Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- MárkaLánc
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedy007
őstag
Nem tudom hogy vót már ha igen elnézést ma egy csoportban láttam ehhez képest az enyém 3 évesen rozsdásan "szalon" állapotú.
Ezzel még közlekednek -
arcitec
addikt
Ma van a kerékpározás világnapja. Aki Garmin-nal ment a mai napon, akkor kapott, vagy majd kap egy ilyet a Connect-ben: [kép]
U.I: Mondjuk, ebből tudtam meg a mai nap bringás jelentőségét....[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #252245 üzenetére
Ezen csak addig derülsz amíg valaki pont akkor lép ki oldalra feléd mikor éppen mellette vagy, esetleg szerencsétlen macska kereked alá, vagy küllőid közé ugrik, mert onnan kezdve már csak a sebészeti ügyeleten derülnek az orvosok...rajtad.
Speedy007...a bowden tartja össze, stringbike.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
arcitec
addikt
válasz fulton #252245 üzenetére
Nem akarok kötözködni, de pont ezt írod :
"Azon jókat derülök mikor elmegyek valaki mellett (gyalogos) és a frász jön rá,"
a kerékpározás világnapján? No meg úgy egyébként is nem szép dolog ilyet csinálni.Idézet innen : [Bringa Világnap]
"A kerékpár egyben az emberi fejlődés és haladás szimbóluma. Toleranciát, a kölcsönös tiszteletet, a társadalmi beilleszkedést és a béke kultúráját hirdet."Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
fulton
addikt
válasz Kiskopika #252249 üzenetére
Te meg full előre dőlve kerested a sebességet hol van
sose nyomd fullba dőlve a tempót
Hát jah, ismerős, engem is tekert le még anno így egy srác, 90 fokban ült, mtb féle cucc, és hozta a 30 as tempót. Akkoriban én még csak kapargattam a 27km/h jó esetben, hosszú úton is voltam kimerült és nem bírtam tartani vele... De lényegtelen mert frissen sem ment volna#252250rétisün: Újra lesz fűzve a hátsó kerék. Biztos nem fogom használni kerepelve.
#252255arcitec: Igazad van, majd leszállok és megbiccentem a vállát hogy "szia jöhetek, nem arról erről " ?
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #252254 üzenetére
Nem is beszélve arról, hogy egy igazán jó bringa a gyönyörű racsnihangról ismerszik meg. Ehhh, sose volt még igazán szép hangú kerekem, de egyszer nagyon szeretnék. A Centurion CX-em egészen kellemes volt ebből a szempontból, máskülönben sajnos nem jött be, meg is váltam tőle.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #252254 üzenetére
Sajnos ezek mindig a pakliban vannak egy bringa úton. Tegnap az ellenkezője is, ment a családfa előttem bingaúton (városban), utolértem őket, csengetek, erre a lányka kimászik közvetlenül elém a sávomba..., idősebb úr? csengetek, semmi csengetek tovább... aztán megy középen, elmegyek mellette az út szélén.. még csengettem egy darabig utána..
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz fulton #252256 üzenetére
Én is voltam ma így, -(többször is)- már már füstölt a csengő, szinte meg is állok és mutatom a bringa út mellett ott a szép széles járda. Válasz: Tudjuk.
Mit lehet ezzel így csinálni? De ha elsuhansz mellettük, 1.Még akár fel is lökhetnek. 2.
Nem jó renomé a bringásoknak... Egyébiránt kár-kár, nagy kár, hogy ez a nemtörődöm felfogás van itt nálunk, mindenki le..@. a másikat többnyire ... A sima normál gyalogosok sem - főleg az idősek - nem igazán akarják tolerálni, hogy bizony nincsenek egyedül ..Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
városba szeretnék egy kerékpár, munkába járásra, heti 1-2 alkalommal max.
Amiket kinéztem (használtan). Cube Hyde Pro, régebbi, V-fékes modell, és Singlespeed. Ez egy 28-as szélesebb gumikkal.
A másik lehetőség, egy Csepel torpedo singlespeed, és egy hasonló kategória, a Decathlonos Elops 500. Utóbbi kettő vékonyabb gumikkal van. Városba mennyire kényelmetlen, és veri szét az embert? Persze, egy ideális gondolom egy városi city kerékpár lenne, de nekem ezek tetszenek.
Melyiket ajánljátok? Esetleg más alternatívát?
-
Zoliwrc
aktív tag
Ma "fejreálltam" illetve átfordultam a montival tekerés közben, nem is értjük a jelenséget, az sem akivel voltam. Talpra érkeztem és a bringa sem dőlt el, hanem fogtam az egyik kezemben magam mellett, én menetiránynak megfelelően, a bringa meg ellentétesen állt. Egy favágós részen egy csúzli alakú ág akasztotta meg a biciklit.
Jót röhögtünk és megnéztünk volna egy videót hogy ez hogy lehetett, hogy senki sem volt a földön, a tempó nem volt nagy. Sehol egy karcolás rajtam. -
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok mi a jelentősége a hajtókar hosszúságának?
170mm gyári hajtókar hossz, 1.72 magas vagyok napi 8 órát biciklizem egy ebikeon, van értelme 165mm hajtókarra váltani? -
gordonfreemN
addikt
Na csak hoppon maradtam.
Az 50órás alsó szervíz videó szerint összeszereléskor kellene a szimmeringekre sram butter, azt meg nem vettem, csak olajat.
Esetleg helyettesíthető ez top2000 zsírral, fehér szilikonzsírral, festo pneumatika zsírral (LUB-KB2-SILIKONFREI) vagy csapágyzsírral?[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Gedeon31
addikt
Hidraulikus tárcsafék van a kerékpáromon ,néha előfordul behúzom a fékkart fura kattogó hangot ad. Ezt hogyan lehetne orvosolni?
-
ISThun
csendes tag
válasz fulton #252260 üzenetére
Nekem a nem túl közelről eleresztett “Balról jövök!” felkiáltás egész jó hatásfokkal szokott működni. Inkább fékezek és megvárom, hogy biztosan legyen helyem elférni, mintsem egy ütközést kockáztassak.
Érte már baleset így a feleségem, egy nagy tempójú outis úgy gondolta még befér elénk a szembejövők előtt úgy, hogy nem szólt. Csak azért fért be, mert az asszony vészfékezett, a mögötte jövő belement, cserébe az ezt kikényszerítő illető úgy száguldott tovább az utánaüvöltés ellenére, mintha mi sem történt volna. Szerencsére pár horzsolással megúsztuk.
Úgyhogy óvatosan az ilyen hangtalan suhanásokkal! -
fulton
addikt
válasz Mezga Aladár #252267 üzenetére
-
-
parandroid
félisten
válasz RAiN91 #252263 üzenetére
Hmmm, a Volkswagen legyen, vagy a Lada? Esetleg egy Suzuki? Nem könnyű döntés. Az analógia ebben a sorrendben áll. Látatlanban mindenképpen a Cube, ha nagyon rartyi állapotban van, akkor az Elops a következő, de az is egy (két) kategóriával gyengébb. Csepel semmiképpen, hacsak nem valami tolvajtaszító paripát szeretnél, a it otthagyhatsz bárhol, akár lezáratlanul is.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Nescafé
őstag
sziasztok
Continental belsőnél amire Wide van írva az miben másabb mint a sima?
köszöntem. iPhone 15 Pro , IOS 18 , Fénix 7 Pro Solar
-
RAiN91
őstag
válasz parandroid #252275 üzenetére
A Csepel ennyire gagyi kategória?
-
Fall-N
veterán
válasz RAiN91 #252277 üzenetére
Igen manapság az. Egyedül a millió fölötti eBike kategóriában értékelhető valamennyire, de ott is van jobb.
Az analóg Csepel MTB-k terén a Woodlands 29" Pro lenne a "csúcsmodell" 250ezer Forintért, amiben vicc kategória felszerelés van. Suntour XCT alap rugós teló (még csillapítás sincs benne, de legalább nehéz), ezer éves Tourney hajtás és váltás. Ennyi pénzért szarrá alázza a Decathlon.
Ami viszont tényleg jó, az az alu fixi/outi/városi RoyAL, TorpedAL vázak. Városba jók, de inkább klasszikus geometriájuk van, nem modernek.
Szerk.: Van Woodlands Pro 2.1 Alivio váltással és szintén alap XCR telóval, 315ezer Forintért. Szintén no comment.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fulton #252258 üzenetére
trrrrtrrttttttttttrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrtttrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
gergo5991
őstag
all wings ülés..ez már volt itt? esetleg valaki próbálta is már?
-
-
flash-
veterán
válasz Dark Archon #252194 üzenetére
na ez jó ötlet, szerelőhöz vinném ugye (mert sor is cserélve lenne) ő meg gondolom nem fog waxolással szarakodni nem is várom el tőle megcsinálom én akkor inkább előre azért kérdeztem.
RAiN91 :"Sokkal keményebb az előbbi kategória?"
azért ez valamennyire megszokás kérdése is,aki a montihoz szokott alacsony nymáson annak pattogós lesz a 35c külső is,de 35c trekking külső és 28c outi között viszont már nincs sok különbség főleg ha jó guminyomást lősz be, legalábbis én nekem ez a tapasztalatom, viszont az is hozzá tartozik a dologoz hogy a 35c külsőmet 6baron(maxon) használtam a trekkingen és borzasztó kényelmetlen volt,dehát akkor még azt hittem hogy ez kell mert csak így a gyors, a 28c outit viszont igaz hogy 6.5 baron használom de ugye mivel ez keskenyebb ezért ez a fél barnyi többlet mégis puhább érzetet jelent(nagyobb a külső süllyedése itt mint anno a trekkingnél volt nálam)[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Mr. Erikszon #252266 üzenetére
Nincs.
GordonfreemN...nem.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ijk
nagyúr
Férfi kerékpárnál milyen fel-leszállási metódust alkalmaz akinek gyerekülése van hátul? Eddig mindig ülés mögött dobtam át a lábam, most a vázat lépem át, ami felszállásnál még megy is, de a leszállás az igencsak kihívás így.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
fulton
addikt
válasz parandroid #252278 üzenetére
Na de ilyen titulust, plátói legyünk renecáncok
Jó a csepel, véletlenül van egy eladó 500e[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
na ez jó kérdés ha nincs magasan a kormány akkor a lábadat átemelheted a kormány felett körivbe (itt 49 nél) bár szerintem ehez nem is kell dönteni a bringát!) és akkor nem kell dönteni a bringát mert ugye gondolom az se játszik bár ha a gyerek be van csatolva akkor valamennyire talán be tudod emelni a lábad a felsőcső felett ha bedöntöd a vázat
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Na ez jó kérdés. Asszony alacsony átlépésű Cruiser biciklijén van a gyerekülés és megszokásból én is át akarom tenni a lábam hátul, de nem megy. Férfi vázra emiatt nem is tennék gyerekülést. Akkor vennék inkább egy női vázas, régi MTB-t vagy trekkinget bagóért. Mondjuk utálok is menni a biciklijével. Nagy ritkán szoktam, ha valamiért nekem kell oviba vinni a gyerkőcöt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
döntöd a bicajt, és fél lábon állva hajlítva a térdet átemeled, anélkül, hogy közben orrbarúgnád a trónörököst. ne felejtsd el a hátsó tengely fölött csücsülő 10-20 kilós sivító ballaszt nyomatékának ellentartani a kormányon.btw ezért is vettem utánfutót. meg a gyerek is összehasonlíthatatlanul jobban szereti. viszont annak más hátrányai vannak.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz flash- #252289 üzenetére
a gyerek súlya úgy emeli ilyenkor az első tengelyt, hogy a felsőcső figyelemreméltó sebességgel csapja szét a zacsit és a mogyorókat. been there, done that.
hidd el nekem, nem akarod ilyenkor elengedni a kormányt, sőt, nyomni fogod lefelé, különben hanyattesik a gyerek a rákötözött kerékpárral együtt.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz parandroid #252293 üzenetére
sajnos egy bizonyos súly felett már csak a hátra szerelhető használható.
-
őstag
válasz parandroid #252257 üzenetére
Azért a zalai mavic-od nem olyan rossz...
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
parandroid
félisten
-
őstag
válasz parandroid #252297 üzenetére
pedig jó az....
Azért remélem idén még elugrunk vele egy lángosra a vadására..
Szóval kapjad össze magad... ez parancs(droid).............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
nagyúr
válasz parandroid #252296 üzenetére
az van, de közútra, forgalomba három évesen még nem küldöm be.
-
flash-
veterán
tervezek egy gyöngyös - kékes tekerést outival,
látom mátrafüredig van bringaút, az addig jól haladósan járható is? vagy ha szeretnék "gyorsan" haladni érdemesebb aszfalton,vagy nagy a forgalom? nyilván nem a KOM-ért megyek de ha már betervezem hozzam ki magamból amit tudok aztán hátha 75 perc alatt felérek végig laktáton-(de szerintem inkább lthr felett végére tuti).
(jah ,igen most volt tour de mátra,de az most nem játszott nekem)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest