Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- 20241101_080855
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Because
őstag
válasz Hasaggymeg #114549 üzenetére
többször meghirdettem, de nagyon a szívemhez nőt
egy átfestés simán megoldja -
HEAHEA
aktív tag
válasz jjeahh #114527 üzenetére
Sokszor ezek a a lumen/lux értékek fenntartásokkal kezelendők. Sok mindentől függ a fényerő. Nemrég jött meg ebay-ről egy Roxim X4-es lámpaszettem. 400 lumenes, benne egy pici leddel. Jobb fénye van, jobban terít, mint a BBB BLS-62-es lámpám.
Gondoltam próbát teszek vele, 40 euró+ szállítás. Lett volna drágább kiszemelt is, helyette megvettem a ZolkoW által ajánlott nyeregtáskát, meg mellé sok kis apróságot (kulacs, zokni, sapka , csősál,...).[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz HEAHEA #114554 üzenetére
Nem, a fényerő az fényerő, a lumen adja meg. Az hogy egy lámpa messzire visz kis pontban, vagy közel terít legfőképp a reflektor határozza meg. Ide jön a candela, illetve a nevesebb gyártók megadják méterben meddig visz el.
Én mindenkinek normális kínai zseblámpát ajánlok külön tartóval. Elemlámpás topikban van jó pár guru. Meg persze ezeknél vannak tesztek valós mérésekkel.
Egy "bringás" lámpa töredékéért 100x annyi teljesítményt kapsz, és megveheted hozzá a legfejlettebb, legbiztonságosabb márkás akkukat, nem valami zsákbamacskát amit néha cserélni sem lehet. Na meg lesz egy faja zseblámpád is. Persze vannak bringás lámpákból is normálisabbak amibe cserélhető 18650 akku megy, de természetesen sokkal drágábbak.
[ Szerkesztve ]
-
robee19
tag
válasz Runner_fxr #114555 üzenetére
Persze, az állapot az más kérdés. Magára a márkára voltam kíváncsi.
-
HollyBoni
veterán
válasz bringasisti #114563 üzenetére
Valóságban ez kb. 300-400 lument tud. Ezeket a zoomos sz*rokat nyomatják mindenhol, teljesen a legalja. Direkt írtam azt hogy normális kínait kell venni. Pl. Convoy, de elemlámpás topikban minden infó ott van.
Például van ott aki csinált egy rakat mérést. [link]
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
-
Foose
addikt
Bevittem a kecskét a boltba, ahol tegnap húzták a küllőt... (Itt vettem januárban a bicót) azt mondja az egyik srác, nem érez semmit, ment vele. A szervizes azt mondta, feszes a küllő, valószínűleg a kerékről jön át amit érzek a küllők miatt. Ne aggódjak, nincs semmi baja. Hmmm
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #114550 üzenetére
Csak azt a zöld nyeregtáskát meg ezüst kulacsot kellene eltüntetni még mielőtt Tothgera észreveszi.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz HollyBoni #114560 üzenetére
Nekem pont S2+ van, nagyon elégedett vagyok vele, lehet hozzá lencsét is kapni, hogy ne vakítson. Az egyetlen negatívum amit fel tudnék hozni, az az, hogy max fokozaton komolyabb menetszél nélkül nyáron hamar felforrósodik, csak pár percig bírja. Bár 30km/h alatt nincs is szükség 960 lumenre, fölötte meg már hűt a menetszél. Ha most vennék lámpát, valszeg bepróbálnám az M1-et, elvileg az a hűtőbordáknak hála nem hevül túl, nyugodtan lehet maxon repeszteni... mondjuk tuti úgy sem kapcsolnám állandóan max fokozatra, mert 40%-on is frankó és maxon gyorsabban eszi az akkut is. Csak hát megnyugodna a lelkecském, hogy akár úgy is felejthetem maxon nyugodtan, mert baj nem történhet, maximum lemerül.
HEAHEA: fogalmam sincs
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz HollyBoni #114564 üzenetére
Na itt látszik igazán mennyire nem irányadó a fényerő a kerékpárlámpánál.Itt egyik mely a mérés szerint 43600Candela-t(1470Lm) tud,és a másik mely 416000(!) Candelas és 2340 Lm-nes. Nem kérdés melyik kellene nekem a kerékpárra.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #114572 üzenetére
Nézem, nézem... hol a 3 eltérés a két kép között (akinek volt már Tesz vesz város: hol a kukac?), de semmi... vak vagyok, jó nekem a villogó is... aztán hopp [ Szerkesztve ]... megvan!
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
bringasisti
őstag
Azért változó mert a szórás másként van elosztva és a Candela a fény magjának erősségét adja
BENEFON DELTA--------N8
-
jjeahh
nagyúr
Hát két különböző kategória, egyik EDC, másik thower, utóbbiakat nem is érdemes bringára rakni . Az S2+ pont EDC, szép szórt a fénye, mindennapi használatra is inkább azok valók.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Tomi_Sci
őstag
válasz bringasisti #114567 üzenetére
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #114574 üzenetére
Egyik egy kellemes kerékpárlámpa,másik meg Véder Lord fénykardjának kínai változata,mely mindjárt lángra lobbantja a fát.
-
Toobee
veterán
válasz HollyBoni #114560 üzenetére
Én is átállok erre a vonalra szerintem. Múltkor le is írtam az esetemet szerintem a márkás, Osram FX70 kapcsán, amikor a gagyi műanyag konzol egyszerűen nem bírta a csapatást terepen és nemes egyszerűséggel elfordult a kormányon úgy, hogy pontosan a szemembe világított. Csak a szerencsén múlt, hogy nem estem el, mivel semmit sem láttam.
-
ZolkoW
őstag
válasz bringasisti #114573 üzenetére
de ot figyel rajta,h li-ion. két 2600 mAh-s cella sorban, 2x3.7V épp ennyire jön ki.
Hasaggymeg: lumen és a candela nem direktben átváltható, ahogy írták előttem, a lm az összes kilépő fény, a cd a megvilágított felület fényessége. szűk csóvában a kevés lumen is fényes.
egyébként bringára szerintem épp a középút a jó, se nem a nagyon flood, se nem a nagyon fénykard.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
HEAHEA
aktív tag
válasz bringasisti #114558 üzenetére
Elnézést a nyakfordító képfeltöltésért, nem így akartam.
3 módon lehet. Az opcionálisan megvásárolható fali töltővel, USB-jén keresztül rádugod a számítógépre, vagy USB-s fali töltővel. Nekem van a telefonhoz egy 5V-os, 1,8A-es , gondolom ez utóbbival nem csinálok vele bajt, mert 7,4 V alatt van. Aksit nem hámozta ki a fóliájából, Li-ion szerepel rajta, gyártó oldala: Roxim, talán 2db. 18650-es Sanyo lehet, ahogy utánanéztem neten. A lámpa működtethető egyébként 5V-os power bankról is.
Nyílnál arra gondoltam, hogy talán töltés során kell így helyezni?HollyBoni Biztos rosszul fogalmaztam. Az egykori Bikemagos cikk sorai jártak a fejemben :"Fényerő: a gyártók egyre inkább arra törekszenek hogy ezen a területen még véletlenül se lehessen a lámpáik fényerejét összehasonlítani a konkurens termékekkel. Éppen ezért simán láthatsz Watt, kandela, lux, Lumen, és még ki tudja milyen mértékegységeket a dobozokon, adatlapokon." forrás: [link].
ZolkoW: nem tudom hogyan számít így a vízállóság...., passz . Nyeregtáska: Podsacs. Tetszik, köszi még 1x a linket . ,de lenne egy kérdésem, hogy bírja neked az anyaga? Mivel olyan merevebbnek érzem ezt a műanyag zsákot, attól félek, hogy kitöredezik a csücskeinél idővel.
-
RaiZka
tag
válasz Toobee #114579 üzenetére
nem kell ehhez terep, nekem siman volt hasonlo aszfalton is. (tény hogy rossz minőségű) Ettől függetlenül szeretem a lámpát, de kiváncsi vagyok meddig fogja bírni a csere FX70.. Szerintem 6-7 hónap és megint tönkremegy.. Az előzőnek konkrétan lejött a töltőkábel része az akksiról..
-
Toobee
veterán
válasz jjeahh #114576 üzenetére
Nekem most egy Convoy C8+-om van, ez is melegszik maxon. Tudsz ajánlani hozzá bika bicajos tartót? Én ezt néztem ki első körben, mint minőségi darab. A kesztyűm megjött ma, 8 nap alatt ért ide. Sajnos még az M-es is nagy egy picit, úgyhogy rendelhetek egy kisebbet Úgy láttam testbike bolhán is ezeket árulják.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #114584 üzenetére
A C8 tipikus thower nem? Meg még nagy is, szerintem nem lesz valami frankó bringára. Az S2+-hoz ezt szokták ajánlani, de nem tudom a C8 belemenne-e. Nekem a kis Convoy-t ezek a szilikon izék is megtartják, annyi, hogy hajlamosak néha elszakadni, ezért vettem egy tucattal, de a C8+-hoz valszeg ez is kevés lesz. Bringára miért nem veszel inkább egy S2+ vagy S3 lámpát? Ha nem sürgős ünnepekkor kuponkóddal gyakran kevesebb pénzből megvan mint a konzol amit kinéztél, én karácsonykor $5.99-ért vettem
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz jjeahh #114587 üzenetére
C8 azért van, mert kipróbáltam és úgy voltam vele, hogy ennyi pénzért marad is nálam. Most is akciós, ilyen 5.300 Ft környékére jön ki. Nem pont bringához vettem, de a táskába bedobtam mostanában. Szerintem rendelek S2+-ból 2 db-ot, az talán jó lesz. Szeptembertől két választásom van: nem bringázom, vagy bringázom, de valószínűleg már az indulás is sötétben lesz. Kell a pilács
-
Tomi_Sci
őstag
válasz jjeahh #114587 üzenetére
Ahova az S2 belemegy, a C8 is. Az elemtartó cső átmérője nagyon hasonló. De a C8 valóban nem lesz jó bringázni ahogy irod, valami flood jellegü kéne.
Én is egy S2+-t nyúzok, narancs foncsorral nagyon szépen terit. Az ilyen AA elemes zoomos csodákat, meg az USB-n tölthető csájnizium akkus vackokat el kéne végre felejteni, csak pénzkidobás.(#114589) tacto: Abból max akkor repül el egy S2 ha nekicsapod vele egy fának.
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
RaiZka
tag
válasz Toobee #114585 üzenetére
ha a kollegad MOST tolti az fx70 akksijat akkor de de akkor szolj es odaadom a a rosebikesos magazint,, hogy atolvassad
vegyel csak lampat en mar ma hajnalban is hasznaltam, mert kell.. Sajnos az fx35-ket tonkrevagtam, pedig 1db fx70 es 1db fx35 eleg jol muzsikalt telen is..
[ Szerkesztve ]
-
Csokicsibesz
tag
Van esetleg valahol egy összefoglaló arról, hogy a Shimano tárcsafék szettek miben térnek el egymástól?
Tehát arról, hogy mi a szettek közötti különbség? Próbáltam keresni neten leírást, de én nem találtam. -
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #114588 üzenetére
Kettő elég frankó lesz terepen is szerintem, az S2+-nak gyakorlatilag durvább a fénye, mint a Merci Sprinterünknek . Annyi, hogy kissé vacak lesz két lámpát menet közben kapcsolgatni, ha meg max fokozaton hagyod 5 perc alatt túlhevül. De közepes fokozaton nem lesz gond velük... esetleg ha nagyon duva terep egyiket egy mozdulattal átkapcsolod maxra. Az ilyen kapcsolgatás miatt akarom kipróbálni az M1-et én, rövidebb túrákon nem gond ha hamarabb merül, no meg amúgy is van egy halom akkum.
szerk: Liitokala jó, én is egy 100-ast használok, 1$ körül vettem annotacto: Valszeg vékonyabb volt a lámpád az S2+-nál, vagy nem tom. Amúgy én nem próbáltam azt a konzolt, lehet sz*r, csak emlékszek, hogy páran ajánlták.
Tomi_Sci: Zoomos kamu cree q5 noname lámpám nekem is volt, szerintem azok is jobbak mint a legtöbb villogó, mert már látni is lehet velük valamennyire, viszont sok pénzt tényleg nem érdemes adni értük, max 1-2$-t, mert 6-7$ körül már ott az S2+, ami azért más világ.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz Hasaggymeg #114382 üzenetére
hát ja..
de straván nézegetem nagyon sokan vannak akik nem versenyzők-élsportolók, de már idén 8-10 ezer km-nél járnak...az összesen évi 800-1000 óra kerékpározás, hát ahhoz is kell egy türelmes feleség-élettárs-barátnő-akármi
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz Hasaggymeg #114542 üzenetére
Vagy csak a mikrofont nem nyomták oda. Bár biztos van már fejlettebb műszer, nem mai gyerek már ez.
#114544 6030D: Teljesen egyetértek, hobbi kerékpározásra, rásegítéssel teljesen frankó. Versenyen meg a csapattársakkal inkorrekt, kivéve ha mindenki úgy indul. Én magamnak nem vennék ilyet, szeretem saját erőmből leküzdeni a dolgokat, még ha a mezőny végén is érek be. Kevés időm van kerékpározni, azt szeretem a természetben, csendben, nyugodtan eltölteni.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
ZolkoW
őstag
válasz HEAHEA #114581 üzenetére
még csak párszor használtam... nem tudom, de a hasonló anyagok közül szerintem ez a jobbak közül való, remélem jópár évig tudom hajtogatni. esetleg mindig más mértékben kell megpakolni talán te kérdezted régebben, h dörzsöli-e a nycsövet, ezt sem tudom, de nálam ez nem igazán szempont szerintem csak azért írták ki, h tegyél közéjük valamit, hogy ne legyen senki,aki azért reklamál,hogy mer' lekoptatta a drága-szép-csillivilli nyeregcsövét..
lámpa: majd fotózok, amúgy a C8 érdekes mód majdnem tökéletesen bevált bicóra nekem is. jó,kissé lehetne szélesebb a hotspot, cserébe jó messze elvilágít, és pontosan beállítható, hogy mondjuk elém 15 méterre világítson az aszfaltra. a szórt fénye pedig még mindig elég észrevenni a környező lényeges dolgokat. talán annyira nem.erős, hogy nagyon vakítsa a szembejöbőket (tehát a hotsponon kívüli rész). de még mindig lehet tükörfóliával takargatni ezt is - sajnos lencsét nem találtam bele passzolót, az S2-be van egy rakat fillérekért.
ja, S2: mivel tényleg nem drága, szerintem jó megoldás kettőt is feltenni a kormányra. ha mindegyik közepes fokozaton megy, az 1000 lumen körüli, kicsit már tényleg jobban kell tekerni mindenesetre kevésbé melegszenek, bőséges fény, és redundáns is
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest