Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#128022) Zsohi válasza Zsohi (#126882) üzenetére


Zsohi
őstag

Elkészültem a kerekekkel és a narancs NS is újra testet öltött, már csak a tavasznak kellene megérkeznie...

Egy hikomat kukabúvár megtudná építeni ezeket a szénszálas felniket, hihetetlenül masszívak. :DDD Azonban sikerült jó alaposan megnehezíteni a munkámat a DT Competition küllőkkel, úgy tekerednek mint a főtt spagettitészta és akkor sikerült még ezt is megfejelnem a Squorx anyákkal, igazán rühellem ezeket a thread lock-kal ellátott csodákat, még olajjal is problémásak. Azonban két délután alatt sikerült valami igazán jót kihoznom belőlük, radiálisan és laterálisan is sikerült 0,5mm-es hibahatáron belül maradni szinte teljesen megegyező küllőfeszesség mellett, Cushcore is a helyére ment hátul, szóval bódóg' vagyok. :D A vas is teljes elkészült, SLX hajtást kapott a már meglévő Zee hajtókarokkal karöltve, egy Sunrace CSMX8 fogaskoszorúval hátul ami nem mellesleg nem éppen B kategóriás, mint ahogy arra számítottam volna az SLX váltókarral egyetemben, ami legalább 15x jobb érzésre, mint a papíron magasabban jegyzett M8000-es XT... Az M7000 jóval simábban és finomabban vált, míg az XT durván és nehezen jár amint totál nem tudok hova tenni. :U Majd elfelejtettem: az első kerék 822g lett, míg hátul 940g, D-light küllőkkel, alu anyákkal, alátététek nélkül és könnyebb kerékagyakkal ebből még szépen lehetne faragni, de azért így se lettek rosszak. :D

A másik, a DH gép is kapott egy kis TLC-t. :D Új felnik, új ESI markolat és egy új pár csapágy a fő forgásponton megfejelve egy szett SKF szimeringgel a villában. Természetesen szét is lett bombázva minden eleme, megzsírozva és megtisztítva minden elemében.

Néhány szót ez az új SKF tömítésszett is megérdemel. A villában eredetileg a régi típusú szürke tömítések voltak amik a port kint az olajat bent tartották, szóval tették a dolgukat. A villát korábban már többször is szétszedtem, de komolyabb figyelmet sose szenteltem ezekre a tömítésekre, így fel se tűnt, hogy milyen komolyan akadályozzák a villaszárak mozgását, most azonban a cserével realizálódott a dolog bennem és hát ez a zöld szett legalább 4x drágább, de legalább 40x jobb is. Erősen ajánlom mindenkinek a cserét. :)

[ Szerkesztve ]

https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.