Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7029) zack válasza hoffman_ (#7014) üzenetére


zack
nagyúr

Szerinted ez spílerség kérdése? :U Igazából nem is értem mire válaszoltad azt, amit.
Összefonódik a két sport, még ha nem is teljesen, ezért vontam párhuzamot. Aki életében nem motorozott még, egyértelmű, hogy fingja sincs róla miről beszélek. De ilyen esetben, nem kell hozzászólni a témához, viszonyítási alap hiányában. 1999 óta több százezer km-t tettem meg 2 keréken, és bár az egyik motorizált közlekedési eszköz, nagyon sok a hasonlóság. Nem megyek bele, mert se eleje se vége nem lenne, de a napi közlekedési rutin, a többi résztvevő fejével is gondolkodva simán átültethető a bringás közlekedésre. Egyszerűen ott a gond, hogy veszel egy bringát ha van pénzed, kiszabadulsz forgalomba rutin és jármű kezelés nélkül, és döngetsz vele úgy, hogy fingod sincs semmiről. Sajnos ez a jellemző az eddig tapasztalt esetekből. Ezt is jogosítványhoz kellene kötni, amiben lenne KRESZ és járműkezelés is. Nagyon sok a bringás, ami tök jó dolog, de az már kevésbé, hogy csak egy töredéke tud a bringájával biztonságosan haladni. Belemarkolnak az első fékbe az első kisebb vészhelyzet kialakulásánál, bringa úton nincsenek tisztában kinek van elsőbbsége kinek nincs, tehát elmondható összességében, hogy olyan alapokkal nincsenek tisztában, mint biztonságos megállás, vészfékezés, elkerülő manőver lassítás után, stb. Olyan hogy "előzékenység", és "defenzív közlekedés" még hírből sem ismerik, ahogy azt sem, hogy figyeljünk a másikra.
Papolhatnék róla még oldalakat, de neked ugye minek, aki meg tisztában van vele, annak felesleges. ;)

(#7021) Teasüti

+1
Pont ilyenekről beszélek. De ezt gyakorolni kell. Senki sem születik úgy, hogy tudja. De ki tanítja meg? Melyik biciklisnek jut eszébe, hogy ez is kellhet? Ezért kellene jogsihoz kötni a forgalomban való kerékpározást.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.