Hirdetés
- MárkaLánc
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZolkoW
őstag
válasz samujózsi #147200 üzenetére
a kedvenc hosszú ujjúm még mindig egy decás piros, 6K volt, igaz, a szín miatt természetesen rendelni kellett (igen, +1 hét nagyjából), miután felpróbáltam a feketét.. Már nem látom az oldalukon, valszeg megszüntették, helyette vettem egy ilyet is, ugyanannyiba kerül, de legalább sokkal jobban beleszürkülök vele a reggeli párába... . Szerintem tök ugyanaz a kettő, csak más a szín. Külön szeretem, hogy van egy negyedik kis zsebük jobb oldalon, az anyaguk is bejön.
Előtte már a kosárban volt ebből a sárga, de hiába kétszer annyi az ára, hülye érzés volt viselni, nem tetszett az anyaga. Szóval itt inkább két hatezres, mint egy tizenkettőért..[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
evilskati
aktív tag
Sziasztok!
Ebben a videóban láttam, hogy a faszi átalakítja a régebbi acélvázas kerékpárját 2x7-ről 1x10-re és ehhez szétfeszíti a hátsó villákat. Ilyet lehet? Vártam a videóban a pillanatot mikor el fognak törni, de nem történt meg.
-
eladogeppc
veterán
válasz Hasaggymeg #147199 üzenetére
Sajnos csak a KPC-s kerékpár kazettás, a többi mind menetes.
Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
ZolkoW
őstag
válasz samujózsi #147202 üzenetére
Ja, biztos írtad már.. akkor viszont nem tudom, külföldiából mégnagyobb lutri..
(#147203) evilskati : acélnál meg lehet csinálni, az hiszem, ilyenkor illik síkba hajlítani a papucsokat is, bár az acél elviseli azt is, ha nem.
Nemrég esett le, hogy valamelyik gyártó (Salsa ugrik be, mindenesetre valamelyik elvetemültebb, aki gyárt még acélvázakat, egysebiket is) meg úgy csinálja, hogy a 135 és 142 mm-es papucstávot lefedi egy köztes mérettel: 138-assal, és vagy ide, vagy oda húzod . De lehet hogy 145 volt.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Csokicsibesz
tag
Elég jól néz ki az új Rose XC bringa, árba pedig kb a fele a Canyon Lux-nak [link].
Szívesen kipróbálnék egy ilyet, erre van lehetőség a Rose-nál? -
Ákkk
addikt
válasz Csokicsibesz #147206 üzenetére
Nem nagyon max ha veszel.
A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
sebgutkopf
őstag
válasz ivana #147187 üzenetére
Kicsit belegondolva az poén, hogy a kardán a lánctól jóval magasabban tud futni, nem akad le és nem csörög. A kazetta helyett a hátsó áttételi rész keskenyebb, így akár a helyet jól kihasználva erősebb hátsó kerekek építhetőek.
Problémásnak látom a koszt, sarat, törmeléket, ami mondjuk MTB esetén hátul belekerülve a rendszerbe befolyásolhatja vagy épp gátolhatja az erőátvitelt, esetleg házba tenni az egész hajtást. Illetve hátsó felfüggesztés esetén a fix hosszúságú kardánt, hogyan lehet megoldani? Lévén a láncos hajtásban a hátsó váltó lehetővé teszi és kompenzálni tudja a középcsapágy - hátsó tengely távolságának a változását berugózás során.
Vajon ezeket meg lehetne, oldani?
Olyan jó lenne a lánctól megszabadulni. A szíjas hajtásnál meg a váltási megoldások túl súlyosak, bár egy pedelec rendszerrel érdekes lenne kombinálni. -
-=RelakS=-
veterán
válasz sebgutkopf #147208 üzenetére
Nem változik a középcsapágy és az agy távolsága, ha a "láncvilla" forgáspontja a középcsapágy közepe.
Ez a hajtás elég jól bedobozoltnak tűnik
A súly miatt akartam akadékoskodni, de egy agyváltó valami 1500-1700g
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz bringasisti #147181 üzenetére
Én a táskámra vettem egy ilyen esővédő/láthatósági huzatot és azt használom éjjel/nappal.
[link]
A rendőrök ezt elfogadnák vajon mellény helyett?
Mellény
PántEz a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
robee19
tag
válasz Szakbarbár #147210 üzenetére
Őszintén? Én még az életben nem láttam láthatósági mellényben tekerni senkit országútival....
-
ZolkoW
őstag
A szélálló mellényem direkt bringás, láthatósági. Szóval mikor szürkül, akkorra időzítem, hogy elkezdjek fázni (én tényleg használom, de én elöl-hátul prizmát is használok, én vagyok az extrém eset)
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Toobee #147140 üzenetére
Remélem sikerül elmennem, jó lenne. Wexl-t megnézném.
(#147170) benfolds: Persze, az elején még nem drága jól kajálni, mert nem kell sokat enned a 68kg-os súlyodhoz. De azzal most nem számolsz, hogy amint jönnek fel a kilók izomban, egyre többet kell enni húsból is, hogy csak tartsd a formát. Mire elérsz egy 75-80kg-os izmos fizikumot, már egészen más adagokat kellene enned ahhoz, hogy csak tartsd a szintet. Én is pont 178cm magas vagyok, kb 16 éves korom óta ez a magasságom. 60 kiló körül indultam. 5 év alatt eljutottam 88-90kg-ra nagyjából minőségi izomban. 68-70 kilósan még kb alig kellett figyelnem a kaja mennyiségekre és fejlődni tudtam, 90 kilósan már napi 1kg húst ettem (csirke, marha, hal), egy halom zöldséget és tápkiegre sem kevés pénz mente el. Nem olcsó sport ez. Ha ugyan ezt ma meg akarnám csinálni, kb 60 ezret költenék csak húsra, és még 60 ezret elköltenék a többi kajára. Havi 120K alatt nem úsznám meg az étkezésem azon a szinten ami anno megvolt. És ez úgy, hogy mindent elkészítek magamnak. Nyilván ez már a másik véglet, amikor ez a sport lebeg kizárólag a szemed előtt, de úgy sem olcsó, ha csak 50%-os szinten akarod művelni.
(#147185) trialboj: Az nem sárga becsúszó, hanem arany Kashima. Élőben elég durván tud kinézni egy ilyen villa, szintén Kashima taggal és mondjuk egy Kashima nyeregcsővel együtt.
[kép]
[kép][ Szerkesztve ]
-
samujózsi
senior tag
Lehet mégis megnézem a decathlont, hátha...
Viszont ha már odamegyek, fogyóban a tíz éve vásárolt láncolajam.
Decában van valami használható láncravaló? (Viaszost akartam eredetileg, de azt itthon nem nagyon tartanak)Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Csokicsibesz #147206 üzenetére
Budapesten talán még van egy bemutató boltja.
(#147215) samujózsi...ezt használtam,jól ken...az új kissé más csomagolás,de ugyanaz lehet.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
nagyúr
válasz samujózsi #147215 üzenetére
Azt hiszem ennek az elődjét vettem: [link]
Eredetileg a pedálomhoz szerváltam be de kint Olaszban az eső után ki kellett próbálnom a láncra is, és nem tűnik rossznak.Mod: közben Hasaggymeg is írta, én is még a korábbi csomagolásút használom.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
samujózsi
senior tag
válasz Napfénysüti #147217 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek! Már csak a mozgólépcsőt kell túlélnem a metrón
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
FireKeeper
nagyúr
válasz evilskati #147203 üzenetére
csak acélnál működik, de igen, lehet. viszont ahogy a kolléga írta is, utána szintbe kell húzni még a papucsokat is. a legtöbb szervíz nem szívesen, vagy egyáltalán nem csinál ilyet, mert azért rizikós, ha túlerőlteted, törhet a váz, valamint az ehhez való rendes célszerszám nem olcsó.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #147217 üzenetére
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
samujózsi
senior tag
Azért az nagyon bosszant, hogy nincsenek őrzött bringatárolók a városban.
Már sokszor bizonyított dolog, hogy itthonról szinte bárhová gyorsabb a bringa, mint a BKV. De még lezárva se merném lerakni mondjuk egy plaza bejáratánál.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
ivana
Ármester
válasz evilskati #147203 üzenetére
Ilyet lehet, nyilván nem a columbus slx ultra drága gravíros vázzal, de valami olcsóbbal simán megoldható. A videóban látható menetes szár elég, nem kell túlgondolni.
Viszont kérdések:
- Biztosan 126mm-es a vázad? Ez csakis outik esetén volt, a 7 sebi montik standard 135mm-esek. A 126->130 sima ügy, acél esetén. Még bele is tudod feszíteni a kereket ha nagyon akarod, bár az azért nem ajánlott.
- 9 sebiben 10-es kazival nem gondolkodtál? Ha kiszedsz egy cogot akkor felmegy (érdemes pl. sunrace kazit venni)(#147222) tacto A favorit ráadás képpen 120mm-es.
(#147221) samujózsi Ez a megoldás
[ Szerkesztve ]
-
planbmokus
senior tag
válasz samujózsi #146661 üzenetére
Hozzávetőlegesen elég durva különbségek vannak anyag és anyag között, szabás, méretezés, lélegzés stb. terén. Van 3000 Ft-os ali-s Mavic, 15000-es Northwave és 200 Euro-s Löffler és Castelli nadrágom is. Ég és föld különbségek vannak. Tapasztalat.
Mint ahogy az alap Dekás mez és egy 575/Löffler/NW között is."Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
bringasisti
őstag
Még mielőtt tovább gondolnánk. A lánc és a kardán hajtás közt van minimum 5* energia veszteség, és a lényeg hogy ott olyan oldal irányú erők hatnak ami vagy + 5 kiló vas vagy egy hét élettartam. A motorokon azért nem terjedt el a kardán mert ha sport gépet nézzük akkor a + belső ellenállással nem lehet az első kereket a földön tartani
BENEFON DELTA--------N8
-
TayRol
nagyúr
válasz Hasaggymeg #147220 üzenetére
pont ilyenem van (szerintem most már újabb a csomagolása) ajánlom, jó cucc.
-
ivana
Ármester
kazetta helyett a hátsó áttételi rész keskenyebb Nem keskenyebb, egy egysebi cog keskenyebb sokkal.
-
Somatom
veterán
válasz bringasisti #147225 üzenetére
"A motorokon azért nem terjedt el a kardán"
A BMW a legismertebb, de a Moto Guzzi, Honda, Yamaha, Suzui, Kawasaki mind gyárt kardános motorkerékpárokat. Ezekből nekem Suzuki Intruderem volt, de volt szerencsém tesztelni az új Yamaha VMaxot, ami gyárilag 200 lóerő hátsó keréken mérve.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
-=RelakS=-
veterán
1 sebességes kerékpárra fogaskerék hajtás?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Somatom
veterán
-
ede006
csendes tag
Sziasztok!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy van e köztetek olyan akinek van/volt TRek DS3 típusú biciklije vagy tapasztalata vele és ha igen akkor mi a véleménye róla (megbízhatóság, kényelem, szervízigény, ilyesmik). Sokáig olvasgattam, úgy gondolom ez volna a nekem való típus, de tesztet nem nagyon találtam róla a neten sehol sem.
Nekem inkább hobbicélra kellene, nagyrészt aszfalton használnám, hobbibringázásra (1-2 naponta 25-30 km egyben max.), munkába járásra.
Azért tetszett meg ez a modell, mert körülbelül ez az ár ami elérhető számomra és rá is szánnám egy biciklire.
Szeretnék egy megbízható biciklit, ami megfelelő karbantartás mellett hosszú távon kiszolgálna, erre vajon alkalmas ez a darab?Bocsánat ha amatőr kérdéseket teszek fel, de abszolút vakon vagyok a témában, de rossz minőségű cangát vagy bóvlit nem szeretnék venni.
Nagyon köszönöm az esetleges válaszokat előre is.
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
Ezt megnéznétek még nekem:
Benger Trakking 80eFT 160-ról leértékelve[link]
A srác azt mondta, Tourney váltó van rajta, pöcögtetős. A kormányát néztem, hogy nem Ahead-os. Ezek számítanak valamit ?
Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
Somatom
veterán
válasz bringasisti #147234 üzenetére
Ez nem idevaló téma. Hagyjuk!
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Toobee
veterán
válasz eladogeppc #147235 üzenetére
Ez már a képekről nézve is egy fos. Nem olyan rég vettem 22e Ft-ért egy Scott montit. Igaz nem mai darab, de ennél biztosan jobb. Miért nem költöd el másra azt a kártyát és veszel használtan egy régi 26-os montit?
-
truefx
aktív tag
válasz ede006 #147232 üzenetére
Szia Nekem 2014-es DS 8.2 van, ami az ötödik évadot tapossa nálam. Mióta országútizok, csak munkábajárni, meg ide-oda elszaladni használom, de így is lenyomok vele évi cca. 2000 km-t. Kezdetben néhány gyenge alkatrészt (agy, felni) ki kellett cserélni, illetve egy defekttűrőbb külső is kellett, de mostanra nagyjából igénytelen lett.
Ha nem mész terepre, akkor gondold meg, hogy inkább az Trek FX-et vedd, szerintem a teleszkóp tök felesleges erre a bicajra. És a városban is gyorsabb leszel.
-
szkink
aktív tag
A bringás reflexek videó
-
zsocy
őstag
válasz Toobee #147237 üzenetére
Van neki 26-os montija, tavaly nyáron vette egy kollégájától.
Abból is született vagy 100 hozzászólás hogy milyet vegyen, mi az ami szar, mi az ami megéri, aztán megvette amit ő akart... -
woodworm
veterán
válasz bringasisti #147225 üzenetére
Nem akarom az offot szaporítani, de ez nem a hajtásiránytól függ? A bmw-kkel pont az elejét nem lehetett emelgetni, mert lefelé szorította a hajtás.
-
flash-
veterán
válasz Hasaggymeg #147118 üzenetére
Weldtite TF2 nek +1
több száz km-ert tudok tekerni újraolajozás nélkül úgy hogy nem csörög a lánc,stb, baromi jó cucc...
lánc tisztitás:
én ezt vettem,beleöntöttem a lidl-ös lánctisztitó gurigás ketyerébe, és szétfröcskölte a bringát miközbe tekertem kézzel a hajtókart.. meg olyan fehér tejszerű izé.. ez így jó? eléggé fura..ráragadt picit olyan trutyis...
hogy kell használni?
[link][ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz szkink #147240 üzenetére
Hogy fájhatott a segge másnap... komoly "race" lehet, bukó nélkül a fates gyerek...
eladogeppc: szerintem vedd meg a Kellys-t, és kérd meg a boltot, hogy cseréljék ki a hátsó kereket kazettásra, és tegyenek rá egy kazettás 7 sebességes sort. Mindegyik van nekik a webshop alapján, és ha semmit nem akarnak levonni a gyári cuccok miatt (eladod te), akkor is 20e Ft-ot költesz rá pluszban. Gondolom bele tudják építeni a bringa árába, tehát EP-re megveheted.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
truefx
aktív tag
válasz ede006 #147239 üzenetére
Hát jó én szóltam
Nagyon olcsó, semmire sem jó telót tesznek ebbe, csak a bringa súlyát növeli. Nekem pl. a puhító/keményitő bizbasz (elfelejtettem a nevét) már berohadt, nem lehet állítani vele semmit. Az alap DS-sel csak döngölt ösvényen fogod magad jól érezni magad, olyan meg Mo-n nincs csak a US-ben. Oda designolták ezt a kerékpárt. Ha durvább terepre mész a gyerekkel, akkor felraksz az FX-re egy ballonosabb pl. 42-es gumit (ha a villa fogadja), és vigyázol, hogy ne menj bele túl nagy gödörbe Ez az én tanácsom. De vannak itt olyanok, akik mindjárt azt mondják, hogy vegyél egy 29er MTB-t, és arra rakj haladósabb gumit, ha városozni akarsz
[ Szerkesztve ]
-
dellfanboy
őstag
válasz bringasisti #147234 üzenetére
miert kevered a k1-et a k1600-al?
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest