Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#158101) f4lcon válasza Kempetlen (#158095) üzenetére


f4lcon
őstag

a teljes shut down olyan lefelé vezető gazdasági spirálhoz vezetne, amit ez a jelenlegi gazdaság nem élne túl. nincs az a gazdaságélénkítő csomag, ami 2-3 hét (de a környező országokat tekintve inkább 2-3 hónap) teljes leállást ellensúlyozni tudna, már most arról beszélnek, hogy SZÁZEZREK kerülnek az utcára a következő hetekben, akik majd nem tudnak semmit venni a megmaradt nyitva lévő boltokban sem, ergo a bolt is csődöt mond, leépít, még alacsonyabb kereslet, még több leépítés... nem véletlen, hogy az olaszok sem csinálták meg, mert kb azonnali halál.

ami meg a lisztet illeti: átmeneti a hiány, mivel több, mint 2 millió tonna a termelés hazánkban, aminek nagy része export (volt) így hatalmas kapacitások vannak, csak legyen aki termel a malomban. liszt lesz, nyugodjatok meg. de egyébként sem azt kell felhalmozni, márha nem akarsz kenyeret enni minden nap... rizs, tészta, krumpli, fűszerek, só, húsleves kocka (a glutamát mentesek) finnyásaknak ásványvíz a többieknek aktív szén szűrő a kancsóba - ezek pl sokkal fontosabbak, mint a liszt.

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#158102) Rica válasza Hasaggymeg (#158099) üzenetére


Rica
senior tag

Koszonom szepen! :R
Remelem, hogy hamarosan tudok feltenni par szep erdei fotot.

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#158103) Gerr'y válasza f4lcon (#158101) üzenetére


Gerr'y
senior tag

+szappan es fertotlenito szerek
+szaraz huvelyesek, fagyasztott zoldsegek

(#158104) f4lcon válasza Gerr'y (#158103) üzenetére


f4lcon
őstag

hát szappant és fertőtlenítő szert mostanában nehéz kapni, voltam egy Aldiban, ahol van fújós Dettol, de csak személyenként egy és a pénztárostól kell kérni... de igazad van, ezek is fontosak (mi default felhalmozók vagyunk ebből a feleségem miatt, így kevéssé érint, emiatt felejtettem el)

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#158105) Hasaggymeg válasza f4lcon (#158101) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Lesz ki őröljön,süssön,hisz minden szám a fertőzöttek 95%-ánál enyhe lefolyást mutat,vagyis majd legfeljebb törli kicsit az orrát a molnár,pék,de őrölni,sütni fog. :D

jjeahh...értem amit mondasz de a statisztika az statisztika,nem véletlenül tiltják a kerékpározást pont 2 olyan országban ahol valóban nemzeti sportnak számít. Ugyanakkor nem hiszem itt oda jutunk,annál inkább sem mert itt kevesebben kerékpároznak sportolás céljából,tehát intenzíven (értsd több kockázatot vállalva) mint amott.Szerintem...kijárási tilalom viszont lehet,ami tényleg minden kültéri aktivitást ami nem munka vagy orvoslás,meg fog szüntetni.Én ez utóbbitól félek egy kicsit,(még akkor is,ha amúgy napokig is el tudok lenni a tévé,könyveim,vagy éppen a számítógép előtt. :DDD )

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#158106) maximilian4 válasza Gerr'y (#158103) üzenetére


maximilian4
addikt

+szteroid, teszto, hgh, májvédő, mert a kúrának le kell menni. Járvány ide vagy oda. :DDD

Maxi

(#158107) Hasaggymeg válasza maximilian4 (#158106) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Meg fogalmazásgátlók,mert ha nem ez lesz a Covid19 generáció fogantatásának ideje. ;]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#158108) Rica válasza jjeahh (#158100) üzenetére


Rica
senior tag

Szerintem pont Te voltal az, aki felhivta a figyelmemet arra, hogy a bemelegites es lazitas kotelezo a hegyi versenyzoknek :R , mikozben en a Q faktorban meg egyebekben kerestem a hibat :).
Ha melozok, akkor naponta ketszer tekerek olyat, ami feler egy labnappal a konditeremben. Szabadidomben meg letekerek a terkeprol.
Dokik egyebkent semmit nem tudtak mondani, igy nekem kellett utanajarnom. Mikozben iszonyatosan megerosodott a vadli es az elso combizom, nyilvan rovidult is a nyujtas elhanyagolasa miatt, es egyszeruen felig elszakitotta a bal belso terdszalagot.

Ha tisztul egy kicsit az anyagi kialatas, lecserelem az elso karikat ovalisra, es mivel rovid labaim vannak, a hajtokart is 175-rol 165-re.

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#158109) robaGB10


robaGB10
tag

Sziasztok! Aszfaltra keresek egy haladós bringát, egyenes kormánnyal, merev villaval, kisebb-nagyobb túrákhoz, max 150-200e ft között, használt is szóba jöhetne. Én fitnesz kategóriára gondoltam. Tudnátok ajánlani konkrét tipusokat?

(#158110) jjeahh válasza Rica (#158108) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Én is a saját káromon tanultam meg :DDD . Most így néz ki egy tekerésem: bemelegítés, tekerés (ha aszfalton, végig pörgetve, ha terepen, akkor ahol lehet pörgetve), hazafelé az utolsó pár km levezetés, majd itthon nyújtás. Ez utóbbin még fejlesztenem kéne, mostanában hengerezek is. Ja és tudom, hogy megosztó téma, de szoktam szedegetni "ízületvédőket" is, elvileg jó még a kurkuma, gyömbér (ha valaki nem szeretne tablettákat szedegetni) és kollagén is. Bemelegítés-nyújtás tényleg fontos dolog és sajnos sokan akkor jönnek rá, ha már megtörtént a baj :( . Montis haverom is panaszkodik, hogy fáj a térde és lehet idén kihagyja a szezont, én meg mind próbálom meggyőzni, hogy melegítsen, nyújtson és izomból tekerés helyett pörgessen. Nagyon nincs türelme ezekhez, szal meglátjuk...

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#158111) Toobee válasza Rica (#158108) üzenetére


Toobee
veterán

Ez nem hangzik túl jól. Remélem, én még időben megfogtam ezt. Elég durván kötöttek lettek a lábaim, mióta felkaptam rá egy kis izmot. Durván 1 hónapja járok már nyújtani, azt hiszem sokat javult, de még mindig nagyon gáz a többiekhez képest (csoportos óra).

https://barbieripnk.hu/

(#158112) Rica válasza jjeahh (#158110) üzenetére


Rica
senior tag

Szerintem lehet azt izombol tolni, csak be kell ugyanazokat a szabalyokat tartani, mintha gyurnank (ideertve azt is, hogy egy kiados terheles utan egy nap lazitas).
Gymben mar harom honapja megy a deadlift, es a vadli, februartol pedig mar a guggolas is.
Erdekes egyebkent ahogy a szervezetem lereagalta. Nehany nap alatt lesorvadt a vadlim es az a szal a quadriszepszbol ami a belso szalaghoz izesul. A ket vadli kozott meg most is komoly kulonbseg van.

Toobee: szerintem a legfontosabb az edzes/bringazas utani kozvetlen nyujtas lenne, "meleg" izomzatra.
Vannak figyelmezteto jelek egyebkent. Nekem ha azon a labamon kicsit beakadt a labujjam mikor kifele forditottam volna, akkor pont ott fajt a terdem belul. Persze nem foglalkoztam vele. :((

[ Szerkesztve ]

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#158113) rasotamas


rasotamas
veterán

Hát bocsássatok meg de ez kikivánkozik belőlem.
Jópár éve nem biciklizek aktívan, míg alföldi kisvárosban laktam mindenhova biciklivel jártam. Azóta dombvidékre kerültem, eleinte próbálkoztam, de brutálisan megnőtt a forgalom, szar kátyúsak az utak, félek aszfalton, erdőbe én nem merek menni, épp elégszer kergettek már meg kutyák szőlős/erdős/szántó széli dűlőúton.
De az, hogy pont ingázó időben délután 4kor kell kiszabadulni sportcélú bringázásra persze egymás mellett nehogy megelőzd őket aztán nagynehezen sikerül, erre a sorompónál visszaelőz aztán még egyszer előzhetem meg mert nem bírt napközben tekernyészni hamár hazaküldték (engem nem)... És ez folyamatosan hazáig. Én elhiszem hogy az út mindenkié és én sokkal kevésbé vagyok képes és hajlandó másokhoz alkalmazkodni és tekintettel lenni rájuk, de ez már kib*szta a biztosítékot.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#158114) parkr válasza rasotamas (#158113) üzenetére


parkr
őstag

szabályos tán, de én sem szeretem ha egymás mellett mennek, túlságosan feltartják a forgalmat. volt hogy be is szóltam emiatt.. bringáról

legjobb amt tehetsz, hogy félreállsz pár percre, vagy kerülőúton mész, ha van

(#158115) rasotamas válasza parkr (#158114) üzenetére


rasotamas
veterán

Kerülőúton... Mert más gyökér...
Nem csak az egymás mellett.. mért 4kor kell?
Az egész gödöllői dombság tömve van biciklissel.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#158116) 6030D válasza rasotamas (#158115) üzenetére


6030D
Ármester

Én nem értem. Mi az, hogy pont 4kor? Mert akkor ér rá? Mondjuk boltban dolgozik, amik 3kor bezárnak, ahogy tele van vele a net?

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#158117) rasotamas válasza 6030D (#158116) üzenetére


rasotamas
veterán

Most nem arról beszélek aki melóból megy haza, mert az látszik, hanem aki spandexruában országúti versenybiciklin.
Egyébként felfogtam hogy házhoz jöttem bringás topikba a lóf*szért, csak mondom, mint ex bringás aki most autós, hogy baromi irritáló még egy nyomorult mazsolát is kerülgetni aki 60-nal megy 90 helyett nemhogy 30-40 biciklist előzni meg hazáig. Nem Budapestről beszélünk, országútról. 7-8ig és 16-17ig mikor a tömegek járnak lehetne ezt hanyagolni.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/rasoapro

(#158118) 6030D válasza rasotamas (#158117) üzenetére


6030D
Ármester

Attól, hogy színes ruha van rajta, még nem élsportoló. ;) Jó régen bringázhattál, országúton már szinte mindenkin ilyesmi ruhát fogsz látni, akár csapatmez, akár áruházi mintával. A csapatmez sem feltétlen versenyző, bemész a boltba és veszel.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#158119) rasotamas válasza 6030D (#158118) üzenetére


rasotamas
veterán

Most nem értem mit akarsz mondani. 2 felé csoportosítjuk a bringásokat:
- Munkábajárós
- Sport
Vagy 3 fele?
- Munkábajárós
- Kocahobbi
- Versenysport
Tényleg jó régen volt, ez volt a biciklim úgy 8-10 éve:

Kelly's Magic CroMo váz, Ultegra 6603, 9s 11-21, 26x1,5, Deore 3x9, Sora hátsó váltó
Most egy ilyen van, SixTeam one, Alvio 3x8 fékváltókar, Deore hátsó váltó ,8of9on7 kazetta (11-13-15-17-20-23-28-34) Truvativ Firex hajtókar, ótvar teló.:

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/rasoapro

(#158120) cdl válasza rasotamas (#158119) üzenetére


cdl
senior tag

Én hétköznap munkába járok kerékpárral, de bringás cuccban tekerek.
Akkor hová tartozom? :)

(#158121) RaiZka


RaiZka
tag

Remek lehetúség annak aki gravel bringát keres ;] Reméljük a topik gazda nem törli, nem az enyém SAJNOS :DD [link]

[ Szerkesztve ]

(#158122) rasotamas válasza cdl (#158120) üzenetére


rasotamas
veterán

Pont ezt nem értettem, hogy mit akar mondani 6030D.
Merthogy én azon háborogtam hogy nem elég ez az őrület, most még unalmában pont 16-kor fog neki mindenki hobbi/sport kerékpározni hogy haza se lehessen vezetni normálisan, nem arról beszélek aki munkába jár vele.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#158123) 6030D válasza rasotamas (#158122) üzenetére


6030D
Ármester

Azt nem értem, hogy miért baj, ha valaki sportol munka után. Tök mindegy hol. Hol tekerjen szerinted? Vagy menjen sötétben, mert te most mész haza?

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#158124) Hasaggymeg válasza rasotamas (#158122) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Legyünk türelmesek egymással,most ez a legkevesebb.Otthoni munkavégzés,kényszerszabi és még isten tudja mi más ami miatt valószínűtlen időkben valószínűtlen emberekkel találkozhatunk.Én sem láttam még 7köznap délelőtt ennyi apukát,anyukát kisgyerekkel a kerékpárúton,ma itt a fóti Somlyó aljában is annyi autó állt mint máskor egy egész hét alatt összesen. :) Az egymás mellett bringázást,meg a közben pofázást a forgalmas úton viszont és sem tartom tisztességesnek.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#158125) Mezga Aladár válasza rasotamas (#158122) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Nagy a feszkó benned. Próbálj lazítani.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#158126) Yahhher válasza RaiZka (#158121) üzenetére


Yahhher
aktív tag

Hahhahha :-)

Üdv B.

(#158127) rasotamas válasza 6030D (#158123) üzenetére


rasotamas
veterán

Esetleg ha a jelen helyzetben egész nap ráér mondjuk mehetne 14-től 15ig.
Ha nem, és kizárólag a commuting idősáv jó neki akkor talán lehetne olyan utat választani ahol van párhuzamosan bicikliút.
Ha egyik sem járható út akkor meg esetleg ne az út közepén menjen, bár, hozzáteszem, korábbi kerékpáros tapasztalataim okán a lehető legritkábban előzök úgy, hogy széltében egyszerre 3 jármű tartózkodjon az úton, tehát megvárom míg úgy meg tudom előzni a biciklist, hgoy az autó teljesen a másik sávban legyen.

A miért baj kérdésre meg annyit tudok mondani, hogy számodra nem egyértelmű, hogy lassabban jutok haza, nem érem el a zöldet, emiatt a sorompót se, még később érek haza?
Másrészt lelassítani (fékkopás) majd felgyorsítani (gázadás) pénzbe kerül ám. Mondjuk hasraütésszerűen 20 forintba.Szorozva 30 biciklissel....

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/rasoapro

(#158128) gabro0 válasza rasotamas (#158127) üzenetére


gabro0
őstag

Ha már anyagiak, nem kötelező ám autót használni ;)

(#158129) rasotamas válasza gabro0 (#158128) üzenetére


rasotamas
veterán

Azta, tényleg mennyivel jobban megérné havonta begtegnek lenni egy hétig, mert a buszon mindig elkaptam valamit. Havi több tízezer kiesés.
Vagy biciklin veszélyeztetni az életemet az olyan autósok mellett mint én vagyok.
Nem BP belterület, országúton 120 alatt dudál le mindenki, lakott területen 70-80 az alap.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#158130) rasotamas válasza Mezga Aladár (#158125) üzenetére


rasotamas
veterán

Ezzel maximálisan egyetértek.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#158131) rasotamas válasza Hasaggymeg (#158124) üzenetére


rasotamas
veterán

Nem is vagy messze, ez Gödöllőtől délre.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#158132) rasotamas


rasotamas
veterán

A tegnapi gagyibringa javítgatás téma, a gagyi telóval meg a Promax fékkel:
Felhívtam a tulajt, hogy ha komolyan gondolja kéne bele egy teló minimum 10 ezer egy 20 éves minőségi meg alsó hangon 7 egy normális fék.
Mondta, hogy á hagyjuk, hozzam ki ebből amit lehet :D Valahogy sejtettem.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#158133) cdl válasza gabro0 (#158128) üzenetére


cdl
senior tag

+1, járj bringával.
Én is utálom különben, ha egymás mellett tekernek.
De hogy az autósokat is basztassam:
Tegnap szabin voltam.
Hogy visszaérjek a gyerekek ébredésére, coffee ride-t tartottam.
6,15-kor indultam otthonról a szokásos 65 km-re.
Töménytelen paraszt autós, akik max fél méterre előznek, bár nem jön szembe semmi.
A Látóképi csárdáig valami botrány volt ebből a tekintetből.
Még jó hogy a környezet és az időjárás kárpótolt.
Más, megjött a Muc Off, majd kipróbálom.
Meg egy 16-os fogaskerék, a 11-25-ös sorból csinálok egy 12-25-öst.
Legalább is remélem, lehet így legózni, még nem próbáltam.

(#158134) rasotamas válasza cdl (#158133) üzenetére


rasotamas
veterán

A bringával járás nem megoldható. Pontosítok:
- A forgalom szerintem életveszélyes
- Nem szánok 60 percet a munkahelyemre jutásra irányonként
- Nem áll szándékomban megázni, leégni, megfázni, elesni (egyáltalán semennyire, nem csak komolyan megsérülni) így kb az április 15-június 30 és az augusztus 20-október 15 marad időjárás szempontból.
- Nem vagyok olyan fizikai kondícióban
- Nem akarok a munkahelyemen zuhanyozni
Olyat próbáltam már hogy vittem a bringám, leparkoltam Gödöllő szélében és onnan mentem be azzal, sok értelme nem volt. Korábban volt egy B'Twin B'Fold összecsukósom (14" kerék, 1 sebesség, asszem 46-11 áttétel, kb 60 col) mikor még egyetemre jártam pesten, néha vittem magammal vonattal és pesten belül mászkáltam vele, jó időben jó volt.

6:15 masszívan munkábajárós időszak, mindenki 120-szal száguld. Én is utálom a közeli előzéseket, sose csinálok ilyet.
Gyerekkoromban voltam ott a látóké picsájában egyszer, szoboszlón nőttem fel.

Milyen sorról van szó? Lehet, hogy lehet cserélni, lehet hogy nem.
Nekem is a kék bringámon amiről raktam föl képet olyan van, hogy 7-es agyon 9-es sorból 8, kivettem a 26-30-at, beraktam egy másik sorból a 28-at.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/rasoapro

(#158135) Nagy ho-hohó válasza jjeahh (#158088) üzenetére


Nagy ho-hohó
csendes tag

A BikePro-n így van feltüntetve integrált mtb/trek hajtómű.Amúgy gyárilag is ilyen fogkiosztás van rajta 22-32-42.

(#158136) Nagy ho-hohó válasza ivana (#158089) üzenetére


Nagy ho-hohó
csendes tag

Köszönöm.Ez a gyári: 22-32-42.A hátsó Shimano HG 200 kazetta, 9 lánckerék, 11-34 fog.

(#158137) cdl válasza rasotamas (#158134) üzenetére


cdl
senior tag

Ebben a topikban az érveid nagy része rossz duma, de a Te projekted.
Keljenek hamarabb a munkába járók, de be is kaphatják.
Pont annyi jogom van ott járni, mint Nekik.
Egy 6700-as 10 sebis Ultegra sort szeretnék átalakítani.
Az első 11-es fogaskerék menne belőle és lenne 16-os benne.
11-25 (11-12-13-14-15-17-19-21-23-25) helyett
12-25 (12-13-14-15-16-17-19-21-23-25)

(#158138) Nagy ho-hohó válasza Hasaggymeg (#158091) üzenetére


Nagy ho-hohó
csendes tag

Köszönöm.Erről a bicajról lenne szó.

[ Szerkesztve ]

(#158139) 6030D válasza rasotamas (#158127) üzenetére


6030D
Ármester

Komolyan, mit nem lehet ezen érteni? :W Elmagyarázom: én reggeltől 17 óráig melózom, home officeban. Utána felülök a bringára, és megyek tekerni 1-1,5-2 órát. Minden hétköznap! Ugyanolyan papagáj ruhákban, amiről te még mindig nem fogod fel, hogy nem a Tour de France egyik sztárját láttad, aki a bringázásból él. Ha úgy adná ki a munkaidőm, és 16 órakor végeznék, akkor akkor mennék. Azért, mert így minél többet tudok menni világosban. Vezetek is, tudom kezelni a bringás helyzeteket.

Keress olyan melót, amit vagy lehet csinálni home officeban, vagy el tudod érni gyalog. Szerintem nem való neked a közlekedés. :P

(#158121) RaiZka: nem te hirdeted, de már bánod, hogy már megvetted a Giant-et. ;]

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#158140) rasotamas válasza cdl (#158137) üzenetére


rasotamas
veterán

Nem csak az a lényeg hogy időben odaérjek.
10es ultegra valószínűleg nem csereberélhető egyesével mert ilyen keretre vannak fogatva a fogaskerekek

https://tinyurl.com/rasoapro

(#158141) cdl válasza rasotamas (#158140) üzenetére


cdl
senior tag

Csak a 3 nagy fogaskerék van ilyen bakon, vagy a következő kettő még.
A többi egyenként van alátétekkel elválasztva.

(#158142) rasotamas válasza 6030D (#158139) üzenetére


rasotamas
veterán

Senki nem gondolja hogy akin tour de France ruha van az profi, nem tudom hol mondtam ilyet.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#158143) zoli03 válasza zoli03 (#157149) üzenetére


zoli03
őstag

Elmentem egy normálisabb körre is terepen vele:
- a fék nem olyan rossz. Teljesen más az adagolhatósága, mint egy Shimanonak, nem olyan hirtelen blokkolós, de azért lehetne erősebb (de nem túl magas kategóriás, úgyhogy ezt elnézem).
- a váz kényelmesnek tűnik, nekem a hátulja sem tűnik olyan merevnek, puhának érezni benne az útegyenetlenségeket
- a kerékszett racsnija nagyon hangos. Én szeretem, ha hangos, de nem hallom gurulás közben túl jól, ha beszél hozzám valaki.
- GX váltó tetszik, eléggé határozott. A váltókart jobban megszoktam, de még most sem az igazi, sosem fogom megszeretni.
- a Hutchinson Skeleton TR gumi sem volt olyan rossz, mint vártam, nekem eddig elégnek tűnik a tapadása, úgyhogy nem egyből cserés

Összességében pozitív irányba változott a véleményem. Ami alkatrészeket gyengének gondoltam rajta megvételkor, simán és élvezetesen használható azokkal is.

(#158144) Zsohi válasza rasotamas (#158113) üzenetére


Zsohi
őstag

Sok a f*rok odakint, ne legyél te is egy és tanuld meg lesz*rni a lényegtelen dolgokat és mindent rózsaszínködben fogsz látni odakint. :DDD

https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/

(#158145) Zsohi


Zsohi
őstag

Megérkezett a hajtás amit az Ali-ról rendeltem, adót se kellett fizetni és egyenlőre minden jónak tűnik.

A régi és az új, elképesztő a méretbeli különbség. :Y

https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/

(#158146) Hasaggymeg válasza zoli03 (#158143) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Milyen kerékszett is az? Jó ha a váz nem rázza szét a segged! :K

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#158147) rétisün válasza cdl (#158137) üzenetére


rétisün
veterán

a 11-es az a lánckerék, ami úgy van kialakítva, hogy 'megfogja' a záróanyát. ha azt kiveszed, nem biztos, hogy nem fog letekeredni a záróanya. kell hozzá egy 12-eshez való záróanya, hogy tuti legyen.

(#158140) rasotamas: cserélhető az, csak ki kell ütni a stiftet....

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#158148) Yahhher


Yahhher
aktív tag

Sziasztok.

Voltam ma egy kicsi karikán a gyerekekkel ( ugye no suli, no ovi ) meg a vitussal. Basszus, ugye 2,6-os gumik, elöl schwalbe magic mary ( hát ez a név :-D ), konkrétan szólt a csengőm vele aszfalton, úgy tud rázni. Jó, nincs egy fullos csengőm, egy ilyen van: [link] . Engednem kellett a gumiból, úgy egy kicsit jobb lett. Ettől függetlenül nagyon durva a gumi, sose volt ilyen mintám. Mentem kicsit terepen ( azaz nem tükörsima aszfalton :-D ), háát úgy éreztem bárhol ki tudna tépni egy darabot a talajból.. brutális. Nem is tudom milyen lehet egy vérbeli dh gumi. Egy hátrány van még, elég komoly köveket tud vonzani, aztán hirtelen eldobni pár fordulat után.

Üdv B.

(#158149) Zsohi válasza Yahhher (#158148) üzenetére


Zsohi
őstag

A Magic Mary a benchmark DH külső. :DDD

Amúgy rohadt jó a gép, de ez a két külső amit rápattintottál kicsit túlzásnak érzem egy merevfarúra.

https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/

(#158150) INTELligent


INTELligent
senior tag

29er-hez keresek pótbelsőt (Schwalbe Smart Sam 2,25" a külső. a felni 622x19-es, autós szelepem van, a felni belső pereméből jelenleg 25mm-re lóg ki a szelep a sapka tetejéig), mert hosszabb túrákhoz azért nem ártana.

Megérzésem szerint a külső jobban számít, mégis elég nagy relatív árkülönbség van - adott boltot tekintve - pl Conti és másik Conti között. Ez a Schwalbe meg még drágább - vagy ez már nekem túl vastag, igaz? Még az el vagyok egy kicsit veszve a jelölések között Amúgy ha nem mondtam volna még, az elmúlt időben nagyon sokat segítettetek :U . Van valami különbség, amit észre kellene vennem, vagy vehetem nyugodtan az olcsóbbat? Nem akarok selejtet, de feleslegesen nem vennék drágábbat.

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.