Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- MárkaLánc
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
- GPS teszt POCO X6 PRO 5G vs Samsung Galaxy A54 5G között
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zsolt_974 #85450 üzenetére
Most sehol nincs baj a vízállással.A jobb parton szinte végig van bringaút,ahol meg nincs ott is jól el lehet menni,úgy hogy lóra fel!
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Kickass
őstag
válasz Tothgera30 #85435 üzenetére
Ahogy megjósoltad, 90ezerbe felraktam, 80ezerbe el is vitték.
Többieknek is köszönöm az árazást!
És akkor kérdés:
Szeretnék helyette fullyt, akár használt akár új is szóba jöhet.190centi vagyok. Mivel fullym sose volt egyelőre a sötétben tapogatózok. Egy helyi bringaboltban ajánlottak egy Cube Stereo HPA Pro 120-t (2017es modell, 29") 480.000-értt. Mondjuk legyen ez a büdzsé legeteteje.
[ Szerkesztve ]
-
deny330
aktív tag
Valaki hasonlót tapasztalt?
Jöttem le egy bő 100-150 méteres nagyon lejtős, köves szakaszon. Az út aljáig húztam az első hátsó féket - erdész terepjáró tuti elmegy ott, én pattogtam a köveken.. Utána kb 20 perccel még volt 1-1 kisebb / nagyobb - viszont sokkal kisebb intervallumú - fékezésem. Mire kiértem főútra azt tapasztaltam, hogy valaminek égett szaga van.. Mikor megálltam megnézni, hogy mi lehet az megfogtam a féktárcsákat. Tűz forró volt mind a kettő, szóval a fékből jöhetett csak a szag. Nah most; mit kellene cserélni, hogy nagyobb fékerőt és ilyesmi tapasztalataim ne legyenek a jövőben? Vagy ez egyáltalán probléma? Nem volt még olajos tárcsafékes cangám, nem tudom, hogy mi a normális viselkedés és mi nem. Mindenesetre nem voltam elájulva.. Mindenesetre; egy - egy Deore (160/180) tárcsára gondoltam (ha az cserés, és javítana valamit, viszont nem tudom, hogy darabja 8.000 forint, vagy a 2db?) és SLX fékekre. (Promax Solve fék van jelen pillanatban a bicómon, a féktárcsákról nincs infóm. A hivatalos oldalon sem találtam róla semmit csak, hogy 160-asok. A fékbetétek tudom, hogy baromi kemények voltak - ezek mostanra már bekoptak.)
Szerk: nagyon nagy tárcsafék esetén teló csavarodás nem jöhet elő, vagy hogyan van ez? Legszívesebben nagyobb tárcsákat vennék, de ha valami baj van azzal, akkor 160-asok is jók persze.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt_974
tag
válasz joysefke #85451 üzenetére
joysefke és Hasaggymeg köszönöm a gyors választ.
Múlt hétvégén Göd-Szob volt a túra útvonala, szép volt.
Esetleg tudtok-e ajánlani ilyesmi túra útvonalakat max ~30-50Km-ig. Vasúttal tudjuk megközelíteni az indulópontot és jó lenne, ha a túra mentén elérhető közelségben lenne, ha bármi gond van hazatudjunk menni.
Kinéztük még a Szob-Esztergom utat esetleg erről vélemény, ha jártatok arra?
Alföldön tekerünk, így a nagy szint különbségű túrák nem nagyon mennek még(sajnos).Zsolt
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz Zsolt_974 #85456 üzenetére
Ha bejött a Göd-Szob útvonal, akkor csinálhatnátok egy hasonló túrát Párkányra is:
Vác és Szob között erőnléttől függően valahol leszálltok a vonatról, majd onnan Párkányig. Párkányt kétféleképpen érhetitek el, egyrészt a Duna mellett maradva (térkép kell, mert elsőre nem egyértelmű az útvonal) vagy át a dombokon (Letkés-Szalka-Garamkövesd-Párkány).
Párkányról nagyon szép a kilátás a túlparton látható Bazilikára. A hídon akár át is tudtok menni Esztergomba.
Már jó pár éve volt, hogy Esztergomba vonatoztam, hát volt vagy 1.5 óra emlékeim szerint míg a BP-Esztergom táv lecsorgott, szóval ha valami nem javult arrafelé drasztikusan, akkor az esztergomi vonatozást hanyagolnám (a túlparton sokkal gyorsabbak a vonatok).
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz joysefke #85457 üzenetére
Ezen jól látszik a lényeg:
https://www.strava.com/activities/731062993[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Strezi #85444 üzenetére
A tied solo air vagy dual air? Az enyém solo air és ugyan úgy 150-es. Érdekes egyébként a Pike mozgása, mert néha úgy tűnik, hogy nem érzékeny, de amikor kicsit megeresztem akkor meg kb mindent kimozog. Haverom is mondta, hogy kívülről is látszik, hogy nagyon durván kimozog mindent amikor csapatva van.
Összességében nagyon szeretem, de majd én is kipróbálom azt amit te, hamarosan esedékes egy szerviz.
A két villád egyébként ugyan úgy van beállítva? Gondolok itt a visszaútra meg a compressiora, illetve a légnyomásra.deny330: Az égett szag, meg a felmelegedés normális alap fékeknél. Deore féket, meg a Magura MT4-et is égettem már meg, volt annak is szaga. Ne nagyon nyúlkálj ilyenkor a tárcsához, mert nagyon durván meg tud égetni.
SLX fék már jó, elöl a 180-as tárcsával. gyanítom, hogy a tárcsák darabja 8000, nem a kettő együtt.[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz Zsolt_974 #85456 üzenetére
Egy másik szintén szép és forgalomügyileg nyugis alternatíva lehet:
vonat->BP-> Szentendre-(át a dombokon/lezárt erdészeti aszfaltúton)-> Visegrád -komppal->Nagymaros -> vonat
Ez hosszban még az 50Km-en szerintem belül marad, viszont van szint bőven, max toljátok egy picit. Az útvonal viszont tényleg szép...
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Bicikli vásárlás előtt vagyok és a tanácsotokat szeretném kérni.
Eddig egy KTM Ultra 3.29-es (48cm-es váz) bringát használtam közösen a párommal, mert szinte egy magasak vagyunk és felváltva tudtunk menni, ki mikor ért rá sportolni.
Most lett egy kis pénzem és vennék még egy bringát magamnak.
Tetszett a KTM és első körben abban gondolkodtam, de több ismerős lebeszélne róla. 2-3-an is azzal érveltek, hogy ugyan azért a pénzért például Merida-ból komolyabb felszereltségűt kaphatnék.Összességében max. olyan 200-at tudnék szánni a fejlesztésre és ebből szeretném kihozni a legjobbat.
184 cm vagyok és ezért 19-20"-ban gondolkodtam, 48 cm-es vázmagasság környékén. Kerékméretben 28-29-es modelleket nézegetek és szeretnék állítható teleszkópot + hidraulikus fékrendszert.Legfőképpen kb: 80%-ban városban,munkába járva használnám, de mivel pécsi vagyok a "Mecsek hívását meghallva" fel szoktam menni az erdőbe is.
Milyen márkát ajánlanátok ezekkel a feltételekkel és milyen felszereltséggel?
Tudom,hogy a jó állapotú használt lenne a legjobb, főleg magánszemélytől. Ár/Érték arányban azzal járnék a legjobban.
Félek a "használt" dologtól, mert sokan foglalkoznak azzal, hogy külföldről behozott bringákat felújítanak és továbbadják amivel nem is lenne gond amíg egy korrekt dologról van szó.
Több helyről viszont azt hallottam vissza, hogy vigyázni kell a dologgal, mert nagy"mutyizás" megy a bringákkal. Könnyen bele lehet futni nagy csalódásba és ezért inkább az olyan új gépet javasolják a barátok ami mondjuk tavalyi modell és az alapárhoz képest jelentős kedvezménnyel meg lehet venni....!Köszi előre is a segítséget!
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
samspade
csendes tag
válasz truefx #85461 üzenetére
Azért van olcsóbban is, pl. ENDURACE AL 5.0
-
6030D
Ármester
válasz deny330 #85455 üzenetére
Nincs azzal baj, ha melegszik, az a lényege ("súrlódási hő"). Autón, motoron is melegszik. Akkor van baj, ha ezzel együtt a fékhatás is csökken. Teló, váz, minden csavarodhat, törhet. Érdemes utána nézni, mi volt a legnagyobb tárcsa, amivel szerelték gyárilag a bringát, vagy a telót más bringába. Az fölé én nem mennék.
joysefke: Én a garamkövesdi autóutat nem erőltetném, azért az túrázni nem egy élmény, meg veszélyes is. Inkább Szobnál át a vasúti hídon, aztán végig a földúton, töltésen. Trekkinggel is járható. De tudok olyanról, aki 23-as gumival is megjárta azt a szakaszt.
Ez meg a mai. Amikor nem az az izgi, hogy megvan-e a szegmens, hanem hogy utolér-e a szerpentin aljáról a security-s Peugeot.
relive.cc , Strava-val regisztrálsz (bár van valami fb is, ott nem tudom hogy megy), utána küldi mailben a videókat.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
deny330
aktív tag
válasz Runner_fxr #85459 üzenetére
Akkor amíg a fékek fognak hagyjam? Stucnit akartam venni áprilisban, nem féket (meg SLX amúgy is az Enduroba menne majd, csak találjak jó vázat), szóval nem bánnám. De meglepődtem. Szóval akkor nem lehet baj, ha ég egy kicsit? 4 hét alatt most történt meg először ilyen, nem sűrűn jövök le ilyen helyekről.
-
joysefke
veterán
válasz Zsolt_974 #85465 üzenetére
Nincs, pedig azt aztán jó sokszor megjártam már, de mindig csak az ellenkező irányban: Visegrád -> Szentendre
Összekattintgattam ellenkező irányban, de több útvonal van és tavaly jáűrtam utoljára arra, de szerintem ez a szép útvonal:
Értelemszerűen ehhez hozzájön még egy 25Km a BP -> Szentendre távra (Kb ennyi lehet a Nyugatitól oda ahol a linkelt útvonal kezdődik..)
6030D
Én a garamkövesdi autóutat nem erőltetném, azért az túrázni nem egy élmény, meg veszélyes is.Arra csak hétvégén jártam eddig, akkor emlékeim szerint nem volt vele probléma (sokszámjegyű utak), de igen, ha megtalálja a töltést és tud menni a Dunapart közelében, akkor még az emelkedőket is le lehet spórolni..
[ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
válasz LustaDick123 #85376 üzenetére
Vonóhorogra szerelhető kerékpártartó ügyében ma a következőket tudtam meg:
A szürke rendszám igénylését megtehetjük-
1. amikor az autónk vizsgaköteles lesz
Ekkor nem kell külön fizetni azért a műszaki szemléért, amikor a kerékpártartó megfelelősségét vizsgálják,
2. a kerékpártartó vásárlása után azonnal.Csak hatósági vizsgahelyen lehet jelenleg elvégeztetni a műszaki szemlét. A szemle során lefényképezik a felszerelt kerékpártartót, vizsgálják, hogy az autó rendszámát mennyire takarja el, vizsgálják, hogyan lehet felszerelni a szürke rendszámot, vizsgálják a világítást (szükséges a rendszámtábla világítás is), és a kerékpártartó stabilitását.
Erről műszaki adatlapot állítanak ki, amivel a kormányablakban a szürke rendszám igényelhető 5500 Ft-ért.
A műszaki szemle ára ezerhétszázakármennyi Ft.
A mai nap a program még nem tartalmazta ezt az opciót, de állítólag hétfőn már meg fog jelenni a programban a szürke rendszámhoz kapcsolódó opció.[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz deny330 #85469 üzenetére
Ha nagyon felmelegszik akkor a nyomáspont is elmehet, illetve kevésbé fog olyankor, ha nem éreztél gyengülő fékhatást akkor az annyira nem volt meleg. Egy kis szaga volt a betétnek, előfordul.
Ha számodra kielégítő a fékhatás, akkor minek lecserélni? Milyen féked van most?Enduro-ba én nem tennék sima 2 dugattyús féket, csak 4 dugattyúsat, de ez nyilván bringázási stílus függvénye.
-
deny330
aktív tag
válasz Runner_fxr #85473 üzenetére
Fékgyengülést nem éreztem sehol sem, ha csutkáig behúztam a fékkarokat, akkor koptatta a gumit úgy, ahogyan szokta. Promax Solve fék van a bicón, tárcsákról nincsen infóm - gyártó oldalán sincsen kiírva semmi róluk. (Kelly's viper 50 2016-ról van szó).
2 és 4 dugattyús fék között mi a különbség? Példát tudnál mondani, hogy melyik fék 4 dugattyús? (Vagy ez fel van tüntetve valahol?). AM / Enduroba lenne. Ez a Kelly's nem alkalmas lefele jövetre, de túrázni tökéletes.
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Jövő héten szeretnék bicót venni, de nem igazán vagyok képbe, hogy mi lenne a jó választás. Pár ismerős egy Decathlon-os bicót ajánlott, de volt aki meg azt mondta, hogy még véletlenül se . Nagyából 60-70 ezer forintot tudnék rászánni. Városban és erdőben is használnám. Tudnátok esetleg valamit ajánlani? Használtat nem igazán szeretnék venni. Nézegettem még itt a Csepel bringákat, de megmondom őszíntén ezekeről sem tudok sokat.
-
geotigris9
tag
Jó -jó, de nincs szobor a videóban.
Nyílt egy jó pékség a Verőcén a a főút mellet a bringasáv tőszomszédságában, a sima kenyér is nagyon jó és puha mint a kalács, de minden van pizza, k. csiga, meg ami szokott lenni pékségben. Az árak is teljesen korrektek. És esete tízig nyitva vannak a hét minden napján. Szóval aki erre jár vegye útba, mert érdemes.
(Vác irányából haladva jobb kéz felől az elág után a régi sarki pékség után 4 - 5 házzal van az új pékség.)[ Szerkesztve ]
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
geotigris9
tag
Leárazták, hogy elkapkodták. [link]
1992 Kona Hot
[ Szerkesztve ]
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
6030D
Ármester
Ennyiért nincs jobb. 90 napig visszaviheted, ha mégsem tetszik. (Nem kihasználni!) Annyi, hogy érdemes elvinni egy értelmes szervizbe, hogy beállítsa egy hozzáértő (~5-8000 Ft), mert az áruházi szervizesek nem mindig vannak a toppon.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
geotigris9
tag
Kép
Na mmmaaa, azért mindennek van határa.((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
Runner_fxr
Ármester
válasz deny330 #85474 üzenetére
A promax egy elég alap fék, túrázáshoz megfelelő, de komolyabb lefeléken elfogy az biztos.
A csutkáig behúzott fékkar mit jelent? Markolatig be tudod húzni a kart? Mert ez esetben kevés benne az olaj, máskülönben nem lehet "csutkára" behúzni a karokat.A legtöbb fék 2 dugattyús, ettől függetlenül itt is nagy különbségek lehetnek fékerőben, mert sok múlik a minőségi alkatrészeken.
A 2 dugattyús fékeknél mindkét oldalon 1 dugattyú nyomja kifelé a fékbetétet. A 4 dugattyús fékekben pedig mindkét oldalon 2 dugattyú teszi ugyan ezt. A 4 dugattyúsban kétszer akkora a fékbetét és ezáltal a fékező felület is, így sokkal kevésbé érzékeny a túlmelegedésre és a fékező erő is jelentősen nagyobb.
Angolul piston-nak hívják a dugattyút, ez általában fel van tüntetve a leírásban. 4 dugattyúsnál általában kiemelik, hogy 4 piston.
Például: Shimano Zee, kb 60 euro-val drágább mint az SLX szett, de a fékerő jelentősen nagyobb.
Ha megnézed a féknyerget, látszik rajta, hogy jóval nagyobb mint pl az SLX.
Ár/értékben a Zee egy nagyon jó fék, én biztos, hogy ezt tenném egy AM/Enduro bicajra ha a lehető legolcsóbban a legerősebb féket szeretném rátenni.Persze ezt a fékcserét akkor ejtsd meg, amikor meg van az új bringa, a kellys viper-re még 160-as tárcsával sem javaslom egy Zee szintű fék felrakását, mert a jelenlegi alap villádat, illetve a vázad fékkonzolját is elrepesztheti.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
Vasárnap esetleg egy ilyen túra? [link]
-
Tothgera30
Ármester
válasz Runner_fxr #85440 üzenetére
Pont a leírásod végén lévő mondatba kapaszkodnék, felesleges őket összehasonlítani. Sajnos én főleg csak XC témakörben vagyok picit tájékozott, itt még mindig Fox az etalon, lehet itt Lefty-t vagy RS-1-et hozni, megbízhatóság, súly, finom mozgás, ár/érték arányban nincs ellenfele. Persze nálad kicsit meredekebb a felhasználás, olyan bringába én is Pike kat. teleszkópokat néznék.
#85454 Kickass: Mondtam. Viszont a fully-t jól átgondoltad? Egy éven a teleszkópok, csapágyak szervizelésre rá fog menni az előző bringád árának a fele. Bár ha mindenképp ragaszkodsz hozzá, egy 13-13,5kg körüli 29er fully 10-es szettel belefér az árba. Bár én még mindig hardtail párti vagyok, abból azért 10-11kg-os darabok is beleférnek, 11-es szettel, és egyéb finomsággal.
#85464 blaca83: Nem márkát, hanem kategóriát, geometriát és felszereltséget kell lesni. 29er-ből 19"-es megfelelő számodra, egy RS (Recon/Reba) telós, 10-es szettes, Deore-XT mix.-es bringát ki lehet fogni ennyiért.
Tudom,hogy a jó állapotú használt lenne a legjobb, főleg magánszemélytől. Ár/Érték arányban azzal járnék a legjobban. - Pontosan, más lehetőséged nem is nagyon lesz, ha korrekt bringát akarsz, közép-felső közép kat. setup-al. A magánszemélyt hagyjuk, sztereotípia, ott is bele lehet futni kakába.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Kickass
őstag
válasz Runner_fxr #85463 üzenetére
Jogos a kérdés, ez kimaradt
Semmi Downhill vagy Enduro. XC a cél, esetleg későbbiekben önmegmérettetés Bükk Maratonon vagy hasonlón.Viszont szeretnék olyan helyeken is terepezni, lendületesebben ereszkedni ahol kihasználhatom + eü okok miatt is jobban kacsingatok a fullsuspension felé.
-
joysefke
veterán
-
Zyrius
aktív tag
válasz joysefke #85487 üzenetére
Adott egy Cube Attention 29er, ami gyárilag RockShox Xc30 telóval van felszerelve.
Ha ezt szeretném kicserélni erre https://www.rosebikes.hu/article/rock-shox-reba-rl-solo-air-suspension-fork--2017-/aid:2657566 (Reba 29er - 2017), akkor mire érdemes odafigyelni, mit kell még beszerezni a villán kívül?
Azt tudom, hogy nem tapered verzió kell nekem, amit linkeltem ebből a szempontból ok, de ezen kívül mondjuk a gyári fék az maradhat? Ha jól látom az új villa átütő tengelyes, ami más, mint a gyári.
bocsi nem válasznak szántam
[ Szerkesztve ]
https://StellarGear.eu - amatőr csillagászat és asztrofotós bugdácsolások
-
Ronam
addikt
válasz geotigris9 #85477 üzenetére
(#85479) 6030D: Köszi, akkor jövő héten meg is veszem.
-
aktív tag
-
JackFeryll
őstag
Ez a 42 a kérdező legkisebb lánctányérja, vagy saját ? Az tényleg elég kemény lenne egy alkalmi kerékpárosnak.
Ha jól láttam "(át a dombokon/lezárt erdészeti aszfaltúton)" ez itt Papréten keresztül megy, az abszolút vállalható szerintem bárkinek. Szentlászló felé tényleg meredek a műút és lefelé is van egy kapaszkodós minőségű rész Lepence irányába. Na meg forgalom is akad.
-
deny330
aktív tag
válasz Runner_fxr #85481 üzenetére
Jaah, nem. Nem úgy értettem, hogy markolatig tudom húzni. Van bennük elég olaj, mert elég "kemények" a fékkarok behúzáskor.
Így már értem, köszönöm a részletes magyarázatot! Zee fékeket mondjuk nem igen találtam magyar webshopokban. Külföldi rendelést azt hiszem megejtem - főleg, hogy Rosebikes.hu n csak 89-99 euró , míg az SLX Ebike-on 22k.. A villa miatt biztosan semmilyen erősebb féket nem raknék fel erre. Tudom, hogy a villám nem a legjobb és könnyű lenne kinyírni. A fékkonzol alatt mit értesz?
-
Bandi18
tag
Megvolt az első teszt gurulás Normafáról lefelé kipróbáltam az első féket és a 180-as tárcsát, és sajnos csavarja a telót . Cserélni akartam mondjuk hamarosan. 26"-os telók közül mit nem csavar a 180-as tárcsa 100kg-os emberrel a nyeregben ?
-
joysefke
veterán
Ja, értem Én montival megyek, ott van rendesen áttétel.
Szentendre -> Visegrád viszonylatban annyira nem ismerem azt az útvonalat, de ellenkező irányban a Visegrád -> Szentendre viszont iszonyat gurulós, miután leküzdötted a szinteket, ráadásul az erdészeti részen már autó sincsen (egyébként sem nagyon)
Zyrius
Jót kérdezel[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz JackFeryll #85493 üzenetére
Saját Nem azt mondom, hogy kevés mert elég az oda, csak kell menni rendesen.
joysefke: Én is abból az irányból mentem rajta néhányszor, fordítva nem nagyon. Outival azért elég rendes főleg nem kompakt hajtással és csomaggal. Mondjuk montival ahol kisebb sebességhez is van áttét azért gondolom jobb.
-
xerobyte
aktív tag
Melyik szaküzletben van a legjobb/legnagyobb sisak választék (61-63-as méret, 10-20K, normál), ahol fel is lehet őket próbálgatni és Bp.?
[ Szerkesztve ]
-
-
Tothgera30
Ármester
"A pokol nem hely, hanem állapot"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest