Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacerta
aktív tag
válasz padzso #302600 üzenetére
Életemben egyszer szakadt el váltóbowdenem, tavaly.
Akkor is csak azért, mert már legalább fél éve el volt rojtolódva benn a házban, és éreztem is, hogy van valami a váltással, de mivel előtte soha nem találkoztam szakadással, a télre pedig esedékes volt a komplett hajtás csere, beleértve a váltókarokat is, ezért a váltókar korának tudtam be. Nos, a váltókarnak nem volt baja.
A lényeg, hogy ha azt tapasztalod, hogy nehéz a nagyobb lánckerék felé húzni a váltókart, vagy a kisebb lánckerék felé váltásnál egyszerre több fokozatot is ugrik, akkor már csak hónapjai vannak hátra a szakadásig.
-
Ringman
nagyúr
válasz padzso #302600 üzenetére
váltóbovden szempontjából mindegy, hogy hidrós vagy mecha fékes a fvk.
ez a bovdenszakadás egy létező dolog amúgy? (persze elfér a sok kacat között egy táskában)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dom1n0
senior tag
Mara volt betervezve szlovakia a fiammal, erre tegnap lezuzta magat, ilyen a szerencsenk..
Kimentem egy Aszod-Pecel-Aszod karikara ebbe az alakulo szelviharba azert, 55 kili/250m szinttel, 29.5 atlag 215w NP.A hrm-dual pulzuspantom elemcsere utan is szarakszik, ugyhogy csere lesz sajnos belole. Milyen vizallo (fontos) pantot ajanlotok/hasznaltok?
-
Kro
tag
Keresnék egy viszonylag könnyű, szellős, formás, elfogadható árú sisakot (tudom ilyen nincs)az aszfaltos tekerésekhez a fittneshez.
Első nekifutásra amik tetszenek:
[Kask Sintesi]
[Met Vinci]
[Poc Omne Air] (ennek az ára nem tetszik már annyira, viszont minden másban igen)
[Giro Agilis]
Ezekkel valakinek tapasztalata? Más ajánlás esetleg?
Érdemes várni valami jó akcióra? Esetleg bf? Bár az odébb van.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz lsebestyen #302603 üzenetére
+1. Nálam 35 év alatt 1x volt nejemnek elől, az meg simán kibekkelhető a határolócsavarokkal...ugyanakkor állítólag a 105 fékváltókar (mondjuk neki is olyan van, 5800-as, és semmi baj vele ) eszi a szálat, de hát gondolom valahogy be lehet oda kukkantani időnként, hogy lásd esetleg kezd-e rojtosodni.🤔
Kro...nekem Agilis van, ajánlom...mondjuk többet nem is adnék egy 3-5 évente cserélendő sisakért.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
Scott Centric Plus nekem bevált, bár tartósságról nincs tapasztalatom, idén rendeltem.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
addikt
válasz dom1n0 #302608 üzenetére
Élőben van abban rovarháló? Adatoknál nem látszik. Kinéztem még a Met Estro MIPS sisakot is, de ott sem reklámozzák rovarhálóval. Számomra ez érthetetlen, amennyi rovart kaptam volna már anélkül.
Egyszer húztam le a mezemen is a cippzárt, persze, hogy nekem jött egy darázs, beszorult, meg is csípett.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
dom1n0
senior tag
válasz Dark Archon #302610 üzenetére
Nem, ebben nincs háló, de érdemes sapit alávenni, és akkor problem solved
Mez alá nekem is változatos állatok repülnek be, idén 2x repülő hangya is, ami ráadásul csíp is. Meg is kellett emiatt állnom és letakarítani.
Ezek a dolgok nem a biciklizés szépségei részhez tartoznak az tuti -
attiss66
senior tag
válasz dom1n0 #302611 üzenetére
Én ilyet rendeltem innen, baseballsapka, szellőzzős a full nyári napokra ,Golf Masters hálós baseball sapka [link] , de csak az elején látok rovarhálót, az oldalán nem, ódalról csíphetnek a dungók?! mert én kobakot nem hordok, csak, ami a versenyen lenne kötelező/van is amúgy /.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
canyon outletre van extra 10% a OUTLET10 kóddal, vannak jó vételek (csak sajnos nincs 1 millióm erre: [link] , bejárati ajtókat kéne venni)
-
dom1n0
senior tag
válasz attiss66 #302612 üzenetére
Bukót hordj szerintem mindig!
A fiam sem szerette soha, de kötelező volt felvennie, tegnap meg azért elmondta a tanyálás után hogy ha nem is nagyot de koppant a bukó az úton. Na ha ilyenkor nincs a bukó, akkor kész a baj, és tényleg sokszor más hülyesége miatt van gond...
Azt hogy ha szerencsétlen a szitu, és bénulás, meg durva dolgok történnek inkább hagyjuk is.Én ezt vettem bukó alá, amikor meleg van jól tud jönni locsolgatva , ha meg nagy a pára, stb, simán leveszem és zsebrerakom. [link]
-
Ringman
nagyúr
válasz zsocy #302615 üzenetére
ez egy jogos felvetés
de sajnos min. 1, de inkább 2 bringát el kéne passzolni, mielőtt egy újabb komplett bringát beszereznék, igazából egy váz is elég, grizl alu pl geometriára is OK lenne, de vázat nem igazán látok értelmes áron, talán ezt tudnám még elképzelni: [link]
-
Friczy
senior tag
válasz Hasaggymeg #302606 üzenetére
Váltóbowden-szakadás egyszer se fordult elő nálam, fék az igen. Azt viszont el nem tudom képzelni, hogy a fékváltókar mitől enné a bowdent, főleg, hogy miért pont a 105-ös.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Friczy #302620 üzenetére
Korábban volt néhány hozzászólás mely taglalta, talán valami konstrukciós hiba ott a csörlő körül a váltókarban. [link]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
attiss66
senior tag
Na, megérkeztek a WD-40-ek vagy egy órája. Meglepetésként nem a hírdetésben szereplő színűek [link] , hanem az eredeti kék-piros . Ennek örvendtem.
Kialakítottam az anyagtakarékos olajozási technikát. Belefújtam, az előtte ultraderm-el kitisztított régi olajozóba pár ml olajat. Az itteni jótanácsra figyeltem, ha nem jól ügyködök kinyomja magából, mint állat az olajat, le-fel billentettem és egy idő után lecsillapodott. A benzinnel-ecsettel tisztára mosott, megszáradt láncot a az olajozóba fújt olajjal szemenként olajozni kezdtem. Nagyon híg az állaga, ezért úgy átfolyt a láncszemen, mint a huzat, tehát alá kellett tenni valamit, ami felfogja, ez lett egy citromsavas műanyag. A belefolyt olajat visszatöltöttem az olajozóba és így baromira takarékos módba váltott az olajozás. Így nyugodtan lehet ereszteni a láncszemekre az olajat, jó bőven, mert a felesleget felfogja a citromsavas doboz. Elégedett vagyok ezzel a takarékos módszerrel.
Ja, és így csak oda megy elvileg az olaj, ahova én akarom.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz f_sanyee #302622 üzenetére
Nejemé is ki-kihagy néha, főleg leváltáskor, enyém meg néha nem vált felfelé csak egyet a 3 helyett...mondjuk elviselhető mind2, de na.
attiss66...azt hittem a Shimi szabadonfutót szervizelni pepecs munka...eddig. Nem semmi vagy, az biztos! Amúgy ennek híg mivoltában rejlik "ereje", megkockáztatom, hogy a víznél is jobban behatol a résekbe és végül kiszorítva, távol tartva azt onnan, fújva meg kvázi kimossa a réseket kenőanyaggal. Kíváncsi vagyok meddig fog így tartani neked egy flakonnyi, nekem durván olyan 35 lánckenésre meg 10-15 váltókenés és 8-10 becsúszófújásra elég egy flakon, 4 flakon kell egy évben a 2 bringára, egyik megy 6-7ezret, másik 4-5ezret.[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz Hasaggymeg #302599 üzenetére
Az Orbea katalán, úgyhogy büszkeségből nem tanulok meg spanyolul...
-
attiss66
senior tag
válasz -=RelakS=- #302625 üzenetére
Annyira híg, hogy nehéz szabályozni, nem olyan, mint egy sűrűbb olaj, hogy rácseppentesz egy cseppet és beszívja, elterül. Ha nem jól tartod, mint a víz, úgy folyik rá a cseppfolyósított WD-40. Muszáj alátenni a műanyagdobozt, mert akkor így is sok kárba menne.
Amúgy nem is kerül sokkal több időbe, mint a spray-s megoldás.[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz Hasaggymeg #302624 üzenetére
"8-10 becsúszófújásra elég egy flakon"
ez mi, a becsúszófújás?
" fújva meg kvázi kimossa a réseket kenőanyaggal."
benzinnel, ecsettel, elvileg kimoshatóak teljesen a rések? Vagy ahhoz le kéne venni a láncot/patentszemmel/ és áztatni és kavargatni egy flakonba töltött benzinben?[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz attiss66 #302623 üzenetére
Citrom-narancs mézes üveg és a Haas citromsav, mind kiváló Hogy ezekkel a láncokkal mennyit el lehet szöszölni, mindig rácsodálkozom. Kábé egy ilyen szeánsz ideje, amit egy lánc teljes élettartama alatt eltöltök a tutujgatásával. Ez ilyen zen dolog lehet, mint készíteni egy finom kávét vagy autót porszívózni. Racionális magyarázatot nem találok
-
Sleek
senior tag
Vóóóótmá ?
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
RobbyJr
őstag
válasz attiss66 #302623 üzenetére
És ez nem szedi össze a koszt 500-1000km után?
Én csak viaszt használok, brigéciolal szoktam lekezekni láncot-sort, hajtóművet 1000km után, aztán Squirt viasz, és tiszta marad végig a lánc. Igaz, én outizok, poros helyen nem járok.Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
RobbyJr
őstag
válasz -=RelakS=- #302636 üzenetére
Igen, sajnos nagyon híg. Én WD40-et senkinek nem szoktam ajánlani láncot kenni. Lehet régen divat volt, de én inkább spéci kerékpáros kenőanyagot használok, ami nyilván drágább, de hosszabb távon kifizetődik. Nem szedi úgy a koszt, plusz a viaszos az nem hagy nyomot a kezen, szappanos vízzel lejön.
Olajból én Finish Line-t szoktam használni a munkahelyi bicómra, az vált be a legjobban.[ Szerkesztve ]
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz RobbyJr #302637 üzenetére
WD40-el nem kenünk láncot, de van már WD40 márkájú olaj
Bringaláncra nem biztos, hogy használnám, amit attiss66 használ, bár amim van fújós láncolaj, az sem kimondottan sűrű[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
parandroid
félisten
válasz -=RelakS=- #302639 üzenetére
Nem csak olaj, teljes termékskálájuk van a biciklihez. Én is ezt használom. Zsírtalanítót fúj, töröl, kenőolajat fúj, töröl, kész. Illetve nem én, mert jól nősültem, és a nejem annyira szeret, hogy meg szokott lepni vele, mert tudja, hogy én utálom csinálni.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
RobbyJr
őstag
válasz -=RelakS=- #302639 üzenetére
Akkor ez az új verzió külön bicajhoz, nem tudtam hogy van már ilyen is. Leragadtam a régi WD40-nél
A fujós az nyilván híg állagú, én ezért sem szeretem az olyanokat.
Én kényes vagyok sajnos a koszra, szóval ezért maradtam a viasznál, ami szinte nem gyűjt semmit.Ja igen, én még nem köszöntem be hogy mit hajtok, outiba most ez megy:
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
-
MC Pite
veterán
válasz attiss66 #302612 üzenetére
"mert én kobakot nem hordok, csak, ami a versenyen lenne kötelező/van is amúgy"
Lehet tudni, hogy miért?RobbyJr: Sprét nem fújunk láncra, mindent összeken, tizede kell, és csak bentre.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest