Hirdetés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- MárkaLánc
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuyarashi
őstag
válasz andrisbandi #85641 üzenetére
Aha! Köszi a segítséget (ivana-nak is), jegyeztem.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
trialboj
őstag
válasz Hasaggymeg #85645 üzenetére
Maradtunk a 190k árnál. papírja nincs () romániában hírből is kevesen ismerik a bringáknál az adásvételit, viszont a kiszállítás miatt megkapom a pontos adatait. A történet elég bonyolult, beadta egy ottani boltba, beszéltem az eladóval, ő azt mondta hogy a bringa rendben van. Az eladónak 2013 óta van regisztrációja az OLXen, és 2015ót a legnagyobb bringás fórumon, tehát nem alkalmi userrel próbálja elsózni.
Átvétel előtt átvizsgálhatom, 5-10 perc kb, aki vett már így bringát tudna tippet adni mit lehet ilyenkor gyorsan ellenőrizni, azt leszámítva hogy a vázat átbogarászom hogy nincs-e rajta repedés. Kerekek valószínűleg nem lesznek rajta, kormány kifordítva, szóval ráülni nagyon nem tudok. Fékeket huzigálni sem okos dolog, mert nincs bent a kerék...
Nagyon izgulok, és egyben ideges is vagyok, de más lehetőségem nem nagyon lenne, hogy egy ilyen szintű bringát megszerezzek. Ha a váz, és villa rendben van, akkor olyan nagyon már nem bukhatom rajta, ugye?Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget
nem is tudom mikor voltam utoljára ennyire izgatott, még tegnap is kisebb volt a pulzusom, pedig egy dh pályán egy suntour villával próbáltam lekeveredni a hegyről
[ Szerkesztve ]
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
pc360
addikt
válasz trialboj #85653 üzenetére
De hogy jön ide az az adóhatóságos dolog? Erre még mindig nem kaptunk magyarázatot. Többen írjuk, hogy hagyd, erre mégis rámész? Honnan tudod, hogy az a boltos nem egy haverja?
És ha mégis belemennél az üzletbe, nem lenne egyszerűbb eleve egy bringaboltba kérni a kiszállítást, hogy ott egyből megszakértsétek? Még ha nem is érnél oda a kiszállítás időpontjára, egy ilyen jellegű akcióba inkább bocsátkozz, mint hogy higyj egy feltételezett akárkinek. Cserébe kifizeted nekik a beállítás összegét, meg egy kis borravalót.
És remélem, utánvétről lenne szó. Előre semmiképp se utalj!!! És akkor már csak azt kell lemeccselni a kiszállítóval, hogy legyen rá az a negyed-fél órája, hogy megvárja a bevizsgálást... Szerintem ez lesz a legnehezebb - legalábbis nem kevés borravaló szükséges hozzá.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ott (sajnos) más szelek fújnak,más a helyzet mint itt.Eleve nincs egy rendes bringabolt százkilométerekre,egy normális kerékpár többhavi fizetés stb.stb.,nem csodálkozom,hogy izgatott szegény...csak nehogy átvágják és sajnos vastagon benne van az is,hogy lopott.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
pc360
addikt
válasz Hasaggymeg #85655 üzenetére
Jah, azt hittem, hogy a fórumtárs hazánkban éldegél.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Azt azért írta, hogy kapott egy jelentősebb büntetést, és ki kell fizesse, ezért engedett ilyen sokat az árból.
Természetesen utánvétel. A szervizbe való kiszállítás jó ötlet, de egy ilyet nem tudok leszervezni sajnos. Az is egyértelmű hogy nagyon komplikált helyzet, viszont van rá esély hogy egyszer nekem is szerencsém van.
Még nincs megvéve, szóval örülnék néhány tanácsnak mit lehet átvizsgálni, egy ilyen félig összerakott bringán. Esetleg adjak egy ezrest a futárnak, hátha maradt 15-20 percet, és addig összerakom rendesen?"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
trialboj
őstag
Azért elég buta dolog lenne egy lopott bringát a neten hirdetni, nem? Főleg mert ritka típus, már a festése meg a neve is, akitől elvitték csak rákeresne pár hétig az ilyen nagyobb oldalakon?!
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
pc360
addikt
válasz trialboj #85657 üzenetére
A borravaló mindenképp kelleni fog, és szerintem rakd össze teljesen! Ráülve, a fékeket behúzgálva esetleg hallod, ha valahol ropog a váz, és a telót is akkor tudod rendesen megnyomkodni. Erről majd a többiek írnak esetleg részletesebben, nekem még nem volt karbon vázam.
Én csak azt tudom javasolni, hogy gondold át, mi fontosabb, vagy mekkora veszteség érne, ha csak 3 nap múlva derülne ki, hogy valahol mégis megrepedt a váz. A jó szerzemény melletti izgalmad mindenképp fogd vissza! És szerintem 190 ezerből amúgy is szerethetnél nagyon jó gépet, még ha nem is karbon vázasat.
Ne becsüld alá az emberi találékonyságot, se a saját hiszékenységed! Ez a legfontosabb.
Fura lenne neten forró cuccokat hirdetni? Szerintem rendszeresen csinálják. De tényleg neked legyen igazad, sok szerencsét!
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Szerintem ha komoly vevővel van dolga vár az félórát is...leghamarabb dobj be egy pohár pálinkát,hogy lenyugodj,majd szépen szereld be a kerekeket,kormányt (5 perc) és menj egy, kört ott helyben vele.Ennyi bele kell férjen 190e forintba!
pc360...+1!
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
trialboj
őstag
Lemondtam a futárt, túl sok és ijesztő dolgot mondtatok, és az amúgy is kusza storyhoz ez már sok volt, sokkal idegesebb voltam mint izgatott, és így nem business.
Vázoltam neki, hogy ismerősök szerint a története amit előadott nem kerek, és vagy lopott vagy nagy gond van a bringával, egyiket sem cáfolta annyit mondott hogy nézzem meg és csak akkor kell fizetnem ha tetszik, a lopott rész elment a füle mellett, ahogy az is hogy a társa nem talált széria számot a vázon (állítólag a szénszálas vázon csak matrica van, amit lemoshatnak hosszabb távon). Azóta levitte az árat 190kra, de szerintem már az eredeti 260 is egész jó ár volt ezért a bringáért, szóval az hogy sokan nem jelentkeztek érte, több mint furcsa.
A szomorú az hogy hiába jelentettem az olx-nél, semmit nem tudnak tenni az én megalapozatlan gyanúmmal. Nem tudom a jófogásnak van-e értékelési lehetősége, de amelyik oldal nem támogatja ezt, az a tolvajok és szálhámosok ténykedését támogatja, mert ez a bringa tuti gazdára talál még a héten...Köszönet a tanácsokért.
-
-=RelakS=-
veterán
Biztos néha belehúz, és lobog a haja
(remélem, megjelenik a kép, ha nem, akkor "eztfigyeld")
Ugyanonnan valami izé[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
6030D
Ármester
Bryton 3xx tulajok! Hogy kell átállítani az időt (+1 óra) a készüléken? Sehol sem találom.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Itt (ott) él hazánkban,csak nem országunkban.
(#85658) trialboj...liberális,minden aberrált kisebbség jogait a többség elé helyező,politikai korrektséggel átitatott globális társadalmunk sajnos kedvez a gátlástalan ügyeskedőknek,közöttük a piti,meg kevésbé piti tolvajoknak,akik odáig szemtelenkednek,hogy képesek pofátlan módon akár hirdető oldalakon árusítgatni lopott szajréikat. Nem vagyok én sem éppen a csonkítás híve,de valahol az,és a "megélhetési bűnözés" szerű fogalmak elfogadása között félúton megállapodhatnánk pl. jó pár év fegyházban...amúgy jól tetted,hogy hagytad a fenébe és ellenálltál a kísértésnek.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz joysefke #85666 üzenetére
Volt egy sorozat a Spektrumon Svindlerek néven. Abban volt a mottó az, hogy "Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg nem igaz."
-
6030D
Ármester
válasz mrst3ph3n #85669 üzenetére
Köszi. Azt néztem, de nem értettem mi. Mert lehet 30 percet meg 1 órát beállítani, azt hittem az másra szolgál. Ez csak szükségmegoldás, vagy tényleg így kell más kütyün is? (A mobilon/laptopon kívül csak olyan eszközzel találkoztam eddig, ahol manuálisan kell állítani +/-1-et.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Strezi
őstag
válasz flash- #85662 üzenetére
Nem teljesen haszontalan, de nem a legjobb pláne nem súllyal.
Bicóra nem annyira kell az a fajta statikus törzs munka meg terhelés. Kb. a rúddal max elég guggolni, amivel inkább több de robbanékony ismétlést csinálj (11-15). Én jobban szeretem a terpeszben oldalra kitörést, az jobban átmozgatja a csípőt, és lazaságot is kíván. Ahogy erősödsz, úgy tudsz egyre inkább elmenni az egylábas guggolás felé, aminél több nemigen kellMegint csak történelem, de annó döntött padon(amin háttámasszal nyomod felfelé a súlyt) comboztam, azon viszont a teremben feltehető max. súllyal (SZIF sporttelep, annó 1998). Ott maximálist tudsz csak a comb munkára koncentrálni. Lehet rövidet, hosszút tolni, ahogy jólesik.
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Zyrius
aktív tag
Egy újabb elégedett bike-discount-de felhasználó van a fórumon. Pont egy hét volt a kiszállítás, végig nyomon követhető volt.
Jellemzően aszfalton megyek (95%) inkább a súlyom miatt vettem 29-ert. A tavalyi bringát eladtam, amin nem smart sam gumi volt hanem schwalbe silento, nem volt romboló hangja betonon és sokkal jobban suhantam vele. Cserébe kicsit keményebb volt, mint a ballonos 2.1 széles Smart Sam.
A mostani bringán még a gyári Smart Sam van és ezt az új Marathon GT-t teszem majd próbára, ami elvileg 2.00 széles, tehát elég ballonos viszont sima a felülete és jó a defekttűrő képessége is, na majd meglátjuk .Miután inkább treking felhasználó vagyok ezért a stucni is cserélve lesz egy kényelmesebb szögbe is állítható stucnira, itt is szempont volt, hogy stabil legyen a szerkezet, ne kezdjen el nyikorogni, nyekeregni és bírja a strapát, majd meglátjuk milyen
https://StellarGear.eu - amatőr csillagászat és asztrofotós bugdácsolások
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
egyre kevésbé viseli a csuklóm a kormányt. Viszonylag keskeny, egyenes kormányom van, XC bringán. Nincs túl mélyen a kormány.
Az a bajom, hogy (különösen) lejtmenetben, amikor lehajolok a kormányra a csuklóm egy visszatört pozícióban van, és a csuklóm felső fele fáj/érzékeny lesz. Tavaly ezzel volt sérülésem is egy különösen durva rázós lejtmenetben egy nagyon hosszú túrán. A vége az lett, hogy hónapokig nem tudtam rendesen "felhajlítani" (visszatörni) a kézfejemet. Fekvőtámaszokat is csak egyenes csuklóval tudtam csinálni.
Tehát jött az ötlet, hogy markolatot kéne cserélni valami ergonomikusra illetve a kormányt egyenesről egy riser-re.
Először a markolatcsere jönne aztán a kormánycsere.
Ilyen támasztásos jellegű markolatokkal mi a tapasztalat?
Ezek ugye nem akadályozzák a váltást (3x9-es shimano rapidfire)
Vélemény, tapasztalat?
Előre is köszi!
üdv
J. -
hegyimorc
senior tag
"Azt néztem, de nem értettem mi. Mert lehet 30 percet meg 1 órát beállítani, azt hittem az másra szolgál"
Egy tisztességes GPS-en miért kell egyáltalán időt állítani? Egy csomó műholdról kapja az időt, tudja a földrajzi koordinátákat, minden infoja megvan hogy tudja a pontos helyi időt téli/nyári időszámítástól függetlenül.
[ Szerkesztve ]
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
ShiTmano
aktív tag
válasz -=RelakS=- #85675 üzenetére
Nálam is volt ilyen.
Múltkor valaki írta, hogy kartondobozban küldték a bringáját, Én meg karbondoboznak olvastam. Gondoltam milyen durva kero lehet, hogy már a doboza is karbon."Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
ShiTmano
aktív tag
válasz trialboj #85586 üzenetére
"Többnyire a Rock shox sid xx és Avid Elixir CR alkatrészekre lennék kíváncsi, pl az avid márkát egyáltalán nem ismerem, a sid, pedig talán pont a reba következő lépcsőfoka, ami remélhetőleg arra lett kitalálva amire én használnám."
Avid=Rock Shox=SRAM=Zipp=Quark A SRAM almárkái.
A Sid tudtommal a Reba felett van eggyel."Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
-=RelakS=-
veterán
válasz hegyimorc #85677 üzenetére
Inkább a területi beállítások alapján kéne tudnia, hogy van-e éppen DST vagy nincs. Országonként változó, hogy van-e és mikortól, sőt, az USA-ban Arizónán belül területenként változik, hogy alkalmazzák-e, vagy sem.
-
zack
nagyúr
válasz joysefke #85676 üzenetére
Én is hasonló cipőben jártam pár hete. Nem tudom mekkora a tenyered, és milyen hosszúak az ujjaid, de én nem tudtam rendesen ráfogni a tenyértámaszosra. Volt aki azt írta, milyen szuper, és volt aki azt írta, nem lesz jó. A vége az lett, hogy még mindig szúr a kisujjam az első ízületnél, mert rámarkolásnál olyan szerencsétlen pózt tudott felvenni, hogy valószínű el is tört.
Persze letekertem sérülten 20-25km-t, aztán otthon levettem, és vissza a régi ideiglenesen, ezt meg visszavittem, és elhoztam helyette egy hagyományos kialakításút.
Én azt mondanám tapasztalatból, hogy XC-re tényleg nem való tenyértámasz. Kell venni egy puhább markolatot (szivacs), és hozzá egy gél betétes kesztyűt. Persze ettől még neked lehet, hogy szuper lesz.Kormányban is hasonló cipőben jártunk. Nekem 680mm Syntace Vector Carbon lett a 620mm Ritchey helyett.
Jóval kényelmesebb, és a rezgéseket is jól csillapítja, bár ezt lehet bármelyik márkásabb karbon kormány tudja. Így, hogy van gyakorlati tapasztalatom, XC-re max 660-680mm kormányt raknék.
680mm-t már a felső határnak érzem, de persze ez egyénfüggő.
A 620mm kormánnyal stabilabb volt az egyenesfutás,főleg nagy tempónál, viszont manőverezésben, hirtelen kanyarváltásoknál lomha, ami városban nem előny. Az 50-60km/h közötti tempót "parásabb" átélni egy szélesebb kormánnyal.Az ujjtörő:
A csere, ami klasszisokkal jobb:
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Tothgera30 #85647 üzenetére
Szerencsére én is megúszom a legtöbb necces helyzetet, ritkán esek el. Gyorsan megyek, de azért tisztában vagyok a képességeimmel és a bringával, ettől függetlenül néha előfordul, hogy valami nem úgy jön ki, ez benne van.
Azt szeretem a montizásban, hogy megtanít a gyors gondolkodásra, pillanatok alatt kell dönteni, és ha nem jól döntesz akkor nagy perec van, de ha jól akkor meg kiadja. Amikor egy nagyon meredek részhez érek, már látom előre, hogy mennyire kell hátravinnem a súlypontot, hogy ne bukjak orra. És tisztában vagyok a bringa tudásával, ennek megfelelően választom az útvonalat. Épp ezért volt érthetetlen számomra a Dani, mert a bringája lejtőzés szempontjából kb ugyan azt tudja mint az enyém, a geo is közel azonos. Megszemléltük azt a nagyon durva részt, mielőtt elindultunk rajta, és láttam, hogy itt bármennyire is viszem hátra a súlyt, ez már meghaladja a bringám képességeit is, ne csak az enyémet. És ő ennek ellenére megcsinálta, ez a durva!(#85673) Strezi: Azért azt hozzáteszem, hogy ha guggolsz nagy súllyal, az a sprinteléshez mindenképpen előny, de hosszútávon valóban nem sokat ér.
A lábtolót anno testépítő korszakomban én is brutál súllyal csináltam, az egy olyan gyakorlat amit bő kétszer annyival lehet csinálni mint a szabad súllyal guggolást. Nem véletlenül menőznek sokan ezzel a gyakorlattal, csak éppen úgy, hogy nem engedik le rendesen, csak rugóznak a súllyal pár centit. Vicc kategória.
Amúgy nem rossz gyakorlat ha szabályosan csinálod, rendesen leengedve. 300kg körül volt a rekordom, szabad súllyal meg 140kg.Közben felkerült pár kép az alpinbike galériába. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz joysefke #85676 üzenetére
Jól állnak a kormányra szerelt kezelők,gondolok itt főleg a fék és váltókarra? Nem azok elérése miatt kell erőltesd,rossz szögben tartsd a csuklód?
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz Hasaggymeg #85684 üzenetére
Ha a csuklót visszafeszíti fékezéskor, akkor biztos nem áll jó szögben.
joysefke (#85676)
Próbáld ki úgy, hogy felülsz a bringára, és nézd meg milyen szögben áll a csuklód ha közben ráfogsz a fékkara. Ha felfelé kell feszítened akár egy kicsit is, vagy az alkarod és a kézfejed nem ad síkot, akkor próbáld lejjebb tekerni addig amíg kiadja a síkot, ha ráfogsz.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Mondjuk ha ráfexik a kormányra,vagy éppen beül a nyereg mőgé akkor biztos változik a szög,de hát úgy nem szokott órákig menni az ember.
-
veterán
válasz Runner_fxr #85683 üzenetére
Most nézem, jézusom, milyen hosszúnak tűnik a bergamontod a képeken.
Everybody lies.
-
SSJmeszes
senior tag
Tegnap felszereltem az slx fekeket. Ma mentem vele, es az elso tanyer berezonal. 4nm huztam meg a tarcsat. Az adaptereket es fektestet 6-8nm huztam meg. Mi lehet a problema?! Ha lassan tekerem nem rezonal, ha gyorsan nem rezonal, viszont valahol a ketto kozott elkzd rezonalni..
YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
gNz
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni. Hobbi célra szeretnék bringát vásárolni, de egyáltalán nem értek hozzá.
Szeretnék vele - számomra - hosszabb távokat is menni, mint pl Balaton kis kör/nagy kör. Egyszerűbb hegyi terepen is megállná a helyét.187cm magas vagyok (lábhossz 90cm) és 100.000,- ig néztem őket. Ennél többet nem költenék rá.
Bementem a decathlonba és ezek a rockriderek stílusra nagyon tetszenek, de nem tudom, hogy a rajta lévő alkatrészek mennyire jók, strapabíróak, az általam leírtakra megfelel-e.
Ezeket néztem ki összességében:
1: https://www.decathlon.hu/rockrider-520-sarga-mtb-275-id_8360662.html#
2: https://www.decathlon.hu/rockrider-340-szurke-mtb-26-id_8321326.html
3: http://hu.sportsdirect.com/1zkb2/muddyfox-anarchy300-938451?colcode=93845113
4: http://hu.sportsdirect.com/1zkb2/muddyfox-anarchy200-938449?colcode=93844933
5: http://www.berguson.hu/4735,ctm-rebel-2.0-2016.html
A legjobban a rockrider 520 tetszik, és vegyesen olvastam róla jót és rosszat egyaránt.
Ha valaki ráér és megnézné nekem ezeket a linkeket azt megköszönöm.Üdv,
Zoli[ Szerkesztve ]
-
veterán
rr520 lesz a nyerő, a sportsdirecteset inkább meg se nézem, a ctm-nél meg trolol, menetes kormányszár, kérlek. 100-as kerettel vegyél egy 520-at és vidd el egy normális szervízbe, kenés, beállítás, 10k környékéért, a decathlonos szervizesekben ne bízz
Esetleg az előző generációs 520-at kérdezd meg, hogy van-e a boltban, azzal szebb emlékeim vannak, de az új se rossz ezért a pénzért éppen. Sportsdirectnél az a probléma, hogy ha jól emlékszem, fura a szállítási díjuk. Mármint a papíron szép árak a valóságban kevésbé szépek..
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
zack
nagyúr
válasz joysefke #85682 üzenetére
A kampónak semmi köze nem volt hozzá. Az okozta nagy valószínűséggel, hogy a vége aszimetrikus és kiszélesedik, ezért a kisujjam teljesen máshol helyezkedik el ha ráfogok.
Ezeken túl, nem is illik dizájnban egy XC-re, bár ezen még túl tudtam volna tenni magam. Veszít a bringa az "agresszivitásából", lágyítja a vonalait, ami egy XC-hez nem illik.
Az már egyéni preferencia kérdése, ki mire használja a bringát, én úgy vagyok vele, ami nem megy saját erőből, és "fapadosan", ahhoz hozzá kell erősödnöm. Nekem nem a kényelemről szól, hanem egyéni teljesítmény növelésre, és a határok kitolására.
Egy XC-vel azért kevés olyan szitu van amikor csuklótámasszal tekersz "papásan", legalább is nálam.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
ROBERTOH
őstag
Erről mi a véleményetek?: [link]
ez a kedvenc aláírásom
-
joysefke
veterán
Hát elbizonytalanítottatok a csuklótámaszos markolattal kapcsolatban. A váltókarokat egyébként tökéletesen elérem, nem kell nyújtózkodni, erőlködni. A fékkarra majd ránézek még, de emlékeim szerint már egyszer állítottam azt lefelé, most annyira kb annyira van lent, hogy a (felső) bovdenvezetésbe éppen beleér, ha kitekerem a kormányt.
Egy riser segíthet ergonómiában? Mert úgy érzem, hogy az is segítene, ha picit feljebb lenne a kormány.
Egyébként egy ilyen, vagy valami nagyon hasonló van rajta:
https://ebike.hu/termekek/kormany/kormanymarkolat/mtb-normal/101294_velo-handlz-kormanymarkolat-zart/Azzal előrébb lehetnék, ha a jelenleginél egy vékonyabb markolat kerülne rá? (Mondjuk a jelenlegit nem érzem túlságosan vastagnak párnázott kesztyűben sem)
A divatozás kevésbé érdekel mint a hosszú távú ergonómia, nem olyan menő az én bicajom, hogy egy stílusban odaillő - oda nem illő markolat bármit változtatna. Sokat megyek aszfalton is (BP->Lajosforrás, Visegrád-> Budapest, etc) MTB mércével mérve elég gyorsan, ilyenkor azért picit előrehajolok.
Hegyen lefele egyébként óvatosabban haladok, persze ez viszonylagos
-
Strezi
őstag
Jó hogy így leírtad, nekem is kb. erről szól a bringáázás Többet, messzebb, meredekebb
De, lehet hosszabb túrán olyan helyzet, amikor már csak pár tíz kilométert kell aszfalton vagy dózerúton tekerni. Akkor nekem is van hogy zsibbad a tenyerem pereme vagy kezd fájni a könyököm. Igyekszem rendszeresen váltogatni a fogást és a könyökpoziciót is módosítani akkor. Elég pár másodperc, de rendszeresen kell. Ugyanez a seggre is igaz, érdemes pár percenként tekerni kiállva is pár fordulatot hogy átmozgasd mind a hátsót mind a combokat, akkor is ha nem kívánná a tempó vagy nem esik jól.
Kormányon fogásvlátás lehet:
- csak támaszkodni tenyérrel a markolaton, nyújtott újjakkal (aszfalton, földúton leginkább)
- befogni két kézzel a stucni mellé (aszfalton, földúton leginkább)
- tenyérrel és újheggyel rágogni a kormányvégre minta lenne rajta kormányszarv
- három újj felül, kettő alul fogás
- egy-egy kézzel elengedni a kormány, ahol lehet és átmozgatni a szabad kezetTermészetesen ezek egyike sem arra való hogy terepen zúzzon az ember, de ha csak tekerni kell és nem vészes a terep, akkor jól esik egy kis váltás. Hosszútávon pedig elkerülhető fájdalom vagy sérülés is.
joysefke: A fentiek mellett mindenképpen próbálj ki egy keskenyebb, de szivacsos markolatot is! Pár mm óriási különbség. Lehet hogy ezen is múlik a problémád megoldása. Nekem ugye van két szinte megegyező méretű, de a Ritheyvel néha zsibbad a tenyerem, az Ergonnal meg soha. Nem a márka miatt, de mm-ben alig, csak mintában és anyagban van különbség köztük ...
ígyvanferi: Hozzáadtam a listához
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Runner_fxr
Ármester
válasz joysefke #85682 üzenetére
Szerintem felejtsd el a tenyértámaszos markolatot montira! Nem tudod rendesen megmarkolni a kormányt, legalább is annyira, hogy biztonságosan lehessen terepezni.
Egyébként sokat tud számítani egy jó markolat, én is megéreztem a különbséget a gyárihoz képest, ami egyforma ármérőjű volt mindenhol. A mostani kicsit rövidebb, de pont a tenyerembe illik, stabilabb a fogása.
Ergon GE1
Egyébként a tenyértámaszos markolat szarvval, csak akkor ér valamit, ha a szarv dőlésszöge külön állítható, különben soha nem lehet jól beállítani, mert amikor jó a tenyértámasza, vízszintesen áll a szarv, ha jó a szöge a szarvnak akkor meg nem jó a tenyértámasz.
Ilyet is Ergon-ból érdemes venni, drágább, de jó is. [link]
Ettől függetlenül a tenyértámaszos, csak trekkingen lesz használható alkatrész.Crytec210: Nem csak hosszúnak tűnik, de hosszú is, 1222mm a tengelytáv, M-es méretben. Amikor hoztuk haza a külső raktárból, a Reanault Traffic-ba csak leengedett gumikkal fért be, különben nem tudtad becsukni a rakodótér ajtaját hátul. Egyébként a modern össztelós montik manapság már sokkal hosszabbak mint régebben.
Az elektromos egy kicsit még hosszabb, mert a láncvilla hosszon kell egy kicsit növelni.
Ettől függetlenül arányos a geó, nem érzed csuklós busznak, ellenben jó pár pedelec össztelóssal, aminél tényleg elcseszik a geo-t. Fontos, hogy a hosszhoz arányosan lapos legyen a villaszög.varsam: Na ez pont az az alkatrész amit teljesen mindegy honnan rendelsz, nem nagyon lehet elcseszni. Jó minőségűnek tűnik, de a telót azért ne az ali-ról rendeld.
[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest