Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
Ármester
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #263197 üzenetére
Szóval a chunky szilikon markolat nem csillapít jobban, mint ha a csupasz fém kormányt fognád, de 0.10 - 0.20 bar nyomáskülönbség igen, pedig nemrég még ezt is ugyanígy megkérdőjelezted
Amúgy viccet félretéve mint minden, ez is user függő. Én bizisten nem fogok tovább olcsó szivacs vagy bilincses kínpad markolatokon szenvedni, de van, aki nem érez különbséget. Ugyanez van a telókkal, gumikkal, hajtásokkal, fékekkel, geókkal is. Aztán ha mindenki a saját véleményét erőlteti, mintha az mindenkire érvényes lenne, abból lesznek a topik viták, cicaharcok. Különbözőek vagyunk, ezt el kell fogadni .
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
nagyúr
működhet a sima wd-40, de mivel nagyon illékony, hosszabb túrák alatt akár többször is át kellene fújni vele a láncot, és hát nehezen hiszem, hogy ez életszerű lenne.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
mrobes
tag
Köszi, majd utánanézek milyen lehetőségek vannak.
A chunky markolat felülete milyen? Nem ilyen fényes, csúszós?
Én most olyat használtam, mint 6030D linkelt, csak Ritchey márkanévvel. Azért szeretem, mert nem haszálok kesztyűt és nyáron, izzadt tenyérrel sem csúszik, jó fogása van. Viszont a második szezont már nem bírta ki, hosszában elkezdett elrepedni. -
lsebestyen
addikt
válasz Napfénysüti #263200 üzenetére
Vigyázz, lemerül a Karoo.
-
jjeahh
nagyúr
válasz mrobes #263204 üzenetére
A Chunky matt, kesztyű nélkül nagyon jó, sőt, a gagyi szivacs betétes kesztyűk csak rontanak a kényelmen, nem véletlenül használja az összes profi is párnázás nélküli kesztyűvel.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
nagyúr
válasz lsebestyen #263206 üzenetére
Csak nem. De ha megjön a futóórám lehet a biztonság kedvéért azon is trackelem.
Més que un club!
-
andrisbandi
őstag
WD40 láncolaj helyett
Aki nem nézte a videót végig;
- a csóka 5 éve használja, outin és montin is, akár téli 5 órás tekerésekre.Tud róla, h csak az ő módszerével működik láncolaj helyett.
1. WD40-el kell zsírtalanítani (egyszerűen befújni, párszor áttekerni) a hajtást. (Más vegyszer nem jó. Ez egy spéci vízkiszorító 40-es keverék.)
2. Forró mosogatószeres vízzel mindent lemosni, majd tiszta vízzel leöblíteni.
3. Vizesen mehet a láncra a WD40. Kész!▓▒░ Dell - i7 - akku 5ó ░▒▓█► https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
jjeahh
nagyúr
válasz mrobes #263213 üzenetére
Nekem 43 a nyugalmi, 205 a max, szerintem edzett lehetsz, azért ennyi . A fejfájás szerintem is lehet dehidratáltság miatt, nekem amikor viszonylag sárga a vizeletem, már gyakran kezd fájni a fejem. Nagyon hamar ki lehet száradni, elég, ha egy rövid ideig "elfelejtesz" inni, a rázós terep, tempó miatt nem tudsz a kulacshoz nyúlni, ha tekerés után nem pótolod rendesen a kiizzadt folyadékot stb. Szerintem a legtöbb ember nem iszik eleget, majdnem mindenki dehidratált, rossz szokás és nem is tudnak róla.
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
Melyik német webshop a leggyorsabb általában? bike24, vagy bike discount?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #263202 üzenetére
Akkor még 2.0-1.9-el mentem, ez már több 1-2 tizednél...de amúgy igen, sok mindennel szemben szkeptikus vagyok, hangot is adok ennek, majd kiderül, hogy nincs igazam... Na de most Chunkyszerű Supacaz Silicone-m van.
#263212andrisbandi...én nem éppen így használom a PTFE változatát (pl. vizesen nem fújom), de tényleg sosem takarítom semmivel a láncot és le sem mosom a gyári kenést az új láncról, ez oldja a szutykot és tisztítja a láncot miközben egyben ken is. ...ha semmi másra nem kellene ( a recsegő nyeregtől a becsúszókon át a váltó forgócsapjaig) akkor talán viaszolnék, de így nem, one for all nekem nagyon kézenfekvő.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #263218 üzenetére
Neked még a bilincses Sram volt, amikor én is szemeztem a Supacazzal, de Amazon vagy bike24 customer review-ek miatt lemondtam róla, egyesek szerint vékonyabb a beigért méretnél és keményebb az anyaga az ESI-nél. Aztán lehet nem igaz, mert sokan dicsérik is, de inkább vettem volt hasonló áron ESI-t. De ha tényleg vékonyabb-keményebb, akkor nem csoda, ha nem érzed a sokat emlegetett rezgés elnyelést.
-
mrobes
tag
válasz itouchfan #263220 üzenetére
Átlag 140 körül, de azért nem tolom végig, szeretek nézelődni, meg-megállni, nem akarom megváltani a világot.
Álmos, nyomott nem igazán szoktam lenni, de azért van, hogy ebéd után ki kell támasztani a szemeimet.
A vérnyomásom is alapból alacsonyabb egy kicsit, meg azért a nyugalmi pulzusom is magasabb mostanában (43-44), de volt, hogy a garmin venu 39-et is mért.Lehet, hogy keveset iszok bringa közben, de a mindennapokban figyelek a folyadékbevitelre, bár van, hogy én is a vécén veszem észre a feledékenységemet.
[ Szerkesztve ]
-
mrobes
tag
Itt lesz a fő probléma szerintem is. Jól elfáradok azért, nem eszek közben semmit, vízen kívül mást nem iszok.
Ezért gondoltam, hogy csak kéne valami extra löket a szervezetemnek, de nem ismerem a lehetőségeket, nem szedek semmilyen vitamint, táplálékkiegészítőt.
Majd elkezdek jobban belemélyedni a témába és valami enni-innivalót próbálok vinni magammal. -
-
Tin
veterán
-
Ringman
nagyúr
válasz bardi #263225 üzenetére
a banán az jó, nekem múltkor az aszalt datolya bevált (és olcsó), jól adagolható, háromnegyede szénhidrát, kétharmada cukor.
ugyanilyen van aldis/lidl-ös gyümölcszeletként is.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mrobes
tag
Köszi mindenkinek a tippeket, igyekszem majd kiokosodni a témában.
Meg szereznem kell egy váztáskát. -
jjeahh
nagyúr
válasz mrobes #263228 üzenetére
Lidl-ben újabban van amúgy ilyen műzliszelet, mivel nagyon olcsó, rákaptam rendesen . Ezeknek, a Cerbonának s hasonló műzliszeleteknek amúgy van egy olyan előnye is, hogy könnyűek és nem húzza le a mez zsebét . De csokist nem érdemes venni, mert elolvad.
-
andrisbandi
őstag
válasz mrobes #263228 üzenetére
SKS Front Triangle Bag váztáska
Ilyen típust terveztem vinni. Ez begyűrhető összteósba is. Akár fél literes palack belemegy.Ha vigyázni akarsz a vázra, a pántok alá szoktak vázvédő fóliát tenni, a por lemattíthatja nélküle.
▓▒░ Dell - i7 - akku 5ó ░▒▓█► https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
Fall-N
veterán
válasz 6030D #263175 üzenetére
Ne is mond. Nekem csak esős időben kicsúszott oldalra a bicikli és a bal oldalán csúszott. A markolat és a kitámasztóval érintkezett csak, így szegény ESI szakadt el. A végdugó is szarrá ment, az lett volna a legkevesebb.
Másnap elmentem a boltba és már nem volt Chunky, így lett a KTM. Jó-jó, de az ESI jobb. Volt még PRO is amit az előbb volt linkelve, meg BBB is. Mindkettő jó volt fogásra, csak baromi drágák. Ameddig a Chunky 6-8 ezer Ft, addig a PRO és a BBB 11-12e Ft. Ha a KTM elkopik, akkor ESI lesz az utód. Viszont ahogy jjeahh írta, a KTM is keményebb volt, mostmár puhult, így jó lett. Elsőre nem is volt kényelmes.
A Crivit nyereg meg bevált, egész jó. Legalább tudom már, hogy keskenyebb nyereg kell, nem olyan széles, mint a Monte Grappa Argo.
[ Szerkesztve ]
-
Fifaisshit
őstag
RAVEMEN FR 160-as lámpát használ valaki itt vagy láttátok már élőben ?
köszi előre is -
jjeahh
nagyúr
válasz andrisbandi #263230 üzenetére
Nekem is tervben van valami ehhez hasonló, mert rájöttem, hogy hosszú egész napos köröket a garminom navigációval már nem bírja ki. Egy ilyen táskába mehet a power bank és azzal ki lehet tekerni a világból. Olcsóbb, mint solar garmint venni .
-
Fall-N
veterán
válasz jjeahh #263202 üzenetére
Csillapít az, ez fizika nem palcebo. A hagyományos gumi az úgynevezett "kraton" anyag ami kemény és merev, így csillapítás nélkül átadja a rezgéseket. A szilikon sokkal puhább, így tompít. A habszivacs hasonlóan jó lenne, de a legtöbb nem bírja az esőt (izzadságot) és az UV-t, így egy idő után szétmállik. Csillapítás terén jók. A bilincs az semmit sem javít, könnyebb szereléskor levenni, meg elvileg nem tud elforogni a markolat. Nekem a sima gumi sem tudott, így nem kellett bilincs.
Másrészt a kraton nem illeszkedik a kéz anatómiájához, így nyom valami ideget. A szilikon és a szivacs meg idomul, ezért is jobb. A hagyományos gumiból kipróbáltam az összes fajta formát, egyik sem vált be, mindig fájt a kézfejem. Nem is kellett hosszú táv, elég volt elmennem a Tescoig, ami kábé 2,5 km itthonról.
-
ZolkoW
őstag
válasz Rodzser Mór #263092 üzenetére
a 20 vs. 22 mm nem gáz, ennyi ráhagyás van a Thulénél is szemre. A noname kereszttartómnál nagyobb volt a különbség.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
juteszembe: már másodszor figyeltem fel rá, hogy a Bikeworx wax olyan 30 km után mintha eltűnt volna a láncomból. Utána fokozatosan egyre éktelenebb nyöszörgés volt végig, ma Squirttel kentem be, meglátjuk, lesz-e különbség. Ugyanúgy csinálom, mint eddig, lehet, hogy ez ennyit tud? (előtte sokáig Squirt volt, aztán nem kaptam)
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Ringman
nagyúr
válasz bardi #263236 üzenetére
ezekre, nem tudom hányféle íz van (de az alapja mindegyiknek a datolya): [link]
ebből (ha nem felejtem el újratölteni) van 1-2 darab a szerszámos kulacsban.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Ilyet sikerült vennem, ahogy beszéltük. (bocs a rossz minőségű képért)
Ez elméletileg egy Cube Aim HPA 29".
Lehetséges, hogy ez a fajta? Ez gondolom csak túlárazott. [link]
Talán, amitől különleges az agydinamós gyári lámpa. Vagy ez nem számít?
-
andrisbandi
őstag
válasz ZolkoW #263237 üzenetére
Egyszer rendesen zsírtalanított hajtáson minimum dupla ennyit kellene bírnia a csöpögtetős dry wax-oknak.
A felrakásban lehet ügyeskedni.
Hátrafelé tekerve szoktam, csaponkét mint az olajat. Kövér cseppeket, van hogy a két csapról összeérnek és nem látni közöttük a lánc rését.
- A titok; végigérve előre tekeréskor váltani kell, hajoljon a lánc, oldalról is szivárogjon a csapokba. Meg persze a száradási idő. Legjobb egy éjszakányit.Nekem ezek a fajták nem jöttek be montira.
Soudal dry wax, meg a Mucoff.
1x11 használt, 1x12 új
Kb 60 km után hangosodtak. Pedig két körben waxoltam, gyakorlatilag beáztattam a láncot.Smoove Universal Chain Lube
Ez sokkal zsírosabb fajta (hóba, sárba is való). Ebből elég egy normál csöpizés. Montin is triplát tud minimum. Inkább becsületből keni az ember, nem is várja meg hogy hangosodjon.▓▒░ Dell - i7 - akku 5ó ░▒▓█► https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
6030D
Ármester
válasz Grave_444 #263241 üzenetére
Wow, simán azt mondtam volna, hogy valaki megfúrta a vázat a dinamós madzagnak (a mai PUR élmények után bármi), de tényleg van ilyen gyáriban, Allroadnak hívták, és volt hozzá még sárvédő.
ZolkoW: amikor bejött a Bikeworx család, akkor még volt bringaexpo, ott fogtam egy ilyet a kezembe, de olyan állaga volt, mint a másfeles tejnek. Árban is kb ott volt, mintha 3x-osan hígított Squirt lenne, szóval gondolom csak ennyi a csalás benne. Ahogyan a Soudal is "vékonyabb", mint a Squirt.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #263219 üzenetére
Következő ESI lesz, aztán meglátjuk...csak nem tudom mikor, mert ez a Supacaz nagyon tartósnak bizonyul.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
fulton
addikt
Van itt akinek volt már problémája NW cipővel (ami magyarországon vásárolt) és levált a talpa cserélték? Vagy skótkodtak.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
6030D
Ármester
-
lanszelot
addikt
Hello,
"Bicycle seat quick release" - bocsánat, nem tudom mi a neve.
Ülést ez fogatja le, gyors kioldós.Erre volna valami lakat, hogy ne tudják ellopni az ülést?
Nem lehet kapni hatszög kulcsosat.
Csak 28.6 - 31.8 - 34.9 -eseket lehet kapni.
Az enyém jóval nagyobb mint 35mm.Sehol sincs ilyen méret.Tehát valami drót, vagy lakaton agyaltam.
Gyors kötegelőt leszakítják, az nem jó.
Fém kötegelőt meg én nem tudom leszedni. -
Grave_444
nagyúr
válasz 6030D #263243 üzenetére
Kép nem adja át, de látszik, hogy gyári. Ahogy el van vezetve és kötegelve sem gagyi.
Hátul nem is látszik. Teszt után még eldöntöm, mert lehet leszerelem őket. Roncsolás nélkül megoldható és később akár vissza is tehető.
Ezen a vázon kicsit fura az első lámpa. A kormányra gondoltam helyette és hátra az ülés alá valami kisebb, micro-USB-vel tölthető jobban tetszene.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest