Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#133401) ZolkoW válasza 6030D (#133389) üzenetére


ZolkoW
őstag

Szerintem ez lehet, de talán korábbi, mert kicsit több benne a zöld: [link]
alul a merevség skálán mondjuk nem túl előkelő, ami tartozik hozzá... :F
Viszont amúgy kifejezetten kényelmes, már első felvételkor volt olyan, mint más cipőm kitaposva.

(#133391) jjeahh : az 520-as Shimanó egyszerűen elpusztíthatatlan, én nem is megyek sokat, szóval tőlem nem hiteles, de másoknak tudtommal soktízezer km-eket bírnak. Szóval az mondanám, nyugodtan kezdj azzal, _HA_ valaha áttérsz. Egyedül súlyban nem világbajnokok, de tényleg nagyon bírják.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#133402) BurgBurg válasza Nordschleife (#133365) üzenetére


BurgBurg
tag

Szia! Volt agyváltós bringám. Soha többet, nem ajánlom, szervizelése nem megoldott.

(#133403) SUPREME7


SUPREME7
őstag

Köszi a tippeket, ez a Slime belső érdekesnek tűnik, azt biztos rendelek, külsőből most akkor gazdasági megfontolásból úgy gondoltam valami low budget megoldás kellene, a Double Fighter kicsit már-már terepes, úgyhogy inkább a continental ride tour felé hajlok, vagy picit drágábban, de még mindig 1 marathon árából kijövő Schwalbe land cruiser, és mindkettő megtámogatva a Slime belsővel. Valahogy ez a continental túl olcsónak tűnik (főleg, hogy ezeken a márka is az árban van), de nincsenek róla túl rossz vélemények. Szerintetek? Vagy egyéb javaslat?

(#133404) 6030D válasza jjeahh (#133391) üzenetére


6030D
Ármester

Az XT pedált 2018 áprilisban vettem használtan (nem tudom hány éves, M770), az M520-at pedig 2017 áprilisban. Azóta egyikhez sem nyúltam, még a Hasaggymegnek ajánlott, csak "zsírcserés" szervizt se csináltam egyiken sem. Pedig ott nem nyúlsz a gyári menetrögzítőzött tengelyhez, nem kell szenvedni a beállítással. Látott már mindent, mindegyik pedál, nem kotyog, nem rág, nagyon jó a tömítésük. Nem is fogom szétszedni, amíg nem lesz valami lógása, de szerintem előbb veszek új pedált a stopli miatt, minthogy hozzá nyúljak az 520-hoz. Az XT helyére meg esetleg habverő megy majd. :)

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#133405) Toobee válasza Csokicsibesz (#133398) üzenetére


Toobee
veterán

Túrázásra használom a gépemet, de miért kéne tolni egy bicajt.

https://barbieripnk.hu/

(#133406) jjeahh válasza 6030D (#133404) üzenetére


jjeahh
nagyúr

& ZolkoW: oké, hiszek nektek :K

Toobee: az egykerekezést én valszeg nem igazán használnám ki egyelőre, max olyankor kapom fel az elejét picit, ha át kell csapatni egy tócsán és nem akarom, hogy az első kerék az arcomba priccolja a sarat. A bunnyhoppot viszont nagyon meg kéne tanulni már és néha hasznos lenne ez az egy helyben ugribugri is, meg ha a hátsó kereket egy éles kanyarban arrébb tudnám tenni.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#133407) trialboj válasza 6030D (#133389) üzenetére


trialboj
őstag

Megállni nyilván nem szeretnék, viszont pont attól félek, hogy lassulni sem tudnék, mert hátul alig lesz tapadás, ha meg az elsőt húzom, orra eshetek(pontosabban ettől félek), már ha lesz az m7000nek annyi ereje, hogy valóban lassítson.
Nyerget leengedni nem opció, tavaly rátévedtem egy hasonló útra, ami lazán indult, viszont a vége felé, már annyira ráültem a kerékre hogy a nyereg szinte a mellkasomat érte, ott érzetem hogy orra már nem esek, de alig tudom uralni a bringát, mert a nyereg útban volt.

Sok helyen mentem már ami meredek volt, de ez most valamiért megugorhatatlannak tűnik, lefotózni nem lehet, semmit nem ad vissza, lentről egyszerűnek tűnik, de a tetején állva, és elképzelve mennyire alacsonyan lesz az eleje mégis ijesztő, talán nem véletlen hogy nem vezet kitaposott út a tetejéhez, csak az alján van lejárva a gaz, és nyilván az sem a bringások által.

Még barátkozom vele egy kicsit, talán mégis jó ötlet lenne elsőnek leengedett nyereggel kipróbálni, majd ha már komfortosan megy akkor rendesen (ahogy a nagyok :) )

(#133406) jjeahh
Bunnyhopp xc-n nem opció, kb arról szól hogy seggbe vered magad a nyereggel. Ahhoz már dropper kell, különben szinte semmit sem tudsz megugrani. A magas nyereg egy átok, és egyben áldás :) De aki XC-re droppert rak, az már komoly arc, vagy állandóan ugrálna (tehát nem jól választott bringát) vagy olyan komolyan tolja, hogy indokolt. Ezek közül, én egyik sem vagyok, ezért nem is gyors lazítós a bilincs.

[ Szerkesztve ]

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#133408) Csokicsibesz válasza Toobee (#133405) üzenetére


Csokicsibesz
tag

Igazából szívesen elmennék veletek egyszer tekerni, hogy milyen helyek vannak itt a Budai hegységben, ahova feltétlen enduró bicó kell.
Eddig ahol leszálltam és toltam a bringát ott álláspontom szerint semmivel nem lehetett volna átmenni, annyira sziklás volt az egész.

(#133409) ZolkoW válasza trialboj (#133407) üzenetére


ZolkoW
őstag

komoly lejtőn szvsz a hátsó féket el is felejtheted, annyira nincs súly azon a keréken, hogy úgyis csak csúszna. kivéve aszfalton, de az ilyen lejtőkön nem megy el az úthenger ;)

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#133410) StLui válasza Csokicsibesz (#133408) üzenetére


StLui
veterán

ahol letolod, ott le is lehet menni, ahol nem tudsz, pláne bringát tolva, lemenni, na ott az érdekes

Bár most nem tudom az a problémád, hogy Toobee szeret, szeretne technikásabban menni, haladni, vagy az hogy endurója van?

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#133411) jjeahh válasza trialboj (#133407) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Na jól van akkor, ezek szerint nyugodtan lemondhatok róla :DDD
Lejtő témában: eddig én mindenhol le mertem menni szerencsére, ahol szilárd a talaj, pl. azért egymáson guruló csúszó köves lejtőkön nem merek, de ez a szegmens kifogott rajtam, mert brutálisan gyökeres, muszáj volt lejjebb toljam a nyerget... ilyenkor tényleg jól jönne egy dropper post.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#133412) StLui válasza ZolkoW (#133409) üzenetére


StLui
veterán

hát ezt azért vitatnám, mivel nyereg mögött vagy fenékkel így azért van súly, persze egy meredekség után csúszik, de akkor jön az első, hogy megfogd, de csak finoman, nehogy az eleje csússzon el.

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#133413) Csokicsibesz válasza StLui (#133410) üzenetére


Csokicsibesz
tag

Nálam a leszállás azt jelenti, hogy a hátamon cipelem.

Az alapvetően a problémám, hogy nem fogadjátok el más álláspontját :D
Mert nektek mindig igazatok van. Bár lehet ez inkább generációs különbség, apám is ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#133414) Tothgera30 válasza jjeahh (#133377) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Könnyebb kerékszettet még megérdemelne a setup. Amúgy kissé túlspilázod, annyi féle cipő-stopli kombó van hogy hihetetlen. Biztosan tudnál választani, én is olyan cipellőt hordok amibe tudok futni is, és szellőzik is.

Túrázós montizás évente párszor jön össze nekünk is, sőt a banda nagy része országútit preferálja nyáron, én meg nem. De a lényeg hogy kikapcsolódjunk, outis csapattal is elmegyek, csak épp lehet CX-el, mert kom-okat nem fogok dönteni, Strava-t nem nagyon használok, középszinten teljesen jól elvagyok.

#133383 Toobee: Átlag maratontáv 40km táv/1000-1200m szint, ha elmegyünk akkor 2000m körüli szintre azért hajazunk, mert alföldi gyerek révén nem igazán van lehetőségem a könyéken dombozni.

#133388 trialboj: Kiülsz a nyereg mögé, és elereszted. Esetleg időszakosan ráfékezel, de nem elmelegítve a fékeket.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#133415) Toobee válasza jjeahh (#133406) üzenetére


Toobee
veterán

Na, mondom akkor, hogy honnan indult a dolog: szóval volt a Cube-om, néhányan lehet emlékeztek még rá, de a nevem alatt megtaláljátok. SPD-vel nyomtam, tök jó bunny-kat nyomtam vele = felrántottam a pedál segítségével a bicajt. Totál tévút, óriásit lehet takarni, ha old a pedál. Szóval megvettem a Specit és rájöttem, hogy először technikában kell fejlődni. Jött az igény a rendes bunny-ra, aminek az első mozzanata a manual. Azt pedig úgy könnyű elkezdeni, ha már tudsz egykerekezni. Tehát innen indult a dolog, most léptem a következő lépcsőre, azaz gyakorolgatom a manual-t.

(#133408) Csokicsibesz: ma egy kör? 17.30-kor szeretnék indulni. A délelőtt linkelt útvonalat járnám be.

https://barbieripnk.hu/

(#133416) StLui válasza Csokicsibesz (#133413) üzenetére


StLui
veterán

Te nem fogadod el, mert megszólod őt, hogy minek akar túrázáskor manuálozni, és te miatta vagy passzív a fórumon, valamint egyáltalán minek NEKI enduró. Senkit nem zavar szerintem, hogy te tologatni, hátadon cipelni akarod a bringát, és nem akarsz enduro-t, szóval a te álláspontod szerintem el van fogadva.

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#133417) Hasaggymeg válasza Csokicsibesz (#133413) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Hagass kölyök! ;]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#133418) ZolkoW válasza StLui (#133412) üzenetére


ZolkoW
őstag

Ha nyereg mögé kiülsz, tényleg segít valamit ezen is, de attól még bármilyen fékezési erőhatás csak elemeli a hátsó kereket a talajról, szóval nagyon pici hatása lesz.

az eleresztés nekem elég ijesztően hangzik, persze más lehet, hogy megcsinálja, de ha hosszabb a lejtő, akkor pillanatok alatt kezelhetetlen sebességet érnék el, szóval...mondjuk ebben csirke vagyok :P

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#133419) Hasaggymeg válasza ZolkoW (#133418) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Nyereg mögött ülve előre bukni nehéz mutatvány lenne.Úgy legfeljebb elcsúszol a francba,de nincs az a lejtő ahol felemelkedne a hátsó kereked,mikor te szinte rajta ülsz.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#133420) Csokicsibesz válasza Toobee (#133415) üzenetére


Csokicsibesz
tag

Benne lennék, van is most nálam bringa. De a fél 6 nekem nagyon korai. Talán 17:45-re oda tudnék érni a Fenyőgyöngyéhez, de akkor se tudom hova rakni a cuccaimat

[ Szerkesztve ]

(#133421) jjeahh válasza Tothgera30 (#133414) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Már kapott egy Mavic kerékszettet :D . A fék (féktárcsák nem), a hátsó váltó és a váltókarok még a gyáriak.
Milyen az a cipő, ha szabad tudni? :D

Toobee: Jó neked, ha már a manualt gyakorolgatod... a Cube az xc volt ugy-e? Nem zavart a nyereg?

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#133422) xy.zsolt válasza jjeahh (#133391) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Vegyél egy jó pedal straps-et. Én a bagaboo márkát ajánlom...3 évig outin ezt használtam. Kényelmesen kiugorhatsz belőle, jól tart és speckó cipőt is megsórolod. Ja és nem drága ☺ https://bagaboo-bags.com/hu/termek/bagatoe-pedalszij-sotetszurke/

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#133423) Hasaggymeg válasza jjeahh (#133421) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Manuálozni én csak a nyereggel a gyomromban tudnék. :U

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#133424) Toobee válasza Csokicsibesz (#133420) üzenetére


Toobee
veterán

Én 17.30-kor a 11. kerületből indulok, ha ide tudsz jönni, akkor a kocsimba be tudjuk pakolni a cuccaid. Ugyanide jövök vissza is. Írj rám, ha gondolod.

(#133421) jjeahh: hogyne zavart volna, de a legjobban az zavart, hogy XC bringa volt :DDD

[ Szerkesztve ]

https://barbieripnk.hu/

(#133425) jjeahh válasza xy.zsolt (#133422) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ez furán néz ki :DDD

Hasaggymeg: Bunnyhoppra gondoltam

Toobee: gondolom te már eleve enduróra voltál programozva, azt érezted az "igazi" bringának. Egy ideig én is nagyon rábuzultam a pluszos merev trail-okra, de mivel nálam a cél szentesíti az eszközt (minél jobban, minél többet akarok mászni), hamar lemondtam róla és megszerettem az xc-t is. Amit nem tudok kiverni a fejemből, az a fat bike :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#133426) sebgutkopf válasza 6030D (#133340) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Hááát... Japánban. Ott korán kel a net nagyon :)

(#133427) xy.zsolt válasza jjeahh (#133425) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Kb 20 színben találsz ott a site-on….ha ennek nem tetszene a színe :) Itt Anno én is azért vettem ilyet mert a bringásfutárok között is népszerű....nekik meg tényleg fontos, hogy járni is tudjanak a cipőjükben, ne csak tekerni. Az ára pedig baráti....szóval én nem bántam meg....most a montimon van fenn mivel az outira speedplay "replikát" vettem sidi cipővel

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#133428) Toobee válasza jjeahh (#133425) üzenetére


Toobee
veterán

Na jó, talán háttérinfó gyanánt leírom, hogy motor fronton milyen utat jártam be: Simson Star - Rieju RR50 - Aprilia RX50 - Aprilia MX125 - KTM EXC125 - GasGas EC125 - Honda CR250. Így lehet, hogy érthetőbb miért nem az XC az én világom :DDD

https://barbieripnk.hu/

(#133429) sebgutkopf válasza Hasaggymeg (#133351) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Bakker lebuktam :Y :R

(#133430) Hasaggymeg válasza jjeahh (#133425) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Nem fázna a lábad sem benne. :DDD

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#133431) jjeahh válasza Toobee (#133428) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Nem ma kezdted ezek szerint. Az a Simson jól néz ki :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#133432) Hasaggymeg válasza jjeahh (#133431) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Az inkább ikszcé,mi? :DDD

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#133433) jjeahh válasza Hasaggymeg (#133432) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Inkább libakergető kategóriának tűnik :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#133434) trialboj válasza jjeahh (#133425) üzenetére


trialboj
őstag

Marhaság a clipses cipő arra mire te is szeretnéd használni. Ami most van, azzal nem húzod felfele is? Azt írtad hogy alattad még nem is kezdett kotyogni, akkor miért cserélnéd még is?
Nekem annyira beleragad a cipőm, hogy aszfalton simán tudom húzni is, nyilván nem olyan hatékony mint a clipses, de én annak csak úgy látom értelmét ha nem túrázni jársz, hanem izomból tekersz szinte mindig, versenyekre edzel, stravan hajtod a rekordokat, v csak lépést akarsz tartani az outis haverokkal.

A meredek leejtőzés problémámra, tetszettek azok a kommentek ahol azt javasoltátok, hogy eresszem el a féket és csapassam neki :)) Erdőben vagyunk, a leejtők végén mindig van valami, víz, bokor, v éppen fák.

Arra kíváncsi vagyok mennyire meredek igazából, ha telefonnal mérném le pl innen valamelyikel az pontosabb mint amit a strava esetleg kidob rá?

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#133435) JackFeryll válasza StLui (#133392) üzenetére


JackFeryll
őstag

Ez a merev sztori már xc-ből is kikopott. Könnyűek a fullyk is és hatékonyak a linkek, tagok.
Triálozgatós felfele ugrálást én nem tudok, de durva ám tekerhető terepen még felfele is könnyebb nekem a fully hogy nem pörög el egyből amikor a merevnek elemelkedne a hátulja.
nem neked szól, gondolom van tapasztalatod, csak úgy bele az éterbe

(#133398) Csokicsibesz
Én pl az xc-s spd cipőmben azt nem szeretem hogy nem lehet vele biztonsággal lefelé menni. Nem lehet eléggé hátra tenni a stoplit ahhoz hogyha lebillented a sarkad akkor jó helyen legyen a lábad. (nem ebben felfele tekerős pozícióban).
Szerintem egy nagyon jó megoldás egy lapos talpú enduros cipő, dx jellegű pedállal. (az is egy pokol amikor a nyalókákra műanyag/karbon talpú cipővel kell lépni olyan helyzetben amikor bizonytalan vagy hogy lerakod a lábad vagy nem)

[ Szerkesztve ]

(#133436) sebgutkopf válasza trialboj (#133388) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Venni kell egy droppert és kész. Ma már XC-n se ördögtől való, sőt az egyik leghasznosabb fejlesztés.

(#133437) Csokicsibesz válasza JackFeryll (#133435) üzenetére


Csokicsibesz
tag

Őszintén bevallom ilyen lábtartást még nem tapasztaltam, de lehet, hogy van. Bár mondom a legolcsóbb decathlonos cipőm van [link]. Ez jobbam hajaz egy sportcipőre mint a komolyabb spd cipőre.
Egy ilyen pedált használok [link] eddig teljes megelégedéssel.
Ha szétrúgom a cipőt, majd akkor veszek egy komolyabb darabot (nem a karbon talpú ultra könnyű kategóriából).

(#133438) jjeahh válasza sebgutkopf (#133436) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Dropper, fully, szarv, kitámasztó és mindjárt megvan 17 kiló a bringa, meg a hátizsák sem maradhat el bozótvágóval, medve spray-al és túlélő készlettel :DDD

trialboj: szerintem nem szoktam húzni a Nano P-t, de lehet csak nem figyeltem. Majd egyszer lehet kipróbálom ezt az spd dolgot is, de most egyelőre szokás szerint elnapolom. Egy ugyanolyan HT, mint a régi, meg egy Crankbrothers Stamp 1 a kosárban van a bike24-en, még nem döntöttem melyik legyen, a réginek nincs semmi baja, csak azért váltanám le, hogy legyen tartalék pedálom, amit vész esetén meg télen hóban nyúzhatok. No meg jó lenne szétkapni a régi HT-t, mert 2 év saras használat után aminek nem látom a belsejét, abban nem bízok annyira, szal nem ártana belenézni, újrazsírozni, hogy nyugodt legyen a lelkecském :D . És amíg csak egy pedálom van, addig nem merem szétszedni, mert ha elcseszem, akkor várhatok egy hetet tekerés nélkül, amíg megérkezik az új...

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#133439) Hasaggymeg válasza trialboj (#133434) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Azokkal a "vízmértékekkel" az a baj,hogy nincs hova tenni.Még ha pl. a kerékpár felső csövére is teszed,természetesen majd levonva annak esését,akkor is ~2m meredekségét kapod,ami nagyon nem irányadó,hisz egyik kerék egy kövön,gyökéren van máris hamis adatot kapsz. Legalább 10-20 méter meredekségét kellene mérni,hogy képet kapjunk egy mászás nehézségéről,sőt még az sem mérné,hogy pl. lépcsőszerű sziklákon,vagy gyökereken kell átemeld/felhajtsd a kerékpárt,ami rengeteget kivesz a bringásból.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#133440) ivana válasza trialboj (#133434) üzenetére


ivana
Ármester

Nem klipszes cipő :U Angolul clipless vagyis klipsz nélküli, magyarul meg mondjuk patent pedál (ha már SPD-nek nem akarjuk hívni, mert amúgy kb. mindenki SPD-nek hívja).

Amúgy nem túl sok olyan emberről hallottam aki SPD-ről visszatért volna taposóra.

(#133437) Csokicsibesz Akkor már inkább az eggyel jobb cipő [link] és egy M520.

(#133441) Hasaggymeg válasza ivana (#133440) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Szép is volna miután beruházott pedálra és olyan cipőre,amit egyébre nem használ6.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#133442) 6030D válasza Hasaggymeg (#133441) üzenetére


6030D
Ármester

Főleg, hogy a két pedál ugyanaz, csak az 530 keretes. Puha talpú cipővel (ami most van neki) jobb is.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#133443) Hasaggymeg válasza 6030D (#133442) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Az is...én erre -Amúgy nem túl sok olyan emberről hallottam aki SPD-ről visszatért volna taposóra.- írtam. :DDD

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#133444) sebgutkopf válasza jjeahh (#133438) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Pedig még annyi ötletem lett volna! :DD

(#133445) Gézengúz


Gézengúz
addikt

Első alu villa, állítható keménységű, lockolható, (ez nem biztos, hogy ide tartozik, de leírtam).
Szóval, a hidraulikus fék rögzítő csavarja, ahová beletekeredik a menetes villán található részbe, na az, az 3 felé szét van nyílva. Mennyi ennek a reális javítási költsége?

[ Szerkesztve ]

(#133446) dudu5130


dudu5130
őstag

Sziasztok!
Kerékpárt szeretnék vásárolni és ezért fordulok hozzátok. Munkába járni használnám leginkább és városon belül eljutni A-ból B-be, de kisebb túrákra is szeretném használni. Nem nagyon tudom, hogy mik az ajánlott márkák és típusok és mi az a minimális összeg amit egy bringa vásárlásra fordítani kell. Kinézetre kicsit sportos legyen és leginkább aszfaltos, beton úton fogom használni, terepre nem nagyon. Segítségeteket előre is köszönöm.

(#133447) Nordschleife válasza Nordschleife (#133365) üzenetére


Nordschleife
csendes tag

A kérdésemre esetleg valaki konkrétan?

Fred23! Köszönöm, de nem is értek hozzá meg ahogy látom Budapest a fő piac, az meg nekem nagyon messze lenne nézelődni.

BurgBurg! Köszi a reagálást neked is. Én csupa jót olvastam a Shimano agyváltókról hogy mennyire igénytelen szervizelési szempontból és hogy szinte örök élet. Szervizes akivel beszéltem szintén dicsérte nagyon.

(#133448) flash- válasza trialboj (#133323) üzenetére


flash-
veterán

a shimano lánc nekem is nagyon hamar megadta magát, sram (pc870) 3x tovább bírja nálam..

Toobee:az a hármashatárhegynél a szuszogós mászás szegmens meg úgy általában ezek a sárga utvonalak földutak? trekkingel lehet rajta menn?milyen földút? vagy ha trekkingem van turagumival felejtsem el?(enegrzer plus tour 37-622)

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#133449) szabolcs.sz válasza dudu5130 (#133446) üzenetére


szabolcs.sz
tag

trekking kerékpár, google a barátod, újonan 150-300, használtan 80-120.

(#133450) SSJmeszes válasza Toobee (#133363) üzenetére


SSJmeszes
senior tag

Ott alvós buli, vagy csak péntek, és jöttök haza?

YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.