Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
samspade
csendes tag
válasz Runner_fxr #67437 üzenetére
A Tátika és főleg a Rezi vár helyenként még gyalog is húzós, de a látvány kárpótol majd. A Szent Donát kápolnától nem messze fogom nyírni a füvet vasárnap, majd sasolom a montis csapatot
-
samspade
csendes tag
Sziasztok! Kerékpár vásárlás előtt állok, egy pár hete nézegetem a kínálatot, olvasom a fórumokat. Jelenleg egy őskori, 20 éves Kellys montival járok, ami szépen kiszolgálta az idejét, de költeni már nem szeretnék rá, hisz lényegében minden alkatrésze cserére szorulna. A bringát minden nap használom, elsősorban aszfalton, de szívesen mennék újra kisebb túrákra és rámerészkednék könnyebb terepre is (murvás, kavicsos szőlőhegyi utak, erdészeti földutak, semmi extra). Így hát arra gondoltam egy cross típus lenne a befutó.
Mivel azt szeretném, hogy az új bringa is legalább 10+ évig kiszolgáljon egy minőségibb cuccokkal felszerelt gépre gondoltam, így jött képbe a Cube Cross 2016. Teleszkóppal sajnos nincsen tapasztalaton, ezért érdekelne, milyen minőséget képvisel ez a SR Suntour NCX D-RL Coil Tapered teleszkóp? Normál használat és karbantartás mellett mennyit bír egy ilyen? Mikor érdemes rajta a lockot használni? Egy merev villás fitnesz gép szimpatikusabb lenne, csak azt könnyű terepre nem nagyon lehetne vinni és télen sem a legelőnyösebb a vékony, sima gumi.
A Cube alternatívájaként találtam egy lényegében ugyanolyan, vagy egy fokkal talán jobb felszereltségű Radon Scart 7.0-t, ráadásul ez 150 euróval olcsóbb is. Ha jól gondolom ez a bike-discount sajátmárkás gépe. Van esetleg valakinek tapasztalata vele? A Cube ugyan jobban tetszik picit, de az árkülönbség elgondolkodtató. Még az 50 eurós Magyarországra szállítással együtt is kb. 45 ezer forinttal lenne olcsóbb a kockánál.
Vagy van esetleg valamilyen best buy típus ebben az árkategóriában? Használt nem játszik, mindenképpen újat szeretnék venni. Köszi!
-
samspade
csendes tag
válasz ShiTmano #69383 üzenetére
Milyen előnyét fogom élvezni a tapered fejcsőnek? De az jobban érdekel, hogy egy ilyen teleszkóp mennyit bír? Mennyi idő után kezd kotyogni, mennyire pénz és időigényes a karbantartása? Egy cross felhasználású bicikli esetében miért előnyösebb a teleszkóp, mint a merev villa?
(#69380) zoli03 Az azonos cégnévből gondoltam, hogy sajátmárkás, de végülis tökmindegy. Szimpatikus márka, elég jó ár-érték aránnyal, már amennyire én értek hozzá. Igaz még nem rendeltem a bike-discount-ról, de ahogy nézem az alkatrészek szállítása 8 euró, a kerékpároké 50 euró Magyarországra.
(#69379) Hasaggymeg Igen, én is erre jutottam
-
samspade
csendes tag
válasz kacsyx #69502 üzenetére
Köszi a véleményt! Igen, ahogy néztem a 2015-ös egy hangyányival jobb felszereltségű: Deore vs. Alivio agyak, LX vs. Deore első váltó. Mondjuk a jelenlegi őskori bringámhoz képest nekem már egy alap Tourney szett is hatalmas előrelépés lenne
A Smart Sam gumi szimpatikusnak tűnik, de a testbike-on is eléggé megoszlanak róla a vélemények. Végülis ez kopóeszköz, előbb utóbb úgyis cserélni kell. Te milyet vettél helyette? Milyen arányban használtad aszfalton és terepen?
-
samspade
csendes tag
válasz dokee78 #72614 üzenetére
Itt fent van majdnem a teljes verseny.
-
samspade
csendes tag
Parti András pont most előzte meg Sagant
-
samspade
csendes tag
Sziasztok! Pár hete kértem Tőletek tanácsot a kerékpár vásárláshoz, amit múlt héten meg is ejtettem. Megvártam a szeptemberi Cube akciót és lecsaptam egy Cube Cross 2016-ra.
Egy 20 éves Kellys montit cseréltem le, ami már eléggé kiszolgálta az idejét, és az utóbbi időben a karbantartást is elhanyagoltam, mert tudtam, hogy hamarosan váltok. Napi szinten fogom használni a gépet aszfalton, és szabadidőmben kisebb túrákra is fogok menni, ezért választottam egy cross-trekkinget. Az elmúlt napokban mentem is pár kört, egyelőre nagyon tetszik, bár először furcsák voltak a nagy 28-as kerekek a 26-os után. Az első féket egy kicsit állítanom kellett, mert a boltban gondolom nem nagyon figyeltek oda rá. Úgy tűnik a megfelelő nyeregmagasság is megvan, egy 30 km-es kör után is kényelmes volt.
Biztos lesz majd még kérdésem az elkövetkezendő napokban-hetekben, elsőre az alábbi zavaró dolgokat vettem észre:
1. A hátsó hidrós fék csöve szerintem túl hosszú, ha letámasztom a kerékpárt és oldalra fordul a kormány, akkor nagyon beleér a teleszkópba. Ha egyenesen van a kormány, akkor nincs gond, de van, hogy kézzel azért feljebb kell húznom. És azt hiszem ehhez kapcsolódik az is, hogy ment közben ez a cső a rázósabb úton zörög, rázkódik, hozzáverődik a többi bowdenhez (azok kb. meg sem moccanatak a fékcsőhöz képest). Ez mennyire normális? Jól gondolom, hogy hosszúra lett hagyva a fék olajvezetéke?
2.
Elég furcsa ez a 66 cm széles kormány. A régi Kellys-é tíz centivel keskenyebb volt. A hétvégi túra végére egy kicsit el is fáradt a kezem, sokkal kényelmesebb volt beljebb fogni a kormányt, csak ugye ott már a fék és váltó bilincsei vannak. Hozzászokás kérdése lesz majd a szélesebb kormányfogás? Vagy csak a markolat van rosszul beállítva és azért nyom hosszabb távon? Kesztyűm nincs, segíthet?
-
samspade
csendes tag
válasz zoli03 #74653 üzenetére
1. Ha a másik oldalra fordítom a kormányt, akkor még bőven engedne a fékcső, mondjuk kell is neki, de szerintem lehetne ez rövidebb is. Amúgy ezt nem a gyárban vágják méretre és töltik olajjal? Vagy egyen csőhosszak vannak és ugyanaz a méret kerül a legkisebb és a legnagyobb vázra is? Ami mondjuk a kicsi vázon nagy, a nagy vázon meg feszül?
2. Szerintem hozzászokok majd a széleshez, csak egy hét alatt még fura ez a tíz centi különbség. A markolat nem kimondottan ergo, de nem is egy sima henger. Kicsit domborodik és rücskök vannak rajta. Elfordítottam kicsit, így talán jobban a markomba simul.
A nyerget vízszintbe állítottam, a kép szerintem csalóka, ezzel is, meg a magassággal is játszottam sokat, plusz közben mentem egy-egy 5 km-es kört. Így tűnik kényelmesnek. Bár azt nem mondom, hogy végleges a beállítás, hisz először el kell szöszmötölni vele egy darabig, míg a legjobb pozíció lesz. Menet közben derül ki, mi kényelmes, mi nem.
(#74650) kacsyx Igen, azt hiszem akkor is Te írtad, hogy jó ez a Cube A kormányból nem szívesen vágnék, végső esetben cserélek. Láncvilla védőt mindenképp szeretnék, meg majd sárvédőt is.
-
samspade
csendes tag
válasz flash- #74743 üzenetére
Köszi, Neked milyen van? Csalóka a kép, ezen én is úgy látom, hogy előre dől a nyereg, de tényleg nem. Állítgattam rajta sokat minden irányban, mire kvázi kényelmes lett.
(#74673) ---Lasali--- Nem széles a vállam, épp ezért is érzem picit szélesnek a kormányt, meg gondolom azért is, mert a régi tíz centivel keskenyebb volt. Még szokom, aztán ha nagyon kényelmetlen, akkor csak a végső esetben vágok. De amiket nézegettem még a Cube-on kívül azokon is 64-66 cm-es kormányok voltak.
(#74660) Hasaggymeg Netről rendeltem (k2), szóval egy visszavágásért nem küldöm vissza, mert nem pesti vagyok. Majd az első szerviznél rákérdezek helyben és ha azt mondják tényleg hosszú a fékcső, akkor vágatok belőle.
[ Szerkesztve ]
-
samspade
csendes tag
Sziasztok! Használ valaki ilyen chain keeper / chain holder (nem tudom mi a magyar neve, talán lánctartó) kütyüt? Szállításkor vagy tisztításkor a hátsó kereket kivéve megtartja a láncot. A Park Tool Dummy Hub-ja és a BBB Chaingrip-je a legszimpatikusabb, sajnos az áruk elég magas. Mindkettő gyorszáras, a BBB-nek van tárcsafék pofái közé helyezhető adaptere is. Kicsit olcsóbb, de fapadosabb megoldás a Morgan Blue megoldása vagy a Rose sajátmárkás cucca. Vagy csináljak inkább egyet saját kezűleg? Van valakinek tapasztalata valamelyikkel?
-
samspade
csendes tag
válasz Vasinger! #82705 üzenetére
Mire gondolsz nagy márkák alatt? Az első mellékelt dokumentumon a hazai forgalmazók logói vannak. Pl. a Bikefun a Merida, a Hauser a Specialized, a Mali a Cannondale forgalmazója. Vagy ha a kiegészítőket és alkatrészeket nézem, akkor Bikefun: Northwave, Sigma, Ritchey és a Bryton; Hauser: Lezyne; Paul Lange: Shimano, Schwalbe, Cateye, Selle Italia; Pacific Cycles: Abus, BBB, Continental stb. stb. Plusz ugye azok a márkák, amik a második linken vannak. Persze nem tudok semmi konkrétumot, nem is voltam soha a bringa expón, csak következtetek. Furcsa lenne egy bringa expo, bringás márkák nélkül. Mondjuk a Cube úgy tudom tényleg nem vesz részt.
-
samspade
csendes tag
Aldiban is lesznek bringás cuccok jövő csütörtöktől! Lesz szerelőállvány, lényegében ugyanaz, ugyanannyiért mint a Lidlben. De ami az igazán érdekes, az a szerszámkészlet Ugyanaz a 18 részes készlet, mint a különböző bringás áruházak saját márkás cuccai. Én is épp most terveztem venni egyet a Rose-ról, de az Aldis csak 10 ezer. Ennyiért szerintem ajándék!
[ Szerkesztve ]
-
samspade
csendes tag
válasz andrisbandi #84350 üzenetére
Szerintem inkább erre hasonlít.
Ugyanezek a készletek vannak Rose-on, CRC-n stb, de pl a Merida cucca is ugyanez, csak az valami 25 ezer...
-
samspade
csendes tag
válasz Runner_fxr #84349 üzenetére
Nekem mondjuk fel sem tűnt, ergo nem is zavar.
Amúgy ha már szóba került a téma: szerintetek a kerékpárversenyzők között miért van olyan kevés színesbőrű? Pl. atlétikában kevésbé érvényesülnek a fehérek, ellenben bringán csak ilyen vékony fehér legényeket lehet látni. Pedig a nagy kerékpáros nemzeteknek (francia, brit, belga) elég sok nem fehér polgáruk van, bringán viszont nem nagyon látni őket...
-
samspade
csendes tag
válasz xerobyte #85246 üzenetére
Nekem is Cube Cross-om van, igaz nem a pro, csak a sima. Az én 178 cm magasságomhoz 79 cm átlépővel 54-es méretet vettem. Nekem is az volt a dilemmám, mint neked, csak én az 50-es és az 54 között vacilláltam, mert valahol a két méret között lenne az igazi. Végül a nagyobb lett, mert az őszi akciókor vettem és csak az volt raktáron. Egy hangyányit nagynak éreztem a napi használat során, de egy kicsit előrébb tolt nyereggel és 2 centivel rövidebb stucnival már teljesen jó. Az ülés nekem is kb. valahol az első-második vonal között van kihúzva, tehát eléggé közel van a felsőcsőhöz, de egy trekkingnek másabb a geója, mint egy montinak. Ha van rá lehetőséged az üzletben, akkor a nyereg vízszintes helyzetével és a stucnival érdemes lenne játszani, inkább próbáld ki többször, mint hogy kényelmetlen legyen.
-
samspade
csendes tag
válasz xerobyte #85296 üzenetére
Az a helyzet, hogy kb. a "legrosszabbkor" akarsz bringát venni. A tavalyi modellek már vagy elfogytak, vagy korlátozott a méretválaszték, netán már nem is akciózzák őket, az ideiek meg újak és azért nem akciózzák. A 270 tök jó ár lenne a Cross Pro-ért, de ezzel felszereltséggel az idei modellek kb. 320 környékén vannak. Sajnos tavasszal elég nagy kompromisszumokat kell kötni új kerékpár vásárlásakor, szeptemberig meg gondolom nem szeretnél várni. Még esetleg az is megoldás lehet, amit többen javasolnak, hogy egy 29-es merev montit trekkingesíteni vékonyabb gumikkal. Bár aszfalton lehet, hogy minimálisan lassabb lenne a cross-nál a különböző áttételek miatt, de ha úgy hozza kedved, akkor gumicsere után egy picit rázósabb terepre is mehetsz. De ha ilyen terveid nincsenek, akkor tényleg inkább egy cross legyen. Amúgy milyen felhasználásra szeretnéd a bringát?
-
samspade
csendes tag
válasz truefx #85443 üzenetére
Esetleg ugyanilyen áron egy ROSE PRO SL-1000 ? Full Tiagra szett (tehát eggyel jobb, mint a Sora-s Speci és kb. hasonló, mint a vagyesfelvágott Trek), 8,2 kg, kényelmes, túrázgatós, hobbi sportos gép.
-
samspade
csendes tag
válasz truefx #85461 üzenetére
Azért van olcsóbban is, pl. ENDURACE AL 5.0
-
samspade
csendes tag
Sziasztok!
Ritkábban olvasgatom mostanában ezt a fórumot, de úgy látom nem nagyon volt szó a Tour de Hongrie-ról. Volt kint valaki valamelyik szakaszon? Nekem volt szerencsém megnézni a mezőnyt szerdán Zalaszántón, aztán a Rezi emelkedőnél is, ahol három kört mentek. Nagy élmény volt egy ilyen versenyt élőben is látni. Másnap elmentem kulacsgyűjtő körútra, mert aznap sajna nem volt szerencsém, ahol álltam ott egy kisfiúnak adtunk kettőt amit eldobtak, az emelkedőnél pedig a bringás srácok hamar összeszedtek még jópárat. Másnap nekem is szerencsém volt, íme a kollekció. A Polartec-Kometa (Contador és Basso féle csapat) kulacsból kettő is van, aki esetleg szeretné az egyiket ingyen átadom Keszthely-Sümeg környékén, vagy ha fizeted a postaköltséget, akkor elküldöm postán.
-
samspade
csendes tag
válasz Lami66 #116775 üzenetére
Szerintem nem azért dobálják el, mert gagyi, hanem azért gagyi, mert úgyis eldobálják. Arra a rövid időre nem kell szuper kulacs. Bár az igazán nagy csapatok kulacsai lehet, hogy minőségibbek, sajnos nincs összehasonlítási alapom, de ahogy nézem sok nagy csapatnak is ilyen Tacx kulacsa van. A képemen látható Tacx Shiva kulacsok (Dimension Data, Polartec, Skoda) szerintem vállalhatók, a CCC-s is tetszik, bár nagyon vékony az anyaga, az Andronis kulacs viszont elég gagyi, kicsit olyan mint egy szélesebb szájú pet palack Amúgy az a vicces, hogy a Polartec-es kulacsok közül az egyik 3/4-ig volt a másik pedig teljesen tele Kulacs fronton én elég igénytelen vagyok, egy olcsó Cube 750 ml-es kulacsom van.
-
samspade
csendes tag
válasz Napfénysüti #116783 üzenetére
Fogtad a Pinarello-ját, aztán mikor berakták a mentőbe akkor udvariasan eltekertél vele
-
samspade
csendes tag
válasz Ironizer #116803 üzenetére
Rengeteg kulacsot eldobálnak, valamelyik Tour közvetítésen volt is róla adat, hogy egy csapat mennyi kulaccsal készül. Nem emlékszem pontosan, de brutálisan magas szám. Én is utálom a szemetelést, de azért ezeknek a kulacsoknak egy jelentős hányadát azért a szurkolók összeszedik. És ha jó tudom ezek legalább környezetbarát, lebomló műanyagból készülnek. A rengeteg pet palackot, sörös dobozt, gyorséttermi szemetet és még sorolhatnám vajon ki szedi össze? Senki. Brutál mennyi szemét van mindenfelé. Múltkor pl. még egy nespresso gépet is láttam az árokban, egy másik helyen meg műsoros akciófilm vhs-eket.
-
samspade
csendes tag
válasz ígyvanferi #116807 üzenetére
Talán majd jövőre... Amúgy ha kitart a lendület, egy pár éven belül egyre jelentősebb versennyé válhat a magyar kör. Mindenesetre már az is valami, hogy Contador vagy Basso szintű neveket sikerült idecsábítani (igaz egyelőre csak csapatvezetés szinten).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest