- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- (kiemelt téma)
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-23 19:33 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
stickermajom
addikt
Pár kopó-fogyó csere után ma elővettem a Metát egy apró körre, mert mióta megvan a csalós gyakorlatilag nem is mentem vele. Hogy ez mennyivel mókásabb, mint az ebike.. Hogy ez a súlykülönbség, vagy az eltérő karakter azt nem tudom, de teljesen meg lehet vele őrülni. Marad a flottában továbbra is, újra belezúgtam.
Persze az ebike is jó, mert megcsinálok vele háromszor annyi távot adott idő alatt, szóval az is kell. -
stickermajom
addikt
Télen, rövidebb, vagy hűvös időben letolt nyári menetnél nem, olyankor csak szellőztetem, de amint itt a tavasz, kora nyár, már gyakran a só is kiül rajtuk itt-ott egy 2+ órás menet után...amúgy pedig 2, de max 3 menet után biztos ki kell mosnom, ami egy 50+ezres ruhadarabnàl nem lenne valami költséghatékony.
...ami az alsót illeti, 2 óra után úgy beleizzadok, hogy több rajta az átázott rész mint a száraz.(szinte csak pamutot hordok, másikat egészsegtelennek érzem, kidörzsöl). Amúgy meg akaratlanul is de most éppen elindítottad a "#betétestcsakalsónélkülhordunk" threadet. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak hogy a szag-gate botrányhoz hozzáadjak: [link] Ugyan elvileg mosható, de a protektor nem vehető ki belőle és a mosógépet is szétveri, úgyhogy ritkán kerül mosásba. Alsógatya persze van alatta, de így is koponya nyitós a szaga.
Térdvédő ugyanez pepitában. Az ilyen csodasprayk semmit nem érnek.
A hokicuccokkal viszont egyik sem ér fel, azt háborúkban is be lehetne vetni, csak tiltják a nemzetközi egyezmények. -
stickermajom
addikt
Olvastam olyat, hogy a sram fék kizárt a fékfolyadék miatt. Miért :F
Én írtam. Minek szarakodjak DOT olajjal is, mikor nekem semmi bajom a Shimanoval?
Lehet gravelen megbánom majd ezt, GRX-el nincs tapasztalatom, majd kiderül.
Fékbetét/tárcsa ügyben sem tapasztaltam semmi rosszat, 2 kivételem van:
1. Hamisítvány Sh! hűtőbordás betét lefüstölt.
2. RT66 vibrál, de az sem sül meg.Annyit vettem észre, hogy gravelnél ha durva terepen jövök le, sokkal többet fékezek, mint montin, ezért lehet többet kap.
De nekem mindent elmond, hogy a hanyatlónyugati gravity-s kolléga nem panaszkodik még az alsóbb kategóriás Shimanora sem, pedig nála kap terhelést rendesen, nem is lepkesúllyal.Egy negatívum eszembe jutott! A Deore-n még sasszeges a fékpofa rögzítése és az zörög kicsit. Lehet majd fúrok bele menetet.
De amúgy a parkozóson is csak M7120 van, bár az 2mm vastag Galfer tárcsákkal, zöld gyantás Galfer betétekkel. Működik, egy fékkar cserém volt, mert elszakítottam azt a túlnyomásos membránját. Lehetett volna csak membránt is cserélni, de így egyszerűbb volt. A betétek mondjuk kemény 300-350km-t bírnak.
-
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
Átlag felhasznállásra minden jó. Papíron könnyűek, mert alacsonyabb a betét/tárcsa (sramok 14 millisek ha jól tudom).
De ha agresszívebben/szintet mész, sokáig feltartanak vagy nehezebb vagy, akkor ezeknek úgy látom sokkal hamarabb elérik a határait, mint bármi másnak.
A betéteiket se szeretem a japánoknak, az olcsók szerintem szarok, az icetech tárcsákat meg a fentiek miatt nem csípem (bár a montin is az van). Egyetlen más gyártónál sem használtam (nincs is?) alumínium szendvics szerkezetű tárcsa, és nem is volt velük sosem bajunk. 99% ugyanazokbana hegységekben ugyanúgy használom, haosnló bringákon a fékeket, így nem 1:1 összevetés, de szerintem összehasonlítási alapnak megteszi.De hogy 10,5mm magas betét a 14mm magas tárcsával ki szerint volt jó ötlet, nem tudom. Igaz, az RT64 meg baromi keskeny, az meg gyárilag a korábbi Sparkomon volt, az ugyanekkora baromság volt.
A régi simi betétek meg 16milisek, ezt használják Promax, Tektro, minden kisebb márka. (RT70 azért került fel, mert az normális felületű, meg mert esztétikus, meg olcsó volt használtan centerlockosban
)"De ha agresszívebben/szintet mész, sokáig feltartanak vagy nehezebb vagy, akkor ezeknek úgy látom sokkal hamarabb elérik a határait, mint bármi másnak. "
Hát figyelj, nem tudom. Egy egyszerű narrow RT66 van a csalóson, bringával együtt elérem a 110kg-t, és nem túrázós tempóban megyek ilyeneket:

Azon kívül, hogy SRAM-ként azonosítja magát a fémes betéttel (visít), gond nélkül teszi a dolgát a BR-M6120-nal. Nem kellett semmi szárnyasbetét csoda sem, csak az elsőt cseréltem egy lila Galfer gyantásra. Nekem eddig bejött ez így.
-
stickermajom
addikt
Mtb fékpofa magában is jó lenne - ha beleférne a GRX-be.
B terv, hogy leszed a 14milos betét hosszából, hogy jó legyen grx-be. Világ faxsága ez a 14 milis tárcsához 10,5mm betét... konkrétan kilátszik a dugattyú alja
INTELligent: Egyesek szerint nem, de ha rendes terhelést kap, azbösszes iceteches szendvicses tárcsa behullámosodik melegen - jellemzően 1-2 percre. Etyeken pár km-ig töknjó volt mint már hónapok óta, közepe előtt istentelenül belevert a tárcsa a fékbetétbe, fél órán át idegesítően erősen/hangosan, azóta csak kicsit ér neki. Semminek nem ért neki, sőt, ott még szintet se tudtam jönni (mert hát alig volt), elég bosszantó.
Mtb kivételével mindog olcsón akarom megúszni. Már ezeknél is megtanultam, következőleg nem lesz shimano cucc a bringán, főleg fék. Főleg a gravelen. Összes acidot hayesf, tektrot csak simán használtam, soha semmi bajuk nem volt.
Ennyire szarok a nem montis Shimano cuccok? Azon kívül, hogy a fémes betétjük visít, nem volt különösebb gondom a 4 dugós SLX-szel, a csalóst emiatt már direkt Shimano felszereléssel kerestem. Pedig aztán én
bzi vagyoksokat fékezek. -
stickermajom
addikt
Te én már annyit szívtam ezzel, hogy meguntam. Igazából akárhogy van beállítva, fog. És akármilyen jó is, egy idő után megint cicereg, de aztán abbahagyja. Most ez a fémes betét elöl egyelőre nem tűnik rossznak, de már nem merek elkiabálni semmit. A lényeg: ha nincs nagyon félreállítva a nyereg, akkor majd hozzákopik a betét a tárcsához úgyis. Ha nagyon nem, azt meg úgyis észreveszed

Cicereg? Sikít! [link] Hátul fémes Shimano van, bármit csinálok visít fékezés közben.
-
stickermajom
addikt
New felni day!
Elhoztam az EX511-et, mert tényleg kvázi új. OEM szett, szóval nincs ronda piros decal sem. Még nem az új 72DEG féle DT350, hanem a régi Ratchet EXP, de ahhoz pont van 54T racsnim, hogy mérges darazsat varázsoljak belőle.
-
stickermajom
addikt
Na ez baba! Gratula! Számolj majd be róla, ha megjött!
-
stickermajom
addikt
Ez hanyadik bringa lesz?
Bár most én is rendeltem egyet, megszületett egy évek óta halogatott döntés, de még várnom kell rá, mert egyelőre csak teszt bringa van belőle, most kerül majd gyártásba.Mi lesz?
-
stickermajom
addikt
Insert kell bele.
Van, 0km-es korától.
Mondom fos, nyeklik-nyaklik, lelazulgatnak a küllők. -
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
Elitewheels esetleg Ryet. Mindenképp Ratchet rendszerű hátsó aggyal.
Mondjuk nemtom abban a szakágban van e bármi értelme a karbon felniknek...asszem olvastam/hallottam valahol, hogy gravity szakágan sokan aluval mennek inkább...Az biztos hogy ha alacsony nyomáson odavered rendesen, akkor ez másképp nyekken, mint az alu.
Nem véletlenül hívják catastrophic faliure-nek, egész jól leírja mi várható utána![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként a ZTTO gyárt enduro kerékszettet alufelnivel, olcsó mint a szemét (≈$200), de nem tudom mit bírhat...Végül kicsit lehet átesek a ló túloldalára (megint), ha minden igaz holnap felkapok egy DT Swiss EX511-t. Elutazunk a hosszúhétvégére és a közelben egy srác árulja a szinte új szettet DT350 aggyal, mert ő közben karbonra váltott. Egyszerűen nem tudtam ellenállni a promo szövegnek, hisz pont rólam szól: "Developed for the fastest EWS rider"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kár hogy ilyen csiricsáré matricája van, hagyhatták volna simán feketén.
-
stickermajom
addikt
de 12x157-tel futnak a bringáik hátul
...az a szuperbúszt?
-=RelakS=-...gyári hibás, rosszul öntötték ki a középső mintát.
Mennyi volt, kétezer?
(amúgy meg egy szavazat innen a 2 piros nyílra, de a korábbi gumidat nézve majdnem mindegy mert hamar szövetig koptatod a rossz irányba mutató közepét
)Igen, akár 3” gumi is befér! Csak nem az én vázamba.
-
stickermajom
addikt
Igen, erről jut eszembe, melyik volt az a genyó, amelyik megvette előlem a dekás bringát?! Osztrák dekából is kihúzták (nyilván túl sok nem volt belőle, és oda szállítják, ahol megrendelik). S a Di2 verzióból sincs már méret.
Többet se fogom itt reklámozni, mit szeretnék venni
Szemetek!
Biztos valaki ballag az alsó tagozatból.
-
stickermajom
addikt
Elitewheels esetleg Ryet. Mindenképp Ratchet rendszerű hátsó aggyal.
Mondjuk nemtom abban a szakágban van e bármi értelme a karbon felniknek...asszem olvastam/hallottam valahol, hogy gravity szakágan sokan aluval mennek inkább...Az biztos hogy ha alacsony nyomáson odavered rendesen, akkor ez másképp nyekken, mint az alu.
Nem véletlenül hívják catastrophic faliure-nek, egész jól leírja mi várható utána![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként a ZTTO gyárt enduro kerékszettet alufelnivel, olcsó mint a szemét (≈$200), de nem tudom mit bírhat...Azt mondod lehet én is titániummal a vállamban ébrednék utána?
Knolly bikes épp felszámolás alatt áll, 25-én zárul az aukció a cuccaikra. Tőlük vettem a telót novemberben.
Láttam is jó kis Spank és i9 kerékszetteket, de 12x157-tel futnak a bringáik hátul.
Lehet ezért a baromságért mentek csődbe.
Egy Fox 38 Factoryt még figyelgetek azért. Nincs róla semmi infó, de egyelőre ~80k HUF-on áll a licit, annyiért nagy duzzogva elfogadnám. -
stickermajom
addikt
Kici kínaiak gyártanak enduro felniket is? A csalós eléggé underwheeled, tavaly már futottam egy kört a centrírozással, de idén is eddig minden tekeréskor lelazult egy-egy küllő. EX1700 tetszene, jó a DEG72 is, de így szezon közepén heroin árban megy. Annyiból hátha lenne karbon, csak nem tudom merre keresgéljek.
-
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
Igen, tudod azzal a PTFE-vel, de csak mosás (ne adj isten ázás) után és csak a forgó csapoknál 1-1 olyan fújást ahol éppen csak odaköp egy csepp vékony olajat a szalmaszál, melyet azután beszerelt aksival kissé bemozgatok, majd alaposan szárazra törlöm az egészet. Korábban az XT-t a görgőknél is fújtam, de azt tapasztaltam, hogy a zárt csapágyból kvázi kimoshatja a zsírt, így oda nem ajánlom...mint ahogy egyetlen zárt csapágyba sem.
stickermajom...biztos jó, de mivel az árkülönbség (és maga az egész) nem akkora tétel, én az Elite Sealed-et ajánlom, melynél a házban egy második héjban fut a szál...az rendkívül jó. 
Mondjuk nálunk 60%-kal drágább az Elite Sealed.
-
stickermajom
addikt
Bowden/bowdenház vonalon mi most az ajánlott? Az enduron cserélném mindkettőt, jó lesz ez a Jagwire Pro kit nekem? [link]
-
stickermajom
addikt
A lényeg: nem kell megvárni konkrét orvosi diagnózist, minél előbb el kell kezdeni a tornát.
+1
Ide is bedobom a Dynamic Cyclist appot, nekem nagyon bevált...természetesen jutalékért promózom, de értelmetlen bingás szarokra fogom elverni az utolsó fillérig
-
stickermajom
addikt
köszönöm a tippet akkor keresek egy gyógytornászt.
de lehet előtte elmegyek egy ct-röntgenre legalábbis úgytudom gyógytornász is az alapján dolgozik hogy mi a diagnózis.montira egyenlőre nem tervezek, most az országutin van, az biztos hogy görgőn baromi jó főleg az erg mód. azt mondjuk nem tudom hogy a van rysel d100 mennyire pontos de a legjobb dolog a görgőzésben nekem az erg.
A röntgen sokat nem fog megmutatni belőle, max ilyeneket hogy eltört (nyilván nem), előrehaladott porckopásod van, vagy valami elváltozás a csonton. A szalagok állapotáról és a porc esetleges apróbb sérüléseiről például semmi nem fog látszani, pedig valószínűleg az a legfontosabb.
A gyógytornász látott ezer térdet életében, el fogtok tudni kezdeni dolgozni képek nélkül is. Néz egy mobilitást, aztán lehet a térd körüli apró izmok erősítését csinálni kontrolláltan, illetve a nyújtásokat. A lényeg: nem kell megvárni konkrét orvosi diagnózist, minél előbb el kell kezdeni a tornát. -
stickermajom
addikt
térd probléma:
2 hete le kellett guggolnom(félig guggoló pozicióba és úgy maradtam pár másodpercig mert fotóztam) aztán miután felálltam és eltelt pár másodperc fájdalmat éreztem a térdemben.(patella környékén) azóta fájdogál.nem erősen de pont annyira hogy kellemetlen főleg az hogy most akkor mi lehet.
sétánál állásnál nem gond de lépcsőzésnél érzem jobban és bringázásnál olyan z3 körül már érzem..ez szerintetek mi lehet és mi a megoldás? vártam 2 hetet hogy ne terheljek rá de nem nagyon javult tekerjek inkább továbbra is mert ha eddig nem javult akkor továbbra se fog?
kenem mindennel de sokat nem használ.más:
wattmérő kérdés:
na én is becsatlakoztam a wattmérős közösségbe (4iiii precisision 3+ bal karos mérőlett a mérőm)
térdem miatt csak pár km-ert próbáltam az utcába de egy valami azóta nem hagy nyugodni.
próbáltam egy bizonyos wattot tartani mondjuk 120 de a 3s mérésnél is ingadozik eléggé. 10-20-al fel le a mért adat.
gondolm ez ilyen. kérdés tehát: watttra így a gyakorlatban hogy kell edzeni ti hogy csináljátok? mert nem mindegy hogy mondjuk ftp 100%-án mész vagy mondjuk 5-10el többel (görgőn legalábbis baromira érezni azt ha ftp 100% helyett 105%-on megyek, pulzus egyből 10el több és sokkal gyilkosabb is..)
vagy jobb ötlet ha beállitok mondjuk ftp intervallnál olyat hogy kör átlag wattot mutassa és inkább csak azt nézzem mondjuk egy 10-20 perces ftp 100%-án végzett intervallnál?
vagy a 10s-30s kijelzés a megoldás? nektek mi vezet-vezetett célra ebben a témakörben?Gyógytorna!
-
stickermajom
addikt
2007-ben raktam össze utoljára bringát, aztán sokáig nem követtem a fejlesztéseket. Akkor csillant fel a szemem amikor megjelentek a 29er bringák. Eldöntöttem, hogy egyszer veszek egyet. Plusz szerettem volna fullyt, tárcsafékekkel. A héten végre összejött egy kocka 177 személyében
A rugóstag ill a villa beállítása most még kicsit pilótavizsgás, de próbálok rájönni a pontos működésére.
Pedálból most valami alja van rajta, félig spd félig platform, de már úton a race face.
A gyári cube nyerget is lecseréltem egy egyszerűbb és olcsóbb, de sokkal kényelmesebb és nagyobb méretű Velora.
Jessz, még egy hintaló!
Király! -
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
Hát ez az, a szinesfémnek bár nem ropog a középcsapágya, oJan nehéz, hogy villástargonca kell mozgatásához.
Nem tudod te mi az a ropogás.
[link] -
stickermajom
addikt
Ne aggódj, hamarosan nálatok is protein lesz minden.
Itt pár hónapja kezdődött, tömegével lepték el a polcokat a fehérjekészítmények. Costcoban két hatalmas sor tele: fehérjés csokik, fehérjés kávék, fehérjés joghurtok, fehérjés chipsek, fehérjés a minden is. Minden termékre hatalmas betűkkel ráírva, hogy hány gramm van benne. Még a Starbucks/Tim Hortons vonalon is tudsz extra fehérjét kérni a kávédba. -
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
Cipőnél az egyik kicsit el van tolva, mert így találtam kényelmesnek, de amúgy saccra ugyanaz. A csalóson kicsit poros a pedál, a másikra most raktam fel tegnap, az gyakorlatilag fémtiszta. Előbbi már ment azért 200 km-t, az "új" 1-2x volt használva a gazdája szerint. szóval az is lehet hogy a meglévő azért nem olyan határozott már.
-
stickermajom
addikt
Azokat nem,sőt egyiket már elhullattam.
...ami a pedálodat illeti, van kis (talán hármas) imbuszcsavar mindegyik pedál mind2 oldalán ahol beállíthatod a rugófeszességet amolyan kattanásonként, így megszámolhatod, hogy egyformára állítsd...vagy ahogy szeretnéd. +/- jellel van ellátva, egyértelmű.Jaja, mind a négy darab pedálon, mind a négy oldalon ugyanannyi a klikkes előfeszítés. Egy darab klikk. Az enduron bármilyen oldalon perfekt, a csalóson bármelyik oldalon "nem tiszta". Nem tudom jobban megfogalmazni, az enduron a becsatolás az egy határozott klikk, rögtön rátalálok, kifele úgyszintén határozott az oldás. A másikon mindkét művelet nyúlós.
-
stickermajom
addikt
Hát szerintem amíg a teljes betét felfexik, nem lóg le sehol és az nagyjából a perforált részre is esik (mely szerintem nem csak hőelvezetés miatt olyan hanem kvázi borotválja is a fékbetétet letisztítva róla minden szennyeződést, gyors aszfaltos lefeléken hallom is amint zsizseg a tárcsa a betétek szorításában🤔) addig rendben van.

Tin......én így végeztem már 2, 3x, jó lett. [link] A gravitáció mikor már tiszta olajat hozott ki alul a féktestnél a tölcsérbe utántöltött friss olajból, fecskendővel megnyomtam fordítva is kicsit visszatöltve a majdnem üres tölcsért amíg sem piszkos olaj, sem buborék nem jött. Arra figyelj a törlcsérből sose fogyjon ki teljesen a folyadék így biztosítva a buborékmentességet.
Szerk. közben nézem, hogy itt csak légtelenít afaxi...vagyis elején tölcsér fel, megtölteni, féktest le, leeresztőcsavarra tömlő, vége bele valamibe (nejlon, palack, akármi) és mikozben nyitogatod a csavart töltögeted felül a folyadékot míg alul tiszta jön...majd utána ami a videón van. Annyi, hogy én nem szoktam csurig tölteni a végén, sőt picit ráfogva a fékre teszem vissza a fékkaron a csavart és zárom a rendszert így kerülve el a túltöltést. (BR-M8100)És minden alkalommal cseréled a kis gumikupakot is?
Más: adott két pár PD-M8120, mindkettő új gyakorlatilag. Ugyanazzal a cipővel, ugyanolyan előfeszítést alkalmazva az egyiknél a becsatolás jóval kevésbé határozott, illetve a kilépés sem "tiszta". A másik perfekt. Ilyenkor mi van?
-
stickermajom
addikt
Na, sehol sem jegyzettek, ki, mennyit tekert?
De még amolosinás hotdog is jobb a horvátoknál
Nulla. Háromszor öltöztem fel, háromszor szakadt le az ég.
-
stickermajom
addikt
Igen 45 szeles kb. Csak mivel rucskos a gumi gondoltam ha jobban felfujom javul a gordolesi ellenallas...🤷♀️
spd pedal annyit szamit h az egyik labammal nyomom mig a masikkal huzom a pedalt?! Ez mennyi pluszt adhatna?
Gondolom a pedal plusz cipo boven uti a 100+ osszeget...
Amugy azt figyeltem meg h az uj gravel kerekparok pedal nelkul szerepelnek a kepeken. Ez veletlen?
“Gondolom a pedal plusz cipo boven uti a 100+ osszeget...”
Használtan Marketplaceről PD-M520 meg valami olcsó dekás cipő elég kipróbálni szvsz. Vagy ha van gusztusa az embernek, akkor cipő is mehet használtan.
-
stickermajom
addikt
Nem, úgy tűnik te nem érted (megint). Mondhat neked az AI bármit, a valós tapasztalat az, hogy rengeteg pálya elérhető: hivatalos és nem hivatalos egyaránt, és nincs sehova kivezényelve a hadsereg.
Nem a tilcsukbe megy, hanem a párbeszéd és az együttműködés. Van, hogy egy nem hivatalos pályából hivatalos válik, és van hogy alternatívát építenek a nem hivatalos helyett és egy rendszer részévé teszik.Ehhez képest most úgy néz ki, hogy valami klimaxoló picsánál beragadt ez a téma és sikerült elérnie, hogy megint valami ész nélkül tiltva legyen. Nincs párbeszéd az egyesületekkel, nincs megoldáskeresés, csak újból valamit erőből átnyomnak. Na ezért balkáni.

-
stickermajom
addikt
Mellékeltem választott hazád "begyöpösödött balkáni" hozzáállását a témában:
Downhill (DH) mountain biking is permitted in Canadian National Parks, but it is strictly regulated to designated trails only. You cannot ride off-trail or build unauthorized features. Popular designated DH or challenging biking areas exist in parks like Banff and Yoho, but riders must follow all posted regulations.
A Kevélyek ugyanis természetvédelmi terület, engedély nélküli ösvényekkel.
Egy dologban igazat kell adnom Neked: valóban kicsit balkáni ország vagyunk, mégpedig amiatt, hogy eddig megtűrték a DH-sokat ilyen területeken.Kultúrdéhás eddig is bikeparkokba járt gondolom

AI szépen összefoglalta neked, a gond csak az hogy nem igaz. Rengeteg unsanctioned pálya elérhető xczni és dhzni egyaránt és meglepő módon nem őrzik fegyveresek őket.
Gyanítom amíg a természet hős őrei a terepjáróval feljutottak a VIP (very important pálya) őrzési területre több kárt csináltak a hegyen, mint egy random ösvény használói a szezon alatt. Ráadásul ez nem is dh vs. nemdh téma, merthogy a főni legutóbbi találkozásunk alapján nem egy dh-s arc, mégis piszkálták. -
stickermajom
addikt
Sziporkázol reggel korán,még a munka ünnepén is.
Más...tegnap több részem volt vadőrökben mint hosszú kerékpáros pályafutásomon...összesen. Kevély "bejáratánàl" (Sadove, Barackos utca végétől ~300m) ott portyáztak a második kanyarban, hárman, 2 férfi meg egy nő, egyik Romulus tempóban, maroklőfegyverrel oldalán, terepjáróval arrébb parkolva, és érdeklődtek tudom-e nem szabad ott kerekezni. Végül, természetrongálóktól (èrtsd maguknak szerszámokkal keresztül-kasul pályát készítő déhások) való heves elhatárolódásom láttán utamra engedtek azzal a "jó tanáccsal", hogy a széles kövesről le ne szálljak...vagyis rendesek voltak, nem keménykedtek, fölényeskedtek, semmi. Kénytelen voltam néhány ösvényemet kihagyni, nem volt ingerenciám egész nap velük trécselni, inkább a nyugati oldalt fedeztem fel az díszlet Egri vár körül...aztán hazafelé újra feléjük kanyarodtam, éppen szedelőzködtek levonulni, köszöntem ilkedelmesen és méltattam rugalmasságukat, majd visszakanyarodva fel, egy már kevésbé egyértelműen engedélyezett kövesen összefutottam negyedik társukkal, szintén terepjáróban.😬...neki is magyarázkodtam egy sort, hivatkozva társaira, akikkel már kvázi kebelbarátok vagyunk, aztán ő is rendes volt és fejét csóválva megkért ne lejtőzzek a mesterséges pályán. Amúgy én azon 1x csurogtam le valamikor egy éve, de elég is volt, mert felét toltam.
Vége...Én azt hittem április 12-vel eljön a kánaán, de nem történt csoda: ugyanaz a begyöpösödött balkáni ország maradt.
Remélem azt is nézik, hogy az a Karen milyen akadályokat húz be a pályákra. -
stickermajom
addikt
"Hasonlo... en sokszor azt is elfelejtem h huztam e fel reggel zoknit vagy sem...🙄🤣"
van rá egy jó trükköm, minden nap le kell fényképezni a zoknit, miután felhúztad.
De mi van ha elfelejtem lefényképezni?
-
stickermajom
addikt
Biztos hogy nem úszod meg.
Pont egy hetes történet, és nem az egyetlen:
Szabi kivesz, AXS aksik feltöltve, lánc levakszolva, mezzsebek kitömve indulás a Pilisbe, eljutottam kemény 1 kilit, nyomkodom nem vált, telefonos app szerint jó minden, 10 perc után meguntam a 10 fokban és viharos szélben a molyolást, mentem haza.
Kiderült a 2 gombelem /2032/merült le a fékváltókarban, persze otthon csak egy volt.
, bekurtam az egészet a sarokba azt kimentem futni....
Na ezt tuti beszopnám én is évi pár alkalommal.
Tetszik amúgy az elektromos váltás, de nem nekem való. Általában az utca végéből szoktam visszafordulni szemüvegért/sisakért/cipőért/vízért, amit éppen otthon felejtek, el tudom képzelni mi lenne ha még erre is kéne figyelni.Ráadásul a csalósnál ugye a 200. km-nél ütöttem el a váltót egy faággal annyira, hogy a szerviz sem volt képes megoldani. Egy idő után feladtam, rendeltem aliról picipénzért egy új XT-t és azóta tökéletes. Elektronyossal nagyobb lenne a kár.

-
stickermajom
addikt
Igazán átcímkézhetted volna szegény gyereknek.
Most rögtön csökkentsem az értékét?
-
stickermajom
addikt
NBD a kölyöknek. Remélem ez nem a törős fajta.
-
stickermajom
addikt
Eszemben sincs az ebike ellen küzdeni, sőt. Én az autók ellen szeretek küzdeni, miszerint lakott területen belül (helyesbítek: lakóövezetben) a tömeges autós közlekedésnek nincs helye, de legalábbis elsőbbsége nem szabadna legyen semmilyen formában. Szóval a pedelec remek dolog. Sőt, jobbat mondok: az elektromos robogóknak is igenis el kell terjednie, mert az is fantasztikusan jó dolog, amikor egyáltalán nem kell tekerni, és mégis halad. A rájuk vonatkozó szabalyozás meg eleve létezik, segédmotoros kerékpárnak hívják őket, kell hozzá jogosítvány, biztosítás, meg rendszám, és akár 30-cal is mehet! Sőt, 45-tel is! Csak kissé le van maradva a szabályozás ezügyben.
vakablak: Ha magasabb lenne a megengedett sebesseg, a pedeleces akkor is útban lenne, csak akkor nagyobb vmax-allenne ön-, és közveszélyes, ami mindenkinek rossz. Aki útban van, az nem azért van útban, mert lassú, hanem mert rutintalan, bizonytalan, vagy egyszerűen fejben (döntéshozatalban, helyzetfelismerésben, reakcióidőben) lassú. De ugyanez a jelenség minden járműkategória esetében fennáll.
p
Hetek óta tartogattam, hátha feljön a téma:
-
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
Én is voltam Kínok Kínján. Lyó is volt, meg nem is. Előző nap tartottuk kisfiam 3. születésnapját és kicsit sok lett a pizza&bor, úgyhogy én rendkívül rossz alvás után vágtam neki a közel 3 órás útnak Esztergomba. 10-kor volt a rajt, 9-re értem oda. Öltözéssel, pakolászással megvoltam 9.20 körül, szóval lett volna idő bőséggel bemelegíteni. Kábé 10 perce melegítettem, mikor jelzet a vészjelző, hogy budit kell keresni. Úgy 9.50-re keveredtem ki onnan, beálltam a rajtba. Sebinek integettem, jópár sorral hátrébb voltam.
Mivel nem készültünk segítével, én bekevertem 800 ml-es kulacsba 220g ISO-t, meg vittem 800 ml vizet, 2 zselét. Öltözés közben megittam 600 ml, 50g-osra kevert ISO-t, közvetlen a rajt előtt meg egy dekás zselészeletet. A 220g ISO és egy zselé ment le a versenyen, de a végén már nem kívántam egyáltalán. Szerintem még egy zselét meg kellett volna ennem.
Szóval 10-kor elrajtoltunk, jobb is, hogy nem melegítettem sokat, mert az eleje gyakorlatilag azzal telt. Olyan 25 percet ment körülbelül egyben az eleje, amikor mi elkezdtünk leszakadni Sebiék csoportjától. A mászás tetejére 1,5 percet szedtünk össze. Lejtőzni szeretek, viszont sajna egy hosszú egyenes lefelével kezdődött, ami az tömegemnek nem túl kedvező, úgyhogy vártam nagyon a kanyargós részt, ahol össze tudtam szedni magam és felértem a boj elejére, beállítam egy nagyon erős srác mögé, aki vitte szinte végig sík, kamusík szakaszt. Bánomi áttörésnél sikerült leszakadnom tőlük, az elég sok energiát kivett belőlem, hogy síkon visszaérjek az erős srácokra. A második mászás is jól ment (első 26 perc, második 27 perc lett). Itt már figyeltem rá, hogy a csoport elejéről indítsam a lejtőzést, mert tudtam, hogy a nehezek elhúznak majd rögtön és be tudok állni valaki mögé. A mászás vége amúgy pont kedvezett nekem, azt vettem észre, hogy ilyen 4% meredekségig nekem kifejezetten kellemetlen volt tartani a tempót a többiekkel, aztán 5-6%-tól fordult a kocka, ott már tudtam lazítani picit, egyedül ott ér valamit, hogy könnyű vagyok. Harmadik kör hosszú mászás megkezdéséig nem is volt baj, úgy éreztem jól vagyok, de sikerült a boly végéről befordulni az erdészeti útra és úgy megrúgták a többiek, hogy a fekvőrendőr előtt már le voltam szakadva. Az előző két kör alapján tudtam, hogy képtelenség visszamászni a bolyra, sajnos mögöttem nem jött már senki, akivel össze tudtunk volna dolgozni. Így hát egyedül teljesítettem az utolsó mászást, motiváció már nem sok volt abban, hogy tapossam (33:45 lett a 3. kör mászása). Lefelét teljesítettem, még ott se ért fel rám senki, úgyhogy megálltam egy sárgát is dobni, már nagyon kellett. Még mindig nem ért fel rám senki, úgyhogy muszáj volt egyedül lenyomni a szeles részt, az az utolsó 5 km baromi kellemetlen volt. Egyedül érkeztem be, nem volt kivel versengeni. 03:35:31 lett az időm, kategória 12. abszolút 47. hely. Nagyon sajnálom, hogy elfogytam az utolsó körre, jó lett volna még azt a ~fél órát kibírni, hogy a vége is izgalmas legyen.
Ami bennem volt, az biztosan kijött, mert kaptam új FTP-t az intervalstól, meg legjobb fél óra teljesítményt is. Szerintem azon kell dolgoznom, hogy ne 2,5 óra után pukkanjak ki, hanem kibírjam ezt a 3 óra 10-15 perc körüli időt. 2,5 óránál a Garmin szerint még 220 watt volt az átlag teljesítményem, ez volt elég a második bolyban maradáshoz (akik húzták ezt a bolyt igazi állatok lehetnek, kereket tartani is kihívás volt).
Nagyon jó élmény volt ilyen sok bringással ennyi ideig együtt tekerni, figyelni kell minden másodpercben, 100% fókuszt igényel. Nekem ez volt a második mezőnyversenyem, szóval tök váratlanul ért például, hogy
- valakinek felkapott a kereke egy óriási botot és a sisakomon+szemüvegemen csattant
- mezőnyben elszórta valaki a kulacsát és azt kellett kikerülni, hogy ne perecelj
- kaptam az erdészeti úton valahogy gallyat a hátsó küllők közé is, szerencsére azt kidolgozta magából...aztán várt rám újabb 3 óra vezetés, majd át is vehettem a gyerekeket feleségemtől, hiszen egész nap ő volt velük
Olyan fáradt vagyok, mint a kutya. Szerintem ilyen messzi versenyre nem fogok menni, ez nem embernek való nap ilyenkor. 12 óra pörgés után csak vegetálni van kedve az embernek, nem a kölyköket fárasztani.

"...aztán várt rám újabb 3 óra vezetés, majd át is vehettem a gyerekeket feleségemtől, hiszen egész nap ő volt velük
Olyan fáradt vagyok, mint a kutya. Szerintem ilyen messzi versenyre nem fogok menni, ez nem embernek való nap ilyenkor. 12 óra pörgés után csak vegetálni van kedve az embernek, nem a kölyköket fárasztani."Ilyenkor úgy kell hazaérni, hogy már aludjanak a kölykök.
-
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
Pláne ez a vékony Presta szelepszár!
...na meg erőt is nehéz kifejteni a pumpáláshoz úgy, hogy egyik kezed meg a pumpát közben ott kell tartani a szelepen. stickermajom...ja, hogy ezt csak bemutatódarabnak hordod, tanácsot adni másoknak.
...amúgy biztos van pici tömlős is hasonlóban.
Van tömlősöm is, de abba nem rakható szerszám.
-
stickermajom
addikt
Utálom a tömlő nélküli pumpákat, marha nehéz velük felfújni (pláne) egy montis gumit anélkül, hogy xarrárángatnád a szelepet.
Arra az a megoldásom, hogy ha kell haver elektromos pumpáját használom, amit ő cipel a táskájában.
Na jó, igazából lenyomtam itt két szezont mindenféle pumpa és szerszám nélkül, és soha nem kellett szerelnem, majd meglátjuk az első használatnál milyen. De egyszerű: nem kell defektet kapni, aztán túlságosan rángatni.
-
stickermajom
addikt
Mit gondoltok a nyeregtáska helyett egy kulacs beáldozásáról? A mostani nyeregtáskám kicsi is és szerintem csúnya is, egy kulacsba sokkal jobban elférnék szerintem és esztétikusabb is lenne a végeredmény.
A tartalmát tekintve amit magammal vinnék mindig:
- multitool
- láncszerszám és patentszemek
- tpu belsők (2-3, egyesével körbecelluxozva becsomagolva hogy ne surlódjanak)
- elektromos pumpa
- gumileszedő[link]
Én ebben hiszek. Belső meg mehet a mezzsebbe. -
stickermajom
addikt
Lehet költési problémáim vannak: elmentem tegnap egy Assegai-ért, erre rámsózták az új Dissectort is..
Fórumokon azt mondják kis tapadás beáldozásával jóval gyorsabb gumi mint a DHR2. Mondjuk ez nem tudom nekem miért számít a csalóson, de kísérletező kedvemben voltam. A régi Dissector nem volt egy nagy szám, ez jóval ígéretesebb.Már csak azt kell találni hova kerül. Csalóson előre, arról a meglévő első meg az endurora és hátra egy DHF? Csalóson hátra, elöl marad az Assegai, vagy esetleg felmegy a DHF? First world problems.
-
stickermajom
addikt
Meglátnátok a bringámat, bannolnátok még a PH!-ról is
Múltkor láttam, hogy árulod.

Mi a gond vele?
-
stickermajom
addikt
Norcon Tourney?! Végre tényleg hanyat(t)lik a nyugat!
#352474vakablak93...egyetlen (nagy) hibája van a TradeINN-ek éspedig a kecsegtető(nek tűnő) szállítási idő. Amennyibe ettől eltekintesz, hisz néha 3-4x-ese is összejöhet amíg végre megkapod a terméket, sőt, van olyan termék mely már nincs is nekik, de továbbra is reklámozzák, akkor tényleg jó webshop...jó árak, kifogástalan csomagolás, pontos kiszállítás (amennyiben nem futsz bele egy készlethiányos termékbe), gyors pénzvisszatérítés és ügyfélszolgálat.
A Norco is csak egy tucatmárka, mint a Canyon, vagy a Cube.
-
stickermajom
addikt
Pont akartam írni, hogy meg vagyok döbbenve mennyire használható a Tourney. Az útszéli Norcon az van, teljesen jó. A váltókar egy hulladék, de maga a váltás halálpontos, gond nélkül teszi a dolgát.
-
stickermajom
addikt
Neked, mint Subaru tulajnak mi a véleményed a deformálódó tárcsákról?
Outbacknél hány generációnál volt jelen.. -
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
Ha nem szakaszosan fékezel, akkor mindent meg lehet sütni.
Az hogy 60-70 kilós riderre vannak tervezve a fékek, szerintem nem igaz, elég szétnézni egy XC versenyen, ott se mindenki nádszál alkatú.
Van 90 kilós haverom, aki ugyanúgy 180-as fékkel megy (Deore vagy SLX 2 dugattyús), mondjuk ott valami más gond is lehet, mert felfelé is lehagy...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De meg kell kérdezni @stickermajom kollégát pontosan melyik fék mire is elég, szerintem több szintet megy lefelé egy hétvégén, mint a nagy átlag itt egy hónap alatt, lehet képben van.Nem gondoltam ezt túl eddig, szerintem Deore fölött mindegyik fék jó a magunkfajta hobbistáknak. 2 dugattyús normál használatra, 4 dugattyús eszetlenkedni. Illetve tárcsából és betétből én a Galfert preferálom. Utóbbiból esetleg a lila ebike compoundot érdemes megpróbálni, nekem eddig bevált a csalóson elöl. Egy 180/160 setup elöl a lila galferrel, hátul meg valami full szinter betéttel csak túlélne pár lejtőt nagyobb összsúly alatt is.
Egyik haverom esküszik ezekre a szárnyasbetétekre hőelvezetés miatt, de eddig nem éreztem szükségét. Egy olyan félfémest is megpróbálhat Tin esetleg, a többi meg csak kis gyakorlás kérdése lesz.
-
stickermajom
addikt
Bálykfit ide, vagy oda azért az amolyan ökölszabályokat mint sarok a pedálon, vagy éppen kormány kábé kitakarja az első tengelyt nem árt néha feleleveníteni...2 cm elég sok egy nyeregmagasságnál.
#352175stickermajom...ez valami épített, gondodzott pálya?
Igen, az első ami nyitott Quebecben, mert ellapátolták a havat róla.
-
stickermajom
addikt
Ez a legérdekesebb kapuzárási pánik amit valaha láttam!
Ha már feljött a kapuzárási pánik, akkor a hétvégén az eredeti verzióját is sikerült beindítani: elrajtolt a trail/enduro szezon. Aztán majdnem véget is ért rögtön: [link]
Ugyanazon a helyen kezdtük ahol tavaly abbahagytuk, jól forogtak a lábak, jól sikerült a frissítés vagy miket szokás ilyenkor mondani. Utóbbi mondjuk nem igaz, mert én hülye elvittem két liter RO vizet magammal, aztán pár kör után nem értettem miért görcsölget egy-egy izom, ISO meg persze csak egy kulacsnyi volt nálam.
-
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
Ez a legérdekesebb kapuzárási pánik amit valaha láttam!
Jaja, nem vagyok hajlandó beállni a mamil hordába így a végefelé, a végsőkig küzdeni fogok.
-
stickermajom
addikt
Tegnap NBD^2 nap volt. Asszonynak kerestem valami szaladgálósat, haver mondta, hogy talált egyet az utcán kidobva és felújította Alis alkatrészekkel.
Igazi pajtalelet ez is, érdekes látvány volt a csalóssal együtt a tartón:
Meglátjuk tetszik-e itthon, max továbbadom én is.Illetve magamnak vettem egy ilyet:

Gyakorlatilag nulla kilométeres, látszólag nem használta a gazdája. Elölről majd lekerül a fék, hátra meg veszek valami olcsó Alis MT200/MT400-at és kész is. Szürke hétköznapokon jó lesz a punepapályára kis kardiónak meg gyakorolni a 15 évesek között.
Megpróbálok majd valahogy így elvegyülni:
-
stickermajom
addikt
Na nekem ne fesd az ördögöt a falra mert én még várom Sancho Panzaéktól a kokainárú Token Ninjat (sokallottam a szállítási díjat egyetlen tételért (
) ezért mellé dobtam 2 további fölösleges terméket derekam megóvása (merinó csősál
), illetve kezelésére (sportkenőcs) melyek közül egyik (utóbbi) szokás szerint csak kamuraktárkészletes, így később jön
) melyhez legalább akkora reményeket fűzök mint...ööö... a NER 2.0-hoz.
Derékmelegítőt ne temesd előre, legjobb télisport kiegészítő. Anno talán egyedül a Fundango futtatott Warmy almárka alatt ilyesmit Mo-n, de persze merinó nem volt még. A mai napig azt a 15 éves darabot használom snowboardozáshoz, túrázáshoz, nagyon hidegben akár ingázáshoz is.
-
stickermajom
addikt
Ahol sikerült az is valami sima lovaskocsi út volt csak, nem? Ott se kellett túl sokat fékezni. De anyaghiba, persze.
-
stickermajom
addikt
Bónusz: ha összetöri magát az ember valahol, akkor egyszerűbb felküzdeni erre mint a tetőre. Tapasztalat.
-
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
Csapatás alatt mit értünk?
Nekem elöl az alap mindkét bicón a Maxxis Assegai 29x2.5WT MaxxGrip/DD.
Hátul az endurón DHRII 29x2.4WT MaxxGrip/DD egy Rimpact Pro inserttel, a csalóson DHRII 29x2.4WT MaxxTerra/EXO+ Rimpact Original V2 inserttel. Ezzel a felállással azért lehet bombázni lefele mindkettővel elég rendesen. -
stickermajom
addikt
Jó kérdés meddig is ajánlatos így tárolni, én már kaptam így postán, akkor baja nem lett.
stickermajom...amennyiben megszokod, egyáltalán megszokható a te felhasználásodnál (
) , gémcséndzser lesz a stabilitás ami a cipőd és pedál között létrejön.
Augusztustól már spd-zek a csalóson, sokat dobott lefelé érzésben. Kb. olyan csalás pedálkezeléshey, mint mászáshoz a motor.
Cserébe most rettegek a pallóktól, deszkáktól, pedig eddig nem volt bajom velük.
Csak bíztam benne hogy a PD-M8120 kerete egy minimális oldalirányú tartást fog adni, de eddig nem úgy tűnik. -
stickermajom
addikt

Ahogy nézem olyan 2 hónap lemaradással jön ott a felmelegedés, ez itt február 8.
Kb. 2 hónap csúszás van igen, ráadásul október végén gyakorlatilag vége is a szezonnak. Nem baj, megyünk haverral vasárnap. Kell még egy gyors váltócsere és fékolajcsere a csalóson, plusz kis extra tej a kerekekbe.
Új pedált múlt héten felraktam, kíváncsi leszek. Szobában felülve rá ugyanúgy megvan vele az az spd float ami engem zavar lefelé. -
stickermajom
addikt
Hétvégén végre elkezdődik itt is a szezon, tegnap láttam posztot a nyitásról. Igen, az ott még hó.
-
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
Ez tipikusan akkor szokott előfordulni, ha gps-jel nélkül indítod az activity-t.
p
Először én is azt hittem, de a második alkalommal már direkt figyeltem, hogy zöldre vált-e. Reboot megoldotta, de akkor is..
-
stickermajom
addikt
Az elmúlt időszakban többször is 2 óra alatt 3x kresselt garmin 1040-em, szinte minden alkalommal, amikor kimentem. Ha időben észrevettem, mert épp néztem a kijelzőt, megálltam, és megvártam, míg újra magára talál, akkor kb 50m progress a max, amit elveszít ilyenkor, szóval ha abnormálisan, avagy előre nem láthatóan kapcsol ki, akkor is folyamatosan ment.
Más: a mai szélviharos 2 és fél órás kör alatt 1x sem kresselt, mert levettem a csili vili data fieldeket, ami pulzus és watt szám mögött vizuálisan mutatja, hogy melyik zónában jársz épp. Tök jól nézett ki, tök gyorsan olvasható is volt, de hát ha kevesebb, mint óránként kressel miattuk a teljes device, akkor szart sem érnek sajnos...
Nekem a F7P az elmúlt két alkalommal egyszerűen nem mentette el a térképet, anélkül jelentek meg az edzések. Kezdek Dark Archonnak igazat adni, mégiscsak szar ez a Garmin.

-
stickermajom
addikt
A láncot egyelőre csak egy Ali-s nyúlásmérővel tudom ellenőrizni, ami szerint még rendben van.
Gondoltam rá, hogy egyelőre a sebváltó két kis fogaskerekét cserélném le, de vagy nem sikerül megtalálnom a megfelelő kulcsszót, vagy azok csak kompletten sebváltóstul cserélhetőek.Egyébként kis apróbb kopásokat szinte minden fogaskereken látok, de remélném, hogy nem lenne kötelező a bicajnak a negyed részét kicserélnem.
Ha ali miatt kérdezed, akkor jockey wheel amit keresel.
-
stickermajom
addikt
Pedig az elektromos a jövő. Nálunk is most volt kérdés, hogy brümmögős autó legyen, vagy villanyos. Ugyanaz a modell, ugyanaz a felszereltseg, kb ugyanaz az erő, csak a brümmögőssel gyorsabban lehet menni, de 160-170-et tud az elektromos is, meg egy tankkal kb 2x messzebb, mint egy töltéssel. De mivel helyi közlekedesre kell, egyik előny sem szempont, cserébe olcsóbb vele közlekedni, nincs évente olajcsere, és nem pöfögök mocskot a belvárosban. Biztosítas kb ugyanaz, adó nincs rá, fék elvileg tovább bírja a rekuperációs fékezés miatt. Aztán majd meglátjuk, hogy válik be, ez lesz az első villanyautónk. Legrosszabb esetben visszadom, ha lejár a 3 év lízing.
Az is igaz, hogy második autó lesz, az autobahnra, meg a hosszabb utakra ott van a 2,5 literes benzines.
p
“Pedig az elektromos a jövő.”
Tudom, mi is EV-ztünk második autónak Magyarországon. Itt is az lesz ha szükség lesz ketteskére.
mauimagic Mesélj drágám, hol sarkítottam?
-
stickermajom
addikt
Pár éve (választások előtt...khmm..) volt támogatás napelemre is, 50%-ot vissza lehetett kapni.
Úgy már lehet értelmes megtérülési idővel számolni (5-6 év elektromos autó nélkül is).
Én a vellanyteherautóval évi ≈700k-t spórolok a napelem miatt. Tudom aprópénz, lúzerség, smoke&charm, etc, de ennyit nekem megér
Azt hittem egyébként, hogy csak a klasszikus USÁban ciki, ezek szerint már az 52. államban is?
Nem ciki az EV, csak jót mosolygok mindig mikor egy 10+ milliós Tesla, a maga éves 300-400k-s cascojával, a pár évenkénti 350-400k/szett gumijával és egy 5kWp-s napelemrendszer a mondjuk 2 milliós bekerülési költségével (amire ha nem borítasz rá újra pár milliót pár év múlva, akkor cocóka van a bruttó miatt) egy mondatba kerül az “olcsón közlekedni” szavacskákkal.
A “szeretek csendesen suhanni”, “szeretem a lámpánál megkúpolni a tádéiket”, “nem szeretnék lokálisan szennyezni”, “musk az atyaúristen”, “szeretem a kütyüket” érvek sokkal hihetőbbnek hangzanak. -
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
THULE OutPace 3 ami relatív olcsóbb, de ebikeból csak a könnyebbek jöhetnek ennél szóba. Nagytesói tudnak nehezebbet is.
Ennek az elnyőnye hogy fel is lehet csukni (amíg versenyen, túrán vagyunk), illetve modern bringákkal kompatibilis (hevederes meg elég nagy a távolság).
Vagy én vagyok béna, vagy hevederes rögztéses 3 tartós (ami tud 2,4" gumi, legalább 21 távolságot, 125cm tengelytávot) vonóhorgós tartó knincsenek 300 alatt. Vagy ami kettő amit alatta találtam, az nem dönthető.Szorítósat nem veszek csa hevederest, rühellem mikor pár évente másik tartó kell amorf váz kialakítés miatt, az outpace 3 karja mindent is megtud fogni. Mint most is, részben a fullyk okozzák a nehezítést, a Spark egyik csöve sem könnyen megfogható, de a két nagoyn alcsony felsőcsöves Giant sem jó mindegyikhez.
Veospace 3 árban az Epos és Outace közöttt van, ebike és karbon kompatibilis.
Az a baj, hogy a gyökér EU szabványok miatt csak gömbfejet lehet autóra tenni, vonólukra nincs lehetőség. Érthetetlen. Ez hozza magával az amorf gagyi műanyag tartókat és a váz szorítását a kilengés kiküszöbölésére.
Ha lehetne használni vonólukat, akkor elérhető lenne több pusztán a kereket szorító tartó. Onnantól meg mindegy, hogy outi, enduro, gyerekbringa, alacsony átlépős, karbon, titán, alu vagy akármi. Plusz a vonólukra tehető több kiegészítő, sima gömbfej, vagy akár egy platform valami járműnek. Pl. elektromos tolókocsit láttam már, vagy hómarót így szállítani. -
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
Csináltak sok képet, majd ha megosztják velünk szétnézek van-e jobb. Igazad van a sebesség kapcsán, de amúgy meg ilyen beállított fotót úgyse csinált volna senki rólam, szóval örültem neki. Persze múltkor is, most is a Garmin kockultam, így a fejem pozíciója (vagyis a sisak) nem túl jó.
AI-jal meg kéne csinálni szélcsatornásra.
-
stickermajom
addikt
Ezt most abszolút nem Toobee ellen, mert a szett tök jó, de szerintem nem sikerült jól az a kép.

Pont a lényeget nem mutatja meg: a sebességet, azaz a beletett munkát. Abszolút olyan érzésem volt mikor láttam, mint mikor fulton fotózza magát a garázs előtt különböző pózokban bikefit miatt. Majdhogynem a küllők is élesek. Gondolom merőlegesen állva az útra nincsenek nagy csodák, kell a rövid záridő, hogy ne egy elmosódott paca legyen belőle, de innen svenkelve vagy közeledőt fotózva hosszabb záridővel jobban át lehetett volna adni a tempót.
-
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
stickermajomnak ment.

#351197Dark Archon...akkor még szerencse, hogy nem vásároltam gyantafőzőgépet és nem ültettem diófát mert már nem is kell?!
Pártatlanságot nem tisztem megítélni, de színvonalban tényleg nagyon gyengék szerintem.
-
stickermajom
addikt
Büntetlenül pusztítják a védett erdőket a downhillesek
[link] 😱Ez ugyanaz a fogyi nő, aki facebookra is posztolt. Telex mondjuk eddig se volt színvonalas, de szomorú, hogy ennyire ugranak a bulvárra.
”ez a sport egy kicsit olyan, mint a graffitizés, az a lényege, hogy illegálisan működik” - azért ezt így egyenes arccal leközölni elég kemény.
-
stickermajom
addikt
Na megvolt délelőtt a bringás börze, és nem vettem bringát.
Korán mentem, találtam is megfelelőt, egy 2x10-es Nuroad Pro FE képében, de sajnos M-es volt, és az nekem kicsi. Pedig elhoztam volna, bár látszott rajta, hogy futott már párezret.
560€ volt, szerintem ennyiért jó vétel lett volna, vagyis volt valaki másnak.
L-es méretben szokás szerint alig volt bringa. Egyébként meglepően sok bringa maradt a végére, szerintem idén túl voltak árazva, vagyis a tavalyi ár idén már sok.
Ez volt fél órával zárás előtt:
“L-es méretben szokás szerint alig volt bringa”
Vagy úgy általában bármi. Szar dolog átlagosnak lenni.
-
stickermajom
addikt
Tényleg tök ugyanaz a helyzet egy millás kerékpár hibás teljesítése, és pár meghibásodott 100 ezres termék garanciális cseréje közt. Autós hasonlat nem volt? Az szokott lenni a következő, mondjuk egy váltógomb, amire ráültél...
Az eredeti kommentedben általánosságban beszéltél. Jött pár példa, hogy de vannak helyek ahol ez teljesen természetes, most már megy a "denemúgyvanazmertmilláskerékpár". GG.
-
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
A legjobb ügyfélszolgálat sem küld előbb másik terméket, mint visszajutattad volna az eredetit. Ez meg távol áll a legjobbtól.
#351018tonyrulez: na, igen, így 2x fizeted ki a szállítást, ami megint nem EU kompatibilis, meg kifizetni még 1 misit. Ezek után mondjuk lefordulnék a Radonról. Egyébként szvsz bármilyen dobozban visszaküldheted.
“I've included a prepaid return shipping label from Purolator in the box for you to send us back the other tire that was the incorrect model. Sorry again for the inconvenience this has caused. ”
Itt simán megcsinálják, megvan a bizalom. Mondjuk bringával gondolom azért más lenne.

Visszafele is meg kell lennie viszont a bizalomnak, mert előfordul hogy telefonba kell diktálni CC számot valami vásárláshoz.
-
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
"Mindenki maga dönti el van-e szüksége neki csengőre..."
Hát mondjuk ez pont nem így van.
6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről
A közúti közlekedésben részt vevő kerékpárra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek
116. § (1) A kerékpárt fel kell szerelni:
...
hangjelző berendezéssel, amely csak csengőhangot adhat,
... -
stickermajom
addikt
Így már jó...és hát igen, ez egy rendkívül szép kerékpár, ha csak feleennyire jó is mint szép már akkor is révbe értél.

#350954tonyrulez...gratula hozzá és megértem nyűglődésed a hiba miatt, mivel én sem vagyok egy ilyen visszaküldős típus (mint pl. a 2 jó barát itt, nevezetesen Dark Archon és fulton) nem tudnám én sem hirtelen mitévő legyek.

#350967 OnLy16...ja, van olyan weight weenie aki lekaparja az egészet.
Szerintem én vagyok a topik sóhere, 5
euródollár spórolás is örömmel tölt el. Viszont 200 euró ide vagy oda, ez még nekem is sok lenne, menne vissza rögtön. Csak a visszaküldés előtt megrendelném az újat, nehogy postafordultával visszakapjam ezt.
-
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
Jó az a szín szerintem.
-
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
Jártam pár helyen én is, és az összehasonlítás megállja a helyét, ugyanakkor az általános (és teljesen logikus) tendeciával vitatkozni aligha lehet, hisz egyre több a gépkocsi és kevesebb a hely. Midamellett a Szlovákon mindig elcsodálkozok, vagyis azon, hogy azt ki látja jobbnak a magyarnál, mert én nem igazán
....legalábbis innen a magas Tátráig nem tűnt fel, hogy annyira jó lenne. 
Vonóhorgon szállítva nem lesz sárpermetes esőben?
“Vonóhorgon szállítva nem lesz sárpermetes esőben?
”Legalább könnyű lemosni rögtön!
-
stickermajom
addikt
Nettó 26,3 másodperc áttörölni frissen. Spricnis flakon desztillált vízzel, mikroszálas törlőkendő.
-
stickermajom
addikt
Snowboard azért előfordul egyszer-egyszer. De inkább már bringáznék.
Voltak outizásra alkalmas hétvégék, de azért valahol meg kell húznom a határt.
-
stickermajom
addikt
Kb 40 km-rel nyerhetem még a lustasági versenyt?

Iden konkretan többet szereltem, mint tekertem, pedig hogy utalok szerelni!
p
Nulla km. Nem tudsz letaszítani!
Reggel még havazott, esélyem sincs. -
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
"ez a forum egy beltenyeszetes szekta"
Van olyan PH-s topik amelyik nem?
Talán még a sznob kifejezés hiányzik. Az eredeti kérdező sem megy el innen minimum dupla olyan drága bringa nélkül, mint amit eredetileg szeretett volna!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- (kiemelt téma)
- CITIZEN ECO-DRIVE Ref. CA4283-04L
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett kofferben, szűrőkkel
- Casio G-Shock AWM-500GD-9ADR ritka japán
- Dyson Airwrap i.d. HS0 ceramic patina/topaz multifunkciós hajformázó + kiterjesztett garancia
- DJI RC Pro és RC Pro Enterprise drón távirányító (RC-RM510, RC-RM510B)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z270 i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Csak kipróbált!!! JONR X1 Max 20000 Pa Automata állomás LiDAR + AI
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 17 Pro 256GB mobiltelefon 2029-ig garanciával hibátlan működéssel
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium Karcmentes 100% akkumulátor (152 ciklus)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

Persze az ebike is jó, mert megcsinálok vele háromszor annyi távot adott idő alatt, szóval az is kell.
...ami az alsót illeti, 2 óra után úgy beleizzadok, hogy több rajta az átázott rész mint a száraz.(szinte csak pamutot hordok, másikat egészsegtelennek érzem, kidörzsöl). Amúgy meg akaratlanul is de most éppen elindítottad a "#betétestcsakalsónélkülhordunk" threadet. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Elhoztam az EX511-et, mert tényleg kvázi új. OEM szett, szóval nincs ronda piros decal sem. Még nem az új 72DEG féle DT350, hanem a régi Ratchet EXP, de ahhoz pont van 54T racsnim, hogy mérges darazsat varázsoljak belőle.
Mondom fos, nyeklik-nyaklik, lelazulgatnak a küllők.

Mennyi volt, kétezer?
Lehet ezért a baromságért mentek csődbe.
A rugóstag ill a villa beállítása most még kicsit pilótavizsgás, de próbálok rájönni a pontos működésére.

) melyhez legalább akkora reményeket fűzök mint...ööö... a NER 2.0-hoz.