Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz Speedy007 #281444 üzenetére
Pont most akartam írni, hogy orvosoltam a betétek vonyítását. Elmentem a Kalobike boltba és elvileg G05S-t akartam venni, de nem volt nekik. Viszont volt BBB Discstop HP BBS-56 típusú betét (XTR/XT/SLX/Deore/Alfine) [link] amit meg is vettem. Igaz dupla annyi az ára, mint az említett Shimi betétnek, de minden fillért megér! Ahogy múltkor írtad, előre be van koptatva, ami tényleg nagyon jó. Az első pár kilométer alatt fogott mint az állat, a gyári betét a nyomába sem ért. A visítás teljesen elmúlt, így ajánlom a betétet! Mentem egy 10 kilométeres kört és teljesen bekopott.
Na és milyen volt a gyári betét? Alu alaplemezes G01A, ami egy vacak, mert kiszerelés után láttam, hogy üvegesre égett. Emiatt vonyított, mint egy rossz k. Gondolom a későbbi szériákkal már javíthatott ezen a Shimano, de ez egy szar. Úgy jártam vele, mint jjeahh a B01s-sel.
Úgyhogy nagyon betaláltál a BBB tényleg nagyon jó. Az ára sem drágább igazság szerint, mint az alu alaplemezes G05A-nak.
Szerk.: kép a betétről, "szép" fényes. Ja, az lemaradt, hogy a BBB mellé sem adnak saszeget, de nem is kell, mert az Alfine csavaros. Az meg nem egyszer használatos.
Szerk 2: A gumileszedővel nyomtam vissza ma is a dugattyút, így simán lehet vele. A kerámia miatt nem nagyon szeretném fémmel izgatni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Fall-N
veterán
-
-
Ixion77
addikt
válasz dom1n0 #281452 üzenetére
Mint egészségi problémás aki 30 éve bújja ezt a témát, beleszólnék:
Ha már rizs, akkor paraboiled. Több okból is, GI összehasonlítás hirtelen kereséssel pl. itt van.
Szintén jó, ha a rizs valójában nem is rizs. Például fekete rizs.
Másik nagyon jó helyettesítő a Quinoa.De mindegyik CH, szóval inzulinrezisztensek esetében a mennyiség és a más tápanyagokkal való kölcsönhatások is nagyon fontosak!
#281446 jjeahh
Nem rossz a zab (legalább glutén nincs benne), de nem is a legjobb. Ha már édességekről van szó, érdemes megismerkedni a chia-val."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Fall-N
veterán
Amikor kivettem láttam, hogy a szilikát kiégett, így kemény üveges a felülete, ami nem tudott tovább bekopni. Pedig az első kör alatt alig fékeztem. Úgy látszik ennyit tud a G01A, nem véletlenül váltotta le a Shimano. Az is vicc, hogy elől és hátul is, így nem "véletlen" vagy selejtes betét.
Nem baj, most leteszteltem nektek, vehettek bátran BBB-t is.
Ixion77: Az a baj, hogy a chia mag kétszer vagy háromszor annyiba kerül, mint a zabpehely vagy a durvára őrölt zabliszt. Munkahelyemen is 250 grammos Dénes Natura chia mag 1099 Ft, a zabpehely 500 grammos meg 5-600 Ft. Meg ahogy tudom, a chia mag inkább joghurtos vagy kefírbe, vagy magos kenyérbe.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Fall-N #281457 üzenetére
Megégés és megégés között is van különbség. Az első esetben egy nagyon vékony réteg ég fel, ami vagy szinte azonnal lekopik, vagy leszedhető smirglivel, a második esetben viszont - és nálad valószínűleg ez volt - nem csak a felületen, hanem mélységében is megég a betét anyaga, na az tényleg kuka.
Tárcsa akkor végül melyik, csak hogy tiszta legyen, hogy mi mivel jó?
-
Fall-N
veterán
A tárcsák 180 mm RT-66 és 160 mm RT-66 a betét pedig BBB BBS-56. Van szinteres változata is az a BBS-56T. Egy árban voltak a boltos a szinterest használja és meg van elégedve vele. Én maradok a resin-nél, az nem eszi a tárcsákat olyan gyorsan.
Ahogy írod, ez teljesen átégett nagy vastagságban, így nem érdemes smirglivel nekiesni.
[ Szerkesztve ]
-
Csokicsibesz
tag
válasz Ringman #281413 üzenetére
Én vártam ezt a power metert.
Eddig is volt hack, hogy lehet befabrikláni az Assiomat SPD pedálba, de a Q faktor probléma lett volna, ill. a cibőt is meg kellett volna farikcsálni, mert beleérne az SPD pedál abba a bumfordi karikába.Szerintem árban annyira nem vészes, sőt a Garminhoz képest jóval olcsóbb. Meg sokkal kevésbé bumfordi, mint a Garmin. Sajnos azt a pedált oda szoktam verni a kövekhez.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Ixion77 #281456 üzenetére
Ez a fekete rizs menő, sosem láttam ilyent
Quinoát, chiát ismerem, chiát szoktam tenni azovernight oats-baegyéjszakás zabkásába is. Nagyon vegyesek a vélemények amúgy, hogy meg kell-e törni vagy sem, te meg szoktad?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
SteveAd
tag
válasz Hasaggymeg #281460 üzenetére
Ahogy Dom1nO is irta, a basmati a legjobb ilyen szempontbol (a thai jazminrizs meg a masik veglet). A basmati szerintem finom is, cserebe nem tul olcso.
Ja, es Kinaban is rizset esznek
-
RexpecT
addikt
válasz Hasaggymeg #281460 üzenetére
Érdekes.
Itt meg már glikémiás töltésről ír, amiben van logika:
[link][ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
-
parandroid
félisten
Úgy toljátok ezt a rizses-kenyeres témát, hogy közben megfeledkezünk a tradicionális szász-germán-északi szláv konyha klasszikus kapudrogjáról: a krumpliról. Ha azt hiszed, hogy a kenyér függőséget okoz, próbálj meg lejönni a krumpliról!
Gyerekként úgy nőttem fel, hogy sztenderd csemege vacsora volt a főtt krumpli, olajban tocsogva, szarrá sózva. Igen, anyám nem volt egy konyhatündér sose. A mai napig összefut a nyák a számban, még a gondolatára is. Most is nem győzök nyelni, mint pavlov kutyája. Na, ennél mutass nekem valami egészségtelenebbet! Annyi nehezítés, hogy ugyanez fehér kenyérrel nem ér, mert azzal szoktuk enni. Jól megalapozott, tudományosan káros dietetikai hátterű családból származok, na. Kb 14 éves koromig a rántott hús is ezerszer felhasznált disznózsírban sült, ahogy minden más is, akkor álltunk át olajra, amikor nagyapámat vastagbélrákkal diagnosztzálták, ami egy év alatt elvitte. Így utólag belegondolva a családon belüli erőszak egy különösen kifinomult formája a magyar konyha.
A krumpliról azóta sem tudtam lejönni, de manapság teljesen másképp fogyasztom, lehetőleg minimális mennyiségben, és a lehető legritkábban (hetente 1-2 alkalomra le tudtam menni).p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Speedy007 #281467 üzenetére
Ha jól látom ez is szép fényes . Én azon csodálkoznék, ha valaki kiveszi a Shimano gyantás fékbetéteket pár terepezés után és nem lenne üvegesre égve
#281469 parandroid: nálunk is krumpli krumlival megy, de én próbálom mindíg egészségesebb módszerrel elkészíteni.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
dom1n0
senior tag
válasz parandroid #281469 üzenetére
Komoly pro versenyzőknél pedig a főtt krumpli nagyon megy, nagyon jó kalória és káliumforrás
-
Fall-N
veterán
válasz jjeahh #281470 üzenetére
& Hasaggymeg: Csak szimplán szar. Úgy látszik a B01s, G01s szériák nem remekeltek. Semmi különöset nem csináltam, csak párszor felgyorsultam 25-re majd lassítottam. Úgy néz ki ennyi elég volt neki. Egyébként a színe is más a gyantának a BBB-n, más keveréket használ.
Speedy007: Ugyanígy néz ki az enyém is. Nem fogott csak csúszott a tárcsán.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Mezga Aladár #281433 üzenetére
Akkor elore kellene kisebb tanyerszettet szereznem, ugye? Mar ha ezt igy sokallanam. 50 -est?
Don't Tread On Me
-
-=RelakS=-
veterán
válasz parandroid #281469 üzenetére
Krumpli tepsiben sütve fokhagymával, szalonnával
NyáladzószmájliItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
szuszinho
őstag
És ne felejtsük el a hűtött rizst!
-
Speedy007
őstag
válasz Fall-N #281472 üzenetére
SM-RT54-n fogott nem is kicsit, utána SM-RT64-t kezdtem el vele koptatni (hiszen újszerű a betét 300km van benne) míg meg nem jön azóta jött a Swissstop DISC 15 E. Érződik rajta hogy E-Bike az elsődleges felhasználási területe, megkoptatott tárcsán nem is akart elsőre fogni rendesen most hogy meg van koptatva a betét (de nincsennek még össze kopva teljesen) is körbe jártam a környék összes nagyon lejtős utcáját most már fog kicsit csikorog de hamar abba hagyja ( de erről volt vélemény hogy míg 100%-san nem kopik össze a tárcsával addig ez lesz erre számítottam is). De ezeken kívül szépen fog jobban adagolható mint a B05S-RX
[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
válasz MPowerPH #281473 üzenetére
az 50/34 jó választás lehet... (mondjuk nem tudom mennyire pergetsz... én azért igen, 94-es átlag jött ki múlt hétvégén a tekerés végére, de a lejtőket már nem nyomom, inkább ereszkedek. mondjuk megfordult a fejemben hogy kipróbálom az új bringán a 11/32-es sort, lehet hogy jobban fog tetszeni, mint a 11/34)
Régen mikor még volt MTB-om ott jobban pörgött a lábam, mint egy versenybringán, szerintem Te is hozzá vagy szokva...
[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
válasz Speedy007 #281444 üzenetére
Én ilyet vettem nemrég, de ehhez adtak rögzítő csavart Igaz, hogy fekete, de naná, hogy vettem alin pirosat [link]
#281469parandroid Én is szeretem a krumplit, csak sokkal több vele a macera, mint a rizzsel vagy tésztával. Próbáld meg úgy, hogy legközelebb te pucolod meg, kockázod fel, úgy könnyebben le tudsz jönni róla
[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
-
Fall-N
veterán
válasz chubby2o6 #281483 üzenetére
Ez a BBB bliszteres csomagban jött, de nekem jó az OEM zacsis kiszerelés is. Általában az OEM olcsóbb, mert leginkább szervizeknek, gyártóknak szánják, nem a fizikai boltoknak. Nincs rajtuk vonalkód, és nem mutat jól a Shimano displayen. Csak mivel olcsóbb, így sok webshop is azt árul, illetve ők is olcsóbban kapják, mint a dobozos változatot.
A sasszeg meg sokáig bírja, nem hajlítgatja senki, hogy
kilágyuljonelfáradjon az anyag. Egyébként nem tudom miért nem a menetes csavaros megoldás az általános vagy a Magura féle mágneses (ezt mondjuk logikus, akkor nem lehetne alu vagy titán az alaplemez). Sokkal jobb, mint ez a sasszeg, ami tud lötyögni.[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
-
lsebestyen
addikt
válasz dom1n0 #281199 üzenetére
Frissen waxolt, bejáratott hajtás (50km) megpörgettem visszafele, de szerintem nincs sok különbség. Alis mini patentszem kioldó szerszámot viszont elég kényelmetlen használni, tényleg arra jó csak, hogy befér a nyeregtáskába vészhelyzetre, rendeltem egy BBB szerszàmot végül.
-
Maximum1
őstag
Van itt egy Nulan amiben kicserélték az ultegra hajtókart grx48/31-re, minden más maradt ultegra.
Mintha azt írtátok volna hogy nem kompatibilisak egymással.
Nekem egy Full 105 R7000 van, annyi hogy ez koskormányos, én is kitudnám cserélni erre a 48/31 grx-re? -
chubby2o6
senior tag
válasz lsebestyen #281489 üzenetére
Olyat én is rendeltem, de én is csak azért, mert elfér a szerszámosban, ha esetleg menet közben kellene, itthoni szereléshez van rendes ( talán Bikefun, de nem biztos ). De igazából nem is kellett volna, lassan cserés lesz a láncom, connex lesz a következő, még valamikor tavaly nyáron vettem, ahhoz meg olyan patentszem van, amihez nem kell szerszám . Szóval most lesz egy alis patentszem fogóm, ami semmire sem kell, de legalább kis helyen elfér .
-
Maximum1
őstag
-
rétisün
veterán
válasz Maximum1 #281493 üzenetére
az tuti, hogy amikor én egy bringában cseréltem a 105-ös hajtókart grx-re, a 105-ös elsőváltót nem tudtam hoizzá beállítani, a grx-et meg igen.
az FSA nem tudom jó lenne-e, ha megegyezik a láncvonala a 105-ösével, akkor jó lehet.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
válasz Maximum1 #281495 üzenetére
írjál az eladónak, hogyan sikerült összehoznia az ultegra váltót a grx hajtókarral, hátha tud valami trükköt, amit én nem.
mod: igen a grx cuccok (szerintem) indokolatlanul túlárazottak.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Tin
veterán
válasz Maximum1 #281490 üzenetére
Ha megkérdezed megírhatnád hogy egyáltalán miért csinálta. Merthogy az eggyel olcsóbb modellben, a Nulane Race-ben ott a 800-as GRX hajtás, és ott a hátsó váltó kuplungos is, egyedül a fékje Tektro, de nem olcsóbb azt lecserélni, mint a hajtást? Közben a kerék meg maradt RA 1.9? Nem nagyon értem, mi lehetett a cél...
-
Maximum1
őstag
Nem kérdezem meg, belekötnék az lenne a vége.
Tippre azért cserélte mert sok neki az 50/34, nem egy város barát, és azért adja el mert darál a lánc a középváltónál /ahogy írta rétisün/, és már eladta a régi hajtókart.
De ha írsz Neki, akkor ez a megoldás a problémájára.
Bár az is lehet hibátlanul működik ahogy írta rétisün.[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
Gravel bringa keresés 836. felvonás, mivel nem lett meg múlt héten a két kiszemelt bringa közül egyik sem.
Használ(t) valaki a topikból Kellys Soot bringát? Ha igen, lenne pár kérdésem.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Avatar: Frontiers of Pandora - Végül elhalasztották a Secrets of Spires DLC-t
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Gitáros topic
- Weblap készítés
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- DJI AVATA Pro-View Combo - ÚJ - drón (DJI goggles 2) +Motion Controller 2 - ÚJ drón, garanciával
- ELADÓ Quansheng UV-K5(8) kézi amatőr rádió
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - Garanciával
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest