Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#267873) f4lcon válasza fulton (#267807) üzenetére


f4lcon
őstag

a Cube garanciája a következő:
- alu vázakra 5 év
- titán vázakra 5 év
- karbon vázakra 2 év
Magyarországon minden, ami 250.000-nél többe kerül, az default 3 év (szavatosság+jótállás) szóval így a karbon váz is 3 év meg a villa is, meg minden ami egy 250.000 forintnál drágább bringán van*

*így fordulhat elő, hogy egy alapból 1 év garanciás hátsóváltó (ami nem éri el a 10.000 forintot kisker áron) egyből 3 év garancis lesz, ha egy 251.000 forintos bringán van. igen, ugyan az a nyomorult hátsóváltó.... remek magyar jogszabályok :W

a garancia egyébként nem függ attól, hogy ki tartja karban a kerékpárt, ez nem az autóipar, hogy kötelező olajcserére kell vinni.

ami miatt bárki bekérhet számlát az két dolog: a magyar jogszabályok szerint magyar kiskereskedőnek CSAK azt kell intéznie garanciában, amit nála vettek (tehát ott létesült a fogyasztói szerződés) bárhol máshol vett cuccal nyugodtan el lehet hajtani az embert. ezt a forgalmazók jellemzően úgy szélesítik ki, hogy a hazai értékesítést garanciázzák a kiskereknek, a nemzetközit meg nem (lásd Canon, aki regisztrálja az összes gép gyári számát)

garancia szempontból nagyon fontos dolog, hogy van kötelező meg önkéntes. amikor itt élettartam garanciával dobálóznak, az önkéntes, mert kötelező az 1/2/3 év, amit a jogszabályok írnak elő, és ennek a keretrendszere is kötelező és egyforma mindenkire nézve. az önkéntes garanciánál viszont a gyártó adja a keretrendszert, a feltételeket, mindent. így fordulhat elő, hogy az "élettartam" az kimerül kb 10 évben, mert szerintük annyi az élettartama egy váznak, vagy a 26" váz helyett kapsz egy 29" vázat a többit meg old meg ahogy akarod.... (szintén igaz: tapered fejcső, boost hátsó, pressfit, akármi)

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.