Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#133751) tacto válasza jjeahh (#133750) üzenetére


tacto
aktív tag

Szerintem és mások szerint az 520 jó választás elindulni. A keretesek nehezebbek, nagyobbak, stb. "XC"-zni minek. A féloldalas taposós megintcsak kompromisszumos megoldás szvsz.
(A click'n r - esek városban jók, este, sötétben a macsakaszem akár plusz, de pl. az enyémen nem leszedhető, a keretbe integrált. Elsősorban az ára miatt vettem, a városba, ősszel, télen).

(#133752) Massmurderer válasza Ákkk (#133745) üzenetére


Massmurderer
őstag

Nézd meg az árakat,és rájösz.Amit a ktmnél,kellysnél megkapsz 500k árba,azt máshol fele annyiért megkapod,csak más matricázással.Meg nézd meg azt mennyibe kerül a legolcsóbb ott.

(#133753) Massmurderer válasza Ákkk (#133745) üzenetére


Massmurderer
őstag

Amúgy most kezdek épitésbe,nem veszek egybe bicót.Ghost cagua 9000 váz megrendelve,jövöhéten elvileg itt is van.Kap egy Manitou Dorado Pro duplavállas telót,Manitou Swinger Pro hátsó rugóstagot azt a ktm sehol se lesz,meg a kellys.Nálam a Kellys semmit se jelent.Cube,Scott,még az a tescos féle márka,a b-twin is többet ér a kellysnél.Voltam üzletbe,és néztem a ktm,kellys bicókat,és mint irtam,nagyon túl voltak árazva.Alu váz,100mm-es rugóutas elsöteló,kerekek,váltók összeszámolva nincsenek 200ezerbe,a bicikli meg majdnem 400ezer.Már bocsi...200ezer + pénzt mire fizetsz??Kellys,ktm matricára???Menj be egy üzletbe ahol a ktm,kellys bringákat árulják,és néz körül,és meglátod hogy igazam van.

(#133754) trialboj


trialboj
őstag

Már több mint 1000km óta nem volt defektem (a bergán), pedig szinte minden alkalommal járok olyan részeken az erdőben ahol nincs kitaposott, út, szeder és más indákon, ágakon, stb keresztül, tök jól megúsztam.

Ma kiértem az erdőből, és egy kis hurkot írtam le, majd visszamászásnál a sűrű fű miatt leszálltam h feltolom a végét, 3 lépés után áttoltam egy megszáradt szeder indán, 1 tüske épp csak beleállt a hátsó kerékbe, és ahogy kihúztam a tüskét szisszent is egy szépet, tudtam h rábsztam. Azt hittem tökön szúrom, magam, ennél csak az lett volna nagyobb fricska, ha aszfalton kapok defektet.

Még mentem vele kicsit, mert lassan eresztett le, ismét volt alkalmam próbálgatni jjeahh alacsony nyomás fétisét, mindenen átgurul ez tény, de ha 20 felett elkezdesz s kanyarokat agresszíven venni, lefordul a gumi a futófelületről az oldalára, mintha híg foson mentem volna, nem tudom mekkora nyomáson volt, de tiszta erőből 2 ujjal kb félig tudtam benyomni a gumit, szerintem ez már a veszélyes szint, egyáltalán nem éreztem a bringát.

3 nap 2 defekt más bringa más gumi... tavaly is szezon elején volt pár defekt és annyi, remélem idén is hasonló képlet jön ki, mert azért ilyen sűrűséggel nem jó buli foltozgatni.

(#133646) 6030D
Kösz, típus alapján meggugliztam, és találtam itthon is :D fura hogy a nagy külföldi oldalakon nincs, de itt meg elérhető.
A súlyra te nem vagy kényes? A KRATOS majdnem olyan nehéz mint a drótos Xkingem, 760g. Engem inkább ez érdekel hátra Mitas Scylla TD V96 29x2.25 57-622 Black Tubeless Supra neked is ilyen van? Ez ugye majdnem olyan jó aszfalton mint a RK, de mennyivel rosszabb a tapadása az ikonnál? a Scylla 29x2.25 oldal szerint 615g lemérve (ha bárkit érdekelne)
Jelenleg még nem aktuális, de azért ma én is megdöbbentem, hogy az ikon benyalta azt a tüskét, úgy hogy NEM ültem a bringán, csak áttoltam rajta, puha füvön...

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#133755) Intruder A 6


Intruder A 6
aktív tag

Sziasztok!

Kicseréltem a Schwalbe CX Comp gumikat Schwalbe Spicer gumikra, most már valamivel jobban gurul aszfalton, mit lehetne még cserélni hogy kicsit haladósabb legyen?
Kellys Phanatic 70

(#133756) Massmurderer válasza trialboj (#133754) üzenetére


Massmurderer
őstag

Merre jártál hogy olyan sürün volt defekt? :DDD

(#133757) bringasisti válasza Intruder A 6 (#133755) üzenetére


bringasisti
őstag

Szerintem az étrenden, sok tészta lekvár, rizs, csirkehús, zöldség:)

BENEFON DELTA--------N8

(#133758) jjeahh válasza Massmurderer (#133753) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Rossz üzletben nézted :D . Nálunk van Kellys márkabolt, általában a nagy márkáknál olcsóbban adják a bringákat.

trialboj: Én még mindíg úgy gondolom, hogy ez a lefordulás az én szintemen urban legend, én teljesen be tudtam nyomni a gumit ujjal a felniig, 2 évig úgy tekertem és sosem fordult le. De nézd meg Kate Courtney hogy bringázik és neki sem fordult le 1.2 bar-on sem, meg a levegőt sem eresztette el, pedig ő tubeless rendszert használ. Szerintem ez túl van misztifikálva, igen, ha rendesen felpumpálod és úgy mész meg lehet szokni és igen, utánna veszélyesnek tűnhet az alacsonyabb nyomás, de szerintem annyira nem az, max ha nem vigyázol hamar defekted lesz, esetleg tönkreteheted a felnit. + A legtöbb montis usernek nyomásmérője sincs, csak érzésre ujjal nyomogatva pumpálja fel, tapasztalataim szerint ők mind 1.2-1.3 bar-ra pumpálják, már 3 ismerősömnél mértem meg a guminyomást, egyiknek 1.2 bar-on volt kb, másiknak 1.3, a harmadiknak meg 1.6, de ő 96kg :DDD . Persze ettől még én felpumpálom az ajánlott 1.8 bar-ra, mert már értem én is, hogy miért ajánljátok, meg gondoltam kipróbálom, hogy meg tudom-e szokni, de ha váltok tubeless-re biztosan lejjebb engedem picivel (0.2 bar?), mert azért itt vannak olyan köves lejtők, ahol magasabb nyomással egyszerűen nem lehet XC-vel lezúzni... mondjuk lehet ezen valamennyit változtat majd az spd pedál, mert legalább nem dob le a bringa magáról.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#133759) Massmurderer válasza jjeahh (#133758) üzenetére


Massmurderer
őstag

Győrbe is van,nem is egy.És 1-2 ezer ft volt az eltérés a 2 üzlet között.Az egyikbe pl. csak KTM meg kellys márkák vannak,más nincs is.Néztem a külsö gumit is pl. ha megrendelem úgyanazt a tipust,márkát,a 2 külsö még a szállitásal sincs annyiba mint ha ott megveszem üzletbe.

(#133760) Yahhher válasza Massmurderer (#133753) üzenetére


Yahhher
aktív tag

Én nem tudom mit szívsz, de mifelénk sosem volt olcsóbb összerakni egy új kerékpárt, mint boltból venni.

Üdv B.

(#133761) Hasaggymeg válasza Yahhher (#133760) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Azt leginkább sok idő és internetes akcióvadászat,meg hozzáértés egyvelegével lehet nagy nehezen elérni.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#133762) Runner_fxr


Runner_fxr
Ármester

(#133763) Toobee válasza Runner_fxr (#133762) üzenetére


Toobee
veterán

Videón olyan kicsi minden, tiszta amatőr feeling :D majd legközelebb remélem egy-két nagyobb ugrót is vállalunk.

https://barbieripnk.hu/

(#133764) Manitou válasza Runner_fxr (#133749) üzenetére


Manitou
addikt

A nagy ugratók már nem nekem valók én elvagyok a lightosabbakkal is :) Na igen kölcsön bringát nem szívesen tör össze az ember, igaz sajátot se :DDD Leogangban nem voltam még. Tavaly tervben volt Semmering és Saalbach, aztán végül csak Ruzomberokba jutottunk el 1 napra, de az is elég élvezetes volt, illetve a Kassa Single Track maraton középtávon indultam tavaly, az nem bike park ugyan, de nagyon élvezhető pálya volt enduróval.
Kiváncsi vagyok a videóra :R

(#133765) dellfanboy válasza Runner_fxr (#133687) üzenetére


dellfanboy
senior tag

nincs esetleg valahol egy lista az ilyen bringaparkokrol? ahol jo kiepitett palya van es lehet berelni kerekpart 1 napra is akar? akar orszagon belul? esetleg a kornyezo orszagokban hol/hova erdemes menni 1-2 napra ahol jo palya van es adnak kerekpart? pl. Karpatok?Romania van ott ilyen lehetoseg?

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#133766) 6030D válasza trialboj (#133754) üzenetére


6030D
Ármester

Az zavar, hogy nincs 500 g-os gumi, ami ugyanezt tudja, mint a Kratos, ezért az árért. Most megyek először ilyen szettel, majd ősszel le lehet vonni a következtetéseket, hogy bevált vagy sem. Nekem az a lényeg, hogy ne legyen defekt és tapadjon, ha ennek 150 g az ára, akkor így jártam. A Scylla az, amit írtál.
A nyomás témához annyit, hogy tegnap elég jól kitárgyaltuk Hasaggymeg-gel, hogy addig felesleges itt brainstorming-golni, mi a jó nyomás, amíg nem tudjuk/látjuk, hogyan használja a másik a bringát. Tegnap ő is mondta, hogy azért ilyen helyekre fújt volna még bele (/nem engedte volna le a tetőn), és érti, hogy miért megyek nagyobb nyomással. És nagyképűség nélkül megjegyezném, hogy nem a saját tempómban mentünk. Ugyanakkor én is fel tudnám ezt ütni, ha elmennék a fórumos endurosokkal valahova, és tegyük fel meg bírnám tartani a bringát egy köves szakaszon azon a sebességen, ahol ők mennek. Nem csak azért van több anyag azokban a gumikban, mert szélesebb, sőt a felni is erősebb, illetve csillapítja a testsúlyból eredő erőket a tag is. Azért tudnak bőven 2 bar alatt lenni olyan terepen, olyan sebességnél.

Yahhher: gondolom bement a Rad Company-hoz Győrben, és elmondták neki, hogy ez a tuti. Én azt nem értem, hogy minek egy enduro/dh (attól függ ez melyik) neki, aki sokszor hangoztatta, hogy a McKenzie kerékpár maga a tökély a sík Kisalföldre. Alpoki bikeparkozás a cél?

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#133767) Massmurderer válasza Yahhher (#133760) üzenetére


Massmurderer
őstag

Semit.Csak ha én rakom össze,tudom mi van benne,és a saját igényeimnek,pénztárcámnak megfelelöen állitom össze,és nem basznak át.Mert tudod ránéztem én az elsö villákra,és üzletbe meg akarták nekem magyarázni hogy a 75ezres villa új ára 200ezer felett van.Én nem azt nézem hogy mi hány g meg deka,hanem tarós legyen,és ne nagyon igényeljen karbantartást,felújitást.Ép ezért se veszek Fox villát.

[ Szerkesztve ]

(#133768) Massmurderer válasza 6030D (#133766) üzenetére


Massmurderer
őstag

Georgesportnál voltam :DDD Néz körül ott nyugodtan,árak az egekbe.
Az melósbicó meg mindenes egyelöre.Ép azért készül a másik :D

[ Szerkesztve ]

(#133769) Manitou válasza Runner_fxr (#133762) üzenetére


Manitou
addikt

Na úgy látom van itt minden , mint a búcsúban.. Mármint elég sokféle nyom van, kicsi és nagy ugratók épített szakaszok stb. mindneki megtalálja a magának valót. Jó helynek tűnik.
Én is videóztam tavaly Ruzomberokban, csak még lusta voltam összevágni egy értelmes videót belőle..
A videó valahogy sose adja vissza teljesen a valóságot. Ami videón durvának tünik, az a valóságban nagyon durva.

(#133770) Runner_fxr válasza Toobee (#133763) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Videó mindig csal, élőben minden durvább.
Ha még van pár napunk itt, szerintem is beadunk pár nagyobbat. Így se kellett sok, hogy rámenjek egy kettőre a nap végére. :)

Manitou: Hát igen, én se szeretném összetörni magam, 1 hete törte össze magát az egyik kollégám síelés közben, gyakorlatilag szilánkosra tört a térde meg szakadt minden. Meg is kaptam a többi kollégától, hogy csak az hiányzik, hogy én meg majd most töröm össze magam Kálnicán. :)
Wexl trailst szeretnénk következőre.

A videó mindig csal, pláne amikor még a gopro 3-al kameráztam, 60-al mentem, de kb 30-nak tűnt mert annyira remegett a képe. Ebben legalább van stabilizáció, ezáltal a sebesség nagyjából átjön, de pl a pálya meredeksége nem. Ami a videón egy ártalmatlan domb az élőben egy szakadék.
Igen, ami videón durva, az élőben már az elmebeteg kategória.
Jó hely Kálnica, jók a pályák, jópofa volt, hogy szólt a zene mindenhol, nem drága a sör. :D

[ Szerkesztve ]

(#133771) Massmurderer válasza 6030D (#133766) üzenetére


Massmurderer
őstag

Ennyivel irhatnám azt is hogy pl.outi gépet magyarországra tök felesleges venni mert úgye az utak inkább harckocsinak való.Nem???

(#133772) Manitou válasza dellfanboy (#133765) üzenetére


Manitou
addikt

Magyaroszágon Eplény van , ott lehet bérelni úgy tudom mindent, mármint védőfelszerelést is. Bár nem tudom most üzemel-e, 1x bezárták átépítés miatt.
Szlovákiába a Ruzomberok (Rózsahegy) vagy Kálnica az ami javasolt hely.
Ausztriában Semmering a határhoz közel, de ott drágább minden, mint a szlovákoknál. Persze az se mindegy honnan mennél. Szlovénoknál van pl a Maribori pálya, vagy van Austriában a Wexl Trails, azt mondják az se rossz hely és viszonylag közel van a "határhoz" is .

Ruzomberok
Maribor
Wexltrails
Semmering
Kálnica
Eplény
Lillafüred libegő Itt van egy két single trail lefele, csak az egyiken mentem eddig de akkor XC géppel voltam tekerni arrafele. Felvonót nem használtam, mert pont oda lyukadtunk ki a túrán ahol a felvonó teteje volt.

[ Szerkesztve ]

(#133773) Massmurderer


Massmurderer
őstag

1-2hónapja linkeltem be ép egy ktm mtb bicot,nem is tudom ki irta hozzá hogy nem éri meg mert egy dekával se lennék elörébb a mostaninál.110ért volt használtan.Na akkor ez mi ha nem túlárazás??És még semmi extra,jobb minöségü cucc nem volt rajta.DH meg azért,mert ép ez jön be nekem.Itt amúgy is kell a hátsó rugózás is mert olyanok az utak :DDD Van olyan aszfaltos út,ahol ha valakinek vesekője lenne,2x végigmenne rajta és nem kellene dokihoz menni vele :DDD

(#133774) Runner_fxr válasza Massmurderer (#133773) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Az ok, hogy a DH gép jön be, de ahhoz pálya is kell. Felvonó nélkül az kb egy használhatatlan kerékpár, anno még a 2000-es évek elején nagy divat volt, hogy kis túlzással még a postás is DH bicót akart, de aztán rájöttek az emberek, hogy több értelme van egy mindenhol tekerhető bringának, úgy, hogy nem felvonós pálya közelében laksz. Ezért terjedt el a Trail és Enduro.

[ Szerkesztve ]

(#133775) Yahhher válasza Hasaggymeg (#133761) üzenetére


Yahhher
aktív tag

De az fél év, meg idegeskedés, hogy passzol-e minden mindennel.

Üdv B.

[ Szerkesztve ]

(#133776) robee19 válasza Massmurderer (#133773) üzenetére


robee19
tag

Óriási nagy sületlenségeket beszélsz, nem értem miért hagyja mindenki rád.... DH kerékpár használhatatlan lesz közúton számodra. Egy Btwin-t pedig egy Kellys-hez hasonlítani... mondom ezt úgy hogy nekem is Btwin van. Valamint olcsóbban építeni bringát mint egyben megvenni ugyanazt? Megnézném a költségvetési terved -. -

(#133777) ivana válasza Yahhher (#133775) üzenetére


ivana
Ármester

Ha azon kell idegeskedned, hogy passzolnak-e a cuccok, akkor még amatőr vagy :P

De alapvetően, még a használt piacon is olcsóbb az egybe bringa, jóval.

Az egyetlen dolog amit értelmesnek tartok az outin szettet váltani. Ha van egy jó vázad, akkor azt általában nem érdemes eladni. Régi szett (szigorúan egyben) fel az apróra, és valami értelmesebb külföldi oldalról egyben az új szett.

(#133778) Yahhher válasza ivana (#133777) üzenetére


Yahhher
aktív tag

Mondjuk tényleg az vagyok.

Üdv B.

(#133779) Massmurderer válasza robee19 (#133776) üzenetére


Massmurderer
őstag

Irtam hogy közura lesz??Szerintem sehol nem volt az irásomba az hogy én közúton akarom használni.Ha..mondom ha..választani kellene pl.3 márka közül,KTM,CUBE,KELLYS tutti a CUBE lenne a választásom.Persze..láttam b-twint is." napos bicó volt az illetönek,a váz a legnagyobb,szerintem volt 29es kerékhez,azt 26os kerekek voltak benne vagy mi,és undoritó volt.Majdnem sirtam mikor megláttam.Eskü..jövöhéten ha látom,lefényképezem azt a bicot.Pc-be is igy vagyok amúgy.Egybe semmit,mármint komplet gépet,inkább épitetem mindet.1x se bántam meg,mert tudom mi van benne.Az hogy mibe kerül x-y alkatrész,tökmindegy mert tudom hogy az van benne,és nem akarnak átbaszni vásárlásnál.Mert a legtöbb üzletbe hülyének nézik a vásárlót sajnos.

(#133780) jjeahh válasza Massmurderer (#133779) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ha a specifikációkat átnézed, minden bringánál tudni fogod mi van benne, senki nem b*sz át. Ezt a márkabuzulást sem értettem soha, ha elém raknak 10 átlagos középszerű montit, nem azt választanám, amelyiken jobban tetszik a logó, hanem azt, amelyiknek jobb a geoja és a felszereltsége. Kivételek persze a prémium meg a nagyon gagyi márkák, de szerintem az ilyen KTM, Kellys, Cube nagyjából egy szint, jó vázakat csinálnak mind, max az utóbbi kettő néha kissé elszúrja a geót, de ez is inkább belépő kategóriában jellemző. Mondjuk valszeg el sem szúrják, hanem szándékosan ilyenek, pl. a Cube belépő bringák érthető, hogy miért olyan rövidek, aki olcsó montit vesz, az általában valszeg nem agresszív geót akar.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#133781) Massmurderer válasza Runner_fxr (#133774) üzenetére


Massmurderer
őstag

Már sorry..te a Meridád minden tulajodonságát hol használod ki??Városon belül,vagy kisebb dombokon?Mert pl városba felesleges össztelos bicó nem??

(#133782) Massmurderer


Massmurderer
őstag

Megyén belül,meg Győrbe is ,városba,elég sok DH bicot látok amúgy.

(#133783) IMIIKE1998 válasza robee19 (#133776) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

Kb. soha nem kapod vissza az egyénileg épített bringádba belefektetett pénzt. :D

(#133784) Ákkk válasza Massmurderer (#133779) üzenetére


Ákkk
addikt

Fogalmad sincs a dolgokról....
Te jampizni akarsz nem bringázni.

[ Szerkesztve ]

A technika nem az agy helyettesítő terméke.

(#133785) IMIIKE1998 válasza Ákkk (#133784) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

Én sem értem, hogy hogy tudnak átbaxni, ha ki van írva a bringa felszereltsége, ergó tudod, hogy mit kapsz. :DDD

(#133786) Massmurderer válasza Ákkk (#133784) üzenetére


Massmurderer
őstag

Te...figyi..maradjunk annyiba nehogy már más döntse el hogy mit vegyek,és milyet :P Nemszokásom jampizni.Eddig se tettem.Ha jampizni akarnákj vennék 1-2millioért bocot,de nem teszem.Szerintem az én pénzem fogja bánni,nem a tied.Nem igaz?

(#133787) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Ó, a fennvaló sem akarja, hogy aszfalton alapozzak egy kicsit :( . Hetek óta halasztgatom a szél miatt, mert ilyenkor terepezni jó, ma végre szép idő volt... eddig. Gondoltam délután tekerek egyet, erre amikor öltöznék beborult, orkán lett és elkezdett esni :((( .

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#133788) Csokicsibesz válasza Massmurderer (#133786) üzenetére


Csokicsibesz
tag

Aki sík vidékére akar DH bringát, az nyílván nem menőzni akar....
Mentél már egyáltalán ilyen bringával? Síkon szinte lehetetlen tekerni, mozog az eleje meg a hátulja össze-visza.

Mondjuk számomra nem a hülyeséged a lelegzavaróbb, hanem a nyelvtani szabályok totális áthágása. Fogalmad nincs hova kell rakni a vesszőt stb.

(#133789) Massmurderer


Massmurderer
őstag

Amúgy se városi bicózásra épiteném,terepre.Se a városba,se melóhelyre be nem mennék vele.Szerdán,örzött helyen,elcsipték a fékcsöveket meg a váltóbowdeneket.Szóval ezek után mégúgyse mennék vele sehova csak terepre.

(#133790) Massmurderer válasza Csokicsibesz (#133788) üzenetére


Massmurderer
őstag

Mentem igen,egyik haveromnak van.Ennyivel mondhatnád azt is hogy egy 50kilos kiscsaj minek vesz 190kgos 900as mocit :DDD :DDD Mert sok ilyen van.Hát ja..erdöbe full sík terep van,meg Tatabánya,Zirc,Csesznek környékén is :DDD Meghivnálak ide egy erdei túrára azt nézd meg a sík terepet :DDD Van 2 mocim is,csak ép erdöbe nem jó mocival menni mert a vadászok,erdészek nem rajonganak érte :D

[ Szerkesztve ]

(#133791) hogolyo74


hogolyo74
csendes tag

Úgy tűnik hogy jó témát dobtam fel. Bár előrébb nem jutottam. Nem értek hozzá, ezért írtam ide. Csak amiket írtatok, abból próbáltam kiszűrni a dolgokat. Ahogy írtátok, én sem látok a geok között akkora különbséget. Ennyit számít az az 1-2cm? Illetve mindegyiknek van a másikakhoz képest erőssége/gyengesége. A márkák szerint viszont azt hittem hogy közép kategóriás bringák. A KTM nekem sem tetszik. A győri gergorgesport eléggé unszinpatikus , arrogánsak. Esetleg ebben az árkategóriában ha tudtok jobb bringát ajánlani, szívesen fogadom.

(#133792) Manitou válasza Csokicsibesz (#133788) üzenetére


Manitou
addikt

Max akkor van értelme, ha bikeparkozásra veszi, ott felviszi a felvonó , nem kell tekerni.
De ha főleg síkon való tekerésre kell valami + néha hegyekbe elmenni és bikeparkokba, akkor oda egy jó kis enduro több mint elég, és ideálisabb is. Azzal lehet menni túrázni, maratonozni is akár, és városban is haladós, ha kell lockolod a tagot + a villát , Egy jó kis karbon enduro súlyban se sokkal több, mint egy középkategóriás merevvázas első telós XC monti, jól lehet vele menni felfele is, lefele meg ég és föld egy merevhez képest. Persze ezek már 1M feletti gépek.
De használtan 4-500e-ért lehet venni egész jó aluvázas endurokat újszerű állapotban.

(#133793) jjeahh válasza hogolyo74 (#133791) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Te linkelted a Kellys-eket, a Cube-t meg a Giant bringát nem? Azok közül én a legutóbb linkelt Kellys-t venném. Eddig ha jól olvastam az egyetlen ellenérv a Kellys ellen az, hogy van akinek nem hangzik olyan jól a neve, mint a többié. Azt te tudod, hogy mennyire vagy sznob, neked ez számít-e, szerintem a Kellys messze nem egy szégyellnivaló márka, csak néha furán gondolkoznak és elcseszik a geót, de nem a linkelt bringánál, mert a linkelt 4 bringa közül szvsz pont a Kellys-eknek a legjobb a geoja. A geo amúgy szerintem fontos, más meg tesz rá magasról, szal ez is tipikusan olyan dolog amiről megosztóak a vélemények. Ha valahol van lehetőséged kipróbálni őket, akkor magad is el tudnád tönteni melyik váza tetszik jobban.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#133794) Manitou válasza Runner_fxr (#133770) üzenetére


Manitou
addikt

A mostani videót mivel készítetted ? Én egy régebbi Sony HDR-AS20-as kamerát használok, ebben van ki-be kapcsolható képstabilizátor( bekapcsolt állapotban a látószög kisebb, talán 140 fok, kikapcsolt esetén 170 fok rémlik), de azért mellkaspántra szerelve rázósabb köves részen eléggé remeg a kép, mert mozog a mellkaspántom. Snowboardozáshoz szoktam még használni, ott sisakon hordom, ott nem szokott lenni ilyen gond. Viszont bringán zavarna a sisakra szerelt megoldás, és igazából nincs is jó mountom hozzá.
Wexl Trails nekem is tervben van idénre. :K

(#133795) dellfanboy válasza Manitou (#133772) üzenetére


dellfanboy
senior tag

:R

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#133796) Runner_fxr válasza Manitou (#133794) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Gopro 7 black. Nagyon meg vagyok elégedve vele, bár sokan panaszkodnak rá, mert sok hibás van. Kicsit gyorsabban merül, de más rosszat nem tudok rá mondani. A stabilizátor is kivált egy gimbalt.

(#133797) Runner_fxr válasza Massmurderer (#133781) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Miért ne használnám ki? Aszfalton csak annyit megyek amit muszáj. Pár km tőlem a Budai-hegység. 95%-ban változatos erdei terepen használom a montim. Ha nem így lenne nem is vettem volna Enduro-t, hanem mondjuk trekkinget.

(#133798) IMIIKE1998


IMIIKE1998
őstag

Szerintetek az miért van, hogy a Decás bringák nagy részénél a vázon nincs külön váltótartó fül hanem a vázra kell rácsavarozni a váltót?

(#133799) ivana válasza IMIIKE1998 (#133798) üzenetére


ivana
Ármester

Két okból találták ki eredetileg a konzolos első váltót:
1. Elkezdtek nem kör keresztmetszetű nyeregvázcsöveket gyártani (mondjuk erre van más megoldás is)
2. Különböző méretűek lettek a nyeregvázcsövek (a klasszikus acél 28.6 helyett)

De ettól függetlenül ma is létezik bilincses váltó, meg átalakító is. Pl. a wilieremen is bilincses van. Ez nem okoz gondot.

(#133800) hogolyo74 válasza jjeahh (#133793) üzenetére


hogolyo74
csendes tag

Amúgy a kiindúlás a Kellys, ill. a Cube volt. A Giant később véletlenül jött be a képbe.
Régen, az őskorban volt egy Kellys Viper-em . Kisalföldön sárban takarítás nélkül, stb.. még most is bicikli.
Ahogy olvasom a fórumot, én Hozzátok képest, sehol sem vagyok. Sznobnak meg aztán végképp nem mondanám magam. Nem engedhetem meg magamnak. Szóval Győrben a Gergesportban próbáltam Kellys Gate 30-at 29" , S méretben. fent kaadtam a vázon. Az öreg azt mondta " minenki ezzel a hűlyességel jön, hogy átlépési magaság". "Ha lecsúszok, úgyis a kormányon kötök ki." A cube is alacsonynak tűnik. A Giantnál meg 726mm van írva átlépési magasságnak, az tuti jó. Most az ünnep alkalmából a Georgesport akciózik, így a Gat70 , a Gate 50 árában van. max. a színe vad kicsit számomra. Az a lényeg, hogy nagyjából naponta, vagy egy-két naponta van fél-egy órám bringázni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.