Hirdetés
- [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Alfa, inkább omega az...
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #313152 üzenetére
És még nem vettél neki egy akciós radont, amikor itt linkelgettük???
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
rétisün
veterán
válasz vallas #313154 üzenetére
basszus, olcsóbb, mint a 2x10-es Tiagra mondjuk ahhoz van váltóm, ehhez meg még azt is kéne vennem.
ja, meg abban se vagyok biztos, hogy a mostani kerekemre fel tudnék tenni egy 12-es sort....
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Ringman
nagyúr
válasz rétisün #313155 üzenetére
Van 100-ert 11 sebis is. Viszont az elso es hatso valto az vagy 200/db + kabelek, elosztodoboz, akku, stb. Vagy 7-800 eur biztos lesz a vegere.
rosenal a mecha 105 multkor 130 eur volt
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz parandroid #313153 üzenetére
Ezt sem használja.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
válasz Victoryus #309266 üzenetére
Ígértem, hogy beszámolok egy hónap múlva mi a helyzet a fogyással. Röviden: semmi, súly maradt, hasam nagy.
Írtam minden nap az összes kaját a Yazio app-ba, 1800-2000 kalória/napot számolt, kalkulátor szerint meg ehetnék 2400-at is. Heti 1-2 tekerés volt, 20-30km. Heti 3 az nem fér bele időben. Plussz a napi ingázás, az 2km oda 2-4km vissza.
Erőnléttel nincs gondom, voltunk 4 napot túrázni a Mátrában, napi 12-15km gyalogoltunk fel-le. Meg arrébb teszem még mindig a betonkerítés elemeket ha útban vannak, egy ilyen beton izé meg van 50 kg.
Tanulság: le kéne mérni minden kaját mérleggel... vagy köszönő viszonyban sincsenek a valós ételek az app-ban található kalória értékekkel.
+Többet kéne mozogni, ezen dolgozok még.
Azért belegondolva tényleg sok +20 kiló, egy komplett trekking súlya.
Most meg jönek a pocsék idők, át fogok váltani gyaloglásra.[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
Ringman
nagyúr
-
mauimagic
senior tag
válasz Hasaggymeg #313152 üzenetére
A Mavic Deemax-al anno DH világkupákat nyertek, 21mm belső szélesség...most országúti fenin is kevés lassan...
Az, hogy én a 25-27-30 mm között semmi különbséget nem érzek, nyilván az én szegénységi bizonyítványom, de szívesen megnéznék egy vaktesztet, ahol a gyanútlan egységsugarú ridernek el kell döntenie melyik az aktuális gamechanger kerékszett és melyik az elavult életveszélyes keskenyfelnis lélekvesztő...[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #313158 üzenetére
Ja, akkor ugyanazért, amiért én sem.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz Victoryus #313159 üzenetére
Heti 1-2 alkalommal 20-30 km, az heti 2x 1-1,5 óra. A nullánál több, de fogyáshoz, fejlődéshez nulla. Ezt sajnos napi rendszerességgel kell csinálni, minimum napi 30-60-120 perc, intenzitástól függően. Kér kölcsön egy kutyát, vagy irány a helyi menhely, és megvan a napi 30-60 perc séta. Az alapnak jó, utána jöhet a sportolás.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
6030D
őstag
válasz vallas #313162 üzenetére
Ha nagyon beledöglik, akkor 10 perc alatt éget 200 kcalt. Az nem sok. Ráadásul ennek nagy része cukor, amit eléget, fogyni nem fog tőle.
Be kell tervezni napi egy óra mozgást. Abból lesz a kummantások miatt heti 4-5 edzés. Meg 1500 kcal/nap, 80 kg körül, és lesz eredmény.Főni: 19 mm/2,25 "
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
zsamiatt
őstag
Cmrel is merted? 2400 kcal nem keves. En az edzesek kcal tartalmat nem rogzitem bele mert iszonyatosan felre mehet.
Masreszt siman lehet hogy le ment 1-2kg ami meg mondjuk viz formaban jott vissza. Nem tudom hany kg vagy de nekem mondjuk 113-116 kozott siman ingadozik a sulyom. Allitolag ez teljesen normalis.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
nagyúr
válasz parandroid #313164 üzenetére
menhelyen lehet sétára lízingelni őket?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
válasz zsamiatt #313166 üzenetére
Stabilan 106kg, 184cm magas vagyok. Nekem kb. 85kg-nak kéne lenni. Na annyi kb. 16 évesen voltam most meg 42 vagyok.
Régen sétáltattam kutyát az asszony miatt, mert mániája volt. A kutyákat szeretem, de azt, hogy szaros lábbal felugrálnak, na azt nem. És általában mindig sétáltatás előtt locsolták fel a kenneleket, fröcsögött ott minden is a dzsuvától ahogy ugráltak. A csupakosz közös pórázoktól is kiráz a hideg még ma is. Utána a kutyás ruhába hazamenni a panelbe... háát. Mindig nem lehet kidobálni., mosógépbe meg csak külön, de akkor is undormány.
Végül egy németjuhászt megszerettem, fájt otthagyni, azóta nem megyek. Szerencsére őt örökbe fogadták.
Szóval rendszeresség, mint a régi szép időkben... csak akkor volt rá idő.[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
-
dom1n0
senior tag
Hat bekoszontott nalunk a huvosebb ido, foleg ezzel a szellel ami turazas, montizas kozben meg elviselheto, orszagutin 25-30 folott mar azert kevesbe kellemes, haza is ugrottam a polar bicos sapimert, es holnap mar szerintem kelleni fog a hosszu teli gatya + felso kombo is.
Igy hidegbe a labak is joval nehezebben forogtak, ertheto, a hideg izom nem tul optimalis -
dom1n0
senior tag
Ahogy a többiek is javasolták, vagy sokkal több mozgás, vagy több deficit kellene szerintem is.
1-2x20 kili ilyen szempontból sajnos nem tényező, ettől érdemben nem fogsz fogyni, főleg ha hazamész és után is töltöd amit lemozogtál
Kell számolni egy BMR-t [link] , és abból 500-600-700-at levonni, és mindent amit eszel mérni és számolni. -
wolfman
veterán
válasz mauimagic #313101 üzenetére
Sziasztok!
Lenne egy nagyon fontos kérdésem! Foglalkozik itt valaki közületek (tárcsa) fékek felújításával vagy ismer olyat aki ezzel foglalkozik, mestere a témának???Van egy XT tárcsafék szettem és a munkahengerben kellene cserélni, akár legyártani bele tömítéseket.
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #313140 üzenetére
És ha web oldalon irod be és mented?
Másik mobilról elinditani a stravát és megnézni ott mit csinál.
Teló ujra indit, esetleg app ujra rak.
Én ebből indulnék ki.[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Nno, az hogy van, hogy a parktool cc-2 nyúlásmérőt az új sram láncba alig bírom beletuszkolni, és 0.25 alá méri, az új shimanoba meg beleesik, és majdnem 0.5-nek méri? Mindeközben a fémvonalzós mérés kb azonos hosszúságúnak mutatta
Asszem a tolómérőnek lesz egy kis feladataFogyáshoz: először a diétát kell kitalálni, mert ha az nem jó, nincs az az isten, hogy lebringázza az ember a felesleget. Ha a diéta jó, akkor viszont a heti 2-3 alkalom is elég, mert a hosszú távú energia deficit számít igazán. Szerintem nagyon hosszú távú tekeréssel sem érdemes bajlódni, mert ott meg már tömni kell a cukrot útközben, ha nem akarsz lefordulni a nyeregből, azzal meg csak visszapótlod az elhasznált kalóriát.
Most éppen egy 40km-es z2 féle tekerésben vagyok amúgy. Fura, hogy a lábamnak már minden baja van alapból, az utolsó két tekerés nem is esett jól (pihentetnem kéne, meg elmenni masszázsra?), viszont ez a majdnem lassú, nem lihegős tekerés indokolatlanul jól esik.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mauimagic #313161 üzenetére
Félő, hogy a legnagyobb hűhóval bejelentett és reklámozott, no meg minden korábbit felülmúló apró újítások 99%-a elvérezene egy vakteszten, sőt, még egy profi sem tudná zömét megkülönböztetni...miközben ugye már irodalma van mindegyik felülmúlhatatlan előnyének. The business of the business is the business.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Zoliwrc
aktív tag
Hétvégi montik.
50km/900m szint 19.5-20 km/h-s átlagok, mindkét nap ugyanazt a kört mentem.
Még ma is lehetett alul rövidben menni 11 óra körüli indulással, elég jól forogtak a lábak is.
A mély avarra kell figyelni (sokszor csak szerencse kérdése) elég sok meglepi van alattuk...
-
-=RelakS=-
veterán
Meglett a mai Z2/Z3. Lehet, hogy inkább Z3, mert folyton olyan 150 körül láttam a pulzusomat, viszont olyan jól esett, hogy jövő héten 50km-en kell megismételni
-
Sleek
senior tag
válasz Victoryus #313169 üzenetére
Esetleg nem lenne érdemes a makro tápanyagot számolni ? Nem pedig a kcalt ?
Amúgy lehet neked is úgy működik a tested mint az enyém. Doki előírt diétás étrendet , követtem is , majd mondtam neki ,hogy valami nem oké mert nem ,hogy fogytam hanem híztam 4-5 kg t. Azt mondta akkor én vagyok az a pár százalék akinek a szervezete azonnal vész üzemre kapcsol ,amint nem kap annyi szénhidrátot. Elkezd egyből raktározni . Szóval nem egyszerű móka ez. Van olyan ismerősöm aki kb 10hónap alatt minden gond nélkül ledobott majdnem 40 kg -t sport nélkül úgy ,hogy csak az étrendet rakta rendbe.<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Fall-N
veterán
válasz Sleek #313182 üzenetére
De, jó ötlet rendbe rakni a makrókat. Fölösleges drasztikusan a szénhidrátokat levinni, itt nem testépítő versenyre felkészülés a cél, irreálisan alacsony (azaz hosszú távon nem fenntartható állapotot előidézni) testzsírral. Van sok számítás, hogy milyen arányban érdemes felosztani a szénhidrát - zsír - fehérje szerint az arányokat. Akkor kell csak szénhidrátot megvonni, ha alacsony testzsírra hegyezi ki magát az ember, ami nem cél egy átlagembernek. Versenyzőknek is pár óráig (verseny napja) kell tartani azt a formát. Mellesleg könnyebb is tartani így az adott kalória mennyiséget, mert nem sóvárog a szervezet a szénhidrát után.
-
parandroid
félisten
válasz velizare #313167 üzenetére
Hogyne lehetne. Menhelyen rendszeresen foglalkoznak a kutyákkal, tanítják, futtatják, sétáltatják őket. Ellenkező esetben begolyóznának a bezártságtól, és örökbeadhatatlanná válnak. Szóval tessék menni önkénteskedni, mert sosincs elég ember/idő foglalkozni velük.
p
-
fulton
addikt
Milyen gyönyörű volt a naplemente ma. Finom É20km/h szél 10 fok, tök jó volt flangálni kicsit. Olyan jó az első út a bringa nagytakarítás/kenés után még hajtani is más élmény 🤗
-
-=RelakS=-
veterán
Lehet, hogy nekem bármelyik elég lenne, hogy soha többet ne akarjam elhagyni az aszfaltot.
-
Fall-N
veterán
válasz zsamiatt #313184 üzenetére
Egy idő után átáll a szervezet, de addig nehéz kibírni. Eleve nem fog az ember agya úgy CH nélkül, meg a fáradtságot is le kell mellette küzdeni. Na meg az agy is olyan, hogy rögtön sóvárog az édes dolgok iránt. Így nehéz tartani a deficitet, ha nem elég kitartó az ember.
Lehet mellette sportolni, csak nehezebben megy az elején.
-
itouchfan
senior tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #313188 üzenetére
Ja, mert az aszfalt az biztonságos, mi?
Zoliwrc...néhányszor felkaptam fejem elégetett kalóriáid láttán mígnem észrevettem, hogy a Strava jóval több elégetett kcal-t becsül pulzus nélkül mint amennyit pulzusméréssel. Erről tud valaki valamit?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #313192 üzenetére
Ott max elbasznak, nem pedig lerepülsz a track-ről fejjel előre egy fának
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #313193 üzenetére
Bár nem néztem utána de nagyon csodálkoznék, ha a statisztikák szerint nem lenne egyértelmű melyik veszélyesebb.🤔
-
-
6030D
őstag
-
Lajmund
őstag
válasz fulton #313187 üzenetére
Jó képek szép sàrkàny! És milyen szép tiszta a lánc. Csábító ez a wax téma a fenébe.
[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
- Braun Series 9 Pro+ új csomagolássérült 6hó jótállással!
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - Garanciával
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón - hátizsákká alakítható (CONVERTIBLE ) hordtáska
- DJI FPV Drone ÚJ szett SOHA nem használt 0h repülési idő
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest