Hirdetés

2023. december 2., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Egérpad topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-02-04 21:25:28

LOGOUT.huVagy legalább az ajánlott egérpadok listáját nézd át!
Hirdetni tilos a fórumon, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2019. 02. 04.
Amennyiben egeret keresel: Milyen egeret válasszak?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) Apophis


Apophis
őstag

Készítette: [oWn]f4te

----------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------

Gyakran felvetül a kérdés manapság, hogy az optikai / lézeres egerek korában mi szükség van egy (jó) egérpadra, hiszen a rágcsáló a legtöbb felületen "jól" működik.

Még mielőtt érkezne a válasz, leszögezném; a várt élményhez nem csak egy jó egérpad szükséges, hanem egy megfelelő egér is (ezügyben az egeres topik tud némi támpontot adni). Ha játszunk, netán egyéb precíziós munkát végzünk a sajtfalóval, egy korrekt pad elengedhetetlen. Internetezéshez, Office-hoz nem kitétel a megléte, de ezen felhasználások során is kultúráltabb és komfortosabb érzetet ad.

Miután ezt tisztáztuk, jöhet a megoldás az eredeti kérdésre; más a felület.
Sokkal precízebben lehet velük használni az egeret. Máshogy siklik rajtuk, mint egy egyszerű asztallapon vagy 200 Ft-os TESCO-alátéten.
A jobb kontroll mellett sok esetben még ott van a plusz kényelem is, (legtöbb esetben) a teflontalpak mérsékeltebb kopása, és végül a design (bár ez utóbbi igazából csak ráadás - nem valós ok, de talán egy lábjegyzetnyi helyet megérdemel).

Ezeknek a padoknak az alját gumi borítja (a szövetekét teljesen, az alternatív megoldások esetén van, hogy csak kis csúszásgátló gumitalpak vannak), így nem mozognak el folyamatosan, miközben vadul cibáljuk rajta bináris haragunk közvetlen letéteményesét. :)

Van olyan modell is, aminek kétféle változata van; egy gyorsabb (speed), ami jobban csúszik és egy lassabb (control), amin könnyebb megállítani az egeret rántás közben.
Általában high sens-hez a gyorsabb padokat szoták használni, low / middle-sens-hez a lassabbakat. Persze ez nyilván személyi preferencia kérdése is. Ami beválik x-nek, nem biztos, hogy y-nak is be fog; szerencsére azonban léteznek egyetemes igazságok.

Az egyik ilyen pl. az, hogy bár egy jó padtól nem leszünk pro-k, de csakúgy, mint a megfelelő egér esetében, segít abban, hogy kihozzuk magunkból a maximumot.
Én úgy vagyok vele, hogy egy fail után kiborít, ha önnön hibám helyett a "felszerelésemben" kell keresnem a szűk keresztmetszetet (droppolt az fps, laggolt egyet, megugrott / kiakadt / remegett az egérkurzor a felületen, lefutottam a padról, stb.). De hát
ki szereti az ilyet? Egy rendes gear esetében elfelejthetjük a hasonló szituációkat.

Néhányakat elrettenthet az ár, de mint oly sok minden más, ez is relatív; nézzük meg, hogy mit kapunk a pénzünkért.
Rengeteg féle / fajta felület közül válogathatunk, a legváltozatosabb méretekben, designokban, s a legtöbb (jó) pad meglehetősen tartós is.

Sokan hajlamosak elhanyagolni a beviteli perifériák fontosságát, de ha már napi rendszerességgel ezek segítségével viszem az akaratomat a képernyőre, elvárhatom a komfortos és precíz használatot.

Már 2 ezer forinttól is lehet használható dolgokat venni, a felső határ 15-20 ezer forint, de a jó padok ~90 % -a a 2500 - 10000 Ft-os határon mozog, leginkább ~5000 Ft köré betájolódva. Persze az ár sok esetben függvénye a méretnek is.

Ilyen tekintetben a leghúzósabbak talán a Japánban készülő Artisan-padok, de a kiváló felületek (köztük egészen egyedi megoldások is; üveg-szövet hybrid) valóban elsőrangú gyártási minőséggel párosulnak.

Jelentős ár-redukáló tényező lehet még az adott termék másodkézbőli beszerzése.
Ne féljünk használt padot vásárolni; az állapot felmérésére itt is adódik lehetőségünk és ha olyan tulajtól vesszük, aki megfelelő módon vigyázott rá, nagyon szép darabokat szerezhetünk be - egészen nevetséges pénzekért (olyanokat is, melyek már nincsenek forgalomban).
Több alkalommal vásároltam már én is így és még nem bántam meg soha.

Egy jó pad vs. kommersz hulladék között a különbség ég és föld. Nagyon komolyan mondom, hogy ha már sikerült egy rendes egeret beszereznünk, ne ezen a párezer forinton spóroljunk. Nem fogjuk megbánni.

Az ajánlott padok listája a hozzászólás alján található.

Anyagok, méretek:
---------------------------

Alapvetően 4 nagyobb csoportra osztjuk az alátéteket, anyaguk szerint megkülönböztetve:

-szövet (/hybrid)
-műanyag
-fém
-(savmaratott) üveg

Személy szerint a minél vastagabb és nagyobb méretű szövet / Fibertek / hybrid padokat preferálom; kényelmesebbek, mint vékonyabb rokonaik. Nem beszélve arról, hogy lényegesen halkabbak, mint az egyéb anyagokból készült darabok.
Elmondható, hogy ezek a szövetes megoldások a legelterjedtebbek. Szállításuk egyszerű; szimplán felcsavarjuk őket és belerakjuk dobozukba vagy pl. valamilyen nemesebb szeszesital díszhengerébe.
Az is igaz, hogy a padot érhető esetleges sérülések miatt is kevésébé kell aggódnunk, mint keményebb társaik esetében.

Ott vannak ugye még a műanyag-, fém- és üvegpadok is, tehát alternatívából nincs hiány, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.
Ezeket - a mindenféle szövetes megoldásokkal ellentétben - én annyira nem szeretem, mert egyrészt jobban eszik a csúszkát (az üveg különösen hamar leamortizálja!) az egér alján, másrészt pedig zavaró hangjuk van (ez persze teljesen szubjektív vélemény - van akit nem zavar, nekem az agyamra megy; a legtöbb műanyag paddal még nem is lenne igazán gondom, de az üvegek a faltövébe kergetnek). Ill. a rideg (és hideg) fém / üvegpadok nem a legjobbak az izületeknek.

Nagy általánosságban elmondható, hogy jobban csúsznak, mint a szövetes dolgok (bár azok között is vannak ilyen szempontból kiemelkedő példányok), némileg hamarabb el is használódnak (persze vannak kivételek), ill. méretük legtöbbször meglehetősen korlátozott nagydarab, puhább barátaikhoz képest - ez utóbbi problémára azonban már létezik gyógyír, elég ha csak példának vesszük a fUnc ~40 cm-es műanyagpadjait.

A méretet tekintve szerintem a nagy pad mindig jobb, mint a kisebb, akkor is, ha nem használod ki a teljes méretét.

Azért, mert:
-----------------
-megfelelő elhelyezés esetén kicsit kipárnázza az alkart, ezért hosszútávú használat során kényelmesebb
-ha csak egy 10x10 cm-es részt használsz is rajta, ha 2-3 év alatt esetleg bekopott egy kicsit, akkor fordítasz 90 / 180 °-ot a padon és ott a szűz felület ---> megsokszorozza a termék effektív használati idejét
-garantáltan nem fog elfogyni az egér alól a lehető legrosszabb pillanatban
-valamivel drágább, de ha valamikor el akarod adni, kicsivel többért tudod áruba bocsájtani (tehát értéktartóbb)

Akárhogy is nézem, jobban megéri. Ha az elhelyezést meg tudod oldani, mindenképpen bátorítalak egy nagy verzió (ill. ha adott típusból létezik vastagabb is, akkor a nagyobb és vastagabb) beszerzésére, az árdifferencia a legtöbb esetben mindössze ~1-2 ezer forint.

Az azonban bizonyos, hogy bármelyiket is veszed (az ajánlottak közül), ha vigyázol rá és néha szépen megtisztítod, hosszú évekig lesz hű társad.

Az Allsop Raindrop GigaPad XL-em idén lesz 7(!) éves és ez nem látszik meg rajta. Persze nem olyan már, mint a vadonat új, de nagyon szép állapotban van. A Mantis-om és a QPAD Gate01-em is 4 éves lesz idén.

Fontos megjegyezni, hogy a padnak is és nekünk is az a legjobb, ha egerünkhöz használunk hyperglide-ot / valamilyen skatez-t az optimális csúszási-élmény eléréséhez. Persze így nem csak a mozgatás lesz kellemesebb, de padunk élettartamát is meghosszabbítjuk.
Szerencsére a legtöbb "célrágcsálón" már alapból teflontappacsok vannak, de évek alatt elkopnak ezek is, előbb-utóbb ajánlott lesz a cseréjük.

Összességében a mindenféle teflonszalagokkal szemben (ezek közül a legjobb a QGlidz) a hyperglide a némileg drágább, ámde jóval tartósabb (és csúszósabb) megoldás.
Ha talpaink kikoptak, netán szimpla műanyagból készültek (pl. MS WMO 1.1 / IM 1.1a), mindenképpen javallott a használatuk.

Megemlíteném még az esetleges csuklótámasz-igényt; ezesetben az egyetlen értelmes All-in-One alternatíva az eXactRest-vel szállított Razer eXactMat (a Vespula-ra többen panaszkodtak már, hogy néhány hónap múltán jelentősen veszít a csúszási-faktorából). Vagy ott van még a kisméretű Allsop Raindrop, zselés csuklótámasszal.

Ezek mellett léteznek azonban "mobil"-megoldások is, melyeket csuklónkra pántolhatunk.

Padok tisztítása:
------------------------
Szövet / hybrid --> hideg / kicsit langyos vizet szépen ráfacsar (a meleg víztől hullámossá válhatnak!), puha szivaccsal finoman, szálirány mentén megtörölget, majd hagyja száradni. Némelyik padot lehet 30 °C-os kímélőprogramos mosással is mosni (pl. SS QcK, Corepad C1).

Műanyag / fém / üveg --> langyos vízzel alaposan átmos, finoman megtörölget valami puhább törölközővel / szivaccsal, hagyja száradni. Esetlegesen egy kevés, semleges zsíroldó-szert is lehet adagolni neki, de ezesetben mindig öblítsük újra tiszta vízzel is.

Egyes padokhoz külön törlőkendőt is kapunk (pl. SS SX).

Gondolom az alap, hogy nem árt, ha kezet mosol, mielőtt az egeredhez / padodhoz nyúlsz, és nem az új Everglide felett kezdesz bográcsozni. :)

Ha elmész otthonról, a cuccost akár valamivel le is takarhatod és akkor nem száll rá a por sem.

Tisztítás után egy kis extra tuning szövetpadokhoz:
--------------------------------------------------------------------------
Kb. minden benzinkúton kapható szilikonspray-ből nyomatsz a felületre, uszkve 30 cm-es magasságból, egyenletes oszlatással.
Nem kell nagyon sok, de túl kevés sem. Aztán hagyod egy fél órát, 40 percet (ha tutira akarsz menni, 1 órát is) szikkadni valami szellősebb helyen.
2-3 hétig (talán 1 hónapig is) jobban fog csúszni a kicsike.

Arra viszont ügyelj, hogy ha bent csinálod ezt a műveletet, a pad alá bőséggel teríts újságpapírt, mert ha ebből a cuccból kerül a parkettára / csempére, lehet, hogy még 2-3 hónap múltán is random hanyattvágódásokkal fogsz szembekerülni.

A szilikonspray alternatívája a kiváló minőségű fUnc Liquid. Ezt elsősorban műanyag felületekhez fejlesztették ki, de számos szövetpaddal is remekül működik.

Ajánlott szövet / hybridpadok:
------------------------------------------

Puretrak Talent (483 x 356 x 6 mm)
Everglide Titan
........GamingMat: 355 x 254 x 4 mm
........MonsterMat: 444 x 355 x 4 mm
Everglide Destrukt
........M: 268 x 214 x 4 mm
........L: 405 x 280 x 4 mm
........XL: 444 x 355 x 4 mm
Allsop Raindrop GigaPad XL (390 x 330 x 4 mm)
Razer Mantis Speed / Control (444 x 355 x 4.3 mm)
Razer Goliathus Speed / Control
........Omega: 270 x 215 x 4 mm
........Standard: 355 x 254 x 4 mm
........Alpha: 444 x 355 x 4.3 mm
Razer Goliathus Fragged Edition Speed / Control
........Omega: 270 x 215 x 3 mm
........Standard: 355 x 254 x 3 mm
........Alpha: 444 x 355 x 3 mm
........Extended: 920 x 294 x 3 mm
Corepad C1
........Medium: 325 x 290 x 4.7 mm
........Large: 455 x 405 x 4.7 mm
........XXXL: 900 x 450 x 4.7 mm
XTracPads Ripper
........L (XL): 432 x 280 x 3 mm
........XL: 451 x 356 x 3 mm
........XXL: 914 x 457 x 3 mm
XTracPads Fat Mat (406 x 305 x 6.35 mm)
XTracPads Hybrid (406 x 254 x 4 mm)
SteelSeries QcK
........mini: 250 x 210 x 2 mm
........QcK: 320 x 270 x 2 mm
........QcK+: 450 x 400 x 2 mm
........QcK+: 450 x 400 x 4 mm
........QcK Mass: 320 x 285 x 6 mm
........QcK Heavy: 450 x 400 x 6 mm
SteelSeries 5L (380 x 280 x 5 mm)
QPAD CT
........Small: 285 x 200 x 1.5 mm, QGlidz
........Small: 285 x 200 x 4 mm, QGlidz
........Medium: 330 x 255 x 1.5 mm, QGlidz
........Medium: 330 x 255 x 4 mm, QGlidz
........Large: 405 x 285 x 1.5 mm, QGlidz
........Large: 405 x 285 x 4 mm, QGlidz
QPAD XL
........HighSense: 285 x 200 x 1.5 mm, QGlidz
........HighSense: 285 x 200 x 4 mm, QGlidz
........MidSense: 300 x 250 x 1.5 mm, QGlidz
........MidSense: 300 x 250 x 4 mm, QGlidz
........LowSense: 405 x 285 x 1.5 mm, QGlidz
........LowSense: 405 x 285 x 4 mm, QGlidz
QPAD Gate01
........LowSense: 405 x 285 x 1.5 mm, QGlidz
........LowSense: 405 x 285 x 4 mm, QGlidz
QPAD UC
........Small: 285 x 210 x 3 mm
........Medium: 350 x 255 x 3 mm
........Large: 420 x 306 x 3 mm
........X-Large: 500 x 365 x 3 mm
Artisan Hayate Soft
........M: 315 x 245 x 4 mm
........L: 420 x 330 x 4 mm
Artisan Hayabusa
........M: 315 x 245 x 4 mm
........L: 420 x 330 x 4 mm
Artisan Hien Soft
........S: 250 x 210 x 4 mm
........M: 320 x 250 x 4 mm
........L: 420 x 330 x 4 mm
Artisan Hien Mid
........S: 250 x 210 x 3 mm
........M: 320 x 250 x 3 mm
........L: 420 x 330 x 3 mm
Artisan Hien Hard
........S: 250 x 210 x 3 mm
........M: 320 x 250 x 3 mm
........L: 420 x 330 x 3 mm
Artisan Hien VE
........S: 250 x 210 x 4 mm
........M: 320 x 250 x 4 mm
........L: 420 x 330 x 4 mm
Artisan Shiden Mid
........S: 250 x 210 x 3 mm
........M: 320 x 250 x 3 mm
........L: 420 x 330 x 3 mm
Artisan Shiden XSOFT
........S: 250 x 210 x 4 mm
........M: 320 x 230 x 3 mm
........L: 420 x 330 x 4 mm
Artisan Shiden VE
........S: 250 x 210 x 4 mm
........M: 320 x 250 x 4 mm
........L: 420 x 330 x 4 mm
Artisan Shidenkai Mid
........S: 250 x 210 x 3 mm
........M: 320 x 250 x 3 mm
........L: 420 x 330 x 3 mm
Artisan Shidenkai XSOFT
........S: 250 x 210 x 4 mm
........M: 320 x 250 x 4 mm
........L: 420 x 330 x 4 mm
X-Ray Aqua3
........A315M: 400 x 280 x 1.5 mm
........A330M: 400 x 280 x 3 mm
........A315L: 450 x 350 x 1.5 mm
........A330L: 450 x 350 x 3 mm

Ajánlott műanyag padok:
------------------------------------
SteelSeries S&S (320 x 270 x 2 mm)
SteelSeries xHD
........3HD: 250 x 210 x 2 mm
........4HD: 290 x 240 x 2 mm
........9HD: 320 x 270 x 2 mm
fUnc sUrface 1030 (254 x 215 x 3 mm, zsinórtartó, speed / control)
fUnc sUrface 1030 Archetype (292 x 240 x 3 mm, zsinórtartó, speed / control)
fUnc U-Series
........U10S: 245 x 183 x 0.7 mm, speed
........U10S: 285 x 222 x 1.5 mm, speed
........U30R: 245 x 183 x 0.7 mm, control
........U30R: 285 x 222 x 1.5 mm, control
fUnc F-Series
........F10S-14: 350 x 280 x 1.5 mm, zsinórtartó, speed
........F10S-17: 420 x 280 x 1.5 mm, zsinórtartó, speed
........F30R-14: 350 x 280 x 1.5 mm, zsinórtartó, control
........F30R-17: 420 x 280 x 1.5 mm, zsinórtartó, control
X-Ray Thunder8 (250 x 210 x 4 mm, zsinórtartó, speed / control)
X-Ray Thunder9
........BK1 / BL1: 350 x 280 x 4 mm, speed
........BK2 / BL2: 350 x 280 x 4 mm, control
QPAD XT-R (350 x 260 x 4 mm, QGlidz)
QPAD HeatoN
........M: 365 x 280 x 4 mm, QGlidz
........XL: 435 x 365 x 3.5 mm, QGlidz
Razer Destructor (350 x 280 x 2.3 mm)

Ajánlott fémpadok:
---------------------------
SteelSeries SX (320 x 270 x 2 mm)
Razer eXactMat (330 x 265 x 2.5 mm, mobil csuklótámasz (eXactRest), speed / control)

Ajánlott üvegpadok:
----------------------------
Icemat (250 x 210 x 6 mm)
Icemat 2.0 (300 x 250 x 6 mm)
SteelSeries Experience
........I-1: 250 x 210 x 4 mm
........I-2: 300 x 250 x 4 mm

Egy jó egérpadhoz egy jó egér is kell ám. Itt kaphatsz ezügyben némi segítséget.

Azt hiszem, ezzel egyelőre kész is az összegző. Elképzelhetőnek tartom, hogy a jövőben frissíteni fogjuk a post-ot.

----------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------

[ Módosította: 7 ]

All was naught but to serve the void.

(#2) Apophis


Apophis
őstag

UP!

All was naught but to serve the void.

(#3) jimhun válasza Apophis (#2) üzenetére


jimhun
senior tag

ez nehéz kérdés..a www.pixel.hu-n tudsz nézni egérpadokat csak nagyon drágák.

(#4) Apophis válasza jimhun (#3) üzenetére


Apophis
őstag

Kösz, megnézem. Hál' Istennek most összejött egy kis lóvé, tudok venni, van rá keret. Valaki más, esetleg konkrét tapasztalattal??? :F

All was naught but to serve the void.

(#5) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Most lehet, hogy én nem vágom itten a témát, de szvsz veszel egy szövetalátétet 1000 pénzér, ami csuklótámaszos, aztán azt használod. Nekem is ilyen van legalább két éve, szóta nem takarítom az egér alját

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#6) jimhun válasza Apophis (#4) üzenetére


jimhun
senior tag

Nekem ilyen egérpadom van...Én CS-hez használom és nagyooooon jól bevált !!!!
Bővebben: link

(#7) Apophis válasza jimhun (#6) üzenetére


Apophis
őstag

Tudom, már valahol mondtad. Látom, neked is Zalman C-d van. Ez milyen ház? Thermaltake?

All was naught but to serve the void.

(#8) duracell89


duracell89
senior tag

SteelPad 4S forza! ;)

(#9) jimhun válasza Apophis (#7) üzenetére


jimhun
senior tag

nemtom...egy haver adta mert nem kellett neki...persze nem így nézett ki:))

(#10) Apophis válasza duracell89 (#8) üzenetére


Apophis
őstag

Nekem is tetszik, de most az teflon? Mert mindre csak azt írják, hogy müanyag, de a teflon is müanyag!
Nekem az üveg is tetszik, de tényleg nem olyan jó?

All was naught but to serve the void.

(#11) duracell89 válasza Apophis (#10) üzenetére


duracell89
senior tag

Nem műanyag! Isten módon megmunkált fém!

(#12) Apophis válasza duracell89 (#11) üzenetére


Apophis
őstag

A 4S tényleg az. De ha egy nettó 10k körüli padra írják, hogy müanyag, akkor az teflon? Mert ha nem, akkor mi kerül rajta annyiba???

All was naught but to serve the void.

(#13) -Jackson- válasza Apophis (#1) üzenetére


-Jackson-
őstag

szvsz üveg pad (Corepad vagy Icemat 2.0) mert:

műanyag padok könnyen elkopnak, ha sokat gamelsz, és mondjuk kicsi a sens-ed (sokat rángatod rajta az egeret)

fém padok hidegek (ízületeknek nem tesz jót), és állítólag hangosak is (serceg)

az üveg is hideg, de kevésbé, mint a fém

Icemat is serceg egy kicsit, és kopog ha emelgeted az egeret, Corepadon ezt bevonattal oldották meg, így az csendesebb

Icemat-hoz üvegszálas teflon van, ez viszonylag gyorsan kopik a savmaratott, minimálisan, de érdes üvegen. Corepadhoz ''kotonszerű'' teflon való, és lényegesen tovább marad csúszós (tegnap teszteltem pont, uncsitesómnak icemat, nekem corepad van, elvittem hozzá az enyémet, és az ''tapadósabb'' volt egy kicsit)

Icemat ------- 20*25cm 9.875,-
Icemat 2 ---- 25*30cm 12.375,-
Corepad ----- 22*28cm 8.625,-

Icemat savmaratott, edzett üveg
Corepad speckóbevonatos (asszem műanyag fólia van rásütve), biztonsági üveg

ár/értékben sztem egyértelmű, de Icemat is nagyon jó kis pad

[Szerkesztve]

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

(#14) Apophis válasza -Jackson- (#13) üzenetére


Apophis
őstag

Végre hasznos segítség, kösz. Akkor azt mondod, a Corepadet vegyem? Én nagy sensel tolom, nem baj ha kopik, bár tényleg nincs kedvem 2havonta újat vennem. Az üveg (edzett) nem törhet el?
(bocs a hülye kérdésekért...)

[Szerkesztve]

All was naught but to serve the void.

(#15) L|zsidoboz


L|zsidoboz
őstag

nézz be ide:Bővebben: link
Nekem steelpad 4d nemigazán jött be. Ki kell próbálnod előtte, mindenkinek más jó!!!

Good to be good, but better to be lucky.

(#16) Apophis válasza L|zsidoboz (#15) üzenetére


Apophis
őstag

Legeslegmegszentségteleníttethetetlenebbeiteknek... Kösz! :))

All was naught but to serve the void.

(#17) -Jackson- válasza Apophis (#14) üzenetére


-Jackson-
őstag

ha méretre elég, akkor corepad, bár icemat 2 is csak picivel nagyobb. eltörhet mindkettő, elvégre üvegből vannak :D viccet félretéve edzett üveg is nehezen törik a biztonsági mégkevésbé gondolom, és az tompa szilánkokra törik (lásd szélvédő), ráadásul a bevonata sztem egybentartja. ezek 5mm vastagok, szal ha nem kalapáccsal esel neki, nemfog eltörni :)
a teflonszalagja kopik gyorsabban icemat-nak, az üveg nem mert az nagyon kemény anyag...
a corepadomat bő 2 hónapja használom, és számomra nem létezik jobb pad (pedig én még 2500-al drágábban vettem :D), és használtam előtte icemat-et is. vicc az egészben, hogy egy egyemberes cég csinálja hollandiában, 50cm szalag hozzá 10EUR+postaköltség (simán kiszállítják ide is), míg a másikhoz 10cm egy ezres, de pesten lehet olyasmi teflont venni egy cégtől Bővebben: link talán olcsóbbért[Szerkesztve]

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

(#18) Apophis válasza -Jackson- (#17) üzenetére


Apophis
őstag

Azt azért nem tudtam, hogy teflonszalagból is ennyi féle van... :))
Akkor sztem eldölt, veszek Corepadet, ugyis kapni az egyik elözö srác által ajánlott pixelben.
Nem az üvegre gondoltam, hogy kopik... (a müanyagra):))
Még vmi. hamár egérpad és FPSek: USB-tuningról tudsz mondani valamit? Mármint hogy hogyan kell, és egyáltalán érdemes-e? Egerem MX510.

All was naught but to serve the void.

(#19) -Jackson- válasza Apophis (#18) üzenetére


-Jackson-
őstag

hát 510 állítólag nemmindig bírja az 500hz-t se (csak 450-et).
nekem mx500-al ment az 1000hz-is, most razer diamondback-em van, azzal is műxik.
de ki kell próbálni (neked szigorúan az 500hz-t max!)
Bővebben: link
olvasd el figyelmesen, és mehet az eksön :)

[Szerkesztve]

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

(#20) L|zsidoboz


L|zsidoboz
őstag

Én icematet nem ajánlom, mert tönkre teszi az izületedet!!!komoly!
Ha vmi extra egérpad kell, rendelj SK vagy Noa oldaláról.
És ha még netán nem olvastad volna:Bővebben: link

Good to be good, but better to be lucky.

(#21) L|zsidoboz válasza Apophis (#18) üzenetére


L|zsidoboz
őstag

Egértuning!:
Bővebben: link

Good to be good, but better to be lucky.

(#22) Apophis válasza L|zsidoboz (#20) üzenetére


Apophis
őstag

Nézd, én megmozdítom egy ujjam és 3-at roppan, úgyhogy az izületeimnek már mindegy...

All was naught but to serve the void.

(#23) -Jackson- válasza L|zsidoboz (#21) üzenetére


-Jackson-
őstag

gyorsabb voltál :)

sztem meg műanyag padok nemtúl frankók a kopás miatt.. sk padja is tulképp egy steelpad s&s vagy s&k talán, csak sk logóval én úgytudom

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

(#24) Apophis válasza -Jackson- (#23) üzenetére


Apophis
őstag

Egy kicsit nagyobb, tovább van fejlesztve, sztem
Ennek az egész USB-overclockingnak van értelme? Tényleg érezhetö?

All was naught but to serve the void.

(#25) L|zsidoboz válasza -Jackson- (#23) üzenetére


L|zsidoboz
őstag

Én megnézném, mi lesz a magyar steelpadokkal, aminek belinkeltem a topicját.
Az fém...:)
Sk pad az egy S&S pad egy extra SK logoval. (amúgy I <3 NoA)

Good to be good, but better to be lucky.

(#26) Apophis válasza L|zsidoboz (#25) üzenetére


Apophis
őstag

Nekem sosem voltak szívügyeim a buherált, ''csináld magad'' dolgok, de azért elolvastam a topicot. Maj követem, lehet, hogy vicces lesz.

All was naught but to serve the void.

(#27) L|zsidoboz válasza Apophis (#24) üzenetére


L|zsidoboz
őstag

Próbáld meg lehagyni az mx 510 optikáját...
Ennyi értelme van szerintem, ne próbálkozz vele, ha rám halgatsz!

Good to be good, but better to be lucky.

(#28) Apophis válasza L|zsidoboz (#27) üzenetére


Apophis
őstag

Kicsit nekem is parasztvakításnak tünik, nem tudom úgy mozgatni, hogy lemaradjon...
De a precí, isebb mozgásoknál lehet, hogy tényleg hat.

All was naught but to serve the void.

(#29) -Jackson- válasza Apophis (#24) üzenetére


-Jackson-
őstag

látható-érezhető
125-ről 500-ra emelve már négyszeres a jelek érzékelése.
azthiszem Kamikaze Boci volt, aki jólérthetően elmagyarázta: megrántod az egeredet 1m/sec-cel, 125hz-en(8ms) 8milliméterenként veszi a port az adást, 500-on meg 2 milliméterenként. most ugyanez, ha pl tunkolsz csében, és jobbra-balra rángatod és varrod oda a falhoz a ct-t :DD

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

(#30) L|zsidoboz válasza Apophis (#26) üzenetére


L|zsidoboz
őstag

pedig jobban járnál vele, hidd el! Mert 4D nekem méretre is elég kicsi, itt meg csinálnak extra méretet is, de te tudod...

Good to be good, but better to be lucky.

(#31) -Jackson- válasza L|zsidoboz (#25) üzenetére


-Jackson-
őstag

mondjuk azt énis megnézném
de akkorsem pótolja a corepad bevont felületét és simaságát nekem :)

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

(#32) L|zsidoboz válasza -Jackson- (#31) üzenetére


L|zsidoboz
őstag

corepad tényleg jó lehet(még csak jókat hallottam róla), nálunk vidéken, ebbe a kisvárosban, ahol lakom, nincs corepad (SZEGED). Noa oldalon láttam, hogy tök olcsó és tök szép.
Mennyibe kerül Pesten???

Good to be good, but better to be lucky.

(#33) Apophis válasza -Jackson- (#31) üzenetére


Apophis
őstag

Kíváncsi leszek, hogy a Steelpad által 10-100 ezres tételekben, nagyüzemben gyártott padoknál hogyan fognak olcsóbbat, jobbat, nagyobbat elöállítani kis tételben, kisüzemben...

All was naught but to serve the void.

(#34) -Jackson- válasza L|zsidoboz (#32) üzenetére


-Jackson-
őstag

ára #13-ban
pestről rendeltem énis, kecskemét mellé 2k volt a postaköltség

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

(#35) L|zsidoboz válasza Apophis (#33) üzenetére


L|zsidoboz
őstag

Egyszerűen.
Nem sokszoros haszonkulccsal fognak készülni. Az ottani (nyugati) kereset többszöröse a magyarénak, az árak meg nem mennek lejjebb, csak feljebb, mire kis hazánkba érnek.

Ezért lehet olcsón csinálni...

CSak most olvasom:Bővebben: link

Ez se csúnya....

[Szerkesztve]

Good to be good, but better to be lucky.

(#36) Apophis válasza L|zsidoboz (#35) üzenetére


Apophis
őstag

Láttam, nekem nem tetszenek...
Majd meglátjuk, mi lesz ebböl a sufni-hegesztésböl... Epekedve várom az elsö képeket... :))

All was naught but to serve the void.

(#37) L|zsidoboz válasza Apophis (#36) üzenetére


L|zsidoboz
őstag

Remélem azért meggyőzött a közgazdász érvem a haszonkulcsokról.:)
Amúgy a surface és x-ray Bővebben: link padok sem rosszak!!!

Good to be good, but better to be lucky.

(#38) Apophis válasza L|zsidoboz (#37) üzenetére


Apophis
őstag

Búcsúzóul a leghosszabb magyar palindrómát ajánlom figyelmedbe:''Kis erek mentén, láp sík ölén, oda van a bánya rabja:jaj, Baranyában a vadon élö Kis Pálnét nem keresik.''
Ha már te irtad a leghosszabb magyar szót...

[Szerkesztve]

All was naught but to serve the void.

(#39) Apophis


Apophis
őstag

Na, megrendeltem a Corepadet, mert havernál kipróbáltam és kurv@ jó!
Maj írok még, hogy milyen is ha megjön az az ''üveg konyhai vágólap''... :C :C :C

All was naught but to serve the void.

(#40) -Jackson- válasza Apophis (#39) üzenetére


-Jackson-
őstag

grat :)
nemfogsz csalódni benne, az tuti. ha elfogy a skatez, célszerű a gyártó honlapjáról rendelni (50cm 9EUR+kb 10EUR a posta). más padokhoz is kb ennyire jön ki a teflonszalag (8-900+fa/10cm), de ilyen tipust nem láttam egyiknél sem (icemat-é üvegszálas, kevésbé csúszós ezen a padon, kipróbáltam. steelpadokhoz meg valami sárgás, vagy barnás színű van, nemtom pontosan, hogy mennyiben más az. ehhez szürke jár).
szólj, ha megérkezett

[Szerkesztve]

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

(#41) Apophis válasza -Jackson- (#40) üzenetére


Apophis
őstag

Alapból jár hozzá teflon? Mennyi, egy adag?
Majd írok, ha megjött, nem tudom, mikorra szállítják.
Jó alaposan körbenéztem a neten, nagy sensehez is ezt ajánlották. Találtam teflonszalagra és egérpadra fújhat szilikon és tefleon spray-ket, érdekes... :))

All was naught but to serve the void.

(#42) Apophis


Apophis
őstag

UP!

All was naught but to serve the void.

(#43) -Jackson- válasza Apophis (#41) üzenetére


-Jackson-
őstag

10cm jár, ez mx500-ra kb 3 szett, az 3*2hónap kb
linkelhetnél ezekről a fújós dolgokról...

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

(#44) Apophis válasza -Jackson- (#43) üzenetére


Apophis
őstag

Asszem azt irtam a gugliba, hogy: teflon mousepad

All was naught but to serve the void.

(#45) aDM|RaL^


aDM|RaL^
őstag

multkor hoztam lengyelből 10db Func 1030 ot, 7500/db ért el is adtam 9et, egyet magamnak... :)

jól müxik:)

egy gyereknek bvaja volt vele, mert szétnyílt neki (a muanyag rétegelt lemez) de bontatlanul hoztam, valami gyari hiba lehetett.

http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k

(#46) -Jackson- válasza Apophis (#44) üzenetére


-Jackson-
őstag

aham, megtaláltam. biztos nem rossz, de én maradok a gyári cuccnál. esetleg a kolofolnál meglehet nézni, ott vannak ilyen teflonos cuccok Bővebben: link csak ki kell próbálni, hogy mennyire csúszik (mondom, az üvegszálas teflonszalagnál jobb a gyárija, kipróbáltam)

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

(#47) aDM|RaL^ válasza -Jackson- (#43) üzenetére


aDM|RaL^
őstag

egyébként szeirntem inkabb azok az alap cuccok a jok amik eger aljan vannak, főleg ujonnan, vagy hyperglidebol ilyen utanpotlas meretre vagva... a csíkok nem jöttek be nekem.

http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k

(#48) -Jackson- válasza aDM|RaL^ (#47) üzenetére


-Jackson-
őstag

most razerem van, annak nem műanyag, hanem teflon talpai vannak, de skatezzel jobban csúszik. másrészt nem szeretném elkoptatni az egér talpát :) de megnézem, amit te mondasz

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

(#49) aDM|RaL^ válasza -Jackson- (#48) üzenetére


aDM|RaL^
őstag

nekem most WIME 2.0 van (wireless 4.0 expl... m$ hez vok szokva, ne nézz hülyének wireless miatt, vhogy mégis jobban megy vele mint a drótossal, meg azatn kulonbsegg nuku)
eddig előző egéren volt teflonszalag (mouse skatez fajta) meg hyperglide.

hyperglide azé jött be mer lassan kopik jol csuszik, és nem rakodik a kosz annyira, és annyira nem érzékeny tőle egér karcolása (mondjuk jatek kozbe beszorul egy porszemcse, és máshogy suszik a padon) egyéni kifejezés sux.

most M$ alap cuccai vannak rajta, amik teflonból vannak (fater szerint)

http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k

(#50) -Jackson- válasza -Jackson- (#48) üzenetére


-Jackson-
őstag

megnéztem.
razer diamondback-nek (vipernek is) gyárilag ugyanilyen fehér teflon a talpa, de nem csúszik úgy, mint a padhoz adott skatezzel. és mint mondtam, nemszeretném az egér talpát koptatni, inkább cserélem a szalagot. ráadásul razerhez nincsen a hyperglide-nak (az egyik talpa egy 3cm-es ''kifli''). corepad teflonszalagja nálam két hónapig bírta, lehet bírta volna tovább is, de lecseréltem az egeret :)

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Egérpad topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.