Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#105311) Triathlete válasza ro_bert17 (#105307) üzenetére


Triathlete
senior tag

Edzés előtt legalább egy óra kerékpár esetén, de inkább kettő, és megfelelő folyadék mellé. Időt hagyva, az emesztés megkezdésének. (Mivel ülni fogsz egy óra elegendő lehet könnyebb kaja esetében. Futásnál a kettőt azért mindig szoktuk tartani, de 3-4 még jobb, de persze az ételtől is függ.)
Edzés alatt 60g szénhidrát órénként max. bármilyen formában (kb. két Mars csoki lehet) és mellé egy kulacs víz per óra. Ha sokat izzadsz akkor sót vesztesz amit szintén pótolni kell. Sótabletták erre jók. Ez mondjuk 3 órányi terjedelműektől indokolt. Persze lehet alatta is, további regenerációban is komoly szerepe van a sónak és ezáltal az ionháztartásnak. Addig csinálhatsz bármit a tényleges regeneráció nem fog elindulni amíg az ionegyensúly a szervezetedben helyre nem állt.
Edzésen kívül meg sokszor sokfélét, egyszerre keveset kell enni. Nem kell csirkecsöcs meg rizsen élni. Minden egyoldalú táplálkozás valamilyen hiányhoz fog vezetni.

(#105310) 6030D: Én még napi egyszer biztosan iszok egy adagnyi fehérjét (30g) este, tulajdonképpen ez az esti vacsi/csoki illetve ha reggel van úszás azután mindig egy adag. Viszont a fehérjét sem szabad ilyen formában túltolni, könnyen hasmenés lehet a vége, mivel másképp, máshol szívódik, mint a szénhidrát.

[ Szerkesztve ]

KovacsK85 / Kovács Krisztián

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.