Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 20241101_080855
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
szki
őstag
válasz stracker06 #9142 üzenetére
Kipróbálnám, de aligha mernék közúti forgalomban közlekedni vele Vízibiciklire való az ilyen hajtás.
(#9150) mika117: ijen nincs
[ Szerkesztve ]
-
mika117
csendes tag
válasz Szakbarbár #9153 üzenetére
Láttad a hirdetésbe ez még olcsó igy is akkormeg ??
R.I.P. Paul Walker :'(
-
bughead123
csendes tag
Ha egy biciklinek be van egy kicsit hajolva a hatso villa ki lehet valahogy huzni ?
-
nagyúr
válasz bughead123 #9156 üzenetére
Melyik hátsó villa, merre és mennyire van meghajolva?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
lukaszokni
aktív tag
Jorus, tőled kérdeznék, mert múltkor nagyon szépen írtál egy teleszkóp kalibrálásáról.
Egy telót, átlagos használat mellett mennyi időközönként kell karbantartani? Kell-e egyáltalán?
2009-ben vettem és azóta nem nyúltam hozzá, a becsúszó fekete eloxált rétege kopott le eddig, de belül nem tudom mi lehet. Sima rugós, csak az egyik oldalon van egy olajos visszaút csillapítás (Suntour Duro DJ valamelyik). Az előzőt szétszedtem, mert az nagyon kehes volt, szal szétszedni szét merem, de ha nem kell, akkor minek .mAtx4ever!
-
pengemetal
aktív tag
Nagyon off: nem bírom már szó nélkül: HELYESÍRÁS!!! lesz nem két sz, ijen=ilyen, igekötőket egybe és még sorolhatnám.
Bocs, akinek nem inge..."Nem a berúgás a cél, de útba esik"
-
lsebestyen
addikt
válasz pengemetal #9159 üzenetére
már engem is b@szottul idegesített...
szerk.: amúgy megéri helyesen írni, mert én annak kapásból nem is válaszolok aki arra nem képes h helyesen leírja az alap szavakat....
[ Szerkesztve ]
-
Mr X
veterán
válasz lsebestyen #9160 üzenetére
Például "hogy" helyett "h"-t ír?
-
szki
őstag
Én finomabban utaltam rá
A magyar nyelv rendkívüli minden szempontból. Sajnos egyre kevesebb lesz, aki használni is tudja ezt a nyelvet. Íme egy versike, melyben a megy szó 75 rokon értelmű szava fordul elő: [link] -
Mr X
veterán
válasz lukaszokni #9164 üzenetére
Nem, nem neked, Sebinek is csak viccből.
-
Vasinger!
nagyúr
A chatelésről nem is beszélve. Tessék használni a szerkesztés gombot!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz lsebestyen #9160 üzenetére
"én annak kapásból nem is válaszolok" ...akor télleg megéri hejesen irni.(..ere nem kel válaszój )
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
bughead123
csendes tag
A jobb hatso villa van behajolva a kerek fele egy kicsit, szemmel eszre se lehet venni csak onnan lehet latni hogy a kerek egy kicsit ferden all ha berakom.
-
TripleB
senior tag
válasz concret_hp #9133 üzenetére
Volt Cratoni sisakom, szerettem.
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
mika117
csendes tag
válasz stracker06 #9162 üzenetére
Nincs 1,3 milliom biciklire de ki ne szeretne egy olyan biciklit amin semi dologa nincs és évekig használhatja , és ugyse kell szégyenkeznie
R.I.P. Paul Walker :'(
-
DjKoxi
senior tag
Tegnap a Meridára ilyen gumikat szereltem, mert ezek nagyon búgtak az aszfalton. Érzetre kb a két Conti olyan súlyú mint egy Rubena.
Most már hangtalanul gurulok, kemény földutakon meg jól lehet ezzel is közlekedni.
Furcsa látvány a bicaj ezzel a gumival Jövőre veszek rá olyat ami szélesebb, és még nem búg, meg könnyebb mint ez, ezt meg rárakom a lányom Ranger-ére. -
sagit
veterán
sziasztok
tudnék venni egy ilyen bringát használtan:
szinte új, alig mentek vele, mit érhet? nem vagyok tiszában az árakkal
Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
FR33
aktív tag
Sziasztok !
[link]Egy ilyen bicó ér 30.000 ft-ot kéz alol jo allapotban ?
[ Szerkesztve ]
-
lukaszokni
aktív tag
Hát ez sok mindentől függ, de 70-80k-ért best buy lenne, ha minden szuper rajta és elég pofátlan mersz lenni. . Ebből indultam ki. Amúgy valszeg többre gondolt az eladó .
[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
nagyúr
válasz lukaszokni #9158 üzenetére
Négy év használat után mindenképpen javasolt egy karbantartást megejteni. Kipucolni, olajat cserélni, esetleg szimmeringeket is. Alapvetően az egyszerűbb telókat két évente elegendő átnézni.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
concret_hp
addikt
lánc olajozás az idő vagy kilóméter szerint esedékes? tudom érzi az ember meg stb, de én nem biztos
országútiról van szó, legutóbbi olajozás óta mentem 500km-t, de ez ebben a hónapban voltvagy fullba vagy sehogy :D
-
concret_hp
addikt
ill ezt a görgőt ismeri valaki? [link]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
ludsimon
veterán
válasz mika117 #9170 üzenetére
El kell, hogy keserítselek! Pont fordítva van!
Drágább bringa= több baj= több költség karbantartani.
Ha olyat akarsz amire 10k km-enként költesz egy db láncot akkor 6-7-8 sebességeset kell venni. Ezek a 9 felettiek baromi gyorsan amortizálódnak.
Ha választanom kellene a felsőkategóriából én egy ilyen mellett döntenék:
[ Szerkesztve ]
undefined
-
-
Pho3bus
tag
Erre valaki esetleg 9008
Annyi történt azóta, hogy az egyik helyi boltban voltam érdeklődni és ott a Trek 7.2fx-et ajánlották még. Igazából a Capriolo-t megkapnám olcsóbban, így kb 30k lenne az árkülönbség. Megér annyival többet a Trek?
-
Packersbay
tag
2 kérdésem is lenne: Mi újság a matricákkal?Engedélyezték vagy nem,esetleg lesz más fajta akkor?? Aki ősszel és téle is bringázik az szélesebb külsőt rak föl ilyenkor?? Azért is kérdezem mert nálam 1.75-ös Cst gumi van fönt és már több mint 7000 km van benne így már kicsit kopott a futófelület. Még gondolkodok,hogy kibírja e a telet vagy vegyek másikat..
Saját házi akácméz eladó! Dell laptop alkatrészek eladók!
-
addikt
-
Doki-HUN1978
senior tag
-
deicide
veterán
válasz Doki-HUN1978 #9187 üzenetére
Vannak bizony
92kg-al Fitnessezek, de padkán nem ugranék le vele, sajnálnám.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Pho3bus
tag
válasz Dark Archon #9186 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ. Leginkább a különbséget a teleszkópos első villában látom, mivel az említett 2 bicó első villája már fix (vagy akármi is a neve ). Másrészről, lehet bennem van a hiba, de egy nem dimbes-dombos terepen szívesebben indulnék egy fittness bicóval túrázni, mint egy MTB-vel.
Doki-HUN1978: Köszi a gyors választ neked is.
-
D.Orion
veterán
válasz Dark Archon #9186 üzenetére
Na akkor én, mint amatőr szeretnélek pár dologban kijavítani/oktatni, mert nagyon mellé lőttél.
A fitness gépek valahol a cross és az outi között helyezkednek el.
Amiben cross-hoz hasonlóak: Kormány, váltókarok, kerekek-küllők-fűzés-csapágyak.
Amiben inkább outi: Első villa merev! Első-hátsó váltó outi szériás. Hátsó sor inkább outi. Első tányérok a nagyságuk miatt inkább outi(cross-on nincs 52es tányér), pedálokat meg lehet cserélni spd-re.
Átmenet:
Fékek tekintetében a fitness gépeken előfordul a tárcsafék, míg outi-n soha.
Váz: Geo és kialakítás tekintetében szerintem ez teljesen egyedi, úgy, mint a cyclocross is egyedi vázat kíván.Gödör és padka tűrés:
Mivel a fitness gépeken(teló egyébként sincs bennük sztem soha, mert akkor az már nem fitness) általában vékonyabb(~25) gumi van, mint a cross-on(~35) így én nem ajánlom a döccenőket.(#9191) adamlukacs: Deicide életét illetve egy súlyosabb sérüléstől már mentette meg a tárcsafék megléte. Nem olyan rég írta itt, hogy kb. 40km/h-nál kivágott elé egy autó és csak a tárcsa miatt tudott megállni.
[ Szerkesztve ]
-
_adaml21_
őstag
válasz deicide #9188 üzenetére
Én is fitness bringán gondolkozom, és én sem tartozom épp a pehelysúlyúak közé, a magam 88 kg-jával. Leginkább a Merida Speederek tetszenek, kérdésem az lenne, hogy a "D" jelzésű modelleknél (T2-ből és T3-ból kapható) tárcsafék rendszernek mennyire van létjogosultsága egy ilyen bringánál? A magasabb üzemeltetési költségek miatt én inkább hagyományos fékes változatot választanék, de győzzetek meg, ha megéri.
Másrészt én is nézegettem pl. a Trek 7.3 FX-et, esetleg még Kellys bicajokat, zárójelben a KTM Strada 800 egyeneskormányos változatát is (bár ez utóbbi igen drága), melyik márka/típus a legjobban ajánlott?Szerk: Trek-eken mtb váltó van, ajánlgattak nekem helyi boltban egy 2012-es 7.3-at akciósan, Deore hátsó váltóval. Pedig egyértelműen "fitness" az is. Amúgy mi lenne egyiknek-másiknak előnye-hátránya? Az MTB váltó vs. outi váltó kérdésre gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
-
addikt
-
D.Orion
veterán
válasz Dark Archon #9193 üzenetére
Igen, annyit kibír, de többet nem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz concret_hp #9178 üzenetére
Nehéz megmondani,de a lánc (és nem csak a lánc) élettartama a kenéstől függ.Olajtól is függ,de azt az olajat mely 500km tekerést kibír én még nem ismerem.Én TF2 használok,mert utálom ha megrakódik,fekete és szutykos a lánc.Nagyon vékony,80-100km-ként kell felhordani,és az eső azonnal lemossa.Amúgy amint "meghallom" a láncot,azonnal kenem.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
concret_hp
addikt
válasz Hasaggymeg #9195 üzenetére
no akkor küldök is rá mindjárt, köszi
tf2 plus van nekem is (azt adtak a boltban, amúgy nem rétek hozzá )
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz concret_hp #9197 üzenetére
Az csupán tőled függ bro', hogy mennyire "para"-e, vagy nem "para"-e....
[ Szerkesztve ]
"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
Gyufaaa
veterán
válasz concret_hp #9197 üzenetére
Ha szeretnéd, hogy a "zümi" belibbenjen tekerés közben és végig "varrja" a fejed, akkor nem para. Ha nem, akkor ajánlott. Nem rossz dolog. Igaz alulról is be tud libbenni, de szemből esélyesebb a dolog.
-
goldnarmz
aktív tag
válasz concret_hp #9179 üzenetére
Egy kollégámnak ilyen van, ő is Decathlonban vette nemrég. Baja nincs vele. Mi érdekel pontosan?
Nekem is Tacx van, de nem ez a típus.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest