Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ReFleXx
addikt
válasz parandroid #313901 üzenetére
Se gorgo, se fa. Ettol az is jobb ha feltekerek a Normafara es lehozom a bringat a fogaskerekuvel
[ Szerkesztve ]
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
MM
őstag
-
nagyúr
válasz ReFleXx #313902 üzenetére
+1 vékony zokni nem fér el a cipőben? Nekem az tökéletesen működik általában, és tegnap is - 1 zoknival szétfagyott a lábam, utána a második útra felvettem még egyet, úgy meg semmi.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Ringman
nagyúr
válasz mauimagic #313906 üzenetére
köszi!
igazából az usában azért vált be ez a diy megoldás, mert filléres tétel amazonról rendelve és általános iskolások is meg tudják csinálni - meg is csinálták sok helyen, mert ugye légszűrésre (ami bizonyítottan bevált a fertőzések terjedésének gátlására) kb. sehol sem költenek.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
XOSS alis lámpa nem szarakszik, amikor lemerül, nem vesz vissza előtte, semmi figyelmeztetés, kikapcsol aztán így jártál.
(vagy lehet másképp világít a bekapcsológombja, de az lefelé van a gyári konzolon - alsó gopro mountjába csavarozható sínen van)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
cool13
őstag
Sziasztok!
Ezek a tubeless folyadékok fagyállóak? Nem lesz gond a fűtetlen garázsban a kerekeknek? -
ReFleXx
addikt
válasz gbors #313905 üzenetére
Ket zokni volt rajtam mar tegnap is, egy thermos meg arra egy vekony lakossagi, de 2 fokban a 3.oraban mar keves volt. Tobb zoknit nem tudok felvenni, meg vastagabbat sem. Hallottam egy trukkrol h folpack ket zolni koze es akkor legalabb fogja a szelet.
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
Ringman
nagyúr
válasz MPowerPH #313912 üzenetére
váljon egészségére, nem kell ezzel törődni
---
ma kimentem tekerni, kb fél 4-kor indultam és 5 körül értem haza, vége felé a lábujjaimnak nem tetszett már. fotó is már sötétedés után készült, csak a telefon éjszakai módja be volt kapcsolva (utólag nem tudom, hogy ki lehet-e kapcsolni)
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Fall-N
veterán
válasz arcitec #313848 üzenetére
Az ilyen elektromos kütyüknél nagyon fontos a szenzor minőségén kívül, hogy hová helyezik el a komputeren belül. Ha a napsugárzás fel tudja melegíteni a szenzort akkor többet fog mutatni. Ugyanúgy ha az SoC-n túl közel van a CPU is ahogy melegszik, átmelegíti a szenzort, szintén nem lesz tűpontos, hanem csal pár tized fokot. Szóval kár rugózni azon, hogy mennyit mér a valós hőmérséklethez képest. Nekem már az is elég, ha 2 fokot mutat, amikor valójában 2,353738 fok van. Na meg a hőérzetet befolyásolja még pár tényező (mennyire ködös, párás a levegő, fúj-e a szél, stb.). Öltözködésnél ez fontosabb, mint hogy mit mutat a hőmérő.
-
-
Fall-N
veterán
válasz SteveAd #313890 üzenetére
Az M8000-ből voltak hibás darabok, ott a kerámia dugattyúk repedtek meg. Az M8100-nál nem hallani ilyet, de az én Alfine S700-as féktestem sem repedt meg, az egy újabb, javított M8000 amúgy, csak más a felirat.
Garanciával nincs tapasztalatom, még eddig egyik Shimano alkatrésszek sem volt gondom, pedig épített bringák vannak csak itthon. De ahogy ismeretes a hazai szervizek hozzáállása, elképzelhető, hogy csak a magyar számlát fogadják el. Hívd fel vagy írj emailt a hazai forgalmazónak.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
SteveAd
tag
válasz Fall-N #313919 üzenetére
A forgalmazo harit: azt irtak, vigyem be egy boltba (ja, nagyon fognak orulni neki, miutan nem naluk vettem).
Amugy a *100-as szeria XT/SLX fekeknel is van ilyen problema. Lasd pl. [link] vagy [link] vagy [link] vagy [link]
15 eve hasznalok Shimano tarcsafeket, ezalatt volt kb. 10-12 SLX/XT (illetve 105 es Ultegra) fekem, soha egyikkel sem volt eddig gond. Van olyan M675 SLX fekem amit 7 eve hasznalok. Ez az XT 99.9% uj, gyakorlatilag az elso tekeresnel eszleltem a problemat. Keves olajat szivarogtat, a fekkarnal nem valtozott nyomaspont. De mar a masodik szett fekpofanal latom a hatlapon az olajkarikat ami a dugattyuknal valo szivargas biztos jele.
[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
válasz ReFleXx #313900 üzenetére
Nekem az jött be, hogy ilyenkor is elmegyek mezítláb tekerni, ahogy szoktam február végétől-március elejétől, csak már előrelátó módon viszek cipőt magammal, hogy hátha kell.
Most pl. már kellett, mert percek alatt esett le a hőmérséklet közel fagypontig, és 5 fok alatt azért már igen kellemetlen cipő nélkül tekerni.
És amikor már rohadtul fázott a lábam és nem éreztem a pedált sem, megálltam és felvettem. Egy bőr terepfutó félcipő, egy vékony túra zoknival.
Utána a maradék 35 km-en egyáltalán nem fázott a lábam, hiába volt 2 fok.Ez elég filléres megoldás, however elismerem hogy kell hozzá némi affinitás.
-
fulton
addikt
válasz fulton #313800 üzenetére
Tegnapi után ma is karikáztam egyet. Idő ugyan az, 1 fok, olyan köd be*arsz
Intenzitás átlag minden pip pontosan ugyan a lett mint tegnap. Ma a vastagabb santini riga zokni + decathlon alá zokni + kamásli. pár km lett csak a mai nagyobb táv. A lábbelit tekintve, a tegnapi "jó volt" a mai kicsit jobb, úgy mondanám picit jobban kényeztetett a kombó. Nem fáztak az út alatt a lábikók. Nem izadt be.
Minden ruha jól működött, ujjaim sem fáztak - a kesztyű még elég - ha kevés lesz majd intézkedem . a dzseki+vékony alá is elég 0 fokig - nadrágban is van még tartalék. 3-4 órás úton sem lenne gond az öltözékkel. minuszt meglátjuk - az hamar el tudja marni a végtagokat főleg erős szembe szélben.
pénzköltős vlog : vettem ilyet párásodás ellen - hátha alapon.
meg vettem egy viztiszta lencsét a cutline szemcsibe. 15k megér nekem - ilyen, meg egész nap borus téli időben, téli éjszakákon sztem jobb lehet.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #313914 üzenetére
Tekerd a telót majdnem teljesen a nyuszira mert ilyenkor megvastagszik az olaj és lelassúl...én a Rebánál is állítok a nyuszi felé télen. Ja és hallom rudegtartásban vannak lovaid, én időnként fejreállítanám 1-1 éjszakára ázzon a szivacs olajban, főleg ha nincs rendesen bemozgatva ott a mezőn.
#313923Lacerta...na tessék, mit neki kamásli mikor még cipő sincs mire felhúzni. ...megvastagszik a bőr eléggé és fel lehet rá pillanatragasztózni akár még egy stoplit is. Amúgy tényleg van az a módszer, hogy megfagyasztod, aztán kivörösödik és felforrósodik a végtag...mielőtt megfeketedne és végleg lefagyna.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #313928 üzenetére
köszi a tippet, megnézem majd és állítok rajta és felfordítom!
annyit tudok még tenni, hogy betolom a fűtetlen garázsba vagy a jobb hőtartó-képességgel rendelkező (leendő) műhelybe (itt télen is 4-5 fokra hűlt le tavaly a levegő), a valamennyire temperált kazánház tele lett az itt telelő citromfával.
földúton bele lehet futni akkora traktor/kombájn által kijárt kátyúkba, hogy ma is min. 1x háromnegyedik csúszott be a teló az o-gyűrűt itthon nézve.
-
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #313929 üzenetére
Bekapcsolva kell hagyni menetközben, csak akkor zárd ki, ha keményen nyomod aszfalton, kiállsz, ,mászol stb. és esetleg érzed elvesz az erőből, hintázik. Az a jó a telónak ha mozoghat...mondá Dr.Bike szerelője is nekem.
Az a gyűrű meg jó mert látod tulajdonképp mekkora rugóutat is cipelsz fölöslegesen. Nálam olyan 1-2 cm szokott lenni, de amit már írtam, én meglehetősen puhán használom, 5 bar alatt kicsivel...igaz nem is ugratok, örülök, hogy lyuk van a seggemen.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Lacerta
aktív tag
válasz Hasaggymeg #313928 üzenetére
Nem vastagszik meg, csak szívósabb lesz, úgyhogy nem alkalmas ragasztáshoz bázisnak, de ez most nem lényeges.
A feketeség pedig előbb jön, mert az alu pedál megfogja a talpat. -
.LnB
titán
válasz lsebestyen #313875 üzenetére
Rajtam az sem segítene ha jól mérne. Manapság (így télen) már nehéz előre tervezni az időjárással. Kimegyek három órát tekerni, pontosan belőni lehetetlen a ruhát. Hétvégén is az egyik nap közel sem melegedett olyan ütemben a hőmérséklet ahogy az időkép írta. Máskor meg gyorsabban melegszik. Na meg az se mindegy, hogy merre mész..
Szerencsére idén elég jól sikerült eddig felöltöznöm. Egyszer volt csak az pár hete, hogy "á elugrok gyors full rövid cuccban egy órácskára".. Na azt elmértem, óraátállítás után, gyorsan ment le a nap..[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
SteveAd
tag
válasz Dark Archon #313930 üzenetére
En is igy gondolom, de sajnos ez egy kis nemet bolt, barmilyen visszakuldesnel (ezt is beleertve) a vasarlonak kell sajat koltsegen visszajuttatni
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
20" méretben milyen gyerek kerékpárt érdemes nézni a Decathlon-on kívül? (nincs bajom a dekás cuccokkal, 14", 16" is az, csak szétnéznék mi a kínálat) Kisfiam óhaja, hogy legyen teleszkópos. (bár gyanítom az ő 20kg tömege alatt egyik sem ér túl sokat) Az enyém, meg hogy alu vázas legyen, minél könnyebb.
Jövőre lenne aktuális, de gondoltam elkezdem feltérképezni a kínálatot, illetve használtan szeretném megvásárolni, ahhoz meg idő kell mire kifog az ember egy jó példányt.
Jöhetnek nagyobb márkák is, de 100e Ft alatt jó lenne megállni. (tudom újonnan kizárt hogy van nevesebb márkából (inkább dupla) emiatt is akarok használtat, eddig mindig úgy vettük kb féláron)Köszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
addikt
válasz SteveAd #313935 üzenetére
Kicsi vagy nagy, ha EU-n belüli bolt, szerintem törvényileg kötelesek a hibás termék szállítását finanszírozni, vagy utólag jóváírni.
bugizozi: én Cube-ot néznék, én is azt vettem a lányomnak. Használtan volt 120eFt, de én boltban vettem. Magánszemélytől talán 100 alatt is el lehet hozni. Teleszkóp teljesen felesleges még ekkora bringára (ahogy tárcsafék is), de persze a gyerek nagy úr.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
mauimagic
senior tag
A topik hanyatlónyugati gendersorosista propagandájának fejet hajtva rendeltem egy Endura téli mezt, hogy végre a saját bőrömön érezzem a jólét...
Máma megjött, az első sokk a made in China felirat volt (bár ez gondolom a jó Kína, nem a gyermekmunkával operáló elnyomó komcsi Micimackó féle, ahonnan az Alis szarjaim jönnek...), a második sokk, hogy kb 1 számmal kisebb, pedig L-est hordok mindenből (kivéve a már említett Alis hulladékokat).Szal én mindent megpróbáltam, de úgy látszik továbbra is piaci szarokban tekerhetek (nyilván nagyobb méretben nincs, pedig nagyon jól összerakott cuccnak tűnik )
Ha valaki esetleg M-es téli szélálló mezben gondolkodik, szóljon, akkor nem küldöm vissza...
-
addikt
-
addikt
válasz Dark Archon #313937 üzenetére
Portugáliában élek. Spanyolországban vettem egy fényképezőgépet, de sajnos nem működik. Mit tegyek?
Ha megőrizte a vásárláskor kapott blokkot, akkor kérheti a fényképezőgép cseréjét vagy javítását. Ha nincs mód a cserére vagy a javításra, kérje vissza a készülék árát. Ha nem kap megfelelő választ a kereskedőtől, forduljon a helyi Európai Fogyasztói Központhoz.
A spanyolországi kereskedő kész megjavítani a hibás fényképezőgépemet. Kinek kell megfizetnie az ezzel járó szállítási költségeket?A kétéves szavatossági idő alatt a fogyasztóknak semmilyen költséget nem kell viselniük a hibás termékek javításával és cseréjével összefüggésben. Ez a szállítási költségekre is vonatkozik.
kérdés, hogy a német bolt mennyire nyitott a szavatossági kötelezettségek betartásában“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mauimagic #313938 üzenetére
Ilyen nyüzügék már a nyugatiak is, vagy csak te híztad ki mire végül eltökélted magad a jó útra térni és jó nátós meg úniós polgár módjára bojkottálni Kínát? Beosztottaim is minden évben esküdöznek, hogy ők bizony mindig is a nagyobb munkaruhát kérték tőlem és nem csak tulajdonképp simán híztak egy számot egy év alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
dylan johnson: You Should Be Using Shorter Cranks, Here's Why
-
addikt
-
Ringman
nagyúr
válasz Dark Archon #313945 üzenetére
amúgy nálad simán, ha kicsi az átlépőd
most egy bringán van nálam 165 mm-es, a többi 170 mm - 86-os "mezítlábas" átlépővel
de ha elégedett vagy a mostanival, akkor gyak. felesleges cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
Winter is coming
/Hó Jónás/ -
fulton
addikt
válasz mauimagic #313948 üzenetére
Nice. A tejföl ott is leszállott ahogy látom. Ide havat mondott de tolódik vagy nem lesz abból semmi.
Kipóbaltam a kilomat béépülő appot strván. Ez időt mondja meg miben tekertél
Szerinte 6 fok 6 fokos hőérzet aha. 1 fok alatt volt hőérzet még lentebb. Szelet meg leszedem windy ről. Gyönyörűen töröltem is a fiókot.. inkább beírkárom kézzel. Ha meglesz a wattmérő legyen mihez viszonyítani majd a számokat az elején. Mert a kíváncsiság nagy úrPedig az endura is jó hírnek örvend, ezeket a ruhákat fel kell próbálni ahány márka ahány ruha annyi szabás + még a felhasználás ( ha azt akarod hogy férjen is alá réteg lásd tél..)
dom1n0:
Hú hát ennyire bonyolultan nem akarok belemászni nekem elég az amit a windy mutat északi vagy déli meg hány km/óra volt, az nekem elég támpont majd.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest