Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Űrhajózás 2023 - Összefoglaló írás
- kilepoblog: Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
válasz
szimpláncsak #246096 üzenetére
Nem sértődök én meg. Én is leírtam itt is már, hogy használtan vettem országúti-t. Ami bár nem tárcsafékes, nem fiatal, de full karbon és ultegra. Nekem "újoncnak" egy sima alu is bőven elég lett volna. De ez jött szembe le is csaptam rá.
Belépő szintű Merida Scultura-kat néztem újonnan. Majdnem 100-al drágább lett volna, Claris szettel, alu vázzal. -
Ringman
félisten
válasz
szimpláncsak #246096 üzenetére
'21 elején 336-ért vettem a nuroadot, az is brutálisan megdrágult.
a radon valóban jó (kb 90%-ban azonos a cube-bal), a regard 7.0 1100eur-ért ad rx400-at (de még nem kapható) [link]
-
ZolkoW
őstag
van spray is hosszú csövön lógó szórófejjel, itthon én Dinitrol márkájút vettem, ez kábé a Frame Saver itteni megfelelője. Viaszos cucc, odatapad a cső belsejére. (ja, hosszított szórófej asszem, nem járt hozzá, de valahol láttam olyat is)
#246079 : nekem kimondottan jó tapasztalataim vannak a Shimi tárcsákkal, legalábbis középszinttől, aluszendvicsest meg nem veszek (alubakost igen, de a sima lemez is bevált, csak hajlamosabb görbülni). Többi gyártó nekem inkább drágábbnak tűnt, vagy csak rosszakat néztem.. Sram volt jópár, meg noname-ek, de attól is tartok néha, hogy más gyártó nem feltétlenül ahhoz a betét magassághoz/pozícióhoz tervez, szóval már csak azért sem mindig lesz optimális más tárcsával. Úgy már jártam, hogy elmaradt egy csík a tárcsából, ami nem kopott...
#246082 : akartam írni, hogy szerintem az OEM drótosra írta, és ez általában anyagban is gagyibb afelsőbb polcos ugyanolyan mintájú gumiknál. Ettől függetlenül most úgy érzem, a Vittoria Terreno Dry a legesélyesebb nálam itthonról, és/vagy a jelenlegi gumi továbbkoptatása
-
szimpláncsak
tag
válasz
Ringman #246087 üzenetére
Hát a cube ennyiért trp spyre-c-t ad.
Azért az az FSA Omega sem rossz
Sajnos ezen is rajta van a gravel felár. De ha nem kéne gravel én is inkább egy radon r1 disc-et vennék ennyiért
Gravel bringáknál meg a giant revolt 1 van hasonló szinten 650-ért.
.LnB Én is kevés pénzből tolom a bringázást, szóval nem akartalak megbántani vele. Közművelődésben, vidéken nem fizetnek túl jól.
Országútit is csak szép kártya miatt tudtam venni. Aztán ahogy tudom folyamatosan fejlesztgetem. Annyi a szerencsém, hogy a covid alatti bringa drágulás miatt viszonylag pénzemnél vagyok még így is. A merida montin is 5 év alatt cseréltem le "mindent", ahogy valami tönkrement/elhasználódott vettem helyette jobbat. Szerencsére más hobbim nincs, nem cigizek, nem iszom és a koncertek is olyan drágák lettek, hogy nagyrészt lemondtam róluk (Pantera is 19ezer ft
)
-
Zanik
addikt
Szerintem nem érdemes túlgondolni. A lényeg, hogy ne nagyon jusson be víz a vázba (megfelelő helyeken mindig legyen elég zsír), ha mégis, akkor ki tudjon száradni, meg száraz helyen legyen tárolva. Én mondjuk ritkán tekerek esőben, ha mégis megáznék egy kicsit, akkor főleg a nyeregcsövet szoktam ellenőrizni, hogy minden oké-e ott. Másik hely a középcsapágy, azt lehet pár évente érdemes jobban megnézni.
-
Toobee
veterán
válasz
Csokicsibesz #246093 üzenetére
Igen, a hordozhatóság nagy előnye! Cserébe azért viszonylag sokat kap a pedál, de pilótája válogatja.
-
jjeahh
nagyúr
-
Toobee
veterán
válasz
Csokicsibesz #246089 üzenetére
Egy vagy kétoldalas? Majd mesélj róla, hogy milyen.
-
itouchfan
senior tag
válasz
Csokicsibesz #246089 üzenetére
Hoppá, gratula, ez óriási upgrade
-
Fall-N
veterán
válasz
szimpláncsak #246083 üzenetére
Magyar márkák közül a Gepida tényleg jó, de a Bergamot sem rossz. Mali jobb volt, mint most, a vázaik különösen jók voltak. Azóta nem fejlesztenek. Magellan volt még jó, sajnos az megszűnt. A hozzá tartozó bts is jó alkatrészeket gyártott, főleg az ipari csapágyas agyaik voltak jók.
Csepel ráment a retro dolgokra, meg az olcsó fultonista biciklikre.
-
Ringman
félisten
válasz
azért durva hogy a tiagra szint (ráadásul valami nem is grx hajtókarral) hidrós fékkel jó ár majdnem 600-ért
ja és alu villával, nemár
-
Ringman
félisten
engem nem győzött meg, sárban korcsonya, aszfalton sem ez volt a leggyorsabb gumi.
ráraktam húgom biciklijére (amivel kb boltba jár meg gyerekeket visz az óvodába).de ez drótperemes volt, elsősorban azért cserélem - valami cube special edition, mert a schwalbe honlapján nincs fent csak hajtogatós verzió
-
.LnB
titán
válasz
Azért írtam oda a Merida-t is, mert ezek voltak a helyi boltban.
Hát nekem is V fékes bringám van.Nem volt pénzem disc-es karbonra.
Gyerkőcnek Kross Hexagon lesz, de a legalapabb. 10 éves, bőven jó lesz neki. És úgy is a színe volt a döntő, meg hogy ez már teleszkópos.
Azt se tudtam, hogy a Gepida magyar. -
szimpláncsak
tag
Azért ebből a sorból nagyon kilóg a Merida
Náluk azért nincsenek a full gagyi v-fékes 26-os bringák, mint a többi felsorolt gyártónál. Nekem mondjuk nem az alap, hanem az eggyel jobb TFS vázas bringám van tőlük, az elvileg "Designed in Germany/Made in Malaysia"
(ahogy nézem a honlapot, már a big.seven/big.nine 15 is olyan vázat kap, régen a 100-tól adták csak ezt a vázat)
Régen még szemezgettem a Kross-al és Kellys-el is, mert volt egy jó árelőnyük, de már pl. egy Cube-hoz képest ez is eltűnt.Magyar gyártók közül még talán a gepida amiben van némi innováció,de szerintem ők is átcimkéznek. Ez a Gepida Cassis gravel sem hiszem, hogy saját fejlesztés, de azért megnézném élőben. Ennyiért meg elég jó a felszereltsége is
-
Zanik
addikt
válasz
Ringman #246074 üzenetére
Jah, persze, a méretre szabott acél bringaváz az kb. örökélet+1év ha vigyázol rá és megfelelően karban tartod, a kopó alkatrészeket meg lehet cserélni, szóval simán megéri a befektetést.
Mondjuk én elégedett vagyok a mostani acél Speci gravelemmel is, bár nem egyedi, de faszán passzol a méreteimhez, egyszer talán (ha már túl sok heget szereztem rá) elmegyek GriN-hez egyedi fényezésért.
#246080 Jah, a bringaiparban már keresztül-kasul felvásárolták egymást bizonyos márkák, vagy külön holding-ok vannak, amik több bringamárkát is birtokolnak. Ott van pl. a Pon Holdings. Sokan azt se tudják, hogy pl. a Bontrager is külön márka volt (Keith Bontrager volt az alapító), vagy hogy ki volt az a Gary Fisher. -
.LnB
titán
-
Fall-N
veterán
válasz
MPowerPH #246073 üzenetére
Viszont a SRAM DUB hajtása nagyon jó ötlet volt tőlük. Az összes fajta vázzal kompatibilis és nem drágák. Jobb, mint az átvett Truvativ GXP szabvány.
Csúcs kategóriában szerintem most nagyon ott van a SRAM, de nagyon mellényúlni nem lehet Shimanóval sem. Az XX1 tényleg nagyon tartós, csak az ára sok.
Ahogy fejlődött a technika eljutottunk odáig, hogy egy olcsó Altus/Acera/Alivio szintű cucc is elfogadható, Deore nagyon jó. A kisebb gyártók is tudnak már jó váltót gyártani, így innen pénztárca kérdése már csak kinek mi kell.
ZolkoW: Én úgy vagyok vele, hogy annyi jó gyártó van, hogy nem veszek Shimano tárcsát. Olcsóbb kategóriában indokolatlanul drágák.
bardi: Attól függ. A BBB nem csak kattan, hanem hiába húzod megcsúszik a kilincsmű és nem tudod tovább húzni, mert csak a "feje" mozog. Annyiban user error, hogy a vége felé már csak lassan szabad húzni vele a csavart.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Hasaggymeg #246030 üzenetére
nézem a féktárcsákat, az meg újabb remek jelenséget juttatott eszembe, amikoris változtat a gyártó.. mondjuk a beszállítón, ha úgy vesszük.a kedvenc tárcsám (SM-RT76) is jól le van húzva, mert valaki panaszkodik, hogy már Kínában készül, csak szarul. Én mondjuk meg fogom venni, aztán vagy jó lesz (mint régen), vagy nem, majd meglátjuk...
na mindegy, ennyit az értékelésekről.
A Smoove akkor most kimarad, az a stucni kegyetlen, és a gravelemen is Sram van, 11-es Rival, nekem nem volt még más országúti szetthez szerencsém, de ennél nekem nem is kell jobb. A határozottságáról annyit, hogy mikor a rugó ejti a kisebb lánckerékre, néha eszembe jut, hogy ez fogja eltörni a láncvillát, nem a súlyom... -
Ringman
félisten
válasz
stickermajom #246075 üzenetére
jó nyilván
-
Ringman
félisten
válasz
Zanik #246070 üzenetére
ha azt nézed, hogy egy ritchey road logic disc váz az 1400eur (triple butted, 1,75kg a váz), akkor a ténylegesen a te méreteidre szabott 3000eur nem *annyira* elrugaszkodott ár, ha egy életre veszel bringát.
(persze ha találsz pont a méretedben akár használt vázat, az nyilván olcsóbb lesz, akár tizedannyi) -
Fall-N
veterán
válasz
Maximum1 #246069 üzenetére
Neuzernél hullámzó a dolog. Vannak jobban sikerült modelljeik is. Például a Neuzer Courier fitness biciklit dícsérik sokan, van belőle gravel átépítés is, nem egy. Persze pár dolgot érdemes kicserélni ott is, de ritka az olyan olcsó bicikli, ahol nem kell cserélni pár dolgot.
Zanik: Nekem az English Cycles az egyik kedvencem. [link] Érdemes megnézni az insta oldalukat. Tetszenek a kézzel készített vázaik.
-
Maximum1
őstag
Mert volt rá támogatás, az mindig megéri + a sorját le kell szedni a hulladékokról, meg aztán fel kell nyalni a Neuzer matricát IS.
Nem bántani akarom Őket, csak leírom amit csinálnak, több ilyen cég is van, nem tartoznak a prémiumok közé, de nem is akarnak.
Nekem is van egy Neuzer SS gépem és szeretem.Fall-N
Courier -ből a DT szériát ismertem, jó kis gép volt, azt pont elkapta a cég és feltudott szállni a "fitnesz vonatra". -
Fall-N
veterán
válasz
Ringman #246054 üzenetére
Van különbség közöttük. Például a pontosság. Persze nem azt mondom, hogy mindenki vegyen BBB-t, ParkToolt meg Betát. Ahogy írtam én is féláron vettem meg, annyi pénzért meg bestbuy. Másik része a tartósság, ami kisebb márkánál kérdéses. Ez a DSG sem tudom milyen lehet. Tavaly elég nyomott áron, 9ezet Ft-ért adták itthon és még úgy sem tudták eladni.
Közben kijött a matek, mennyi súly jött le a bicikliről:
Nem rossz szerintem.
-
Fall-N
veterán
Nálam kétfajta gyártó van. Amelyik normális bicikliket gyárt és aki hulladékot és minél olcsóbb legyen. Az első kategóriában vannak a nagyobb gyártók, akik szinte mindent maguk terveznek meg, főleg a váz a lényeg. Van amelyiknél a kiegészítők és a fő alkatrészek is saját gyártásúak (például Trek, Bontrager kerekek), van amelyik mindent vesz. Itt érdekes a Cube, amelyik nagyobb gyártók alkatrészét címkézi. Például a legtöbb Cube kormányszár, gyorszár, átütőtengely Syntace gyártmány. De van olyan gyárt is aki OEM katalógusból választ vázat is és csak festik.
Másik a hulladékgyártók, ilyen a Koliken, sok Neuzer, török Corelli, eMAG hulladékok: Visitor, Vigor stb. Ezeknél az a lényeg csak, hogy minél olcsóbb áron adják el a vackaikat. Sajnos a tudatlan, kevés pénzzel rendelkező emberek ezt veszik meg.
A normális gyártók között van amelyik szponzorál, például a CTM is, pedig sokan azt hiszik, hogy egy gagyi KTM utánzat. Pedig vannak komoly gépeik is, meg jó ár/érték arányú középkategóriás gépeik. A Kross, Kellys például elég jó gépeket is gyárt, de van sok kisebb szlovák márka amik jók. Érdekes, hogy sokan nem tudják, hogy a Bergamot magyar cég, régen én is azt hittem, hogy valami külföldi márka.
-
Ringman
félisten
válasz
arcitec #246062 üzenetére
el, lötyög a szerkezet és nem hallatszik kis nyomatékoknál a kattanás, mert nagyon halk.
+ relatively inexpensive
+ fast delivery
+ test report
+ adjustable from 2 NM to 24 NM
- however, the lower setting ranges (approx. 2 to 6 NM) are not effectively noticeable or audible, i.e. you
overdrive the torque range. It happened to me with a 5 NM screw!!nem spórolnék ezen, egyszer kell megvenni egy nyomatékkulcsot, egy gumiszett ára. (én proxxont vettem, nem biciklis márkát)
-
stickermajom
addikt
válasz
Én eddig azért nem vettem, mert belátható összegig (20-25k) mindegyiknél elég vegyesek az értékelések, írnak mindenfélét. Hogy ebből mennyi a user error azt nem tudom. Pedig valamilyen rendes kulcs jó lenne itthonra, egyelőre a bringához adott nem lekattanósat használom.
-
arcitec
addikt
válasz
És? El is olvastad az indokokat?
Pont pár napja volt szó a véleményezésekről.
De mindemki azt vesz amit akar, lehet venni a 32eft-os BBB-t. Az kb. annyival drágább, mint + bitfejek és a neve. De persze csak szerintem ..
U.I: Biztosan vannak tutira jó minőségek, csak én nem ismerem őket és az árukat sem.. -
Ringman
félisten
válasz
-igu- #246059 üzenetére
kézzel készítettből én rih sportot választanék (de ez a veszély nem fenyeget mostanában), használt rih sportokat meg szinte csak hollandiában/belgiumban láttam.
-
.LnB
titán
válasz
Hasaggymeg #246058 üzenetére
Ezt sem tudtam, hogy a Giant a legnagyobb.. És a DeGavi-ról sem hallottam még sose.
Iszonyat sok márka van. Nemrég találkoztam egy sráccal, 3T bingája volt. Mondtam is neki, hogy sose hallottam a márkáról. Pedig komoly bringa volt, és a márka se kicsi.
Most találtam egy ilyen listát: [link] Nem semmi. És ez se komplett, mert se DeGavi, se Aurum, csakhogy így gyors említsek kettőt. -
-igu-
veterán
válasz
Hasaggymeg #246058 üzenetére
Ha már prémium: Merényi vázat próbált már valaki? Kézzel készített, prémium árú cuccc, de van is mögötte érték?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A nagyot sokféleképpen lehet értelmezni, van aki fizikailag nagy, mint pl. a legnagyobb számú kerékpárt előállító Giant, de vannak egyedi prémium gyártók is mint a magyar-svéd DeGaVi, vagy a francia Time, aztán meg a felső polcos sorozatgyártók mint a Pinarello...itt is, mint pl. az autók esetében legtöbbször már csak a név miatt feláras egy-egy termék és inkább van néhány nem ajánlott márka, esetleg típus mert a többi mind ajánlottak és leginkább felszereltségükben különböznek egymástól.
-
.LnB
titán
válasz
lsebestyen #246052 üzenetére
Azért a Neuzer csak ott van még!
-
arcitec
addikt
válasz
Hasaggymeg #246050 üzenetére
Huppsz, bele van nyúlva hajlamos elromlani: [link]
U.I: Bár ott van alul a legolcsóbb > 10eft. -
.LnB
titán
Tegnap megrendeltük a gyerkőc új bringáját a helyi boltban. És ahogy nézegettem a bringákat, elgondolkodtam a márkákon. Hogy van e bármi különbség ezek között?! Merida, Kross, CTM, Montana, KTM, Kellys.. Mert szinte mind egy kaptafa. És tényleg csak a felszereltség dönt.
Vannak egyébként ilyen tier-ek a gyártók között?! Mert egy Specialized, Pinarello, az gondolom azért mindenképpen a csúcs szint. (Árban mindenképp). De van valami "lista", hogy hova lehet besorolni ezeket a gyártókat? Én mindig azokat a márkákat emeltem feljebb, amiket látok World Tour versenyeken. De ez is fals, mert csak a pénzről szól.
És melyik a legnagyobb gyártó a világon?! Mármint komolyabb márka, nem valami kínai.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest