ezek felejtősek.
A többit már az ember saját anatómiája határozza meg, hogy melyik nem nyom. Sajnos próbálgatni kell, melyik válik be.
-
Gaben92
őstag
válasz
andrisbandi #245765 üzenetére
Neked lett igazad. Megcsináltam amit te csak pepitában. Párom azt mondta, hogy kemény mint a kád széle, úgyhogy kiugrottam még zárás előtt az egyetlen nyitva tartó boltba és elhoztam két 2,6” Rekont. Reggel felraktam és csont egyenesen fut.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Csokicsibesz #245876 üzenetére
Külföldiában már rájöttek, hogy jön a következő modell, a régivel meg tele a raktár, ki kell szórni nyomott áron
-
Maximum1
őstag
válasz
Csokicsibesz #245876 üzenetére
Vedd meg!, qva jó bringa lehet.
Marci srác is ilyennel csapatja
Fekete 140 ezerrelel olcsóbb, szép az is. -
Én is a hozzászokásra szavazok.
Heti 2-3x szoktam munkába járni biciklivel, az út kb 80 perc egy irányba, viszont novembertől márciusig nem tekerek.
Tavaly is, most is az első út elég fájdalmas volt, de 2-3 nap kihagyásokkal a 4-5-ik alkalom már teljesen jó volt.
Menj inkább rövid távokat az elején (15-20-30 perc), aztán ha az már jól megy, akkor fokozatosan emelhetsz rajta. -
Csokicsibesz
tag
Köszi mindenkinek a válaszokat, csak az itthoni árhoz képest azért igen jelentős a különbség.
Meg elég nagy a választék is, ami kicsit furcsának tűnt. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
fulton #245872 üzenetére
Nem kell megsértődni, csak hát sok beszédnek sok az alja így ha sokat írsz előbb-utóbb sok lesz benne a baromság is.(ez mindenkire, természetesen rám is érvényes, ugyebár). Továbbá egy olyan jelenség is megfigyelhető, hogy hetekkel, rosszabb esetben napokkal, az első itt félve feltett kérdés után egyből a téma szakértője bújik elő egyik-másik mugliból, és máris adja kéretlen tanácsait...ami nem olyan nagy baj, de illik egy szerintem, úgy gondolom satöbbivel felhívni a figyelmet,hogy ez bizony nem egy sokéves tapasztalat ihlette tanácsadás.
-
chubby2o6
senior tag
válasz
Csokicsibesz #245870 üzenetére
Az ígért szállítási időt egy kicsit rugalmasan kezelik, de eddig mindig megkaptam tőlük mindent. Mondjuk másfél millás cuccot még nem rendeltem...
-
válasz
Csokicsibesz #245870 üzenetére
Megbízható, afféle spanyol ebay. Sokan rendeltek már onnan, köztük én is. Ami nem feltétlenül szokott valós lenni, az a termékek rendelkezésre állása. Vagyis nincs raktáron, a beszerzési idő meg változó, és nem tudni, mikor lesz belőle valami.
-
-
Csokicsibesz
tag
A Tradeinn/Bikeinn megbízható honlap? A feltüntetett árak valósak? Csak mert így első ránézésre elég hihetetlennek tűnik pl. ez az ár.
-
-
Gabesz87
veterán
Hervis-es bicajok milyenek egyébként? Ott amiket látok az olcsóbb kategóriából:
X-Fact Cross sport 2022
X-Fact Prémium 2022
Illetve láttam FB-on, hogy 20% akció van KTM-ekre. Így is 240e lenne a Fun line (crosstrekking) és a Tour One 2022.
Apron találtam még némi böngészés után egy ilyet.
Vagy még mindig inkább a Merida Crossway/ Dechas Riverside, mint a fentiek?Apron még folytatom majd a keresgelest.
Jó locsolkodast mindenkinek! -
ZolkoW
őstag
válasz
fulton #245865 üzenetére
tényleg óvatosan ezzel, mielőtt ennyire szélsőséges dolgot ajánlasz másoknak..
nyeregnél szerintem az első a szélesség mellett a forma, nagyon eltérő irányvonalak vannak, amik nagyon meg is osztják az embereket, hogy kinek jó, kinek nem (amúgy az SMP talán a legmegosztóbb már önmagában is, de ettől még persze a kérdezőnek beválhat, viszont tök ellentéte az Ergonnak, amit visszaküldtél, szóval akár neked is be tud
)
-
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg #245863 üzenetére
Ja hát itt a fórumban nem nehéz kivételnek lenni
-
stickermajom
addikt
válasz
Hasaggymeg #245861 üzenetére
Már attól zsibbad a tököm, hogy ezt így leírtad.
-
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg #245861 üzenetére
A kérdező nem hiszem hogy erősen sportolni fog plussz 60 fokos üléssel... Én elhiszem hogy van akinek más vált be, elhiszem hogy valakik leírták szakkönyvekben a tutit...DE
Abból amit a kérdező vázolt, ajánlom! mert úgy gondolom segíthet neki, az, hogy az egyik út a vastagabb párnázás.
Nem mindenki van oda a tepsi beton nyergekért, azért hogy leteker betét nélkül x km és utána azért nah..fájdogál de "jóvana" me "kemény nyergen tolom " f* a vagyok me így kell, csak mert ezt "mondják"..., vagy útközben fészkelődjek me bajom van"... nekem az kell ha letolok 100km akár rá való nap is ismét 100 at meg tudjak ülni gond nélkül.. vagy laza karikán városnézésre több órát, akár egész napos túra, akár egy rövid gyorsra..legyen jó, se fájdalom se zsibbadás. Aki meg beéri mással egészségére. Akinek más vált be szintén ámen
Ami intenzív tekerésnél jó az nem biztos hogy az lesz laza több órára is, márpedig a kemény vékony párnás nyergek, betét nélkül laza karikán.....kevés eséllyel lesz jó a... kivéve ha csak rövid távokra használja, akkor jó lehet arra is akár.
Nem tanyabájk/városi puha nyergeket írtam. Nem azok. Tudjuk hogy nem csak puha és kemény nyergek vannak, milla átmenet létezik köztük..
ui:egyébként a saját nyergemnél a 180mm szélességgel sincs semmi baj az égvilágon, bármennyire is hihetetlenül hangzik. Pedig én aztán elég vegyesen tolom. kivételnek sem érzem magam -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
fulton #245834 üzenetére
Ha te 11,5 cm ülőcsont távolsággal 180mm-es erősen párnázott nyerget találsz kényelmesnek hosszútávú sportos tekerésekre akkor te vagy a kivétel, és azt ne nagyon ajánld senkinek.
...180mm-es nyerget tanyabájkra bevásárolni és nagy hátsójú nőknek (vagy férfiaknak) kell ajánlani városnézésre.🤔
-
Friczy
senior tag
válasz
fulton #245834 üzenetére
Nekem azok a nyergek, amelyek jól voltak a betétes nadrágnál, megfelelnek a betét nélkülieknél is (ha csak rövid utakra indulok, és nem akarok átöltözni, farmerban sortban is elindulok), persze ezek többnyire csak max 10 km-es utak. Nem érdemes túl puha nyergekben gondolkozni, legfeljebb csak akkor, ha nem akarsz hosszú utakra menni, mert hosszú távon a puha nyereg rossz lesz.
-
Tin
veterán
válasz
Angie™ #245850 üzenetére
Ez a része oké, de április van, az elmúlt hetekben sokat esett, az indiai srác meg kétlem, hogy hóban siklott lefelé, az esőcsepp-porminta a fényezésen pedig a tipikusan kint tárolt bicikli ismérve. És újnak is nézett ki. Szerintem simán csak vett valami "menőt"
Én vettem az enyémre sárvédő szettet, rendes Cube-osat. Bementem a márkaboltba, nem volt raktáron, a csávókám bontott 5 darabos belső használatú készletet, és odaadta azt. Itthon vettem észre, hogy 50-est adott 65-ös helyett, elég hülyén nézett ki. Arra viszont jó volt, hogy közben kitaláljam a rögzítési koncepciót, távtoldást és mindent, majd 2 nap múlva visszamentem a boltba, és mondom, mi a gond. Ott várt egy korombeli srác dettó ugyanezzel a bicajjal, és vitte vissza a 65-ös készletet, hogy nem lehet rögzíteni, mert hiányzik belőle valami. Mondom ember, elmondom neked, hogy kell, de nem, ő visszahozta, kéri vissza az árát. Hát visszavették, majd rámnéz a boltos srác, aszongya elviszed? Mondom persze, de tényleg kéne még egy-két csavar, aszongya tartsd meg nyugodtan a másik csavarkészletet is. Így tökre örültem, mert totál pengén fel tudtam venni, szépen követi a kerékívet, kellően masszív is, és annyit nem is ront optikailag rajta, mint amennyire féltem tőle.
-
Tin
veterán
válasz
ZolkoW #245848 üzenetére
Ez lesz, most már nagyjából megértettem nektek köszönhetően a lehetőségeket a továbblépésre, így kap pár hetet a szoktatás és közben megpróbálom a betétes gatyát is. Ha az ülőgumó fájdalom nem okozhat gondot odalent, akkor nem rinyálok, hanem megszokom. A suliban viszont még gyerekek voltunk ám
Így életem felénél már próbálok nem úgy járni, mint anyósom az elkopott csigolyáival és hasonló nyalánkságok.
-
Tin
veterán
válasz
Ringman #245845 üzenetére
Köszi. Tudom hogy a legtöbben a "mindenre jó" bicajokat választják, de aki meg sokat teker, annak úgyis több van, mindegyik a megfelelő célra. Magamat ismerve meg nem fogok 100 km-es túrákat csinálni, ahogy minden második hétvégén sem az erdőben bicózni, így minek vennék ennél jobbat.
-
Kiskopika
senior tag
185 cm isen én is L es bringákat hajtok. De mikor kezdtem a cross/trekkinggel 10km et nem tudtam megtenni anélkül hogy a seggem szét ne szakadt volna. Nem akarok hazudni de szerintem hónapok voltak mire jónak mondhattam. De pl 100km után most is fáj bár már nem úgy és annyira. Még egy lidl/aldis gatya is sokat segíthet akár próbaképpen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WeBeauty. Model F9
- DJI Mini 3 pro drón szett - telefonos távirányítóval +extrák
- Új, csomagolássérült Lifefit 3Dx Motion Trainer vibrációs tréner +távirányító - 10 hó bolti garival!
- DJI Air 2s drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS + extrák (2S4) kettő darab akkumulátorral
- Air Jordan 1 Retro High OG GS Black/Medium Grey-White, 44,5 méret
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest