Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#146801) HollyBoni válasza -=RelakS=- (#146798) üzenetére


HollyBoni
veterán

Szerintem inkább egy "normál" nyerget kéne találni ami kényelmes. Mikor boltban dolgoztam nekem is mindig mondták a vevők hogy valami jó puha meg párnázott nyerget szeretnének, de szerintem ezek a nyergek max az első 5 percben kényelmesebbek mint egy "kemény" nyereg.
Csak találni kell egy olyan nyerget ami illik a hátsó feled formájához. Ez nem mindig egyszerű történet, de ha jól tudom BP-en van több üzlet is ahol lehet kölcsönözni.

Ha pl. megnézed pár tapasztalt túrázó bringáját akik brutális távokat mennek, általában valami sima monti nyerget vagy (legtöbbször rugó nélküli) Brooks nyerget fogsz látni. Pedig ők nem gramm mániások.

[ Szerkesztve ]

(#146802) ks52 válasza HEAHEA (#146762) üzenetére


ks52
csendes tag

Ha jól olvastam "de itt a jászságban, hepehupás földúton" hát én is itt tekerek elég sokat, meg időnként a Mátrában, örülök neki, hogy összefutottunk. Amúgy a kezdő kicsit megtévesztő, mert igazából többször 20 vagyok, talán már találkoztunk?

(#146803) -=RelakS=- válasza samujózsi (#146800) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Jaja, a nyereg hátsó részén van két bazinagy rugó. Nagyon komfortos érzést tud nyújtani.


A gyártó ez, talán még a típus is stimmel.

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#146804) samujózsi válasza HollyBoni (#146801) üzenetére


samujózsi
tag

Ezt rengetegszer olvastam, hogy a puha nyereg nem jó...
Saját tapasztalat: Selle Italia, kőkemény... 20km után istentelenül fájt az ülőkém tőle. Hetekig próbáltam megszokni, nem ment.
Selle Royal Lookin nyeregből volt kétféle, most egy géles Syncros van, ez utóbbival még utcai farmernadrágban is tudtam úgy közlekedni, hogy nem törte az alfelem.

Pár éves, szintén tapasztalás - mára lehet, hogy változott: kölcsön nyereg csak azokból, aminek az árán egy teljes bringát megvehetsz (némi túlzással). Pl. a drága Fizik nyergekből volt minden mennyiségben...

[ Szerkesztve ]

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#146805) HollyBoni válasza samujózsi (#146804) üzenetére


HollyBoni
veterán

Igen, sokszor 20-30 ezres nyergeket lehet csak kölcsönözni, amit én is sokallok, de azért elég sokáig kitart egy normális nyereg.
Nem erőltetek rád semmit, csak egy tipp volt. :) Na meg nem is tudom milyen bringád van, mekkora távokat mész, milyen sűrűn bringázol stb. Egy bizonyos szintnél már úgy is csak a betétes gatya segít szvsz, mindegy milyen nyeregről van szó.

(#146806) Hasaggymeg válasza samujózsi (#146796) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Ha nézted (volna) a Tour-t akkor ott lát6tad (volna) a Look kerékpárokat. :K

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#146807) samujózsi válasza Hasaggymeg (#146806) üzenetére


samujózsi
tag

Néztem, de ott csak a tájakat... már amennyit látni belőlük az ócska tévémen :)

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#146808) benfolds válasza Runner_fxr (#146770) üzenetére


benfolds
őstag

minden másnap kondizok, tehát pont megvan a heti 3-4 alkalom. mondjuk a bicaj kezd csökkenni, ma pl. elindultam egy 90 km-esre tervezett körre, de 4 km után meggondoltam magamat, éreztem, hogy nem fog menni, brutál szintek is lettek volna benne. lett belőle egy laza 30 km. amúgy ilyen még sosem fordult elő velem, de fáradtnak éreztem magamat, már a tegnapi gyúrás is nagyon szarul ment. kajálásom alakul, a pihenésre is jobban oda kellene figyelnem sztem.

(#146809) samujózsi


samujózsi
tag

Na, hova tűnt mindenki? Csupa iskolás jár ide rajtam kívül?

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#146810) kemotox


kemotox
addikt

Sziasztok!
Bicajt keresek. 189 magas vagyok es sajna 130 kilo, foleg fogyozasi celra kene, illetve altalanos hasznalatra. Hetvegente tekerni nehany orat, meg meloba jarni. Foleg uton illetve bicikliuton lenne hasznalva, de szeretnek turazgatni is. Mtb vagy valami cross trekre gondoltam. Ha kesobb belejovok es sikerul lefogynom, akkor szeretnem komolyabban tolni magat a bicajozast is, meg klassz lenne butykolgetni, fejleszteni. Nem tudom, hogy mi eri meg jobban, venni egy bicajt amit lehet tekerni, es kesobb lecserelni, vagy mindjart egy jo alapot beszerezni. Nezegettem a kozeli boltok kinalatat, es megakadt a szemem egy Trek Marlin 4esen. Most akcios, 125 roka, ami habar tobb, mint amit elsore kolteni akartam (80-100), de ha franko akkor kifizetem a pluszt. Melo utan ma beugrom az uzletbe es megcsekkolom/ kerdezoskodom ott is, de hatha tudtok valami infoval szolgalni addig is. Tehat a lenyeg roviden: 100 korul kene valami jo cucc, ami elbir. Foleg bicikliutra, de neha terepre is. Koszi!
Ui: gondolom hasznalt lenne a leggazdasagosabb megoldas, de teljesen inkompetens vagyok a temaban, felek, hogy beszopok valamit, hiaba nezem at, valami kimarad stb.

(#146811) Khelben válasza kemotox (#146810) üzenetére


Khelben
nagyúr

Nem biztos, hogy a biciklizéstől fogyni fogsz, legalábbis nem olyan ütemben, mint mondjuk elliptikus tréneren. Én hasonló méret vagyok, télen sokat elliptikusoztam, le is adtam 15 kilót. Aztán jött a nyár, biciklizek (idén március óta 2600 km-t mentem) és nem fogytam egy dekát se. Szóval fogyni nem feltétlen a bicikli a legjobb, az inkább az erőnlétedet fogja javítani.

(#146812) kemotox válasza Khelben (#146811) üzenetére


kemotox
addikt

Kondizni is fogok mellette (vagy valami fitnesz ugrabugra, meg nem tudom), bicot mint valami rendszeres mozgas/kardio akarom beiktatni az eletembe.

(#146813) jjeahh válasza Khelben (#146811) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Szerintem lehet azzal is fogyni, de ezt is akkor lehet igazán jól csinálni, ha fejest ugrasz a "mélyvízbe". Pl. nem csak simán tekersz, hanem veszel egy pulzusmérőt, zsírégető pulzuson bringázol minél hosszabbakat (legalább másfél-2 óra) lehetőleg megállás nélkül, gyakorlatilag jobb ha még az ivást is tekerés közben oldod meg. + Ez csak az egyik fele a dolognak, az is sokat számít mit eszel, mennyit és mikor, de gondolom ezeket te is tudod már.
Ennél jobban én sem vágom a témát, de valszeg ez elég is, ugyan én vékony alkat vagyok, de a húgomnak segítettem már a fentiekkel lefogyni.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#146814) kemotox válasza jjeahh (#146813) üzenetére


kemotox
addikt

Pontosan ezt tervezem en is amugy. Mar a pulzusmeros ora is ki van nezve. Motivalt es ambiciozus vagyok, eletemben eloszor :D

(#146815) jjeahh válasza kemotox (#146814) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ha motivált vagy az jó dolog, tarts is ki :) . Csuklós pulzusmérőt nem ajánlom, ha az van tervben, szerintem kb. semmit nem érnek, a mellkaspántos megoldás viszont nagyon jó :K

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#146816) Runner_fxr válasza benfolds (#146808) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Az sem kizárt, hogy a túledzettség jelei mutatkoztak meg, heti 6-7-8 edzés nagyon sok. Nyilván múlik az intenzitáson is, de ha valóban keményen csinálod, akkor jellemzően ilyen edzés adagot versenyzők szoktak nyomni, verseny felkészülésre! Csak az a különbség, hogy ők használnak doppingszereket, szteroidokat is, ezáltal sokkal gyorsabban regenerálódnak mint egy átlag ember és az étel is sokkal jobban hasznosul a szervezetükben. A pihenésre is nagyon oda kell figyelni, ennyi edzés mellett a kevés alvással hamar kinyírod a szervezeted, és nem csak fejlődés nem lesz, hanem inkább leépülés, sérülés lesz. Én nagyon vékony alkat voltam, és még úgy sem ment könnyen az izmosodás, hogy kb csak a gyúrásra koncentráltam. Nem lehetetlen amit csinálsz, de az edzés mennyiségnek, táplálkozásnak és a pihenésnek nagyon összhangban kell lennie. Gyakorlatilag egy seggel akarsz megülni 2 lovat lovat. :) Az is fontos, hogy legyél türelemmel, ne akard az eredményeket túl hamar, csináld rendszeresen, és tarts be mindent (étkezések, pihenések).
Azt azért érdemes lenne eldönteni, hogy most per pillanat mi a fontosabb, nagyon jó bringás kondi, vagy egy izmosabb test. Mind a kettő egyszerre nehezen fog menni, itt valaminek egy kicsit háttérbe kell szorulnia, hogy a másikban hamarabb jöjjön az eredmény.
Egy valami biztos, alakuló kajálással és nem kellő pihenéssel, ez így biztos nem lesz jó.

(#146817) Csokicsibesz válasza 6030D (#146794) üzenetére


Csokicsibesz
tag

Lesz Mátra Maraton beszámoló? Stravan láttam, hogy jól sikerült a verseny.

(#146818) Szevam válasza jjeahh (#146813) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Ha éhes vagy igyál, ha 10 perc múlva is éhes vagy, akkor egyél. A nasi, az csak valamilyen mag lehet (minél több ideig rágcsálva szemenként)
Rágd meg jól, sokáig az ételt (pépesre), mert nem vagy madár, nincs zuzád :). Idő közben megunod az evést :U
Lefekvés előtt 2-1,5 órával nincs kaja. (Néha elcseszem)
Édesség minimalizálva süti heti 1-2 alkalommal max.

Szerintem nem szabad az elején hirtelen étrendet változtatni, a mennyiségből kell visszavenni.

Ezeket szoktam betartani, emellett most már tekerek, az emelkedők segítik a zsírégető pulzus elérését.

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#146819) jjeahh válasza Szevam (#146818) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Az emelkedők? Az már nekem anaerob zóna és infarktus zóna :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#146820) Runner_fxr válasza benfolds (#146808) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Ha mondjuk valóban szeretnél izomban fejlődni, tehát most ez egy határozott cél, de azért nyilván a bicót sem szeretnéd abbahagyni. Én azt csinálnám, hogy heti 3 body és 2 kerékpár. Nagyon max, heti 4 body és 2 kerékpár. Nem tudom mennyi ideje jársz edzőterembe, de azt tudom, hogy egy kezdőnél a heti 3 edzés a leghatásosabb, több gyúrással csak hátráltatod magad. Haladóként mehet a 4 body.

[ Szerkesztve ]

(#146821) Szevam válasza jjeahh (#146819) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

De legalább gyorsan eléred a zsírégető pulzust :D. Nekem leginkább a levegővétellel vannak gondjaim, néha sípolok, aztán kikapcsol az agyam mert csak meredten 1 helyre tudok nézni. Ez tart kb 2-3 percig, utána vissza a nyeregbe és go.

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#146822) robee19


robee19
tag

Létezne, hogy az ásványi sókat tegnap óta nem sikerült visszapótolni sima hagyományos táplálkozással a szervezetembe? A tegnap délelőtti/déli tekerésem következménye, hogy a fejem majd bejukad a homlokomon, szédelgek, és mint ha 10 fps-el szaggatottan látnám a világot...:D Gondoltam arra is, hogy napszúrást kaphattam, de hányingerem nincs.

(#146823) samujózsi válasza robee19 (#146822) üzenetére


samujózsi
tag

Hát ezzel szerintem menj be az ügyeletre!

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#146824) Szevam válasza robee19 (#146822) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Egyél húslevest! :K

Vagy leveskockából csinálj lötyit amit legurítasz apránként.

[ Szerkesztve ]

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#146825) bringasisti válasza robee19 (#146822) üzenetére


bringasisti
őstag

Izotóniás itóka a megoldás

BENEFON DELTA--------N8

(#146826) -=RelakS=- válasza Szevam (#146818) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Tekerés, + reggelire egy zsömlényi szendvics vagy kis halkonzerv, ebédre gyerekadag, vacsorára talán leves + bringázás. (ha vacsizok, akkor reggel puffadás, stb, szóval inkább kihagyom)
Így egy ideig ment le olyan 116-117-ről, aztán mikor elkezdtem mellé L-Karnitine-t enni (BioTechUSA), akkor metorpantam olyan 112 kilón. Most megint elkezdtem lefelé kászálódni, bár a múlt héten egy betegség miatt leestem 108 kilóra.

Szóval a fentiek alapján a fene tudja, hogy most a kajálás visszafogottsága, vagy a bringázás segít fogyni, de az biztos, hogy tekerni sem olyan nehéz, mint korábban. A 180-as pulzushoz már nem elég ránézni a bringára, meg is kell dolgozni érte.

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#146827) robee19 válasza samujózsi (#146823) üzenetére


robee19
tag

Azt kihagynám. A húsleves sem opció, mert bejöttem dolgozni. Izotóniás italt megnézem lehet e nálunk kapni. Esetleg még a banánra gondoltam. Ha jól rémlik az alacsony káliumszintnek hasonlók a tünetei. Meglátjuk mi lesz. A klímás irodában elvagyok, csak megmozdulni ne kelljen :/

(#146828) f4lcon válasza BigBlackDog (#146797) üzenetére


f4lcon
őstag

Pro Koryak?

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#146829) Szevam válasza robee19 (#146827) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Zacskós leves :F

#146826) -=RelakS=- : Ezt nem hiszem el, már Te vagy a 3. vag 4. ember akitől azt hallottam, hogy lebetegedett és lefogyott. A gyors fogyáshoz betegnek kell lenni? :D
Mondjuk ez a fogyás dolog érdekes. Az izom tömege (fajsúlya :F ) nagyobb mint a zsíré, ha abból van több többet mutat a mérleg, pedig nem is attól kell félni, hanem a zsírtól. Nekem még 5 kg kell minuszba hogy visszaférjek a régi ruháimba kényelmesen, mert nem akarok ruhatárat cserélni. :D.

[ Szerkesztve ]

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#146830) sebgutkopf válasza varsam (#146546) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Majdnem, a Strive az drágább és az kimondottan enduro versenyre szánták, az nem a Stumpival versenyez, hanem a Speci Enduro-val. Egész pontosan a Spectral-ra gondoltam.

(#146831) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Srácok! A haveromnak van egy ilyen bringája és az első fékben olajat kéne cserélni, vagy legalább légteleníteni. Ha jól látom valamilyen Promax solve fék, de ennél több infót sehol nem találok róla. A fékkarokon azt írja, hogy mineral oil, ezek szerint a shimano olajjal működne? Lassan egy éve halasztgatja, hogy bevigye szervizbe, mert sajnálja a pénzt rá, de ha egyszerűen meg tudnám oldani az olajcserét (mint shimanonál), akkor szívesen megoldanám neki, főleg, hogy 1 liter olajam hányódik itthon. Valakinek van tapasztalata a Promax hidrós fékekkel?

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#146832) robee19 válasza Szevam (#146829) üzenetére


robee19
tag

Powerrade izotóniás ital volt, meglátjuk használ e. A levest már tegnap délután előttem, jó sósan.

(#146833) Hasaggymeg válasza Csokicsibesz (#146817) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Sumákol mert dobogós lett? ;]

6030D...gratulálok,190-ből 23. igen szép eredmény! :C

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#146834) BigBlackDog válasza f4lcon (#146828) üzenetére


BigBlackDog
veterán

:R Ez néztem én is. Van tapasztalat vele? Kicsit félek a külső kábelezéstől, hogy hogyan lehet elvezetni a vázon. Ahogy nézem, nincs már szabad bowdenház felfogatás rajta, legfeljebb a hátsó fékvezetékkel egyben tudnám felkötelegőzni a megfelelő tartószemekre.

Illetve általam igen tapasztaltnak tekintett "hangok" elhintették a fejemben, hogy XC bringa esetén nem biztos, hogy szükséges dropper. Szóval most kicsit örlődök még. Az biztos, hogy lefelé menet stabilabbnak érezném, ha lejjebb és hátrébb tudnám tenni a tömegközéppontom, felfelé menet meg hatékonyabb lenne teljesen nyújtott lábbal tekerni.

[ Szerkesztve ]

(#146835) -=RelakS=- válasza Szevam (#146829) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Nézd, ha egész éjszaka kínoz a hányás-hasmenés, és utána még napokig pirítóson mersz csak élni, akkor persze, hogy leugrik pár kiló :DDD Persze, ebben benne van az is, hogy totál kiürülsz, de így is csak kb másfél-két kiló jött vissza.

[ Szerkesztve ]

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#146836) Runner_fxr válasza jjeahh (#146831) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Hasonló mint a Tektro. Jó lesz bele a Shimano ásványi olaj. Sőt mondhatni ásványi olajban én még jobbat nem láttam mint a Shimano rózsaszínű olaja. A kérdés inkább az, hogy lesz e hozzá légtelenítő szetted, emlékeim szerint a Promax-hoz kell egy olyan csavar mint a Tektro légtelenítéshez. Tehát a Shimano légtelenítő szett nem biztos, hogy elég lesz.

[ Szerkesztve ]

(#146837) sebgutkopf válasza Toobee (#146629) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Most nagyon gyenge a HUF, ha nem nélkülözhetetlen azonnaliba a cucc, akkor érdemes lehet várni.

(#146838) Hasaggymeg válasza kemotox (#146810) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Annyi körül,újan csak a Decathlon marad.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#146839) Somatom válasza BigBlackDog (#146834) üzenetére


Somatom
veterán

Az is necces, hogy sikerül-e optimálisan beállítani. Nekem gyárilag van beépített dropper, de nem vagyok vele teljesen elégedett. Sokat állítgattam, de ha elég magasra jön fel ahhoz, hogy nyújtott lábbal tekerjek, akkor nem megy le eléggé ahhoz, hogy mögéállásnál az ülés ne legyen útban. Persze, az én szintemen ennek nincs túl nagy jelentősége, de kérdés, hogy egy utólag beszerelt mekkora mozgásteret adna.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#146840) jjeahh válasza Runner_fxr (#146836) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Kösz, erre nem is gondoltam, megnézem és ha úgy tűnik nem jó a légtelenítő szettem rá, akkor hagyom a francba. :R

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#146841) BigBlackDog válasza Somatom (#146839) üzenetére


BigBlackDog
veterán

150 mm (vagy nagyobb) úttal rendelkezőkre gondoltam. Azzal szerintem már bőven ellennék.

[ Szerkesztve ]

(#146842) HollyBoni válasza Somatom (#146839) üzenetére


HollyBoni
veterán

Ez azon múlik hogy milyen a váz geo, mekkora dropper mehet max bele (meg hogy neked milyen a váz mérete, és mennyire kihúzva használod a nyeregcsövet). Egy 120-as nyilván sosem lesz olyan mint egy 170-es, de azért szvsz az is jobb mint a semmi. :)

[ Szerkesztve ]

(#146843) f4lcon válasza BigBlackDog (#146834) üzenetére


f4lcon
őstag

ebből van belső bowden elvezetéses is, [link]
Shimano termék, szóval ennek a garanciális háttere jár hozzá (itthon is, ugye) ami ha baj lenne azért általában megnyugtató

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#146844) BigBlackDog válasza f4lcon (#146843) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Belső kábelezés nem játszik, váz nem támogatja (Merida Big.Nine 500). :N

(#146845) Toobee válasza Szevam (#146829) üzenetére


Toobee
veterán

Nálam így néz ki a dolog. Meg kéne méretnem magam megint, majd ha lesznek esős napok, akkor megyek újra.

https://barbieripnk.hu/

(#146846) Toobee válasza sebgutkopf (#146837) üzenetére


Toobee
veterán

Tudod hogy megy ez...mindent azonnal :DDD A lámpára voltam nagyon rágyógyulva, kipróbálom a Lunivo-t, bár 5 hetet írnak rá. Előre meg egy olcsó Hans Dampfot vettem, hátra még nem tudom mit, de lehet teszek egy próbát a Mitas-szal. A multiszerszám is porondon van már egy ideje, annyira nehéz ami most van, hogy szinte sosem viszem magammal. A Rose T-20-ról jókat írnak, a másik versenyző egyébként a Mini 20 Pro volt, remélem nem bánom meg, hogy nem azt vettem. Plusz pumpából most egy ormótlan nagy gagyi kínai van, az vészvásárlás volt, mert nem volt és azonnal kellett, de nem fér el rendesen sehol, ezért próbáltam levadászni egy picit, végül abból is Rose-os lett a befutó. Valószínűleg évi 1-2 alkalommal fog kelleni, nem baj, ha 2 perccel tovább tart a dolog.

https://barbieripnk.hu/

(#146847) sebgutkopf válasza Somatom (#146654) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Rengeteg féle fédőfelszerelés van, mi használjuk is ezeket.
Az viszont nem mindegy hogy hova készülsz. Erdőbe, endurozni, vagy bikeparkba, mert a sérülés kockázatának arányában öltözünk meg jobban vagy épp kevésbé.

Nehezebb erdei terep esetén nyilván a minimum a sisak (még lehet nyitott), de már ajánlott egy rugalmas térdvédő, amiben tekerni is lehet, ha jobban félsz, akkor még könyökvédő. Ezek az elsődleges kontakt pontok a földdel, ha perec van és a minimum szükséglet.

Bikeparkba azzal módosul (feltéve, ha az érdekesebb fícsöröket is ki szándékozol próbálni), hogy a sisakot full face-re váltod (szemüveg is hasznos rá), marad a térdvédő, de már felső test védelemre is érdemes figyelni. Itt több út van. Lehet csak mell és gerincvédőt venni, akkor szükség van az erdőből a könyökvédőre. A jobb védelmet viszont a külön könyökvédő helyett egy komplett felső protektor ing jelenti, ami egyben védi a teljes felső testet, tehát gerinc, mell, váll, felkar, könyök, alkar és vese. A váll védelem különösen hasznos, mert bukfenckor könnyen jön le a bőr a vállakról.

Újonnan nem olcsók egy jó térdvédő 25-30k, protektor ing 50k-tól indul, fullface sisak is 30k-tól.
Persze van másod piac is, használtan jóval olcsóbb és nem kell megvetni a dolgot. pl: adtam el a térdvédőmet 9k-ért (egy másik fazonra váltottam, ami a fura lábaimra jobban felfekszik), nyilván jól járt vele a srác aki megvette.

(#146848) Runner_fxr válasza BigBlackDog (#146841) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Nekem most 115mm-es van a meridában gyárilag, ez kicsi. Volt 150mm-es Reverb-em, az bőven elég volt. 150mm-nél nagyobb 190 centi körüli magassághoz szokott kelleni. Neked még a 150-es is lehet túl hosszú lenne.

(#146849) 6030D válasza Csokicsibesz (#146817) üzenetére


6030D
Ármester

Lesz, csak reggel (/most) jöttünk haza és még munkát is kellene imitálni. :D

Hasaggymeg: görgess lejjebb, a kategória 8. azért jobban hangzik. ;) :R

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#146850) ivana válasza kemotox (#146810) üzenetére


ivana
Ármester

Mindenképpen kazettás aggyal szerelt gépet vegyél, ez menetes, nagyon nem fogja bírni. Ebben az árkategóriában a decathlonban érdemes.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.