Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- MárkaLánc
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #252839 üzenetére
Na nálam nincs "amultikulcs2000készlet" meg nem is lesz. Helyette van egy csavar bit fej(v fékhez), meg egy mini imbusz kulcs. Ami szokott "cilingelni" az a láncszem ahogy a kis váztáskában összekocogtatja magát a huncut láncbontóval elég szét választani őket.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Mclovin #252849 üzenetére
Magyar intersportban vettem egy Cytec fantázianevűt, azóta ezt használom. Egész pontosnak tűnik. Mo-n van egy Decathlonos saját márkás is, de szerintem abból spórolási céllal a gyengébbet vettem, a pontosságában sem vagyok biztos, és a saját bevallása szerint 8 bar elég nyögvenyelősen megy vele. Mai fejjel vennék egy SKS-t, annyival nem drágább, és az legalább biztos jó, de alapvetően a Cytec-kel is elégedett vagyok. Ha jól rémlik, talán 12k huf volt pár éve.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz jjeahh #252843 üzenetére
Én az országútira is lelkiismeretfurdalás nélkül felcsatolom a nyeregtáskát. Tök mindegy, hogy az a kis extra súly mezzsebben van, vagy az ülés alatt, ott meg senkit nem zavar. Van benne egy kis multitool, egy hármas szett gumileszedő, tartalék belső, egy szelep-adapter, ha kútnál kéne rápumpálni, egy ragtapasz, egy szem fájdalomcsillapító, meg 2-3 zsepi egy bontott 10-es csomagban. Gyakorlatilag minden biciklire összeraktam egy ilyen csomagot, így nem kell a belsőt cserélgetni (ugye a 29-es MTB-n, meg a szélesebb gumis cross trekkingen is másik belső-méret kéne).
Ezen kívül van egy mini-pumpa a vázon, a többi cucc meg tényleg mezzsebbe megy: telefon, tárca, némi apró, még pár zsepi, hosszabb útra gél, vagy müzliszelet.
Ha meg ennél is több minden kell (zár, váltás póló, mez, széldzseki, hely a kesztyűnek, vagy karvédőnek, ahogy melegebb lesz, esetleg első lámpának, ha már nem kell), akkor viszek egy kis futós hátizsákot.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
flash-
veterán
válasz parandroid #252855 üzenetére
nekem is ott van a decathlon nyeregtáskában a pótbelső, külső folt, tip-top belsőjavító, 2 patron, nyomásmérő, multiszerszám, co fej, kisbicska,kötegelő
4% dombon vagy síkon totál mindegy az a +1 kg, de valószinü amatőr szinten sehol se érdekes az az 1kg, ha előző nap többet ettem -ittam(+1-1.5 kg), de kipihentebb voltam jobban haladtam felfele is mint könnyebb súllyal de átlagos hangulattal-erőszinttel,stb..[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz jjeahh #252843 üzenetére
Nem tűnt ilyen nehéznek, de az én SKS-em is közel 200 g. Középső zsebben hordom, mellette a pumpával, egyik szélső zsebben a mobil (szintén 200 g), másikban az elemózsia, zsepi. Én is többször adtam kölcsön a pumpát vagy a multit, mint amennyit használtam, de igazából elfér. Egyszer estem a Vértesben, és elfordult a nyereg, akkor használtam, meg egyszer havernak adtam oda meghúzni a stoplicsavart. Azon kívül talán csak a sarat kaparászom vele a stopli mellől. Csapatos tekeréseknél szokták elkérni.
Azért ez mégis csak egy szerszám, szóval én nem mennék rá asúlyratömegre, mert inkább húzza a zsebed, mint az elszakadt láncod bontása közben meghajoljon.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
szimpláncsak
tag
Én is nyeregtàskàval megyek és majdnem ugyanezek vannak benne, csak nem multitool, hanem két imbuszkulcs Pont nem érdekel, hogy nem vagyok elég menő vele Sportsdirectben vettem olyat, ami nem tépőzáras hanem kapcsos, fel lehet tekerni a végét, ha nem kell telerakni. Kifutó termék volt, valami 3500ft
[Itt látszódik] , de itt nincs feltekerve, mert egy dékás eső kabát is benne van[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #252857 üzenetére
Nekem a PRO multitoolok nem tűnnek elhajlósnak és a márka is komoly, persze aztán kitudja: [link] [link] . Szerintem a jelenlegi 200g-os Procraft multitoolom ennél gyengébb és csak azért ilyen nehéz, mert fölöslegesen nagy rajta minden. Ha én lennék a gyártó, ránézésre simán le tudnék róla dobálni minimum 100g-ot minőségromlás nélkül. Azt se felejtsétek el, hogy itt más világ van, nekem 15km terepezésre is létfontosságú a bors spray-medvespray, sokkoló, ami szintén a mezzsebbe megy. A pumpámat semmi esélyem zsebre vágni, az inkább a bringán utazik.
#252855 parandroid: outi más, főleg ha hordoznod kell a pótbelsőt is. Xc-n szerintem a nyeregtáska úgy néz ki, mint a platformpedál, kormányszarv és prizma, ráadásul rázós terepen ugrál, zörög, lecsiszolja a nyeregcsőről a festést, a gumi az összes sarat ráhányja, aztán fél napig sikálhatod. Ha lejtőn kiülsz a nyereg mögé még zavarhat is, mert beleakadnak a heréid és akkor még arról nem szóltam, hogy egyre gyakoribb a dropper post. Tubelessel, pótbelső nélkül kissé szükségtelennek is tűnik a nyeregtáska, mert egy szál multitoolnak overkill. Outira viszont lehet én is raknék.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
stickermajom
addikt
válasz stickermajom #252859 üzenetére
*nem izzasztja a hátat
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Mclovin #252849 üzenetére
Én ezt ajánlom...többször tyúkbelesítettem is vele.
Zoliwrc...mindjárt el is hisszük neked, hogy nem zsír új rajta a 42 és a 37-es kerekek és nem csak fölöslegesen cipeled őket mert volt már rajtuk lánc is.#252857
6030D...enyém sem sokkal könnyebb, bár megesküdnék, hogy több 168 grammnál. Megmérem.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #252862 üzenetére
Több: [link]
#252859 stickermajom: amíg kezdő(bb) voltam hordtam övtáskát, sokkal rosszabb, mint a mezzseb szerintem.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #252863 üzenetére
Látod, éreztem én azt a 12 grammos gumit rajta. ...amúgy meg nem fölöslegesen nagy, ha ne adj isten a pedált kell meghúzni/lazítani (amennyit bírsz a negyvenig ), vagy esetleg nyeregcsövemen a pálcarögzítést (Pro Koryak, 13Nm), aztán ott vannak az átütősök (9-13Nm) akkor kellhet az erőkar és a robusztus felépítés. Minap is kissé állítottam a nyergen, billentettem, aztán korábban többször vettem ki a kereket úton mint otthon ( ), pedál is volt, hogy rápróbáltam, hátha az recseg...nagyon robusztus ez a CB, ezért is vásároltsam azonnal újra amint elhullattam az előzőt (a nyitva maradt nyeregtáskából. )
#252863jjeahh...nálam is ledörzsölte a festéket a nyeregcsőről, zörgés ellen is mindig ki kellet tömni (pzs., rongy, ez utóbbi még jól is jött mikor 35°C-ben mászás után hirtelen defektet kellett javítani és folyt a sós izzadság a szemembe ) meg tényleg mindig sáros lett, bár ezt egy nedves ronggyal hamar orvosolni lehetett....ja, és 800 grammot nyomott.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-igu-
addikt
válasz stickermajom #252859 üzenetére
Ha van bélzet, akkor outin halál az ilyesmi.
Ahogy a sima, nem kantáros nadrág derekán a gumi is.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
tacto
aktív tag
válasz Hasaggymeg #252829 üzenetére
Epp most varja a 120 euros, (szinten innen) karbon - alu dedacciai orszaguti, hogy elkezdjem hasznalni a varosban, 8 kg alatt all meg. Most rendszerint egy 20 euros Meridat hasznalok, cromo monti, RST telo. Idönkent van ilyen, söt, ingyen elvihetö is.
-
jjeahh
nagyúr
válasz tacto #252866 üzenetére
Ez milyen piactér? Elpostázzák a bringát, vagy ott laksz és elhozod?
#252864 Hasaggymeg: leírtál majdnem minden okot, hogy miért nem szeretem a nyeregtáskát, sőt, nyereg mögé a pánttal rögzített cuccokat sem. Sőt... ha terepre megyek, sosincs hátsó lámpa a nyeregcsövön, inkább viszem mezzsebben, ha úgy gondolom, hogy nem érek haza napnyugtáig. Bár most rájöttem, hogy a lámpát elég megfordítani, hogy előre nézzen, aztán amikor szükség van rá, hátrafordíthatom
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz tacto #252866 üzenetére
Hát igen, 4x annyi potenciális vevő, 3x akkora anyagi lehetőséggel ilyen használtpiacot eredményez.
[ Szerkesztve ]
-
Csokicsibesz
tag
válasz Hasaggymeg #252868 üzenetére
A magyar használt piac nagyon be van állva, most kezd el fogyni az emberek pénze és pakolják fel a dolgaikat.
Ugyan azok a gépek vannak fent, egyre olcsóbban. Van olyan bringa ami már -400K-nál tart, szerintem ha elmennék érte és alávágnék egy 100k-valakkor is odaadná, mert már olyan régóta hírdeti.Arról nem is beszélek, hogy már a gyártók is elkezdték akciózni a bringáikat, mert esik a kereslet (nem csak nálunk).
-
varsam
őstag
válasz jjeahh #252867 üzenetére
willhaben? Kb legnagyobb osztrák adok-veszek oldal, kb mint az itthoni jófogás, vagy a face marketplace. Minden is van rajta.
Tudtommal nincs saját postai szolgáltatása, csak ahogy megállapodsz az eladóval, vagy elmész érte.
Osztrákok valahogy máshogy viszonyulnak a használt dolgokhoz, nagyon sok mindent olcsón vagy ingyen adnak, csak vidd el, sógorom szeret jó dolgokat találni (medence, kapálógép, láncfűrész stb... ingyen). Meg van a másik véglet ahogy én láttam amikor bringát kerestem, hogy sokan a 10-15 éves bringájukat akarják újkori árán adni, mert anno 3000€ volt, mondván akkor most is ér 2500-at...[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
-
mauimagic
aktív tag
válasz varsam #252870 üzenetére
A magyarokhoz is másképp állnak.
Mikor megvettem a bringát, az eladó bácsi egy munkahelyi parkolóba beszélte le a randit, erősítésnek pedig elhozta a kedves mamát.
Látszott a megkönnyebbülés az arcukon, mikor rájöttek hogy nem egy 5 fős seftes lomis brigád jött a bringáért, hanem én
Mondjuk az 500 eurósokat nézegette rendesen a mama, mielőtt jóváhagyta a bizniszt...jó a hírünk na...nyilván lehet alapja -
Ringman
nagyúr
válasz mauimagic #252872 üzenetére
tudtommal az 500€-s címleteket több helyen el sem fogadják, meg eleve meg ki is akarják vonni idővel a forgalomból, mert a pénzmosáson és az illegális kereskedelmen kívül nincs gyakorlati haszna
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
fulton
addikt
A gél az mi a *ömnek kell (popsikenőcs?)
Nálam: zsepi, lancbontó, gumiragasztó+csiszolópapir+2tapasz, patentszem,pótbelső, belső leszedő,szemüvegtörlőkendő,mini imbuszkulcs, csavar bitfej, ez az egész taskaval 0.5kg.
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
aktív tag
válasz Hasaggymeg #252839 üzenetére
Ha 24mm-es tengelyű hajtókarod van, [itt egy multitool] ami ott pont elfér. Láncbontós is van+quicklink is elfér benne.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mauimagic #252872 üzenetére
Mamának UV-s szeme volt, csekkolta a bankjegyeket? ...mondtad volna, hogy román vagy, testőrökkel ment volna üzletelni.
#252878mauimagic...egy 12s XT lánc kibontására kipróbálnék egyet. ...a Decassal ezt csinálta...
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz fulton #252874 üzenetére
Energiapótlás vészhelyzetre. Gyorsan felszívódó szénhidrát eléhezés ellen.
Nyeregtáska: Itt kaptam a tippet, akkor már volt egy ilyen lezyne-m, de vettem még kettőt, sokkal minőségibb cucc, mint a decathlonos. Kicsit olyan egyszer volt budán kutyavásár, de ‘teljes’ áron is megéri. Nekem sose dörzsölt le semmit. Szerk.: LOL, most nézem, a jelenlegi ár 100k huf. ROTFL.
p
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
aktív tag
válasz Ringman #252873 üzenetére
Ja én is stricinek éreztem magam ennyi cash-el, de nem tudom, hogy a SEPA tényleg azonnali e tagállamok között is, az úgy meg ciki, hogy átlövöm a pénzt Revolutról a parkolóban, ha meg nincs ott azonnal, akkor 5 perc múlva vállat von Hans és hazamegy
Nekem megy ráment egy napom, de legalább autókáztam 600km-t[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz fulton #252874 üzenetére
Mindenki találna szerintem a másik csomagjában valami számára szükségtelen dolgot, a tiédben is van:
zsepi- takonyrakétagumiragasztó+csiszolópapir+2tapasz, pótbelső, belső leszedő- tubelessszemüvegtörlőkendő- ?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz Hasaggymeg #252862 üzenetére
Fog kelleni a topiktekerésen is, majd meglátod, a 37 egész biztosan
-
varsam
őstag
válasz Hasaggymeg #252880 üzenetére
Na multitool-t biztos nem vennék én sem alisat, sok minden jöhet önnen, de ez nem. A decással én is így jártam mint te, szétnyílt mint a rózsa, lánc meg sem mozdult. Most Crankbrothers m20 van, azt már teszteltem élesben haver 12s láncán amikor elszakította az ebike +70Nm-e, ez gond nélkül működött.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #252880 üzenetére
ilyen nekem is van, ennek még a sörbontó része is minősíthetetlen, pedig az nem atomfizika.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
CyB0RG
csendes tag
Sziasztok!
Országúti mellé szeretnék egy montit beszerezni, mert néha bevágódnék a bozótosba is két keréken...
Nézegettem az árakat de horror, fél miska és olyan felszereltséget adnak amit bucsuban lehet lőni kb... Úgyhogy a 'márkás' bringákat egyelőre kihagynám, nem déhára kellene... Illetve a használtakra sem nagyon vadászgatnék, régen sokmindent megtapasztaltam a 'korának megfelelő állapotú, megkímélt' használt bringákkal kapcsolatban.
Viszont találtam ezt:
[link]
Dekatlon, de a leírás alapján nem vészes. Egyedül a fék és a villa ami neccesnek tűnik így elsőre, cserébe az ára még emészthető lenne.Szerintetek megéri ezzel az összeállítással?
Szerk: 99%-ban lábon mennék vele terepirányba, vállalható 10-20km aszfalt ezekkel vagy szenvedős lenne (első lánctányér mérete miatt kérdem...)?
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
£300 Vs £3000 Road Bike Groupset
2 ugyanolyan bringa (váz, kerék, külső, stb), csak a szett másEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zoliwrc #252885 üzenetére
Hirtelen az országútidra gondoltam.
Ringman...írtam nekik visszaviszem baxák meg, mire azt válaszolták, hogy más nem panaszkodott rá.😳"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz CyB0RG #252892 üzenetére
Brutál, hogy a decathlonra azt kell írjam, hogy rossz ár/érték arányú, nem éri meg, mindezt úgy, hogy kb. fél éve még abszolút best buy bringákat árultak. 10 sebességes groupset, ami ráadásul a Cues bevezetésével ki lesz nyírva? Szinte noname villa, amihez nem fogsz alkatrészt kapni... de legalább boost, ami ebben az árkategóriában még ritka.
Gyakran van ennyiért Orbea Alma a német webshopokban, vagy Alltricks-en BH, vagy valszeg kapsz ennyiért jobb Cube bringát is, igaz gyorszáras agyakkal. Ez is sokkal jobb monti: Cannondale TRAIL SL 3, esetleg Rose Count Solo.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
válasz flash- #252888 üzenetére
ja meg pót cr2032 elem ha lemerülne vagy a pf szenzor
na persze, az alapos biciklimosás után még visszarakni is elfelejtem
rémlik, hogy ezt írtad korábban
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #252896 üzenetére
Igen, én is linkelni akartam valami Rose, vagy Canyont, de nem átütősek...ugyanakkor azzal ki is fújt a Rockrider minden előnye, szépen elolvadt a nagy káoszban a jó ár-érték arány jó része.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Óra topik
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hyundai, Kia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest