Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
válasz Fall-N #251494 üzenetére
Ltd cc igen, ebben slx agyak, alexrims (béna) felnik, slx hátsóváltó, deore első, deore váltókarok vannak. Ja meg xt hajtás. Furcsállom ezt a felosztást, de hát ha megtetszett a váz, a többi orvosolható. Igem 29-es. Nagyon nem akartam, de aztán csak meggyőzött a teszt
A fék csak egy m395-ös, majd azt cserélemA lock kar nem működött, azt jeleztem is és alkudtam ennek okán egy 10est.
Nincs egy kepsorozat vagy egy videó erről, hogy hogy kell összerakni? Szétugrott mikor húzt szét és most bizonytalan vagyok
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz gordonfreemN #251489 üzenetére
Enyém hasonló volt, gratula hozzá. [kép]
#251495HartgeH3-2.8...174cm-hez az L-es váz nagy. Ha 174 centihez L kell, akkor 184-hez szerinted milyen, XL? Hát 194-hez XXL? Hallgatni kellett volna a szakikra nem "megszokni". Még jó, hogy nem XL-et akartál és fenyegetted meg az eladókat, hogy máshoz mész ha nem adják. Ez egy MTB XC kerékpár, semmi köze semmi hibridhez. Vélemény hangzott el.
#251499.mf...a különbséget a (legtöbb) mechanikus és a hidraulikus fék között félő akkor fogod igazán érezni mikor utóbbiról visszalépsz előbbire.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
gordonfreemN
addikt
válasz Hasaggymeg #251502 üzenetére
Köszi. Szép volt a tied is.
Jó volt, rossz volt? Gyengeségek erősségek?
Mostani bringádra kevésbé emlékszem. Majd rákeresek.
Nekem az itteni bicajok közül mind tetszik amugy amiket eddig láttam, főként az utóbbi scott és jjeahh ideal bringája. Na meg persze chubby2o6 karbonja, az elég fasza.
Amúgy a scott-ok általánosságban nekem elég bejövősek, de sajna olyat nem találtam jó vételbe. Ezt 240ért lőttem, szerintem annyit megért reba telóval, a lanckerekek/sor is alig kopott. A kormánycsapággyal azért itt is volt egy kis ficsőr, kezdésnek, jeleztem is az eladónak, hogy ez kotyog.
De érdekes módon, ezt szetkaptam, kitisztítottam ha már, összeraktam, beállitottam, fél óra. Kijelentem, a beállítás megy. Nem tudom az előzőnél mit rontottam el.[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
3 bringám közül 1 hidrós tárcsás (Avid Elixir), 2 sima V, néha felváltva használtam őket (all-mountain terepen vs városi). Valóban jobban harap és finomabban adagolható a tárcsás, all-mountain bringámon éreztem is, hogy terepre nagyon is jól jön ez, de városi közlekedésben, amíg nem esik, addig nekem a V is elég volt. Sőt, a Stelvion le is V-vel csapattam, még az az alsó polcos Saccon fék és Spyral betét, amit kapott, még az is meglepően jól fogott (csak 8-10 ereszkedés után elkopott, de hát az elég extrém felhasználás).
Cross-trekkingre megy, nem lesz nagy tempó, sem veretés, aránylag könnyű vagyok. Ami viszont fontos, hogy egyszerű legyen, megbízható, minél könnyebben javítható.Az előbb mintha válaszoltam volna Bardinak is, de most nem látom a hsz-t, lehet még elküldés előtt bezártam a lapot... Lehet, hogy most rosszat fogtam ki, de a montim hidrósán is betétcserével mindig légteleníteni, utántölteni kellett. Ez itthon még oké, amikor van szerviz a szomszédban, de a világ végén, amikor pár száz kilométerre van egy nagyobb város ahol már esélyes, hogy lesz alkatrész, és valaki, aki ért hozzá, ha hozzá kell nyúlni, az már nem ugyanaz. Ha út mellett pár kézi szerszámmal meg tudom csinálni, az nekem sokkal nagyobb előny.
Ha kibír egy újabb hidrós is párezer km-t hozzányúlás nélkül, és nem kell minden cserekor már légteleníteni (és főleg nem utántölteni), az király, csak eddig nem ez volt a tapasztalatom.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
6030D
őstag
válasz HartgeH3-2.8 #251495 üzenetére
Valami fel van tekeredve a villákra. Én leszedném.
Hasaggymeg: akkor 184-hez szerinted milyen, XL , akkó' 186-hoz már jó, ugye?
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
MPowerPH
félisten
Az ulespozijabol latszik is. Nagy emelkedoket azzal nem maszol meg, mert hatraesel. A tempozast sem ertem ilyen poziban, mert elkepzelhetetlen, hogy ra tudsz fekudni.
DH -ra viszont kivalo.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
stickermajom
addikt
válasz HartgeH3-2.8 #251495 üzenetére
Elöl az egy sárvédő?
-
gordonfreemN
addikt
válasz 6030D #251505 üzenetére
Mintha olvastam volna, hogy korábban neked is volt bajod a pushlock karral (nem lockolt vissua kioldás után), amire Hasaggymeg olyan videót osztott meg veled,amin a jobb oldali telóból kiszerelik ezt a rigós tagot és feszítenek egy fordulatot a rugón. Aztán azon tűnődtél, meddig lesz ez a megoldás jó.
Végül sikerült megcsinálnod és jó lett?¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
flash-
veterán
válasz bardi #251485 üzenetére
hmm..
ha mindkettő elem ugyanolyan fajta (pl cr2032) akkor nem kellene hogy legyen különbség ,főleg ha valami megbízható tartósat tettél bele(duracell) esetleg az elem póluscatlakozója zsiros-szennyezett lett amikor cserelted ? vagypedig elhajlottak picit (kontaktspres rongyal vagy denaturált szeszes rongyal torolgesd meg,mint ahogy a pulzusmérő egység pinjeit is ami a pántba csatlakozik +a pánt csatlakozó aljzatát,a pántot meg meleg vizzel erdemes mosni,valamelyik leirasaba szappant irnak en azzal inkább nem mert azok rétegét hagynak a feluleten)HartgeH3-2.8:
kosziaz infot,jo kis gep lehet akkor tényleg,nekem outi lefedi a tura-aszfaltos veretés szakágat teljesen ,mellé kifejezetten egy terepes csapatásra keresek gépet ami sgeit felfele azért 😃
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Én a Shimano BR-M375 Altus mechanikust ajánlom. Városban bőven elég. Jó minőségű kábelezéssel erősen fog (Jagwire Sport ház és teflonos bowden). Természetesen egy hidraulikus erősebb lenne, de nekem bőven elég. Előre 180-as tárcsát tettem, ezzel erősebb a fékerő, hátul 160-as. Állóra tudom blokkolni a kerekeket, ez nekem bőven elég. Nem egy helyzetben tett jó szolgálatot, amikor hirtelen kellett más hibájából fékezni. Eddig mindig megállított.
Másik előnye, hogy most elég olcsón árulja a BikePro (sokáig nem lehetett náluk kapni).
-
6030D
őstag
válasz gordonfreemN #251509 üzenetére
Nekem ilyen gondom nem volt, vagy nem emlékszem.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
6030D
őstag
válasz gordonfreemN #251514 üzenetére
Ja, ugyanaz van benne azóta is, néha megfújkálom kezem ügyébe akadó sprayvel (Tf2, szilikonspray), megjáratom, működik.
Amikor azt írtam, egy jó dzsuvás időszak volt, szerintem mindig volt benne kosz.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz gordonfreemN #251503 üzenetére
A 3 tányérossága miatti időnkénti láncfelhozáson kívül sok hátrányát nem tudom mondani...talán kinőttem a gyorszáras rögzítést mert a végén már mocorgott 80+kg-om alatt mászva. A mostani ott aláírásomban.
#2515056030D...érted, nem jön ki a matek ha már 175 magasságnál L-es bringa kell.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
bardi
senior tag
Nekem speciel kurvahosszú lábam van a 184-hez, ezért XL-es monti tökéletes, 21,5 colos váznál is elfér a 15 centis dropper, de a lenti képen erősen látszik, hogy az a bringa nagy, trekkingeken van ennyivel magasabban a komrány az üléshez képest.
'92 Honda VFR 750
-
gordonfreemN
addikt
válasz Hasaggymeg #251517 üzenetére
Na, köszi az infót . Mit lehet ez ellen védekezni, nálam még nincs ilyen gond. Fóliaztassam le ott? Ezt mikor csinálta pontosan?
Szép a te bringád is, bár a színe nem értem, fehér vagy szürke?¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz gordonfreemN #251519 üzenetére
Hát nem nagyon lehet védekezni, ha ott felhozza az lenyomja az istent is onnan, nemhogy a fóliát. Nálam olyankor történt meg (vagy 10x a 6 év alatt) mikor középsőről leejtettem a kicsire, azonnal őrülten darálva is, hogy kimászhassak valami hirtelen meredeket, olyankor oldalra megfeszül a lánc és a középső tányér alját nem engedi el, nem válik le róla, így az ahogy forog felhozza a láncvilla fölé beszorítva oda. Nem tudom mi okozza, rossz láncvonal, piszkos, kopott lánc (nálam egyik sem nagyon volt), gyenge váltókanál feszítőrugó mely nem "tépi le" a láncot a tányérról...vagy mindezek összessége. Volt még 3 tányérosom, annál
sosem történt meg pedig minden alacsonyabb kategóriás volt.
A mostani hivatalos Cube színe az grey´n´blue´n´red ."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
stickermajom
addikt
válasz Fifaisshit #251522 üzenetére
Tekintve a működési mechanizmusát a legolcsóbb Alis Magene is ugyanazt méri.
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #251521 üzenetére
fura ez, mert outiban a hosszú láb+rövid törzshöz inkább kisebb vázméret a javallott, 180 cm / 86-os átlépővel az 56-os gravel úgy tűnik nagy.
a lábfejpozíció is számít, most spd-vel ezzel kísérletezek, de ha tényleg annyira (ha beáll, akkor majd le is merem fotózni ) hátul kell lennie, hogy ne fájjon a lábközépcsontom, akkor a nuroadot el kell, hogy adjam, aztán venni egy 53-as effektív felsőcsőhosszal rendelkező bringát, hiába azokat kb 173-175 cm-ig javasolják.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Hétvégi tekeréshez szeretnék valami eszközt beújítani, viszont nagyon rég volt már amikor valóban bicikliztem, de van egy kis DH/FR múltam. XC vonalon szeretnék már csak mozogni, erre venni egy alap kerékpárt. Jelenleg a Rockrider Explorer 520 szériát néztem, de lenne más jobb javaslat esetleg? Jó állapotú használt is szóba jöhet. 185cm férfi vagyok, a váz méretét tekintve és 29” vonalon kezdtem nézelődni.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz gordonfreemN #251519 üzenetére
Átállsz 1x hajtásra NarrowWide lánctányérral. Amúgy tényleg.
-
RexpecT
addikt
Még a tavasszal vettem egy Mavic Crossmax kerékszettet, de azóta sem került be a montiba, gondoltam, hogy majd egy új hátsó sorral pattintom be.
Azóta már nagyon vakarózok, hogy lehet mégis jó lenne már kipróbálni, de a régi sort raknám fel az új kerékre. Szerintetek ez milyen állapotban van? Szerintem még elmegy pár ezret:
A szabadonfutót érdemes kicsit megzsírozni? A Mol lítiumos kenőzsírom van itthon. Gondolom a kerékszettet lehet használni out-of-the-box, nem kell neki nullás szervíz. -
Kro
tag
Elvesztem ebben a hátsó flat mount csatlakozásba.
Akár hogy kutakodok a neten, sehol nem tesznek különbséget, hogy ebből lenne 140 illetve 160-as tárcsához verzió a vázon. Mindenhol abból indulnak ki, hogy 140 mm-es a vázon lévő foglalat, és ezt alakítják: FM140 -->FM160-ra, FM140--->PM140-re [link] vagy
FM140-->PM160-ra [link] .
Nah most az én vázamon meg jelenleg FM160 rendszer van, viszont nincs bent semmilyen adapter. Így teljesen bizonytalan vagyok, hogy ha erre beteszem az FM140--->PM160 adaptert akkor mit is fog eredményezni. A 160-as tárcsa lenne a cél hátra, ha lehet pm foglalattal.
Valaki esetleg tapasztaltabb ebben a témában?? Elnéztem és csak 1 féle FM foglalat van a vázakon? Vagy nézzek inkább PM/FM fékszettet? Sajna csak SLX-be lenne(ami nekem talán nem indokolt, elegendő lenne egy deore szett is) [link] és akkor végülis nincs szarakodás az adapterrel. -
Hasaggymeg
Topikgazda
#251528RexpecT...a sor még teljesen jónak néz ki, a szabadonfutó szétszedése meg 2 perc (ID360), de én sem szedném szét egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
X Factor
addikt
Egy olyan kerdesem lenne, h holnap megyunk kollegakkal kirandulni es van egy vonohorogra szerelheto 4-es bringatartom. Ami nagyon praktikus lenne, de eleg sok rosszat olvastam arrol h. Nem szabad karbon gepet igy szallitani. Inkabb rakjam be a csomagterbe, de arra meg szukseg lenne.
Merida scultura endurance 5000 az alany, zipp kerekekkel. A nyeregcso is karbon, viszont kor keresztmetszetu. Ott esetleg nem nagy erovel megfogathatom?
Vagy tul izgolom az egeszet? Vagy tenyleg inkabb dobjam e hatra a meridat?
Csak ugye akklr osszvissz 1 embert tudok vinni magamon kivul.
Make things work
-
Kro
tag
Azt hiszem megvan a megoldás.
A mostani féktest [link] olyan ami adapter nélkül 160-as tárcsát igényel.
Így akkor összeáll minden végül.Hasaggymeg: De de, így már összeállt. Csak nem gondoltam, hogy pont a féktestek nem egyformák... Nem értem én ezt a sok szabványt...
[ Szerkesztve ]
-
-
Ringman
nagyúr
válasz mauimagic #251534 üzenetére
nem nagyon, a bikegeocalccal lehet játszani, hogy melyik modellből mit lehet kihozni. [link]
nem vagyok bikefitter, de szerintem a rövid láb + hosszú törzs az szerencsésebb, hosszabb reach-et könnyebb csinálni, mint rövidíteni, de ebben az esetben az átlépő lehet a szűk keresztmetszet, valami alacsony vázat érdemes nézni, aztán hosszabb stucnit választani - ehhez meg jó a kicsit agilisebb kormányzású váz, mert a hosszabb stucnival lomhább az irányváltás, aztán azt szerencsésebb kompenzálni.
attól is függ, hogy mennyire hosszú a karod, illetve hogy mennyire vagy hajlékony, mert a kisebb vázak alacsonyabbak és a stack/reach arány is sokszor kisebb, azaz agresszívabb a pozíció.
hosszú kar + hosszabb törzs esetén pl. egy számmal nagyobb váz túl magas lehet, fennakadhatsz rajta.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jjeahh
nagyúr
válasz RexpecT #251537 üzenetére
Ha nem adják fel, ha gondolod várd meg, amíg megjön a Donen mezem, hasonló ár, hasonló szabás, a minőség is valszeg egykutya. Elvileg már az országban van, ha megérkezett tesztelem is le és osztom, ha fasza. Elvileg hamarosan ZolkoW-nak is kell érkezzen egy halom alis meze.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
flash-
veterán
válasz Fifaisshit #251522 üzenetére
köszönöm a tippet ,az tényleg nem rossz ár érte, Polar felé hajaztam volna mert állítólag az nagyon stabil föleg a h10 a pro pánttal,csakhogy nem árulják XXXL pánttal(márpedig 95cm felett az kellene mert amivel árulják(M-XXL) az csak 67-95ig ajánlott a gyártó szerint.
nem vagyok egy nagydarab de mégis 105cm a körátméeőm azon a ponton ahova a pulzusmérőt kell tenni tehát akkor ha megvenném a h10et még mellé kéne egy xxxl pánt 15 ezerért, az már 40-50 ezer hát akkor már inkább a garmint ha az is stabil(nem szakadozik-akadozik szélben,intervallum edzés alatt- vagy izzadasnal)
de ott nincs méret megadva,vajon nekem is jó lenne ?
bryton van jelenleg ,de sokszor megáll egy pulzus értéken és mozgatni kell vagy ujra ki be venni nedvesiteni hogy mérjen.
ilyen az elején is volt tekerésenként 1x, de most mar nagyon gyakori, szinta az a ritka ha jó,ez gondolom nem a pánt hibája(azt tavaly cseréltem) hanem gondolom a mérőegységé[ Szerkesztve ]
-
M3aN
senior tag
válasz Hasaggymeg #251531 üzenetére
Köszi a tippet!
Akkor elindult a hangya, és amik esetleg opciók lehetnek, mit gondolsz/gondoltok?!- Rockrider Explore 520 [link] 269 990 Ft (730 EUR)
- Cube Analog [link] 800 EUR
- Canyon Grand Canyon 5 [link] 750 EURSzámomra egyértelműen a Cube lenne a nyerő, külsőre is illetve specifikáció alapján is (bár laikus vagyok ebben...).
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Elmész egy bicikli boltba és adnak egy megfelelő adaptert. Ilyen filléres dolgokat fölösleges interneten rendelni. De ha a váz FM160 akkor egy FM160 to PM160 adapter kell.
Nincs a szabvány túlbonyolítva. Régen csak az IS (Internal Standard) volt, a Manitou hozta be a Post Mount szabványt. Jelenleg MTB/trekking vonalon már ez az egyeduralkodó. Az összes váz és villa PM160-as. Outinál és gravelnél van Flat Mount. Bár nem néztem meg az összes kategóriát, el tudom képzelni, hogy van MTB is Flat Mount szabvánnyal már, de gondolom nem gyakori.
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz Fall-N #251527 üzenetére
Erősen benne van
De addig is, ma hajtás lánc sor, nyereg+ nyeregcső takarítas, rozsdásodó matt csavarok kipucolása, stb. A hátaó sort kis kinlódás után inkább lekaptam.
Majd ésurevettem, hogy a kerékagy kónusz fel van lazulva, kézzel széttekertem a kontrát.
Ilyen:
Na nem ilyen volt. Ezt már kitisztítottam.
Tidnátok erröl, a karbantartásáról egy cikket, üzenetet vagy videót küldeni?[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Fall-N #251542 üzenetére
van mindenféle, acélvázaknál előfordul gravelnél is az IS mount, aluváznál post mount is lehet, villáknál is van mindkét féle.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Feleségemnek vásároltunk egy új Csepel Budapest B 28" kerékpárt a helyi hivatalos partnertől. A rendőrségi regisztrációhoz lefényképeztük ma a vázszámot, ami a középcsapágyház alján található. Akkor vettem észre, hogy a vázszám mellett található egy menetes fúrat. Ez így normális? Gondolom ez egy zsírzó fúrat (korábban nem láttam ilyet kerékpáron). Ebben nem kellene egy zsavarnak vagy zsírzó gombbal lennie? Csak így szabadon kell lennie?
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
Jester01
veterán
válasz flash- #251539 üzenetére
Érdemes EKG gélt kipróbálni, pár száz forint.
Egyébként nálam meg az van, hogy az egyik mezem és a fejpántom irritálja valamiért a mérőket (többet is). Az a tippem, hogy feltöltődik statikus elektromossággal ahogy egy kicsit lobog a szélben.Crvsh3R: az szerintem arra van, hogy távozzon az esetleg bejutó nedvesség. Nem kell bele dugó. Bár menetes nem szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
Kro
tag
válasz Fall-N #251542 üzenetére
Az a baj az itteni bringás boltokba ettől egyszerűbb dolog is feladja a leckét. Én ott akadtam csak el, hogy sehol nem találtam arról infót, miszerint létezne külön FM140 és FM160foglalat.
Az adaptert a fék szettel együtt rendeltem meg végül.
Ami még meglepő, hogy idei Cube Aim vázon FM foglalat van.
De elvileg mostmár tiszta minden. -
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Crvsh3R #251545 üzenetére
Biztos menet van benne?...hacsak nem azért, hogy még a gyárban feltölthessék olajjal a vázat korrózióvédelemként. Ez a Csepel olyan mint az OTP, csak a hajdani nevéből él még ma is, miközben már rég nem versenyképes semmilyen téren.
#251548Dark Archon...látod az is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
válasz Hasaggymeg #251549 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest