Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#158401) Kempetlen válasza Intruder A 6 (#158392) üzenetére


Kempetlen
tag

Mennyivel jönnék ki szerintetek drágábban mintha készen vennék egy bringát?

Sokkal. Vázszettet én csak akkor vennék, ha minimum egy komolyabb kerékszettem már meglenne hozzá. De talán akkor is jobban járnál annak eladásával és a komplett bringa megvételével. Ha pedig azért vázaznál, hogy idővel jobb gépet építhess az alkatrészek jobbra cserélgetésével, arra meg azt tudom mondani, hogy vegyél inkább egy használt masinát átmenetileg, és gyűjtsd azt a zsetont. :) Nem lennél előrébb igazából egy jobb vázzal.

[ Szerkesztve ]

(#158402) jjeahh válasza zoli03 (#158398) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Valszeg az egész váz jobb, de ja, sokaknak fontos az a felirat ;] . Én nem Mo.-n lakok, nekem olcsóbb lenne a Cube. És 300g pluszminusz az nem olyan sok már (mert annyival nehezebb, ha a gumit lecseréled, amit ugy-e 1 szezon után le fogsz), személy szerint én inkább választanék egy olyan 300g-al nehezebb montit, ami tetszik is, mint egy 300g-al könnyebbet, amin szúrja a szememet a logó :B . Ettől még ha hozzámvágnák tekernék vele, a jelenlegi vázamra sem vagy büszke (bár legalább szigorúan bringamárka, nem áruházi), de megvenni a decást nem venném meg.
De ja, ez tényleg ízlés kérdése is szerintem, ha a karbon vázak terén hosszú távon bizonyítanak, az imázst kipofozzák és az ár/érték arányuk marad, akkor a hozzám hasonló "sznoboknak" is megfelel majd.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#158403) zoli03 válasza jjeahh (#158402) üzenetére


zoli03
őstag

Ezt most nem a Decathlon/Cube bringa vitára írom, de 300g nem kevés ilyen szinten. Vázat/szettet nem cserélsz. Akkor marad a nyereg/nyeregcső/stucni/kormány négyes. Itt azért lehet spórolni, de sokszor csak 50-100 grammokat (vagy annyit sem). Vagy veszel kínai karbon nyerget, azon összejöhet akár 150 gramm is. De pl kormányból nem veszel karbon kínait, egy márkás meg 50e Ft. De ezek mindkettőbe ugyanannyiba kerülnek, szóval ha a Cube-on lecseréled, akkor a Rockrideren is lecserélheted, megmarad a különbség. Féket is cserélhetsz, az nem olyan drága, de a Rockrideren nehéz van, ott simán tudsz 100-200 grammot spórolni egy XT-hez képest, szóval csak nőne a különbség. Maradt a kerék, amit eléggé megérezni, viszont a Cube-ban egy elég alap kerékszett van (súlyban és árban is). Na ha itt fejleszeni akarsz, akkor nagyon mélyen zsebbe kell nyúlni, mert nem pár tízezer forint lesz, hanem százezres nagyságrend. Szóval a Cube pluszsúlya kb azon az alkatrészen van, ahol a legjobban számít és ahol a legtöbbe kerül lefaragni.

(#158404) jjeahh válasza zoli03 (#158403) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Egyetértek, de cserébe a Rockrider-en az egész gép alapjába kötnék bele, a vázba, szal az én szemszögemből akkor már inkább a kerékszett legyen gyengébb. Szal értem én amit írsz és többször leírtam, hogy szerintem is jó ár/érték arányú a RR, feltéve ha lesz*rod a márkát, de ha zavar a hatalmas RR logó és nem bízol annyira a vázban, akkor a fene ott ette meg és tökmindegy. Szóval két tábor van, akik simán vennének ilyen drága decás bringát is, mert nem érdekli őket a logó, meg a másik tábor, akik komoly bringát egyelőre nem vennének tőlük. Egyértelmű, hogy te az előbbi táborba tartozol és ha elfogadnád a másik tábort, gyakorlatilag bele sem kezdtünk volna a vitába :)

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#158405) zoli03 válasza jjeahh (#158404) üzenetére


zoli03
őstag

De ha megnézed, a Decathlon megadja a váz súlyát, a Cube nem (Canyon is megadja, meg jópár gyártó. Ha rejtegetik, annak oka van). Nagyon sok véleményt találsz róla neten, tesztet is, ezt a vázat már évek óta árulja a Decathlon. Cuberól mennyi teszt van? Több haveromnak is van kb 3 éves karbon Cube váza: merev, de merev vázat nem nehéz csinálni. De nem is túl könnyű. Matt a festése, a pirosas színek kb 2 év alatt teljesen kifakulnak. Szóval engem semennyire nem győzött meg vázban a Cube, nekem nem nyújt semmivel sem többet, mint egy másik gyártó.

(#158406) rdani001


rdani001
csendes tag

Sziasztok!
A Testnevelési Egyetem végzős hallgatójaként szakdolgozatomat a budapesti kerékpározásról készítem, ami elég sokunkat érint. Szeretném, ha szánnátok a kérdőívemre 5 percet és kitöltenétek. Nektek lehet, hogy nem jelent sokat, nekem viszont annál többet.
Előre is köszönöm! :R
https://docs.google.com/forms/d/1xgweCFd-7WwYNqJ3HXj__iLmMHVsfMTexJZoQHggGZA/viewform?edit_requested=true

(#158407) Hasaggymeg válasza zoli03 (#158405) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Van egy érvem ami mindent visz: Te ezt nem értheted! ;] :R

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#158408) itouchfan válasza rdani001 (#158406) üzenetére


itouchfan
senior tag

Kitöltve.

Más: volt ma valaki kint tekerni Bp környékén? Mennyire havasak-jegesek az utak (elsősorban János-hegy környéke). :R

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#158409) f4lcon válasza zoli03 (#158405) üzenetére


f4lcon
őstag

jól értem, hogy úgy lovagolsz 300 gramm súly különbözeten, hogy nem tudod, hogy a Deka melyik vázméretet mérte és a Cube melyik vázméretet mérte? Mi van ha az egyik a legkisebbet, a másik meg a legnagyobbat? ;) És mi van, ha hazudnak? És hallottál már a gyártói toleranciáról? Mi van, ha a deka kínai vázgyártójánál az egyik váz 1100 gramm a másik ugyan olyan méret meg 1300 (mondtam két számot)?
Szerintem a valóságban az a +300 lehet csak +150 is, meg lehet -200 az ellenkező irányba...

úgy ágálsz a Cube ellen, mintha mindkettővel mentél volna (nyilván nem) és a két legfőbb érved az, hogy elméleti 300g különbség van a kettő között, meg a haverodnak kifakult a váza... azért te is érzed, hogy nem ezek a világ legmegalapozottabb érvei, igaz? :D
Az, hogy milyen a geometriája, hogy mennyire merev, vagy mennyire kényelmes, hogy milyen a rugózása, az nyilván mind lényegtelen.

szerintem engedd el ezt a témát, aki akar vesz Rockridert aki meg akar, vesz Cube-ot.

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#158410) jjeahh válasza Hasaggymeg (#158407) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Mivel felénk most úgyis karantén van és pápá tekerés, hála neked nekibátorodtam és darabokra szedtem a Deore hátsó váltót. Sikerült teljesen kitakarítani, sramosítani és teletömni zsírral, ahol kell (mondjuk sok helyre nem kell). Csak most látom, így, hogy teljesen tiszta, hogy mennyire kopott szerencsétlen :D .

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#158411) zoli03 válasza f4lcon (#158409) üzenetére


zoli03
őstag

Te is tudod, hogy mindegyik gyártó a legkisebb vázméretre adja meg a súlyt (a Decathlon pl több méretre is). Ilyen hülyeséget kár kérdezni, hogy mi van, ha a legnagyobbat adják meg, mert ilyen nincs. Meg szokták adni a toleranciát is (±5%), de a megadott súlyok mindig a +5%-hoz közelítenek kb az összes gyártónál. Úgyhogy ha a Rockrider kihasználja a +5%-ot, a Cube is ugyanúgy kihasználja.

"úgy ágálsz a Cube ellen, mintha mindkettővel mentél volna (nyilván nem)"
A többi fórumozó meg a Rockrider ellen van, de csupán azért, mert nekik a Cube név szimpatikusabb a vázon.

"meg a haverodnak kifakult a váz"
Nem csak neki fakult le, másnak is. Azért az hogy néz ki, hogy egy millió Ft-hoz közeli biciklinek kifakul a váza 2 év alatt? Akkor milyen véleménnyel legyek a többi tulajdonságáról, amit nem is látok?

"Az, hogy milyen a geometriája, hogy mennyire merev, vagy mennyire kényelmes, hogy milyen a rugózása, az nyilván mind lényegtelen."
Írtam, hogy a Rockriderről van sok vélemény, tesztet is találsz. Cuberól is? Honnan tudod, hogy nem a Cube gyengébb ebben?

(#158412) jjeahh válasza zoli03 (#158411) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Na ez nem igaz szerintem, több gyártónál láttam, hogy M-es vagy L-es méretben adja meg a súlyt, szal ahol nem írja, ott szvsz nem tudni :B

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#158413) IMIIKE1998 válasza f4lcon (#158409) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

A deca is feljött azért az utóbbi időben, szerintem inkább a legnagyobb baj a Rockriderrel, hogy ha váltani akarsz majd(ami nem lehetetlen), akkor sokkal nehezebben lehet majd eladni, meglehet, hogy nyomottabb áron, ugyanis sokan csak azt nézik, hogy KTM vagy Cube van a vázra írva.

[ Szerkesztve ]

(#158414) Hasaggymeg válasza jjeahh (#158410) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Minden kezdet nehéz...aztán rájössz nem atomfizika, ;) Enyém is kopott mint állat,úgy lötyög oldalirányba a kanál,hogy öröm nézni.Ugyanakkor pontosan műxik mint első munkanapján,ami állítólag a Shimano egyik előnye (nem tudom,nem próbáltam!) a Srammal szemben,mely egyes felhasználók szerint sokkal érzékenyebb minden pontatlanságra. :F
Ami a tilalmat illeti,itt még nem hírlik,így addig is megyek...egyelőre,mert mostanában olyan grafikonokat láttam amik semmi jót nem sejtetnek. :( Romániának mindenesetre rendesen betett az a pár tízezer vendégmunkás akik a legfertőzöttebb országokból (Olasz,Spanyol és Francia) a napokban mind hazahúztak. :U

IMIKE...szerinem meg a lesz@rt kalapácsnyél a gond,most éppen bizalomvisszaszerzés történik,nem mellékesen meglehetősen sikeresen...vagy tulajdonképp csak egy szintet lépés történik a közép és felső kategóriás kerékpárok piacára. :F

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#158415) bodazo válasza itouchfan (#158307) üzenetére


bodazo
tag

Szia. Persze cserélheted, csak megfelelő felfogatású legyen. Én is cseréltem a sajátjaimat Shimano mechanikus tárcsa fékekre az outin. De amit linkeltél először csere féket az pl nem jó, mert az hidraulikus.
Ha tudsz vagy lehet kapni én ajánlom a shimanot. Nekem be vált. De arra figyelj hogy lehet a tárcsát is cserélned kell hozzá. Mert lehet nem lesz kompatibilis az új fékkel.

(#158416) f4lcon válasza zoli03 (#158411) üzenetére


f4lcon
őstag

te csak azért vitatkozol, hogy vitatkozhass? a gyártó által megadott súlyadatok leginkább iránymutatásnak jók, semmint ténynek. te ezt konzekvensen figyelmen kívül hagyod, és kötöd az ebet a karóhoz, hogy a 900-as Rockrider azért jobb, mert elméletben 300g-al könnyebb... aha. fotelninják előre :W

nem találsz Cube tesztet? pedig a német sajtó előszeretettel teszteli, 2019-ben ugyan ez a bringa Testsieger lett a MountainBIKE-ban, [link] tudod, olyan összehasonlítósban, amiben mások is szerepelnek.
de az összes teszt itt van egy helyen, hogy ne kelljen nagyon keresned: https://www.cube.eu/cubeworld/reviews/ de angolok is tesztelték a 2019-es modellt, [link]
persze az Elite c:68 is tesztgyőztes, csak a Bike magazinnál, aminek már 2015-ben 959g volt az M-es méretű váza (én is mértem) és 2018-ban is Testsieger volt, szóval azt mondanám, hogy úgy egy kis közük van a karbon vázgyártáshoz.

Ellenben 900-as Rockrider tesztet nem találtam sehol sem, a nagy nemzetközi lapok közül senki nem tesztelt semmilyen Rockridert az elmúlt 2 évben. persze ilyen himihumi youtube review-k biztos vannak...

a Cube-nak ebből a modelljéből sok tízszer (százszor) annyit adnak el, mint a deka Rockrideréből, ebben biztos lehetsz. főleg, mert a német piacon nincs Decathlon mérhető számban (80db), de Ausztriában is csak 1db van, Bécsben... és ezek azok a piacok, ahol a Cube nagyon erős (hazai terep).

tetszőlegesen kiforgathatod még bármelyik (rész)mondatomat, de semmivel nem leszel meggyőzőbb, mint eddig. neked nem tetszik a Cube, ajvé. sőt, lehet Deka alkalmazott vagy, és védeni kell a mundér becsületét, sebaj. csak tudd, mikor van értelme vitázni, és mikor nincs. most nincs.

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#158417) Kempetlen válasza f4lcon (#158416) üzenetére


Kempetlen
tag

Lehetséges, hogy nem azzal érdemes a bringakérdéseket megvitatni, aki egy Cube-ot képes egy szaros Rockriderhez hasonlítani. :D Rockrider, ecsém! :facepalm:

[ Szerkesztve ]

(#158418) jjeahh válasza Kempetlen (#158417) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ez azért a ló túloldala ;]

f4lcon: én nem vagyok annyira Cube fan, de ez az Elite mennyire jól néz ki basszus :Y

Más, sajnos a karanténnek hála eljött az ideje, hogy én is feltegyek egy ilyen kérdést :( : Decathlonos görgők ajánlottak? Valami nagyon olcsó kéne, újan és nem az a felugrok rá fajta, hanem amiben rögzíteni lehet a bringát. Semmi extra elvárásom nincs az áron kívül, csak azért kéne, hogy a kijárási tilalom ideje alatt is tudjak itthon alapozni. Vagy ez eleve nagy elvárás?

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#158419) zoli03 válasza f4lcon (#158416) üzenetére


zoli03
őstag

Akkor most részletesen válaszolok a hozzászólásodra, nem részleteket kiragadva:
Azért vitatkozok, mert nem szeretem, ha olyat reagálnak a véleményre, ami nem igaz. A vitatkozást te kezdted azzal, hogy hozzászóltál az árhoz egy olyan véleménnyel, aminek semmi köze nem volt a hozzászólásomhoz (mennyi itthon és mennyi a Bike24-en).

Nem hiszem, hogy a gyártó által megadott súlyadatok útmutatásnak jók, legkisebb méretben (ha nem tüntetik fel), nagyjából bele szokott férni a súlyadat a felső toleranciába, vagy minimálisan túllépve azt.

SEHOL nem írtam, hogy JOBB a Rockrider, mint a Cube. Légy szíves ne állíts olyat, amit le sem írtam. Már itt megbukik az egész vita, mert olyan érveket hozol fel, amik nem is léteznek. Mint ahogy az sem igaz, hogy 300 grammal könnyebb a Cube, mint a Rockrider. Hát ha így vesszük, tényleg nincs értelme vitáznom veled.

Tök jó, hogy a 2019-es modellekről linkelsz tesztet, mi meg a 2020-as modellről beszélünk. Jó de ha a váz ugyanaz, akkor nem lényeg annyira. Mondjuk a C68:X váz nem tudom hogy jön ide a súlyával, nem ilyen vázzal van szerelve, mint amilyenről a téma szól.

(#158420) Hasaggymeg


Hasaggymeg
Topikgazda

Nem kell eldurvulni fiúk,a Cube sem olyan jó és a Rockridert sem kell leszólni,amúgy meg Decas bringákat egész jónak értékeltek pl. itt is. [link] Más bringáját leszólni (hacsak nem a teszkóban vásárolta ;] ) nem is igazán illik,főleg úgy nem,hogy nem is próbáltad ki. :( Azt nem is említem,hogy értelmetlen védekezésbe kényszerítetek valakit aki amúgy teljesen korrekt és elfogulatlanul nyilatkozott frissen vásárolt középkategóriás Rockrider-éről,ami lássuk be meglehetősen ritka,hisz általában mindenki sajátját ajnározza. :U

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#158421) Zsohi


Zsohi
őstag

Az össze bringa vázát majdnem egy helyen gyártják, így ha a geo jó akkor olyan mindegy milyen matrica szerepel rajta...

https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/

(#158422) ivana válasza zoli03 (#158411) üzenetére


ivana
Ármester

Klasszikusan az M-es váz tömegét adják meg, a klasszikus acél csőszetteknél is a belőle épített 54-es országúti vázat szokták megadni. Nyilván simán lehet kamu. :P

(#158423) cdl válasza jjeahh (#158418) üzenetére


cdl
senior tag

Egy ilyen olcsó görgőnek nem kicsi a zaja. Nem lesz zavaró a többi lakónak?

(#158424) Hasaggymeg válasza cdl (#158423) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Végül a kijárási tilalomnak több áldozata lesz mint a járványnak. ;]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#158425) 6030D válasza jjeahh (#158418) üzenetére


6030D
Ármester

Ja, nem lesz halk, de ha teszel alá gumiőrlemény lapot, meg görgős külsővel használod, akkor elmegy, főleg alapozni. Ha megküldöd, akkor van hangja főleg.
Zene vagy film mellett nem kérdezte még a szomszéd, hogy mi ez.

Hogy felpörgettem a topikot. Szerintem mind szar, a Merida a Zisten. ;]

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#158426) itouchfan válasza jjeahh (#158418) üzenetére


itouchfan
senior tag

Én továbbra is tudom ajánlani, amit Wiggle-rol rendeltem, tegnap is, ma is mentem vele, egyelőre semmi negatív (az én felhasználási igényeimhez persze). Nem vészesen hangos, igaz, szőnyeg alá van rakva.
Tegnap mondjuk intervall edzést csináltam, max effortokkal, 44-45 km/h felett instabil. ;] :D

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#158427) jjeahh válasza Zsohi (#158421) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Gondolom a Cube tervez és sok múlik azon is mennyire szigorúak a bérgyártóval, ezért van az, hogy egyes márkáknál merevebbek a bringák, másoknál kevésbé, a Cube vázak elvileg az egyik legmerevebbek. Ha nem felel meg a kjúbéknak a bérgyártó munkája, valszeg átnyergelnek más gyártóhoz... Mert több bérgyártó is van, pl. az én vázamat a Kinesis gyártja, a Cube vázakat meg a franc tudja, talán a Kenstone vagy A-pro, ők nagyon titkolják :D

cdl: fogalmam sincs mennyire hangos, életemben nem próbáltam egyet sem :(

6030D: úgy látom ezért nem fogok tudni dönteni, amíg nem tudom mennyire hangosak, addig fogalmam sincs vegyek-e egyet :D

itouchfan: onnan nem tudom megjönne-e a cucc Romániába, sajnos itt a vírushiszti jobban tombol, mint felétek.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#158428) Hasaggymeg válasza 6030D (#158425) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Miazamerida,az a vörös csúnyácska? [link] ;]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#158429) itouchfan válasza jjeahh (#158427) üzenetére


itouchfan
senior tag

Szerintem nyugodtan vegyél egy modernebbet, még ha low-end is, nem lesz elviselhetetlenül hangos szőnyeggel, polifoam-mal alatta szvsz.
Nem tudom, hogy kivinnék-e neked. Nekem egy haverom rendelt most Angliából bringát, 4 nap alatt megjött...

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#158430) jjeahh válasza itouchfan (#158429) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Fogalmam sincs milyen a modern :DDD .

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#158431) 6030D válasza Hasaggymeg (#158428) üzenetére


6030D
Ármester

Az :P

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#158432) Nutra válasza zoli03 (#158398) üzenetére


Nutra
tag

"De mondjuk legalább ezen már nincs piros szín, így nem fog 2 év után fehérre/rózsaszínűre fakulni." Biztosan gyártója válogatja.
Az első igazi országútim egy kb ilyen Moser [link] Lehet vagy 40 éves, ebből 20 nálam.
Bár már csak a váz és a felni eredeti, de a színe változatlan :))
Vagy volt egy 1993-as Schwinn-Csepel Woodlands-om, egyedi Old Spice gyári festéssel, szintén mai napig piros :)

(#158433) itouchfan válasza jjeahh (#158430) üzenetére


itouchfan
senior tag

Arra gondoltam modern alatt, ne egy 20 éveset vegyél, hanem egy olyasmit ami pár éves konstrukció, mert nagy valószínűséggel halkabb lesz.
Ugye két féle van alapvetően, a mágneses és a fluid görgő, attól függően hogy mi adja az ellenállást. A fluid az már magasabb árkategória, de halk. A mágneses olcsó(bb), de abból is van egész halk már.
Meg persze vannak a turbo trainerek, amik direkt hajtással működnek de azok 200+k.

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#158434) jjeahh válasza itouchfan (#158433) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ok, már értem, köszi! :R

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#158435) zoli03 válasza jjeahh (#158418) üzenetére


zoli03
őstag

Egy alap Tacx (T-2650) kb másfészer annyiba kerül, mint a Decathlonos. Kapsz hozzá minden kiegészítőt később is (átütőtengellyel is tudod használni akár), de azért nem olyan extra minőség az sem. Hangra nem veszélyes alacsony fokozatokon. De ha nem vagy benne biztos/nem akarsz rá sokat költeni (gumi mindenképp kéne hozzá), akkor használtan néznék valamit, vagy bepróbálnám a Decathlonost.

(#158436) HEAHEA válasza jjeahh (#158430) üzenetére


HEAHEA
tag

A Facen láttam egy olyan görgős videót, a bringa első kereke befogatva a konyhaszekrény ajtóba, madzagos merevítés, a hátsó kerék meg a sodrófán. Látta valamelyikőtök ? Lifehack... 😄

[ Szerkesztve ]

(#158437) Yahhher válasza RaiZka (#158214) üzenetére


Yahhher
aktív tag

Nem lehet, hogy ez az oka? :

Üdv B.

(#158438) jjeahh válasza zoli03 (#158435) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Felénk használtan valszeg nem kapok semmit, ha veszek, akkor decás lesz :R

HEAHEA: van ilyen is, de ez a legjobb ;]

Más: az eleje érdekes, ahogy összerakják a karbont, a Pagani-nál láttam még hasonló videót :)) . A bringa kínálatuk annyira nem begyere, kivéve az Aorát, az gyönyörű.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#158439) Hasaggymeg válasza 6030D (#158431) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

A Merida színeitől nem vagyok elragadtatva (színtévesztő vagyok,csaxólok :DDD ),ugyanakkor ezt azonnal elfogadnám. :K Azok a gumik ütősek! ;]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#158440) f4lcon válasza jjeahh (#158427) üzenetére


f4lcon
őstag

egy időben a C6 Composites gyártotta a karbon vázakat.
az alukat még mindig az A-Pro gyártja

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#158441) xy.zsolt


xy.zsolt
őstag

Na, megvettem a lidl bringa állványt. 7kor voltam a boltban és max 10db volt. Szvsz siessen aki még venni akar....de az is lehet, hogy csak ide nem érkezett túl sok. A bukón is elgondolkoztam aztán arra jutottam kibír még egy évet a mostani. Amúgy 4000ért az is best buy....ne higgyétek el, hogy csak a drága a jó....már teszteltem egy lidl bukót

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#158442) maximilian4 válasza xy.zsolt (#158441) üzenetére


maximilian4
addikt

Jajj ne. Here we go again...

Maxi

(#158443) ZolkoW


ZolkoW
őstag

Az hogy van, hogy EZ csak 9,3 kiló pedál nélkül, de első-hátsó váltóval, FVKarral, míg az enyém egyetlen sebességgel is 9,1? Pedállal 9,5. Na jó, árban is nagyságrendileg a fele, ami nekem van, de ennyi lehet a vázon? Félig költői kérdés volt.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#158444) Hasaggymeg válasza ZolkoW (#158443) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Mérleg? ;]

Más...imént mondta Gulyás,hogy magyar virológusok+matematikusok (bár még sok bizonytalansággal teli) prognózisa szerint,június-júliusban fog tetőzni a járvány! :O :Y Lassan meg kell kövessem azokat akiknek azt mondtam korábban,hogy nem hiszem megy az egész év a levesbe! :F

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#158445) 6030D válasza ZolkoW (#158443) üzenetére


6030D
Ármester

Ugyanúgy csal a mérlegük, mint amivel a trail bringádat méred. :P

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#158446) jjeahh válasza 6030D (#158445) üzenetére


jjeahh
nagyúr

A te Focusod is könnyű volt nem? Valszeg alu és alu között is vannak nagy különbségek.

Hasaggymeg: egyesek 2 évet is jósolnak a járványnak, mert lehetséges, hogy csak akkor lesz védőoltás :(

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#158447) 6030D válasza 6030D (#158445) üzenetére


6030D
Ármester

[link]
Mondjuk az 27,5 " volt.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#158448) xy.zsolt válasza maximilian4 (#158442) üzenetére


xy.zsolt
őstag

miért jaj neee? pl engem a tárcsafék téma nem érdekel és erről szól a fórum 70%-a amióta követem....mégsem nyüszögök miatta.

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#158449) ZolkoW válasza 6030D (#158445) üzenetére


ZolkoW
őstag

Na jó, megnyugtatom magam azzal, hogy hazudnak :P
Valószínűleg az van, mint minden más esetben, hogy mindenhol összejönnek a 10-50 grammok, aztán az együtt máris bő fél kiló. Egyébként a 9,5 kilós gravel bringa már tetszik, csak ha visszarakom a váltót (márpedig úgyis az lesz egyszer), akkor már nem lesz 10 alatt. Még mindig nem vészes súly, csak a rendes országútik azért körberöhögik. Jó, ne akarjak széles gummát, meg tárcsaféket, meg pehelysúlyt egyszerre, tudom :)

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#158450) IMIIKE1998


IMIIKE1998
őstag

Véleményt szeretnék kérni:
Szerintetek csak a nagyobb nyeregvázcső miatt néz ki a Giant úgy, mintha lejjebb lenne az eleje a Centurionhoz képest?
Nekem úgy tűnik, mintha a Centurion fejcsöve magasabban lenne.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.