Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daniel Alves
őstag
válasz Daniel Alves #33848 üzenetére
Régi outimmal voltam, természetesen bánt a dolog de csak a fékkar hajlott el, plusz a festés jött le. Bele sem merek gondolni mi lett volna ha a meridával toltam volna...
[ Szerkesztve ]
Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com
-
jackbacsi87
senior tag
válasz Daniel Alves #33848 üzenetére
Haverom most hívott, ő is ma szedett le egy gyalogost. kerékpárúton ment, aztán kiléptek elé. Jól van, de ha jól értettem a bringája (merida) a zsaruknál van.
Amúgy hétfőn én meg egy padlócirkálót vadásztam le. Kifutott az úttestre egy macska, mögötte meg egy feleakkora kis vakarcs. Macska még épp elfért, a kis dögön meg átmentem mind2 kerékkel. Kedves gazdi meg a panelből 5.ről osztotta az észt....Ma láttam a kutyát, megúszta. -
torzo
őstag
Tudom, látom, elismerem, igazatok van. 13 éve élő emberrel nem találkoztam szeptember vége és március között, aki kerekezett volna. Én akkor is, minden bosszúság ellenére örülök, hogy ilyen sok (bizony rengeteg kretén) bicajos jelent meg, mert emiatt a dolgok változni fognak, meglátjátok.
Az új bringások között gondolom, jó néhány korábbi autós van, akik végre belátták, ami már a mániám:AZ AUTÓ NEM VÁROSBA VALÓ!
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Ismeri közületek valaki, illetve volt, vagy van tapasztalata az újpesti Dollinger kerékpár üzlettel, illetve annak szervizével? Be kéne adnom a bringámat szervizeltetni, pont útba esik. Azért kérdezem, mert egy jó szerelőt olyan nehéz találni, mint egy fehér hollót. Legalábbis nekem még nem sikerült.
Köszi
battletag: bossi#2666
-
beleszólok
senior tag
válasz bajtokarpi #33856 üzenetére
Személyesen nem ismerem, de anno a neten talált infók alapján úgy döntöttem, hogy kihagyom.
Úgy 50-50% volt a pozitív és a negatív vélemények aránya akkoriban.Például:
http://kerekpar.info/hely/dollinger-kerekparszerviz-4DValahol a criticalmass.hu-n is kritizálták, de azt most nem találom.
Mások meg szeretik. Viszont nekem megvan az a rossz szokásom, hogy a negatív véleményeket nézem elsősorban, mert úgy érzem, abból általában kiderül, ha olyan probléma van egy hellyel, ami engem is zavarna.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
razzorr
őstag
A minap egy csávóka szerencsétlenkedett előttem, kb. 30centire haladt a parkoló kocsisor mellett, mondom ezt kielőzöm,mert már az aurája is zavart, erre ahogy lehagyom, hallom magam mögött a nagy csattanást. Hát egy kedves taxis pont akkor tolta ki a seggét,amikor csórikám odaért.
Visszanéztem, hogy kell e segíteni, de szerencsére nem folyt vér. De még megremegtem én is,ahogy hallottam. Basszus,az emberek miért ilyen figyelmetlenek? Mindkettő f@sz volt, de azért ne így tanulják meg.
Úgy hogy nem is csúcsidőben járok melózni, úgy is kb. 2-3 percenként találkozok totál barmokkal és figyelmetlenekkel.
Egy másodpercre sem hagyhat ki a figyelme az embernek,mert kész a baj. -
törölt tag
válasz lsebestyen #33855 üzenetére
Az autosok csak azert pampognak a piroson athuzo bringasok miatt, mert ok nem tehetik meg, nekik ott kell varni. Ha megtehetnek, ok is atmennenek, lasd sok olyan bringas aki autobol ul at bringara joidoben. Nem kell alszenteskedni. De en legalabb nem tekerek be mas ele, ha atzugok piroson. a szervre varok meg meg varhatnak az enyeimre, mert olyan hulye nem vagyok, hogy a kamaz ele hajtsak be, de vagom, a szemetekben csak ugy lehet atmenni a tiloson, mint a lucas brunelle filmekben.
[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz #48525824 #33859 üzenetére
Én közlekedem autóval, bringával és gyalog is. Kocsival soha nem megyek át piroson és nem is mennék. Bringával nem mondom hogy 100%-ban zöldön megyek csak, ha kis kereszteződés van és sehol senki akkor hajlamos vagyok átmenni de 90%-ban azért betartom a zöld lámpás áthaladást. Talán gyalogosként vagyok a legrosszabb kresz szempontból.
Més que un club!
-
törölt tag
válasz Napfénysüti #33860 üzenetére
Bringáról sokkal jobban fel lehet mérni egy szituációt, mint autóból, pont azért, mert zárt, egy bringás minek álljon egy olyan lámpánál, ahol tegyük fel, csak gyalogos keresztforgalom van, teljesen felesleges. A legtöbb bringás zöldre váltásnál még fel is tartja az autósokat, mert dölöngél, miközben elindul.
Mentem már át a Hungária - Kerepesi kereszten piroson, de azért nem az az általános.
Amúgy akkor a legbiztonságosabb áthaladni, mikor neked már piros, nekik még piros és a gyalogosok zöldje villog.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bandus #33862 üzenetére
Teljes mértékben nem érdekel az álszenteskedő kreszhuszárok siralma, főleg olyanoké nem, akik szintén megszegik.
Mikor az ürge mutogatja az autóból a rendőrigazolványát, hogy miért megyek át a piroson, majd a következő lámpás kereszteződésnél a sárgáról pirosra váltásba még belefut... Kb. ilyennek képzelem el az összes felháborodott dörmögő kresztudatos állampolgárt, aki azért a 70-es táblánál nyolcvannal nyomja és közben mormolja magában, hogy "de tartani kell a forgalom ritmusát..."
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz #48525824 #33863 üzenetére
Tegnap állok a zebránál, zöldre vált a lámpa, áttekerek. Jön mellettem egy gyalogos, aki megjegyezte, hogy ez nem zebra, hanem kerékpárút - mondtam is neki, milyen igaza van - , utána a következő, merőleges zebrán mikor nem jött autó átsétált a piroson. Felderítette a napomat.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
beleszólok
senior tag
Na az ilyen alakok miatt szeretném, ha végre rászállnának a rendőrök azokra a biciklisekre, aki súlyosan sértik a kreszt! Nem arra gondolok, ami pár éve volt, hogy a küllőprizma hiánya miatt baszogattak egyeseket (vagy a pedálról hiányzó miatt, miközben a cipő sarkán ott volt a fényvisszaverő - lásd spd! ), hanem a járdázókra, körúton a villamos vágányok közt tekerőkre, piros lámpán áthajtókra stb.
Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
sanzi89
addikt
válasz beleszólok #33865 üzenetére
Pedálra nem kötelező a prizma, sose volt az, ha már itt tartunk...
-
törölt tag
Amikor elkap a yard, kifizetem az 50e/piroslámpát. De ugyanígy akkor kívánom, hogy a sárgán átcsusszanó autósokra is szálljanak rá, meg a nagykörúton hetvennel száguldókra is, érdekes mód arra sincs nagyon példa.
-
razzorr
őstag
"Na az ilyen alakok miatt szeretném, ha végre rászállnának a rendőrök azokra a biciklisekre, aki súlyosan sértik a kreszt!"
Az ember élete és testi épsége felülír mindenféle jogi szabályozást. Szóval nem a KRESZ miatt kell nyafogni, hogy ki,mikor és miért nem tartja be, hanem amiatt, hogy állandóan veszélyeztetik (leginkább) az autósok mindenki más életét.
Az a baj, hogy ez az általános felfogás, hogy "bezzeg a paraszt biciklis, gyalogos átmegy a piroson, bárhol az úton keresztben", de ő fogja a telefont és a lakó-pihenő övezetben 70-el hajt, miközben ordít ki az ablakon és dudál, hogy te hogy merészelsz lelépni elé.
Mindenki mással akarja betartatni a szabályokat, magára nézve meg smafu, mert ő a tökéletes.
Beteg egy országban élünk. Csoda hogy itt tartunk mentalitásban és agyi fejlettségben?! -
beleszólok
senior tag
válasz sanzi89 #33866 üzenetére
Ebben biztos vagy? Majd utánanézek, mert úgy emlékszem, pár éve még az volt. Mindenesetre panaszkodtak egyesek ama rendőri akció kapcsán, hogy a rendőr belekötött a hiányába. Talán a bikemag v. a criticalmass.hu fórumán olvastam róla.
-
bandus
veterán
én nem tudom mitől gondolod magad a szabályok felett álló faszagyereknek, de biztosan megvan az alapja. sajnos az ilyenek miatt, mint te, éri sok esetben negatív kritika az egész bringás társadalmat. legyen szerencséd, hogy ha egyszer elcsapnak a pirosnál akkor ne olyan ember vezesse a kocsit, mint te vagy, és ne húzza ki magát a segítségnyújtási kötelezettség alól.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
sanzi89
addikt
válasz beleszólok #33869 üzenetére
Biztos vagyok. Te biztos vagy magadban?
A topikban kb kismilliószor előjött a téma, hogy mi kötelező kerékpárra, és mi nem az. Mindig jön valaki - nem konkrétan ellened irányul a komment, mindig leírom ha ilyen van -, állít valami baromságot, miközben utána se néz annak a tök egyértelmű dolognak, hogy mégis mi kell, hogy legyen azon a nyamvadt bringán. De a szomszédjának az unokatestéve olvasta neten, hogy talán valakit megbüntettek, mert nem pont azt a fényspektrumot verte vissza a prizmája mint ami a KÖHÉM-ben menne van, így jajlesz mindenkinek.
Olvasd el ezeket, tájékozódj és ne terjessz hülyeséget, van elég a neten így is:
Link
Link
Link
Link
Egyébként a pedálprizma benne van, mint ajánlott felszerelés - mint például a sárhányó is ajánlott(!) - de nem kötelező, ergó ezért senkit nem büntethet senki.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bandus #33870 üzenetére
Ahogy mondtam, bringáról kicsit jobban fel lehet mérni, hogy mikor nyargal be valaki a kereszteződésbe és mikor nem. Van szemem és van fülem. A sztereotípiákat meg leszarom, autósokról is tudnék elég sok fajtát összeírni. Addig nem érdekel, ki hogy közlekedik, amíg engem nem veszélyeztet. Az, hogy átmegyek a piroson még nem lesz veszélyeztetés, mert te nem bírsz átmenni úgy, hogy ne menjen át rajtad egy hűtőkocsi.
-
beleszólok
senior tag
válasz razzorr #33868 üzenetére
Az a gáz, hogy biciklin és gyalogosként is jobban tartok a biciklisektől (okkal), mint az autósoktól.
Azért aztsis nézd meg, hogy száz autóból hány megy át a piroson, hány hajt be tilos irányból egyirányú utcába stb., és hány biciklis megy át százból a piroson, teker a járdán, felejti el, hogy a zebrán a gyalogosnak van elsőbbsége!Bocs, én betartom azokat a szabályokat, amikről tudok. Ha nem, annak max. a figyelmetlenség az oka (igen, volt már, hogy az autósok lámpáját figyeltem, az zöld volt, gurultam tovább, holott a bringás lámpa piros volt)
Tudatosan az elmúlt tíz évben egyszer mentem át a piroson: automata lámpa, úttestbe épített érzékelővel, ami csak autóra, motorra reagál, biciklisre nem. Nulla forgalom, öt perc várakozás, meguntam és áttoltam.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
törölt tag
válasz beleszólok #33874 üzenetére
Bocs, én betartom azokat a szabályokat, amikről tudok.
Na látod, ez a baj. Ilyen hozzáállással inkább ne beszélj a szabálykövetésről.
-
sanzi89
addikt
válasz beleszólok #33875 üzenetére
A lényeg. Ha ezek után megbüntettek valakit, akkor éljen panasszal, vagy fizessen, mint a birka. Pont.
u.i.: Várjuk - én legalábbis - a kommented alátámasztását. Ja egyébként hétvégente puszta passzióból szoktam repkedni a hobbitelkünk fölött, higgyétek el. Képet, videót találtok valahol neten róla.
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
Fejezzük be a KRESZ vs. nem-KRESZ meg autó vs. bicikli témát. Nagyon sokszor előjött már a topicban, mindig csak több oldalas flame lett az eredménye, ami a résztvevőkön kívül senkit nem érdekel, mert érdemi információt nem igazán lehet a témában elmondani. Azon esetleg lehet vitatkozni, hogy a KRESZ adott pont jó-e vagy sem, és hogy hogyan kéne megváltoztatni, de az meg nem ennek a topicnak a témája.
Igazából mindenkinek a saját felelőssége, hogy mennyire tartja be a KRESZ-t vagy sem, de jó lenne ezt nem reklámozni ebben a topicban. Főleg, mert csak indulatokat szül. Szóval ha kérhetem a későbbiekben tartózkodjunk ez ilyen megjegyzésektől, mert csak flame-et generál.
Ráadásul az Alapelvek 10.2. pontja alapján ("Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban: ... Jogszabálysértés (vagy arra buzdítás)") szankcionálható is lenne.Szóval a mostani vita is legyen befejezve, illetve a továbbiakban ne is legyen reklámozva, hogy az illető mikor és hogyan követ el jogszabálysértést. Mindenkinek csak jobb lesz.
[ Szerkesztve ]
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/, eladó SteelSeries Arctis Nova 7P: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
törölt tag
válasz beleszólok #33880 üzenetére
Miért, a nem tudatos szabálysértés mentesít az alól? (költői kérdés volt)
Inkább tudatosan szegek meg szabályt, mert akkor tudom mire figyeljek, hogy ne legyen gáz.
[ Szerkesztve ]
-
-
sanzi89
addikt
válasz beleszólok #33883 üzenetére
Nem várok el semmit senkitől. Csupán annyit kérnék, hogy a jövőben ha ilyen fals infókat terjesztesz győződj meg a valóságtartalmáról, ugyanis, ha én most nem javítottalak volna ki, akkor lehet valakit félrevezet, aki kevésbé tájékozott a témában, ennyi.
Egyébként nem mintha tragédia lenne a pedálprizma, növeli a láthatóságot, nekem is van mindkét bringámon, de ettől függetlenül továbbra sem kötelező tartozék.[ Szerkesztve ]
-
beleszólok
senior tag
válasz Cathfaern #33881 üzenetére
Nem csak a saját baja: amikor szöszi figyelmen kívül hagyva a macisajtot, elgázolta a páromat, akkor elsősorban nem neki lett baja... de ugyanez fordítva is igaz: ha egy bringás figyelmen kívül hagyva szabályokat, kiköt egy kamion alatt, abból a sofőrnek is lehet baja.
[Cathfaern: Jogos, átírtam azt a részt]
[ Módosította: Cathfaern ]
-
veterán
Erdemes nagyon megszoritani a kormanycsapagyat?
Sima regi menetes villa, de 1-2 helyen beutotte magat a csapagy alul, ezert masik zsirral ujrakentem, de osszerakaskor jol meghuztam, most pedig eleg erdekes, szorul. Hasznaljam nyugodtan, vagy lazitsam meg?
Nem szivesen kockaztatnam ,hogy meg jobban beutom, mert annyira meglazul.Everybody lies.
-
sanzi89
addikt
-
törölt tag
válasz beleszólok #33885 üzenetére
Jah, szegény kamion elejét le kell mosni, mert véres lesz, húú de nagy baja lett a kamionosnak. Aki olyan balfasz, hogy a kamion előtt megy át a piroson az meg is érdemli. De nem ebből áll a pirosozás ezt értsétek már meg, de látom úgyse megy.
-
beleszólok
senior tag
válasz sanzi89 #33884 üzenetére
Akkor olvasd el újra, mit írtam a 33685-ben és próbáld értelmezni. Te kezdted emlegetni, hogy (nem) kötelező. Én csak a tényt említettem, hogy volt akibe belekötött miatta a rendőr.
Az más lapra tartozik, hogy az emlékeimben még úgy élt, hogy kötelező.
(Ha van valahol archivuma ezen dokumentumoknak, szólj, szívesen átlapoznám harminc évre visszamenőleg)Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
sanzi89
addikt
válasz beleszólok #33890 üzenetére
Úgy gondolom túltárgyaltuk a kérdést.
-
beleszólok
senior tag
válasz #48525824 #33889 üzenetére
1. Próbálja elkerülni az ütközést és kiköt egy villanyoszlopon vagy a szemből érkező járművel ütközik.
2. Vétlenül kivasal egy idiótát és meglátja, mi maradt belőle... nem hiszem, hogy el tudod képzelni, ez milyen lelki sérülést okoz. A páromat elgázoló szöszi is közel járt hozzá, hogy kórházi ellátásra szoruljon, annyira kiakadt. Képzeld el ugyanezt egy vétlen sofőrrel és súlyos következményekkel!Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
beleszólok
senior tag
-
törölt tag
válasz beleszólok #33892 üzenetére
Az első pont az nagyon túldimenzionálja a helyzetet, ugye tudod? A másodikhoz csak annyit, hogy aki ilyen vérmérsékletű, az ne használjon "veszélyes üzemet".
-
beleszólok
senior tag
válasz #48525824 #33894 üzenetére
Sajnos volt rá élő példa, nincs "túldimenzionálva" - nem feltétlenül kerékpáros által okozott esetre gondolok, bár erre is volt példa a történelembeb, hanem arra, hogy a szabálytalan közlekedő miatt a balesetet elkerülni próbálónak lett baja.
-
beleszólok
senior tag
válasz Napfénysüti #33895 üzenetére
Volt régebben egy oldal, ahol balesetek képeit, meg egyéb szemeteket publikáltak (pár éve eltűnt és nem jut eszembe a neve) Ott lehetett látni kamion, sőt, tank által elgázolt emberek maradványait is. Nekem még képen is sok volt.
-
törölt tag
válasz beleszólok #33896 üzenetére
Figyelj, ha valaki mást veszélyeztet az nekem is szúrja a csőröm, de ha egy bringás vagy gyalogos átmegy a piroson, úgy, hogy meggyőződik róla, hogy nem fogják elbaszni, akkor miattam csinálja.
-
veterán
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz beleszólok #33897 üzenetére
4lol.ru asszem ez volt a címe és egyszer végig is néztem a képeket. Hát brutál kemény ott már tuti páran elájultak volna a látványtól. Mondjuk én fiatalabb koromban voltam kétszer boncoláson így viszonylag jól bírom ezeket a dolgokat de azért na, nem mindenkinek a gyomra tűri ezt.
Més que un club!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciófigyelő: Ma indul a Steam őszi leárazása
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- eBay
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Cyberpunk 2077 - Túl a 30 millión