Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#133301) Napfénysüti válasza parandroid (#133297) üzenetére

A Tour de Hongriet is meg tudják szervezni pár éve, igaz a Giro azért elég más szint de majd megoldják valahogy ezt az útvonal dolgot.

Més que un club!

(#133302) IMIIKE1998 válasza parandroid (#133297) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

A közlekedési morál szerintem borzasztó.

(#133303) ivana válasza ZolkoW (#133292) üzenetére


ivana
Ármester

Milyen 11 sebi hajtásod van? Fura ez a szélesség probléma.

(#133297) peterkeT Egyáltalán nem olyan vészesen rosszak az utak nálunk. Az osztrákoknál vannak jobb utak, mint nálunk, de ott sem mindegyik tükör sima, a többi országban a környéken jóval szarabb utak vannak.

(#133304) 6030D válasza Yahhher (#133295) üzenetére


6030D
Ármester

Köszi, igen így gondoltam, hogy a kis fehér jelölőnyilat fordítom a szelep irányába. Szerintem kipróbálom, 3 év után megérdemel ennyi tuningot, mert egyébként nincs vele gond. :)

peterkeT: sok bringás azért örül ennek, mert amint megvannak az útvonalak, egyből húzzák rá az új aszfaltot.
Egyébként meg ugyanúgy nem értem, mint a Dakart, hogy miért ez a neve, ha nem ott van, de lehet, csak utána kellene olvasnom. :)

Hasaggymeg: ahogy máshol is írták, Felcsúton tuti át fog menni. :U

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#133305) Hasaggymeg válasza 6030D (#133304) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Főni majd az Pancsó arénábú figyeli és szotyizik? ;] ...mindegy is,lényeg,hogy kezdjenek el költeni erre a sportágra is többet mint eddig. :)

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#133306) Napfénysüti válasza ivana (#133303) üzenetére

Én sem értem ezt a nagy sírást, annyira nem katasztrofálisak az útjaink. Oké vannak szar részek de el lehet rajtuk menni. Az outizás amúgy sem kényelmi sport.

6030D: a Giro alapvetően Olaszországban zajlik cask egy ideje kitalálták hogy 2 évente a Grand Départ (rajt) egy külföldi országban legyen. Gondolom hogy ezzel máshol is népszerűsítsék a kerékpárversenyt.

A Dakar meg ugye biztonsági okokból került át Dél-Amerikába anno, bár ebben az esetben tényleg fura hogy a nevet meghagyták, de ez meg alighanem a tradíció miatt van.

Més que un club!

(#133307) itouchfan


itouchfan
senior tag

Sziasztok!
Kicsit hosszabb poszt lesz (bringaépítős), köszi ha végigolvasod!
Régebben még tiniként bringáztam többet, volt egy régi, nehéz Scott mtb-m, de inkább vagánykodtunk, ugratgattunk vele, mint hogy normálisan tekertünk volna. Aztán abbahagytam a versenysportot, és azóta kicsit motiválatlan vagyok (1 éve) a sport terén, ezért most kicsit fellángolt a kerékpározás iránti kedvem, szeretnék újra belekóstolni.
A célom egy bringa építése lenne (szerelés alapok megvannak kb, meg tudnék segítséget kérni haveroktól), amivel tekergethetnék (nem tudom mennyit mennék később), és ha megtetszik, elindulhatnék valamelyik (outi , fitness bringa, MTB irányba komolyabban is. Maga az építés is egy örömforrás lenne.
A kerékpárt kb 60-40 arányban használnám aszfalton-terepen. Jó lenne, ha minél könnyebb lehetne, de tudom, hogy egy szint felett minden grammért drága pénzt kell fizetni. Sima V-fék is jó, de ha olyan vázat találok, tárcsafék is lehet. Váltóm+tányérok vannak, azokat megtartom szerintem, meg a régi Scott-ból szerintem egy-két alkatrészt átemelek majd.
A kérdésem az, hogy én egy könnyebb MTB vázas, merev villás, néha terep+aszfalt gumis [link] dolgot vizionálok, ez mennyire jó kiindulásnak? 183 cm-hez 19,5-20-21" vázméret megfelelő, ugye? És egy nagyon láma kérdés a végére: egy váznak a geometriáját, a bringán elfoglalt helyzetet mennyire változtatja meg az, hogy egy merev villát, vagy egy 80-100-120as teleszkópot rakunk alá, ezzel kapcsolatban mire kell figyelni?

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#133308) bulikavagyok válasza parandroid (#133297) üzenetére


bulikavagyok
nagyúr

Én egyetértek Veled, az utak állapota (a legtöbb helyen ahol járok) katasztrofális. Autóval, közepesen nagy felnivel, defekttűrő gumikon rengeteget bosszankodok emiatt. Például itt Miskolcon azon az útvonalon ahol napi szinten járok (kb 15km oda-vissza) szinte nincs egy rövid szakasz sem ahol ne "zötykölődnék". Pedig többnyire nem mellékutcákról van szó. Komolyan felháborító! Persze bringával (MTB) még nincs akkora gond, nem tűnik fel annyira. De azzal meg a közlekedési morál miatt lehet bosszankodni. És idén mintha sokkal rosszabb lenne a helyzet mint két éve (nekem kimaradt másfél év bringázás). Van nálunk egy kb 2 kilométeres bringaút szakasz amit 5 helyen is szűk utcák kereszteznek. Mindegyik kereszteződés stop-táblás az autósoknak a viszonylagos beláthatatlanság miatt. Múlthéten egyik alkalommal úgy sikerült végigmenni ezen a szakaszon, h az ötből négy helyen bejöttek elém! Minden alkalommal leszarták a stop-táblát, de kétszer úgy, h jól látták, h jövök. Komolyan nem hittem el! Korábban több hónap kellett ahhoz, h összehozzon a sors ennyi idiótával. Nem tudom, h mi van az autósokkal, de a többségük látványosan leszarja a bringásokat!? Én persze ha autóban ülök már sávon belül sem szívesen előzöm őket, a minimum a másfél méter amit tartok mellettük. Ja! És a gyalogosok sem sokkal jobbak nálunk. Imádnak a bicikliúton sétálgatni - hiába van mellette 5 méterre a járda. Komolyan kezd tragikussá válni a helyzet nálunk.

[ Szerkesztve ]

(#133309) xy.zsolt válasza parandroid (#133297) üzenetére


xy.zsolt
őstag

1-2 hetente kerülöm a Fertő tavat....az út magyar szakasza, ha tudod merre kell menni akkor a teljes 120km-ből max 1-2km hosszban sz@r...pl Fertőboznál ahol a gyökerek felnyomták az utat. A Fertőd - Pamhagen bringautat pedig el kell felejteni....van másik út....nem bringa út, de itt megszokták a bringásokat az autósok. Az osztrák oldalra meg tényleg nem lehet kifogás. Nem is értem pl miért a Balaton körül szenvednek sokan évről évre folyamatosan amikor van más alternatíva is :)

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#133310) Peterhappy válasza IMIIKE1998 (#133302) üzenetére


Peterhappy
őstag

Hogy lehet valami borzasztó, ami nem is létezik? :U :)

Viccet félretéve, a közlekedési morál remekül passzol az utak minőségéhez. Engem ma csak kétszer próbáltak kilapítani, bár gyorsan hozzáteszem, a második alkalommal nem csupán az autós volt tahó, hanem a tisztelt bringás kolléga is, akinek köszönhetően kialakult az eset. Általánosítok: van még hová fejlődnünk (nekünk, bringásoknak is).

Kíváncsi leszek, jelentős útfelújításokba kezdünk-e a következő napokban. Merthogy igény, na az volna rá. Úgy tudom, a fővárosi bringás utak valamilyen szinten rendbe lesznek téve (mondjuk hogy ez mit takar, arról pontosabb infom még nincs), mindenesetre most elég gázos a helyzet. Vizsgálják, hogy a bringások számát illető, a XXI. század elején bekövetkezett, ugrásszerű növekedés miért csappant meg az elmúlt néhány évben jelentősen.
Reméljük mihamarabb okosabbak leszünk.

[ Szerkesztve ]

(#133311) pikszel válasza bulikavagyok (#133308) üzenetére


pikszel
őstag

A kedvenceim a kerékpárút közepén kocogók, persze zenével betömött fülekkel.

„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”

(#133312) xy.zsolt válasza xy.zsolt (#133309) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Amúgy itt egy útvonal amerre én kerülöm a tavat (csak 107 km)....nagyrészt országúton...senki nem dudált rám legutóbb sem!!

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#133313) bulikavagyok válasza pikszel (#133311) üzenetére


bulikavagyok
nagyúr

Az se rossz, de ők általában jobban odafigyelnek, és velem szemben a bringaút szélén futnak. Persze vannak kivételek. Nekem kedvencem a babakocsit toló és közben kutyát sétáltató család a bicikliúton. Az Avas alatt (erről a helyről már gondolom a legtöbben hallottatok) majdnem napi szinten látok ilyet. Komolyan alig hiszem el, h nem tudják felfogni, h ez életveszélyes rájuk és gyerekükre nézve is!? :F Ezen a részen van egyébként a bringaút mindkét oldalán pár méterrel járda is, de valamiért a legtöbben a bicikliutat részesítik előnyben a napi sétájuk során. Egyébként ezt hamarosan le fogom videózni, mert szeretném megosztani a helyi sajtóval is - hátha történik valamilyen pozitív változás az ügyben. Nálunk tele van a város rendészekkel, pár hét alatt rendet tudnának tenni ezen a szakaszon.

[ Szerkesztve ]

(#133314) pikszel válasza bulikavagyok (#133313) üzenetére


pikszel
őstag

A Középszerre gondolsz? Ott meg a távirányítós kutyával sétálgatókat bírom. Csengetek, erre csak néznek bambán, hogy mit is akarok. Imádom.

„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”

(#133315) xy.zsolt válasza bulikavagyok (#133313) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Ez a tuti :D

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#133316) bulikavagyok válasza pikszel (#133314) üzenetére


bulikavagyok
nagyúr

Ezek szerint Te is miskolci vagy?! :R Igen, arra gondoltam! Elképesztő az a hely (is). Most hétvégén meg is csinálom a videót, és elküldöm a Boon-nak. A másik kedvencem a Lidl mellett végigfutó bringaút. Ott sem kevés a gyalogos. Édesanyám elé tavaly nyáron be is ugrott egy csávó akire rácsengetett. Komolyabban is megsérülhetett volna anyukám, de szerencsére nem esett nagyot (plusz volt rajta bukó).
Ja! És nem tudom, h láttad-e, de most a Lidl felől építettek egy lépcsőt a gyalogosoknak ami a bicikliútra vezet!! Plusz kiszélesítették az utat kb 50 centivel azon a szakaszon - jól van az úgy. Hihetetlen.
Nekem egyébként már volt egy lukcsonttörésem a Győri kapuban egy elém beforduló autós miatt. Ezer éves BMW, mondanom sem kell, h milyen ember vezette?!

xy.zsolt: Nem rossz ötlet! :K

[ Szerkesztve ]

(#133317) jjeahh válasza itouchfan (#133307) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Lesd meg szerintem ZolkoW Niner-ét, tudtommal nagyon könnyű alu váz, ő is építette. XC-re én 100mm telót raknék, se hosszabbat se rövidebbet, ha jobbacska kell, akkor minimum Recon RL. A régi Scott alkatrészei nem biztos mind kompatibilisek lesznek egy új vázzal, gondolom azóta sok szabvány megváltozott. 40% terepre én már valami gyors terepgumit vennék, racing ray/ralph, continental race king, maxxis ikon, maxxis rekon race stb. Ezek már jók terepen is és aszfalton is simán használhatóak.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#133318) itouchfan válasza jjeahh (#133317) üzenetére


itouchfan
senior tag

Köszi szépen!
Ez nagyon patent gép, de szerintem az én keretemhez és igényeimhez mérten már túlzás lenne egy hasonló. Esetleg majd egy későbbi fejlesztés során.

Most ilyen régebbi GT, Gepida stb vázakat néztem. Megpróbálok valamerre elindulni. Te akkor merev villa helyett egy teleszkópot javasolsz?

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#133319) 6030D válasza bulikavagyok (#133313) üzenetére


6030D
Ármester

Azért úgy videózgass a bringa+gyalogúton, hogyha látszik rajta, hogy nem 20-szal mész, téged is megbaxhatnak... Bringaúton 30+ szintén...

Ezer éves BMW, mondanom sem kell, h milyen ember vezette?! Szép általánosítás... Miért, kabrió BMW-t ki vezet? ;) :R

Napfénysüti: ez a máshonnan indítjuk a Giro-t jó ötlet lenne, ha az indulás és Olaszország között lenne a verseny, tehát jelenleg mondjuk Szlovénián keresztül. De gondolom nem így van, így olyan fura.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#133320) bulikavagyok válasza 6030D (#133319) üzenetére


bulikavagyok
nagyúr

Köszi, de ismerem a KRESZ-t, és általában be is tartom a szabályokat. Főleg olyan helyeken ahol más emberek testi épségét veszélyeztetem. Bár az említett útszakaszon amúgy sem nagyon tudnék 30-nál többel tekerni. Néha még 20-szal is alig.
Az ezer éves BMW-t azért írtam, mert azon a részen egy "gettó" alatt vezet el a bringaút. Ezért nem nehéz kitalálni, h milyen ember vezette azt az autót. Nem mondanám, h általánosítottam - veled ellentétben (cabrio BMW-sek).

[ Szerkesztve ]

(#133321) jjeahh válasza itouchfan (#133318) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ha terepezel, akkor igen, ha nem, akkor elég lehet a merev is, aszfalton én is zárni szoktam a telót. Akkor ezek szerint régi 26-os vázban gondolkozol? A régi Scott-od milyen, arra nem lehet építeni?

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#133322) Napfénysüti válasza 6030D (#133319) üzenetére

Tavaly például Izraelben volt az első 3 szakasz. Mondjuk ez nem kevés pénzbe került nekik.

[ Szerkesztve ]

Més que un club!

(#133323) trialboj


trialboj
őstag

Lehet tippelni hány éves / mennyit futott ez a lánc : [link]

Így néz ki 1 napi benzinfürdő, majd gyors slagozás, szemek közül levegőt kifúj, napon megszárítás után. Ez normális? Így néz ki egy minőségibb lánc is, pl ami mondjuk nem shimano?

9 hónapja lett felrakva a trek bringámra, még 1000km-t sem futott, szinte csak és kizárólag aszfalton, használtam, persze volt terep is, de kevés, télen pár alkalommal görgőztem rajta, semmi nem indokolja hogy ilyen rohadmányosan nézzen ki.
A lánc berozsdázott, ezt nem is értem, de a legundorítóbb az a trutyi az oldalán, mit nagyon dörzsölve lehet kicsit fakítani, de már nem tűnik el.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#133324) itouchfan válasza jjeahh (#133321) üzenetére


itouchfan
senior tag

Igen, régebbi 26"-os váz a terv. Bár most találtam egy-két újabbnak tűnő, vonzó Focus, vagy Merida vázat is az aprókon.
Hát a régi Scott-ra (Voltage MX4) nem hiszem. Nagyon régi bringa, meg nem is mindig "rendeltetésszerűen" használtam. Max felnik, kormány, stucni, váltó ami átemelhető, de szerintem a kerekek is újak lesznek. Külsők, belsők kuka, ülés kuka, vázat szerintem apróért megpróbálom eladni. Tányérok, váltó használtak, de viszonylag jó állapotúak, váltó jól működik (3x7 fokozat, Shimano Deore talán). Egyedül az a baj vele, hogy marokváltós, amit nem annyira szeretek. Fékek, fékkarok szintén kuka, újat szeretnék abból is. Első körben a vázat és a kerekeket szeretném beszerezni (és a régi Scottot szétszedni).

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#133325) ivana válasza trialboj (#133323) üzenetére


ivana
Ármester

Sima 95-ös benzin volt? Alapvetően nem a legjobb ötlet abban kiáztatni a láncot és utána bevizezni. Petróleummal érdemes inkább.

Shimano lánc nem ajánlott dolog.

(#133326) 6030D válasza bulikavagyok (#133320) üzenetére


6030D
Ármester

Én sem általánosítottam, csak hoztam egy példát a tiédre. ;) Van néhány propelleres ismerősöm, szerencsére mind értelmes ember.

trialboj: ez 10-es Deore lánc, az ilyen. Az oldalán a szutyok az a kenőanyag, vagy sűrűbben takarítsd, vagy használj waxot. Sokat mész te is vizes körülmények között, főleg sárban, az nem a lánc barátja. 1000 km mondjuk elég kevés. Meg is van nyúlva?

itouchfan: jobban jársz, ha találsz aprón valami használt 26" montit. Nem kell építgetni, és olcsóbb lesz, mintha mindent megveszel. És nem is biztos, hogy passzolni fog minden mindenhez.

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#133327) xy.zsolt válasza itouchfan (#133324) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Mi a tapasztalat....országúti 11sebességes lánc esetén ha szétszeditek a patentszemet akkor ugyanazt vissza is lehet tenni....vagy minden láncleszedés új patentszem használatával jár...pl mikor petróleumba áztatjátok a láncot? Na, csak mert alkalmanként 3500ft-s patentszem nem olcsó mulatság

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#133328) StLui válasza xy.zsolt (#133327) üzenetére


StLui
veterán

Azért kiváncsi lennék az állandó nagytakarítás a láncon mennyi befektetett munka, pénz, és mennyi haszonnal jár egy sima láncmosós cucc használatához képes (én még azt sem csinálom, lefújom valami tisztítóval, lemosom, megszárad nagyjából, amíg törölgetem a bringát, és olajozom

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#133329) jjeahh válasza xy.zsolt (#133327) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Nem outim van és nem 11spd, de ilyen szempontból valszeg mindegy, nekem eszembe sem jutott soha a patentszemet kicserélni. Új lánc új patentszemet kap, oszt annyi.

6030D: +1, a bringaépítés annyira nem olcsó mulatság ha nulláról kell kezdeni, egy használt 26-os montival szerintem is sokkal olcsóbban kijönne.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#133330) Hasaggymeg válasza xy.zsolt (#133315) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Vicces,főleg a nők mennyire megijednek. :DDD ...ugyanakkor úgy látom ha már megvette,dudál is a barom,ha kell,ha nem. :U

(#133319) 6030D...ott Miskolcon,főleg a hírhedt Avas környékén hamar munkahelyi ártalommá válik az általánosítás. :K (Szaknyelven csak belső migrációnak hívja a kormányzat. :DDD )

(#133327) xy.zsolt...a gyors patentszemek visszatehetőek,bár egyik másikon tényleg azt írja cseréld. :F ...ugyanakkor soha egyetlen láncomat sem vettem le az eddigi 50e+ km bringázás alatt,csak amikor már eldobtam.Ha rendszeresen tisztítod és nem étolajjal,akkor levétel nélkül is tisztán és működőképesen lehet tartani...nekem legalábbis sikerült.

(#133328) StLui...hacsak nincs elhanyagolva,félkiló zsírsárral szemenként,nem sok. :( Sőt,volt úgy,hogy időm mint tenger,így gondoltam egyet és szemenként (!) tisztítottam meg a láncot,minden lyukba behúzva cipőfűzőméretre szakított rongycsíkokat.Akkor jöttem rá,hogy egy kevés zsírsár még hasznos is lehet.mert olyan fém-tiszta lett a lánc,hogy alig bírtam visszakenőanyagozni.Recsegett,ropogott,éreztem minden egyes lánckerékfogat talpamban,olyan volt mintha lánctalpassal közlekednék úgy hangra,mint érzésre.Többet olyant sem soha! :(

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#133331) tacto válasza Hasaggymeg (#133294) üzenetére


tacto
aktív tag

7,7
milliard...

(#133332) Hasaggymeg válasza tacto (#133331) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Ha engem kérdezel,egy tízed stadiont simán megér. (Sorry Napfénysüti ;] :R )

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#133333) raggg válasza bulikavagyok (#133308) üzenetére


raggg
senior tag

Szerintem is nagyon gáz a közlekedési morál, de néhány más országhoz képest még szerintem egész okés. Otthon - Debrecen - egyébként rengeteg necces szitu volt és azt kell mondjam a fővárosban sokszor kellemesen csalódok, itt sokkal normálisabb az autósok nagyobb része. Én leginkább a taxisoktól rettegek... mindenesetre az útvonalon ahol járok azt tapasztaltam, hogy az autósok nagyon odafigyelnek a bicósokra. Egy-két kivétel persze van, pl. amikor mászok fel egy szakaszon és ledudál egy kedves hölgy, úgy hogy amúgy 10 méter múlva már lenne helye kikerülni...

Viszont! A bringások általában rettenet módon közlekednek. A gyalogosoknál is van pár cifra eset, de nekem óriási szívfájdalmam, hogy - szerintem - a bringások közlekednek a leginkább "lesz@rom" üzemben. Piros lámpán át, keresztbe kasul az utakon, egyirányú nem számít, ha futok, a bringások 30+-szal előznek... :( És ezeknek a bringásoknak a nagy része panaszkodik a többi forgalomban résztvevőre :(

[ Szerkesztve ]

ragklaatPS

(#133334) Napfénysüti válasza Hasaggymeg (#133332) üzenetére

Én is utálom és ellene vagyok a stadionépítésnek hiába focizom. Oké 1 db normális kellett volna de ez ami megy egy rossz vicc. :(((
Inkább költsenek a Giróra 8 milliárdot ami elvileg meg is térülhet plusz baromi jó reklám az országnak. :K

Més que un club!

(#133335) tacto válasza Hasaggymeg (#133332) üzenetére


tacto
aktív tag

Megfogtál :D :K

(#133336) TIstvan4


TIstvan4
tag

Szép napot kívánok mindenkinek!

Benragadt nyeregcsövet sikerült kioperàlnom.Nem egyszerü dolog.
Köszönöm az itt ajánlott ötleteket.Azokat is felhasználtam a mütéthez,én is agyaltam hozzá.De sikerült.Ez a lényeg.

(#133337) ivana válasza TIstvan4 (#133336) üzenetére


ivana
Ármester

Mi volt végül a módszer? :)

(#133338) Hasaggymeg válasza ivana (#133337) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Azt hiszi megússza egy "sikerült"-el,mi?! ;]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#133339) sebgutkopf


sebgutkopf
őstag

Srácok ez komoly?
Elmegyek nyaralni 2 hétre itt meg 1400 hsz! :Y

(#133340) 6030D válasza sebgutkopf (#133339) üzenetére


6030D
Ármester

El tudsz menni két hétre nyaralni? Ez komoly?? ;]

Hol voltál, hogy nem volt net? :DDD

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#133341) Don.Corleone válasza X Factor (#133288) üzenetére


Don.Corleone
aktív tag

Köszönöm! :) Ha emlékezetem nem csal, még te ajánlottad. :) Körbe futottam a piacot és más ajánlás nem is jött, illetve utána olvastam ennek a készüléknek, hát több mint szuper. A strava-al is kommunikál, szóval tökély. :) Remélem az összehangolás nem lesz gond, hallottam hogy a vezeték nélkülivel néha el lehet szórakozni, bár lehet csak gyatra volt a termék, kitudja. :)

(#133342) itouchfan válasza jjeahh (#133329) üzenetére


itouchfan
senior tag

Köszönöm srácok, megfogadom a tanácsokat. Lehet, hogy akkor veszek egy komplett bringát, és azon alakítgatok inkább, de mint mondtam, maga az építés is fun lenne számomra.

Utolsó kérdés: azz, hogy egy vázba merev villát, vagy mondjuk egy 100 mm teleszkópot rakok, mennyire befolyásolja a dolgokat? Nem lesz kényelmetlen, vagy hogy változnak a szögek, stb?

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#133343) X Factor válasza Don.Corleone (#133341) üzenetére


X Factor
addikt

Összehangolás alatt mitre gondolsz?

Nálam úgy van h. telón van strava és lezyne app, ott elsőre ment a lezynnel való pairing. Ha bevan kapcsolva a lezyne macro, akkor telefonon elinditva a lezyne appot egyből keresi az eszközt. Itt én úgy lőttem be h. egyből toljon is fel mindent strava-ba, de csak private-be. Aztán desktopon nézegettem a statisztikákat és ami tetszik azt átnyomom public-ra.

Make things work

(#133344) parandroid válasza ivana (#133303) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Frankfurt (a.M.) tágabb környékét ismerem, az egy teljesen más világ, ahhoz képest Ausztriában kb otthon érzem magam (útminőségben, illetve vezetési morálban is). Szlovéniában jártam még, ott megint jobb a helyzet első blikkre, horvátoknál nincs sok tapasztalatom, de ahogy rámentek a turizmusra, simán lehet ott is jobb. Szlovák/lengyel utakon jártam már, az kb magyar szint mindkettő. Tegnap sikerült egy kerékkel lecsúsznom az aszfalcsíkról (~1500 km van bennem az elmúlt 2 napban) úgy odacsaptam az autó alját, azt hittem valaminek vége. Tócsa volt az út melletti kátyúban, nem láttam, milyen mély, szembe meg teherautó jött, nem lassan. Szerencsére még a téli gumik vannak rajta, azok kicsit ballonosabbak, és acélfelnin vannak. De általánosságban elmondható, hogy az utak nagy része olyan nyomvályús, hogy az nem terepre való kerékpárral használhatatlan. Valaki említette a Fertőd-Pomogy szakaszt, pont arra jártam tegnap, elég borzalmas. :) Után a 84-esen le Zaláig (tegnap, és tegnapelőtt is), az egész, úgy, ahogy van, egy katasztrófa, és ez köti össze az osztrák határt a Balatonnal. Sötét Zalát nem is említem, itt gyakorlatilag nem létezik kerékpárút-hálózat, amit meg felújítanak, az 1-2 évig marad olyan, kb ennyi idő kell, hogy megint szarrá menjen. :(

De mindezt már tényleg csak nagyon zárójelben.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#133345) TIstvan4


TIstvan4
tag

Leirás:
Végy mély lélegzetet,és légy elszánt mielött belevágsz egy reményzelennek látszó problémának.
Ezen túl estem.Kifurtam még egy helyen a nyeregcsövet
gondoltam kitekerem a nyavajást.Ez nem volt megoldás.
Majd jó sok csavarlazítót fújtam a résekbe.Persze ez sem volt semmire jó.Majd a nyeregcsővet elvágtam majdnem a váznál attol 2 cm maradt még.Gondolván jól megfogom egyegfelelö szerszámmal és kitekerem.Az nem mozdult.Csak leszakadt a cső.Ja vasból van.Végül a belső falát fürészeltem a csőnek,és rezeltem megfelelő hosszu reszelőt vettem erre a célra.majd ütöttem midenféle fémpàlcàval próbáltam a reszelt fürészelt csövet lefesziteni a váz faláról.Egyszer csak én győztem.A nyeregcső csonkot ki tudtam szedni a vázból.Valami ilyesmi.

(#133346) bulikavagyok válasza raggg (#133333) üzenetére


bulikavagyok
nagyúr

Igaz, sok az agyatlan bringás is, de szerintem arányaiban messze nem a legtöbb (talán autósok, bringások, gyalogosok a sorrend nálam). Bizonyos szituációkban én is szoktam szabálytalankodni (egy-két helyen járdán kerülöm a piros lámpát például), de arra mindig figyelek, h ezzel ne zavarjak- illetve véletlenül se veszélyeztessek senkit.
Amúgy korábban nem láttam ennyi idiótát az utakon, sőt inkább javuló tendenciát figyeltem meg. Most lehet, h sok volt ez a másfél év kihagyás, és ezért olyan furcsa nekem a mostani állapot. Vagy lehet, h csak a tavasz miatt..

(#133347) haiiro_o


haiiro_o
tag

Végre kész lett a hajtás. :p

olaj helyett egyébként van valami ami kevésbé piszkolódik?

(#133348) jjeahh válasza haiiro_o (#133347) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Szép. Squirt wax.

Más: idén először nekem is összejött végre 1000m szint, kemény 10km/h átlaggal :DDD . Mondjuk nem siettem sehová.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#133349) Tuomas válasza bulikavagyok (#133346) üzenetére


Tuomas
addikt

Áhh nem lehet általánosan sorrendet felállítani. Mindegyikből van ugyan olyan tróger. Aki autóba kretén, az bringán is meg gyalog is kretén lesz. Én mindhárom közlekedési módot használom, és egyformán szidom az autóst, a bringást és a gyalogost is, persze, aki megérdemli. Látok autóst kerékpárúton (nem sávon, úton!) Menni, látok bringást járdán, és látok gyalogost úton is meg bringaúton is menni.
Persze az autósoknál kéne a legjobban megszűrni, de hát boldog boldogtalan jogsit kap, aztán meg balról megy be a körforgalomba.

We were here

(#133350) -=RelakS=-


-=RelakS=-
veterán

Mi köze egymáshoz egy baltának, egy súlyzó tárcsának, egy kerékpárféknek és egy Fidget Spinnernek?

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.