Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz jjeahh #240786 üzenetére
Azt azert leirnam, hogy ezek a YT bringak nem versenygepek. Ezek mugliknak valok, akik kedvtelesbol tekeresznek, es nem az unalmas, izzados kilometereket gyujtik. Egyikkel sem fogsz KOM -ozni, cserebe mindegyikkel elmeny lesz terepezni, es a technikailag nem tul kepzett bicajosok hibait is korrigaljak... Nem veletlen, hogy nincs nekik pure XC fully -juk.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MPowerPH #240801 üzenetére
Ezek mugliknak valók...itt magunk között bevallhatjuk, hogy mind azok vagyunk, kint, a sok talpközéppel és 45-ös csapásszámmal tekerő vérmugli között természetesen már mi vagyunk a félvarázslók.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #240802 üzenetére
Érdekes kérdés az is, hogy mi kell a muglinak és kinek mi az "élvezhető", szal már megint általánosításba kell belekössek . Nem mindenki a lejtőn veretést élvezi a legjobban, van aki mászni szeret és nem mindenki kényelmes tank élményt akar, amivel mindenen átmegy, van, aki a közvetlenséget, robbanékonyságot szereti annak ellenére, hogy nem profi . A YT lejtő orientáltabb márka, de vannak nevek, akik pont, hogy trail-t nem gyártanak, csak xc-t és outit és ez nem azt jelenti, hogy tőlük mugli nem vehet bringát, mert csak profiknak szánták a palettát . Nehogy már elkönyveljük, hogy az xc élvezhetetlen munkagép és átlagembernek csak trail jó
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
fulton
addikt
Van köztetek aki kicsit beleásta magát a tekerés mikéntjébe olvasmányok stb? És itt a láb pozicóról beszélek. A sallangos "berögződött" írást mellőzve (miszerint "ott " tekerünk nem máshol , nem talpközép stb me az kókler...
Ahogy olvasgattam felhasználókat, az állt össze bennem, egy sor baj okozója lehet ha a lábfejére állítjuk azt (pláne ha nem pontos) minél előrébb annál nagyobb rizikó. Szemben a talpközéppel, pontosabban attól kicsit előrébb. Több kommentet is végig olvastam ebben a témában, sokan beszámoltak arról, hogy bizony a gyakorlatban, kitartóbbak tudtak lenni hosszabb távon , kevesebb fájdalom/fáradtság térd stb... mint ha a "nagykönyv" szerint tekertek volna. Olyan emberek akik több évet "helyesen" toltak le, majd váltottak át talpközép irányába és megszünt a fájdalmuk. Volt akinek a "térde szétment" évek alatt és mostmár mindig fáj neki.
Úgy gondolom, egyedül előnyt, a kigyorsításokban / sprint ben lehet keresni - ami nem elhanyagolható ugye az országúti versenyzéseknél. És mint minden sportban itt is "az a trend" amit ott "diktálnak". Azt koppintják a "juzerek". Anno a gumikra is azt vallották "minél keskenyebb annál jobban gurul" mára tudjuk hogy ez téves, nem hiába a régi országútikba nem is megy bele a 32mm gumi már..sőt..30 as sem.
Az emberek keresik a baj forrását, "fáj térdem" fáj ez itt ott .. nem jó a stopli beállítás...holott..
lehet hogy az a bizonyos lábfejnél tekerés nem minden esetben állja meg a helyét a kerékpározásban. (és itt a nagyobb távokra gondolok) mint sem a gyors rövidebb körökre.
Csak egy gondolatot vetettem fel ami szerintem nem hülyeség. Érdekel bárki olvasott e bővebben erről a témáról, vagy csak "a mantrát ismeri".
megj: talpközépre nyilván nem a sarokra gondolok, hanem inkább talpközéptől előrébb kicsit.[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
válasz fulton #240798 üzenetére
Ezt akarnám elkerülni
#240799Hasaggymeg Nekem ( eddig ) nincs bajom az optislick-el, bár 3 hónap alatt durva lenne. Következő szett akkor a Jagwire lesz, szerintem az XT karral/váltóval bírni fogja. Ha mégsem, akkor gazdagabb leszek egy tapasztalattal
#240800andrisbandi Gyakorlati haszna nem sok lehet ( pláne annak a minimális mennyiségnek, amennyit rá szoktam kenni ), inkább a saját megnyugtatásom miatt van .
-
Ringman
nagyúr
válasz fulton #240805 üzenetére
már linkeltem párszot a bikefit videokat, el lehet kezdeni nézni
nekem spd-nél is teljesen hátra volt tolva a stopli, ezért is írtam, hogy amelyik cipőnél fix a pozíciója a furatnak, azt hanyagold.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Friczy
senior tag
válasz fulton #240773 üzenetére
Nem a puha keverék a lényeg, hanem a magasabb nyomás. Igen, 7-8 bar környékén elég pattogós tud lenni.a bicikli. Meg kell szokni,, ennyi az egész. Én pl. a 32 mm-es gumin nem érzem jól magam, ha 4 bar környékére lemegy a nyomás, általában 6 barra szoktam fújni. Az országútin 28 mm van, azt 7-8 baron használom.
-
itouchfan
senior tag
válasz fulton #240805 üzenetére
Egy a biztos, hogy a profi bringások, a triatlonosok, és az ultrakerékpárosok tekernek a legtöbbet, és mindenki közülük becsatolós, SPD cipővel, pedállal megy. Ezek közül a profi outisoknak van a legtöbb lehetőségük mérésekre, tesztekre, bikefitre. Ha nekik nem lenne jó az SPD, nem lenne hatékony, nem lehetne jól beállítani, fájna a térdük, stb biztos hogy nem mennének vele... Szóval ez a sok bullshit nem kell, meg kell nézni mi a leghatékonyabb (profik), mit használnak a legtöbben, be kell jól állítani, használni kell és örülni neki.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
MPowerPH
félisten
válasz jjeahh #240803 üzenetére
"Nehogy már elkönyveljük, hogy az xc élvezhetetlen munkagép és átlagembernek csak trail jó "
Nagy altalanossagban pedig az XC MTB egy versenygep. Maga a trail kategoria nem versenyszam, avagy ott is XC bringakkal indulnak. Ilyen versenyen nem nagyon latsz 130-150 rugoutas montit, es nem nagyon van olyan sorozat, ahol ilyenek megfordulnak. Endurora ezek mar kevesek lesznek, oda mar kell komoly technika is. Ezek nekunk vannak epitve. Akik kedvtelesbol MTB -re ulnek, nagy reszuk azert teszi, mert fun. Ez nem altalanositas. Eljarnak bikeparkozni, vagy local trail -ekem mennek, vegyesen.
Nagyon sokan masodkerekparnak tartjak ezeket, elmenybringazni. Mellette meg ott a versenygep edzesre, es persze versenyezni.A robbanekonysagrol annyit, hogy ha egy profi maratonos felul egy ilyen 12-14kg -s, nagy rugoutas rombolora, akkor hiaba ulnenk mi egy merev faru, 8kg -s versenygepen, folfele is fel lenne velunk torolve az osveny. Maszni 2 dolog kell, alacsony suly, es olyan edzettseg, amit munka es csalad mellett lehetetlen elerni. En 82kg vagyok, nem vagyok bringas alkat, hiaba ulnek egy hardtail -re, ugyan ugy fenyevekre lennek folfele a 60kg -sracoktol. Cserebe technikas osvenyen ez mar nem hatrany.
A kerdesedre a valasz, kerdezz meg 10 random mugli bringast, mit szeretnek jobban. Maszni, vagy inkabb flow.Don't Tread On Me
-
bardi
aktív tag
válasz Hasaggymeg #240799 üzenetére
"az, hogy felnimélyedés+gumi együtt=nagyobb térfogat értem"
Akkor nem értem mit nem értesz, ha arról beszélünk, hogy a gumiba nyomjuk a levegőt, egyértelmű, hogy a gumi és felni által bezárt térbe nyomjuk, vagy az ebben a térben lévő belsőbe. Csak a gumiba nem is tudsz levegőt nyomni, max egy belsőbe. Ami meg az idézett teret tölti ki.
'92 Honda VFR 750
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz chubby2o6 #240806 üzenetére
Lehet már javítottak rajta, az én tapasztalatom lassan 8 évvel korábbi az XTR bowdenszettel.
jjeahh...kell a francnak a direktebb érzés, fél évszázados csontjaimnak meg még annyira sem, de ez volt anno a legkisebb közös többszörös (ár, karbantartás, egyszerűség, súly stb.), és ez most is a legkisebb közös többszörös, így hát ennél maradok. Ha volna egy karbantartásmentes (vagyis nem növelné a most is már erre szánt időt, pénzt és energyt) ki nem akarná a dropper nyeregcső kényelmét, a hátsó rugózást a köveken, gyökereken lefelé, vagy akár felfelé is, ugyanennyi pénzért és karbantartással, és ilyen súllyal?! Én igen...de az egyszerűség többet nyom a latban, remélem egyszer még a kábeleknek is érzelmes búcsút intek.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Maximum1
őstag
válasz Hasaggymeg #240818 üzenetére
Ez egy szép coming out volt!
Többen miattad vettek itt XC-t! -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bardi #240817 üzenetére
...de akkor ugyanezt éred el egy keskeny, de mély felnivel, ami ugye ellentmond a "széles felni jó, mert több a levegő a gumiban" állításnak. Itt valami gumi szétterülési dolog lehet ami más, hisz egy széles, de sekély felnivel sem lesz több levegő térfogat mint egy keskenyebb de mélyebbel.
-
fulton
addikt
válasz Ringman #240808 üzenetére
Itt is erről beszélnek, ugyan így vélekedek. Egyébként hiába, a stoplit nem lehet tudtommal "nagyon" hátra tenni. Hátrébb, bár majd ha a kezemben lesz fogom látni, lehet annyit enged hogy oda tehessem ahova kb szeretném.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Maximum1 #240819 üzenetére
Meg is kaptam érte a jutalékot, vastagon.
fulton...a zinternet korában mindenre és mindennek ellenkezőjére is találsz érveket...pl. a sisakos bringásokhoz közelebb merészkednek az autósok, így nem is biztonságosabb mint nélküle, vagy a bringások csontsűrűsége csökken a kerékpározástól, vagyis inkább sétálj. Szerintem bár kihívás mégis jobb megkeresni a sok ellentétes információ között a valósághoz lehető legközelebb állót, ahelyett, hogy alátámasztást szemezgetnél a sok infóból saját meggyőződéseidnek...mert hát köztudott, hogy a meggyőződés nagyobb ellensége az igazságnak mint maga a hazugság, ugyebár.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz fulton #240821 üzenetére
van olyan márka, ahol viszonylag hátul vannak a furatok, meg van ahol nem. a sima dekás grvl 520 nem rossz ebből a szempontból: [link]
lake is ilyen, amit próbáltam giro privateer, az is hasonló volt.amúgy ha nagyon akarod lehet [link]
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
andrisbandi
őstag
válasz Hasaggymeg #240822 üzenetére
Szemfülesek észrevehetik az újabb bódításod, ahogy el el hinted az orbea rise magvakat..
▓▒░ Dell - i7 - akku 5ó ░▒▓█► https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz andrisbandi #240825 üzenetére
Ilyen hamar lebuktam volna?🤔🫣🤭...ezeket máskor inkább priviben lécci #kapszteisbelőle
[ Szerkesztve ]
-
bardi
aktív tag
válasz Hasaggymeg #240820 üzenetére
Így belegondolva ebben is van valami, sőt, a felni mélységére nem gondoltam, mert amiket eddig láttam, kb egy kaptafa volt, minimális eltéréssel. Hiába volt egyik felni amgasabb, maga a légtér mélysége olyan sokat nem változott.
A gumi és talaj között az erő konstans, csak a bringás és bringa súlyától függ, viszont a keskenyebb gumi kisebb felületen érintkezik a talajjal, tehát ott a felületi nyomás nagyobb lesz. Mivel ez nagyobb, nagyobb guminyomás szükséges, hogy ne nyomódjon be annyira a gumi.
'92 Honda VFR 750
-
addikt
válasz chubby2o6 #240828 üzenetére
Bár nem engem kérdeztél, de szerintem nem. Én is ezzel szívtam vastag gumival. Csak a crossmotoros stílusú sárvédő használható.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
fulton
addikt
Egyébként jól gondolom hogy a MTB cipőknél eleve hátrébb van a stopli helye mint az országútiknál? Szerintem én szépen boltban le fogom mérni, mert ez befolyásolja a cipő mérete is. Minél nagyobb annál előrébb lesz a stopli.
-
addikt
-
fulton
addikt
válasz Dark Archon #240834 üzenetére
ki tudja, ezért kérdeztem, mert ott lehet előrébb teszik kicsit a jellemzői miatt. Nem midnen cipőnél van "azonos" helyen.. vannak márkák akik hátrébb teszik pl..
Jó Te nem foglalkozol így vele. okés ahány ember annyi...
Engem meg érdekel. Nem pedig aggódok.[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
válasz fulton #240833 üzenetére
Egy MTB cipőnél, ( pl. a NW Corsairnél, amit kinéztél ) hosszában elég nagy játéka van a stopliknak, kizárt, hogy ne tudnád a neked megfelelő helyre belőni. A kedvedért lőttem róla egy képet:
A méretválasztásnál ne az befolyásoljon, hogy melyiknél tudod a talp közepére varázsolni stoplit, szerintem nem fogsz olyat találni.
Egyébként kva egyszerű: vedd le a cipődet, ülj le egy székre úgy, hogy a combod vízszintes, a lábszárad függőleges legyen. Húzd hátra a lábujjaidat, aztán emeld fel a sarkad. A talpadnak az a része, ami ilyenkor a földet éri, na annak kéne a pedáltengelyen lenni, így tudsz a legnagyobb erőt kifejteni. Ehhez képest a stoplik kb. 2 cm-es mozgástere bőven elég. -
szimpláncsak
tag
válasz fulton #240833 üzenetére
Szerintem nincsen hátrább, egyszerűen az SPD-sl stopli sokkal nagyobb, mint egy spd stopli, ezért a stopli eleje sokkal előrébb van. Meg az egyiket 3 csavar fogja a másikat meg csak 2. Itt egy kép egy triathlonos cipő talpàról amire lehet SPD-SL meg sima SPD stoplit rakni
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz fulton #240838 üzenetére
amúgy érezni fogod, ha nem jó helyen van, akkor előredőlősnek érzed az egészet. de ha túl hátra tolnád, abból nem igazán lehet probléma (max ha kritérium versenyen indulsz )
-
lsebestyen
addikt
válasz fulton #240838 üzenetére
Itt egy rövid videó, arról hogyan érdemes beállítani a cipőt, stoplit. Ennél többre nincs szükséged. Ha jól emlékszem elhangzik benne az is, hogy kezdésnek elég jó tipp minél hátrébb tolni a stoplit, úgy nem nagyon lőhetsz mellé, főleg, hogy eddig talpközéppel tekertél.
Nem érdemes ebbe több időt fektetni, mint ez az 5 perces videó. Persze ha érdekel a téma, akkor olvasgass nyugodtan, csak tudd helyén kezelni is. Néha olyan kijelentéseket tudsz tenni tapasztalat nélkül, hogy csak fogom a fejemet. Persze értem én, hogy saját vélemény, de ha most ide bejönne egy új tag olvasgatni a topikot rákeresve kulcsszavakra, akkor csak annyit látna, hogy itt ez a fulton tag, rakás kommentje van, magabiztosan jelent ki dolgokat, biztos így van ahogy írja...szerintem érted mire gondolok.
-
fulton
addikt
válasz Ringman #240840 üzenetére
Elsőre mindenképp max hátra fogom tolni.
Nézegettem am ezt az elől tekerést többször, de nekem nem jött be..lehetne a talpra is fogni, de ez szerintem nem fog változni keményebb cipőnél sem drasztikusan, nekem bevált ez talp közeli tekerés történet, így az spd határain belül hátra tolom majd ameddig tudom - szerintem pont jó lesz taposó pedálra is felfekszik majd a láb.
Köszi az infokat.
#240839szimpláncsak: -
Kiskopika
senior tag
válasz fulton #240842 üzenetére
Amikor megvettem a cross bringát taposó pedállal jött. Gyerek korom ota nem ültem bringán, fogalmam sem volt semmiről. Tekertem ugy ahogy bírtam. Ez talp közepét jelentette. Aztán fogyott az erő, jött egy emelkedő és észre vettem ha a lábamat kicsit lábujjhegyesen teszem a pedálra van még tartalék bennem. Abban a rövid 3 hónapban amig a taposó pedállal tekertem hívtam ezt a technikát "nitronak"
És akkor most lehet röhögni -
fulton
addikt
válasz lsebestyen #240841 üzenetére
Igen, meglesem majd köszi. Amit szerettem volna összeállt a fejemben stoplikról.
Elhiszem, biztos lehet ilyen.
Mindig igyekszem úgy fogalmazni hogy abból világos legyen: egy saját vélemény hangzik el, saját nézőpontból, vannak elképzeléseim is amiket (előre) feltételezek .. ebben is tévedhetek nyilván de igyekszem ezeket is zárni a végén miután élőben is megtapasztalom. sokat meg elhülyéskedünk túlzunk...
Nem tudom am mire gondolsz, mi volt az a beírásom amire kifejezetten "leginkább" gondolsz -
MPowerPH
félisten
válasz kobayashy #240835 üzenetére
Jaj persze, ne viccelj mar. En egy 26", 10,5kg -s, fullra lockolhato Scott Spark -rol ultem at a YT -re, es eg es fold a ket bringa, folfele is agyonverem a regi kis rugoutas fully -m, pedig az akkoriban eleg komoly kis XC gep volt.
fulton: A stoplit MTB -n es outin is ugyan oda kell tenni... Nem lesz jo talpkozepen(nem is tudnad oda tenni), erre megvan a recept. Ha elsore nem jo, allitani kell rajta. MTB cipoknel nagyobb az allitasi lehetoseg, leven aki sokat lejtozik, az esetleg kicsit hatrebb allitja, hogy nagyobb legyen a stabilitas, kiallva a nyeregbol jobban tehermentesitve legyen a vadli. Erre szolgal az keretes SPD pedal is. Outin erre semmi szukseg, mert nem lesz idealis.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #240814 üzenetére
A többség lejtőzni szeret, ebben igazat adok, de sokan vannak, akik mászni jobban szeretnek, köztük én is. Xc eredetileg valóban versenygép, de ez nem azt jelenti, hogy csak versenyen lehet használni és a robbanékonyság, jó mászóképesség ugyanúgy lehet fun, ahogy azt is lehet szeretni, ha nem old meg annyit a gép, hanem neked is jobban meg kell dolgoznod terepen. Szal trail biztos jó, de nem lehet általánosítani, hogy mindenkinek jobb, mint az xc. Most ez olyan, mintha én hardtailos xc-sként azt mondanám, hogy merevseggűt mindenkinek, mert az a legjobb bringa! Terep és ízlés függő, meg persze pénztárcáé. Hiába temetik sokan az xc kategóriát évek óta, újra meg újra "feltámad" és trendibb, mint valaha.
Azért ha jól rémlik neked is elég jó a tempód nyáron, szerintem simán indulhatnál versenyen .#240818 Hasaggymeg: félreérted, dropper és fully ellenére is könnyebb, robbanékonyabb, közvetlenebb lesz mindíg egy xc, mint egy trail, ami az xc-k mellett gyakran olyan, mint egy tank, minden vaskosabb rajta, más a geo, jobban el van tolva lejtőzés fele. Mert itt most ugy-e nem arról vitázunk, hogy fully vs merevseggű, hanem arról, hogy átlagembernek (szerintem nem minden esetben) jobb egy trail, mint egy xc. Főleg, hogy manapság az xc-k már egyre jobbak lefelé is, miközben továbbra is könnyebbek és jól másznak. De amúgy mintha pont tőled is olvastam olyan összehasonlítást, hogy az xc zerge, vagy valamilyen hegyi kecskéhez hasonlítottad, a trail-enduro kategóriákat meg valami testesebb állathoz . Most meg azt mondod, hogy, ha egyszerűen lehetne karbantartani, már DH gépet hajtanál?
Más, 3 nap különbség:
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #240818 üzenetére
Ez igy van. Fully mindig is dragabb volt, ha csak minimalisan is, amihez magasabb tomeg tarsult. Vagy joval dragabbak, de hardtail sulyban. Mondjuk nalam az 1.5millas hasznalt hardtail -ek kiverik a biztositekot.
Karbantartas teren is plusz nyug, 2 evente csapagycsere 100EUR, plusz a tag evente, dropper 2 evente.... Kenyesebb is a bringa, figyelni kell, hogy mosod. Szoval jogos.
Erre irom megint, Supercaliber az atmeneti megoldas. A tag felig-meddig vedve van, az IsoStrut 1 forgaspontos rugozas pedig azert konnyebben karbantarthato, es hardtail merevseget kapsz.En nagyon e fele tendalok most, mert a hatso rugozast nem engednem el semmi penzert.
Don't Tread On Me
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szimpláncsak #240839 üzenetére
Nekem terepen kifejezetten kell az a néhány cm le-fel mozgás ami a spiccel és a lógó sarokkal tekerés, kiállás között van, ha talpam közepére venném a pedált olyan lenne mintha elveszíteném a rugózásom egy részét.
jjeahh...én pl. ez [link] vs. ezt [link] mondom dropperrel, ki beszél itt déháról?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #240848 üzenetére
Érthető, csak most nem erről volt szó, más a téma. Semmi bajom a fully xc-kkel azon kívül, amit te is leírtál, szal egyetértek veled.
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #240802 üzenetére
kvibli?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest