Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58039) trialboj


trialboj
őstag

Azt akarom kérdezni, hogy minden bringán a markolat után következik a fék, és csak azután a váltó?

Néztem képeket más bringákról, és mindenhol ez volt a sorrend. Nekem viszont az lenne a gondom, hogy kissé kényelmetlen így. Mert a fékkar túl hosszú, és kis túlzással csak a közepét tudom húzni 1 ujjal. Gondolom azért mert ez kötelezően 2 ujjas fék?!

Az főbenjáró bűn lenne ha megpróbálnám megcserélni a fékkar és váltó helyzetét? Egyáltalán lehetséges ez? Vagy csak simán rondán mutatna, mert nem olyan elhelyezésre van tervezve?
Azért nem tudom ennél kijjebb tolni, mert már így is viszonylag kényelmetlenül érem el a váltó rövidke fülét... Az eddigi bringámon ez a fül sokkal hosszabb volt, és nem okozott gondot.

Nem egy óriási probléma, lehet idővel így is megszoknám, csak mivel rohadt hideg van mostanság, nem tudok tekerni, csak agyalok, és próbálom felkészíteni a bringát szebb napokra :)

Más:

Erre mondják, hogy érdemes a téli csapatásra, tartani egy 2. bringát, ami szerényebb felszereltséggel rendelkezik? Mert hogy még a mezei hó is mocsok dolgot művel?

Ez a régebbi bringám, amit 2 nappal a mezei hóhányás előtt tisztítottam meg, és olajoztam be. A képen 1 nappal utána látható. Abszolút lesokkolt, elsőre azt hittem hogy a lánc teljesen kuka, aztán egy kis benzinben ázva túlélte, de akkor is furcsa hogy belekapott a rozsda. A társam hajtásán is hasonló foltok jelentek meg, mondjuk nem ilyen intenzíven, gondolom mivel az néhány fokkal minőségibb anyag, és/vagy jobban be volt kencézve.

Ez nem kérdés csak gondoltam megmutatom.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.