Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz sepyi #304049 üzenetére
úgy rakd össze, hogy megigazgatod, aztán ránehezedsz a stucnira, mielőtt meghúznád a tején lévő záróelemnél a csavart.
felül a guminál elképzelhető, hogy fél mm hézag szokott lenni (gyári spec szerint is), alul kicsit nagynak tűnik a hézag.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
sepyi
aktív tag
válasz Hasaggymeg #304050 üzenetére
Nem én csináltam. Szervízben történt. Előtte nem volt hézag. A csapágyak csúszkálnak a villanyakon. Ha földhöz verem az elejét akkor látszik, hogy mozognak a csapágyak. Viszont ha megtépem a csavart megszorul a kormány. Ha beljebb ütöm a rózsát és utána próbálom meghúzni, lehet megoldás?
[ Szerkesztve ]
Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld! (Yoda mester)
-
ZolkoW
őstag
válasz zsamiatt #303986 üzenetére
nem előre tudtam, csak van SPD-m is, aztán később kipróbáltam az Eggbeatert, volt mikor cserélgettem is oda-vissza, aztán arra jutottam, hogy a habverő nekem jobban bejön, még ha nehezebb is beletalálni. SPD-hez csak a mezei alap stoplit próbáltam, és talán be lehetne állítani jobban is a lábamra, de az is lehet, hogy olyan csámpás vagyok, hogy nem. Mindegy, a habverő könnyű, bírja a sarat, egyszerű de nagyszerű, és alapból több mozgást enged.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
sepyi
aktív tag
válasz sepyi #304054 üzenetére
Nem megoldás! A csapágy fölött van egy kúpos gyűrű. Az nem tud lejebb menni. Valószínűleg igazatok van. Valamilyen kompatibilitási probléma. A csapágy belső és a villanyak közé be kellene férni a kúpos alátétnek. Azért használható, mert kb 3mm-t beér, tehát központozza a csapágyat, de legalább 5mm-t kellene.
Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld! (Yoda mester)
-
(ex)Cat
senior tag
válasz galaxy55 #304056 üzenetére
Újonnan vettétek a bringát? Ha igen és tényleg cserélik a vázat, akkor szerintem nyugodtan eladhatod, hiszen új vázat kapsz, onnantól bármi történt vele addig az nem számít.
A többi alkatrész ha sérült akkor az úgyis látszik rajta. Még a kormány lehet esetleg necces ilyen szempontból, de mással úgy gondolom nem lehet probléma.
Ha tájékoztatod a leendő vevőt, akkor a részedről szerintem mindent megtettél amit lehet ennek érdekében.
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
Szerintem várd meg, amíg felgyógyulsz teljesen.
Amíg az ember nyalogatja a sebeit, gyógyul fel, sokszor máshogy gondolkozik.
Azért mert volt egy szerencsétlen baleseted, nem kell abbahagyni a tekerést végleg.
Sokan nyaralás közben megcsúsznak a medence szélén és eltörik a kezüket, de jövőre ugyanúgy mennek nyaralni meg medencézni.
Sport közben ez bármikor bennevan a pakliban, profik is sokszor tök apró szerencsétlen szituba törik meg magukat, nem lefelé 100-al a hegyről. -
Ringman
nagyúr
válasz zsamiatt #304057 üzenetére
shimanonak és a look keo-val kompatibilis sq-labnek vannak különböző tengelyhosszúságú pedáljaik, ezen felül max 1-2 mm-t lehet alátétezéssel nyerni.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
Ringman
nagyúr
válasz ZolkoW #304066 üzenetére
egy ilyet vettem én is, de még nem mertem használni. ha 0-ról kell megoldani, akkor ott vannak a szélesebb tg-ű modellek
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ne add el, nekem (csakúgy mint sok itteni fórumtársnak) eszembe sem jutott, pedig lett volna okom rá.
sepyi...ha nem kotyog nincs mit tenni, legfeljebb visszavinni rakják rendesen össze hézag nélkül, ahogy volt előtte, esetleg tegyenek bele kompatibilis csapágyszettet. Ott vagy kompatibilitási gond van (valamelyik csapágy valamelyik rézsűje nem talál a felfekvő felületével, magasabb a csapágy mint a fészek, stb.), vagy nem rakták össze rendesen.( valamelyik gyűrű, csapágy fordítva van beszerelve, stb)[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Fall-N
veterán
válasz Speedy007 #304034 üzenetére
A kormánycsapágyat én gumikalapáccsal szoktam installálni. Nem érné még megvenni egy behúzó készletet, hogy pár évente kelljen csak. Semmi baja nem lesz a váznak, ha óvatosan bekocogtatja az ember a csészét. Karbon váznál nem szabad. Az nem tűri jól az ilyenfajta behatásokat. Lehet semmi baja nem lenne, de senki sem kockázatat.
Az ipari csapágyas kerekek miatt viszont veszek majd egy univerzális prést, azzal lehet kormánycsapágyat is behúzni, meg PressFitet, ami engem nem érint.
Ha úgy vesszük fillérekért van fékcsővágó meg féktüske prés is (pl. Toopre), azt sem vesz sok ember. Én már gondoltam rá, jópár féket összeraktam mostanában.
Csillaganyához vettem ZTTO beütőt, nem volt drága és nem csak egyszer használtam. Kézzel sokal macerásabb egyenesen beütni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zsamiatt #304057 üzenetére
Miért akarnád oldalirányban állítani?...vagyis többet mint amennyit a stoplit lehet a cipőn, akkor amikor komoly erőfeszítések történnek a vázgyártók körében az egyre növekvő un. Q faktor csökkentése érdekében.
Fall-N...enyém un. drop in típusú, tehát kábé beleejted a karbon fészkébe.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
normális fékcsővágót tud valaki linkelni nem aranyáron? az egypálcás alis elég gyenge.
-
RobbyJr
őstag
válasz Hasaggymeg #304070 üzenetére
Mert vannak szélesebb csípőszöggel rendelkező emberek. Sagan is +4mm-es pedállal tekert.
[ Szerkesztve ]
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #304071 üzenetére
Egy jó penge nem teszi meg? ...mármint nem szervizben, hanem otthon minden héten egy évben 2x elvágni azt a csövet.
RobbyJr...érdekes, nekem eszembe nem jutna a pedáltengelyt hosszabbítani mondjuk a hajtóműtengely helyett (hézagolókkal)...hacsak nem a lábam 48-as, az ahhoz passzoló szélességű cipővel."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
stickermajom
addikt
válasz Hasaggymeg #304068 üzenetére
Még mindig fájnak a bordáim és tegnap este szétszedtem a bringát, hogy kiszedjem a berohadt csapágyat. Szerelés közben nekem is megfordult a fejemben hogy hagyom az egészet a fenébe.. Fájok is, sokba is kerül fenntartani, szerelni is kell, rohadjon meg az egész.
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #304073 üzenetére
az állandó szerelgetési mánia miatt évi 2-3x biztos lenne használva, ez a gagyi van (vagy ehhez hasonló: [link]
sniccerrel nem próbáltam még mondjuk.
-
Ringman
nagyúr
válasz stickermajom #304074 üzenetére
ezért kell több bringa, egyiket szereled, megunod -> elmész a másikkal egy körre
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Olyan kerékpártáskát keresek, ami
- hátsó csomagtartóra megy (sima egyszerű, nyeregcső alatt és a hátsó tengelynél csatlakozik a vázhoz)
- van benne dedikáltan laptopnak hely (bélelt, fix helyen, 14-15")
- könnyen le lehet venni a bringáról és hátizsákként viselhető
- női tulajnakVan ilyen?
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
MPowerPH
félisten
Elfogyoban az izotonias porom, vegre... Nem szerettem inni, nagyon emelyito ize volt... Javaslat valakitol olyan porra, ami nem tul edes, es hasznal is, nem valami humbuk?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
dom1n0
senior tag
válasz MPowerPH #304080 üzenetére
Nduranzos iso elég visszafogott ízű, alig érezni rajta, van akinek ez jön be, nekem kevésbé már, na meg lecsúszott belőle közel 100 kulacsnyi idén
Én a gatorade/powerade kék ízvilágát nagyon csípem, most olyat szereztem be.
De sokan még mindig a Isostar-ra esküsznek... -
macilaci78
nagyúr
válasz macilaci78 #304079 üzenetére
Tágytalan, a bringaszervizben vett valamit, ami megfelel neki.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
nagyúr
válasz macilaci78 #304082 üzenetére
hidd el nekem, ez a legjobb.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Speedy007
őstag
válasz Fall-N #304069 üzenetére
Jogos, én deszka + kalapáccsal szoktam a csészéket instalálni. Ha nagyon muszáj és a szükség nagyúr akkor ezek "életmentőek" lehetnek sok esetben. Nézegettem a Temu-t ott láttam sok jó szerszámot fékhez hajtóműhöz meg kormány csapágyhoz talán majd onnan vásárolom össze majd a hiányzóakat. Asszonynak veszek majd Riverside 500-t (a hagyományos női vázas kerékpáron nem tudja átemelni a lábát nem heroin áron meg ez a legértelmesebb vétel Koliken van kicsivel drágábban de vicc hogy 2024-t írunk és még racsnival szereleik ezeket) mélyvázasat az fogom neki majd feltuningolni.Addig meg használja a KTM-t így ha majd napi szinten elkezdi használni tudni fogom hogy merre induljak el a másik fejlesztésével.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz stickermajom #304074 üzenetére
Fényes nyugaton élsz, hát engedd meg magadnak a szervizt...csak nem kerülhet olyan sokba, hogy ne keresd meg rá a pénzt.
#304075Ringman...ne amolyan letörhető pengéssel állj neki, vannak azok a keményebbek, olyannal. Nekem ilyen van, ez nem törik el nagyobb terhelés alatt sem.
#304077galaxy55...voltam én is élő szövet fém vázon ám egy évig, amíg aztán a fémet kiszedték térdemből. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz stickermajom #304083 üzenetére
én a narancsosat iszom belőle, egész finom, mondjuk én sem tudom, hogy mennyit használ, pár hónappal ezelőttig csak vízzel mentem, nincs viszonyításom.
múltkor müllerben láttam ilyet 2000-ért, valaki ismeri? ha ez is tudja ugyanazt, mint a többi, akkor ez ár/érték bajnok.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #304091 üzenetére
Azt kellene kideríteni róla, milyen a szénhidrát mátrix összetétele. [link]
Ha követték a kutatási [link] ajánlásokat, 1:0.8 malto:fruktóz ügyben akkor valószinűleg teljesen jó.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz dom1n0 #304092 üzenetére
Az szokványos, hogy 40g ISO pór tartalma 35g szénhidrát, sőt 32g egyenesen cukor?
Én amúgy egy-egy ilyen tablettát dobok akármennyi vízbe (550-750-950 ml, mikor mennyire van meleg), hogy legyen valami íze és megtudjam inni, télen meg megy az...árstoppos tej.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz ZavaBalazs #304091 üzenetére
ár/érték bajnok = sima cukor + só + ízesítésnek citromlé
-
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #304093 üzenetére
Hát energiát a cukor/ egyéb szénhidrátok fognak adni az biztos, de szerintem ez nagyon intenzitás függő is.
Az elektrolit tabi mindenféleképpen jó/kell, mert fejreállni az elektrolitok borulásától is lehet, ha valaki csak tiszta vizet iszik mindig. -
ZavaBalazs
őstag
válasz Ringman #304094 üzenetére
nyehh, az már túlzottan eltolódott az ár irányba. otthon csak nem keversz 10:8 arányt, ugye?
a deca dinnyés isóját kóstolta már valaki? kíváncsi lennék rá, de tartok tőle, hogy túl műanyagízű, kidobni meg nem akarok rá pénzt.
[ Szerkesztve ]
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Ringman
nagyúr
válasz ZavaBalazs #304096 üzenetére
én nem, de lehet venni maltodextrint meg fruktózt külön is, ha valakinek a cukor nem jó
-
stickermajom
addikt
válasz Hasaggymeg #304090 üzenetére
Futná rá, csak a
sóher énemelvek ugye. -
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #304073 üzenetére
Vannak szélesebb csípőjű emberek és azoknak kellhet. De nem toldóval hanem eleve szélesebbre gyártott hosszabb tengelyű pedállal. Pl. ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest